Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok beklenen ÖTV düzenlemesi Meclis'te
ardicli2000
17-06-2025, 08:28
Sonunda ÖTV düzenlemesi geliyor. Ancak, beklenen yönde değil. %45 tamamen kalkıyor. Matraha göre neredeyse tüm araçlar %80 olduğu için hepsi aynı dilime alınıyor. Bu da gelecekte, yüksek matrahlara daha fazla vergi uygulanabileceği anlamına geliyor. :heyoo:
Otomobillere OTV ayarı! AK Parti kanun teklifini Meclis'e sundu - Son Haberler - Milliyet (https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/kanun-teklifi-meclise-sunuldu-otomobillere-otv-ayari-7391504)
Vergiye karşı değiliz, ödeme gücüne göre herkes kamu harcamalarının finansmanı için vergi ödemek suretiyle devlete destek olmalı.
Ama %80 gibi bir oranlar bir mal bedeli üzerinden tahsilat yapmak cidden inanılmaz. KDV sini de eklediğinde toplam vergi yükü 1.16 kat oluyor.
Yani 800.000 bin tl çıplak fiyatlı bir araç %80 ötv + %20 kdv ile 1.728.000 TL ye tüketici maliuyeti oluyor.
Aradaki vergisel tutar 928.000 TL rakam inanılmaz.
Bu arabayı üreten, nakliyesini yapan, bayiye getirip tüketiciye sunan kar edip hayatta kalırken, kazandıkları rakamlar alınan vergiye oranla inanılmaz düşük.
Bu şekilde bir tahsilat gücü varken neden üretim yapasın, yada birileri neden üretim yapsın katmadeğer oluştursun.
EnesPolatdemir
17-06-2025, 11:00
Vergiye karşı değiliz, ödeme gücüne göre herkes kamu harcamalarının finansmanı için vergi ödemek suretiyle devlete destek olmalı.
Ama %80 gibi bir oranlar bir mal bedeli üzerinden tahsilat yapmak cidden inanılmaz. KDV sini de eklediğinde toplam vergi yükü 1.16 kat oluyor.
Yani 800.000 bin tl çıplak fiyatlı bir araç %80 ötv + %20 kdv ile 1.728.000 TL ye tüketici maliuyeti oluyor.
Aradaki vergisel tutar 928.000 TL rakam inanılmaz.
Bu arabayı üreten, nakliyesini yapan, bayiye getirip tüketiciye sunan kar edip hayatta kalırken, kazandıkları rakamlar alınan vergiye oranla inanılmaz düşük.
Bu şekilde bir tahsilat gücü varken neden üretim yapasın, yada birileri neden üretim yapsın katmadeğer oluştursun.
Şahsen vergiye karşıyım ama şöyle karşıyım. Can güvenliğimi sağlıyor mu devlet? Hayır, sokaklar it köpek dolu daha yeni bir ton adam saldılar. Sağlık konusunda devlet hastanesine bir gidip dişimi yaptıramadım cildiyeye gidemedim. Okullarda eğitim 0. Okulların tuvaletinde peçete bile yok hani. Ben sana neden vergi veriyorum bana ne sağlıyorsun? Üretim kısmına gelirsek zaten umurlarında değil dertleri başka da neyse şimdi
EnesPolatdemir
17-06-2025, 11:06
Neyse dedim de konusacagım duramıyorum. Zaten ekonomi belli. Millet afedersiniz it gibi çalışıyor ne izini var ne bir şeyi. Az bir kesim 8 saat çalışıyor. Ona rağmen adamın aldığı para komik. Adam evine arabayı bırakın et alamıyor. Ona rağmen 12 ayın belli bi kısmını sırf devlete vermek için çalışıyor. Bu ne kadar doğru buna niye karşı durmayalım. Devlet üstüne düşeni yapmıyor ki halk yapsın. Halkını insancıl şartlarda yaşatma sonra ona vergi buna vergi. Güzelmiş valla.
Araç sahipliği zenginlik demek ülkede, yeni araç almak süperstarlıktı megastar olma yolunda ilerliyo günden güne.
Ötvyi kaldırıcaz diye oy bekleyen seçilir diye biri instagramda paylaşmıştı, yaklaşık 7 milyon kişi asgari ücretla,asgari ileasgari ücretin iki katı arasında ücretle 13 milyon kişi var bu ülkede.
Polo-Clio örneği verirdim arkadaşlara hangi insanın hayali Polo olabilir diye o bile 1.631.000,00den başlıyo(vw sitesinden anlık baktım) asgari ücretle çalışan biri faizsiz kredi alsa 62 ay boyunca herhangi bir harcama yapmaması gerekiyor, ki bu rakamda güncel ötv ortanı ile..
turboman
17-06-2025, 14:47
Vergi demek adalet demek yani adil olarak alınana vergi denir, Bunun adı Geçirmesyon başka bir açıklaması yok savaşta olan ülkede yani rusyada bile son altı ayda ruble %30 a yakın değer kazandı.ama bizde %15 değer kaybetti diyeceklerim bu kadar…
kelalper
17-06-2025, 16:47
Arkadaş eşim ve ben mühendisiz ikimizde yöneticiyiz ama hadi gidip istediğimiz 0 otomobili geçtim Clio vs alamıyoruz. Saçmalığa bak.
livaneli
17-06-2025, 20:46
Yönetimden rica ediyorum, küfürsüz yazamayacağımız başlıklar açtırmayın.
