PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çamaşır Kurutma Makinesi Tavsiyesi ??

-Murat Özcan-
05-03-2026, 08:37
Uzun yıllardır direnip almam dediğim makineyi artık almam gerektiğini fark ettim bu eziyet boşaymış.

Kullanan memnun kalan arkadaşlar marka model paylaşırsa değerlendirip almak isterim. Fiyat konusunda esneğim.

Şimdiden teşekkürler..

BARR
05-03-2026, 10:22
Benim tavsiyem:

TQ 1000 Black Effect Nova Edition Kurutma Makinesi 12699280 | Miele (https://shop.miele.com.tr/tq-1000-black-effect-nova-edition-kurutma-makinesi-12699280/?_gl=1*6lm0jr*_up*MQ..*_gs*MQ..*_ga*MjM0ODA4MDY2Lj E3NzI2OTg2MzY.*_ga_E2XSKZ2KG2*czE3NzI2OTg2MzUkbzEk ZzAkdDE3NzI2OTg2MzUkajYwJGwwJGgw&gclid=Cj0KCQiA8KTNBhD_ARIsAOvp6DJSVyXVhlOS-mFYmGDJ3sajxdAOu6jOPiP5uIqfOCpC2HMHJWcMlLsaAt57EAL w_wcB&gclsrc=aw.ds&gbraid=0AAAAADImlVuhl8O7YFjm1d7OaVVRArBNJ)

Schumi
05-03-2026, 10:42
benim tavsiyem:

tq 1000 black effect nova edition kurutma makinesi 12699280 | miele (https://shop.miele.com.tr/tq-1000-black-effect-nova-edition-kurutma-makinesi-12699280/?_gl=1*6lm0jr*_up*mq..*_gs*mq..*_ga*mjm0oda4mdy2lj e3nzi2otg2mzy.*_ga_e2xskz2kg2*cze3nzi2otg2mzukbzek zzakdde3nzi2otg2mzukajywjgwwjggw&gclid=cj0kcqia8ktnbhd_arisaovp6djsvyxvhlos-mfymgdj3sajxdaou6jopip5uiqfocpc2hmhjwcmllsaat57eal w_wcb&gclsrc=aw.ds&gbraid=0aaaaadimlvuhl8o7yfjm1d7oavvrarbnj)

179.192,00 tl

CloudGrey
05-03-2026, 10:44
179.192,00 tl

223ten inmiş , resmen fırsat

BARR
05-03-2026, 10:51
Miele fiyatları maalesef yüksek evet.

Ormanci
05-03-2026, 10:54
Kesinlikle direnilmemesi gereken ürünlerden... Hele ki evde balkon vesaire yoksa, elzem.
Dyson süpürge falan da öyle :D

Bosch serie 4'lerden almıştık, ne çok üst ne çok alt segment. Hatta çamaşır makinesi ile birlikte aldık, arkadaşlar da aynısının Siemens tarafını almışlardı.
Gayet memnun şekilde kullanıyoruz, bizim 1 yıl falan oldu galiba alalı, arkadaşlarınki daha uzun. Problemsiz gidiyorlar şimdilik.

XoR
05-03-2026, 12:30
Siemens var bizde de. 12 Yıldır kullanıyoruz tam bir Alman :)

Bu model muhtemelen üretimde değildir ama yine de akşam modeline bakar, sabah yazarım.

aybarsdnr
05-03-2026, 12:45
Başka bir konuda da yazmıştım. Electrolux dışında hiçbirine para verme. Miele ve Electrolux sanayi tipi kurutma makinelerinde çok başarılı dolayısıyla ev tipi olanları da diğer markaların önünde. En uygun fiyatlı olan modelini al. Hiç boşuna fazla para verme. Elbette bu önerim 180.000 tl ye bir makine almayı düşünmüyorsan geçerlidir.

cabrioleter
05-03-2026, 13:32
ben araştırdığımda bu iş için en iyi iki marka electrolux ve samsung diyorlardı. bizim diğer eşyaların tamamı siemens ve kaynana da siemensin karşılığı bosch kullanıp memnun olduğu için hanım siemens istedi siemens aldık. 6 aydır kullanıyoruz şimdilik hiç üzmedi memnunuz.

