PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzaktan çalıştırma sonradan yapılırmı ? Sağlıklımı ?

oguz
02-03-2026, 10:33
Selamlar,
Konu yanlış yere açılmış olabilir,

Elektrikli araçlardaki gibi "Kullandığımız standart içten yanmalı araçlara; uzaktan çalıştırma koltuk ısıtma , klima çalıştırma gibi özellikler aktif edilebilir mi?
Örneğil C sınıfı suv ve sedanlara yapılabilirmi, Premium bazı markalarda var, Elektrikli araçların çoğunda var.
Neden sordum?

Açık otoparktayım, Sabah inmeden çalıştırsam ısınsa yada soğusa güzel olurdu.

Bu tür işler yapan yerler var mıdır? Varsa tavsiyeniz var mıdır? Kendi konumum Niğde , yakın illere gidebilirim Ankarada varsa, adana da varsa vs vs.

mimarsertac
02-03-2026, 11:53
Almanya´da bu tür durumlar icin Webasto monte ediyorlar. B sinifi kücük arabalara bile taktiran var. Koltuk isitma falan devreye girmez ama araba güzel sicak olur.

207_TR
02-03-2026, 13:06
Almanya´da bu tür durumlar icin Webasto monte ediyorlar. B sinifi kücük arabalara bile taktiran var. Koltuk isitma falan devreye girmez ama araba güzel sicak olur.

Zaman ayarlı webasto olabilir, uzaktan kumandalı sistemde kumandanın menzilini yakalamak zor olabilir.

_driver_
02-03-2026, 13:39
Hepsiburada | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/hippcron-arac-anahtarsiz-giris-ve-uzaktan-calistirmali-start-stop-seti-pm-HBC000013QUNM)
Üstün körü bakarak bunu buldum start stop olmayan modüller de mevcuttu

S-works
02-03-2026, 13:43
Benim dükkanda bi müşterim yaptırmıştı . Mevcut anahtarı kesip taktığı zımbırtıya gömdü. Kumandadan araba çalışıp kapanıyordu. Keyless falan yaptırmıştı. Arabayı 2 ay sonra sattı. Ne kadar çalıştı. Hala çalışıyor mu bilmiyorum.

DOHC
02-03-2026, 14:29
Eskiden bazı alarmlarda uzaktan çalıştırma fonksiyonu vardı. Arabayı boşta bırakıyordun, kumanda menzilinde araba çalışıyordu.

207_TR
03-03-2026, 08:18
Eskiden bazı alarmlarda uzaktan çalıştırma fonksiyonu vardı. Arabayı boşta bırakıyordun, kumanda menzilinde araba çalışıyordu.

Çalıştırma işi sıkıntı abi, Tr de yaşıyoruz :)

Webasto ya uzaktan kumanda ( uzun menzilli ) en sağlıklısı bence.

DOHC
03-03-2026, 10:01
Çalıştırma işi sıkıntı abi, Tr de yaşıyoruz :)

Webasto ya uzaktan kumanda ( uzun menzilli ) en sağlıklısı bence.

Yok yaw, şimdi arabaların çoğu otomatik. Vites P'de duruyor zaten.
Düz vitesi boşta bırakıyorsun extradan.
Mantığı turbotimer gibiydi galiba. Araba çalışıyor, hırsız girerse el frenini indirdiği an motor stop ediyor.
Sen arabaya binip anahtarı çevirip, el frenini indiriyordun galiba.

Bu devirde gerekliliği tartışılır. Isıtmalı koltuk da iyi bir alternatif bunun yerine.

oguz
03-03-2026, 10:32
araçta ısıtmalı koltuk direksiyon var )) formentor aldıydım tuscondan sonra, merak ettiğim yazılımsal bir durum var mı , yazılımla vs gizli bir özellik gibi açılabilir mi, yada sonradan ama araca uyumlu bir parça varmıdır diye merak ettim.
sabah erken inip aracı çalıştırıp eve çıkıyorum (Kız babası olunca üşüyorum dediğinde kıyamıyorum (baya köle modundayım) neyse merak ettiğm için meşgul ettim forumu ,

FatihR.
03-03-2026, 11:33
2025 ford focus kullanıyorum. En sevdiğim özelliği uzaktan çalıştırmak büyük nimet kışında yazında. Kışın inmeden camları çözüyor hafif ılıtıyor. Yazında soğutuyor soğuk arabaya biniyorum.Çocuk olunca baya işe yarıyor.

207_TR
03-03-2026, 15:54
Yok yaw, şimdi arabaların çoğu otomatik. Vites P'de duruyor zaten.
Düz vitesi boşta bırakıyorsun extradan.
Mantığı turbotimer gibiydi galiba. Araba çalışıyor, hırsız girerse el frenini indirdiği an motor stop ediyor.
Sen arabaya binip anahtarı çevirip, el frenini indiriyordun galiba.

Bu devirde gerekliliği tartışılır. Isıtmalı koltuk da iyi bir alternatif bunun yerine.

ben hırsızlığa karşı dedim :)

TarikS
06-03-2026, 17:03
Selamlar,
Konu yanlış yere açılmış olabilir,

Elektrikli araçlardaki gibi "Kullandığımız standart içten yanmalı araçlara; uzaktan çalıştırma koltuk ısıtma , klima çalıştırma gibi özellikler aktif edilebilir mi?
Örneğil C sınıfı suv ve sedanlara yapılabilirmi, Premium bazı markalarda var, Elektrikli araçların çoğunda var.
Neden sordum?

Açık otoparktayım, Sabah inmeden çalıştırsam ısınsa yada soğusa güzel olurdu.

Bu tür işler yapan yerler var mıdır? Varsa tavsiyeniz var mıdır? Kendi konumum Niğde , yakın illere gidebilirim Ankarada varsa, adana da varsa vs vs.

alfaaracteknolojileri.com veya aynı isimle instagramda bulabilirsiniz

Önüme düşmüştü birçok şehirde bayileri de var, çok maliyetli de değil, bi inceden düşünmedim değil ben de, inceleyin derim aklınıza yatarsa

oguz
07-03-2026, 09:37
Hocam görüştüm , Kontak anahtarı kullanılan ( yani bir nevi eski nesil araçlara) uyguluyoruz dediler, start-stoplu anahtarsız giriş çıkış varsa yapamıyorlarmış.

ChuckBartowsKi
09-03-2026, 12:25
Orijinal özellik gibi verimli olmuyor maalesef deneyen ve uzun süre kullanan kimseyi duymadım herkes belli bir süre sonra sorun yaşayıp ya kaldırdı attı ya hiç kullanmıyor.

GokhanRS
12-03-2026, 07:40
Daha geçen sene Moskova da Bmw x5 araca yaptırmıştık. arkadaş çok memnundu. telefondan kontrol ediyordu her şeyi. taktırdığı cihazda akıllı cihaz simi de olduğu için sorun olmuyordu. orijinal kumanda falan hiçbir şeye ellemediler. soket sokete araya cihaz girdilerdi. Türkiye de de yapan yerler vardır belki. O cihazları kendin getirsen imei derdi var sevdiğimin ülkesinde.