Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet sigortası/kaskosu hakkında

Strich Acht
23-06-2025, 15:14
Selamlar,

Yeni bir motosiklet aldım ve kasko yaptırmak istedim. Farklı sigortacılardan aldığım teklifler binek aracıma yaptırdığım kasko'nun 2-3 katı geldi, motosiklet bedelinin de %10'u gibi.

Bu durum normal midir?
Sigorta poliçesinde ise benim için en önemli konu olan sokakta kilitli halde çalınmasına karşı epeyce kısıt var veya direk olarak karşılamıyor.
Netice olarak otomobil mantığı ile poliçe düzenlenince motosiklete pek uymuyor ve yüksek çıkıyor.

Fakat yurtdışında pek çok farklı modeli var bunun, mesela belli tutarın üzerini ödeyen, takip cihazlı araçlara farklı fiyat çıkaran vs.
Bu şekilde motosiklet sigortası üzerine çalışan, bir kurum vs. var mıdır acaba, benim yabancı olduğum bir konu bu.

Majör hasarlar ve sokakta çalınma üzerine teminatları olan bir sigorta ihtiyacım var açıkçası, evde zaten kapalı garajda duruyor.

Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

livaneli
23-06-2025, 17:09
Tek bildiğim şair sigorta var motora kasko yapan. Nisanda ikinci kez kasko yaptırdım.2018 1200GS için 20200 TL(+1000 TL İMM) , 10 taksit. Kıyafet, aksesuar adı altında çanta hasarı dahil. "Anahtar kullanarak aracın çalınması" durumunda da rayiç bedeli ödüyorlar.

TarikS
23-06-2025, 17:37
Selamlar,

Yeni bir motosiklet aldım ve kasko yaptırmak istedim. Farklı sigortacılardan aldığım teklifler binek aracıma yaptırdığım kasko'nun 2-3 katı geldi, motosiklet bedelinin de %10'u gibi.

Bu durum normal midir?
Sigorta poliçesinde ise benim için en önemli konu olan sokakta kilitli halde çalınmasına karşı epeyce kısıt var veya direk olarak karşılamıyor.
Netice olarak otomobil mantığı ile poliçe düzenlenince motosiklete pek uymuyor ve yüksek çıkıyor.

Fakat yurtdışında pek çok farklı modeli var bunun, mesela belli tutarın üzerini ödeyen, takip cihazlı araçlara farklı fiyat çıkaran vs.
Bu şekilde motosiklet sigortası üzerine çalışan, bir kurum vs. var mıdır acaba, benim yabancı olduğum bir konu bu.

Majör hasarlar ve sokakta çalınma üzerine teminatları olan bir sigorta ihtiyacım var açıkçası, evde zaten kapalı garajda duruyor.

Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Unico'dan yaptırdım ben, 2023 Multistrada için aldığım bedelin %5'ine denk geldi kasko bedeli. anahtarla çalınma dahi karşılanıyor. Detaylı okudum poliçemi, herhangi bir eksik uygulama göremedim.

Songül Hanım 546 628 89 05, Nur Sigorta. Ruhsatınızı atıp bir sorun. Takip cihazı varsa paylaşın, bende yoktu.

Benim gördüğüm tek eksik ekipmanları 5 bin liraya kadar karşılıyor ki sadece eldivenimi anca karşılar :D Onu yükseltmedim

ErenErdem
24-06-2025, 09:23
Riski yüksek olduğu için çoğu firmada motosiklete kasko değerinin %10 lu rakamlar çıkıyor. Allianz sigorta motosikletlere kasko yapıyor. %4 civarı muafiyet uygulatarak kasko bedeli biraz daha düşürülebilir.

ChuckBartowsKi
24-06-2025, 10:11
Unico'dan yaptırdım ben, 2023 Multistrada için aldığım bedelin %5'ine denk geldi kasko bedeli. anahtarla çalınma dahi karşılanıyor. Detaylı okudum poliçemi, herhangi bir eksik uygulama göremedim.

Songül Hanım 546 628 89 05, Nur Sigorta. Ruhsatınızı atıp bir sorun. Takip cihazı varsa paylaşın, bende yoktu.

Benim gördüğüm tek eksik ekipmanları 5 bin liraya kadar karşılıyor ki sadece eldivenimi anca karşılar :D Onu yükseltmedim

Hanımefendiyi tanımıyorum ama Nur Sigorta dediğiniz firma eğer istanbul firması olan ise motorsiklet konusunda en yetkin ve yetkili sigortacılardan birisidir bu numarayı aramanızı tavsiye ederim sektörden biri olarak. :) Karavan içinde aynı şekilde bu firma ile görüşebilirsiniz.

Normal araç sağlık kasko vs. için ise başka acente tavsiye ederim çünkü aynı yetkinlik diğer branşlar için aynı seviyede değil bence.

HaKo
24-06-2025, 10:20
Motorsiklet sigortasını her acente inceliğini bilmiyor o yüzden yüksek rakamlar çalışıyor. Yukarıda verilen Nur sigortayla çalışıyorum bende motor için tavsiye ederim.

Strich Acht
24-06-2025, 10:36
Tek bildiğim şair sigorta var motora kasko yapan. Nisanda ikinci kez kasko yaptırdım.2018 1200GS için 20200 TL(+1000 TL İMM) , 10 taksit. Kıyafet, aksesuar adı altında çanta hasarı dahil. "Anahtar kullanarak aracın çalınması" durumunda da rayiç bedeli ödüyorlar.

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Belirttiğiniz motosikletler gerçekten bir araba parası ve kasko yaptırmak elzem. Ben naçizane vespa aldım ve sıfır olduğu için özeniyorum o sebeple kasko yaptırmak istedim, verdiğiniz firmalar ile görüşeceğim.

