PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.1 Milyon bandında 3 farklı araç / S3 v 535D v S320L CDI

Ozan Özer
25-08-2025, 10:12
Beyler selamlar,
Yaklaşık 2.1 mio'luk bütçe ile hangi araç daha mantıklı olur sizce? 3 araçta birbirinden farklı doğrudur :) ancak genel anlamda baktığım şeyler, güçlü motor/gidiş,fena sayılmayacak bir donanım ve ortalama bir bagaj hacmi.

Aşağıdaki araçlar,model yıllarına göre nasıldır? Kroniklerini bilen var mıdır?

Audi S3
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-audi-s3-stock-temiz-kullanilmis-aile-araci-1264281921/detay/)

Bmw 535D
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-boyasiz-hasar-kayitsiz-535d-313hp-msport-1255313174/detay/)

Mercedes S320L CDI
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-sahibinden-temiz-s320-l-1225341559/detay/)

babayimben
25-08-2025, 10:16
2.1 m yanında ekstra bütçe yoksa en yenisi hangisi ise onu almak mantıklı
ekstra bütçe varsa 535d keyifli makinedir

8.000rpm
25-08-2025, 10:33
yürütme ve bakım maliyeti açısından sanırım s3 daha avantajlı olacaktır
çok çok rahat edeyim , her tür konforlu olayım , biraz eski bile sayılsa (ki bence sayılmaz) halen hayvan gibi prestijli olsun , park yeri bulmak , şehir içinde L şasi uzun ebat vs sorun değil diyorsam s320L
ama şu durumda sanırım sayılabilecek her maddeden 5'lik not düzeninde en az "iyi" not alacak olan 535d-xdrive olacaktır :):):)
sağlıklı ise tabii
ama şahsi tercihim ne olursa olsun s320cdi-L olacaktır

yine bildiğim kadarıyla mercedes 320cdi makinelerde bir kronik yok , şanzıman da aynı şekilde sorunsuz diye biliyorum
audi yine bildiğimiz vag grubu dertlerinden bir kısmını üzerinde taşır
bmw ise her motorunda ayrı bir kendine özel derdi olan ve bana hiçbir zaman gözüm kapalı giremeyeceğimi hissettiren bir araba

onursumer
25-08-2025, 10:50
konfor bagaj sorunsuzluk vs de s320cdi kesinlikle ama yüksek model olması parça vs sorunu olmayışı ve bol aftermarket parçası oluşu nedeniyle ben s3 derdim

t

Eyüp
25-08-2025, 13:14
Gönlüm S320'den yana olurdu ama S3 alırdım bu seçenekler arasından.

slowmotion
25-08-2025, 14:12
Beyler selamlar,
Yaklaşık 2.1 mio'luk bütçe ile hangi araç daha mantıklı olur sizce? 3 araçta birbirinden farklı doğrudur :) ancak genel anlamda baktığım şeyler, güçlü motor/gidiş,fena sayılmayacak bir donanım ve ortalama bir bagaj hacmi.

Audi S3
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-audi-s3-stock-temiz-kullanilmis-aile-araci-1264281921/detay/)

Bmw 535D
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-boyasiz-hasar-kayitsiz-535d-313hp-msport-1255313174/detay/)

Mercedes S320L CDI
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-sahibinden-temiz-s320-l-1225341559/detay/)

s320 cdi 2007 w221 şirketimizde var, iyi bir tamirci tanıdığınız olması gerekiyor. En son arıza tespit cihazına bağladığımızda sayfalarca hata veriyordu. İlk sahipleri olmasına rağmen durum bu, dikkatli incelemek lazım arızalarını beyinden silmiş olabilirler.

s3 daha alınabilir gibi duruyor.

Evrenoz
25-08-2025, 14:41
BMW ve S3 arasında kaldım.
Arada kaldım, muhtemelen S3'ün aynı kasasını kullanıyor olmaktan biraz sıkıldığımdan.
Ancak aradaki 100k km fark, BMW'nin çıkartabileceği potansiyel arızalar ibreyi direkt S3 tarafına çeviriyor.

cnzdmr
25-08-2025, 14:47
248k km de bir BMW alacakken 10 kere düşünmek gerekiyor.

Diferansiyelinden yürüyeninine, motoruna, şanzımanına derken çok fazla parçanın elden geçmiş olması gerekli.

