Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : F/P Televizyon?

jojo59
08-10-2025, 09:26
Selamlar arkadaşlar :)

2. Bir tv almam gerekiyor eve, salona aldığım tv'ye misafirler için el konuldu iç işleri tarafından :Deli::D

Bütçem maks: 30 K

Elimde xiaomi gen 3 tv box var çok olmadı alalı paneli güzel tv box ile kullanabileceğim tavsiyeleriniz var mı?Gerekirse tv box ı kenara da alabiliriz

Genelde film vs izlenecek, arada oyun :) Hz değeri önemsiz
Teşekkürler şimdiden

ardicli2000
08-10-2025, 14:43
Selamlar arkadaşlar :)

2. Bir tv almam gerekiyor eve, salona aldığım tv'ye misafirler için el konuldu iç işleri tarafından :Deli::D

Bütçem maks: 30 K

Elimde xiaomi gen 3 tv box var çok olmadı alalı paneli güzel tv box ile kullanabileceğim tavsiyeleriniz var mı?Gerekirse tv box ı kenara da alabiliriz

Genelde film vs izlenecek, arada oyun :) Hz değeri önemsiz
Teşekkürler şimdiden

kaç inch olacak?

ardicli2000
08-10-2025, 14:50
kaç inch olacak?

ucuz yollu bu olabilir. çok bir beklenti yoksa çok vermeye de gerek yok

Philips 50'' 126cm Ultra Hd Uydu Alıcılı 4k Smart Led Televizyon - Fiyatı, Yorumları (https://www.trendyol.com/philips/50-126cm-ultra-hd-uydu-alicili-4k-smart-led-televizyon-p-761664340)

jojo59
08-10-2025, 15:06
kaç inch olacak?

55 inch olacak unutmuşum k. Bakmayın :)

Ome_RS
08-10-2025, 16:21
benm TV bozuldu LG vardı ledlerini yeniledik. Tamir yapan servisle konusurken usta suan F/P tv yeni alcak olsam Philips tercih ederim demişti. Panel vs genel klasmanda. Ambilight da iyi bir hosluk katıyor. Arayüzü biraz yavaş kalıyor.

jojo59
08-10-2025, 20:23
Philips te patentini aldığı için biraz saldı diye söylentiler var ama bilemedim

gokhankenar
08-10-2025, 21:14
ben 2. TV olarak 55'' TCL aldım sizin bütçeniz tutarında çok çok memnunum.

jojo59
08-10-2025, 21:22
Modeli paylaşır mısın abi :)

Mutu
08-10-2025, 22:05
LG almıştım, panelinde sorun oldu, garantisi devam ediyordu. Servisin yönlendirdiği kişi video istedi gönderdim, 2 gün içinde parçası servise ulaştı 4. günde TV yi teslim ettiler. Bence satış sonrası da önemli, iyi araştırmak lazım o kısmı da derim. Servisi sorunlu olup, fp diye bir mal alıp olası sorunda servis peşinde koşturmak perişan edebilir aman diyim.

Mutlu Değerli
09-10-2025, 03:06
Donanım haber düzenli olarak her ay bu seriden yapıyor, geçmişlerine de bi göz atmanı öneririm.

https://youtu.be/QYfjR8lntxE?si=pz5pzQJa4BL_pSHX

https://youtu.be/QYfjR8lntxE?si=pz5pzQJa4BL_pSHX

Ormanci
09-10-2025, 08:07
Çok özellik ararsanız F/P TV'si TCL'ler olarak öne çıkıyor bence.
Çünkü aynı özellikleri Samsung'da, LG'de ararsanız 2 katı para veriyorsunuz.

Ancak TCL markasına ben alım sürecinde çok güvenemediğim için özelliklerine rağmen alamadım.
Yine Samsung'a döndüm. Biraz kırpılmış ama yine de "oyun TV'si" modunda bir TV almıştım.

