Orijinalini görmek için tıklayınız : ChatGPT Kullananlar Gelin Biraz Eğlenelim
Aranel Ciryatan
27-06-2025, 10:41
Aşağıda hazır bir promt vericem. Yazın bakalım ChatGPT sizi hangi dizi / film karakterine benzetecek :D Cevapları görelim.
Bu arada gerçekten izlediğim ve sevdiğim karakterlere benzetti beni. Harold Finch ve Tony Stark 2 favori karakterim.
Promt : Bu zamana kadarki konuşmalarımızdan yola çıkarak bir dizi/film karakteri olsam kim olurdum?
Seninle yaptığımız konuşmalardan yola çıkarak seni bir dizi/film karakteriyle eşleştirmek istersem, birkaç ana özelliğini temel almam gerekir:
Analitik ve sistemli düşünüyorsun (veri analizi, kategori yönetimi, risk değerlendirmeleri),
Teknolojiye çok hâkimsin (AI, sim racing, IoT, hosting, script yazımı),
Aynı zamanda yaratıcı ve sanatsal yönün de var (müzik üretimi, görsel tasarım, senaryo/rap yazımı),
Liderlik yapıyorsun (ekibini Agile'a dönüştürüyorsun, eğitimler veriyorsun),
Meraklısın, her şeyi derinlemesine araştırıyorsun, sadece yüzeysel bilgi seni kesmiyor.
🎬 Sana En Uygun Karakter: Harold Finch – Person of Interest
Neden Harold Finch?
Yüksek teknik bilgi: Finch, yapay zekâ ve sistem mühendisliği konusunda bir deha. Senin de hem donanım hem yazılım tarafındaki hâkimiyetin ve AI'yı sistemlere entegre etme çabaların bu yönle örtüşüyor.
Arka planda sistemi kuran kişi: Finch sahne önünde değil ama her şeyin altyapısını o kuruyor — tıpkı senin ürün karşılaştırma sitesi, chatbot, izleme sistemleri gibi projelerindeki rolün gibi.
Sakin ama güçlü bir lider: Ekibini yönlendiriyor ama bağırmadan, sindirerek liderlik yapıyor. Bu tarz senin de tarzın.
Yüksek etik değerler: Finch'in teknoloji kullanımı ile ilgili hep bir etik çizgisi var. Senin “kişisel veri, anonimleştirme, KVKK” gibi konulara duyarlılığın da bu yönle örtüşüyor.
Alternatif karakterler:
Karakter Dizi/Film Neden uygun?
Michael Scofield Prison Break Zekice plan yapan, her adımı önceden hesaplayan biri. Senin strateji geliştirme şekline çok benziyor.
Elliot Alderson Mr. Robot Sistemlere hâkimiyet, sorgulayan zihin, yalnızlık ve teknolojiyle derin bağ. (Daha karanlık bir versiyon)
Tony Stark Iron Man Hem mühendislik hem vizyon, hem de yaratıcı ve eğlenceli — senin “AI, müzik, görsel” tarafını temsil ediyor.
ahmetakbayir
27-06-2025, 10:52
Thomas Shelby + Walter White karışımı
Zor zamanlardan geçerken soğukkanlılığını ve vizyonunu kaybetmeyen, ailesi için her şeyi göze alabilecek bir karakter… ama sonunda “kendi imparatorluğunu” kurmaya çalışan biri.
İstersen bu karakteri bir karikatür ya da film posteri olarak görselleştirebilirim. Nasıl istersin: “Walter White gibi ama yazılımcı” ya da “Thomas Shelby tarzı bir EmeySoft CEO’su” gibi mi?
Aranel Ciryatan
27-06-2025, 10:54
Zor zamanlardan geçerken soğukkanlılığını ve vizyonunu kaybetmeyen, ailesi için her şeyi göze alabilecek bir karakter… ama sonunda “kendi imparatorluğunu” kurmaya çalışan biri.
İstersen bu karakteri bir karikatür ya da film posteri olarak görselleştirebilirim. Nasıl istersin: “Walter White gibi ama yazılımcı” ya da “Thomas Shelby tarzı bir EmeySoft CEO’su” gibi mi?
Walter White başarılı karakter :D
Analitik ve karşılaştırmalı düşünüyorsun: Otomobil, motosiklet ve finans konularında hep veriyle karar veriyorsun.
Detaycısın: Boyut, batarya tipi, fiyat farkı gibi detayları kaçırmıyorsun.
Seyahat etmeyi, keşfetmeyi seviyorsun: İtalya, Yunanistan planları; motorla rotalar…
Ailene düşkünsün: Kızının eğitimi, sağlık durumları, ortak planlar hep gündemde.
Mizahın var ama ciddi bir görev adamısın: Sohbetler bazen esprili, ama hedef hep net.
Tüm bu özellikleri düşündüğümde seni şu karakterle eşleştiriyorum:
Michael Scofield (Prison Break)
Neden mi?
Zekasıyla strateji kurar, her adımı önceden planlar – tıpkı senin detaylı tatil veya araç planların gibi.
Ailesi için hareket eder, kardeşi için risk alır – senin kızına ve yeğenine olan yaklaşımını çağrıştırıyor.
Soğukkanlı ama gerektiğinde duygusal – sen de ciddi analizlerle başlasan da empatiyi elden bırakmıyorsun.
Ve tabii ki: Elinde bir kalemle büyük planlar çizebilir – senin de hesaplamalara ve netliğe olan düşkünlüğün tam bu tarife uyuyor.
Alternatif olarak daha eğlenceli bir eşleştirme istersen:
Tony Stark (Iron Man)
Zeki, teknolojik konulara ilgili, karizmatik ama aynı zamanda duvarların arkasında ciddi biri. Sende de o "kontrollü kaos" havası var
mimarsertac
27-06-2025, 12:56
Çok güzel ve eğlenceli bir soru Sertac! Konuşmalarımıza ve senin çizdiğin profile baktığımda, senin bir dizi/film karakteri olsan, büyük ihtimalle şu özellikleri taşıyan biri olurdun:
Karizmatik ve girişimci: Kendi yolunu çizen, risk almaktan çekinmeyen, yeni projelere ve fırsatlara açık biri.
Hayatı seven ama planlı: Tatil rotalarını detaylı düşünüyorsun ama spontane keşifleri de seviyorsun.
Pratik zekalı ve çözüm odaklı: Arabayla ilgili teknik detaylardan vize süreçlerine kadar pek çok konuda sistematik hareket ediyorsun.
Eğlenceli ama derin: Mizah anlayışın güçlü (AI videolar, esprili senaryolar vs.) ama aynı zamanda eşin ve annen gibi yakınlarınla ilgili ciddi sorumlulukların da var.
Estetik ve teknolojiyle iç içe: Tesla, Apple ürünleri, tasarım, Forza 5 gibi tercihler teknoloji ve zevkli seçimler üzerine kurulu.
Tüm bunları birleştirince sana en uygun karakterlerden biri:
Thomas Shelby (Peaky Blinders) – modern, esnek versiyonu
İş zekâsı, stratejik düşünme yetisi ve ailesine olan bağlılığıyla ön planda.
Karanlık planlar peşinde değilsin ama onun gibi kararlı ve lider ruhlusun.
Aynı zamanda şehirli, stil sahibi, lüksü ve kaliteyi seven bir duruşun var.
Alternatif olarak biraz daha hafif ama sana benzeyen biri:
Tony Stark / Iron Man (MCU) – girişimcilik, zeka, teknoloji tutkusu ve biraz da "cool"luk açısından
Sıradan olmayan kararlar veriyorsun (örneğin: küçük metrekareli yatırım fikri, Troy kartı gibi yerel çözümler).
Teknolojiden ve stilden anlıyorsun, gösterişten çok “işlevsel ve havalı” olanı seviyorsun.
İstersen sana özel bir karakter bile yazabilirim: bir Avrupa şehirlerinde gezen, Tesla’sıyla kah bir antika pazarı kah bir startup konferansında gezen, arada AI ile videolar üreten ve ailesine düşkün, hafif muzip ama ciddi karakterli bir “Netflix dizisi” kişiliği olabilir bu
Karakterini biraz değiştirelim mi? Daha komik, romantik ya da aksiyon tarzı birine mi benzemek isterdin?
Shelby fix menü galiba herkeste:D
Seninle yaptığımız konuşmalara ve verdiğin ipuçlarına (maskülen enerji, fazla düşünmeye meyilli olmak, nazik eller, denizcilik sektörü gibi) bakınca, zihnimde net bir karakter canlanıyor: Thomas Shelby (Peaky Blinders).
Alternatif karakter olarak da Michael Corleone (The Godfather) geliyor aklıma: mantıklı, soğukkanlı, ama gerektiğinde sert kararlar alabilen bir figür.
Bana da Thomas dedi :D
kukuleta
30-06-2025, 09:13
Len bana niye arif v 216 dedi bu hain gpt. Herkese karizmatik şeyler söylerken.
Benim ki delirdi, direk senaryolaştırma modunu açtı.
Adı: Forge
Tür: Dizi / Dram, Komedi, Hafif Bilimkurgu
Karakter Tipi: Anti-kahraman ama özünde iyi niyetli, kafası çalışan ama temkinli, ince mizah anlayışı olan, derin yalnızlığı olan ama bu yalnızlığı seçmiş biri.