Bence çılgın bir macera olur. S3 daha mantıklı

KocaAyak
25-08-2025, 15:07
Kesinlikle şu anda, her ne kadar gönül S320, olmazsa BMW desede, günümüz şartları vs hepsini gözönüne alınca S3 en mantıklı seçenek

Eworen
25-08-2025, 17:09
S3 harici diğer 2 araç cesaret ister özellikle s320 nin olası arıza durumundaki çıkacak listeyi hayal edemedim
S3 burda en garanti araç .535d yi ise şahsen hızlı bile olsa dizel olduğu için hiç bir şartta tercih etmezdim.

Ozan Özer
25-08-2025, 17:56
2.1 m yanında ekstra bütçe yoksa en yenisi hangisi ise onu almak mantıklı
ekstra bütçe varsa 535d keyifli makinedir

Söyleki, her araç alımında kenarda belirli bir bütçe ayırırım :) Bu araçlar için de kenarda bir bütçe olacak.
Açıkcası Bmw için tek korkum km'si.

Ozan Özer
25-08-2025, 18:01
yürütme ve bakım maliyeti açısından sanırım s3 daha avantajlı olacaktır
çok çok rahat edeyim , her tür konforlu olayım , biraz eski bile sayılsa (ki bence sayılmaz) halen hayvan gibi prestijli olsun , park yeri bulmak , şehir içinde L şasi uzun ebat vs sorun değil diyorsam s320L
ama şu durumda sanırım sayılabilecek her maddeden 5'lik not düzeninde en az "iyi" not alacak olan 535d-xdrive olacaktır :):):)
sağlıklı ise tabii
ama şahsi tercihim ne olursa olsun s320cdi-L olacaktır

yine bildiğim kadarıyla mercedes 320cdi makinelerde bir kronik yok , şanzıman da aynı şekilde sorunsuz diye biliyorum
audi yine bildiğimiz vag grubu dertlerinden bir kısmını üzerinde taşır
bmw ise her motorunda ayrı bir kendine özel derdi olan ve bana hiçbir zaman gözüm kapalı giremeyeceğimi hissettiren bir araba

Favorim 535D Xdrive kesinlikle.E39 530 ve E92 320D araçlarım oldu..Bakımsız bir Bmw konusunda hatırı sayılır bilgim var diyebiliriz..Bu araç özelindeki tek kaygım km'si.Genelde araçlarım hep 150K veya altında oldu ve çok şükür başıma büyük dert açmadılar. Kaba tabirle jant koyup devam ettim her zaman.

S3 model yılı anlamında düşük olduğu için üst modellerine göre daha çok kronik sorun vs açar mı onu kestiremiyorum.

7 yıl W124 kasa kullanmış biri olarak Mercedes her zaman gönlümde ayrı bir yerde..Bu araçta güzel duruyor ilk bakışta. Siyah ve toza oldukça müsait olması tek korkutucu yanı şimdilik.

Ozan Özer
25-08-2025, 18:04
konfor bagaj sorunsuzluk vs de s320cdi kesinlikle ama yüksek model olması parça vs sorunu olmayışı ve bol aftermarket parçası oluşu nedeniyle ben s3 derdim

S320 kesinlikle deneyimlemek istediğim bir araç. O araca sadece orjinal güzel bir Amg jant koyarak devam edilir bana göre..Yürütme maliyeti fazla olabilir sadece sanırım.

Ozan Özer
25-08-2025, 18:07
s320 cdi 2007 w221 şirketimizde var, iyi bir tamirci tanıdığınız olması gerekiyor. En son arıza tespit cihazına bağladığımızda sayfalarca hata veriyordu. İlk sahipleri olmasına rağmen durum bu, dikkatli incelemek lazım arızalarını beyinden silmiş olabilirler.

s3 daha alınabilir gibi duruyor.

Arıza silinme durumu Bmw'de de olabilir bildiğim kadarıyla. Açıkcası Bmw tamircim var ancak Mercedes için yok ne yazık ki..Bilgi için teşekkürler.

Ozan Özer
25-08-2025, 18:09
BMW ve S3 arasında kaldım.
Arada kaldım, muhtemelen S3'ün aynı kasasını kullanıyor olmaktan biraz sıkıldığımdan.
Ancak aradaki 100k km fark, BMW'nin çıkartabileceği potansiyel arızalar ibreyi direkt S3 tarafına çeviriyor.

Bmw tarafındaki tek korkum aracın km'si.
Sahibi ile görüştüğümde yağ pompası,zincir vs tüm ağır bakımlarının orjinal parçalarla yapıldığını ve yetkili servis yada Tarcanlar vs dilediğiniz yere baktırabileceğimi iletiyor.Bakımlı bir araç için o km'ler sorun olmayabilir ama her zaman risk var tabiki de..
S3'ün gidişi, gücünü yere aktarımı nasıl acaba?

Ozan Özer
25-08-2025, 18:11
248k km de bir BMW alacakken 10 kere düşünmek gerekiyor.

Diferansiyelinden yürüyeninine, motoruna, şanzımanına derken çok fazla parçanın elden geçmiş olması gerekli.

Bence çılgın bir macera olur. S3 daha mantıklı

Sahibi büyük bir liste gönderdi.Ciddi para harcanmış gözüküyor ancak bu ülkede fatura vs herşeyin sahtesi düzenlenebileceği için kime nasıl inanılır bilemiyorum artık.Bmw için kenarda min.150bin bırakırım zaten. Tek soru işaretim ileride satarken km anlamında ne kadar ağır gidişi olur?

Omak
25-08-2025, 19:35
S320 kesinlikle deneyimlemek istediğim bir araç. O araca sadece orjinal güzel bir Amg jant koyarak devam edilir bana göre..Yürütme maliyeti fazla olabilir sadece sanırım.

Mercedes icinde om642 motor cok sorunsuz kroniksiz bir motor degil, bmw ye ayrilacak butce buna da ayrilmali hatta yaştan dolayi daha fazla para ayirilmali.(airmatic vs)

Omak
25-08-2025, 20:01
Bu arada bmw icinde gecmis bakimlari onemli. zamaninda ve duzgun yapildiysa ve ispatlanabiliyorsa alinir, birde xdrive a iyi bakmak lazim (transfer kutusu ozellikle)

Ozan Özer
25-08-2025, 21:23
Sakarya Garage54 Metin Usta'yı tanıyan,bilen çıkar mı acaba? Bmw'nin son bakımları orada yapılmış.
Tarcanlar denildiği gibi ekspertiz konusunda iyi mi Sakarya'da? Oralı arkadaşların görme ihtimaline karşın yazıyorum.

Audi S3 için kronik sorunlarını vs bilen çıkar ve yön verirse iyi olur bu arada..Yazılıma uygun mudur? Araçtaki orjinal ekranın değiştirilme şansı oluyor mu bir de :)

M3CSL
26-08-2025, 08:00
w221 modern 140 kabul edilir, çok kullandım sürüşü aşırı keyifli uçan halı kıvamında, işçilik malzeme aynı şekilde ama benzinlisini tercih ederdim..

535de iyi herşeyi sunan araba.. ama km ve fiyat çok geldi bana,
s3 geri planda kalır burada bence tabi,

EnesPolatdemir
26-08-2025, 09:17
Beyler selamlar,

Audi S3

Bmw 535D

Mercedes S320L CDI

Bmwyi güzel bir baktırıp ettirip almak lazım bence ek bütçe yoksa bulasılmamalı bence, bütçe yoksa mercedes sevmesem de sanırım mantıklı olan mercedes. S3 bu iki araç arasında yanlış anlamayın ama vasat kalıyor. Bu cümle yazıyoruz yargılamıyoruzluk oldu sanki biraz neyse s3 severlerden özür dileriz...

Evrenoz
26-08-2025, 09:57
Sakarya Garage54 Metin Usta'yı tanıyan,bilen çıkar mı acaba? Bmw'nin son bakımları orada yapılmış.
Tarcanlar denildiği gibi ekspertiz konusunda iyi mi Sakarya'da? Oralı arkadaşların görme ihtimaline karşın yazıyorum.

Audi S3 için kronik sorunlarını vs bilen çıkar ve yön verirse iyi olur bu arada..Yazılıma uygun mudur? Araçtaki orjinal ekranın değiştirilme şansı oluyor mu bir de :)

Orjinal ekrandan kastın gösterge ekranı ise, hayalet ile değiştirilebiliyor.
Enderelektronik elinde genellikle oluyor.

Ancak sadece hayalet ile değiştirilme bence yeterli olmaz. Navigasyon olmadan hayalet çok da anlamlı olmuyor. Sadece digital gösterge için hayalet ekranın parasına katlanılmaz.

