PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Audi A6 mı? W212 mi? F10 mu?

dulger007
30-06-2025, 23:21
Merhaba,
Audi A6 C7 kasa 2.0 tdi
Mercedes w212 E180
F10 5.20i ( M paket hariç )
3 seçeneğimiz var, ilk kriterler konfor ve yalıtım km ortalamasını 150 bin olarak baz alırsak hangisini neden tercih ederdiniz? Hangisini tavsiye edersiniz?
Araştırdığım kadarıyla F10 w212 ye göre daha sessiz ve konforlu deniyor, A6 F10 dan daha konforlu deniyor kullanıcılarından özellikle 3 aracı tecrübe etmiş kullanıcıdan deneyimleri hiç göremedim.

Eyüp
01-07-2025, 10:52
Hiçbirine sahip olmadım ama saydığınız bütün modeller ile uzun yolculuklar yaptım.

İçlerinde bana en rahat ve konforlu gelen A6 olmuştu , performans ve yakıt tüketimi olarakta diğerlerine nazaran bariz iyiydi.

207_TR
01-07-2025, 12:02
gidişi en iyi A6, Malzeme hissi E180, Sport hissiyat 5 Serisi
Ama a6 da da benzinli bakardım. Hem daha sorunsuz hem daha canavar.

E180 aralarındaki en yavaşı kalacak.

DeNNis
01-07-2025, 12:45
W212 FL (iç Edition-E + dış AMG) ve F10 sahibi olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim, malzeme kalitesi ve görsellik dışında F10 her konuda önde.

A6'yı sürmeyi bırak, hiç binme şansım dahi olmadı, o yüzden yorum yapamıyorum ama kullananlardan yorumlar hep pozitif yöndeydi.

Year One
01-07-2025, 21:34
halihazırda f10 530d kullanıcısı olarak, f10 derim. a6 nın dışı güzel olsada içi çok keyf vermiyor. mercedes çok yavaş ve bi o kadar fazla yakıt yakar. mümkünse e250 dizel olsun

Ahmet Saraçoğlu
01-07-2025, 23:35
bana biraz f10 över misiniz? tasarım , iç mekan vs herşeyiyle ok im ama motordan ciddi korktuğum için aynı rakamlara c-cla benzinli bakıyorum şu an ve almaya da çok yakınım.Bu yolda ilerliym mi ? f10 benzin veya dizel için iç rahatlatacak doneler var mı elimde?(performans beklentim yoksek değil)

dulger007
02-07-2025, 00:38
Hiçbirine sahip olmadım ama saydığınız bütün modeller ile uzun yolculuklar yaptım.

İçlerinde bana en rahat ve konforlu gelen A6 olmuştu , performans ve yakıt tüketimi olarakta diğerlerine nazaran bariz iyiydi.

Evet A6 yakıt olarak en önde gelen ama yakıt ekonomisi 1.2. Sıramız olmadığı için çok yakıt odaklı değerlendirmiyorum. Muhakkak 3 seçenekte iyi ama karar vermek zor hem fiyat olarak hem diğer seçeneklerde bir birlerine yakın modeller

dulger007
02-07-2025, 00:42
gidişi en iyi A6, Malzeme hissi E180, Sport hissiyat 5 Serisi
Ama a6 da da benzinli bakardım. Hem daha sorunsuz hem daha canavar.

E180 aralarındaki en yavaşı kalacak.

A6 benzin Quattro olarak var bildiğim bende Quattro sistemine ön yargılıyım daha önce Q7 aracımızda bi sorun yaşanmıştı çözememiştik ve uzun yıllar kullanmıştım şehir içi kulanımda kasıntılı bir sistem bana göre çok bulaşmak istemiyorum ne kadar aktarma organı o kadar sorun ve masraf olarak bakıyorum :) çok performans odaklı değilim o yüzden e180 ufak bi yazılımla mutlu ediyor gibi ama sürüşi sessizliği ve konfor olarak aralarında kaldım

dulger007
02-07-2025, 00:46
W212 FL (iç Edition-E + dış AMG) ve F10 sahibi olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim, malzeme kalitesi ve görsellik dışında F10 her konuda önde.

A6'yı sürmeyi bırak, hiç binme şansım dahi olmadı, o yüzden yorum yapamıyorum ama kullananlardan yorumlar hep pozitif yöndeydi.

Teşekkür ederim yorumunuz için, gönlüm f10 diyor mantığım A6 kalbim w212 :)
Daha önce 2 adet F10 sahibi olduk dizeldi ikiside memnundum araçlardan ama w212 ve a6 hiç binmedim merak ediyorum ama artık birini alıp uzun süre kullanmak istiyorum araç değişmek şu aralar her açıdan zorlaştı

dulger007
02-07-2025, 00:48
halihazırda f10 530d kullanıcısı olarak, f10 derim. a6 nın dışı güzel olsada içi çok keyf vermiyor. mercedes çok yavaş ve bi o kadar fazla yakıt yakar. mümkünse e250 dizel olsun

Dizele girmek istemiyorum ekstra bir şey gelişmezse benzin olsun sessiz sakin kafa rahat olsun düşüncesindeyim, ağırlıkla F10 veya w212 arasındayım

dulger007
02-07-2025, 00:58
bana biraz f10 över misiniz? tasarım , iç mekan vs herşeyiyle ok im ama motordan ciddi korktuğum için aynı rakamlara c-cla benzinli bakıyorum şu an ve almaya da çok yakınım.Bu yolda ilerliym mi ? f10 benzin veya dizel için iç rahatlatacak doneler var mı elimde?(performans beklentim yoksek değil)

F10 5.20d ve c200d araçlarım oldu cla sahip olmadım ama tecrübe ettim, konfor odaklıysanız üç seçenek içinde F10 daha başarılı, c serisi dizel motorlar biraz problemli gerek nox sensörü gerek manifold contası, gerek ad blue sistemi. Cla sert bir araç tercih meselesi ama aynı paraya daha konforlu seyahat etmek varken cla görsel tercih olur sadece bence. F10 dizel olursa düşük km almak gerek bakımları düzgün ve olması gerektiği gibi yapılmış mümkünse artık yaşı gereği zincir değişmiş olması mantıklı. Benzin olursa yakıt biraz fazla yine zincire dikkat edilmeli kontrolü kolay oluyor yağ dolum kapağı açılıp boşluğuna bakılıyor dizelde öylemi bilmiyorum. Harici benzinde N20 kodunu taşıdığı için bmw üretimi bir makine olduğu için kronikleşmiş başka sorunu olduğunu görmedim ben bazen turbo ile ilgili yazılar okuyorum oda her turbolu araç başına gelebilecek arızalar. Sizin 3 seçenek içinde ben F10 tercih ederdim

M3CSL
02-07-2025, 07:22
A6 işçilik yol tutuş en iyisi aslında, yalıtımı da gayet iyidir. f10 iç mekanı daha iyi denilebilir görsel olarak. 212 sürüşü ve iç mekanı basit maalesef

Year One
02-07-2025, 12:26
a6 yı bende çok düşündüm 3.0 tdi olarak, passat b8 den 530d ye geçtim. f10 a doydum :D sevmediğimden değil evet her işimi rahatlıkla görüyor, donanım benim için yeterli aracım standart değil. headup display, şerit değiştirme yardımcısı, hifi müzik sistemi hayalet gösterge, yokuş içiş yardımcısı vakum kapı, adaptif bi xenon vs var. ama bir süre sonra zaten standartlaşmaya başlıyor. bence gönlünüzde ne varsa önce onu alın. 2 yıl sonra sıkılınca diğerine geçersiniz :)

AlwaysFast
03-07-2025, 16:12
Babamda 212 e180 vardı, bayadır da g30 520i var rsa 250'lik yazılımlı. e180'in iç mekanı, oturma pozisyonu filan bana hep çok konforlu gelmişti. Ama yol tutuş frenaj gibi konularda vasat. Yakıt olarak g30 520i e180'e göre baya fazla yakıyor özellikle şehiriçinde. F10 binmedim, elimdeki seçeneklerde vaziyet böyle

AşkınS.
04-07-2025, 08:29
W212 e180 e bayağı bindik, yakıt yüksek, harici sorunsuz ve güzeldi. F10 daha sessiz, a6 nın içi gerçekten kötü. Bu nedenle güzel bir f10 alırdım, w212 daha fazla değerlendi orası ayrı.

Sinan58
12-07-2025, 01:10
Selamün Aleyküm hocam, aynı seçeneklerle boğuşup dün a6 c7 3.0 tdi aldım.

a6 almamın ana sebebi aracın ciddi servis bakımlı olması ve yeni şanzumanın 6 ay garantili olması idi.

İç mekan olarak içlerinde en eskisi a6, 212 den bile daha eski. Bu arabaları aşağı yukarı biliyorum, çevremde de bol bol kullanan insan var.

212nin dolusunu bulmak zor, e sınıfı için donanım fakiri ki komşumda e300 var ve son iki yılda ciddi masraf etti. arabası da düşük kilometreydi. İçi de biraz eskidir, bu arada yakıtı da az değil.

f10 iç mekan olarak iki araçtan da aşağı yukarı 2 gömlek yeni fakat saçma sapan arızalar çıkarıyor. Özellikle motor konusuna dikkat etmek lazım.

konfor olarak a6 gayet iyi, bendekinde adaptif hız sabitleme, elektrikli bagaj vs gibi özellikler de var. Bu arada şehir içinde aşağı yukarı 10 litre yakıyor. Rüzgar sesi 140 lardan sonra duyulmaya başlanıyor, 160 tan sonra bayağı alıyor.

Birkaç hafta öncesine dönebilecek olsam muhtemelen biraz daha biriktirir ve daha yeni bir şeyler bakardım. Bütçe artırmak gibi bir imkanınız yoksa ve temizini, sorunsuzunu bulabilirseniz ben f10 derim.

a6 iyidir, güzeldir fakat çok ilkel bir araba. Özellikle multimedya özellikleri çok çok eski.