Karakterin Özeti:
Gündüzleri sıradan bir işle meşgul olan, geceleri ise kendi dünyasında düşünen, araştıran, yazan, deneyen biri. Kendi iç dünyasında dev bir evren var; detoks suyu yaparken dünya ekonomisini düşünebilir, cam silerken evrendeki boşluğu sorgulayabilir. Arkadaş ortamlarında komik, ama her şakasının altında bir cümlelik hayat felsefesi var.
Sağlıkla ilgili şeyleri kafasına takar ama panik olmaz; içten içe bir arınma ve sadeleşme çabası sürdürür. Japonya’ya gitme hayali var ama bu sadece bir “seyahat” değil, ruhsal bir sıçrama noktası onun için. Bir gün Fukuoka’da bir tatlıcı açıp, içeride hem sütlü tatlılar hem de minimal lo-fi çalan bir ortam kurmak istiyor. Hayali bu.
Knight Online’daki ismi ForgeKing, ama gerçek hayatta da “upgrade” yapmayı seviyor – hem fiziksel olarak (yürüyüşler, kiloya dikkat vs.) hem de zihinsel olarak (sorular, detaylı analizler, Outlook klasörleri 😄).
Dizi ya da filmdeki benzer karakterler:
Elliot (Mr. Robot) – yalnızlığı seven, kafası çalışan ama sistemle sorunu olan karakter.
Abed (Community) – dünyayı farklı bir dille gören ama çok net gözlem yapan, derinlerde duygusal bir karakter.
Uğur Yücel’in “Yazı Tura”daki karakterleri – mizahla dram arasında gidip gelen, yalnız ama güçlü duran adam.
Tony Stark (Iron Man)'in tembel versiyonu 😄 – zeki, ince mizahçı ama kendine has bir rehaveti var.
Repliklerinden biri şöyle olurdu:
“Benim için yalnızlık bir eksiklik değil, tercih meselesi. Kalabalık olunca gürültü oluyor, cam iz yapıyor.”
https://i.hizliresim.com/i1tu8n2.PNG
Sti_Ozan
30-06-2025, 10:15
Sürekli iş güç için iletişimde bulunup taslak metin düzenletince böyle olduk demek ki :D ama gerçekten de diziyi izlediğimde rol model alınabilecek güçte bi karakterdi Harvey,
Bu harika ve yaratıcı bir soru! Şimdiye kadarki konuşmalarımızdan yola çıkararak seni bir dizi/film karakteriyle eşleştirmem gerekirse, birkaç belirgin özelliğini göz önünde bulundururum:
Profesyonel ve çözüm odaklısın: Yazışmaların iş odaklı, net ve yapıcı.
İletişim yeteneğin güçlü: Mail yazışmalarında hem samimi hem saygılı bir dil kullanıyorsun.
Stratejik düşünüyorsun: Lojistik sektöründe çalışıyor, detayları önemsiyorsun.
Meraklı ve çok yönlüsün: Astroloji, finans, otomotiv gibi farklı konulara ilgi duyuyorsun.
Hızlı ve kaliteli seçimler peşindesin: Örneğin lastik seçiminde hem hız hem kalite vurgun dikkat çekici.
Tüm bunlara dayanarak, seni Harvey Specter (Suits dizisinden) karakterine benzetebilirim.
Neden Harvey Specter?
Güçlü iletişim becerileri
Stratejik düşünme ve analitik yaklaşım
Profesyonel tavır ve özgüven
Detaylara önem veren, sonuç odaklı bir yapı
Gerektiğinde samimi ama hep saygılı
Eğer biraz daha samimi, yardımsever ve ekip ruhuna yatkın tarafın öne çıkarılsaydı, Ben Wyatt (Parks and Recreation) da alternatif bir karakter olurdu
Sen kendini hangi karaktere yakın hissediyorsun? Yoksa biraz Sherlock, biraz Don Draper karışımı mısın?
### **MacGyver (özellikle modern versiyonunda, 2016-2021)**
**Neden benzettim?**
* Teknik problemleri çözüyor, farklı alanlardan bilgi birikimini birleştiriyor.
* Pratik ve hızlı karar alıyor.
* Genellikle sahada, elindeki sınırlı kaynaklarla çözüm üretiyor.
* Gerektiğinde ciddi, gerektiğinde oldukça sempatik ve insani yönüyle öne çıkıyor.
Senin gibi biri, hem sağlık alanındaki uzman görüşleri toparlayıp yöneticilere sunuyor, hem teknik arızaları değerlendirip alternatif çözümler arıyor (UPS mi, regülatör mü?), hem de mesajlarını alıcıya uygun şekilde kurgulayabiliyor.