S3'e epey yazılım yapan yer var. kurcalayınca şaka gibi makina oluyor.

iborpm
26-08-2025, 12:58
Şahsım adına konuşayım. Hemen hemen 1 sene önce 340 binde 520d aldım. 374 bin oldu hala sıkıntısız biniyorum. Motoruna iyice baktırdıktan sonra ben BMW'lerin çok arıza açan arabalar olduğunu düşünmüyorum. Bundan ayrıca bu 3lü arasında sunduğu imkanlar neticesinde en mantıklı araç 535 oluyor. Bence iyice bi baktırdıktan sonra pişman olmazsınız. İnşaallah gönlünüzce olur.

Ozan Özer
26-08-2025, 13:02
Orjinal ekrandan kastın gösterge ekranı ise, hayalet ile değiştirilebiliyor.
Enderelektronik elinde genellikle oluyor.

Ancak sadece hayalet ile değiştirilme bence yeterli olmaz. Navigasyon olmadan hayalet çok da anlamlı olmuyor. Sadece digital gösterge için hayalet ekranın parasına katlanılmaz.

S3'e epey yazılım yapan yer var. kurcalayınca şaka gibi makina oluyor.

Hayaletten öte ortadaki ekran için ihtimali sormuştum.Çok ufak duruyor,hayati birşey olmasa da.

Sizce ilandaki araç nasıl?

Ozan Özer
26-08-2025, 13:03
Şahsım adına konuşayım. Hemen hemen 1 sene önce 340 binde 520d aldım. 374 bin oldu hala sıkıntısız biniyorum. Motoruna iyice baktırdıktan sonra ben BMW'lerin çok arıza açan arabalar olduğunu düşünmüyorum. Bundan ayrıca bu 3lü arasında sunduğu imkanlar neticesinde en mantıklı araç 535 oluyor. Bence iyice bi baktırdıktan sonra pişman olmazsınız. İnşaallah gönlünüzce olur.

Teşekkürler. Km konusu, alımdan öte aracın satışı esnasında düşündürüyor beni.
535D ile S3 arasında kaldım güncel durumda.

Evrenoz
26-08-2025, 13:22
Hayaletten öte ortadaki ekran için ihtimali sormuştum.Çok ufak duruyor,hayati birşey olmasa da.

Sizce ilandaki araç nasıl?

Konsol içine girip çıktığından muhtemelen değiştirilmez. Herhangi bir şey izlenmeyecekse yetiyor o ekran kullanım esnasında.
İlandaki araç kurcalamayı çok az da olsa seven biri tarafından kullanılmış. Ambiance ışık takılmış, havalandırmalar değiştirilmiş. Egsos uçları yanlışım yoksa krom olmalı ama burda mat siyah. Kaliperler boyanmış. Sorun mu? Elbette değil. Ama bir dönem olsa dahi stok binilmemiş olabileceğine dair ufak emareler olarak düşünülüp daha detaylı bakılabilir. Yazılımı orjinal mi, egsosda kaynak var mı, amortisörler sökülüp takılmış mı gibi gibi. Ha bunlar da sorun mu? Yine değil. Benim kendi aracımda bunların hepsi değiştirilmiş durumda ama değiştirmek var, değiştirmek var. Amortisörü söküp kesme biçme yay takan var, air takan var, yapma coil takan var, markalı coilover takan var. O yüzden ne yapıldığına da nasıl yapıldığına da bakılmalı eğer bir şey yapıldıysa.

Onun dışında diri duruyor. Elbette yakından bakmak, expertize sokmak gerekir. Eğer ilanda belirtilen gibi herşey stoksa, tertemiz alet.

Benim bir gözüm hala BMW'de. Çok daha albenili duruyor S3'e göre ama kilometre ve arıza olasılıkları geri çekiyor gözümü.

iborpm
26-08-2025, 13:45
Teşekkürler. Km konusu, alımdan öte aracın satışı esnasında düşündürüyor beni.
535D ile S3 arasında kaldım güncel durumda.

BMW her kilometrede alınıp satılabilen bir araç o konuda içiniz rahat olsun. 2023 yılında 420 binde x5 sattık her zaman bi alıcısı oluyor BMW'lerin.

M3CSL
26-08-2025, 14:25

Genel algıya baksan Eski Bmwler kaka, ama kimse bakmıyorki arabalara binen kitle sıkıntılı, yan sanayi parça, maddi durumlar ve kullanım stili, belkide yüz 5 lik petrolhead tayfadan alınırsa sorun yaşanmaz

Ozan Özer
26-08-2025, 14:38
Konsol içine girip çıktığından muhtemelen değiştirilmez. Herhangi bir şey izlenmeyecekse yetiyor o ekran kullanım esnasında.
İlandaki araç kurcalamayı çok az da olsa seven biri tarafından kullanılmış. Ambiance ışık takılmış, havalandırmalar değiştirilmiş. Egsos uçları yanlışım yoksa krom olmalı ama burda mat siyah. Kaliperler boyanmış. Sorun mu? Elbette değil. Ama bir dönem olsa dahi stok binilmemiş olabileceğine dair ufak emareler olarak düşünülüp daha detaylı bakılabilir. Yazılımı orjinal mi, egsosda kaynak var mı, amortisörler sökülüp takılmış mı gibi gibi. Ha bunlar da sorun mu? Yine değil. Benim kendi aracımda bunların hepsi değiştirilmiş durumda ama değiştirmek var, değiştirmek var. Amortisörü söküp kesme biçme yay takan var, air takan var, yapma coil takan var, markalı coilover takan var. O yüzden ne yapıldığına da nasıl yapıldığına da bakılmalı eğer bir şey yapıldıysa.

Onun dışında diri duruyor. Elbette yakından bakmak, expertize sokmak gerekir. Eğer ilanda belirtilen gibi herşey stoksa, tertemiz alet.

Benim bir gözüm hala BMW'de. Çok daha albenili duruyor S3'e göre ama kilometre ve arıza olasılıkları geri çekiyor gözümü.

Ben sadece egzoz uçlarını yakalamıştım; siz ince detayları da yakalamışsınız :) Teşekkürler.
Dediğiniz gibi detaylıca baktırmak gerekli araca. Pres vs zaten hiç bana göre işler değil,direk uzaklaşırım araçtan.

Bmw kesinlikle kafamı kurcalamaya devam ediyor. Değişen listesi doğru ise ciddi para harcanmış,emek verilmiş araca.

Ozan Özer
26-08-2025, 17:37

Sahibi ile detayları görüştüğümde aşağıdaki bilgilendirmeyi yaptı;

Aldığımda yağ yakma sorunu vardı ne yaptıysam ona çözüm bulamadım daha sonrasında Doğuş fatura ve garantili ( hala devam etmekte ) toplamda 570K tutarında bir masraf edip motor içinde ki parçaları güncelleyerek sıfır parçalar ile değiştirildi. Şuan sıfır garantili bir araç gözüyle bakabilirsiniz. Pistonlar yeni nesil güçlendirilmiş olarak değişti Almanya VW den geldi. Bu parçaların faturası mevcut.

Evrenoz
27-08-2025, 06:37
Sahibi ile detayları görüştüğümde aşağıdaki bilgilendirmeyi yaptı;

Aldığımda yağ yakma sorunu vardı ne yaptıysam ona çözüm bulamadım daha sonrasında Doğuş fatura ve garantili ( hala devam etmekte ) toplamda 570K tutarında bir masraf edip motor içinde ki parçaları güncelleyerek sıfır parçalar ile değiştirildi. Şuan sıfır garantili bir araç gözüyle bakabilirsiniz. Pistonlar yeni nesil güçlendirilmiş olarak değişti Almanya VW den geldi. Bu parçaların faturası mevcut.

Bilemedim… Ben olsam Reset garaj veya HK mekanik’e gidip bir baktırır öyle karar verirdim.
Yağ yakma A3’lerde standart. Doğuş da diğer işin ustası garajlar da bir miktar yağ yakma/eksiltmeye normal diyor ve herhangi bir işlem yapmıyor. S3’lerde de varsa böyle bir durum acaba bunda normal dışı bir konu mu varmış? Neden pistona kadar tüm motor değişmiş?
Bahsettiğim garajlar güvendiğim garajlar, onların yorumunu almak lazım.

