Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : YAMAHA BWS 100 2T Japan Ver.

u7kara
31-01-2026, 19:12
Herkese selamlar çocukluk hayalim olan Yamaha Bws 100 satın aldım özellikle 2004 öncesi yani Japon versiyonu aldım ve
orj sarı renk. daha öncesinde sadece kullanmak için 2 zamanlı motosikleti deneyimledim sadece sanayi içi olsa da uzun bir süre bindim
bu BWS 'yi aldım alırken satan adam makinayı yeni yaptığını söyledi yağ pompası vs. hepsini sıfır takmış sadece varyatörü değiştirmemiş onu söyledi
Tayvan malı ön arka varyatör bulup aldım MOTOMASLAK 'ta değiştirttim 1-2 ay kadar sorunsuz kullandıktan sonra motor artık pırlamaya başladı
onu da artık dükkan koyduğumuz karışık yakıtlardandır diye düşünüyoruz çünkü Okan abi sağolsun x98'mi koymadık Q16'mı denemedik yeri geldi ikisini karıştırdık yeri geldi
Vp racing octan arttırıcı koyduk full depo. Her neyse demem o ki şuan motor çalışmıyo kompresör yok :D bunu İstanbul'da kime yaptırtabiliriz bilinen birisi var mı

https://i.hizliresim.com/svrihhi.jpeg

turboman
31-01-2026, 23:04
Bence eliniz tornavida tutuyorsa kimseye kurcalatmayın, silindir piston sıfır orjinal alıp takın 4 tane civatası var bildiğin hava kompresörü gibi tak çalıştır. ;)

u7kara
31-01-2026, 23:14
Bence eliniz tornavida tutuyorsa kimseye kurcalatmayın, silindir piston sıfır orjinal alıp takın 4 tane civatası var bildiğin hava kompresörü gibi tak çalıştır. ;)

Motorsikletten gram anlamıyorum ayrıca yapacak yerim yok o yüzden emin olamadım

BarışSever
01-02-2026, 18:22
2t yüksek oktandan ziyade fazla yağ sever,yağ haznesiyle mi kullanıyordunuz yoksa depoya direkt olarak karıştırıp mı koyuyordunuz?eski motorların yağ pompasına güven olmaz

u7kara
01-02-2026, 20:31
2t yüksek oktandan ziyade fazla yağ sever,yağ haznesiyle mi kullanıyordunuz yoksa depoya direkt olarak karıştırıp mı koyuyordunuz?eski motorların yağ pompasına güven olmaz

Şöyle söyleyeyim aldığım kişi yağ pompasını yeni değiştirdim demişti ama kendisi depoya karıştırıyormuş bende hem depoya hemde kendi yağ haznesine koyuyordum hep meşhur olan ipone çilek kokulu yağdan koydum

BarışSever
02-02-2026, 17:37
Şöyle söyleyeyim aldığım kişi yağ pompasını yeni değiştirdim demişti ama kendisi depoya karıştırıyormuş bende hem depoya hemde kendi yağ haznesine koyuyordum hep meşhur olan ipone çilek kokulu yağdan koydum

piston silindirin durumunu görmeyerek yorum yapılamaz,umarım az hasarla atlatırsınız

Kahn23
08-02-2026, 20:14
İst'da sırf bws toplayan-yükleyen deliler var :)
onlardan birilerine ulaşabilirsem dönüş yapıcam

u7kara
11-02-2026, 19:02
İst'da sırf bws toplayan-yükleyen deliler var :)
onlardan birilerine ulaşabilirsem dönüş yapıcam

çok iyi olur valla