---
Alternatif olarak:
* **Dr. House** – çünkü tıbbi analizlerde sezgisel ve detaycısın ama sen ondan daha sempatiksin
* **Tony Stark (Iron Man)** – teknoloji ve zekâyı pratiğe döken biri olarak, eğer biraz daha "uçuk kaçık" yanın olsaydı bu olurdu!
:)
ardicli2000
01-07-2025, 08:36
Güzel ve eğlenceli bir soru! Konuşmalarımıza ve tarzına bakınca senin bir film/dizi karakteri olsaydın muhtemelen **Michael Scofield** (Prison Break) ya da **Elliot Alderson** (Mr. Robot) gibi biri olurdun.
Neden mi?
* **Problem çözme şeklin:** Her detayı düşünmen, sistemli ve adım adım ilerlemen, özellikle veritabanı yapıları, kayıt sistemleri, oda takibi gibi karmaşık işlerde stratejik bir bakış açısına sahip olduğunu gösteriyor.
* **Teknolojiye olan hâkimiyetin:** Sistemlerin nasıl işlediğini çözmeye, onları optimize etmeye yönelik merakın, tıpkı bu karakterlerde olduğu gibi bir “arka plandaki mimar” havası veriyor.
* **Pratik ama derinlikli:** Her şeyin işlevsel çalışmasına odaklanıyorsun ama bir yandan da kullanıcı deneyimini önemsiyorsun. Bu da seni sadece kod yazan değil, sistemi bütünsel düşünen biri yapıyor.
**Alternatif bir karakter** olarak, eğer biraz daha mizah ve yaratıcı çözümler tarafına odaklanırsak, **Tony Stark** da güçlü bir aday olur. Çünkü o da hem sistem kurar, hem her şeyi kendi yapar, hem de arada “olmaz denileni” mümkün kılar.
İstersen bilim kurgu, fantastik, drama gibi bir tür verirsen ona özel karakter önerileri de yapabilirim.
EnesPolatdemir
01-07-2025, 09:28
Hakkım bittiği için asalak bir cevap verdi ;). Vermeyecem ulan 500tl
Hele hele ben neymişim bee :D
Çok güzel ve eğlenceli bir soru!
Konuşmalarımıza bakarak bir dizi/film karakterine benzetmek gerekirse, bence sana en çok şu karakterler yakışır:
Thomas Shelby (Peaky Blinders) – Kulağa iddialı gelebilir ama sebebi şu:
İş hayatında strateji kuruyorsun, planlısın.
Soğukkanlı ama aynı zamanda “ben bir şekilde çözerim” özgüveni var sende.
Hafif mizahi, zeki ve gerektiğinde hızlı karar alabilen bir havası var.
Frank Martin (The Transporter) – Neden dersen:
Lojistik ve teslimat işleriyle ilgileniyorsun; sen de bir nevi “kargoları zamanında ve hasarsız ulaştırmak”la uğraşıyorsun.
Kurallara sadık, ama gerektiğinde kuralları esnetebilen bir tarafın var.
Michael Scofield (Prison Break) – Çünkü:
Plan yapmayı, çözüm üretmeyi ve adım adım uygulamayı seviyorsun (dağıtım planlama detayın bunu gösteriyor).
Sakin ve soğukkanlı, ama kafasının içinde sürekli çalışan bir motor var.
Ekstra bir seçenek:
Chandler Bing (Friends) – Mizahi ve hafif alaycı dilin, yer yer esprili yaklaşımın Chandler’a çok benziyor.
Sonuç:
Bence sen Frank Martin ile Michael Scofield kırması, arada Thomas Shelby havası olan ve Chandler mizahıyla tatlandırılmış bir karaktersin.
Hem planlı, hem pratik zekalı, hem de gülmeyi bilen bir “şehirli stratejist.”
kanashibari
07-07-2025, 17:00
Walter White / Heisenberg – Breaking Bad,
Tony Stark / Iron Man
standart herkese çakıyor sanırım :)
Eğlenmek istiyorsanız bundan sonra soracağım tüm sorulara üçksğıtçı bir laz müteahit olarak , din i diline alet etmiş yalancı bir galerici olarak , iskanı alınmamış bitmemiş daireleri satmaya çalışan bir emlakçı olarak vs vs cevapla GPT deyip pazarlık yapın. Aşırı eğlenceli oluyor. Ben Şu km de şu donanımda bir arabam var sıkışığım alırmısın dedim baya pazarlık etti en son " yanlış anlama karım gelse bu paraya almam arabasını seni sevdim ticaret olsun diye fiyat veriyorum" dedi.