Ozan Özer
27-08-2025, 08:08
Bilemedim… Ben olsam Reset garaj veya HK mekanik’e gidip bir baktırır öyle karar verirdim.
Yağ yakma A3’lerde standart. Doğuş da diğer işin ustası garajlar da bir miktar yağ yakma/eksiltmeye normal diyor ve herhangi bir işlem yapmıyor. S3’lerde de varsa böyle bir durum acaba bunda normal dışı bir konu mu varmış? Neden pistona kadar tüm motor değişmiş?
Bahsettiğim garajlar güvendiğim garajlar, onların yorumunu almak lazım.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Araç Ankara'da. Sahibi de indirim konusunda oldukça kapalı biri sağolsun :)
Bmw'ye baktıracağım önümüzdeki hafta.

babayimben
27-08-2025, 08:50
Alternatif sormamışsınız ama ben bu paralara 428 de bakardım, veya temiz bir F10 520i+yazılım da bir seçenek

Ozan Özer
27-08-2025, 09:00
Alternatif sormamışsınız ama ben bu paralara 428 de bakardım, veya temiz bir F10 520i+yazılım da bir seçenek

4.28 bu bütçede ilk serilerden olur muhtemelen.Sorun anlamında nasıldır?
Dediğiniz gibi yazılımlı bir m paket 520İ'de olabilir aslında.

M3CSL
27-08-2025, 10:07
4.28 bu bütçede ilk serilerden olur muhtemelen.Sorun anlamında nasıldır?
Dediğiniz gibi yazılımlı bir m paket 520İ'de olabilir aslında.

2017 g30da olur 120 150bin aralığında 2.1-2.2 bandına alınır, m pack olursa az daha çıkar, çok kaliteli,mantıklı süper araba ama ses vs beklememek gerek..
Ya da 530 2017 2400-2500 e çıkar bütçe

Ozan Özer
29-08-2025, 21:46
bir terslik olmaz ise sahibinin müsaitlik durumuna göre 535D'ye bakacağım 2 hafta içerisinde.
İlk kez 200+K'ya girmiş olacağım ,şayet herşey güzel çıkar ise.
Ellenmemiş ve 2.1 2.2 bandında düzgün bir S3 bulamadım. Baktığım S3'ün sahibi 15bin tl inerim dedi,şaka gibi.

Ahmet Saraçoğlu
29-08-2025, 23:08
7 yıl W124 kasa kullanmış biri olarak Mercedes her zaman gönlümde ayrı bir yerde..Bu araçta güzel duruyor ilk bakışta. Siyah ve toza oldukça müsait olması tek korkutucu yanı şimdilik.

w221 in temiz bi örneğini almayı çok istiyorum bi gün , ama 2.1mn a alıancak herhangi bir araç s3 ve f10 a kıyasla daha uğraştırıcı olabilir düşüncesindeyim.Ama alıntıladığım cümlenizden yola çıkarak w221 olmasa da diğer Mercedes modellerine bi şans verebilirsiniz diye düşünüyorum.10 seneye yakın w126 560sel sahibi oldum.Bendeki ömrünün yarıdan fazlası kapıda yatmıştır ama hala aklımda.Sonrası clk aldım , şu an da w205 c180im var.Benzinlide en giriş model olamsına rağmen gerçekten keyifli.Evde sigara bitse de o bahaneyle dışarı çıkıp benzinlikten alsam diye yedek almıyorum bi süredir :) w221i düşünemiyorum bile.Bir şekilde herhangi bir Mercedesle yolunuz kesişmişse ve o -tam anlamıyla tanımlayamadığım- keyif alındıysa , yine Mercedesten devam etmek için başka modellere şans vermenizi tavsiye ederim.Bu rakamlara olabilecek w212fl - cls - yada w205 c250 (s3 ebadlarına ok olduğunuz için c diyorum , performans için de c180 den daha keyifli olur c250) lere de bi göz atın derim.

Ozan Özer
30-08-2025, 17:47
w221 in temiz bi örneğini almayı çok istiyorum bi gün , ama 2.1mn a alıancak herhangi bir araç s3 ve f10 a kıyasla daha uğraştırıcı olabilir düşüncesindeyim.Ama alıntıladığım cümlenizden yola çıkarak w221 olmasa da diğer Mercedes modellerine bi şans verebilirsiniz diye düşünüyorum.10 seneye yakın w126 560sel sahibi oldum.Bendeki ömrünün yarıdan fazlası kapıda yatmıştır ama hala aklımda.Sonrası clk aldım , şu an da w205 c180im var.Benzinlide en giriş model olamsına rağmen gerçekten keyifli.Evde sigara bitse de o bahaneyle dışarı çıkıp benzinlikten alsam diye yedek almıyorum bi süredir :) w221i düşünemiyorum bile.Bir şekilde herhangi bir Mercedesle yolunuz kesişmişse ve o -tam anlamıyla tanımlayamadığım- keyif alındıysa , yine Mercedesten devam etmek için başka modellere şans vermenizi tavsiye ederim.Bu rakamlara olabilecek w212fl - cls - yada w205 c250 (s3 ebadlarına ok olduğunuz için c diyorum , performans için de c180 den daha keyifli olur c250) lere de bi göz atın derim.

