Orijinalini görmek için tıklayınız : Bursa Laptop Tamirci (HP)
KocaAyak
03-07-2025, 14:56
Merhbalar herkese, yaklaşık 10 yıldır kullandığım HP Omen modeli laptopumda, Yerel Disk:D (HDD)'de bad sector hatası alıyorum, hem açılırken harddisk error veriyor hemde gün içi kullanımda arızadan dolayı disk görünmez oluyor ve programları kullanamıyorum. AutoCAD - 3dMax gibi programları aktif olarak kullanıyorum. PC'den anlamayan biri olarak;
1- Bu arıza hdd'yi tamir olayı oluyor mu yoksa komple değişmesi mi gerekiyor?
2- Bu arıza için bilgisayara komple format atılmasını gerektirir mi?
3- Bursa içinde bu arızamı çözebilecek referans olabileceğiniz bir yer var mıdır?
Şimdiden çok teşekkürler herkese iyi forumlar
içinde ihtiyacın olan şeyler yoksa yeni bi ssd alıp sıfır kurulum yap derim. 10 yıllık laptop + hdd den sonra ssd yenı bilgisayar almışsın gibi hissettirir.
Emre güleç var bu işleri yapan istersen telefonu veririm
Küçük sanayi de dükkanı var
HDD tamir olmaz, yenisi takılması gerekir.
Ben sizin yerinizde olsam, HDDde bana gerekli olan dosyaları yedeklerim. Sonra SDD alırım, HDD yerine SSD takarım.
Bilgisayarınızın nasıl söküleceği videoları kesin nette vardır. O şekilde söker, yeni disk takma işlemini yaparım. Tabi Windows kurmanız gerekiyor.
KocaAyak
03-07-2025, 15:24
Bilgisayarda Yerel Disk D'de kullandığım programların herhangi bir dosyası yok, hepsi Yerel Disk C'de, ancak D'deki bozulma bile anlık olarak bilgisayarda bi kitliyor gibi oluyor, sonra kendine geliyor bilgisayar. Peki bu HDD söküp SDD takılması sırasında pc'ye format ihtiyacım doğacak mıdır?
Emre güleç var bu işleri yapan istersen telefonu veririm
Küçük sanayi de dükkanı var
Harika olur, mesajınızı bekliyorum, iletişim kurduğumda isminizi vermem gerekir mi?
Bilgisayarda Yerel Disk D'de kullandığım programların herhangi bir dosyası yok, hepsi Yerel Disk C'de, ancak D'deki bozulma bile anlık olarak bilgisayarda bi kitliyor gibi oluyor, sonra kendine geliyor bilgisayar. Peki bu HDD söküp SDD takılması sırasında pc'ye format ihtiyacım doğacak mıdır?
Harika olur, mesajınızı bekliyorum, iletişim kurduğumda isminizi vermem gerekir mi?
Sıkıntı yok soylesende olur söylemesende işini iyi yapan bir kardeşim telini atıyorum
KocaAyak
04-07-2025, 10:27
Sıkıntı yok soylesende olur söylemesende işini iyi yapan bir kardeşim telini atıyorum
Harika olur, bekliyorum teşekkürler
Emre-Dylan
07-07-2025, 19:41
Yusuf oylum bursadaydı en son ona ulaş türkiyede sayılı kişilerden kendisi. Numarası: 0553 710 7829
Emre Güleç Meslektaşım yapacağı işi hakkıyla yapar, Bursa eg teknoloji..