-Murat Özcan-
05-03-2026, 13:36
179.192,00 tl

223ten inmiş , resmen fırsat

Bu fırsat kaçmaz :D

Kesinlikle direnilmemesi gereken ürünlerden... Hele ki evde balkon vesaire yoksa, elzem.
Dyson süpürge falan da öyle :D

Kesinlikle öyle, boşa almamışım bunca zaman :D

Bosch serie 4'lerden almıştık, ne çok üst ne çok alt segment. Hatta çamaşır makinesi ile birlikte aldık, arkadaşlar da aynısının Siemens tarafını almışlardı.
Gayet memnun şekilde kullanıyoruz, bizim 1 yıl falan oldu galiba alalı, arkadaşlarınki daha uzun. Problemsiz gidiyorlar şimdilik.

Çok ses yapıyor mu bu makineler hocam

Bu model muhtemelen üretimde değildir ama yine de akşam modeline bakar, sabah yazarım.

İyi olur hocam, sen 12 yıl önce almışım, düşündüm de ben alana kadar üretimden kalkacak :D

Başka bir konuda da yazmıştım. Electrolux dışında hiçbirine para verme. Miele ve Electrolux sanayi tipi kurutma makinelerinde çok başarılı dolayısıyla ev tipi olanları da diğer markaların önünde. En uygun fiyatlı olan modelini al. Hiç boşuna fazla para verme. Elbette bu önerim 180.000 tl ye bir makine almayı düşünmüyorsan geçerlidir.

Bu markayı çok duyuyorum ama sanırım reklam konusunda biraz zayıflar, sadece bilen alıyor diye biliyorum. Ama araştıracam..

Benim tavsiyem:

TQ 1000 Black Effect Nova Edition Kurutma Makinesi 12699280 | Miele (https://shop.miele.com.tr/tq-1000-black-effect-nova-edition-kurutma-makinesi-12699280/?_gl=1*6lm0jr*_up*MQ..*_gs*MQ..*_ga*MjM0ODA4MDY2Lj E3NzI2OTg2MzY.*_ga_E2XSKZ2KG2*czE3NzI2OTg2MzUkbzEk ZzAkdDE3NzI2OTg2MzUkajYwJGwwJGgw&gclid=Cj0KCQiA8KTNBhD_ARIsAOvp6DJSVyXVhlOS-mFYmGDJ3sajxdAOu6jOPiP5uIqfOCpC2HMHJWcMlLsaAt57EAL w_wcB&gclsrc=aw.ds&gbraid=0AAAAADImlVuhl8O7YFjm1d7OaVVRArBNJ)

Tavsiyen için teşekkür ederim

-Murat Özcan-
05-03-2026, 13:38
ben araştırdığımda bu iş için en iyi iki marka electrolux ve samsung diyorlardı. bizim diğer eşyaların tamamı siemens ve kaynana da siemensin karşılığı bosch kullanıp memnun olduğu için hanım siemens istedi siemens aldık. 6 aydır kullanıyoruz şimdilik hiç üzmedi memnunuz.

Siemens annem kullanıyor gayet memnun, electrolux için bir araştırma yapacağım..

fatihob
05-03-2026, 15:22
Bizim evde Siemens var, 8 yıl olacak. Iq300 veya 500du sanki modeli. Menunuz, zaten 10yılı görsün sonrasını kâr olarak sayarım modern ev aletlerinde.

Ormanci
05-03-2026, 15:49
Çok ses yapıyor mu bu makineler hocam

Evet biraz sesli, gece açılmaz gibi. Banyoda HOOOOOOOOOOOOOOO diye orta şiddette sesle seslendiğini düşün :)
Bir de kapak yapısı çamaşıra göre farklı olduğu için çatır çutur şangır şungur şeklinde eşofman ipleri veya benzerleri de ayrı ses çıkarabiliyor, aklınızda olsun.

