PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 307 eksantrik sensörü yok

olcay_bora
20-12-2025, 14:03
Aracı bilgisayara bağlıyorum. P0341 camshaft position sensor 'A' circuit range / performance (bank 1 or single sensor) hatası veriyor.
Camshaft eksantrik konum sensörü oluyor diye biliyorum.
Parça aradığımda dizel modeller için çıkıyor.
307 benzinlide sadece krank konum sensörü var da eksantrik konum sensörü yok mu? Varsa nerede bilen tarif edebilir mi? Yedek parçacıyı aradim ya parça kodu söyle yada parçayı göstermen gerekiyor dedi.

Birkan61
20-12-2025, 17:38
Benzinli 307de bildigim kadariyla yok egzantrik sensörü
Atesleme bobinlerinden bujilerden baslar; triger sentesine kadar kontrol ettirirdim bu hatadan dolayi.
Hatta krank sensörüyle bile alakali olabilir.

olcay_bora
20-12-2025, 20:47
Benzinli 307de bildigim kadariyla yok egzantrik sensörü
Atesleme bobinlerinden bujilerden baslar; triger sentesine kadar kontrol ettirirdim bu hatadan dolayi.
Hatta krank sensörüyle bile alakali olabilir.

Teşekkür ederim. Demek ki o yüzden bulamadım. Olmayan sensörü aramışım. O zaman krank konum sensörünü temizleyip başlayayım düzelmezse ateşleme parçalarına geçeyim.

Maxi
24-12-2025, 09:55
Aracı bilgisayara bağlıyorum. P0341 camshaft position sensor 'A' circuit range / performance (bank 1 or single sensor) hatası veriyor.
Camshaft eksantrik konum sensörü oluyor diye biliyorum.
Parça aradığımda dizel modeller için çıkıyor.
307 benzinlide sadece krank konum sensörü var da eksantrik konum sensörü yok mu? Varsa nerede bilen tarif edebilir mi? Yedek parçacıyı aradim ya parça kodu söyle yada parçayı göstermen gerekiyor dedi.

eğer o hata çıkıyorsa exantrik sensorude vardır bence
ben olsam ciddi bir parça sitesinden araştırırdım yani öyle google ile falan değil
yada servise şase numarası vererek kontrol ettirin

öyle ara arabalar olabiliyor,
atıyorum 2008 yıl x marka model araba, abc sensorü yok
ama yılın 2. yarısında fabrika başka bir araç beyni kullanmaya başlamış
dolayısı ile motor beyni farklı, yazılım biraz farklı, ara kablolar harness biraz farklı, abc sensorü var
var yani bu tip arabalar

olcay_bora
24-12-2025, 10:06
eğer o hata çıkıyorsa exantrik sensorude vardır bence
ben olsam ciddi bir parça sitesinden araştırırdım yani öyle google ile falan değil
yada servise şase numarası vererek kontrol ettirin

öyle ara arabalar olabiliyor,
atıyorum 2008 yıl x marka model araba, abc sensorü yok
ama yılın 2. yarısında fabrika başka bir araç beyni kullanmaya başlamış
dolayısı ile motor beyni farklı, yazılım biraz farklı, ara kablolar harness biraz farklı, abc sensorü var
var yani bu tip arabalar

Onu hiç düşünmemiştim haklısınız ben yetkili servisi arayıp sorayım tedbirli olmakta fayda var tabiki

berkay_aydin
24-12-2025, 16:41
Arızaya universal veya dizel olarak baktıysanız arıza kodu ve acıklaması yanlış geliyor olabilir, farklı bir cihaz ile arıza sorgulamanızı öneririrm

Schumi
24-12-2025, 20:27
OBD standartlarında gelen hata kodları bazen üreticilerde farklı anlama geliyor. Orjinal Peugeot makinası ile bağlayın P0341 hata kodu gene çıkar ama açıklaması başka birşey çıkacaktır büyük ihtimalle. Özellikle Peugeot'ta bu oluyor.

olcay_bora
29-12-2025, 18:52
OBD standartlarında gelen hata kodları bazen üreticilerde farklı anlama geliyor. Orjinal Peugeot makinası ile bağlayın P0341 hata kodu gene çıkar ama açıklaması başka birşey çıkacaktır büyük ihtimalle. Özellikle Peugeot'ta bu oluyor.

Bulunduğum yere peugeot en yakın 100km civarı bir mesafede olduğu için araç bu haldeyken de gitmeyi göze alamıyorum şuan. Renault yetkili servis var ona sordum hani belki megane2lerde de al4 var diye bilgisayar sistemi aynıdir diye düşündüm ama onlarda 2009 model öncesine biz bakamıyoruz dediler direk.

Schumi
29-12-2025, 23:04
Özel Peugeot Citroen servislerde de oluyor bazen Peugeot Planet 2000 yada DiagBox.