Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Kapagi Ses Yalitim Hakkinda
CüneytIşıkkent
12-01-2026, 13:43
Merhabalar,
VW Touareg aracımın motor kaputunun içerisinde bulunan ses yalıtım keçesi zaman içerisinde deforme olup yok olmuş. Bu sebeple orijinali yerine ne kullanabiliriz? İnternette birkaç tane kendiliğinden yapışkanlı ses yalıtım malzemesi buldum; fakat ısınma sorunu için ekstra bir şey yapmak gerekir mi? Ayrıca sizin kullandığınız veya tavsiye edebileceğiniz ürünler varsa paylaşmanıza çok sevinirim
Motor kapağı aşağıdaki gibi;
https://i.imgur.com/XGXWvPA.jpeg
CüneytIşıkkent
12-01-2026, 14:03
Şu ürünleri buldum ama aluminyum olan daha olası gibi sanki
Hepsiburada | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/turkeli-aluminyum-folyolu-kendinden-yapiskanli-oto-ses-ve-isi-yalitim-malzemesi-100x100-p-HBV000012ZFAP)
Hepsiburada | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/turkeli-oto-ses-yalitimi-kapi-ve-bagaj-icin-bantli-yanmaz-50-x-100-cm-pm-HB00000RXM3P)
Db sound markasından üzeri aluminyumlu olanlardan alabilirsiniz. Ekonomiktir. Bütçe sorun değilse farklı markalara da yönelinebilir.
CüneytIşıkkent
12-01-2026, 14:21
Db sound markasından üzeri aluminyumlu olanlardan alabilirsiniz. Ekonomiktir. Bütçe sorun değilse farklı markalara da yönelinebilir.
Dediğiniz ürünü inceleyeyim bir. ***** motor biraz sesli çalışıyor eski tip olduğundan dolayı ne kadar güvenli bir şekilde kesebilirsem o kadar iyi tabii ki F/P tercihim olur açıkcası
Dediğiniz ürünü inceleyeyim bir. ***** motor biraz sesli çalışıyor eski tip olduğundan dolayı ne kadar güvenli bir şekilde kesebilirsem o kadar iyi tabii ki F/P tercihim olur açıkcası
Ses kesmek için ağır bariyer ve folyolu ses süngeri alıp kaput altına komple yapın. Motor kapağı ile bırakmayın. Elinizden geliyorsa sileceklerin altındaki plastiği söküp o boşluğa da yalıtım yapın.
CüneytIşıkkent
12-01-2026, 14:59
Ses kesmek için ağır bariyer ve folyolu ses süngeri alıp kaput altına komple yapın. Motor kapağı ile bırakmayın. Elinizden geliyorsa sileceklerin altındaki plastiği söküp o boşluğa da yalıtım yapın.
Dediğiniz şekilde de yapabilirim elim yatkındır kaput altında kendi keçesi var ama onun altından yapıp üstünü keçe ile kapatırsam bayağı bir azalır gibi. Silecek altı plastiği sökmek de basit orayı da yapabilirim dediğiniz gibi. Çok teşekkürler
Dediğiniz şekilde de yapabilirim elim yatkındır kaput altında kendi keçesi var ama onun altından yapıp üstünü keçe ile kapatırsam bayağı bir azalır gibi. Silecek altı plastiği sökmek de basit orayı da yapabilirim dediğiniz gibi. Çok teşekkürler
Silecekler çıkmazsa kaynar su dökün. Genleşip daha kolay çıkacaktır. Aşırı zorlamayın, alttaki kolları eğebilirsiniz. Mümkünse çektirme ile çıkartın.
CüneytIşıkkent
12-01-2026, 15:47
Silecekler çıkmazsa kaynar su dökün. Genleşip daha kolay çıkacaktır. Aşırı zorlamayın, alttaki kolları eğebilirsiniz. Mümkünse çektirme ile çıkartın.
Bu bilgi ayrıca işe yarayacaktır wd40 düşünüyordum ama kaynar su daha mantıklı gibi ***** neredeyse 20 yaşında araba illa ki çıkmakta zorlayacaktır.:agbe:
Ses yalıtım malzemesinin tutuşabilirlik olayına bakın uygulamadan önce. Bir çok ses yalıtım çok kolay tutuşan malzemeden yapılıyor. Motor gibi yerde dikkatli olmakta fayda var.
CüneytIşıkkent
12-01-2026, 16:26
Ses yalıtım malzemesinin tutuşabilirlik olayına bakın uygulamadan önce. Bir çok ses yalıtım çok kolay tutuşan malzemeden yapılıyor. Motor gibi yerde dikkatli olmakta fayda var.
Evet, o yüzden tereddüt ettim bende motora çok yakın şekilde olacak çünkü.