Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adaptive Light Uyarısı ve Şerit Takip hatası hk.

Evrenoz
05-11-2025, 12:11
Arkadaşlar selamlar,

A5 aracıma Bilstein coilover taktım. Mevcut amortisörler üzerinde sensörler vardı ve coilover'da bu sensörleri takacak bir yer olmadığından boşta kaldı.
İşlem sonrası göstergede adaptive light uyarısı aldım. Ayrıca şerit takip de düğmesine basıldığında pasif siyah görünüyor ve çalışmıyor.

Öncelikle sorunun araç açısını ayarlayan yükseklik sensörlerinden olduğunu düşündüm ve 4 tekerlekteki sabit sensörleri manuel ayarlanabilir olanlarla değiştirdim. Ancak sorun giderilmedi.
Muhtemelen amortisörlerden gelen veri okunmadığından bu hatayı veriyor.

Sorunu gidermek adına önerisi olan var mıdır? Yada bu sorun "giderilemez" bir sorun mudur?

CloudGrey
05-11-2025, 12:45
biraz baktım abi sen yazınca , kodsal bir sorun gibi.

biri daha yaşamış ; 2021 Audi RS5 w/DRC - Coil overs conversion now getting Adaptive Light Malfunction | Ross-Tech Forums (https://forums.ross-tech.com/index.php?threads/44753/)

fakat bu abide baya birşeyler ters gitmiş..

TR'de bunu kim yapabilir , bilemiyorum

Evrenoz
05-11-2025, 20:06
biraz baktım abi sen yazınca , kodsal bir sorun gibi.

biri daha yaşamış ; 2021 Audi RS5 w/DRC - Coil overs conversion now getting Adaptive Light Malfunction | Ross-Tech Forums (https://forums.ross-tech.com/index.php?threads/44753/)

fakat bu abide baya birşeyler ters gitmiş..

TR'de bunu kim yapabilir , bilemiyorum

O da çözemedi muhtemelen.
Çözümsüz sorun gibi duruyor

turboman
05-11-2025, 20:26
Amortisörlerin üzerindeki sensörlerin omajını ölçerek aynı değerelerde direnç takarak sistemin sensörleri görmesini sağlayabilirsiniz bu sayede diğer sistemler devre dışı kalmayabilir , bi nevi airbagları direçle kandırma gibi :)

Evrenoz
05-11-2025, 20:40
Amortisörlerin üzerindeki sensörlerin omajını ölçerek aynı değerelerde direnç takarak sistemin sensörleri görmesini sağlayabilirsiniz bu sayede diğer sistemler devre dışı kalmayabilir , bi nevi airbagları direçle kandırma gibi :)

Mantıklı ama meşakatli.
Hadi arkadakiler jack, onu bir şekilde halletsek de önler üstten amortisör milinin içine giriyor. Önce aynı şekilde bir yuva yapmak gerek herhalde.
Gavur ellerde bunu yaptıracak adam bulmak da muhtemelen imkansız

turboman
06-11-2025, 14:47
Mantıklı ama meşakatli.
Hadi arkadakiler jack, onu bir şekilde halletsek de önler üstten amortisör milinin içine giriyor. Önce aynı şekilde bir yuva yapmak gerek herhalde.
Gavur ellerde bunu yaptıracak adam bulmak da muhtemelen imkansız

Yanlış anladınız,Amortisöre değil araçtan gelen sokete takacaksınız

Evrenoz
06-11-2025, 16:36
Yanlış anladınız,Amortisöre değil araçtan gelen sokete takacaksınız

Yok yok doğru anladım,
Soketin gireceği yer normalde amortisör mili içi. sokete bir şey takacaksam 10-15 cm gibi yanıltıcı yapıp direnci de o yanıltıcı üzerine koymam lazım.
Ya da soketin metallerine direnç lehimlemek de iş çözebilir.

Ezcümle, bunların hiçbirini maalesef burada yapamam.

turboman
06-11-2025, 19:44
Yok yok doğru anladım,
Soketin gireceği yer normalde amortisör mili içi. sokete bir şey takacaksam 10-15 cm gibi yanıltıcı yapıp direnci de o yanıltıcı üzerine koymam lazım.
Ya da soketin metallerine direnç lehimlemek de iş çözebilir.

Ezcümle, bunların hiçbirini maalesef burada yapamam.

