PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volvo Araç İçi Kamera Hkk

Ozan Özer
26-02-2026, 08:15
Herkese selamlar,

Geçtiğimiz ay kayınpederime Volvo Xc60 satın aldık. Araç içi kamera taktırmak istiyor ve yetkili servise sorduğunda işlemin dışarıda yapılmaması gerektiği, ön radar beyni vs. etkilenebileceğini söylemişler.(Montaj süreci) Farklı bir marka olsa fikrim/yorumum olurdu ancak Volvo hakkında hiç bilgi sahibi değilim :)

İçinizde yada çevrenizde Volvo aracına araç içi kamera taktıran var mı acaba? Varsa hangi marka/modeli kullanıyor? Ve tabi taktırdığı yerden memnun ise nerede taktırdı?

Ome_RS
26-02-2026, 08:45
Servis saçmalamış. Araç kameraları USB üzerinden besleniyor. Park modu bağlanmaz ise tabi.
USB den bağlantı arabanın beynini karıstrıyorsa sakın müzik flan da dinlemeyin telefonunuzu sarj etmeyin :D

Oguzhan.Ozturk
26-02-2026, 08:56
FITCAMX Dash Cam For Volvo EX30 2024-2026 (https://fitcamx.com/collections/volvo/products/fitcamx-dash-cam-for-volvo-ex30-2024-2025)

Araca özel kamera sistemleri mevcut İstanbul/Kartal civarında bir montaj yerleri vardı gördüğüm kadarıyla , servis biraz koparıyor gibi geldi.

Aranel Ciryatan
26-02-2026, 09:49
Fitcam gereksiz pahalı 70mai bir kamera alın kendiniz takın hiç uğraşmayın.

207_TR
26-02-2026, 10:53
Obd den çalışan bir kamera alın. Garanti lik bir duruma etki etmez.

CüneytIşıkkent
26-02-2026, 13:37
70 Mai a500s kullanıyorum 2 seneye yakındır çok memnunum. çakmaklıktan da çalıştırabilirsiniz ya da ara kablosunu alıp park halinde de kullanılabilir olacak şekilde sigortadan bağlayabilirsiniz. Herhangi kesme biçme işlemi de yapılmıyor.

Evrenoz
26-02-2026, 14:04
Hardwire kit, yani park modu kullanılsa dahi ön radarı neden ve nasıl etkilesin?

Sigorta kutusundan bir adet kontak açık halde elektrik veren ve bir adet daimi elektrik veren olmak üzere 2 yerden hat alıyorsun. Kesme, biçme, sigorta ucuna dolama yok. Örnek olarak, USB çıkışı ve far düğmesinden elektrik aldığında radar senin elektrik aldığını nereden ve nasıl anlasın?
Çakmaklıktan elektrik almaktan hiç basetmiyorum zira "telefonunu çakmaklıktan şarj edersen aracın bozulur" demek gibi bir şey bu.

Saçma sapan bir fiyat çekmek için saçmalamış servis.

Şurada örnek bağlantı anlatmıştım.

http://www.techturkey.com/forum/do_it_yourself_d_i_y_/246971-70_mai_a810_dashcam_hardwire_kit_montaji.html#post 8811898

Kadyr
26-02-2026, 20:58
Ayestore firması ile görüşebilirsiniz. Aykut bir çok araca montaj yapıyor destek olacaktır

Ozan Özer
27-02-2026, 15:32
Herkese teşekkürler. Servis'in kopardığını biliyordum ama ancak içime su serpilmesi gerekliydi diyelim :)

Ozan Özer
27-02-2026, 15:33
Kullandığınız ürünlerin linkleri vs varsa çok makbule geçer.
Evrenoz inceliyorum,çok teşekkürler.

Mert Safa
01-03-2026, 08:48
Montaj sürecinden etkilendiğini sanmam ama bende de subaru kameralar radar ın onune geldiğini bu yüzden tehlike arz ettğini söylemişti, ben yaklaşık 6 aydır kullanıyorum sorun yok tabi :D

TarikS
06-03-2026, 16:47
Montaj sürecinden etkilendiğini sanmam ama bende de subaru kameralar radar ın onune geldiğini bu yüzden tehlike arz ettğini söylemişti, ben yaklaşık 6 aydır kullanıyorum sorun yok tabi :D

Aynaya gömme radarlı araçlarda kamera ayna ile cam arasına montajlanırsa sorun olur tabii, servis bunu kastetmiş olabilir, Volvo'da radarlar nerde bilmiyorum

Haricinde herkesin dediği gibi işkembeden sallamak olur. Bari detay verselermiş

Bi yandan da haklılar, piyasada ne kasaplar var, kesme biçme dolama yapabilecek yerlere montaj yaptırsa adam sonra araba arıza verse uğraş dur