Başka marka modellerde farklı mıdır bilmiyorum tabi.

yiiter
06-03-2026, 07:41
Evet biraz sesli, gece açılmaz gibi. Banyoda HOOOOOOOOOOOOOOO diye orta şiddette sesle seslendiğini düşün :)
Bir de kapak yapısı çamaşıra göre farklı olduğu için çatır çutur şangır şungur şeklinde eşofman ipleri veya benzerleri de ayrı ses çıkarabiliyor, aklınızda olsun.

Beko kullanıyorum aynı sorun bende de var eşofman ipleri fermuarlar vs kapağa vurdukça çok fazla ses çıkartıyorlar.

individual
06-03-2026, 08:18
5 sene olacak aynı model yok sanırım.benim evimdeki bütün beyaz eşya arçelik.kurutma arçelik aldık.şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım.Bence FP ürünü.

DOHC
06-03-2026, 08:21
Bizde ilk çıkan arçeliklerden vardı, kondenserli denen ilk ilkel modellerden. Gayet memnunduk.
Sonra hanım kurtlandı ısı pompalı istedi, electrolux perfectcare900 serisi aldık. Yine gayet memnunuz.
Ama arçelikte kondenseri çıkartıp, duşta yıkayıp, kendin geri takabiliyordun.
Electroluxte 2-3 yılda 1 servis çağırıp, servise alınması lazım cihazın. Çünkü sen ön taraftaki kumaş tozlarını alabiliyorsun ama arkada kalanlar için parça sökülmesi lazım. Bu açıdan yeni modeller daha meşakkatli.
Birde genel olarak kurutma makineleri her seferinde giysiden bir miktar kumaş aldığı için tüy-toz şeklinde, giysiler aşınıyor.
İkisi bir arada olan makineler de var ama tavsiye etmem. Çamaşır fonksiyonu bozulunca kurutma kullanılamıyor, kurutma fonksiyonu bozulunca çamaşır kullanılamıyor falan.

XoR
06-03-2026, 08:28

IQ 700 bizdeki makina

Yeni iQ700 Camaşır Kurutma Makinesi | Siemens Ana Sayfa (https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/siemens-dunyasi/iq700-yeni-nesil-camasir-ve-kurutma-makineleri/iq700-yeni-nesil-kurutma-makineleri)

BARR
06-03-2026, 08:37
Ebabilden başka kuş Mieleden başka kurutma makinesi tanımam.

Ome_RS
06-03-2026, 08:56
2016 Yılında Evdeki bütün beyaz esya Siemens olmasına ragmen kurutma için Grundig GDH80 almıştık ısı pompalı bir makine. Maşallah ben oldukca memnunum bir sikayetim olmadı. 2 sene önce kayınvalide de almak istedi ona da GDH85 modelini aldık o da memnun kullanıyor.

onursumer
06-03-2026, 09:46
2019 da evlenirken arçelik olarak almıştım hala kullanıyoruz evde çamaşır aynı anda aldığım çamaşır makinesini bu sene değiştirme gereği duydum fakat kurutmada herhangi bir sorun yaşamadım bu zamana kadar

KÖROĞLU
06-03-2026, 10:07
Makine hakkında fikrim yok, ama üst komşumda ne marka model varsa sorayım onu almayın. Kulaklarınız boşa çınlamasın.

Makine çalıştığında evin içinde kulaklıkla dolaşmama rağmen sesini duyabiliyorum.

En son yazdım bina grubuna şu makine kimdeyse akşam çalıştırmasın diye, o gün bu gün çalışmıyor.

Hayır ben bunu bu kadar duyuyorsam sen evinde bunu nasıl çalıştırırken rahatsız olmuyorsun.

-Murat Özcan-
06-03-2026, 10:15

Bakmak lazım belki sessiz modeller vardır hocam..

IQ 700 bizdeki makina

Yeni iQ700 Camaşır Kurutma Makinesi | Siemens Ana Sayfa (https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/siemens-dunyasi/iq700-yeni-nesil-camasir-ve-kurutma-makineleri/iq700-yeni-nesil-kurutma-makineleri)

Senin makine kaliteli baya hocam, sesi nasıl peki ?

Ebabilden başka kuş Mieleden başka kurutma makinesi tanımam.

Sen hangi modelini kullanıyorsun Mielenin ?