Riski yüksek olduğu için çoğu firmada motosiklete kasko değerinin %10 lu rakamlar çıkıyor. Allianz sigorta motosikletlere kasko yapıyor. %4 civarı muafiyet uygulatarak kasko bedeli biraz daha düşürülebilir.

Evet allianz pahalı bir poliçe çıkardı ve %5 muafiyet vardı.

Motorsiklet sigortasını her acente inceliğini bilmiyor o yüzden yüksek rakamlar çalışıyor. Yukarıda verilen Nur sigortayla çalışıyorum bende motor için tavsiye ederim.

Teşekkür ederim

ef186
24-06-2025, 10:52

Bende senelerdir Nur sigortadan hyaptırıyorum, Medine Hanımla görüşün uygun fiyatla yardımcı olurlar genelde.

207_TR
24-06-2025, 10:53
Motosiklet nedir, göremedim

Strich Acht
24-06-2025, 12:10
Motosiklet nedir, göremedim

Benimki 2024 vespa 250 gts, bir de 2023 peugeot xp 400 var yaptırmak istediğimiz.

207_TR
24-06-2025, 14:33
Benimki 2024 vespa 250 gts, bir de 2023 peugeot xp 400 var yaptırmak istediğimiz.
Şundan dolayı sordum bazen marka özelinde kasko kampanyaları oluyor. Honda da vardı yakın zamanda. 22.500 TL çıkmıştı benim ama yaptırmadım :)

|KaAn|
24-06-2025, 15:59

Güzel rastlantı :)
Yarın ben de Gts super 250 alıyorum, mevcut motorum Africa twin, onu arkadaşıma satıp onun karttan vade farksız taksitle alıp bi bakıma takas yapcaz.
Kasımdan beri motora binmiyordum satış işlemi olacağı için kontrol edeyip dedim Mart ayında trafik sigorta sürem dolmuş.
Nur Sigortadan Medine hanımla görüşüyorum,2 gün sonra iptal-geçiş yapacağımı söyledim hiç lafını etmeden teklifi iletti poliçelendirdik.

Serkan abi firmanın sahibi kendisi de iyi motorcudur, 8-9senedir tanışır motorlarımı ve geçen seneden beri otomobilimi de sigortalatırım, hiç düşünmeden iletişime geçebilirsiniz.

Aranel Ciryatan
24-06-2025, 19:36
Kasım 2024 de GTS Super Tech 125 alacaktık. Biraz kasko sigorta sorduk ve vazgeçtik :D

misery1903
24-06-2025, 21:37
Nur sigortayı motosiklet fuarındaki bir seminerde görmüştüm, kendi acentemden de fiyat almıştım da onlarınkine yaklaşamadılar bile. Kullanmama gerek olmamıştı o yüzden bir yorum yapamam ama en uygun fiyat onlardaydı.

207_TR
25-06-2025, 09:33
Nur Sigorta ya sempatim oluştu :) hiç teklif almadan :)

TarikS
25-06-2025, 20:00
Ben Hanoğlu Motor Engin'den almıştım numarayı, onun referans olduğu kadar varmış demek ki. :D İlk defa karşılaşmıştım ben de, edindiğim olumlu tecrübe sonrası burada duyduklarıma da sevindim :D

Strich Acht
26-06-2025, 16:10
Selam tekrar,

Bugün itibariyle kaskomu yaptırdım Nur sigortaya. İnternette konu hakkında fazla bilgi olmadığı için tecrübelerimi aktarayım isterim.

Nur sigorta ve Şair sigortadan teklif aldım, her ikisi de normal sigorta firmalarından farklı motosiklet için kapsamlı teklifler verdi.

Nur sigorta, unico'dan teklif verdi 23600
Şair sigorta , koru sigortadan teklif verdi 16600

Kendi sigortacıma danıştım ve internette araştırma sonucu koru sigorta hakkında pek iyi bir izlenim edinmediğim için ucuz olmasına rağmen tercih etmedim.

Her iki firma da ilgiliydi ve hızlı dönüş yaptı.

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Strich Acht
26-06-2025, 16:12
Güzel rastlantı :)
Yarın ben de Gts super 250 alıyorum, mevcut motorum Africa twin, onu arkadaşıma satıp onun karttan vade farksız taksitle alıp bi bakıma takas yapcaz.
Kasımdan beri motora binmiyordum satış işlemi olacağı için kontrol edeyip dedim Mart ayında trafik sigorta sürem dolmuş.
Nur Sigortadan Medine hanımla görüşüyorum,2 gün sonra iptal-geçiş yapacağımı söyledim hiç lafını etmeden teklifi iletti poliçelendirdik.

Serkan abi firmanın sahibi kendisi de iyi motorcudur, 8-9senedir tanışır motorlarımı ve geçen seneden beri otomobilimi de sigortalatırım, hiç düşünmeden iletişime geçebilirsiniz.

Size de hayırlı olsun, 250 cc vespa tr piyasası için ilaç oldu. Güle güle kullanın.

|KaAn|
26-06-2025, 16:24
Size de hayırlı olsun, 250 cc vespa tr piyasası için ilaç oldu. Güle güle kullanın.

Çok teşekkürler size de.Satıcı arkadaşla görüştük vergi sistemimizin nimeti.. epey stok var ama Ekim-Kasıma kadar kampanyalarla devam edecek diyodu satışlar, 2025 modeller için sanırım henüz piaggio ile bir el sıkışma olmamış.
Kaskoda kapsamda farklılıklar vardı sanırım, anahtar üstünde çalınmaya kadar kapsam değişiklikleri olabiliyor.

GKS
04-07-2025, 11:18
motosiklet kasko yapıyorum
instagram gokselsigorta
whatsapptan ulaşabilirsiniz.