Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : E46 Sevdası

grape53
15-12-2025, 12:50
Herkese merhabalar, iyi forumlar,

Uzun süredir üye ve forumu takip eden yalnızca okuyucu olarak devam eden biri olarak, değer verdiğim görüşlerinizi almak adına bu konuyu açtım.

Öncesinde 8 yıl kadar GT86 kullandım, hiçbir sorun yaşamadan bazı modifiyelerde bulundum ve çok keyif aldım (Japonlara teşekkürler :D ). Sonrasında ise gerek vakit bulamamaktan, gerekse artık sıkılmamdan olacak ki aracımı geçtiğimiz Temmuz ayında sattım.

Ancak 5 ay dayanabildim ki çocukluğumdan beri içimde kalan e46 sevdası depreşti. Drifte ezelden merakım var, kendime günlükte kullanacağım, ancak arada da İstanbulda drist pistine çıkacağım bir araç almak istiyorum. Sanayi ile çok içli dışlı değilim ancak iyi bildiğim ve sevdiğim bir Toyota ustam var. GT86'daki bakım ve basit modifiyeleri evimin garajında kendim yapıyordum, hatta arka salıncak ve IRP short shifter takmışlığım bile var.

Ancak e46 da işler değişir mi, BMW'ler ile alakalı çok dedikodu var, iyi diyen de var kötü de. özellikle bir 330ci istiyorum, çok performans beklentim yok, birkaç basit modifiye ile 250 bg bantlarında, vitesleri kısa, süspansiyonlar sıkı, biraz canlı bir araç çok yeterli.

Birkaç ilan aradım, görüştüm ve sizin görüşlerinizi de öncesinde almak istedim. örnek vermek gerekir ise aralarından nispeten daha temiz olduğunu düşündüğüm 1259012336 ilan no lu araç dikkatimi çekti.

Her türlü eleştiri, tavsiye, ve önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler

oztk24
15-12-2025, 16:09
Yaşlı araçlar tercih edilirken öncesinde tecrübe edilmesini tavsiye ederim. Özellikle şase rijitliği açısından.Modern araçların şasesi çok daha sıkı hissettiriyor, eski bir aracın alt takımı, yürüyeni ne kadar sıkı olursa olsun şaseden kaynaklı bir yumuşaklık, gevşeklik hissi alabilirsiniz. E46ların, özellikle hacimli makinası olan e46ların arka kulelerinin koptuğu, kırıldığı, arka şasenin yırtıldığı vb bilinen bir durum. E46larda ön kulede de mantarlaşma, çatlama gibi problemler yaşanıyor. Bunları göz önünde bulundurup, beklentilerinizi ona göre belirlemenizi tavsiye ederim.

M3CSL
16-12-2025, 08:19
Bmw olucak ise e90 ya da e87 tercih edilmesini öneririm, daha yeni nesil,sıkı şasi

grape53
16-12-2025, 10:23
Yaşlı araçlar tercih edilirken öncesinde tecrübe edilmesini tavsiye ederim. Özellikle şase rijitliği açısından.Modern araçların şasesi çok daha sıkı hissettiriyor, eski bir aracın alt takımı, yürüyeni ne kadar sıkı olursa olsun şaseden kaynaklı bir yumuşaklık, gevşeklik hissi alabilirsiniz. E46ların, özellikle hacimli makinası olan e46ların arka kulelerinin koptuğu, kırıldığı, arka şasenin yırtıldığı vb bilinen bir durum. E46larda ön kulede de mantarlaşma, çatlama gibi problemler yaşanıyor. Bunları göz önünde bulundurup, beklentilerinizi ona göre belirlemenizi tavsiye ederim.
Teşekkürler, aslında korktuklarımdan biri de buydu, sonrasında arabayı soyup baştan şase kaynaklama, güçlendirme çok güç olur ve masrafı, uğraşı benim için yorucu olacaktır

Bmw olucak ise e90 ya da e87 tercih edilmesini öneririm, daha yeni nesil,sıkı şasi
e90'lar çok mantıklı aslında, hem daha temiz ellerde e46-36 veya 92 ler gibi değil hem de model anlamında daha yeni, ancak orjinal manuel bulması onlarda daha da zor oluyor.