Philips'lerin fiyatı uygunsa evet olabilir, Ambilight varsa halihazırda o da güzel olur eğer öyle RGB falan filan seviyorsanız. Diğer yandan arayüzlerinin yavaşlığı şikayet konusu, hatırlatayım.

onn_dear
09-10-2025, 08:18
Philips dışında ne alırsanız alin derim, arayüz bu kadar mi yavaş olur. Açılması için beklemek gerekiyor, açılır açılmaz kanal değişikliği yapmıyor kendine gelmesi lazim önce. Ben kesinlikle görüntü kalitesi, servis desteği ve uzun ömürlülük açısından LG tercih ederdim. Bu bütçelere çıkılamaz ise TLC vb markalar hepsi ayni işi görür, çok uzun ömürlü olmaz.

jojo59
09-10-2025, 09:08
Donanımhaber in listeyi izledim az önce TCL gerçekten tam f/p ürün fakat
Servis olarak daha fazla gelişmeliler, güvenemiyorum tam :/
Samsung LG tarafından birşey bakmak lazım gibi bütçeyi aşmak istemiyorum

EnesPolatdemir
09-10-2025, 10:32
Salonumuzda tam 10 yıllık lg tv var. Hiç bir sorun çıkarmadı, hala çok memnunuz. Hatta baya bir kez kumanda darbesi yedi. Kumandası da ayrı eziyetler çekti ona rağmen iyi dayandı. Gerçekten kaliteli mal yapıyorlar. Servisi de düzgün çalışıyor. Bu tür işler ne kadar ekmek o kadar köfte oluyor biraz ama bence sadece alım değil satın alım sonrası da çok önemli. Lg ikisinde de başarılı e doğal olarak fiyatı yüksek. Bizim gibi gariban ülkelerde ben o an alınabilecek en kaliteli olanı alıp bir daha masraf etmeme tarafındayım sahsen. Enflasyonu hayat pahalılığını hepimiz görüyoruz sonuçta.

Schumi
09-10-2025, 19:32
Valla 200 bin e de TV alsam TCL alırım şu ortamda. Bir TV servise ihtiyaç duruma geldiyse zaten iş şans işi. Salonda 75C745 TCL var aşırı memnunum. Benim ofisde kullandığım Regal paneli bozuldu garantiden. Vestel 15 gün sonra değişim onayı verdi. Manisa'dan yola çıktı SMS'i geldi. Sonra at üstünde değil direk yaya geldi herhalde çünkü 10-12 gün sürdü gelmesi. Toplam 1 ay. Ve bu ürün her köşe başında servisi olan Vestel. Sırf o yüzden sattım Regal'i idareten Samsung kullanıyorum ama TCL alıcam ofisede.

sagi
09-10-2025, 21:42
Babama TCL aldık 60" bende 55" samsung var TCL daha çok hoşuma gidiyor
samsungun berbat tizen işletim sistemi ve yavaşlığı karşısında bir daha alırsam sanırım TCL tercihim olacak

ChuckBartowsKi
10-10-2025, 09:25
Televizyon konusunda Türkiye de bulabileceğiniz modellerin bir çoğu maalesef yetersiz.

Philips son alacağım marka olur ambilight özelliği güzel evet ama maalesef siyah ve beyaz tonlarda zamanla kararma veya parlama aynı şekilde işletim sisteminin yavaşlığı ve yetersizliği keza ciddi bir sorun kesinlikle tavsiye etmem.

Bütçe problem değil derseniz alacağınız iki marka var samsung veya lg

Ben biraz daha bütçe dostu bir ürün bakacağım derseniz de TCL alabilirsiniz.

TV de servis işi LG ve Samsung harici zaten çöp o yüzden takılmayın. Hatta samsung da bile çöpümsü diyebiliriz :D

MeHMeT-INC
10-10-2025, 10:39
Bir buçuk senedir TCL kullanıyoruz çok memnunuz. 55C755 modelini almıştık, diğerlerinden farklı olarak Miniled teknolojisi kullanılıyor. Samsung'un Oled'i kadar değil ama Qled'den daha iyi görüntü kalitesi sunuyor.

CüneytIşıkkent
10-10-2025, 13:23
Uzun zamandır araştırıyorum F/P olarak bencede TCL açık ara önde.

jojo59
11-10-2025, 12:45
Sanırım zorlayıp Lg yada tcl alacağım gibi philips tarafında ambilight harici bir esprisi kalmamış artık onun arkasına sığınıp kaliteyi düşürmüşler iyice

207_TR
13-10-2025, 08:20
Şu fiyatları görünce evdeki tv lere gözümüz gibi bakmak gerekir diye düşündüm :)