2016 Yılında Evdeki bütün beyaz esya Siemens olmasına ragmen kurutma için Grundig GDH80 almıştık ısı pompalı bir makine. Maşallah ben oldukca memnunum bir sikayetim olmadı. 2 sene önce kayınvalide de almak istedi ona da GDH85 modelini aldık o da memnun kullanıyor.

Benim de arkadaşım da Altus var adam inanılmaz memnun, bazen bu iş şans işi bence..

Makine hakkında fikrim yok, ama üst komşumda ne marka model varsa sorayım onu almayın. Kulaklarınız boşa çınlamasın.

Makine çalıştığında evin içinde kulaklıkla dolaşmama rağmen sesini duyabiliyorum.

En son yazdım bina grubuna şu makine kimdeyse akşam çalıştırmasın diye, o gün bu gün çalışmıyor.

Hayır ben bunu bu kadar duyuyorsam sen evinde bunu nasıl çalıştırırken rahatsız olmuyorsun.

Bazı insanlar cidden çok gamsız, aynı durum benim üst komşuda var, kadının umru değil ya, o seste nasıl duruyor anlamıyorum.

XoR
06-03-2026, 10:23
Bizim makine model yılı itibariyle eski. Biz giyinme odasında tutuyoruz, zira ses var ama kapıyı kapatınca duyulmuyor.

-Murat Özcan-
06-03-2026, 10:26
Bizim makine model yılı itibariyle eski. Biz giyinme odasında tutuyoruz, zira ses var ama kapıyı kapatınca duyulmuyor.

Giyinme odasında durması mantıklı abi, ne kadar eskide olsa orada kaldıysa hiç ses gelmez..

Bcaner
06-03-2026, 10:44
1 buçuk yıl kadar önce uzun araştırmalar sonucu Samsung aldık. Gayet de mutlu şekilde sorunsuz kullanıyoruz. Kapak ve menteşe malzemesi, hacim, aksesuarları, ios ile uyumlu yapay zekalı uzaktan kontrole sahip olması, ciddi süre motor garantisi gibi bir çok değişken karar vermemizde etkili olmuştu.
Hepsiburada | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/samsung-dv90bb5245aeah-9-kg-a-bespoke-camasir-kurutma-makinesi-dit-motor-ai-kontrol-pm-HBC0000393A8X)

Caesar
06-03-2026, 12:30
Siemens annem kullanıyor gayet memnun, electrolux için bir araştırma yapacağım..

Electrolux'ü bilmemekte ne diyim ya. Electrolux ve Miele alman markalarıdır. Orta sınıf almanlar Electrolux kullanır, zengin kesin ise Miele kullanır. Kalite bakımından birbirine çok yakındırlar. Miele'nin pahalı olmasının diğer sebebi tasarım ürünler yapmasıdır. Electrolux daha halka yonelik ürünler üretir. Daha alt sınıf, az para kazananlar ise Beko gibi markalara yönelir.

2010 yılından bu yana electrolux buzdolabı, çamaşır/kurutma makinesi ve bulaşık makinesi kullanıyorum. Henuz eve serevis çağırmadım.

Arabalardan örnek verirsek:

Miele: Porsche
Electrolux: Mercedes, BMW
Diğerleri: Diğer alman araçları

gibi düşünülebilir.

AliGizda
06-03-2026, 12:44
Konu ile alakasız ama Electrolux' un elektrikli süpürgesini kullanıyorduk, 10 sene oldu yeni bozuldu alet. İt gibi de kullandık aleti, 1 kere açma kapama tuşu bozuldu.

Kurutma makinesi Beko kullanıyoruz, nazar değmesin daha hiç arıza çıkarmadı.

Hoover' ın ürünlerini çok öneriyorlardı bir ara. Onlara da bakabilirsin.

-Murat Özcan-
06-03-2026, 14:07
1 buçuk yıl kadar önce uzun araştırmalar sonucu Samsung aldık. Gayet de mutlu şekilde sorunsuz kullanıyoruz. Kapak ve menteşe malzemesi, hacim, aksesuarları, ios ile uyumlu yapay zekalı uzaktan kontrole sahip olması, ciddi süre motor garantisi gibi bir çok değişken karar vermemizde etkili olmuştu.
Hepsiburada | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/samsung-dv90bb5245aeah-9-kg-a-bespoke-camasir-kurutma-makinesi-dit-motor-ai-kontrol-pm-HBC0000393A8X)

Samsungları çok öven var, gittim inceledim cidden kaliteli üretimleri var, aklımın bir köşesinde var bakalım, attığınız ürün de çok yorum almış güzel duruyor ayrıca da sessizmiş..

Electrolux'ü bilmemekte ne diyim ya. Electrolux ve Miele alman markalarıdır. Orta sınıf almanlar Electrolux kullanır, zengin kesin ise Miele kullanır. Kalite bakımından birbirine çok yakındırlar. Miele'nin pahalı olmasının diğer sebebi tasarım ürünler yapmasıdır. Electrolux daha halka yonelik ürünler üretir. Daha alt sınıf, az para kazananlar ise Beko gibi markalara yönelir.

2010 yılından bu yana electrolux buzdolabı, çamaşır/kurutma makinesi ve bulaşık makinesi kullanıyorum. Henuz eve serevis çağırmadım.

gibi düşünülebilir.

Hocam bilmemek değil de hangi modeli mantıklı onu araştıracağım dedim, yoksa saydığınız iki markayı hep duydum ama dediğiniz çok fiyatları pahalı olduğu için herkes kullanamıyor, ama kaliteye diyecek bir şey yok tabi..

Konu ile alakasız ama Electrolux' un elektrikli süpürgesini kullanıyorduk, 10 sene oldu yeni bozuldu alet. İt gibi de kullandık aleti, 1 kere açma kapama tuşu bozuldu.

Kurutma makinesi Beko kullanıyoruz, nazar değmesin daha hiç arıza çıkarmadı.

Hoover' ın ürünlerini çok öneriyorlardı bir ara. Onlara da bakabilirsin.

Kadyr
06-03-2026, 20:06
Bende aynı ürünü aldım 4-5 sene olmuştur. Maşallahı var. Bundan daha iyi bir kurutma olacağını sanmıyorum ki fazlası kıyafete zarar veriyor

Birkan61
07-03-2026, 17:37
Kimse bosch önermemis, sevindim. Seria 6 bosch kullaniyoruz evde, neden bilmiyorum kurutma makinasi tisörtlerde hirkalarda minik delik aciyor. Camasir makinasida ayni seri, özellikle denedik, kurutma makinasi deliyor.

Haricinde memnunuz lâkin bu sebepten degisecegiz.

CloudGrey
08-03-2026, 15:04
evde bu işler bende ; çamaşır kurutma ve ütü...
sırf bu yüzden kendime kazanlı ütü aldım :)

benim değişik bir derdim var , kurutmadan çıkarttığım özellikle sweatshirtlerde kolda sürekli iz oluyor ve ütü ile gitmiyor bunun sebebini bilen varmı ?

25 yıllık araba forumunuda ahanda böyle kızlarsoruyor.com'a ceviririm.

https://i.ibb.co/5gn5dJ1P/20260308-124102.jpg (https://ibb.co/5gn5dJ1P)

dulger007
08-03-2026, 19:42
Hoover H-DRY300 modelini kullanıyoruz çok memnunuz hiç başımızı ağrıtmadı 3 yıla yakındır kullanıyoruz 1 sefer elektrikten dolayı bi sorun yaşadık servis garantiden halletti kaliteli bi akım korumalı priz taktık sorunsuz gidiyoruz. Aldığımız zaman f/p'tı şuanki fiyatlar ne seviyede bakmak lazım

Bcaner
09-03-2026, 07:31
[QUOTE=-Murat Özcan-;8815902]Samsungları çok öven var, gittim inceledim cidden kaliteli üretimleri var, aklımın bir köşesinde var bakalım, attığınız ürün de çok yorum almış güzel duruyor ayrıca da sessizmiş..

evet hocam makina bence de sessiz çalışıyor. Forumda herkesin sesten rahatsız olduğunu görünce ilk başta bir şaşırdım yalan yok. Acaba diğerleri ne kadar sesli çok merak ettim :)

-Murat Özcan-
09-03-2026, 12:31
Hoover H-DRY300 modelini kullanıyoruz çok memnunuz hiç başımızı ağrıtmadı 3 yıla yakındır kullanıyoruz 1 sefer elektrikten dolayı bi sorun yaşadık servis garantiden halletti kaliteli bi akım korumalı priz taktık sorunsuz gidiyoruz. Aldığımız zaman f/p'tı şuanki fiyatlar ne seviyede bakmak lazım

Ses nasıl peki hocam..

[QUOTE=-Murat Özcan-;8815902]Samsungları çok öven var, gittim inceledim cidden kaliteli üretimleri var, aklımın bir köşesinde var bakalım, attığınız ürün de çok yorum almış güzel duruyor ayrıca da sessizmiş..

evet hocam makina bence de sessiz çalışıyor. Forumda herkesin sesten rahatsız olduğunu görünce ilk başta bir şaşırdım yalan yok. Acaba diğerleri ne kadar sesli çok merak ettim :)

Sesli çalışanlarda var ama tam olarak hangisi anlamadım

aslan
09-03-2026, 12:37
Bende alacagım ilerde kurutma makinası ben Siemens'ten başka bire marka almam kesinlikle ama şu anda burada paylaşılan Samsung kafamı kurcalamadı değil.

yilmazcatalbas
09-03-2026, 12:52
Kimse bosch önermemis, sevindim. Seria 6 bosch kullaniyoruz evde, neden bilmiyorum kurutma makinasi tisörtlerde hirkalarda minik delik aciyor. Camasir makinasida ayni seri, özellikle denedik, kurutma makinasi deliyor.

İşte benden bir tane daha. Araştırdım hiç bir şey yazan yok sadece bende mi acaba dedim biri daha yaşıyormuş aynı sorunu. Hiç bir çözüm bulamadım.

-Murat Özcan-
09-03-2026, 15:45
İşte benden bir tane daha. Araştırdım hiç bir şey yazan yok sadece bende mi acaba dedim biri daha yaşıyormuş aynı sorunu. Hiç bir çözüm bulamadım.

Biraz şanş işi bu iş ama belkide bosch kurutmada iyi değildir

dulger007
09-03-2026, 17:26
Ses nasıl peki hocam..

[QUOTE=Bcaner;8815984]

Sesli çalışanlarda var ama tam olarak hangisi anlamadım

Hocam çok bi ses hissetmiyorum ama sessiz sayılmaz makine ben kapalı ortamda çalıştırıyorum bi tek ısısından rahatsız ediyor bazen kapısı kapalı kaldımı çalıştığı banyoyu kışın bile ısıtıyor camlar terleme yapıyor

razzmatazz
10-03-2026, 08:06
3 yıldır beko km 99b modelini kullanıyoruz çok memnunuz şuana kadar bir sorun yaşamadık

Access Denied (https://www.beko.com.tr/kurutma-makinesi/km-99-b-kurutma-makinesi?srsltid=AfmBOorW-OsInEnKSaNjIlS0KxKAn9RL4ybEQrs-hk1ZeaX-GQtqCdN1)

cabrioleter
10-03-2026, 10:12

gibi düşünülebilir.

electrolux alman markası değil isveç markası. ürünleri kaliteli olduğu gibi dandik ve f/p olarak saçma seviyede olan ürünleri de var. electrolux diye her ürününe atlamamak lazım ama kurutma makinesi ekseninde önerilen bir marka.. mesela robot süpürge büyüklerin kıvıramadığı çinlilerin neredeyse tekeline aldığı bir alan dyson bile beceremedi hala beceremiyor bu işi.
miele de eski miele olmayacak Almanya'daki fabrikayı kapatıp Polonya'ya taşıyorlar. ürünleri o kadar gereksiz pahalı bir marka ve dünyada orta sınıf ölüyor bu ücretlere rağmen yaşam alanları kısıtlı. teknolojinin ve tasarım anlayışının çok hızlı değiştiği günümüzde kimse 20 yıl çalışacak diye bu firmalara fazla para vermek istemiyor. lüx deneyim yaşamak isteyen la cornue, officine gullo, gaggenau gibi firmalara gidiyor zaten.
miele'ye porsche değil de mercedes s class diyebiliriz bu benzetmeyle.

