PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2012 Polo 1.6 TDI CAY (Kendi Kendine Gaz Verme Problemi)

rmelihr
22-09-2025, 09:49
Arkadaşlar merhaba,
2012 model 1.6 TDI CAY motor bir aracım var. Aracımda EGR iptali, DP ve Stage 1 işlemi mevcut. Uzun süredir sorunsuz bir şekilde kullanıyordum.

Dün aracımın arka porya bilyalarını ve arka balatalarını değiştirdim. Bu işlemlerden sonra aracımla yola çıktım ve yaklaşık 5 dakika sonra aracın kendi kendine gaz verdiğini fark ettim.

Örneğin; 2. viteste giderken gaza basıp hızlanıyorum, aracı boşa aldığımda ve debriyaj ile frenden ayağımı çektiğimde, araç ne kadar gaz verdiysem o kadar devirde kalmaya devam ediyor. Bir önceki viteste 5000 devire kadar sert bir şekilde gazladıysam, araç boştayken de aynı şekilde yüksek devirde kalıyor.

Debriyaj ve frene bastığımda devir düşüyor, fakat tekrar ayağımı çektiğimde devir yeniden yükseliyor ve sonrasında yavaş yavaş düşmeye başlıyor.

Sizce bu sorunun sebebi ne olabilir?

EnesPolatdemir
22-09-2025, 11:11
Gaz kelebeği sensörü gibi geldi bana

rmelihr
22-09-2025, 16:21
Gaz kelebeği dizel araçlarda yokmuş ama kendi ustam gaz kelebeği dedi bir çok polo ustasıda alakası yok dedi.

EnesPolatdemir
22-09-2025, 16:32
Euro 4 sonrası dizellerde ben tps var diye biliyordum. Fakat usta değilim neticede :). Çetgibiti arka abs/esp sensörlerine iyi baksın diyor. Sorun onlardan kaynaklı olabilirMİŞ.

drago
25-09-2025, 12:15
Gaz kelebeği dizel araçlarda yokmuş ama kendi ustam gaz kelebeği dedi bir çok polo ustasıda alakası yok dedi.

Genelde dizelde gaz kelebeği olmaz doğrudur, ama sizin araçta var; ve evet bunu yapabilir

MeRtCaN
26-09-2025, 08:52
1.6 cay motor da gaz kelebegı var ama bıldıgımız gaz kelebegı degıl

sadece kontagı kapattıgında hava gecısını kapatıp olası bır ambele durumunda aracı stop etme yarıyor

probleme gelınce

arac kendılıgınden 5000 devıre mı cıkıyor olayı tam anlamadım

yokda rolantı devrıne dusunce 500 600 devır kadarmı yukseltıyor