Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstifleme Makinesi Forklift Tavsiye-Öneri..

dulger007
28-02-2026, 17:59
Merhaba

Kendi işimizde kullanmak için Forklift almak üzereyim ama sektör yabancısı olduğum için çözemediğim bilemediğim bir kaç farklı nokta var hem bilgi almak istiyorum hem aramızda satıcısı varsa satın alma için teklifte alabilirim.

Dizel Çin motorlu euro 5 olanlardan tercih edecem 3 tonluk 4.50-4.70 arası tripleks. Lonking var Mekar var İcon var Asimota var Heli var Runtx var Dolphin var Marka olarak bunları hepsi aynı motor şanzıman kullanıyor içlerinden bu daha iyi diyeceğiniz varmı? Markalar arası çok farklar varmı aynı klasmandakiler için?

Çok ağır işi olmayacak kısa mesafe çalışacak ortam tozluda sayılmaz. Sahibinden ve bazı kanallar üzerinden teklifler aldım ama motor şanzıman aynı olmasına rağmen fiyat farkları çıkıyor biraz fazla çözemedim bende detay olmadığı için.

8.000rpm
28-02-2026, 19:20
çan çin çonlar yerine ikinci el bilindik marka-servis-yedek parça avantajlı olanlara baksanız daha mantıklı değil mi?

DKB34
28-02-2026, 19:40
Merhabalar 3 adet forkliftimiz var. Linde 2 Ton, Mekar 3 Ton ve Asimato Kabinli 3,5 Ton olmak üzere.

Mekar 2023 model Euro 3 Çin motor, kontağın bozulması sonucu kapatınca motorun hala çalışmaya devam etmesi ve shifter bozuldu başka ağır mekanik problem olmadı. Bu makina açık alanda kullanılıyor.

Asimato 2025 model Euro 5 Çin Motor Partikül Filtreli, 100 saati yeni geçti, kapalı alanda şantiyede kullanılıyor. Çoğu kişi Euro 5 motorda DPF tıkanması sorunu yaşadığını belirtti henüz yaşamadık, bilgi ekranından takip ettiğimde dolulukta yok ayrıca otomatik rejenerasyon yapıyor makine.

Markalar arası aşırı fark yok, Asimato servis konusunda biraz daha yaygın olduğu için ve aldığım vakit fiyat avantajı olduğundan tercih ettim.

Birde bu Çin motorlarında, rektefiye olayına çok yanaşmayıp direk sandık motor takıyorlar daha uyguna geldiği için.

DKB34
28-02-2026, 19:51
Merhabalar 3 adet forkliftimiz var. Linde 2 Ton, Mekar 3 Ton ve Asimato Kabinli 3,5 Ton olmak üzere.

Mekar 2023 model Euro 3 Çin motor, kontağın bozulması sonucu kapatınca motorun hala çalışmaya devam etmesi ve shifter bozuldu başka ağır mekanik problem olmadı. Bu makina açık alanda kullanılıyor.

Asimato 2025 model Euro 5 Çin Motor Partikül Filtreli, 100 saati yeni geçti, kapalı alanda şantiyede kullanılıyor. Çoğu kişi Euro 5 motorda DPF tıkanması sorunu yaşadığını belirtti henüz yaşamadık, bilgi ekranından takip ettiğimde dolulukta yok, ayrıca otomatik rejenerasyon yapıyor makine.

Markalar arası aşırı fark yok, Asimato servis konusunda biraz daha yaygın olduğu için ve aldığım vakit fiyat avantajı olduğundan tercih ettim.

Birde bu Çin motorlarında, rektefiye olayına çok yanaşmayıp direk sandık motor takıyorlar daha uyguna geldiği için.

dulger007
28-02-2026, 23:14
çan çin çonlar yerine ikinci el bilindik marka-servis-yedek parça avantajlı olanlara baksanız daha mantıklı değil mi?

Hocam haklısınız ama ikincielde tutarsız fiyat oranları makina eskiliği yaşadığım şehirde ikinciel alternatif azlığı sebebi ile çin grubu daha mantıklı geliyor çok ağır iş ağır koşullarda kullanılmayacağı için sıfır almak bana daha cazip geliyor 2 yıl 2000 saat garantiside oluyor en azından hemde leasing avantajı var düşüncem bu yönde

dulger007
28-02-2026, 23:16

Asimato 2025 model Euro 5 Çin Motor Partikül Filtreli, 100 saati yeni geçti, kapalı alanda şantiyede kullanılıyor. Çoğu kişi Euro 5 motorda DPF tıkanması sorunu yaşadığını belirtti henüz yaşamadık, bilgi ekranından takip ettiğimde dolulukta yok, ayrıca otomatik rejenerasyon yapıyor makine.

Teşekkür ederim, bende en çok lonking, asimato arasındayım. Evet euro 5 lerin DPF arızasını duydum eğer alırsam söktürüp iptalini gerçekleştirmeyi düşünüyorum garanti olsun diye fakat euro5 lerin çok fazla yağ eksilttiğinide duydum yaşadınız mı böyle bir şey?

BarışSever
01-03-2026, 06:11
forklift operatörüyüm,elektrikli düşünmenizi tavsiye ederim dizel forklift devri bitti gibi bir şey,hem sessiz hem ekonomik,tabi bütçe meselesi,çin mallarına bulaşmayın ikinci el olsun ve servis ağı sağlam olsun

DKB34
01-03-2026, 08:27
Teşekkür ederim, bende en çok lonking, asimato arasındayım. Evet euro 5 lerin DPF arızasını duydum eğer alırsam söktürüp iptalini gerçekleştirmeyi düşünüyorum garanti olsun diye fakat euro5 lerin çok fazla yağ eksilttiğinide duydum yaşadınız mı böyle bir şey?

Asimato'da kabinli kampanyası devam ediyorsa değerlendirin, yağ eksikliği yaşamadım etrafımda da duymadım. DPF'yi söktürmeyi düşünmedim şu anlık bir sorunda yok.

dulger007
02-03-2026, 17:40
forklift operatörüyüm,elektrikli düşünmenizi tavsiye ederim dizel forklift devri bitti gibi bir şey,hem sessiz hem ekonomik,tabi bütçe meselesi,çin mallarına bulaşmayın ikinci el olsun ve servis ağı sağlam olsun

Makinanın kullanılacağı yer ilkel şartlarda kalma bir yer o yüzden elektrikliye pek yanaşmak istemiyorum yakıtlı olursa kör topal bi şekilde yürütülür de elektrikli biraz riskli benim için

HaKo
03-03-2026, 11:41
biz yıllarca eski model isuzu motorlu asimato kullandık , tonaj yetersizliği hem de artık sıfırlayalım diye sıfır asimato aldık , hiç bitmiyor problemleri, çin motorlu makineler 5 para etmez ama fiyat avantajı var işte...

SCfr
03-03-2026, 12:34
Merhaba,

Ben lojistik işi ile uğraşıyorum , bir müşterim çinden Jac markasının distribütörü isterseniz iletişim sağlattırabilirim.
Piyasa genellikle lityum'a dönüyor.

dulger007
03-03-2026, 12:39
Asimato'da kabinli kampanyası devam ediyorsa değerlendirin, yağ eksikliği yaşamadım etrafımda da duymadım. DPF'yi söktürmeyi düşünmedim şu anlık bir sorunda yok.

Aradım dönüş yapmalarını bekliyorum dünden beri bakalım kampanya varmı hocam

dulger007
03-03-2026, 12:40
biz yıllarca eski model isuzu motorlu asimato kullandık , tonaj yetersizliği hem de artık sıfırlayalım diye sıfır asimato aldık , hiç bitmiyor problemleri, çin motorlu makineler 5 para etmez ama fiyat avantajı var işte...

Evet fiyatlar çok avantajlı yani ikinciel parasına sıfır makina neredeyse çok yanıltıyor ama sanırım euro 5 bu son nesil 3 silindirli motorlulardan almamaya karar verdim sayılırım baya baş ağrısı gibi duruyorlar

dulger007
03-03-2026, 12:41
Merhaba,

Ben lojistik işi ile uğraşıyorum , bir müşterim çinden Jac markasının distribütörü isterseniz iletişim sağlattırabilirim.
Piyasa genellikle lityum'a dönüyor.

Teşekkür ederim dizel modelleri varsa bilgilerini rica edeyim sadece elektrikse elektrikliden vaz geçtim gibi makinanın çalışacağı yerdeki servis yetersizliği için

SCfr
03-03-2026, 13:34
Teşekkür ederim dizel modelleri varsa bilgilerini rica edeyim sadece elektrikse elektrikliden vaz geçtim gibi makinanın çalışacağı yerdeki servis yetersizliği için

Evet dizel modelleri de var numaranızı iletebilirseniz bana ben paylaşayım firma sahibi ile.

TarikS
06-03-2026, 16:58
valla biz 2015 model mi ne bi TEU aldık elektrikli, 2023'te. şeytan kulağına kurşun çok memnunuz, en fazla hani yağmurda kaldığında geçici vites seçicisi falan geçici olarak bozulduğu oluyor, kurutup hava tutunca falan düzeliyor o da. hiç bilmediğim alandı, risk de almış olduk ama memnunuz. ikinci el alırken aküleri sıfır diye aldık, onlardan yana da sorun yaşamadık ve çok düzenli akü ve saf su bakımı falan da yapmadık açıkçası

dulger007
08-03-2026, 19:38
Evet dizel modelleri de var numaranızı iletebilirseniz bana ben paylaşayım firma sahibi ile.

Teşekkür ederim şimdilik elektrikli 3 tonluk ikinciel toyota ile anlaşmak üzereyim aksilik çıkarsa muhakkak iletirim numaramı

aslan
24-03-2026, 09:23
Teşekkür ederim şimdilik elektrikli 3 tonluk ikinciel toyota ile anlaşmak üzereyim aksilik çıkarsa muhakkak iletirim numaramı

Ne yaptın aldın mı forklif? Bir arkadaşım şimdi ilana 2 tane forklif koymuş aklıma geldin