Ormanci
10-03-2026, 11:56

Niye yav ben yazmıştım :P

Bi ara almadan önce ben de görmüştüm bu delik sorununu. Ya bir seride öyle idi. Ya da yükleme ile ilgili bir olay vardı, şöyle şöyle yaparsanız delmiyor diyorlardı sanki ama hatırlayamadım.
Az yükleyince mi delebiliyordu öyle bir şey.

Bizde 4 var çamaşır ve kurutma. Arkadaşlarda da aynı şekilde denk gelen Siemens modelleri var. Onlarda da sıkıntı yok.

DOHC
10-03-2026, 12:12

Bosch'un bir dönem birkaç serisinde tambur kalite problemi vardı.
Tambur kıyafetleri deliyor, kesiyordu.
Nette bunla ilgili şikayetler var.

Bir de Bosch'un yükleme kapakları, tambur kapasitesi küçük idi sanırım.
Arçelik veya electrolüx öneririm her ikisinide kullanmış-kullanan biri olarak.

BARR
10-03-2026, 12:20
İtibar kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim.

DOHC
10-03-2026, 14:13
İtibar kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim.

Para kaybetmektense itibar kaybetmeyi tercih ederim. İtibar dediğin şey, iyi bir PR ile geri gelir. :-p

Para kaybetmektense itibar kaybetmeyi tercih ederim. Çünkü itibarsız yaşanır, parasız zor. :-)

Ormanci
10-03-2026, 15:23
Bosch'un bir dönem birkaç serisinde tambur kalite problemi vardı.
Tambur kıyafetleri deliyor, kesiyordu.
Nette bunla ilgili şikayetler var.

Bir de Bosch'un yükleme kapakları, tambur kapasitesi küçük idi sanırım.
Arçelik veya electrolüx öneririm her ikisinide kullanmış-kullanan biri olarak.

Ha evet öyle bir şey vardı galiba.

Yalnız kayınvalide bi Arçelik çamaşır makinesi kullanıyor, modelini falan öğrenmeye çalışayım, 2-3 senede bir bi yerleri patlıyor. Hangi seri ise bakayım, almayın :)

BARR
11-03-2026, 06:46
Para kaybetmektense itibar kaybetmeyi tercih ederim. İtibar dediğin şey, iyi bir PR ile geri gelir. :-p

Para kaybetmektense itibar kaybetmeyi tercih ederim. Çünkü itibarsız yaşanır, parasız zor. :-)

Robert dayım bunu halka sölerken arkadan cukkalıyordu zaten.

babayimben
11-03-2026, 11:01
Bosch kurutma makinesi kullanıyoruz uzun süredir,
Eskiden ısı pompalı ve diğerleri vardı da artık tamamı ısı pompalı olduğu için kapasite, kurutma programları gibi özelliklere bakarak her marka alınır gibime geliyor

-Murat Özcan-
23-03-2026, 08:10
3 yıldır beko km 99b modelini kullanıyoruz çok memnunuz şuana kadar bir sorun yaşamadık

Access Denied (https://www.beko.com.tr/kurutma-makinesi/km-99-b-kurutma-makinesi?srsltid=AfmBOorW-OsInEnKSaNjIlS0KxKAn9RL4ybEQrs-hk1ZeaX-GQtqCdN1)

sesi nasıl hocam ?

razzmatazz
23-03-2026, 16:41
sesi nasıl hocam ?

Makinenin kendi sesi fazla değil bana göre. Mesela ben banyoda kullanıyorum kapıyı kapattığımda evin içerisinden sesi duyulmuyor ancak içerisine koyduğum kıyafet tambura çarpıpta ses çıkaracak cinsten bir kıyafetse mesela kot pantolonun düğmesi gibi yada kapüşonlu sivitin iplerinin ucundaki plastikler gibi ozaman derinden bir takırtı sesi geliyor evin içerisine