Ben amortisöre takmak zor dediğinizi zannettim yani ben yanlış anladım ;)
Elektronik işiyle uğraşan birisi bulmalısınız ama tabi yaşadığınız yerde yoksa sıkıntı,kolay gelsin :)

Evrenoz
17-11-2025, 08:40
Konuyu biraz araştırdım, hatta doğru araştırma kelimelerini dün gece rüyamda gördüm. Sabah ilk iş gördüğüm şekilde aramaya başlayınca beni şu ürüne ulaştırdı.

Eibach Pro-Tronic deactivation module: Audi A4/A4 Avant/A5/A5 Convertible/A5 Sportback :: EibachShop (https://eibachshop.com/index.php?p6800,eibach-pro-tronic-deactivation-module-audi-a4-a4-avant-a5-a5-convertible-a5-sportback)

Eibach'a ürünün garanti çözüm olup olmayacağını sordum, bakalım ne cevap verecekler.

Agent
17-11-2025, 11:00
Adaptif süspansiyon olan araçlarda coilover kitlerinde yanıltıcılar oluyor, bizim FK Typer grubu araçlarda var mesela. Arıza vermemesi için biz onları takıyoruz.

Evrenoz
17-11-2025, 11:09
Adaptif süspansiyon olan araçlarda coilover kitlerinde yanıltıcılar oluyor, bizim FK Typer grubu araçlarda var mesela. Arıza vermemesi için biz onları takıyoruz.

Evet tam olarak buymuş gerekli çözüm.
Eibach da onayladı ürünün sorunu çözeceğini. "Ya çözmezse" kısmını da halledebilirsem bir ara sipariş vereceğim.

Agent
17-11-2025, 12:43
Birde şöyle manyak bşy buldum, inşallah ilk fırsatta alıp deneyeceğim. Coilover ayarlamak için harika bir olay

Blitz | DSC Plus Upgrade Kit | Honda Civic Type R | FK2 2.0T K20C1 | 2 – Dream Automotive (https://www.dream-automotive.com/collections/suspension-fk2/products/blitz-dsc-plus-upgrade-kit-honda-civic-type-r-fk2-2-0t-k20c1-2015-2016)

BARR
17-11-2025, 15:19
Senin gibi adamın bunu bilmemesi beni şaşırttı.

Evrenoz
17-11-2025, 15:31
Senin gibi adamın bunu bilmemesi beni şaşırttı.

Old school'um ben, yaşlıyım.
Elektronik zımbırtıları yeni öğreniyorum.

turboman
18-11-2025, 14:29
Konuyu biraz araştırdım, hatta doğru araştırma kelimelerini dün gece rüyamda gördüm. Sabah ilk iş gördüğüm şekilde aramaya başlayınca beni şu ürüne ulaştırdı.

Eibach Pro-Tronic deactivation module: Audi A4/A4 Avant/A5/A5 Convertible/A5 Sportback :: EibachShop (https://eibachshop.com/index.php?p6800,eibach-pro-tronic-deactivation-module-audi-a4-a4-avant-a5-a5-convertible-a5-sportback)

Eibach'a ürünün garanti çözüm olup olmayacağını sordum, bakalım ne cevap verecekler.

Tamam işte içinde direnç var ama totalde 1 euroluk malzeme maliyeti ;)

BARR
19-11-2025, 06:59
Ah dedem ah sen bu konuları açacak adam mıydın?
XoR bey e bak adam hayatının prime döneminde.

XoR
19-11-2025, 07:45
Ah dedem ah sen bu konuları açacak adam mıydın?
XoR bey e bak adam hayatının prime döneminde.

:D :D

Senede bir defa yıllık bakıma götürüyorum, kalan günlerde rakı içmeyi tercih ediyorum.

Evrenoz
19-11-2025, 10:27
:D :D

Senede bir defa yıllık bakıma götürüyorum, kalan günlerde rakı içmeyi tercih ediyorum.

Aklın yolu 1

BARR
19-11-2025, 11:03
Aklın yolu 1

Sen neden uğraşıyorsun böle yok koil yok yanılcı yok kafayı bastim, kıçı sürttü vs :hehe:

Evrenoz
19-11-2025, 11:08
Sen neden uğraşıyorsun böle yok koil yok yanılcı yok kafayı bastim, kıçı sürttü vs :hehe:

Gençlik zamanımı yad ediyorum
Bi de gavur ellerde rakısız kaldığımda yapacak iş yok, boş vaktim çok coile janta sarıyorum.