ilk etapta 535D'ye bakacağım. Şayet iyi kondisyonda çıkarsa aklım o araçta.
Eğer olmaz ise bütçeyi bir tık daha yukarılara çıkararak, yüksek modelli S3, CLS350CDI bakabilirim.

Ozan Özer
03-09-2025, 08:16
Bir seçenek daha çıktı önüme.
F31 kasa 320D,çocukluk arkadaşımın aracı. '13 model,Dpf ve Egr iptali,egzoz,yazılım ile 250bg civarında.Ayrıca Panarema Turbo fren sistemi var 4 tekerde.
Boyasız bir araç.
250K'larda 535D xdrive mı? (zincir,yağ pompası,krankına kadar orjinal parçalarla değişen..), station wagon ve hatırı sayılır ekstraları olan F31 mi ?
2 araçta güç olarak tatmin edici benim adıma..Bagaj hacimleri yeterli.

Ozan Özer
03-09-2025, 09:04
https://i.hizliresim.com/gt9lrna.jpeg (https://hizliresim.com/gt9lrna)

https://i.hizliresim.com/rydrlum.jpeg (https://hizliresim.com/rydrlum)

Evrenoz
03-09-2025, 09:36
ilk etapta 535D'ye bakacağım. Şayet iyi kondisyonda çıkarsa aklım o araçta.
Eğer olmaz ise bütçeyi bir tık daha yukarılara çıkararak, yüksek modelli S3, CLS350CDI bakabilirim.

Çok alakasız olabilir ama S3 alacağıma A5 alırdım :)
Evet S3 çok daha iyi gidecektir ama benzer yaşlardayız, ne yapıcaz uçuşunu kaçışını.
A3'ten sonra A5'e bindim, çok çok farklı. İçi, dışı, duruşu.. S3'ün içi de A3 ile aynı olduğundan bir bak derim.
252'lik 45 TFSI Quattro aldım, gidişi de o kadar kötü değil. Elbet S3 gibi değil ama yeter gibi

Ozan Özer
03-09-2025, 10:12
Çok alakasız olabilir ama S3 alacağıma A5 alırdım :)
Evet S3 çok daha iyi gidecektir ama benzer yaşlardayız, ne yapıcaz uçuşunu kaçışını.
A3'ten sonra A5'e bindim, çok çok farklı. İçi, dışı, duruşu.. S3'ün içi de A3 ile aynı olduğundan bir bak derim.
252'lik 45 TFSI Quattro aldım, gidişi de o kadar kötü değil. Elbet S3 gibi değil ama yeter gibi

Yanlış bilmiyorsam A5 için bütçeyi daha yukarı çıkarmam gerekir. Şimdilik 2.1 2.2 bandını geçmek istemiyorum yoksa ucunu kaçıracağım iyi biliyorum :)

Evrenoz
03-09-2025, 10:18
Yanlış bilmiyorsam A5 için bütçeyi daha yukarı çıkarmam gerekir. Şimdilik 2.1 2.2 bandını geçmek istemiyorum yoksa ucunu kaçıracağım iyi biliyorum :)

Biraz pazarlık biraz esneme sanki olur gibi :)
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-eyup-oto-dan-2018-audi-2.0-tdi-144-km-ful-paket-carbon-schwarz-1263310387/detay)

207_TR
03-09-2025, 12:08
Hayat kısa al o S3 ü, hevesin kaçmasın.

babayimben
03-09-2025, 13:21
F31 kasa 320D,çocukluk arkadaşımın aracı. '13 model,Dpf ve Egr iptali,egzoz,yazılım ile 250bg civarında.Ayrıca Panarema Turbo fren sistemi var 4 tekerde.
Boyasız bir araç.
250K'larda 535D xdrive mı? (zincir,yağ pompası,krankına kadar orjinal parçalarla değişen..), station wagon ve hatırı sayılır ekstraları olan F31 mi ?

