Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Su Sesi Sorunsalı

Evrenoz
07-07-2025, 14:04
Araçta aldığımdan beri ( son zamanlarda sanki biraz azaldı ) sağ arkadan gelen bir su sesi var. Sanki içi boş 1 litrelik bir pet şişe var da tümsekten geçerken lakır lukur oyunuyor gibi.
Kapıyı salladım, kapıdan gelmiyor. Aklıma Sunroof geldi. Bildiğim kadarıyla bunun 4 köşesinde tahliyte delikleri var ve ilgili köşelerden boşaltım yapıyor. Kanalı temizlemek için tel aldım ama sunroof arkaya doğru açıldığından sağ arka taraftaki deliğe sokamadım.
Bunun çıkış pipisi nerededir? Gözle bakıyorum ancak böyle bir çıkış deliği göremiyorum.

Sorun bu değil ise başka ne olabilir?

Araç 2019 A5 Sportback

drago
07-07-2025, 14:12
Araçta aldığımdan beri ( son zamanlarda sanki biraz azaldı ) sağ arkadan gelen bir su sesi var. Sanki içi boş 1 litrelik bir pet şişe var da tümsekten geçerken lakır lukur oyunuyor gibi.
Kapıyı salladım, kapıdan gelmiyor. Aklıma Sunroof geldi. Bildiğim kadarıyla bunun 4 köşesinde tahliyte delikleri var ve ilgili köşelerden boşaltım yapıyor. Kanalı temizlemek için tel aldım ama sunroof arkaya doğru açıldığından sağ arka taraftaki deliğe sokamadım.
Bunun çıkış pipisi nerededir? Gözle bakıyorum ancak böyle bir çıkış deliği göremiyorum.

Sorun bu değil ise başka ne olabilir?

Araç 2019 A5 Sportback

Vw Bora'da Çamurluk arkasından, tampon altından çıkıyordu tahliyeler.

Yalnız tel ile girişmeni önermem, kanalları yırtarsa durum çok vahim olur.

Ha tel, bisiklet fren teli gibi ucun yuvarlatılmış bir şey varsa amenna

ekleme: evet dediğim yer burası

2018-2024 Audi Q5 SQ5 Sunroof Water Drain Unclogged Rear Fender Liner #automobile #audi #mechanic - YouTube (https://youtube.com/shorts/v4EpbiNTsQ0?si=AlX69kqVIF-DBGjL)

Sefa_vts
07-07-2025, 14:55
Selamlar, Çok farklı yaklaşmak istemem ama başıma VW grubunda benzinlilerde (neden dizellerde değil bilmiyorum) geldi bu konu.

Depo yarım ve üzeri iken geldi bu sesler, yarım ve altında hiç gelmiyor. Depo üzerinde tahliye kanalı gibi bir bölme var muhtemelen oraya giriyor sıkışıyor yakıt ve bu sesi yapıyor diye düşündüm. Çok ihtimal dışı gelebilir ama ışık yakmaya yakın gidin biraz tek çeyrek altında, halen ses geliyorsa zaten o değildir. Genellikle sağ arka yolcu tarafından geliyor ses oturma yerinin hemen altından.

CloudGrey
07-07-2025, 15:12
abi lakur lukur sesini sıkıntılı amortisörde yapar.
arabada kaç km'de ? yay varmı ? sadece yaymı ? yayla kaç km gitti ?

driver_can
07-07-2025, 15:47
Evren abi bana da depo çalkalama sesi gibi geldi.Yalıtım yapılıyordu sesi azaltmak için.Genelde full depo da geliyordu ses.Vw lerde başımıza geliyordu.

yilmazcatalbas
07-07-2025, 17:41
Abi aracında yedek depo var mı? Bir dönem vag grubunda çok kullanıldı, depo girişinde tabancanın girdiği kısımda sağ yada sol tarafta küçük bi tırnak var (yedek depo valfini açan malzeme), takılı kaldığında çalkalama sesi gibi yakıt sesi veriyor içeri ben çok arayıp sonradan bulmuştum.

