Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza sonrası km göstergesi değişimi.

suk3b3
18.Eylül.2025, 15:19
Arkadaşlar hepinize kolay gelsin hayırlı işler.
Honda dio marka motosikletim ile ufak bi kazaya karıştım ve motorun km göstergesi kırıldı. Çıkma buldum ancak benm km ile Çıkma göstergenin km birbirine uymuyor. Bunu nasıl çözebiliriz başına gelen var mi ?

207_TR
18.Eylül.2025, 16:04
Geçmiş olsun
Hangisi düşük km de ?

Evrenoz
18.Eylül.2025, 17:39
Yüksek göstergeyi geri sarmak sıkıntı ama düşük göstergeler ileri sarılabiliyor.
Kendi aracından daha düşük bir çıkma bulursan kendi aracının km'sine kadar ileri sardırabilirsin.

207_TR
19.Eylül.2025, 08:00
Eğerki taktığın göstergedeki km yüksekse ve çok yüksek değilse mümkün mü bilmiyorum. Km sayacının fişi - soketi varsa belirli bir zaman takmayın.

suk3b3
19.Eylül.2025, 20:33
Geçmiş olsun
Hangisi düşük km de ?

Yüksek göstergeyi geri sarmak sıkıntı ama düşük göstergeler ileri sarılabiliyor.
Kendi aracından daha düşük bir çıkma bulursan kendi aracının km'sine kadar ileri sardırabilirsin.

Eğerki taktığın göstergedeki km yüksekse ve çok yüksek değilse mümkün mü bilmiyorum. Km sayacının fişi - soketi varsa belirli bir zaman takmayın.

Benim km 5 bin 800 civari
Aldığım gösterge 30 bin civarı.

207_TR
20.Eylül.2025, 14:36
Benim km 5 bin 800 civari
Aldığım gösterge 30 bin civarı.

Çok fark varmış, geri sardırabilir misin acaba ?

TarikS
20.Eylül.2025, 21:44
Sanayide o kadar kilometreci vardı ya onlar çözemez mi çok karmaşık bi göstergesi yoktur diye tahmin ediyorum ama, o işler eskisi gibi değil mi artık :)

suk3b3
22.Eylül.2025, 11:22
Çok fark varmış, geri sardırabilir misin acaba ?

Sanayide o kadar kilometreci vardı ya onlar çözemez mi çok karmaşık bi göstergesi yoktur diye tahmin ediyorum ama, o işler eskisi gibi değil mi artık :)

Km göstergesi dijital. Bende yasadışı bsey yapmak istemiyorum. Alırken adam sizin km buna yansiyabilir. Beyinden aliyor km yi flan dedi ama öyle olmadı. Iade de etmek istemiyorum. Ve yil başına doğru ilk muayeneye gireceğim.

makif84
22.Eylül.2025, 11:32
You tube de gezerken görüm Cem abi ye bi danışın isterseniz.

https://www.youtube.com/watch?v=1ZMSGvY0f3s

TarikS
22.Eylül.2025, 19:05
Km göstergesi dijital. Bende yasadışı bsey yapmak istemiyorum. Alırken adam sizin km buna yansiyabilir. Beyinden aliyor km yi flan dedi ama öyle olmadı. Iade de etmek istemiyorum. Ve yil başına doğru ilk muayeneye gireceğim.

Abi sizinki yasadışı olmaz ki, siz doğrusuna ayarlatıyorsunuz. Bu silah gibi bir şey kendinizi savunmak için kullanılırsa legal ama durup dururken bir canlıya zarar verirseniz illegal olur :)

livaneli
22.Eylül.2025, 20:11
Çok bildiğimden değil ama km bilgisi lcd /tft ekranda değil devre kartı üzerindeki eprom, chipset her neyse onda saklanır. O sağlamsa eskisinden söktürüp yeni gösterge kartına lehimletebilirsiniz.