Emre-Dylan
23-06-2025, 20:44
Allah bunların binbir belasını versin doyuramadık aç köpekleri cepleri doldu taştı mideleri tıka basa doydu ama gözleri doymadı nereden başımıza bela oldu bu omurgasızlar desyekleyene de artık sövüyorum akrabam bile olsa kimse kusura bakmasın…
Year One
24-06-2025, 12:15
beyler iş ev arası citroen ami ye ne diyorsunuz ? ev dükkan arası 7 km. düz ayak bir semtteyim. şarjı dükkanda yaparım zaten. marketti oydu buydu işimize gelir mi ? hem hanım biraz direksiyon dersi çalışmış olur. hızlı giden bi alet değil haliyle.
Yav yorum beğenmekten yoruldum :D
Ben kısaca vergi konusunda uzundur aynı şeyi yazıp söylüyorum.
"Haram zıkkım olsun, helal etmiyorum"...
Durmadan ülkenin her krizini halka, işletmelere, sanayiciye, üreticiye yükle, vergiye geçir... Oh ne ala.
Hükümet de öyle takılsın dilediği gibi, nasıl olsa her yaptıklarını kurtaran enayi halk var. O kadar enayiler ki, indirmiyorlar da... Tecavüz çok hoşlarına gitti.
Reyizimiz dalga geçmeye devam ediyor. Bunlar da alkış tutuyor.
Neydi, en son ne patlatmıştı, ha; "asgari ücretli arabasının deposunu ayda 10 defa doldurabiliyor".
Abim ne söylediğinin farkında mısın? :D Farkındaysan acı... Değilsen daha da acı...
Geçende de ulaştırma bakanı ne diyordu, amaç vergi bilmemne değil, vatandaşımızın can güvenliği... Yapma ya..
O yüzden hiçbir trafik polisinin İstanbul'da adam gibi görev yaptığını göremiyoruz, değil mi.
Ooof of söylenecek yazacak çok şey var da...
Year One
24-06-2025, 21:04
Yav yorum beğenmekten yoruldum :D
Ben kısaca vergi konusunda uzundur aynı şeyi yazıp söylüyorum.
"Haram zıkkım olsun, helal etmiyorum"...
Durmadan ülkenin her krizini halka, işletmelere, sanayiciye, üreticiye yükle, vergiye geçir... Oh ne ala.
Hükümet de öyle takılsın dilediği gibi, nasıl olsa her yaptıklarını kurtaran enayi halk var. O kadar enayiler ki, indirmiyorlar da... Tecavüz çok hoşlarına gitti.
Reyizimiz dalga geçmeye devam ediyor. Bunlar da alkış tutuyor.
Neydi, en son ne patlatmıştı, ha; "asgari ücretli arabasının deposunu ayda 10 defa doldurabiliyor".
Abim ne söylediğinin farkında mısın? :D Farkındaysan acı... Değilsen daha da acı...
Geçende de ulaştırma bakanı ne diyordu, amaç vergi bilmemne değil, vatandaşımızın can güvenliği... Yapma ya..
O yüzden hiçbir trafik polisinin İstanbul'da adam gibi görev yaptığını göremiyoruz, değil mi.
Ooof of söylenecek yazacak çok şey var da...
amaç vatandaşın can güvenliği ise, bence bir birini darp edene, kesici delici aletle yaralayana veya hayatına kastedenlere de ceza versinler diyorum ben. :) biri birini mi vurmuş. ver abi 4-5 milyon tl ceza makbuzunu eline, işle e devletine uğraşsın dursun.. suçu karşılığı hapis cezası ayrı tabi. para cezası ekstra olsun. amaç hayatsa, kavgada da adam daha tehlikede. ölüp gidiveriyor...
beyler iş ev arası citroen ami ye ne diyorsunuz ? ev dükkan arası 7 km. düz ayak bir semtteyim. şarjı dükkanda yaparım zaten. marketti oydu buydu işimize gelir mi ? hem hanım biraz direksiyon dersi çalışmış olur. hızlı giden bi alet değil haliyle.
ami mi fiat topolino mu dersen tarz olarak topolino derim
Ama 2sini de kullanmam hız sınırları tehlike sınırında. Kaçamıyorsun.
EnesPolatdemir
25-06-2025, 09:59
https://youtu.be/LAoSdSL-vMg?t=2641
50 kmh hız bence şehir içinde ciddi sıkıntı doğurabilir. Biz avrupa ülkesi değiliz, bizim trafiğimiz de kurallara göre ama bizimki orman kurallarına göre. Toplumun gelişmişlik ve zeka seviyesine bakarsak ben topolinodur opel bilmem nedir amidir korkunç bakıyorum şahsen.