2013 model n47'yi babamın aracı da olsa almam o kadar yüklüyken
S3 de ilanlarda görünmüyor artık, satıldı mı acaba

drago
03-09-2025, 16:43
Boyasız bir araç.

Tadında yüklü bir 5.35d 'nin arka koltuğunda süre alınmasına şahit oldum.

Temiz bir 5.35d "benim nedzimde" ne civan f31leri, s3leri, a5leri yok hükmünde bırakır, başka bir lig o.

Ozan Özer
03-09-2025, 19:50
2013 model n47'yi babamın aracı da olsa almam o kadar yüklüyken
S3 de ilanlarda görünmüyor artık, satıldı mı acaba

Gri S3 satıldı yüksek ihtimalle. İlanlarda,o fiyat düzeyindeki en standarda yakın araçtı.

Ozan Özer
03-09-2025, 19:51
Hayat kısa al o S3 ü, hevesin kaçmasın.

Sahibi indirim konusunda suyunu çıkarmasaydı Ankara'ya görmeye giderdim aracı.
Sadece 15bin TL inerim diyince,sessizce ayrıldım.

Ozan Özer
03-09-2025, 19:54
Tadında yüklü bir 5.35d 'nin arka koltuğunda süre alınmasına şahit oldum.

Temiz bir 5.35d "benim nedzimde" ne civan f31leri, s3leri, a5leri yok hükmünde bırakır, başka bir lig o.

Önümüzdeki hafta gidip bakacağım araca. Sahibi şu anda Bodrum'a geçti araçla. 6.7 lt ortalama ile (3 kişi,klima açık,bagaj full,120-160km ortalama hız ile) varmış.
Gidişi en merakla beklediğim durum zaten. Hayırlısı bakalım.

Bu arada bahsettiğiniz 535D F10 muydu yoksa E60 mı?

drago
03-09-2025, 22:58
Önümüzdeki hafta gidip bakacağım araca. Sahibi şu anda Bodrum'a geçti araçla. 6.7 lt ortalama ile (3 kişi,klima açık,bagaj full,120-160km ortalama hız ile) varmış.
Gidişi en merakla beklediğim durum zaten. Hayırlısı bakalım.

Bu arada bahsettiğiniz 535D F10 muydu yoksa E60 mı?

F10 idi… :)

Ozan Özer
04-09-2025, 07:19
F10 idi… :)

Bunu duymak iştahı kabarttı işte :) Hayırlısı ise önümüzdeki hafta netlik kazanacak.

M3CSL
04-09-2025, 07:21
https://i.hizliresim.com/gt9lrna.jpeg (https://hizliresim.com/gt9lrna)

https://i.hizliresim.com/rydrlum.jpeg (https://hizliresim.com/rydrlum)

f30 ile f10 535 kıyas bile olmaz,kalite konfor motor..

Ozan Özer
04-09-2025, 07:50
f30 ile f10 535 kıyas bile olmaz,kalite konfor motor..

Olmayacağını bende biliyorum.
Ancak aralarındaki fiyat farkı, km farkı gibi unsurlar düşündürüyor. İbre şu anda 535D'ye döndü.

iborpm
04-09-2025, 13:21
Olmayacağını bende biliyorum.
Ancak aralarındaki fiyat farkı, km farkı gibi unsurlar düşündürüyor. İbre şu anda 535D'ye döndü.

535 ilanlarını gezerken ilandan kalktıgını gördüm. Hayırlı olsun dediniz mi yoksa? :) Kesinlikle pişman olmayacagınız bir araba...

Ozan Özer
04-09-2025, 14:28
535 ilanlarını gezerken ilandan kalktıgını gördüm. Hayırlı olsun dediniz mi yoksa? :) Kesinlikle pişman olmayacagınız bir araba...

Bakacağım araç halen ilanda. :)

orhansah
05-09-2025, 12:48
Bakacağım araç halen ilanda. :)

2007 model e86 Z4 coupe 3.0 si isterseniz satıyorum benimkini.

Ozan Özer
05-09-2025, 13:12
2007 model e86 Z4 coupe 3.0 si isterseniz satıyorum benimkini.

ORhan bey selamlar, 2 çocuk olmasa tek kapılara girerdim ancak 4 kapıdan aşağısı bizi kurtarmıyor :)