Eğer sunroof kanalından şüpheleniyorsan tel yerine basınçlı hava ve su ikilisi çözebilir.

Evrenoz
07-07-2025, 17:48
Vw Bora'da Çamurluk arkasından, tampon altından çıkıyordu tahliyeler.

Yalnız tel ile girişmeni önermem, kanalları yırtarsa durum çok vahim olur.

Ha tel, bisiklet fren teli gibi ucun yuvarlatılmış bir şey varsa amenna

ekleme: evet dediğim yer burası

2018-2024 Audi Q5 SQ5 Sunroof Water Drain Unclogged Rear Fender Liner #automobile #audi #mechanic - YouTube (https://youtube.com/shorts/v4EpbiNTsQ0?si=AlX69kqVIF-DBGjL)

Bu video şahane oldu. Perşembe lifte çıkacak araç, söküp davlumbazı alttan girişeyim. Tel ucunda fırça gibi birşey olan bir tel.

Selamlar, Çok farklı yaklaşmak istemem ama başıma VW grubunda benzinlilerde (neden dizellerde değil bilmiyorum) geldi bu konu.

Depo yarım ve üzeri iken geldi bu sesler, yarım ve altında hiç gelmiyor. Depo üzerinde tahliye kanalı gibi bir bölme var muhtemelen oraya giriyor sıkışıyor yakıt ve bu sesi yapıyor diye düşündüm. Çok ihtimal dışı gelebilir ama ışık yakmaya yakın gidin biraz tek çeyrek altında, halen ses geliyorsa zaten o değildir. Genellikle sağ arka yolcu tarafından geliyor ses oturma yerinin hemen altından.

Bak çok acaip, hiç yakıt seviyesi ile test etmedim. Dün fulledim bakayım tekrar.
Ama havalar çok sıcaktı, ses azaldı. Muhtemelen buharlaştı.

En temizi sunroofa su döküp alttan izlemek sanırım.

abi lakur lukur sesini sıkıntılı amortisörde yapar.
arabada kaç km'de ? yay varmı ? sadece yaymı ? yayla kaç km gitti ?

Standart amortisörlerde vardı ses. Söktüm coilover taktım hala var :)
Lakır lukur gibi değil, bildiğin su bir yerden bir yere gidiyor sesi.

Evren abi bana da depo çalkalama sesi gibi geldi.Yalıtım yapılıyordu sesi azaltmak için.Genelde full depo da geliyordu ses.Vw lerde başımıza geliyordu.

Sunroofu test edeyim su dökerek, giderler çalışıyorsa o zaman depodur. Nereye yalıtım yapıyorsun bunun için?

Abi aracında yedek depo var mı? Bir dönem vag grubunda çok kullanıldı, depo girişinde tabancanın girdiği kısımda sağ yada sol tarafta küçük bi tırnak var (yedek depo valfini açan malzeme), takılı kaldığında çalkalama sesi gibi yakıt sesi veriyor içeri ben çok arayıp sonradan bulmuştum.

Eğer sunroof kanalından şüpheleniyorsan tel yerine basınçlı hava ve su ikilisi çözebilir.

Yok kontrol ettim şimdi.
Tepeden tel sokamadım zaten, alttan sokarım diye düşündüm ama hava da işe yarar muhtemelen dediğin gibi.

Ek olarak, o zaman arabadaki hafif rutubet kokusu neden olur? Klimayı tam açtığımda koku gelmiyor. Klimasız havalandırma açtığımda koku geliyor. Radyatör temizleyici spreyler iş yapar mı yoksa farklı öneri olur mu?

drago
07-07-2025, 18:43
Üstadım hazır girişiyorken kapı giderlerini de unutmayasın.

Gerçi onu anlamak daha kolay, kapı aç kapa yapınca ses gelirdi muhakkak

Evrenoz
07-07-2025, 18:47
Üstadım hazır girişiyorken kapı giderlerini de unutmayasın.

