PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağ ön kapı su damlası?

jojo59
19-10-2025, 17:08
https://hizliresim.com/21afw4t

Aracım 2020 clio arkafaşlar.
Ön sağ yolcu kapısı altından su damlıyor aralıklarla park halinde birikince dikkatimi çekti, bir haftadır aralıklı devam ediyor klima açık değil.Kuru havada da gördüm yağmurla alakası yok.
Antifiriz suyu yada yağ da değil ne olabilir sizce

oztk24
19-10-2025, 19:17
Kapı’nın su tahliye deliği tıkanmış ise içerisinde su birikmiştir. Biriken su çok yavaş bir şekilde damlıyor olabilir.

jojo59
19-10-2025, 19:40
Hmm onunda bir kontrolünü yapayım teşekkür ederim

jojo59
19-10-2025, 21:55
Görsel yüklemiştim olmamış ekleyeyim

nlrtz3j.jpg - Hızlı Resim (https://hizliresim.com/nlrtz3j)

BarışSever
19-10-2025, 21:57
bu kadar su normal değil,silecek suyu deposu nasıl ona baktınız mı

jojo59
19-10-2025, 22:23
Yağmurluydu hava tamamı benim değil orada yuvarlak kısım belli oluyor.
Yarım bardak su kadar bişeydir. Silecek suyum cam suyuydu akan su direk çeşme suyu gibi

Oznsrl
20-10-2025, 19:32
Silecek motorunun olduğu yerdeki giderler tıkanmış olabilir tekerin üstüne denk geliyor orda büyük bir alan var suyun dolabilceği ama ora dolu olunca ses yapıyor. Önce silecekleri sökmen lazım sonra bakalitin 2 tarafında plastik klipsleri var onları söküp fitilide alınca bakalit gelir kontrol et istersen. sağda ve solda giderler var kaucuk bi parça çekince geliyor

Attention Required! | Cloudflare (https://www.n11.com/urun/captur-clio-4-su-tahliye-borusu-663887062r-59718031)

şunun gibi. içlerini temizlemeni tavsiye ederim sprun orda değilse bile temizlenmesi iyi olur ben her kıştan sonra temizliyorum

TarikS
20-10-2025, 19:53
Megane'da silecek üstü ön cam önü kısımdaki giderler tıkalıydı su sesi duyunca farketmiştim, oradan akan su da sizdeki gibi o bölgelere düşüyor. Yukarıdan başlayarak bir giderin temizliğinden emin olun derim öncelikle. Birikip sonra durduğu yerde damlamaya başlıyor olabilir gibi geldi bana da

jojo59
21-10-2025, 11:41
İzleyerek bişiler silecek altında ki ozgarayı kaldırdım, gider içerisine bir tel ile girdim, belli bi tıkanıklık hissiyatı almadım. Daha sonra bir bidon su döktüm anında indi aşağıya :) Normalde suyun damladığı yer yağmur giderinin olduğu yermiş cahillik işte :) Yağmur yağacağı zaman ağaç altına araç koymamak gerektiğini öğrenmiş oldum :D

pirasa
21-10-2025, 14:39
İzleyerek bişiler silecek altında ki ozgarayı kaldırdım, gider içerisine bir tel ile girdim, belli bi tıkanıklık hissiyatı almadım. Daha sonra bir bidon su döktüm anında indi aşağıya :) Normalde suyun damladığı yer yağmur giderinin olduğu yermiş cahillik işte :) Yağmur yağacağı zaman ağaç altına araç koymamak gerektiğini öğrenmiş oldum :D

bende aşırı yağmurda ayaklarım ıslanınca anlamıştım tıkalı olduğunu. oradaki su gidip hava kanalından sürücü yolcu ayaklarına akıyor :D

jojo59
21-10-2025, 16:50
Aman aman o seviyeye gelmedim bereket dikkat etmek lazım :D

TarikS
21-10-2025, 18:47

off nokta atışı yapmanın verdiği tarif edilemez hazzı yaşadım

sevindim bununla geçmiş olsun :D

jojo59
22-10-2025, 03:54
Derin bir nefes çekildi :D teşekkür ederim :rolleyes: