PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2026 - Trafik cezaları

CloudGrey
28-02-2026, 18:44
Evet ***** aylardır üzerinden konuşulan yeni ceza sistemi yürürlüğü girdi ;

Bazı güzel şeyler var ; misal ambulansa itfayeye yol vermeme , saldırı amaçlı takip ve araçtan inme , düğün konvoyları gibi..

Fakat çok açık var , özellikle kademeli cezalarda...

Kanun linkini bırakayım ; https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2026/02/20260227-0.htm

Şimdi açıkları yazayım ; kademeli cezalar için geçerli bu yazdığım, şimdi madde 14ü ele alalım ;

ı

MADDE 14- 2918 sayılı Kanunun 51 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 51- Sürücüler, aksine bir karar alınıp işaretlenmemişse yönetmelikte belirtilen hız sınırlarını aşmamak zorundadırlar.

Hız ölçen teknik cihaz veya çeşitli teknik usullerle yapılan tespit sonucu yönetmelikte belirlenen hız sınırlarını;

a) Yerleşim yeri içinde;

1) 6-10 km/s aşanlara 2.000 Türk lirası,

2) 11-15 km/s aşanlara 4.000 Türk lirası,

3) 16-20 km/s aşanlara 6.000 Türk lirası,

4) 21-25 km/s aşanlara 8.000 Türk lirası,

5) 26-35 km/s aşanlara 12.000 Türk lirası,

6) 36-45 km/s aşanlara 15.000 Türk lirası,

7) 46-55 km/s aşanlara 20.000 Türk lirası,

8) 56-65 km/s aşanlara 25.000 Türk lirası,

9) 66 km/s ve daha fazla aşanlara 30.000 Türk lirası,

b) Yerleşim yeri dışında;

1) 11-15 km/s aşanlara 2.000 Türk lirası,

2) 16-20 km/s aşanlara 4.000 Türk lirası,

3) 21-25 km/s aşanlara 6.000 Türk lirası,

4) 26-30 km/s aşanlara 8.000 Türk lirası,

5) 31-40 km/s aşanlara 12.000 Türk lirası,

6) 41-50 km/s aşanlara 15.000 Türk lirası,

7) 51-60 km/s aşanlara 20.000 Türk lirası,

8) 61-70 km/s aşanlara 25.000 Türk lirası,

9) 71 km/s ve daha fazla aşanlara 30.000 Türk lirası,

idari para cezası verilir.

Sürücüler tarafından bu maddenin ikinci fıkrasının (a) bendinin;

a) (7) numaralı alt bendinin ihlali halinde her seferinde 30 gün,

b) (8) numaralı alt bendinin ihlali halinde her seferinde 60 gün,

c) (9) numaralı alt bendinin ihlali halinde ise her seferinde 90 gün,

süre ile sürücülerin sürücü belgeleri geri alınır.

Sürücüler tarafından bu maddenin ikinci fıkrasının (b) bendinin;

adam örneğin burda diyorki yerleşim yeri dışında 7 numaralı hız sınırını ihlal edersen (yani yolda hız sınırı 120 olsun sen 172+ ile geçersen) sana 20 bin tl ceza ehliyetine 30 gün el koyarım.
tamam süper ' de sen aracı durdurmadan aracın kimin kullandığını nerden bilicen ?
radarda kestin cezayı 34 XXX 987 plakalı araç 175 ile otobanda radar cezası yedi , kimin ehliyeti gidicek ? Ruhsat sahibininmi ?
Hadi şahsi araçlarda bir nevi çözdün ? ya benim gibi gibi kiralık filosu olanları nası çözücen ?
500 tane araç var araçları kimin en zaman kullandığı ben biliyorumda , sen nerden biliyorsun ?
KABİS (Çıkış Sayfası (https://arackiralama.egm.gov.tr/my.policy)) sistemi desen allahlık ali bey ...

Durum çok karışık herkes posizyon alsın :)

OnurG
28-02-2026, 18:47
MADDE 4- 2918 sayılı Kanunun 23 üncü maddesinin üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan sürücülere 4.000 Türk lirası idari para cezası verilir. Bu araçlar plakaları uygun duruma getirilene kadar trafikten menedilir. Tescil plakasının farklı okunmasına veya okunamamasına bilerek neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan sürücülere 140.000 Türk lirası idari para cezası verilir ve araç otuz gün süre ile trafikten menedilir. Son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru bir yıl içinde iki veya daha fazla tescil plakasının farklı okunmasına veya okunamamasına bilerek neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan sürücülere her seferinde 280.000 Türk lirası idari para cezası verilir ve araç altmış gün süre ile trafikten menedilir.

Burada bir çelişme yok mu ilk cümle ile ikinci cümle arasında? APP Plaka taktığında 4.000 tl + men şeklinde olması gerekli. Fakat arkadaşa bugün 140.000 tl ceza yazdılar.

CloudGrey
28-02-2026, 18:50
MADDE 4- 2918 sayılı Kanunun 23 üncü maddesinin üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan sürücülere 4.000 Türk lirası idari para cezası verilir. Bu araçlar plakaları uygun duruma getirilene kadar trafikten menedilir. Tescil plakasının farklı okunmasına veya okunamamasına bilerek neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan sürücülere 140.000 Türk lirası idari para cezası verilir ve araç otuz gün süre ile trafikten menedilir. Son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru bir yıl içinde iki veya daha fazla tescil plakasının farklı okunmasına veya okunamamasına bilerek neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan sürücülere her seferinde 280.000 Türk lirası idari para cezası verilir ve araç altmış gün süre ile trafikten menedilir.

Burada bir çelişme yok mu ilk cümle ile ikinci cümle arasında? APP Plaka taktığında 4.000 tl + men şeklinde olması gerekli. Fakat arkadaşa bugün 140.000 tl ceza yazdılar.

app plaka " tescil plakasının farklı okunmasına veya okunamamasına bilerek neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan sürücülere 140.000 Türk lirası idari para cezası verilir " buna girebilir doğru olabilir.
ilk cümle 2 plakası olmayana yada plakayı kesen biçen tayfa için sanıyorum

sword
28-02-2026, 19:26
Hergün trafikteyim.. Bir çok app ve aynı zamanda kırmızı tr plakalı çakarlı siyah makam aracına rastlıyorum.. bunlarada işlem yapılacak mı acaba

mcemrek
28-02-2026, 20:29
iyice insanların ulaşım hakkını elinden alacaklar anlaşılan. 28.000 asgari ücret olan ülkede bu cezaların başka açıklaması yok.

Mert Safa
01-03-2026, 08:43

Hala sökmemiştim, sizin su yazdıgınızı gördüm artık kesin sökücem sanırım.

oguz
01-03-2026, 10:41
Dert ceza değil gelir elde etmek olunca normal, Şehirler arası kısmına takıldım bende, Resmen geliri en iyi arttıracak kısımları bulmuşlar, Yakında her bölgeye daimi sabit radar koymaya başlarlar. Samsun'da mesela öyle sağlam sistem yaptılar ki, kırmızı ışık emniyet kemeri hatalı park vs kaçışınız yok. ( tabilki sistem iyi ancak park sorununa çözüm mesela ceza kesmek oldu) Toplu taşıma yeterli değil.
Keşke bu muhteşem sistemi suç önleme de de kulansalar.. neyse..
Artık uzun yol yapanlar Ekonomik olarak da güçlülerse gider kalemlerine 100-200 bin extra yazarlar.
Ceza yerine eğitime odaklansalar daha mantıklı olur.
gerçi Bir MV açıklama yaptı mecliste , hedef ceza gelirine ilk aydan ulaşmışlar diye.. demekki doğru yoldalar..

DOHC
01-03-2026, 13:29
Evet ***** aylardır üzerinden konuşulan yeni ceza sistemi yürürlüğü girdi ;

Bazı güzel şeyler var ; misal ambulansa itfayeye yol vermeme , saldırı amaçlı takip ve araçtan inme , düğün konvoyları gibi..

Fakat çok açık var , özellikle kademeli cezalarda...

Kanun linkini bırakayım ; https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2026/02/20260227-0.htm

Şimdi açıkları yazayım ; kademeli cezalar için geçerli bu yazdığım, şimdi madde 14ü ele alalım ;

ı

MADDE 14- 2918 sayılı Kanunun 51 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 51- Sürücüler, aksine bir karar alınıp işaretlenmemişse yönetmelikte belirtilen hız sınırlarını aşmamak zorundadırlar.

Hız ölçen teknik cihaz veya çeşitli teknik usullerle yapılan tespit sonucu yönetmelikte belirlenen hız sınırlarını;

a) Yerleşim yeri içinde;

1) 6-10 km/s aşanlara 2.000 Türk lirası,

2) 11-15 km/s aşanlara 4.000 Türk lirası,

3) 16-20 km/s aşanlara 6.000 Türk lirası,

4) 21-25 km/s aşanlara 8.000 Türk lirası,

5) 26-35 km/s aşanlara 12.000 Türk lirası,

6) 36-45 km/s aşanlara 15.000 Türk lirası,

7) 46-55 km/s aşanlara 20.000 Türk lirası,

8) 56-65 km/s aşanlara 25.000 Türk lirası,

9) 66 km/s ve daha fazla aşanlara 30.000 Türk lirası,

b) Yerleşim yeri dışında;

1) 11-15 km/s aşanlara 2.000 Türk lirası,

2) 16-20 km/s aşanlara 4.000 Türk lirası,

3) 21-25 km/s aşanlara 6.000 Türk lirası,

4) 26-30 km/s aşanlara 8.000 Türk lirası,

5) 31-40 km/s aşanlara 12.000 Türk lirası,

6) 41-50 km/s aşanlara 15.000 Türk lirası,

7) 51-60 km/s aşanlara 20.000 Türk lirası,

8) 61-70 km/s aşanlara 25.000 Türk lirası,

9) 71 km/s ve daha fazla aşanlara 30.000 Türk lirası,

idari para cezası verilir.

Sürücüler tarafından bu maddenin ikinci fıkrasının (a) bendinin;

Sürücüler tarafından bu maddenin ikinci fıkrasının (b) bendinin;

adam örneğin burda diyorki yerleşim yeri dışında 7 numaralı hız sınırını ihlal edersen (yani yolda hız sınırı 120 olsun sen 172+ ile geçersen) sana 20 bin tl ceza ehliyetine 30 gün el koyarım.
tamam süper ' de sen aracı durdurmadan aracın kimin kullandığını nerden bilicen ?
radarda kestin cezayı 34 XXX 987 plakalı araç 175 ile otobanda radar cezası yedi , kimin ehliyeti gidicek ? Ruhsat sahibininmi ?
Hadi şahsi araçlarda bir nevi çözdün ? ya benim gibi gibi kiralık filosu olanları nası çözücen ?
500 tane araç var araçları kimin en zaman kullandığı ben biliyorumda , sen nerden biliyorsun ?
KABİS (Çıkış Sayfası (https://arackiralama.egm.gov.tr/my.policy)) sistemi desen allahlık ali bey ...

Durum çok karışık herkes posizyon alsın :)

Durum açık bence.
Polis seni durdurursa cezalar, puanlar sana gelecek.
Polis durdurmazsa eski usül plakana gelecek, sadece para cezası ödenecek eskiden olduğu gibi.

Hız cezalarında %10 limit hala baki, %10'un üstünü bu şekilde geçenlere cezalar uygulanacak diye aklımda kalmış. Yerleşim yeri dışı limit 120 ise, cezalar 132 km/h saat sonrası başlıyor.

Halkımız maalsef canı yanmadan kurallara uymuyor.......

DOHC
01-03-2026, 13:32
iyice insanların ulaşım hakkını elinden alacaklar anlaşılan. 28.000 asgari ücret olan ülkede bu cezaların başka açıklaması yok.

Polemik olsun diye değil ama kurallara uyulsa, asgari ücretliye birşey olmaz.
Mantıksız olan ceza var mı? Ceza varsa bedeli de olmalı. Halkımız canı yanmadan birşey yapmıyor maalesef. Eğitim ile olacak gibi değil.
Asgari ücretlinin araba ile motor ile ne işi olur diye yazmıyorum, önce geçinmeye çalışsın demiyorum.

neuras
01-03-2026, 16:54
kızmıyorum. cezalar ağır olmalı. hatta agresif hareketlerin (ambulansa yol vermeme, denetim noktasından kaçma, konvoy vs.) cezası çok daha ağır olmalı. fakat sistem baştan hatalı. 1.3 egea ile 2.0tdi audi a6 160'la radara girdiler diyelim, ikisi neden aynı cezayı ödüyor? madem 85 milyonun gelirini çıkartıp buna göre cezanın artırımını sağlamak imkansız o zaman ruhsatta yazan beygir gücü ve model yılına göre ceza kesilsin. aracın sigorta değeri üzerinden de yapılabilir. çok mu mantıksız olur?

cezalar yüksek gelirli sürücüler için halen daha caydırıcı değil.

Detay | Audi Yeni A6 Fiyat Listesi (https://fiyatlistesi.audi.com.tr/2026/FN)

207_TR
02-03-2026, 08:56
Bende bu cezalara kızıyorum söyleniyorum. Ufak hız aşımında yazdıkları cezalar insafsızca.

Dün önümden makaslaya makaslaya şehir içinde giden honda-tofaş tayfa, mor ışıklarla donatılmış CG tipi motosikletlerin saçma sapan sürüş stilleri ve egzozları.
Şehir içini özellikle tehlikeye düşürene acıma.

Ama Ceza rakamları çok can yakıcı.

Yiğit G.
02-03-2026, 10:20
App plakadan çatır çatır 140.000 tl ve 1 ay men yazıyorlarmış. Benim plakalarda kare şöförler odası kare plaka verir mi...

babayimben
02-03-2026, 10:41
kızmıyorum. cezalar ağır olmalı. hatta agresif hareketlerin (ambulansa yol vermeme, denetim noktasından kaçma, konvoy vs.) cezası çok daha ağır olmalı. fakat sistem baştan hatalı. 1.3 egea ile 2.0tdi audi a6 160'la radara girdiler diyelim, ikisi neden aynı cezayı ödüyor? madem 85 milyonun gelirini çıkartıp buna göre cezanın artırımını sağlamak imkansız o zaman ruhsatta yazan beygir gücü ve model yılına göre ceza kesilsin. aracın sigorta değeri üzerinden de yapılabilir. çok mu mantıksız olur?

Evet çok mantıksız olur ;)

fthdrn
02-03-2026, 10:51
App plakadan çatır çatır 140.000 tl ve 1 ay men yazıyorlarmış. Benim plakalarda kare şöförler odası kare plaka verir mi...

app cezası 4.000 tl
ilgili kanun maddesi de 23/3-a
"yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takmak"

Ozan Özer
02-03-2026, 10:53
Hız sınırlarında %10 farkı geçerli mi halen?
Yoksa 80'lik yerde 81 ile ceza mı yapıştıracaklar?

Yiğit G.
02-03-2026, 11:08
27 şubatta yayınlanan resmi gazatede değişti o.. " Resmi kurum tarafından verilmemiş plakayı takanlar " ibaresi eklendi

https://i.hizliresim.com/2rys98z.jpg

MeRtCaN
02-03-2026, 11:09
https://r.resimlink.com/9u1wQRlkaH-.jpg (https://resimlink.com/9u1wQRlkaH-)

Sız yınede 4000tl dıye App plaka ıle gezmeye devam etmeyın af yok APP plakaya kesılen 140 bın tl lık ceza

MeRtCaN
02-03-2026, 11:11
https://r.resimlink.com/9u1wQRlkaH-.jpg

MeRtCaN
02-03-2026, 11:13
https://i.wpfc.ml/8e/faneen.jpg

fthdrn
02-03-2026, 11:20
O zaman hapı yuttuk :D

FatihR.
02-03-2026, 11:24

Neden aynı cezayı ödemesinler ki. Burda fakir yada zengin ayırt edilemez hız hızdır. Ha dersen pahalı arabadan daha çok vergi sigorta kasko alınsın ucuz arabadan daha makul ücretler alınsın ozaman olabilir. Ama onun arabası pahalı daha çok ceza ödesin saçma bence.

berkaym
02-03-2026, 11:45
27 şubatta yayınlanan resmi gazatede değişti o.. " Resmi kurum tarafından verilmemiş plakayı takanlar " ibaresi eklendi

hepsini okudum ama benim bu alıntı kısmından anladığım, kendime ait olmayan bir plakayı veya geçici plakayı(t-g) dışarda bastırıp takmam 140 bin, ama maddenin başındaki

"Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan sürücülere 4.000 Türk lirası idari para cezası verilir." kısmı benim app plakama birebir uyuyor çünkü kendi plakam ve okunmaya engeli yok o yüzden tek burda yazabilir bence. ***** ülke şartlarından şuan 140-140 yazıyolar tabi inatlaşmayıp söküyoruz neticede ama hukuken cezası 4 bin gibi

sword
02-03-2026, 11:51
sanırım 4bin küçük plaka şekliyle oynanmış ... yazı karakterinden bahsetmiyor

Yiğit G.
02-03-2026, 13:31
peki arkadaşlar şöförler odasından nasıl kare plaka alabiliriz?

S-works
02-03-2026, 13:40
1-2 ay bol bol ceza yazarlar . Ben bizim araçlara orjinal plakaları taktım. Ablamın arabasında orjinal plaka yok. Ona da gidip bastırayım. Hiç uğraşmaya gerek yok. Sonuçta polis açıp maddede ne yazıyor diye okumayacak. Bu app 140 deyip geçecek.

Burada zarar görenler yine garibanlar olacak. Hele ki asgari şartlarda yaşayıp zor bela araba alanlara geçmiş olsun. 150 -200 k sana bana para. Millet 200 lirayı 1 akşam eğlenceye bırakıyor. Zengine yine bir şey olmaz.

CloudGrey
02-03-2026, 13:43
peki arkadaşlar şöförler odasından nasıl kare plaka alabiliriz?

isteyince veriyorlarki , geçen bi 6 ay plaka bastırma işi dayı kartalda şeferler odasında sordu..
yok dedim düz bas

Yiğit G.
02-03-2026, 13:46
isteyince veriyorlarki , geçen bi 6 ay plaka bastırma işi dayı kartalda şeferler odasında sordu..
yok dedim düz bas

baska bir forumda kare plaka alabilecek arabaların listesi var, onun harici kare plaka için servisten yazı istiyorlar gibi birşey demişlerde... Mini'ye verirler mi diye düşündüm.. yarın kadıköye gidip sorucam

CloudGrey
02-03-2026, 14:57
baska bir forumda kare plaka alabilecek arabaların listesi var, onun harici kare plaka için servisten yazı istiyorlar gibi birşey demişlerde... Mini'ye verirler mi diye düşündüm.. yarın kadıköye gidip sorucam

valla benim aldığım araba pejo traveller minibüstü , dayı sormuştu karemi düzmü diye ama dediğim gibi olay 2025 haziran - temmuz zamanında yaşandı

KÖROĞLU
02-03-2026, 15:25
Yeni cezalar yüyürlüğe girdiğinden beri sosyal medya da ceza tutanklarına bakar olduk. Rakamlar inanılmaz.

Motorcu olup plakayı gizleyip / ehliyetsiz ve alkollü binip yakalananlara net acımıyorum. Ama, adam arabasına ses sistemi yapmış, durduğu yerde araç çalışmıyor ses çıkarmıyorken ya da denetim anında herhangi bir yüksek sesli çevreyi rahatsız eden bir durum yokken "oo bak burada subwoofer var" diyerek ceza yazmak çok acımasızca gerçekten.

Bu şuna benziyor evin mutfağında bıçak var o zaman sana adam yaralamaktan ceza yazalım gibi absürd bir durum.

1 ay önce arabayı sattığımda cemiyetin kendisi 2 farklı plaka görseli asmıştı. Kalın yazılı olana 1350 TL diğeri 850 TL idi. Kalın olanı aldık taktık bundan da mı ceza yiyeceğiz, yani ihtimali bile insanın canını sıkıyor.

Aşırı hevesimi kaçırdı bu durum gerçekten, arabaya evde duran swe815 i takacaktım takmayacağım. Plakaları da gidip cemiyetten kayıp diye tekrar bastırayım.

Egsoz yapacaktık onu da oem e dönelim. Sanırım plan cari açığı modifik araç sahipleri ile kapatmak :)

arda35
02-03-2026, 16:18

Kardeşimin Suzuki (swift) varken ön plakayı yenilemeye gitmiştim. Odadaki arkadaş hem ruhsata hem aracın tamponuna çıkıp baktı, gerçekten kare plakaya uygun mu diye. Sonra basıp teslim etti.

Bir defa çevirmede cinslik yaptılar. Tesadüfen ben kullanıyordum. Önce memura sonra amirine makbuzu gösterdim, cehaletlerini giderdim. Yazamadan gönderdiler.
Sosyal medya şaklabanı bir meslektaşları var, kare plaka yasak diye ötüyordu. Ondan etkilenmiş olsalar gerek.

Plaka basım makbuzu yanınızda olsun her daim.

sword
02-03-2026, 20:33
Instagram (https://www.instagram.com/reel/DVY_jcSigKc/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=NTc4MTIwNjQ2YQ==)

CloudGrey
02-03-2026, 21:16
Yeni cezalar yüyürlüğe girdiğinden beri sosyal medya da ceza tutanklarına bakar olduk. Rakamlar inanılmaz.

Motorcu olup plakayı gizleyip / ehliyetsiz ve alkollü binip yakalananlara net acımıyorum. Ama, adam arabasına ses sistemi yapmış, durduğu yerde araç çalışmıyor ses çıkarmıyorken ya da denetim anında herhangi bir yüksek sesli çevreyi rahatsız eden bir durum yokken "oo bak burada subwoofer var" diyerek ceza yazmak çok acımasızca gerçekten.

Bu şuna benziyor evin mutfağında bıçak var o zaman sana adam yaralamaktan ceza yazalım gibi absürd bir durum.

1 ay önce arabayı sattığımda cemiyetin kendisi 2 farklı plaka görseli asmıştı. Kalın yazılı olana 1350 TL diğeri 850 TL idi. Kalın olanı aldık taktık bundan da mı ceza yiyeceğiz, yani ihtimali bile insanın canını sıkıyor.

Aşırı hevesimi kaçırdı bu durum gerçekten, arabaya evde duran swe815 i takacaktım takmayacağım. Plakaları da gidip cemiyetten kayıp diye tekrar bastırayım.

Egsoz yapacaktık onu da oem e dönelim. Sanırım plan cari açığı modifik araç sahipleri ile kapatmak :)

çift plakayı kayıp diye tekte basmazlar abi.

sen işini sağlama al 1er hafta ara ile git , tabi tanıdık vs varsa olur. ama normalde çift plaka basımı çalıntı olayına girip ruhsatta değiştirtiyorlar 10 binlik oluyon

Birkan61
02-03-2026, 21:28
Kayip olarak belirtmene gerek yok abi, ben bugün notere elimde plakalarla gittim (appler ile)

Plaka yenilemek istiyorum dedim, 421 tl notere ödedim, plaka basim kagidi aldim.

Ziraat bankasi uygulamasindan 850 tl ödeme yaptim ve plakalar basildi.

Bu arada sabah motosiklet ile app plakayla cevirmeye girdim polis plakaya bakarak kontrolünü yapti hic bir sey demedi. Iyi insana denk geldik heralde :D

OnurG
02-03-2026, 21:32
Benim merak ettiğim şu trafikten 10 aracı çevirin 6-7 tanesinde APP plaka oluyor zaten. Biz bunları bilerek takıyoruz fakat 2.el araç almış yaşı yüksek olan kişiler bilmeyebilir, o zamanda 140bin tl ceza mı yazacaklar bu insanlara?

Ayrıca yukarıda bazı arkadaşların yazdığı gibi, Bursa Şöförler Odası direk 3 çeşit plaka seçeneği sunuyor, İzmit plaka basım atölyesinin plaka fontları diğer illere göre farklı. Mesela bunlara ne yapacaklar? Ben aracımı İzmitten satın aldım diyelim ve oranın fontu benim bulunduğum ile göre farklı buna da mı ceza yazacaklar? Ülkenin her şehirdeki plaka basım atölyesi sözde " ŞÖFÖRLER ODASINA " bağlı olan plaka atölyeleri farklı çeşitte basıyor.

denizhandinc
02-03-2026, 22:58
Sol şeritte mıy mıy giden lavuğun önüne geçtim diye usulsüz şerit değiştirmekten ceza yazmış fahri müfettiş. Ya kendisiydi ya da yan arabaydı. Cezayı o sol şeridi işgal edene yazacaksın bana değil.

mrtngn
02-03-2026, 23:57
Benim merak ettiğim şu trafikten 10 aracı çevirin 6-7 tanesinde APP plaka oluyor zaten. Biz bunları bilerek takıyoruz fakat 2.el araç almış yaşı yüksek olan kişiler bilmeyebilir, o zamanda 140bin tl ceza mı yazacaklar bu insanlara?

Ayrıca yukarıda bazı arkadaşların yazdığı gibi, Bursa Şöförler Odası direk 3 çeşit plaka seçeneği sunuyor, İzmit plaka basım atölyesinin plaka fontları diğer illere göre farklı. Mesela bunlara ne yapacaklar? Ben aracımı İzmitten satın aldım diyelim ve oranın fontu benim bulunduğum ile göre farklı buna da mı ceza yazacaklar? Ülkenin her şehirdeki plaka basım atölyesi sözde " ŞÖFÖRLER ODASINA " bağlı olan plaka atölyeleri farklı çeşitte basıyor.

Aracımı yazın sıfır çıkarttım. Ruhsatı çıkarırken trafik müşavirliği işiyle uğraşan arkadaş kalın font ister misin dedi, bende olur dedım.. direkt bursa kestel şoförler odasından resmi damgalı mühürlü karekodlu plaka basıldı ve getirildi .. abi biz ne yapalım şimdi anlamadım.. devletin yetkilendirdiği bir kurum yasal bir şekilde plaka basıyor ama polis buna ceza yazıyor.. ulan ozaman bu kuruma ayar çek gerekli idari yaptırımı uygula

KÖROĞLU
03-03-2026, 07:24

bu konuya bi netlik getirelim.

Bu konuda konuşulan hususlar 2918 sayılı trafik kanunu kapsamındadır.

https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2918.pdf

Aşağıda reneklendirdiğim yerdeki durum çok açık ve yoruma kapalı.

Diyor ki, kardeş ben sana bi plaka şekli şemali ölçüsü vermişim, buna uymadın sana 4.000 TL şarj ederim.

Ha diyor sen gitmişsin plakadaki "0" harfinin ortasına bi çizgi çekmişsin "8" yapmışsın o zaman 140 bin yerleştiririm diyor.

Sen yine gittin plakanın son harfini bantla kapattın hop 140 bin yine yapıştırırım diyor.

Üstüne sen yine gittin başka araca ait olan plakayı bastırdın kendi arabana taktın hop yine 140 bin. Bunu 1 sene içinde de mükerrer defa yaparsan acımam diyor.

Şimdi bu kısma ben net şekilde okeyim, çünkü iyi niyetli adam plakasını kapamaz, plaka senin tarfikteki kimliğindir, bir olaya karışsan bu plakadan tespit edilir vs vs.

Kamu düzenini sağlamak için burada bir fayda var kesinlikle.

Yani sözün özü birader app var sende 140 yazıyorum diyene Memur bey 2918 sayılı trafik kanunun 23 maddesi kapsamında hatalı işlem yapıyorsunuz. Aracımı men eder ve bana bu cezayı yazarsanız yasal haklarımı kullanacak ve mahkeme yolu ile zararımı tazmin etmeniz için gereken neyse yapacağım. şeklinde bir ifadeyi sakin şekilde söylemeyi başarırsanız bu sakinlik ve ifadeyi duyan polis arkadaş yaptığı hatadan dönecektir.

Belge ve plakaların araçlar üzerinde bulundurulması zorunluluğu: Madde 23 – (Değişik: 3/10/2016-KHK-676/20 md.; Aynen kabul: 1/2/2018-7070/18 md.) Araç tescil belgesi ve tescil plakasının, araç üzerinde uygun durumda bulundurulması zorunludur.

Araç tescil belgesini araçta bulundurmayan veya tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takan sürücülere 92 Türk Lirası idari para cezası verilir.

Araç bilgileri doğrulanıncaya ve plaka uygun yere takılıncaya kadar araç trafikten men edilir. (Değişik üçüncü fıkra:12/2/2026-7574/4 md.)

Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan sürücülere 4.000 Türk lirası idari para cezası verilir. Bu araçlar plakaları uygun duruma getirilene kadar trafikten menedilir.

Tescil plakasının farklı okunmasına veya okunamamasına bilerek neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan sürücülere 140.000 Türk lirası idari para cezası verilir ve araç otuz gün süre ile trafikten menedilir.

Son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru bir yıl içinde iki veya daha fazla tescil plakasının farklı okunmasına veya okunamamasına bilerek neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan sürücülere her seferinde 280.000 Türk lirası idari para cezası verilir ve araç altmış gün süre ile trafikten menedilir. (Değişik dördüncü fıkra:12/2/2026-7574/4 md.) Tescilli aracı plakasız kullanan sürücülere 46.000 Türk lirası idari para cezası uygulanarak sürücü belgeleri otuz gün süreyle geri alınır ve araç otuz gün süre ile trafikten menedilir. Son ihlalin gerçekleştiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde iki veya daha fazla birinci cümlenin ihlal edilmesi halinde sürücülere her seferinde 140.000 Türk lirası idari para cezası uygulanarak sürücü belgeleri altmış gün süreyle geri alınır ve araç altmış gün süre ile trafikten menedilir. (Değişik beşinci fıkra:12/2/2026-7574/4 md.) Başka bir araca ait tescil plakasını/geçici tescil plakasını, plaka basım işlemini gerçekleştiren kuruluş tarafından verilmemiş plakayı, tescil kaydı bulunmayan plakayı veya sahte plakayı takan veya kullananlara 140.000 Türk lirası idari para cezası uygulanarak sürücü belgeleri otuz gün süreyle geri alınır ve araç otuz gün süre ile trafikten menedilir. Son ihlalin gerçekleştiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde iki veya daha fazla birinci cümlenin ihlal edilmesi halinde her seferinde 280.000 Türk lirası idari para cezası uygulanarak sürücü belgeleri altmış gün süreyle geri alınır ve araç altmış gün süre ile trafikten menedilir. Ayrıca bu kişiler Türk Ceza Kanununun 204 üncü maddesi hükmüne göre cezalandırılır. (Ek fıkra:12/2/2026-7574/4 md.) Bu madde kapsamında menedilen araçların men süresi sonunda, tescil plakaları uygun duruma getirilmeden araç teslim edilmez. (Ek fıkra:12/2/2026-7574/4 md.) İşleteni veya sahibi, sürücüsünün kendisi olup olmadığına bakmaksızın araç tescil belgesi ve tescil plakalarının, araç üzerinde uygun durumda bulundurulması ve aracın bu maddede belirtilen hususlara uygun olarak kullanılması konusunda gerekli tedbirleri almak ve denetimini yapmakla yükümlüdür. (Ek fıkra:12/2/2026-7574/4 md.) Sürücü belgesi geri alma işlemleri bu Kanunun 6 ncı maddesinde sayılan görevliler tarafından yapılır. Bu madde kapsamında geri alınan sürücü belgelerinin iade edilebilmesi için bu Kanun kapsamında verilen idari para cezalarının tamamının tahsil edilmiş olması şarttır.

Bir diğer konu 72. madde yani müzik sistemi hadisesi. Bu maddede aslında yorum kapalı, sosyal medya da görüyorum 21k basıp geçiyorlar.

1. si kamu huzurunu bozan ses kavramının desibel cinsinden bir karşılığı yok. Yani uygulama tamamen keyfi. Camların kapalı açmış müziğini ilerliyosun dışarıya ses çıkmıyor ise ceza yazamamalı ama burada da keyfiyet ile cezayı yazıyorlar.

Sürücünün izleme sahası içinde bulunan ifdesini anlayamıyorum, teyp dediğin alet zaten sürücünün görüş alanındadır. Woofer vs de bagajda sürücünün görüş alanı dışındadır ve ben bir woofer'ın çalışmadığı ya da yüksek sesle çalışmadığı zaman kamu huzurunu bozacak bir eylemde bulunduğunu görmeidm duymadım.

Ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarının kullanılması: Madde 72 –

Araçlarda ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları yönetmelikte gösterilen şartlara uygun olarak ve kamunun rahat ve huzurunu bozmayacak şekilde kullanılabilir.
(Ek cümle:12/2/2026-7574/24 md.) Bu fıkra hükümlerine uymayanlara 3.000 Türk lirası idari para cezası uygulanır.

(Değişik ikinci fıkra:12/2/2026-7574/24 md.) Araçlarda Kanun ve yönetmelikte belirtilen şartlara uymayan ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları ile sürücünün izleme ve kullanma sahası içinde kalan görüntü cihazlarını bulundurmak veya kullanmak yasaktır.

Bu fıkra hükümlerine uymayanlara 21.000 Türk lirası idari para cezası uygulanır.

Ayrıca bu araçlar otuz gün süreyle trafikten menedilir. Kanun ve yönetmelikte belirtilen şartlara uymayan ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları ile sürücünün izleme ve kullanma sahası içinde kalan görüntü cihazları araçlardan söktürülür.

KÖROĞLU
03-03-2026, 07:34
Kendime edit, orjinal sistem harici araçta bulunan her bir eklenti için "bulundurmak" şeklinde yorumlanıp cezayı yazabiliyorlarmış.

Ses sistemi satıcıları bunu sevmedi. Hadi onu da geçtim bizim aracın arka pandizotunde 2 tane 5x7 kolon var. Bunları da "bulundurmak" olarak yorumlayıp ceza uygulayabilir.

Müthiş, peki bunları satan adamlar ne yapacak ? Yani adam dükkan açıyor mal satıyor vergi ödüyor, satın alan kdv ödüyor, arabasına taktığı için 21k ceza ödüyor.

Garip gerçekten.

BARR
03-03-2026, 07:40
Ben APP leri söktüm 2-3 ay böle takılırım sonra devam. Bakalım nasıl ilerlicek süreç göreceğiz.

OnurG
03-03-2026, 08:26
Yani sözün özü birader app var sende 140 yazıyorum diyene Memur bey 2918 sayılı trafik kanunun 23 maddesi kapsamında hatalı işlem yapıyorsunuz. Aracımı men eder ve bana bu cezayı yazarsanız yasal haklarımı kullanacak ve mahkeme yolu ile zararımı tazmin etmeniz için gereken neyse yapacağım. şeklinde bir ifadeyi sakin şekilde söylemeyi başarırsanız bu sakinlik ve ifadeyi duyan polis arkadaş yaptığı hatadan dönecektir.

İyi niyetli görevini yapan kişilere elbette saygımız sonsuz fakat amaçları sadece yazmak olan çalışanlarda var. Senin söylediğin bu cümleyi onlara kuramadan çoktan makbuzu elimize vermiş olurlar yüksek ihtimalle :)

Bende plakaları orjinale çevirdim 2-3 ay böyle takılıcam daha sonrasında zaten yine unutulup gidecek tekrar appleri takarım.

Sefa_vts
03-03-2026, 08:51

Diyor ki, kardeş ben sana bi plaka şekli şemali ölçüsü vermişim, buna uymadın sana 4.000 TL şarj ederim.

Ha diyor sen gitmişsin plakadaki "0" harfinin ortasına bi çizgi çekmişsin "8" yapmışsın o zaman 140 bin yerleştiririm diyor.

Sen yine gittin plakanın son harfini bantla kapattın hop 140 bin yine yapıştırırım diyor.

Üstüne sen yine gittin başka araca ait olan plakayı bastırdın kendi arabana taktın hop yine 140 bin. Bunu 1 sene içinde de mükerrer defa yaparsan acımam diyor.

Şimdi bu kısma ben net şekilde okeyim, çünkü iyi niyetli adam plakasını kapamaz, plaka senin tarfikteki kimliğindir, bir olaya karışsan bu plakadan tespit edilir vs vs.

Şimdi burada yanlış anlaşılma var, düzelteyim kimse vebale girmesin. Bahsettiğiniz plaka önermesi doğru değil çünkü ilgili maddeyi eksik koymuşsunuz. 5.Fıkrada Net olarak diyor :

''(Değişik beşinci fıkra:12/2/2026-7574/4 md.) Başka bir araca ait tescil
plakasını/geçici tescil plakasını, plaka basım işlemini gerçekleştiren kuruluş tarafından
verilmemiş plakayı, tescil kaydı bulunmayan plakayı veya sahte plakayı takan veya
kullananlara 140.000 Türk lirası idari para cezası uygulanarak sürücü belgeleri otuz gün
süreyle geri alınır ve araç otuz gün süre ile trafikten menedilir.

Bu konuyu daha önce de konuşmuştuk. Bende APP kullanıcısıyım, istemeye istemeye değiştireceğim.

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/245534-app_plaka_sahte_plaka_ilan_edildi_hayirli_olsun_-2.html#post8786856

Ancak kanun net ve polisler agresif. Oraya gelene kadar aracımın alçak olması, Egzoz olması gibi durumlar da mevcut maalesef. Kullanmıyorum zaten günlük olarak ama bir heves dışarı çıkarttığımda başıma bela olacak çok belli ki.

Yani Özetle, Kanun maddesi de diyorki APP 140.000 TL ilk yakalanma. 4.000 TL olan ise yetkili kuruluş tarafından basılan ve sonrasında : Kırmızı Türk Bayrağı, Damla nazar boncuğu, örneğin ''ASK'' olan plakayı delip ''AŞK'' yapanlar gibi. Kenarını kesen, siyah rengi tinerle silen vs vs.

Kestel, İzmit plaka gibi durumlar insiyatif içerir. Resmi kurum basmıştır ancak uygun olmayan ölçü ve ebatlarda olduğundan 4.000 TL için iddia edilebilir. Orası meçhul ama 90% oranında başarısız olursunuz sanıyorum. Hadi Kestel plakayı Kestel'deki polis bilir de, İstanbula gelirseniz olmaz, yemez bence haklı da olsanız.

KÖROĞLU
03-03-2026, 09:07
Evet 4. fıkrayı okuyunca böyle bir anlam çıkıyor.

BARR
03-03-2026, 09:23
Zorlamaya veya mantık aramaya gerek yok bence ne gerek var riske laf dalaşına. Bir süre orjinal devam.

sword
03-03-2026, 09:31
Evet 4. fıkrayı okuyunca böyle bir anlam çıkıyor.

https://www.instagram.com/reels/DVY_jcSigKc/

sword
03-03-2026, 09:32
Yanı şimdi carplay multimedya ya ceza felan kesilirse olay olur :)

KÖROĞLU
03-03-2026, 09:35
Zorlamaya veya mantık aramaya gerek yok bence ne gerek var riske laf dalaşına. Bir süre orjinal devam.

hiç gerek yok, notere gidip plaka yenileme sonrasında cemiyete gidip plaka bastırıyor hayatımıza devam ediyoruz.

Max masraf 1300 TL bertaraf edilen risk 140 bin tl. Hesap ortada.

Alpii
03-03-2026, 10:15
Plakacıların sattığı Cemiyet baskı peki birebir mi görsel olarak ? Geçen hafta arkadaş cemiyette yaptırmış, ne simetri var ne doğru boşluk. En azından plakacılarınki daha düzgün oluyor :)

Bugraaa
03-03-2026, 10:42
cemiyetin bastığı plakaya geçiş hızlandı boş yere görseli güzel olacak diye ceza yemeyelim gıcık polise denk geliriz kesin :)

ahmetakbayir
03-03-2026, 11:12
Hala APP plaka basımı yapan cemiyetler var mı? Zamanında beşiktaş baskı plaka diye meşhur olmuştu, hatırlarsınız :)

arda35
03-03-2026, 11:20
Yalnız noterlere iyi cukka çıkardılar yine. Araç ruhsatını gösterip 400-500 liraya plakalarımızı yeniliyorduk ne güzel. Kıytırık bir plaka yenileme işlemi için notere haraç verdiriyorlar. Vatandaşını bu kadar kolay yolduran başka bir devlet yoktur herhalde.

Bugraaa
03-03-2026, 11:41
plaka değişiminde ruhsatta değişiyor mu ? nasıl ilerliyor süreç

KÖROĞLU
03-03-2026, 12:10
Sabah bi arkadaş noteri arayıp sordu, plakaları getiricem yenileme evrakı alıcam diye.

Noter app ise getirme demiş, orj plakanı yenilemek istiyorsan ona evrak veririz demişler.

Diğer türlüsü de plakam kayboldu diyip işlem yapmak onun da süreci uzun diye biliyorum, pof.

CüneytIşıkkent
03-03-2026, 12:33
Sabah bi arkadaş noteri arayıp sordu, plakaları getiricem yenileme evrakı alıcam diye.

Noter app ise getirme demiş, orj plakanı yenilemek istiyorsan ona evrak veririz demişler.

Diğer türlüsü de plakam kayboldu diyip işlem yapmak onun da süreci uzun diye biliyorum, pof.

Dün bir vekalet işim için noterdeydim yan bankoya 2 tane plaka ile biri geldi plakalar app ilk başta yok falan dediler sonra adam bizde yeni fark ettik kaç yıldır kullanıyoruz bilmiyordum arabadan söktüm getirdim ceza yemeyelim diye anlattı falan işleme aldılar.

Biraz da noterin insafına kalmış bir durum sanırım. Farklı bir notere gidip denenebilir gibi.

KÖROĞLU
03-03-2026, 13:01
Dün bir vekalet işim için noterdeydim yan bankoya 2 tane plaka ile biri geldi plakalar app ilk başta yok falan dediler sonra adam bizde yeni fark ettik kaç yıldır kullanıyoruz bilmiyordum arabadan söktüm getirdim ceza yemeyelim diye anlattı falan işleme aldılar.

Biraz da noterin insafına kalmış bir durum sanırım. Farklı bir notere gidip denenebilir gibi.

Ben şimdi normal cemiyet plakasını dışarıda bastırıyorum, artık buna da yazacaz derlerde yapacak bir şeyimiz olmaz. Basan yer zaten cemiyete basım yapıyor. Sadece evrak işi noter üzerinden gitmiyor.

Noter üzerinden gidip bastırdığımız için de polis değiştirmediğini nerden bileyim diyerek çizik atabilir.

Can sıkıcı işler bunlar, başka dert mi kalmadı ülkede anlamadım gerçekten.

BecauseKG
03-03-2026, 13:06
Instagram (https://www.instagram.com/popular/ankara-app-plaka/reels/DPxJ6rPDNp2/) Videodaki ilk ve ikinci fotoğraftaki fontlarda bir sıkıntı çıkaramazlar çünkü cemiyet fontuyla bire bir. Dikkat edilecek nokta hologramın yapıştırma olmaması ve mühürün bulunması. Araçların alınma tarihine göre de karekod bulunup bulunmamasına dikkat edilebilir. Noterle uğraşmak istemeyenler için bir alternatif olabilir.

Yiğit G.
03-03-2026, 13:41

Bir diğer konu 72. madde yani müzik sistemi hadisesi. Bu maddede aslında yorum kapalı, sosyal medya da görüyorum 21k basıp geçiyorlar.

1. si kamu huzurunu bozan ses kavramının desibel cinsinden bir karşılığı yok. Yani uygulama tamamen keyfi. Camların kapalı açmış müziğini ilerliyosun dışarıya ses çıkmıyor ise ceza yazamamalı ama burada da keyfiyet ile cezayı yazıyorlar.

Sürücünün izleme sahası içinde bulunan ifdesini anlayamıyorum, teyp dediğin alet zaten sürücünün görüş alanındadır. Woofer vs de bagajda sürücünün görüş alanı dışındadır ve ben bir woofer'ın çalışmadığı ya da yüksek sesle çalışmadığı zaman kamu huzurunu bozacak bir eylemde bulunduğunu görmeidm duymadım.

yani ben şöförler odasından kare plaka alsam legit plaka yani, en kötü olabilecek senaryo, ölçülere aykırı diye 4.000 tl ceza yiyecem?

XoR
03-03-2026, 13:51
Dün Power Fm'de tüm modifiyeli araçlar trafikten men edilecektir diye haber yapıldı ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Modifiyeye ses sistemi, spoiler, kesilmiş helezon vs baya bir şey saydı.

XoR
03-03-2026, 13:53
Men derken arabayı yeddi emine çekiyorlar. Aykırı ne varsa orada sökmeni istiyorlar. Otopark 'da yattığı her gün için otopark parası da alıyorlar vs.

Diye bahsettiler. Bilmiyorum dinleyen oldu mu?

Bugraaa
03-03-2026, 14:38
en güzeli polise app leri sormak :) tanıdık varsa gıcık birine denk gelirsen o an yazar app diye :D

OnurG
03-03-2026, 15:00

İşim gereği her gün notere gidip araç alıyorum, noter ile görüştüm. APP plaka getiriyolar almamamız gerekli fakat almak durumunda kalıyoruz ayırt edemiyoruz anlamadığımız için dedi.

Eğer app plakayı kabul etmezler ise başka bir noter ile görüşün. Hepsi kabul etmez ise plaka değişikliği yapılıp yeni ruhsat çıkması gerekli sıradan plaka verilerek.

Bunların hiç birine gerek yok, direk APP plaka basan yerlerden Standart Cemiyet Fontlarında plaka bastırabiliyorsunuz.

Yardıma ihtiyacı olan varsa ulaşabilir, bastırıp kapısına kadar kargolarım :)

KÖROĞLU
03-03-2026, 16:06
Biz de öyle yaptık. Düz palaka bastırdık. Gelince takıcaz geçicez.

Haybeye masraf işte :) canım ülkem.

sword
03-03-2026, 17:03
app leri biraz çizip deforme edin öyle gidin notere tahrip oldu diye verirler

wolrath
03-03-2026, 17:04
Ulkede orjinalden daha okunakli plaka ile gezmek , plakasiz gezmekten 3 kat daha fazla cezai isleme tâbi :)

sword
03-03-2026, 17:18
Ulkede orjinalden daha okunakli plaka ile gezmek , plakasiz gezmekten 3 kat daha fazla cezai isleme tâbi :)

Çünkü ülkeyi full liyakatli kişiler yönetiyor.. vardır bi bildikleri

Oznsrl
03-03-2026, 18:57
Dükkanın üstü noter arkadaş bugun app leri söküp çıktı yazı verdiler yeni plaka bastırdı ama satışı geçen hafta almıştı farkı olur mu bilmiyorum

nyz_61
03-03-2026, 21:13

Şimdi benim araçta cemiyetin verdiği karekodlu app plaka var sanırım bundan ceza yemeyiz. Bu maddede yazdığına göre dışardan özel app yaptırıp takarsak ceza yazıyorlar dimi.

mrtngn
04-03-2026, 00:03
Şimdi benim araçta cemiyetin verdiği karekodlu app plaka var sanırım bundan ceza yemeyiz. Bu maddede yazdığına göre dışardan özel app yaptırıp takarsak ceza yazıyorlar dimi.

https://i.hizliresim.com/boft0vf.jpeg (https://hizliresim.com/boft0vf)

Al benden de okadar..Bu plaka direkt plaka basım kağıdıyla Bursa şoförler odasından basıldı fakat bu iş bilmezlere bunu nasıl kanıtlayacağız bilmiyorum. App diye tutturdukları şey damgasız mühürsüz ise ok yapıştır cezayı ama artık herkes damga,mühür, karekodu dahi yapıyor. Sahteyi orijinali nasıl ayırt edecekler anlamadım.

Ben şuan bu işten birkaç ay yırtmak için instagramdan sosyal medyadaki plakacılardan ince karakterli karekodlu plaka yaptırsam görünürde sorun olmayacak ama plaka resmen sahte olacak. Ne anladım bu işten ? Kendileri de neyin yanlış veya kanuna uygun olup olmadığını bilmiyorlar mağdur olan olana bu süreçte..

Bunun tek yolu var, ülke geneli tüm Tşof'lere yeni tek tip kalıp,font vereceksin farklı olanı muayeneden geçirmeyeceksin. 2 senede piyasa tertemiz olur herkesinde kafası rahat olur.

*Fotoğraf boyutunu yüklerken ayarlayamadım bir sorun varsa admin'lerden ricam düzeltilsin.

OnurG
04-03-2026, 08:18

Al benden de okadar..Bu plaka direkt plaka basım kağıdıyla Bursa şoförler odasından basıldı fakat bu iş bilmezlere bunu nasıl kanıtlayacağız bilmiyorum. App diye tutturdukları şey damgasız mühürsüz ise ok yapıştır cezayı ama artık herkes damga,mühür, karekodu dahi yapıyor. Sahteyi orijinali nasıl ayırt edecekler anlamadım.

Ben şuan bu işten birkaç ay yırtmak için instagramdan sosyal medyadaki plakacılardan ince karakterli karekodlu plaka yaptırsam görünürde sorun olmayacak ama plaka resmen sahte olacak. Ne anladım bu işten ? Kendileri de neyin yanlış veya kanuna uygun olup olmadığını bilmiyorlar mağdur olan olana bu süreçte..

Bunun tek yolu var, ülke geneli tüm Tşof'lere yeni tek tip kalıp,font vereceksin farklı olanı muayeneden geçirmeyeceksin. 2 senede piyasa tertemiz olur herkesinde kafası rahat olur.

*Fotoğraf boyutunu yüklerken ayarlayamadım bir sorun varsa admin'lerden ricam düzeltilsin.

Sizin bu plakayı Bursa Şoförler odasında basıldığına inandırmanız memur beylere bi hayli zor.

Benimde buna itirazım var zaten, bu şekilde Bursa basabiliyor ve yasal olarak ŞÖFÖRLER ODASINDA basıyor veriyor.

Bursa'dan araç alıp geldiğimi düşünelim 22 plaka bastırdık, polis çevirdi APP var dedi. Yok şoförler odasında basıldı vs diyene kadar 140.000 tlyi yazar gönderir.

Daha ülkenin tüm illerinde aynı plaka basım fontu yok böyle bir ceza getiriyorsun.

OnurG
04-03-2026, 08:22
Arkadaşlar direk bunun ucu kapalı. Polis memuru bir abim cezaların olduğu PDF dosyasını attı, 23/5-c maddesinden ceza uyguluyorlar.

https://i.hizliresim.com/m7tx9s5.png (https://hizliresim.com/m7tx9s5)

Bugraaa
04-03-2026, 08:24
app yi açıklığa kavuşması lazım yazı fontu cok farklı olan karekodu soğuk damgası olmayana yaz ama üstteki arkadaşın belirttiği gibi bazı cemiyette app benzeri basım yapılıyor saçma salak düzenden güzel rant sağlanacak !

CloudGrey
04-03-2026, 08:30

ben tasla yazan yere "you" yazardım :)

S-works
04-03-2026, 08:38
Ben plakacıdan normal sipariş verdim. Noter vs uğraşmadan geliyor hepsi. 6 araç var 5 i app idi :)

OnurG
04-03-2026, 08:45
Ben plakacıdan normal sipariş verdim. Noter vs uğraşmadan geliyor hepsi. 6 araç var 5 i app idi :)

Onlarında önünü kesecek madde var, şikayet edilirseler sıkıntı :)

131/6-a Yetkisiz olarak tescil plakası basmak,
Uymayanlara
116.216 TL.

131/6-b Yetkisiz olarak tescil plakası dağıtmak,
Uymayanlara
116.216 TL

Bu iki maddeden ceza uygularlar yüksek ihtimalle.

KÖROĞLU
04-03-2026, 08:55
Onlarında önünü kesecek madde var, şikayet edilirseler sıkıntı :)

131/6-a Yetkisiz olarak tescil plakası basmak,
Uymayanlara
116.216 TL.

131/6-b Yetkisiz olarak tescil plakası dağıtmak,
Uymayanlara
116.216 TL

Bu iki maddeden ceza uygularlar yüksek ihtimalle.

Cemiyete plaka basan yerden alıyorsak plakayı ? Aradaki tek fark işlem evrak ile ilerlemiyor.

Yani ben notere gidip yenileme yapıyorum diyerek eski plakalarımı teslim ettim ve bana noter evrak verdi git bunla cemiyete plaka al dedi.

Geldim cemiyete ödeme yaptım plakaları aldım çıktım taktım. Bu beklenen.

Peki ben yine bu cemiyete plaka basan hasanla tanışım, dedim hasan bana 34 ABC 1234 plakasını bas, bastı verdi.

Plaka evrakla da alsak evraksız da alsak aynı plaka. Şimdi soru şu, polis durdurdu dedi plakaların yanlış, biz de dedik tamam ama elimde bak cemiyet makbuzu var.

İkna oldu tamam dedi devam ettik,

Başka bir polis durdurdu makbuzu gösterdik beni ilgilendirmez ben nerden bileyim cemiyetten aldıktan sonra bu plakaları değiştirmediğini dedi ve ceza yazdı.

2. senaryo da yapacak bir şey yok paşa paşa ödeyecek miyiz ?

207_TR
04-03-2026, 09:14
Kaş ve göz meselesi

göz ün üstünde kaş var diyerek ceza kesilecek bir dönemdeyiz anladığım kadarıyla.

Hayat standartlarımız ortadoğu, cezalarımız İsviçre standartlarında.

MertSerhanÖ.
04-03-2026, 09:37
Nelerle uğraşıyoruz,ne yaşıyoruz baba biz tam olarak ya

CüneytIşıkkent
04-03-2026, 09:46
Ben şimdi normal cemiyet plakasını dışarıda bastırıyorum, artık buna da yazacaz derlerde yapacak bir şeyimiz olmaz. Basan yer zaten cemiyete basım yapıyor. Sadece evrak işi noter üzerinden gitmiyor.

Noter üzerinden gidip bastırdığımız için de polis değiştirmediğini nerden bileyim diyerek çizik atabilir.

Can sıkıcı işler bunlar, başka dert mi kalmadı ülkede anlamadım gerçekten.

Maalesef öyle gerçekten nereden ne çıkarsa modu artık resmen.

mrtngn
04-03-2026, 10:23
ben tasla yazan yere "you" yazardım :)

İyice edepsizlik yapmak istemedim :)

Böyle bisey yapsak karekodu okuttuklarında vs herhangi birşey ortaya çıkmaz sanırım dimi.. Yasal yollarla cıkardığım plakayı illegal bir yönteme çevirtiyorlar zorla..

Arkadaşlar direk bunun ucu kapalı. Polis memuru bir abim cezaların olduğu PDF dosyasını attı, 23/5-c maddesinden ceza uyguluyorlar.

https://i.hizliresim.com/m7tx9s5.png (https://hizliresim.com/m7tx9s5)

"Plaka basım işlemini gerçekleştiren kuruluş tarafından verilmemiş plakayı takmak veya kullanmak"

Al işte benim plaka bu kuruluş tarafından verildi.. Ben bunu nasıl kanıtlayacağım abii kafayı yememek elde değil..Cimere bu konu hakkında şikayet yazsak ne olur acaba ?

fthdrn
04-03-2026, 12:42
Nelerle uğraşıyoruz,ne yaşıyoruz baba biz tam olarak ya

Vermeseydin oy :)

Ses sisteminden men edilirken desibel cihazı ile ölçüm yapsalar bari :D
Nerden tutsan elinde kalıyor ülke cezalar ve vergiler ayakta kalmaya çalışıyor.
Ses sistemini ürettir ithalatına izin ver montajına izin ver ama bagajda görürsem kitlerim :D
app daha görünür daha okunaklı plaka hiç bir zararı yok sana olsun kitlerim :D
Öğretmeni öğrencisi öldürüyor etraf trafik cani kaynıyor sahil beldeleri terörist hırtlar ile işgal edilmiş durumda ama arabada spor yay var kitlerim :D

BecauseKG
04-03-2026, 13:23
OnurG plaka için pm attım. Dönüş yapar mısın?

sword
04-03-2026, 13:50
mühür karekod harf kalınlığı felan geçin.. tamamen harf ve rakamlar daha geniş büyük olayı bu... eğer bu şekilse risktesiniz

yani harfin eni geniş... standart plaka ile diğerini yanyana koyarsanız fark bariz belli.. bursada olsa geniş rakam harf sıkıntı benım gördüğüm bu

sword
04-03-2026, 13:56

Ses sistemini ürettir ithalatına izin ver montajına izin ver ama bagajda görürsem kitlerim :D
Öğretmeni öğrencisi öldürüyor etraf trafik cani kaynıyor sahil beldeleri terörist hırtlar ile işgal edilmiş durumda ama arabada spor yay var kitlerim :D

Arabamda kaliteli müzik için sistem var.. 38 tane hoparlör takanlarla aynı şekil muamele göreceğiz anladığım bu.. hergün trafikte kırmızı tr ve app şeklinde onlarca makam çakarlı araç denk geliyor bi tanesi durdurulmaz.. sıra jant body kit felan gelecek herhalde.. yememiş içmemiş çalışmış adamlar.. su aksında arada yananlar umurlarında mı...

silivri soğukmuş doğrudur.. sandıkta çok soğuk olacakmış.. insanların bu sıkıntılı ortamda birde sinir uçlarıyla oynuyorlar..

DOHC
04-03-2026, 13:59

Kurulu ses sistemi olması bile ceza nedeni ise tüm arkadan iter ve el freni olan arabalar da drift zanlısı olup, direkt ceza kesilmeli.
Hatta tüm arabalar hız limitlerini aşabilecek kapasitede, şimdiden hız cezalarını yazsınlar.

ilkay325i
04-03-2026, 14:26
APP'leri söktük. Bagajdaki subwoofer'ı da eve çıkaracağız anlaşılan :/ Ben aşırı yüksek seste müzik dinlemiyorum ama bulundurmak bile ceza sayılıyormuş haberlerde dediklerine göre.

OnurG
04-03-2026, 14:52
Fotoğraf boyutu için yöneticiler düzeltme yapabilir. Sabah 08.30 - 12.00 itibari ile Noterler APP Plaka alıp plaka fişi veriyordu yenisi bastırmak için

Şuan güncel olarak noterden geldim ve böyle bir bildirge yayınlamışlar. APP leri geri almıyorlar plaka fişi vermiyorlar. Yani kayıp plaka başvurusu yapmanızı istiyolar ve sıradan plaka alıp yeni plakanızla trafiğe çıkmanızı istiyorlar :D

https://i.hizliresim.com/sbpve9z.jfif (https://hizliresim.com/sbpve9z)

onursumer
04-03-2026, 15:04
Fotoğraf boyutu için yöneticiler düzeltme yapabilir. Sabah 08.30 - 12.00 itibari ile Noterler APP Plaka alıp plaka fişi veriyordu yenisi bastırmak için

Şuan güncel olarak noterden geldim ve böyle bir bildirge yayınlamışlar. APP leri geri almıyorlar plaka fişi vermiyorlar. Yani kayıp plaka başvurusu yapmanızı istiyolar ve sıradan plaka alıp yeni plakanızla trafiğe çıkmanızı istiyorlar :D

ozaman şoyle bi bilgi veriyim geçen hafta plakamdan biri düştü edevletten tek plaka kayıp bildirisi yapıp noterden kağıt alıp 1 tane çıkardım 3 gün sonrada başka noterden diğerini çıkarırım

MertSerhanÖ.
04-03-2026, 15:04

Bir oyum var GİNE vereceğim!!!111!

207_TR
04-03-2026, 15:08
APP'leri söktük. Bagajdaki subwoofer'ı da eve çıkaracağız anlaşılan :/ Ben aşırı yüksek seste müzik dinlemiyorum ama bulundurmak bile ceza sayılıyormuş haberlerde dediklerine göre.

İrsaliye taşıyın, ben bu işin sevkiyatındayım dersiniz :)

Yiğit G.
04-03-2026, 16:42

hah bu da süper oldu 10 yıllık plakamızda değişmek zorunda kalacak...

fthdrn
04-03-2026, 17:58
Arabamda kaliteli müzik için sistem var.. 38 tane hoparlör takanlarla aynı şekil muamele göreceğiz anladığım bu.. hergün trafikte kırmızı tr ve app şeklinde onlarca makam çakarlı araç denk geliyor bi tanesi durdurulmaz.. sıra jant body kit felan gelecek herhalde.. yememiş içmemiş çalışmış adamlar.. su aksında arada yananlar umurlarında mı...

silivri soğukmuş doğrudur.. sandıkta çok soğuk olacakmış.. insanların bu sıkıntılı ortamda birde sinir uçlarıyla oynuyorlar..
20 tane midrange ile gece gündüz bangır bangır gezenlere acımıyorum onlara yazsınlar ama hiç bir şekilde desibel ölçmeden sırf ses sistemi mevcut diye ceza yazıp arabayı men etmenin akla mantığa uyan hiç bir yanı yok.
Millet uzaya çıkıyor bizim uğraştığımız şeylere bak vallahi araba alacaktım erteledim.

Yiğit G.
04-03-2026, 23:43
20 tane midrange ile gece gündüz bangır bangır gezenlere acımıyorum onlara yazsınlar ama hiç bir şekilde desibel ölçmeden sırf ses sistemi mevcut diye ceza yazıp arabayı men etmenin akla mantığa uyan hiç bir yanı yok.
Millet uzaya çıkıyor bizim uğraştığımız şeylere bak vallahi araba alacaktım erteledim.

bizim ekiplerimizde azı ve çok u ayırt edecek kapasite yok. Akıl mı yok diyeyim artık, tecrübe mi diyeyim yada yukarıdan birileri hepsini bağlayın mı diyor. car car bağıran arabayı da bağla, egzos ucu gözükene de aynı tarifeyi yap... 20 cm bas olan adamı da bağla , 5 tane mid bass vs olanı da... Yani bakıp ayırt edemiyorlar... 40 yıldır böyle bu yeni değil... 25 sene önce de subaru ile gezerken çevirip bu kanat ne diye bağlıyorlardı...

Şimdi şunu yapan adam, gece mahallede car car gezmez abi kimse bana anlatmasın

https://i.pinimg.com/736x/2a/e6/3b/2ae63b9ad00075c726c0b8adb3e532c1.jpg

O yukarı da ki ile bunu bir tutamazsın işte...

https://i.ytimg.com/vi/OetaUjDYrJE/hq720.jpg?sqp=-oaymwEhCK4FEIIDSFryq4qpAxMIARUAAAAAGAElAADIQj0AgKJ D&rs=AOn4CLA2zc-T5NUQMdUQv4r6DJkzi_QQig

msk_bmw
05-03-2026, 00:57
6 ay önce anneme bir golf aldık, şoförler cemiyetinde kalın baskı ister misin denince olur deyip mat renk app plakayı beğenip bastırdım ve bu şekilde kullanıyorduk. Şimdi o gün app'yi seçtiğim için yarın annemi alıp notere götüreceğim, en az yarım gün mesai harcayıp, gün sonu 1300-1400 lira para verip yeni plaka bastıracağız. Şu düştüğümüz simülasyonun binary kodlarını gondiklesinler.

zOnstyLe
05-03-2026, 09:27
Dün Power Fm'de tüm modifiyeli araçlar trafikten men edilecektir diye haber yapıldı ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Cezalar yururluge girmeden 1 gun once spor yay'dan men yedim , yeni cezaları yazmak için ellerini ovusturan memurlar var sosyal medyada goruyoruz. Allah herkese guc kuvvet akıl sagligi versin :D

mrtngn
05-03-2026, 09:56
Cezalar yururluge girmeden 1 gun once spor yay'dan men yedim , yeni cezaları yazmak için ellerini ovusturan memurlar var sosyal medyada goruyoruz. Allah herkese guc kuvvet akıl sagligi versin :D

Spor yaydan 4 sene önce sokağımın başında sivil trafikten men yedim ����

XoR
05-03-2026, 10:15

Yayında ballandıra ballandıra konuştular ilk gün. Ertesi gün yine aynı saat 18:00'de aynı konuyu açıp tekrar konuştular. Yayını tek dinleyen ben değilim :D dinleyen memura denk geldin sanırım kardeşim :(

Modifiye sektöründe olan herkese sabır diliyorum. Pek kolay çözülmez bu konu bir süre.

Ormanci
05-03-2026, 11:01
Hayır bir de bu işle bu kadar acayip şekilde uğraşmaları komik.
Ulan öncelik sıralamasında bu adamlara göre modifiye araba ne kadar dert, ne kadar sıkıntı trafikte.

Lan önce trafik teröristlerini alacaksınız. Servisler, otobüsleri adam edeceksiniz.
Her gün şarampole yuvarlanan otobüsler, uyuyanlar, kaza yapanlar. Bunların bi tanesi adam gibi denetleniyor mu?????? Ben otobüse servise falan binmiyorum yıllardır mümkün mertebe.
Çünkü bu gibi "kilit" pozisyonlardaki adamların hepsi birer rezil. Ne araç kullanmayı bilirler, ne teknik bilmemne bilirler, köyünden çıkmış, traktörden başka bir şey kullanmamış adamlara 50 kişiyi emanet ediyorlar.

Daha hala sosyal medyada "otobüs kamyon 150 ile gidiyor" diyenlere, "senin lastiğin ile onun lastiği bir mi, o 90'la dönüyor" diyen .......................'ler var (ne yazsam bilemedim). Ve bunlar ağır vasıta şoförleri genelde :D

Karda ağır araç diye yere daha sağlam basıyor sananlar falan var. Yahu bunlar mal taşıyor, yolcu taşıyor, allah belanızı versin.

Ama yok, köşe başında yakaladığı araç daha kolay tabi. Ne uğraşacak abilerimiz.
Ha evet, eksozu, müziği şunu bunu yakala, cezalandır, ama o zaman desibel ölçümü yap kardeşim, şikayet üzerine yap. Boş işlerle uğraşma.

Senelerdir vazgeçmediler boş işlerle uğraşmaktan.

Sen taksiyi, dolmuşu, minibüsü, otobüsü düzelttin mi kardeşim. Heriflerin hiçbiri polis sallamıyor artık.

Böyle sorun önceliklendirme saçmalığını yapmayı hiç sevmem, kural kuraldır, hepsi uyulacaktır ama sen bi tanesinini ümüğünü sıkıp, diğer ve daha ölümcül olabilecekleri hiç bir şekilde sallamıyorsan, kusura bakmasınlar hiç, ben bunda iyi niyet aramam ve "önce bunu çöz" derim.

BARR
05-03-2026, 11:02
Polis çevirmesine havalı korna ile girme gibi bir fantezim var.

SinanAdalı
05-03-2026, 11:21
Yakında forumlarıda incelemeye başlarlar.. Proje kapsamında henüz yapmadığımız ama yapmaya niyetli olduklarımıza da ceza yazarlar.

akko
05-03-2026, 12:05

pilliyi ***** parti donanması ile kapla yeter reisim :D

CloudGrey
05-03-2026, 12:20
ilk önce şu idiot motorculardan başlamalılardı..

beşiktaşta , kaldırıma parketmiş motorlara , girilmez yere giren motorculara 1 gün oturup ceza yazsalar , cari açık sıfırlanır

Oguzhan.Ozturk
05-03-2026, 12:57
Polis memurunun insafına kaldık, 2025'de gece 03:00 e92 aracımla Caddebostan'da yaya olarak turladıktan sonra eve gitmek için yola koyulduk cadde dip basık lüx arabalarla kaynarken tamponları dahil orijinal ön cam filmsiz sadece modifiye namına bluejom coil olan arabamı durdurdu ve arabanın yükseklik orj m sport ile birebir neredeyse..

15-20dk kadar beyefendi bir şekilde karşılıklı inatlaşmamız ve benim araçtan dahi inip kendisini tahrik etmemem sonucu ucuz yırttım...

App olayıda tam olarak böyle dileyen 140.000-TL ceza yazar git itiraz et der geçer... mecbur satın aldığım araçta app plaka varmış gidip normal plakaya döneceğiz..

XoR
05-03-2026, 14:55

Fiamm Italy :cool:

https://www.youtube.com/watch?v=bBee9752Lkw

Berk007
05-03-2026, 16:43
sarı sitede yeni başlıklar gelir yakında, trafik cezalarından dolayı acil satılık...

XoR
06-03-2026, 08:51
Dün yine 17:50-18:05 arası bir aralıkta aynı radyo kanalında yine jant, yay, bodykit, müzik sistemi konusu açıldı.

Görev edinmiş gibi her gün konuşuyorlar aynı konuyu.

Ozan Özer
06-03-2026, 09:34

F10'cular üzgün :)

XoR
06-03-2026, 10:21

Bizim zamanımızda da kolay değildi bu işler. Egzoz, cam filmi vs ama bağlardı polis akabinde makul cezayı öder orjinal haline getirip yolumuza devam ederdik.

Hiç unutmuyorum Impreza ile bir Pazar günü öğlen 15:00 işten çıktım. O zamanlar Harbiye Hilton'da çalışıyordum. Otelin karşısına geçtim atm'de durdum ama caddede benden başka kimse ha gayret yok o derece sakin :)

Polis park halindeki arabanın başına geldi, salağa yattım ama anons etti 100 lria daha çek otopark için diye :D

Ön splitter, yüksek scoop, jant, cam filmi, egzoz yazdı. Yetmedi arabanın içine girip egt'den tut basınç saatine turbo timer'a kadar her şeyi ekledi. Belim bükülmüştü 1 aylık maaş gitmişti tamamını çözene kadar ama resepsiyonist maaşı ile altından kalkabilmiştim.

Şuan vaziyet Brazzers all the time pompa :D

OnurG
06-03-2026, 11:50
Sorun plaka,modifiye vs olayınıda geçti artık. Bulunduğum il'de hafta başından beri gece-gündüz aralıksız her yerde radar var. Bu kadar sıkı radar uygulaması olduğunu görmemiştim son 10 yıldır.

Oguzhan.Ozturk
06-03-2026, 13:07

Kolpaçino F10'cular diyelim hocam :D

yilmazcatalbas
06-03-2026, 13:14
Sorun plaka,modifiye vs olayınıda geçti artık. Bulunduğum il'de hafta başından beri gece-gündüz aralıksız her yerde radar var. Bu kadar sıkı radar uygulaması olduğunu görmemiştim son 10 yıldır.

Başından beri sorun sadece para...

ChuckBartowsKi
06-03-2026, 13:31
Genel trafik cezaları içerisinde gerçekten çok saçma ve keyfi cezalar olduğu fikrine katılıyorum.

Ama kesinlikle ses sistemi xenon far vbg. ekstralara ceza yazılmasını yürekten tebrik ediyorum destekliyorum. TR sadece 3-4 ilden oluşmuyor anadolu da bir kaç ili gezin bu arabaların verdiği rahatsızlığı görün genellemeye gerek yok istatistiksel olarak verilen rahatsızlık yüksek herkesin aynı olmasına gerek yok yasalar %100 doğru olmak zorunda da değil zaten.

Ayrıca lütfen özellikle istanbul'a bütün bağlantı yollarına bütün emniyet şeritlerine kaynak yapılabilecek her noktaya lütfen kamera koyun gerekirse vatandaştan alın parasını ama 7/24 ceza yazan otomatik sistem koyun özellikle servis araçlarına yeter bıktık bu durumdan.

Ozan Özer
06-03-2026, 15:58
Kolpaçino F10'cular diyelim hocam :D

Bir F10 sahibi olarak, arabanın doğasına ters bana göre de. :)

Ozan Özer
06-03-2026, 16:00
Genel trafik cezaları içerisinde gerçekten çok saçma ve keyfi cezalar olduğu fikrine katılıyorum.

Ama kesinlikle ses sistemi xenon far vbg. ekstralara ceza yazılmasını yürekten tebrik ediyorum destekliyorum. TR sadece 3-4 ilden oluşmuyor anadolu da bir kaç ili gezin bu arabaların verdiği rahatsızlığı görün genellemeye gerek yok istatistiksel olarak verilen rahatsızlık yüksek herkesin aynı olmasına gerek yok yasalar %100 doğru olmak zorunda da değil zaten.

Ayrıca lütfen özellikle istanbul'a bütün bağlantı yollarına bütün emniyet şeritlerine kaynak yapılabilecek her noktaya lütfen kamera koyun gerekirse vatandaştan alın parasını ama 7/24 ceza yazan otomatik sistem koyun özellikle servis araçlarına yeter bıktık bu durumdan.

Emniyet şeridi kullanan ve son anda kaynak yapanlara kesin bir çözüm getirmeliler bence de.Hergün sinir harbi yaşıyoruz resmen kaynakçılara geçit vermemek için.

oguz
06-03-2026, 17:07
Doğu gezisinden arkadaşım döndü, O taraflarda hersey rahat dedi. Ne zaman iç anadolu -karadeniz güzergahına girdik her yer radar Uygulama vs.

Kanunu desteklemiyorum, tamamen gelir elde etmek için kafa yorulmuş bir kanun düzenlemesi.

OnurG
06-03-2026, 17:33
Doğu gezisinden arkadaşım döndü, O taraflarda hersey rahat dedi. Ne zaman iç anadolu -karadeniz güzergahına girdik her yer radar Uygulama vs.

Kanunu desteklemiyorum, tamamen gelir elde etmek için kafa yorulmuş bir kanun düzenlemesi.

Devletin nerede radar oldugunu belirten bi sitesi var doğu ve karadeniz tarafında hic radar yok.

T.C. İcişleri Bakanlığı - İller Arası Radar ve Kontrol Noktası Uygulama Sayıları (https://share.google/9XbUStOmwem45czIB)

OnurG
06-03-2026, 17:35
Gün birlik günüdür, noter işe ugrasmak istemeyen elinde sadece appsi olup cemiyet standart isteyenler ulasabilir. Yardimci olurum.

mrtngn
06-03-2026, 19:36
Dm attım bakabilir misin

msk_bmw
06-03-2026, 20:02
Gün birlik günüdür, noter işe ugrasmak istemeyen elinde sadece appsi olup cemiyet standart isteyenler ulasabilir. Yardimci olurum.

Elimde yani araçta Kilis şoförler odasında basılmış karekodlu mühürlü appler var, benim izleyeceğim yol nedir bilen anlatabilir mi? Noterle bir işim var mı benim esas sorum o. Direkt şoförler odasına gidip bunları verip ince basımı mı çıkartacağım?

cnzdmr
06-03-2026, 21:17

Bende dm attım

neuras
06-03-2026, 21:42

https://www.youtube.com/watch?v=QE-PHQND55o

sword
07-03-2026, 01:30
Akşam caddeye indim.. tabiki motorla :) her araca zıplamıyorlar standart plaka normal aracta var app lide difizör egzoz uçluda cevirdiler... varex kontrolü kaput acıp akü bağlantısı bakma fix..bagaj kontrolü fix.. hava filtreli aracı saldı mesela.. gelelim app ye..

Bariz büyük geniş harfli app ler de baktıkları sanırım mühür karekod ve bu dalga serid gibi fligran mı ne varmış.. saldı mesela ... hiç durdurmadığıda oldu .. ben anlamadım millette nasıl cesaret var en az 10 araçtan biri app li idi..

saat gece 12 civarı yaklaşık 40-50 araç ve motor yunus şahin karışık toplu halde kızıltopraktan giriş yaptılar :) bi ara Reis geçecek sandım :)

oguz
07-03-2026, 09:20
ben Orduluyum, Aslen Rizeliyim; Devletin her dediğine inanıyorsan şirinlere de inanıyorsundur. Samsun'dan başlayarak eşin dostun varsa sor bakalım ne var ne yok, Eds ayrı şehir içi ayrı, Samsun'dan Rize Artvine kadar her her ilçe giriş çıkışında uygulama var , artı özellikle samsun genelinde şehir içi Aselsanla geliştirdikleri süper bir kamera uygulaması var (ışık ihlali, park, emniyet kemeri telefon vs Kaçarın yok) Çorumdan sonra mesela MErzifon, havza, kavak, Çakallı Samsun merkez , Çarşamba ve Termede EDS sistemi aktif çalışıyor, Örnek olarak dedim. Çorum çıkışı, Merzifon çıkışı, Samsun girişi, Çarşamba , Termeden sonra Ünye çevre yoluna girmeden Radar uygulaması var,
Ordu nispeten sakin sayılır, Fatsa da trafik zaten akmıyor, Ünye Fatsa arası 1 adet radar uygulaması var , Fatsa Ordu çevre yolunda her iki yönlü Büyük tünel çıkışlarında mutlaka koyuluyor. Ordu çevre yolunda şehir içinde dronla denetleme yapılır, şansına artık denk gelirsek, Ordu-Giresun havaalanına giderken radar uygulaması yapılır,
piraziz bulancak tarafında gün içinde ya dönüş ya gidiş tarafına radar aracı mutlaka olur, Ordu Giresun arası 1 adet EDS var , Bulancak çıkış ve Giresun girişte genelde Radar aracı olur.
Gerisini yazmıyorum. Destan olmasın diye , Siyasi gücü olup Devlet korumalı plakası olan istediğini yapıyordur. Ama yok diyorsan ya cahillikten diyorsun, yada hiç Karadeniz tarafına yolun düşmemiş,

AşkınS.
07-03-2026, 11:10
Dün Egm açıklama yapmış.
App Plakada hologram, mühür var ise 4000₺ cezası var
Bunların hiçbiri yoksa 140.000₺ imiş.

Aracımdaki plakaya baktım, hologram da var, mühür de. Sökmeyip devam edeceğim.

oguz
07-03-2026, 13:47
Devletin nerede radar oldugunu belirten bi sitesi var doğu ve karadeniz tarafında hic radar yok.

T.C. İcişleri Bakanlığı - İller Arası Radar ve Kontrol Noktası Uygulama Sayıları (https://share.google/9XbUStOmwem45czIB)

ben Orduluyum, Aslen Rizeliyim; Devletin her dediğine inanıyorsan şirinlere de inanıyorsundur. Samsun'dan başlayarak eşin dostun varsa sor bakalım ne var ne yok, Eds ayrı şehir içi ayrı, Samsun'dan Rize Artvine kadar her her ilçe giriş çıkışında uygulama var , artı özellikle samsun genelinde şehir içi Aselsanla geliştirdikleri süper bir kamera uygulaması var (ışık ihlali, park, emniyet kemeri telefon vs Kaçarın yok) Çorumdan sonra mesela MErzifon, havza, kavak, Çakallı Samsun merkez , Çarşamba ve Termede EDS sistemi aktif çalışıyor, Örnek olarak dedim. Çorum çıkışı, Merzifon çıkışı, Samsun girişi, Çarşamba , Termeden sonra Ünye çevre yoluna girmeden Radar uygulaması var,
Ordu nispeten sakin sayılır, Fatsa da trafik zaten akmıyor, Ünye Fatsa arası 1 adet radar uygulaması var , Fatsa Ordu çevre yolunda her iki yönlü Büyük tünel çıkışlarında mutlaka koyuluyor. Ordu çevre yolunda şehir içinde dronla denetleme yapılır, şansına artık denk gelirsek, Ordu-Giresun havaalanına giderken radar uygulaması yapılır,
piraziz bulancak tarafında gün içinde ya dönüş ya gidiş tarafına radar aracı mutlaka olur, Ordu Giresun arası 1 adet EDS var , Bulancak çıkış ve Giresun girişte genelde Radar aracı olur.
Gerisini yazmıyorum. Destan olmasın diye , Siyasi gücü olup Devlet korumalı plakası olan istediğini yapıyordur. Ama yok diyorsan ya cahillikten diyorsun, yada hiç Karadeniz tarafına yolun düşmemiş,

buna istinaden yazdım.

zOnstyLe
07-03-2026, 14:44
Spor yaydan 4 sene önce sokağımın başında sivil trafikten men yedim ����

Yıllardır bir sürü arabamda spor yay oldu ama ilk defa bundan dolayı ceza yedim.

Yayında ballandıra ballandıra konuştular ilk gün. Ertesi gün yine aynı saat 18:00'de aynı konuyu açıp tekrar konuştular. Yayını tek dinleyen ben değilim :D dinleyen memura denk geldin sanırım kardeşim :(

Modifiye sektöründe olan herkese sabır diliyorum. Pek kolay çözülmez bu konu bir süre.

Valla cok niyetliydi baglamaya gelişinden belliydi abi gercekten sinir bozucu bir durum..

_driver_
07-03-2026, 14:57
buna istinaden yazdım.

Noktası:
İl Adı Radarlı Trafik Uygulaması Radarsız Trafik Uygulaması
Samsun 7 32
Ordu 6 10
Giresun 2 19
Trabzon 3 11
Rize 1 8
TOPLAM 19 80
Başlangıç ve varış noktası seçtiniz mi?

_driver_
07-03-2026, 14:59
Bir üstteki mesajı @ OnurG ye cevap olarak yazmıştım yanlış alıntı olmuş

oguz
07-03-2026, 15:19
Bir üstteki mesajı @ OnurG ye cevap olarak yazmıştım yanlış alıntı olmuş

Farkettim, Ezbere konuşan bir arkadaş kendisi .. Başka karadeniz gidiş geliş yapan varsa yazar zaten extraları

msk_bmw
07-03-2026, 16:14
1 Nisan'a kadar "APP plaka" nedeniyle ceza uygulanmayacak (https://www.aa.com.tr/tr/gundem/1-nisana-kadar-app-plaka-nedeniyle-ceza-uygulanmayacak/3853990)

Nihayet mantıklı bir hamle; bakan açıklama yapmış 1 Nisan'a kadar app'ye ceza yokmuş.

FatihR.
07-03-2026, 16:28
E şimdi ceza yiyenler ne olacak. Onlara fırsat verilmeden ceza kesildi.

OnurG
07-03-2026, 16:53

İyide ben size standart uygulamalarla alakali bir sey demedim ki. Trakya tarafında dedikleriniz de standart olarak giris cikislar hız koridorları vs var zaten?

Sizin sehrinizde yaklasik 1 haftadir 7/25 aktif yol kenarlarinda radar tabelasi bile koymadan radarlar mevcut mu? Her akşam şehrin her noktasında çevirme var mi?

OnurG
07-03-2026, 16:55
E şimdi ceza yiyenler ne olacak. Onlara fırsat verilmeden ceza kesildi.

Bir yeri onarırken diğer yeri mahvediyoruz malesef, ceza yiyen arkadaslara ne olacak benimde aklıma ilk bu geldi. Şimdi o arkadaşlar dava açsa sonucu ne olur acaba.

Birkan61
07-03-2026, 17:04
Farkettim, Ezbere konuşan bir arkadaş kendisi .. Başka karadeniz gidiş geliş yapan varsa yazar zaten extraları

Istanbul - Trabzon arasi aklima gelenleri sayayim biraz :D

Düzce, Anadolu otobani gidis istikameti sol cep (otoban ortalamada aliyor)
Bolu shell benzinlik cikisi
Bolu gerede giseleri sonrasi ilk viraji dönünce

Çerkeş
Atkaracalar
Kurşunlu
Ilgaz
Tosya
Osmancik
Gümüshaciköy
Kavak
Samsun girisi
Samsun tekkeköy, hilton otel önü
Carsamba pidecilerin isiklara gelmeden
Terme girisi

Fatsada trafikten gaz basamiyoruz diye es geciyorum :)
Orduya gelmeden tüneller bölgesinde muhakkak bos yok
Ordu gülyali
Bulancak
Görele

Çarşıbaşı girisi
Akçaabat sonrasi stad tüneline girmeden
Merkez sahil yolu
Maçka yolu

Daha onlarca radar konumu sayarimda okumaktan gözler yorulmasin :D

Senede hic gitmezsem 10 defa gidip geldigim güzergah, asfaltta nerede cukur var bilirim desem yalan olmaz

erkutkara
07-03-2026, 18:28
Saymakla uğraşmayalım Samsun - Hopa arası her ilçede radar yoksa eds vardır eds yoksa radar vardır :D

oguz
07-03-2026, 19:27
İyide ben size standart uygulamalarla alakali bir sey demedim ki. Trakya tarafında dedikleriniz de standart olarak giris cikislar hız koridorları vs var zaten?

Sizin sehrinizde yaklasik 1 haftadir 7/25 aktif yol kenarlarinda radar tabelasi bile koymadan radarlar mevcut mu? Her akşam şehrin her noktasında çevirme var mi?
Herkes detaylı yazmış,
Hala yok standart yok vs. Sıvamana gerek yok. Cevaplar ortada..

OnurG
07-03-2026, 20:36
Herkes detaylı yazmış,
Hala yok standart yok vs. Sıvamana gerek yok. Cevaplar ortada..

Benden yas olarak buyuksun saygisizlik yapmamaya ozen gosteriyorum. Sizde uslubunuza dikkat ederseniz sevinirim.

En çok Karadeniz bölgesinde var denetleme tamam :)

oguz
07-03-2026, 21:11
Benden yas olarak buyuksun saygisizlik yapmamaya ozen gosteriyorum. Sizde uslubunuza dikkat ederseniz sevinirim.

En çok Karadeniz bölgesinde var denetleme tamam :)

Yaşın gereği inatlaşarak hala üste çıkmaya çalışıyorsun, Benim mesaja alıntı yapıp karadeniz de hiç radar yok diyen Sen'sin, sonra Sıvayan Yine Sen'sin,
Araştırma yapmayı öğrendiğinde gel yine , buralar eğitim yuvası seve seve eğitirler, Karadeniz de çok diye iddiamız da yok, Adam kocaman liste yapmış hala ergen ergen konuşuyorsun..
En çok sen biliyorsun , hadi devam böyle

Yiğit G.
07-03-2026, 21:42
Valla benim plakalar mühürlü altta şerit var, ek olarak da hologram. (kare) Herşey tamam ama yine de söktüm. Gidip tekrar aynısını şöförler odasından alıcam, riske edemem... En azından elimde makbuzu falan olsun.

Bu arada sonradan double taktıranlara da 21.000 tl kesiyorlarmış. Bugün bir reel'de rastladım abim delirmiş cezadan sonra söktü ekranı attı yere kırdı... Şimdi bizim hanımın arabasında (getz) ekran var... yazarlar mı acaba ya, kıllandım. Gidip bir müddet orjinalini mi taktırsam?

https://i.ytimg.com/vi/BZVk10tGEdk/hq720.jpg

Kadyr
07-03-2026, 23:16
Görüşü engelleyen diye bir durum var sanırım teyp konusunda

Siyah
08-03-2026, 10:09
Merhaba, 6 Mart Cuma günü işe giderken, her sabah selam verdiğim yunus polisi ilk defa durdurdu, evimin yanında duruyor hep, işlek bir cadde olduğu için. Plakamın 140k cezası olduğunu gün içinde hemen değiştirmem gerektiğini söyledi bende orijinal plaka olduğunu sadece kesik olduğunu söyledim, 2014 model motosikletin üzerinde, alındığından beri aynı plaka var net bir şekilde okunuyor anlam veremedim ama yazmadı gönderdi çokta polemiğe girmek istemedim.

Noter - 500 TL
Karşıyaka Şoförler Odası - 480 TL + Kalın Yazı 100 TL

İzmir 'de ikamet edenler için Karşıyaka yı öneririm bir app olmasa da bence güzel ve düzgün bastı ne olur ne olmaz hiçbir makbuzu atmadım motosikletin altında duruyor herkese geçmiş olsun.

ESKİ
https://i.hizliresim.com/cf8ph2s.jpeg

YENİ
https://i.hizliresim.com/su6angq.jpeg

OnurG
08-03-2026, 12:58
Merhaba, 6 Mart Cuma günü işe giderken, her sabah selam verdiğim yunus polisi ilk defa durdurdu, evimin yanında duruyor hep, işlek bir cadde olduğu için. Plakamın 140k cezası olduğunu gün içinde hemen değiştirmem gerektiğini söyledi bende orijinal plaka olduğunu sadece kesik olduğunu söyledim, 2014 model motosikletin üzerinde, alındığından beri aynı plaka var net bir şekilde okunuyor anlam veremedim ama yazmadı gönderdi çokta polemiğe girmek istemedim.

Noter - 500 TL
Karşıyaka Şoförler Odası - 480 TL + Kalın Yazı 100 TL

İzmir 'de ikamet edenler için Karşıyaka yı öneririm bir app olmasa da bence güzel ve düzgün bastı ne olur ne olmaz hiçbir makbuzu atmadım motosikletin altında duruyor herkese geçmiş olsun.

ESKİ
https://i.hizliresim.com/cf8ph2s.jpeg

YENİ
https://i.hizliresim.com/su6angq.jpeg

Sizin plakanın kenarları kesik gibi duruyor o yüzden öyle demiş olabilir.

Gelelim yönlendirdiğiniz şoförler odasına, şimdi bu kalın font için verdiğiniz 100 tl farkı her şoförler odası yapmıyor.

Devlet hala daha bunu tek düze haline getirememiş belli ki. Hala daha saçmalık.

drn106
08-03-2026, 13:25
ozaman şoyle bi bilgi veriyim geçen hafta plakamdan biri düştü edevletten tek plaka kayıp bildirisi yapıp noterden kağıt alıp 1 tane çıkardım 3 gün sonrada başka noterden diğerini çıkarırım

bu durumda kayıp olmayan diğer plakayı görmek istemiyor mu polis memuru veya noter? bu şekilde iş çözüşmüş oluyor mu? onursumer

OnurG
08-03-2026, 14:01
bu durumda kayıp olmayan diğer plakayı görmek istemiyor mu polis memuru veya noter? bu şekilde iş çözüşmüş oluyor mu? onursumer

Bunu ben çalıştığım notere sordum, sistemde gözüküyor. 2.kez plakanız kaybolmuş olarak geldiğinde ruhsat ve plaka değişikliği oluyor diye cevap aldım.

MehmetBora
08-03-2026, 22:25
APP davası patlar patlamaz notere gidip APP’leri verip cemiyet plakası aldım. Kalabalık yoktu, ben gibi 2-3 kişi vardı. Ertesi gün noterlere yazı gelmiş ve APP kabul etmeyin denmiş. Şans ya, muayene hazırlığı için 19/35 jant lastikleri söküp orijinal 17’ye döndüm, arabayı yükselttim. O günde jant lastik ölçüsünden onlarca kişi ceza yemiş. Yarın hava filtresine kadar her şeyi söküp bir süre stock devam edeceğim artık. Ne heves kaldı ne neşe.

CloudGrey
08-03-2026, 23:13
1 nisana kadar süre verildi

1 Nisan'a kadar "APP plaka" nedeniyle ceza uygulanmayacak (https://www.aa.com.tr/tr/gundem/1-nisana-kadar-app-plaka-nedeniyle-ceza-uygulanmayacak/3853990)

Ormanci
09-03-2026, 08:02
Adamlar bütün trafiği falan bıraktılar, herkes app ile uğraşıyor.
İşte ülkenin geldiği komedi durum. 1 Nisan'a kadar da süre vermişler, gerçekten "şaka" gibi.
Dangalaklıklar ülkesine hoş geldiniz.

Oguzhan.Ozturk
09-03-2026, 13:27
İnatlaşmaya gerek yok radar çevirme vs her yerde , noterden yaptırmasam da bir firmaya sipariş verdim ertesi akşama getirdiler güzelce söker takarım, ön camda film var ona ellemesinler app falan umurumda değil artık, arabaya 19" jant alayım diyordum, güzel bi kutu içi filtre belki downpipe yapıp sport modda inceden ses bu tarz olayları görünce bir deli sen değilsin otur dedim....

Ne heves bıraktılar ne yaşama sevinci tebrik ediyorum adamları.

mrtngn
09-03-2026, 23:14
Bursa Tşof’un başındaki soytarının açıklamaya bakın :) Basılan plaka yasal ama 4000 tl ceza yazılabilir.. Kafayı yememek elde değil

Instagram (https://www.instagram.com/reel/DVqfxKSDNom/?igsh=Mnp5ZHo4MDh0cndi)

DeNNis
10-03-2026, 07:25
Bu sabah radoya da dinledim, eğer şoförler odasından alındıysa, dolayısıyla karekodu ve hologramı var ise değiştirmeye gerek yok diye bir açıklama yapıldı ama ortalığı bulandırmış olmayayım :D

makif84
10-03-2026, 08:09
Sekizsilindir youtube kanalında şoförler odasından alınsa dahi değiştirilmesi gerektiğini, oradan basılsa bile belli bir ceza uygulanabileceğinden bahsetmiş bilginize.

http://https://www.youtube.com/watch?v=2AaaaZJxaTM

arda35
10-03-2026, 11:03
Görüşü engelleyen diye bir durum var sanırım teyp konusunda

A3 8v kasaların orijinal ekranı görüşü engelliyor. A4 ve A5'lerde de öyle. Ceza yazsınlar da görelim.

Multimedya ekran, ses sistemi ya da plaka fark etmiyor. Hiçbir konuda hazırlıkları, standart uygulamaları yok. Doğru yaptıkları birkaç uygulama var. Geriye kalanların tek maksadı gündemi değiştirmek.

cnzdmr
10-03-2026, 11:09
Bende dün APP leri orjinal cemiyet baskı ile değiştirdim. Hiç riske giremem yok kalın baskı yok bilmem ne baskı.

Kaşın üstünde gözün var deyip yazıyorlar cezayı. Zaten Cam filmi, jant ve yay var araçta. Onlardan çok plakaya takmış durumdalar en azından ordan gol yemeyelim diye değiştirdim.

Bi düzen standart getirmek istiyorlar anlıyorum bunu ama önce her ildeki farklı baskıların önüne geçmeleri lazım. Bursa ayrı basıyor, İzmir ayrı İstanbul ayrı yok 150 tl farkla kalın font bunlar olmaz.

Ben uğraşmamak adına taktım orjinalleri, bide çevirmeye girip polise dert anlatamam. Herkes taktırmalı bence zaten arabalarımız standart tan bi tık farklı, risk katsayısını arttırmaya gerek yok

DOHC
10-03-2026, 11:38
Yaw, 25 yıl önce plaka okunamasın diye neler yapılırdı (kirletilirdi, plaka lambaları sökülürdü vs), şimdi ise daha kolay okunsun, "şık" dursun diye neler yapılıyor :)

CüneytIşıkkent
10-03-2026, 12:25
Yaw, 25 yıl önce plaka okunamasın diye neler yapılırdı (kirletilirdi, plaka lambaları sökülürdü vs), şimdi ise daha kolay okunsun, "şık" dursun diye neler yapılıyor :)

Plakaya bir şey diyemem de plaka lambalarını hala kullanmıyorum :D

sword
10-03-2026, 13:09
Ben App yi bırakalı 2 sene oldu ama janttır tatlı bi alçaltma ince bi cam filmi kaliteli müzik sistemi.. bunlarda kurunun yanında yaş da yanıyor ve şu sıkıntılı enflasyonist ortamda bam teline basıyorlar insanların..

Ormanci
10-03-2026, 13:43
şu sıkıntılı enflasyonist ortamda bam teline basıyorlar insanların..

Enflasyon geçim sıkıntısı falan hikayeymiş hoca, bu düzenleme ve cezalar ile oy vermeyeceğini söyleyen bir sürü insan çıktı yav inanılmaz :D

Şöyle dedik şaka yollu, herhalde açlık şu bu çok dert değil, gerçekten ekmek kuru soğan yiyorlar da, 2-3 kuruşluk zevklerine hobilerine dokununca olmadı, bi dandik gundik keyfimiz vardı onun da içine ettiniz moduna giriyorlar dedik arkadaşlarla :)

SinanAdalı
10-03-2026, 14:11
Enflasyon geçim sıkıntısı falan hikayeymiş hoca, bu düzenleme ve cezalar ile oy vermeyeceğini söyleyen bir sürü insan çıktı yav inanılmaz :D

Şöyle dedik şaka yollu, herhalde açlık şu bu çok dert değil, gerçekten ekmek kuru soğan yiyorlar da, 2-3 kuruşluk zevklerine hobilerine dokununca olmadı, bi dandik gundik keyfimiz vardı onun da içine ettiniz moduna giriyorlar dedik arkadaşlarla :)

oy mu ? :) çok güldüm onlara ya. O ses sistemlerinden dombıra açıldığını gördük hepimiz :) 1 seneye kalmaz hepsi unutulur.

Ormanci
10-03-2026, 15:22
oy mu ? :) çok güldüm onlara ya. O ses sistemlerinden dombıra açıldığını gördük hepimiz :) 1 seneye kalmaz hepsi unutulur.

Tabi canım, bizim arabalara falan da bulaşır orası öyle burası böyle derler, bir sürü saçma sapan ceza öderiz.
Bu tipler ödemezler, affederler, biz yine ödediklerimizle, uğraştıklarımızla kalırız :)

tahatrd
10-03-2026, 15:27
1 sene olacak arabayı aldığımız gibi appleri takmıştım, mühür var ama hologram falan var mı dikkat etmedim, arabaya hgs çıkarmadık ne zaman kmoya çıksak veya herhangi bir gişeden geçsek çatır çatır ceza arkamızdan geliyor :) madem cihazlar okuyabiliyor herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor kime battı bu plakaların fontu?

kenarlarına boya atılmamış, çerçeveliksiz orjinal plakalarada ceza yazıldığını duymuştum ama doğruluğu nedir bilmiyorum

S-works
10-03-2026, 15:36
Ben bu cezaların azalarak iptal olacağını düşünüyorum. Ödenebilir değil. Sonuç olarak devlet zengine göre ceza belirleyemez. Ülkedeki asgari ücret belli.

Gelire göre ceza kessin desek onda da kimin ne kazandığı belli değil. Arabaya göre kesse oda dert. Neyi baz alacak.

Bariz konulara yüksek ceza bırakıp diğerlerini normale çekmeleri lazım. Drift , makas gibi . Tabi bundan önce de polisleri eğitime alıp neyin makas neyin drift olduğu eğitiminin verilmesi lazım (Hatılarsınız motorcu rögar kapağından kaçarak ilerlerken kadın bir memur makas atıyorsun vs deyip ceza yazıcam demişti. )

Evet 150 - 200 bin tl belli bir kesim için 1 gecelik eğlence parası. Büyük bir kesim için ise 1 yılda kenara atamayacağı para.

livaneli
10-03-2026, 18:40
Bir alay hırsız, soyguncu, vatan haini kahpe evladının çökerttiği milli kese için düştüğümüz hallere bak. Yok app, yok ekran, yok ses sistemi...Vermeyin beş kuruş, onu da çalacaklar.

fthdrn
10-03-2026, 19:39
yanlış jant lastik ebatlarından men olan bmw vardı instada
Yarın öbür gün savaş çıktığında cepheye gönderecek genç bulamayacaklar bu cezalar yüzünden :D

Alpii
11-03-2026, 05:18
Bendeki orijinal Bodrum’da alırken verilen baskı, APP’den daha beter duruyor o kadar şekilsiz ve simetrisiz. Değiştirmek istiyorum da, yakın zamanda Beşiktaş yada Seyrantepe’de plaka bastıran var mı? Bazılarının çok ince ve şekilsiz, mesela Ümraniyede yaptırdı arkadaşlar fontu iyi ama 2side yamuk basılmış…

OnurG
11-03-2026, 07:32
Bakan Ciftci talimat verdi: APP plakalara 27 Şubat'tan itibaren kesilen para cezaları iptal edildi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber (https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/bakan-ciftci-talimat-verdi-app-plakalara-27-subat-tan-itibaren-kesilen-para-cezalari-iptal-edildi/541360/)

Şimdi ne olacak? Düzgün beşiktaş baskı app tekrardan takılabilir ve ceza yazılmaz hale mi geldi yani ?

KÖROĞLU
11-03-2026, 08:40
12 şubat kanun değişikliği 27 şubat sonrası cezalar iptal. Bu 2 süre arası ceza yiyenler ne olacak?

Düzeltme işini bile doğru yapamıyorlar :)

Ome_RS
11-03-2026, 08:45
Sevdiğim bir laf var
devletten alacagın varsa hemen al vermekten vazgecebilir, devlete vereceğin varsa verme almaktan vazgeçebilir. iyi ki düz plaka bastırmamış dedim kendi kendime.
Bosu bosuna bir sürü insan plaka bastırdı stres oldu ceza yedi iptal vs ugrasılacak şimdi. bir düzenleme olacagı aşikardı.
Aynı şekilde su multimedya ses sitemi olayına da düzenleme sart. bangır bangır gezenlere bassınlar cezayı ama 2din taktı 25cm bası var diye ceza yazmak da saçma.

BARR
11-03-2026, 08:50
APP plaka isminin değişmesi gerekiyor artık. Amerikan Press Plaka ne alaka yahu.

Yerli ve Milli Press Plaka olmalı. YPP

DOHC
11-03-2026, 09:28
APP plaka isminin değişmesi gerekiyor artık. Amerikan Press Plaka ne alaka yahu.

Yerli ve Milli Press Plaka olmalı. YPP

Avrupa pres plaka değil miydi?

APP hükümetimiz tarafından paylaşılan sübnimal bir mesaj da olabilir "Arkadaşlar Paranızı Paylaşın" gibi.............

babayimben
11-03-2026, 10:44
12 şubat kanun değişikliği 27 şubat sonrası cezalar iptal. Bu 2 süre arası ceza yiyenler ne olacak?

Değişiklik 27 şubatta yürürlüğe girdi
Eleştirme işini bile doğru yapamıyorsunuz :D

cnzdmr
11-03-2026, 16:07
App ler hala sorun. App plaka gordu mu basabilir polis cezayi.
Bursa soforler odasinin bastigi kalin fontlu plakalar vardi onlar icin ceza yok demek istemis bakan.

Istanbulda zaten kalin font baski yok. Hepsi tek tip ince.

KÖROĞLU
11-03-2026, 20:58

Hadi nen en azından eleştirememişim..

Kanun yasın diye seçilip gönderilen adamların bu gün akmdesiğine yarın kara demelerini hala eleştiren yok.

Trafikten Men edilip mağdur edilen arabasız kalan çekici otopark ücreti ödetilen insanların mağduriyetini kim karşılayacak acaba.

GokhanRS
12-03-2026, 07:23
adamlara bir ton hakaret ediyorsun gık demiyorlar ama geçmişte bir cam filmi yasaklandı diye AKEPE liler ayaklanmıştı ve hemen geri vites yapıp film işini rahat bıraktılar.

bu millet çok garip. apoya huzur hakkı diyince sokağa çıkmayan insanlar cam filmi app benzeri şeyler için sokaklara döküldü defalarca.

derdini sevdimin milleti.

GokhanRS
12-03-2026, 07:28
Hadi nen en azından eleştirememişim..

Kanun yasın diye seçilip gönderilen adamların bu gün akmdesiğine yarın kara demelerini hala eleştiren yok.

Trafikten Men edilip mağdur edilen arabasız kalan çekici otopark ücreti ödetilen insanların mağduriyetini kim karşılayacak acaba.

app halâ yasak. şoförler odasının karekodluları için konuştu sanırım bakan bey. şoförler odası app değil ama appemsi kalın puntolu kare kodlu plaka da satıyordu. ülke çok garip. bu oda işlerini hiçbir zaman anlamadım. plaka gibi kolay bir kazancı niye eğitimsiz cahil adamların eline peşkeş çekerler hiç anlamam. tüm mesleklerin odaları vatandaş düşmanı bana göre. Örneğin mühendisler odasının belirlediği minimum ücretleri takan şirket mi var? boş yere imza yetkisi için bile bir yerlere üyelik şartı aidat dayatması bilmem ne.

ardicli2000
12-03-2026, 10:15
app halâ yasak. şoförler odasının karekodluları için konuştu sanırım bakan bey. şoförler odası app değil ama appemsi kalın puntolu kare kodlu plaka da satıyordu. ülke çok garip. bu oda işlerini hiçbir zaman anlamadım. plaka gibi kolay bir kazancı niye eğitimsiz cahil adamların eline peşkeş çekerler hiç anlamam. tüm mesleklerin odaları vatandaş düşmanı bana göre. Örneğin mühendisler odasının belirlediği minimum ücretleri takan şirket mi var? boş yere imza yetkisi için bile bir yerlere üyelik şartı aidat dayatması bilmem ne.

Bir de açıklaması vardı odanın "bizim bastığımız plakaya polis en fazla 4000 ceza kesebilir" diye.

güler misin ağlar mısın :D

KÖROĞLU
12-03-2026, 11:17

Eğitimsiz cahil diyince yazıp yazıp sildim.

Az önce bir mv nin hatalı park yapmasını canlı yayında yayınlayan vatandaşa 2 yıl 1 ay hapis cezası verildiğini okuyunca.

Hepimiz yiyoruz cezamızı, sorgulamıyoruz. %25 indirimli ödeyip vatandaşlık görevimizi yapıp susuyoruz.

Yaz geliyor bisiklete geçiyorum ondan ne yazacaklar bakalım meraktayım.

fthdrn
12-03-2026, 11:31
adamlara bir ton hakaret ediyorsun gık demiyorlar ama geçmişte bir cam filmi yasaklandı diye AKEPE liler ayaklanmıştı ve hemen geri vites yapıp film işini rahat bıraktılar.

bu millet çok garip. apoya huzur hakkı diyince sokağa çıkmayan insanlar cam filmi app benzeri şeyler için sokaklara döküldü defalarca.

Sabır eşiğimiz app plakaymış meğer
düşünsene 2. bir gezi ayaklanması oluyor
Modifiye suç değil yaşam tarzı maslak sanayide barikatlar vs.

|KaAn|
12-03-2026, 15:25
Sabır eşiğimiz app plakaymış meğer
düşünsene 2. bir gezi ayaklanması oluyor
Modifiye suç değil yaşam tarzı maslak sanayide barikatlar vs.

Haberin girişi
"Güvenlik kuvvetlerine akıllı vidalae ile saldıran bir grup.."

msk_bmw
12-03-2026, 16:46
Haberin girişi

Bir yan da sen ver polis kardeşim, drift yap, simit sat , onurlu yaşa :D

DKB34
12-03-2026, 18:44
Haberin girişi

dayson silikon sıkarak etkisiz hale getirildi.

Evrenoz
12-03-2026, 20:18
Başıma bela almayayım diye bastırdım orjinal plakaları
Canlı canlı görmedim ama fotodan biraz parlak göründü gözüme. ay sonu geldiğimde takıcam artık.
2 de plakalık aldım, ezik ezik gezinicez artık.
Noter onaylı, karekodlu, köküne kadar orjinal plaka. Parlaklığından dolayı da ceza yazarlarsa arıza çıkartırım, haber kanallarına düşerim.

Ome_RS
13-03-2026, 08:35

Herhalde Neyzen Tevfik'in sözüydü:
insanoğlu gariptir her lafı kaldırmaz · "ipne dersin kızar da, skiverirsin aldırmaz..

BARR
13-03-2026, 09:57
Canlı canlı görmedim ama fotodan biraz parlak göründü gözüme. ay sonu geldiğimde takıcam artık.
Noter onaylı, karekodlu, köküne kadar orjinal plaka. Parlaklığından dolayı da ceza yazarlarsa arıza çıkartırım, haber kanallarına düşerim.

Araban basık ve jantların orjinal değil bağlatırım aklını başına al. Sana 1 nisana kadar süre.

Evrenoz
13-03-2026, 10:46
Araban basık ve jantların orjinal değil bağlatırım aklını başına al. Sana 1 nisana kadar süre.

inip kalkıyor benim araba istediğim zaman :)

-Murat Özcan-
13-03-2026, 13:53
Benim anlamadığım, madem app plakaya talep var, devlet bunu yasallaştırsa kendi kare kodunu koysun, ıvır zıvır ne varsa eklesin içine, hadi isteyene parada alsın basmak için millette bu sorundan kurtulsun, hani istense yasallaşamaz mı ? hem büyük güzel duruyor rahat okunuyor her yerde kendini belli ediyor, bilmediğimden soruyorum olamaz mı yani ?

Yiğit G.
13-03-2026, 14:20

benimde hologramlarına kadar herşeyi var ama söktüm. Söktüm sonra da haber çıktı bunlara geçerli dediler ama p@ç oldu çıkarırken tabi plakalar. Neyse didip sıfır alıcam en azından elimde makbuz olsun sağı solu belli olmaz bunların. Bir tek kare diye 4.000 kitlerler mi onu bilemedim ama 140.000 den iyidir.

https://i.hizliresim.com/702ald6.jpeg

zOnstyLe
13-03-2026, 15:52
Basıklıktan men yemiştim geçen hafta :D men'i kaldırmaya gittim geçen gün :D önce ön cama baktı :D sonra camda catlak var dedi :D bunu değiştir öyle gel dedi :D fıkra bu kadar :D

sword
13-03-2026, 15:59
Allah bunları varya neyse.. açıklamaları gördünüzmü bakan beyin .. neyin ne olduğunu kimse umarsamıyor

Yiğit G.
13-03-2026, 16:04
heh sonradan takılan bütün ekranlı teypler yasaklanmış. Aracın orjinali ne ise o takılacakmış.

https://x.com/asayisberkemal0/status/2032407696863859072?s=48

Bizim hyundai Getz'in kasetli idi, ekranı sökeyim, eski teybi takayım bir de gideyim karışık kaset çektirteyim, onu dinleyeyim yolda artık.

Y.Emre
14-03-2026, 13:04
Burada aynı kural yıllardır var ve şöyle işliyor,

Radara düştün, Ehliyetine el koyulmasını gerektiren bir durumsa postayı aldığın günden itibaren 10 günün olduğunu bildiren bir tutanakla ve (bazen) fotoğrafla birlikte ceza kapına geliyor.

bu dökümanla birlikte polise gidip ehliyeti teslim etmen gerekiyor, sen kullanmıyorsan, yada şirket aracı vs ise, o şahsı polise bildirmek zorundasın. Bazı durumlarda fotoğraf olmasına rağmen ceza tutanağıyla birlikte gelmiyor.

Fotoğraf gelmese bile yalan beyanda bulunup eşim sürüyordu, akrabam sürüyordu onun ehliyetini vereyim mantığına gidersen polis kendisinde olan fotoğraftan karşılaştırmayı yapıp, sahtecilik vs'den de ayrı bir mahkeme başlatıyor :)

Gelen dökümandaki tarihte ehliyetini teslim etmezsen polis çevirmesinde ehliyetsiz sayılıyorsun ve ehliyetsiz araç kullanmaktan hakkında ceza davası açılıyor. 1. & 2. seferde (genelde) para cezasıyla kapanıyor, 3 ve üzerinde 3 aydan başlayan hapis cezası veriyorlar ve ertelemesi/paraya çevirmesi kesinlikle olmuyor.

not: 10. madde karşılığı da var bu arada, hız sınırı +100km/h saatle yakalanırsan ehliyete 6 ay el koyma, + ceza davası açılıyor :)

Yiğit G.
15-03-2026, 15:02
Durduruldu: Bakanlıktan 'Araclarda multimedya ekran kullanımı' acıklaması - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber (https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/bakanliktan-araclarda-multimedya-ekran-kullanimi-aciklamasi/542129/)

İçişleri Bakanlığı, araçlarda multimedya ekran kullanımına ilişkin yaptırımların yönetmelik düzenlemesi yapılıncaya kadar durdurulduğunu bildirdi.

gökan
15-03-2026, 20:05
polise yol sorduk ceza yazdı burda nıye durdun diye şaka gibiyiz

Aranel Ciryatan
16-03-2026, 10:04
heh sonradan takılan bütün ekranlı teypler yasaklanmış. Aracın orjinali ne ise o takılacakmış.

https://x.com/asayisberkemal0/status/2032407696863859072?s=48

Bizim hyundai Getz'in kasetli idi, ekranı sökeyim, eski teybi takayım bir de gideyim karışık kaset çektirteyim, onu dinleyeyim yolda artık.

Çok kirli bilgi var.

DeNNis
16-03-2026, 10:28
Pazar yeri dolayısıyla yıllardır her pazar günü onlarca arabanın park edildiği yol kenarına dün ceza yedim, muhtemelen o yoldaki 20-30 arabaya da yazmışlardır aynı cezayı. şaşılacak gibi ...

oguz
16-03-2026, 11:27
Kanunu çıkaran meclis, çoğunlukla hesap sorulan polisler, illaki gıcıklık yapanı var, Ülke olarak hesabı sorduğumuz mecra hep alt kademe.
Birde bu muhalefet neden bu fırsatı da kullanmıyor anlamış değilim.. Allah bildiği gibi yapsın.
Bu arada araçlarda ilk yardım çantası ve yangın tüpü kontrolleri de başlamış. (Kaç senedir araç kullanırım hiç kontrol edilmemişti) Kasa tam takır ona göre dikkat edelim.

GokhanRS
16-03-2026, 12:48
polise yol sorduk ceza yazdı burda nıye durdun diye şaka gibiyiz

adaş ben de hep düşünürdüm sıkıntılı yerde durup polise soru sorsam ne olur diye, sayende tecrübe etmiş olduk bedavaya :)

gökan
16-03-2026, 22:18
adaş ben de hep düşünürdüm sıkıntılı yerde durup polise soru sorsam ne olur diye, sayende tecrübe etmiş olduk bedavaya :)

hahaha valla şaka gibi ülkeyiz :)

Ormanci
17-03-2026, 08:16
Çünkü "eskiler" bunu taktik olarak kullanırdı :D
Arabada bi yamuk var, hemen dön polise git, abi bilmemne bilmemne mi yeaa?? He canım, tamam abi sağolasın, devam :)

CüneytIşıkkent
17-03-2026, 08:57
Dün akşam iş çıkışı çevirdiler.. Aha dedim geliyor hadi bakalım önce güzel bir süzdü geldi ehliyet ve ruhsat(uzun zamandır kimse istememişti) görebilir miyim dedi verdim baktı geri verdi devam edebilirsiniz iyi akşamlar dedi. İçimi bir huzur kapladı :D

Ozan Özer
17-03-2026, 15:56
En güzeli şirket aracı. Cam filmi vs birşey yok,kafa rahat.
Yakında F10'la trafiğe çıkınca neler olacak göreceğiz ki araç standart.

livaneli
17-03-2026, 18:48
Ooo, hırsız iktidar ve yiyici sahte muhalefet doymuyor.

BORAGUNDOGDU
17-03-2026, 20:44
İzmir'de polis şiddeti kamerada: Hatalı sollama iddiasıyla durdurulan surucu darbedildi - TURKINFORM Son dakika Haberler (https://turkinform.com.tr/izmirde-polis-siddeti-kamerada-hatali-sollama-iddiasiyla-durdurulan-surucu-darbedildi)

Ne olduysa bu olaydan sonra ses sistemine düşman oldular benimde aracımda yüklü ses sistemi yüksek sesle dinlemek istiyorsam cikarim e5 e yada kimsenin olmadığı yerlere ama bulundurma cezası gercekten cok saçma kimse yuksek sese yazilan cezaya karsi değil yazssinlar bende gece evimin dibinden gecen arabadan rahatsiz oluyorum milllet zaten 180 le makas ata ata giden arkasindan5 dk gidip video cekiyor nasik olsa ses acanida tespit edip yazarlar zaten..
App plaka konhsunda nasil okunmaz anlamıyorum okadar ceza geldigine gore demekki appui kameralar okuyabiliyor bnce devlet noterden cikip plaka bastirmayanin app yaptıranin farkinda o kazanacagina biz kazanalim mantigi var gibi..

YellowCanaries
18-03-2026, 08:37
Çevirmede uğraşmamak için cam filmi bile çektirmedim app plaka dedikoduları dolaştığı ilk günde bagajda orijinal plakaları çıkarıp değiştirdim.Şimdi kaç seferdir Ataşehir-kadıköy bölgelerinde çevirme oluyor sıkıntısız geçiyorum.Ama sabit radarlar canımıza okuyacak gibi.

Aranel Ciryatan
18-03-2026, 08:44
Çevirmede uğraşmamak için cam filmi bile çektirmedim app plaka dedikoduları dolaştığı ilk günde bagajda orijinal plakaları çıkarıp değiştirdim.Şimdi kaç seferdir Ataşehir-kadıköy bölgelerinde çevirme oluyor sıkıntısız geçiyorum.Ama sabit radarlar canımıza okuyacak gibi.

Okumaz okumaz zaten trafik adım adım. Trafiğin boş olduğu saatlerde de Cruise Control kullanmaya alışın. Hem ceza hem yakıt tasarrufu :D

Şahsen şile otobanını çok kullanırım. E5 çok kullanırım uzun zamandır zaten sabit radar var. Çok şükür hiç ceza yemedim. Hatta hayatım boyunca 2 ceza yedim. 1'i 18 yaşımda iken radar. Diğeri de 5 yıl önce evimin sokağında kapalı egzozdan ceza :D

YellowCanaries
18-03-2026, 10:43
tek züğürt tesellimizde o valla trafik gitmediği için ceza yiyecek yerde yok gibi :)

Ozan Özer
18-03-2026, 10:52
Bir tek bana mı oluyor bilmiyorum ama kuralı bilmeme rağmen beynim otomatik olarak %10 tolerans varmış gibi çalışıyor ilk anda..5-10 saniye sonra dank ediyor +5 ve +10km pay olayı :)

TarikS
18-03-2026, 13:07
Bir tek bana mı oluyor bilmiyorum ama kuralı bilmeme rağmen beynim otomatik olarak %10 tolerans varmış gibi çalışıyor ilk anda..5-10 saniye sonra dank ediyor +5 ve +10km pay olayı :)

bende de aynı. Allahtan benim kadrandaki sapmaları google maps'e göre ayarlamıştım, 82 yazan yerde dijital kadranda 94'le gidince 90'a denk geliyordu. şimdi de 90'a sabitliyorum yine 87 ile kurtarıyoruz :D

50'lik yerde zaten aynı yine %10 çalışıyor. en büyük tuzak 70'te :D ona dikkat etmek lazım

arda35
19-03-2026, 11:10
İzmir'de polis şiddeti kamerada: Hatalı sollama iddiasıyla durdurulan surucu darbedildi - TURKINFORM Son dakika Haberler (https://turkinform.com.tr/izmirde-polis-siddeti-kamerada-hatali-sollama-iddiasiyla-durdurulan-surucu-darbedildi)

Ne olduysa bu olaydan sonra ses sistemine düşman oldular benimde aracımda yüklü ses sistemi yüksek sesle dinlemek istiyorsam cikarim e5 e yada kimsenin olmadığı yerlere ama bulundurma cezası gercekten cok saçma kimse yuksek sese yazilan cezaya karsi değil yazssinlar bende gece evimin dibinden gecen arabadan rahatsiz oluyorum milllet zaten 180 le makas ata ata giden arkasindan5 dk gidip video cekiyor nasik olsa ses acanida tespit edip yazarlar zaten..
App plaka konhsunda nasil okunmaz anlamıyorum okadar ceza geldigine gore demekki appui kameralar okuyabiliyor bnce devlet noterden cikip plaka bastirmayanin app yaptıranin farkinda o kazanacagina biz kazanalim mantigi var gibi..

Polislerin görev başında sinirlerine hakim olması lazımdı tabii. Ama o videodaki arkadaşa yapılan muamele az bile. Çekiciler barzo gibi kullanıyor, kasayı takıp geçiyorlar; umurlarında bile olmuyor. Ses sistemi işin vesilesi olmuş. Böyle tiplerin derdest edilip sürücü ve src belgeleri iptal olmalı.

DOHC
19-03-2026, 11:39
bende de aynı. Allahtan benim kadrandaki sapmaları google maps'e göre ayarlamıştım, 82 yazan yerde dijital kadranda 94'le gidince 90'a denk geliyordu. şimdi de 90'a sabitliyorum yine 87 ile kurtarıyoruz :D

50'lik yerde zaten aynı yine %10 çalışıyor. en büyük tuzak 70'te :D ona dikkat etmek lazım

Eski tabirle 3'ün 5'in, yeni tabirle 5'in 10'un hesabını yapmamak lazım risk almamak için.
Devir tabelada ne yazıyorsa max o hızla gitme devri.......

oguz
19-03-2026, 14:14
Yeni sistemde ilk cezamı yedim, 91 ile ( 82 lik limitte ) eski sistem olsa önemli değildi yeni sistemde iki katı yedik 1km için, Oruç kafası dalmıştım.
5'erlik sistemi boşuna getirmemişler.. güzel silkeliyorlar..
Niğde özelinde denetimler çok sıkılaştı. Esnafla muhabbet ettiğimde iyice gerilmiş durumdalar, keşke önceki seçim döneminde vs bu cezalar gelseydi.. Resmen Trafik cezaları yüzünden kaybedecekler gelecek seçimi... Gerçi hafıza zayıf unuturuz muhtemelen ...

Ozan Özer
19-03-2026, 15:16
Ön cama asılan telefon tutucularından da mı gol yiyeceğiz şimdi?

Yiğit G.
19-03-2026, 17:31
valla arabadan soğudum ben, plakalar da sökük, ses sistemi de sökük. Çok sıra varmış plaka olayında bekliyorum o yüzden şu birkaç hafta geçsin.. Aküsü bitecek muhtemelen.. Önce plakayı halletmem lazım. Anfiyi söktüm ses yok arabada... sonra götürüp ses sistemciye baştan baglantıları yaptırmam lazım. 1 nisandan sonra yeni değişikliklerle spoiler ve bodykit tarzı şeylerinden hepsi yasaklanacakmış. Jcw bodykit var araçta, gp spoiler vs ne *** yicem bilmiyorum muhtemelen satarım çok sıkıldım çünkü.

sword
19-03-2026, 18:18
valla arabadan soğudum ben, plakalar da sökük, ses sistemi de sökük. Çok sıra varmış plaka olayında bekliyorum o yüzden şu birkaç hafta geçsin.. Aküsü bitecek muhtemelen.. Önce plakayı halletmem lazım. Anfiyi söktüm ses yok arabada... sonra götürüp ses sistemciye baştan baglantıları yaptırmam lazım. 1 nisandan sonra yeni değişikliklerle spoiler ve bodykit tarzı şeylerinden hepsi yasaklanacakmış. Jcw bodykit var araçta, gp spoiler vs ne *** yicem bilmiyorum muhtemelen satarım çok sıkıldım çünkü.

Gazlama işlerinden emekli olmuştum.. sağ şeritten kaliteli müzik sistemiyle jant lastik hafif basıklık artık buda sorun olmaz demiştim .. senmisin hayal kuran dediler :) bende satarım muhtemelen bu yaştan sonra yurtdışı düşünme noktasına geldik

Yiğit G.
20-03-2026, 12:54
https://i.hizliresim.com/jg4d5zt.jpg

turboman
20-03-2026, 20:50
Gazlama işlerinden emekli olmuştum.. sağ şeritten kaliteli müzik sistemiyle jant lastik hafif basıklık artık buda sorun olmaz demiştim .. senmisin hayal kuran dediler :) bende satarım muhtemelen bu yaştan sonra yurtdışı düşünme noktasına geldik

Yurt dışı demişken şu an Rusya/soçi de yım burası türkiyenin 25 yıl önceki gibi trafik ve yaşantı stili eksozlu arabalar falan 10 gündür burdayım birtane trafik polisi normal polis görmedim yarın tr ye dönüyorum dertler başlayacak bu gidişle,Allah'tan zamanında herşeyi yaptıkta hevesimizi aldık ;)

TarikS
20-03-2026, 22:24
Yeni sistemde ilk cezamı yedim, 91 ile ( 82 lik limitte ) eski sistem olsa önemli değildi yeni sistemde iki katı yedik 1km için, Oruç kafası dalmıştım.
5'erlik sistemi boşuna getirmemişler.. güzel silkeliyorlar..
Niğde özelinde denetimler çok sıkılaştı. Esnafla muhabbet ettiğimde iyice gerilmiş durumdalar, keşke önceki seçim döneminde vs bu cezalar gelseydi.. Resmen Trafik cezaları yüzünden kaybedecekler gelecek seçimi... Gerçi hafıza zayıf unuturuz muhtemelen ...

5'lik sistemde siz ilk kademeden yani 6-10 arasından yemiş olmuyor musunuz neden 2 katı?

oguz
21-03-2026, 08:44
5'lik sistemde siz ilk kademeden yani 6-10 arasından yemiş olmuyor musunuz neden 2 katı?

Eski olsa 2 küsür yiyecektim, yeni sistemde 4 kusur yedim ))) iki katı dediğim o.. hız sınırı 70 olsa 8 bin yiyecektim.

Met
22-03-2026, 07:56

Bence çok uzun sürmez bir kaç aya normale dönüş başlar.