Year One
25-06-2025, 13:58
aynen öyle. ne yazıkki yavaş gitmesi bizim trafiğimizde tehlikeli olacağa benziyor. o sebeple vazgeçtim.
Valla bizimkiler bi ara kayınvalideye böyle bi araç alsak mı dediler, hatta şu ehliyetsiz falan kullanılan elektrikli saçma sapan aletler var ya onlara bakıyorlardı, bizim ufaklığı okuldan alıp eve getirsin diye..
Yav dedim manyak mısınız, kadıncağızın üzerinden geçerler bu trafikte, ciddi ciddi düşünüyorsanız büyük hata yapıyorsunuz dedim. Çocuğu onun kullanacağı şeye bindirmem zaten, araba kullanmıyor ki kadın :D
Milletin kafalar çok enteresan, böyle şu 20kmh hız yapan scooterlarla trafikte orada burada saçma sapan gidenler, şu bu...
Ölmeyi bayılmak sanıyorlar diye bir laf vardır, bunlar öyle...
EnesPolatdemir
25-06-2025, 18:39
Valla bizimkiler bi ara kayınvalideye böyle bi araç alsak mı dediler, hatta şu ehliyetsiz falan kullanılan elektrikli saçma sapan aletler var ya onlara bakıyorlardı, bizim ufaklığı okuldan alıp eve getirsin diye..
Yav dedim manyak mısınız, kadıncağızın üzerinden geçerler bu trafikte, ciddi ciddi düşünüyorsanız büyük hata yapıyorsunuz dedim. Çocuğu onun kullanacağı şeye bindirmem zaten, araba kullanmıyor ki kadın :D
Milletin kafalar çok enteresan, böyle şu 20kmh hız yapan scooterlarla trafikte orada burada saçma sapan gidenler, şu bu...
Ölmeyi bayılmak sanıyorlar diye bir laf vardır, bunlar öyle...
Çok iyi bir noktaya değindin abi. O elektrikli scooterları sokağa salanlara gerçekten lanet olsun. Kaldırımda huzur yok. Yolda huzur yok. Yolda sağ şeritten 20yle gidiyor şeridin ortasından. Tersten çıkıyor, oradan buradan önüne zıplıyor bir anda. Kaldırımda, meydan gibi yerlerde ayrı bela 30la 40la vın diye yanından uzuyor çarpsa kendisi 100 metre uzun atlama yapacak, çarptığı adam ne olur Allah bilir. Motor ve scooterın yayaya çarpması araba gibi değil daha çok zarar veriyor direkt sana saplandığı için. İşim Aksaray'da Laleli dibimde olduğu için burada o Hindistan'daki tuktukların Türkiye şubesinden tut bu lanet scooterlara kadar boool bol var. İllallah ettim. Daha sabah yürürken dibimden geçti yakalayabilsem sopayı çekecektim ite.
Pick uplara enfes geçirdiler,, kimseye huzur vermesinler )) kimse rahat etmesin ...
Değişen birşey şuan için yok. Herşey önceden olduğu gibi.
kelalper
29-06-2025, 18:40
Hız limiti kaldırılmış bi amie ye bindim ve neden sınır koyduklarını anladım. Bir araç bu kadar mı yol tutmaz tutamaz. O sınırı bataryayı vs korumak için değil alet kaza yapmasın diye koymuşlar. Eski triportör müdür nedir o bile belki daha iyidir. Keskin viraja falan gerek yok yoncadan dönerken bile alet kendi hız sınırını geçince 2 tekerleğe kalkacakmış gibi oluyor. Bataryaları tavana falan koydular sanıyorsun.
Ami otoyollarda çok sıkıntılı. Şehir içi çok sakin bir yerde yaşanılıyorsa alınır ancak.
Sti_Ozan
01-07-2025, 15:13
Asıl arttırım konusu pickuplarda sıkıntı oldu, 2,5m fiyatı olan 3.0 Amarok 4m bandına ilerledi.
Allah yardım etsin, günden güne almayı hedeflediğimiz her şey hayale dönüşüyor..
cabrioleter
04-07-2025, 09:59
Asıl arttırım konusu pickuplarda sıkıntı oldu, 2,5m fiyatı olan 3.0 Amarok 4m bandına ilerledi.
Allah yardım etsin, günden güne almayı hedeflediğimiz her şey hayale dönüşüyor..
pikaplara iyi oldu. yüzde 4 ötv olmasına rağmen bayiler inanılmaz fahiş kar ederek yurtdışından çok pahalıya araç satıyordu.
tabi 4x4 ticari krediyi alıp yıl sonu vergiden düşenler bunu umursamıyordu. yurtdışı fiyatları uygulasınlar binekler gibi fiyat o kadar şişmez vergiye rağmen.