Gerçi onu anlamak daha kolay, kapı aç kapa yapınca ses gelirdi muhakkak

Ora temiz, kontrol ettim onu. Sıkıntı olsa döşeme sökmek de kolay orda

Evrenoz
08-07-2025, 22:22
Bugün havalandırma temizliğine gittim. İşlem bittiğinde adam polen filtresini değiştir dedi ama sıfır olduğundan değiştirmedim. Araçta genel bir nem kokusu ve havalandırma açtığımda ( klima değil, normal havalandırma) ağır bir ıslak bez kokusu geliyordu. Çok şükür bugünkü işlem sonrası bu sorun ortadan kalktı.

Su sesi konusunda perşembe kanallara bakıcam ama benzin deposundaki benzinin hareketinin olması daha olası geldi. Zira ses, yoğun bir sıvının hareket etme sesi. Ve genellikle dediğiniz gibi depo doluyken bu ses daha fazla geliyor. Cücük kadar sunroof kanalından o denli yoğun sıvı hareketi sesi gelmesi pek olası değil.

Depodan gelen ses de herhalde kronik bir konu ve çözülmesi pek olası değil.

Bunun haricinde marspiyer altında bir tapa varmış, önde ve arkada birer tane. Arkadakini açınca da yarım su bardağı kadar bir su aktı. Duyduğum muhtemelen bu değildi ama boşaltmak iyi oldu.

Örnek boşaltım videosu, tapa konumu
https://youtu.be/977tbKg3ixE

207_TR
09-07-2025, 08:18
Şamandıra olabilir yazacaktım ama ilk akla o gelmiştir zaten diyerek yazmadım.
Mercedeste 1-2 arabaya ve Vw de 1-2 arabada yaşamıştım bu su dalgalanma sesini.

Evrenoz
09-07-2025, 11:34
Şamandıra olabilir yazacaktım ama ilk akla o gelmiştir zaten diyerek yazmadım.
Mercedeste 1-2 arabaya ve Vw de 1-2 arabada yaşamıştım bu su dalgalanma sesini.

Depo olma olasılığını yeni yeni düşünmeye başladım açıkçası. Şamandıra ise çözümü nedir? Değişim mi
Nasıl çözdün vw'deki sorunu?

207_TR
10-07-2025, 15:32
Depo olma olasılığını yeni yeni düşünmeye başladım açıkçası. Şamandıra ise çözümü nedir? Değişim mi
Nasıl çözdün vw'deki sorunu?

Yeni araçtı Mercedes'te şamandra değişmişti garantiden.
Vw de servise yönlendirdim ama süreç nasıl ilerledi takip edemedim.

kanashibari
10-07-2025, 16:21
Depo aşırı dolu olunca o dediğin ses gelebiliyor. İçlerindeki dalga kıranların boyunu aşıyor bu seferde yakıtın dalgalanma sesini duyuyor olabilirsiniz. Ama zamanla kulak alışıyor. Sürekli depo dolu gezenler bilir :)

XoR
10-07-2025, 16:42
Ben hep 50 Euro'luk alıyorum hiç sorun olmuyor :D

Evrenoz
10-07-2025, 17:01
Depo aşırı dolu olunca o dediğin ses gelebiliyor. İçlerindeki dalga kıranların boyunu aşıyor bu seferde yakıtın dalgalanma sesini duyuyor olabilirsiniz. Ama zamanla kulak alışıyor. Sürekli depo dolu gezenler bilir :)

Net depo sesi, o gözle baktığımda ve benzin durumunu kontrol ettiğimde benzin azaldıkça ses de azalıyor.
alışacak artık kulak.

Ben hep 50 Euro'luk alıyorum hiç sorun olmuyor :D

50 euro yarım depo :)

EnesPolatdemir
12-07-2025, 13:07
Çözümü yoksa ya da pahalıysa allah yardım etsin ben takılıyorum böyle şeylere sürekli onu duyuyorum. Psikoloji testi gibi yemin ederim. Çok saçma olaymış ilk defa duyuyorum.