PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Araç Fikri

johnie
20-04-2026, 08:50
Selamlar Herkese,

O gün geldi çattı, yaklaşık 8 senedir kullandığımız Q3 1.4 TFSI dan ayrılma vakti geldi.
Kendisi ile gayet güzel km ler geçirdik hiç üzmedi bizi gerçekten yakmasına rağmen konforu ve gidişi hiç bir zaman sorun yaratmadı.
Yine aynı kasanın direkt sıfırı olsa herhalde düşünmeden alırdık.
Ağırlıklı olarak Q3 ten yana fikrimiz fakat yine de danışmak istedim.

Hafta sonu 3 araç baktık ama net kafamıza yatan olmadı - hepsi şu an muallakta.

Ağırlıklı şehir içinde yazın şehir dışına gidiliyor çok fazla onun haricinde günlükte kullanılacak araç.

1- Tiguan R Line (2025 Mode)

2 - Bmw xdrive25e (2025 Model)

3- Son kasa Q3 (2025 Model)

Sanırım Tiguan'ların dq200 motorları biraz problemli. İstanbul trafiğinde belli bir süre sonra kavrama ve ısınmadan dolayı problem yaratacağı yazıyor bir çok yerde. Bu arada R line paket doluluğu baya baya güzel.

xdrive için de eğer şarj etmeyeceksen pili taşımanın mantığının olmadığını okudum, izledim bir çok kişi tarafından.

Listeye baktığınızda hangisi neden alırdınız fikirlerinizi paylaşırsanız eğer yardımcı olabilirsiniz belki :)

Şimdiden herkese yorumları için teşekkür ettim.

oguz
20-04-2026, 13:12
İlla bu üç model arasında sabitseniz Tiguan derim, Yeni kasa audilerin malzeme kalitesi eskiyi aratıyor, ( gerçi hangisi aratmıyor ki ) Farklı model deseydiniz fikir belirtebilirdim. Unutmadan yeni nesi dsg'ler çok az sorun çıkartıyor, asıl sıkıntı yazılımsal sıkıntılar ve alternatör problemleri.. Birde fiyat olarak hiç biri parasının arabası değil. BMW'de şarj vs sorununuz yoksa alınabilir, güzelde yola gidiyor. Bir kaç arkadaşım batarya arızası yaşadılar, baya da beklediler çözüm için..
Kazasız belasız sürüşler olsun.

207_TR
20-04-2026, 13:30
selamalr
tiguan da dq200 şanzıman yok diye biliyorum. dq381 ıslak kavrama

sorunsuzdur diye bilirim.

Mümkün mertebe deri koltuklu,soğutmalı,hafızalı olsun araç.

test edin derim.

DOHC
20-04-2026, 13:47
Tiguan ile Q3 aynı şanzımanlı hatta aynı motorlu değil mi?

BMW özelinde değil de genel olarak hibritlerin pişmanlık olacağına inanıyorum. Hem çok karmaşıklar servis için hem de benzin motoru taşıyıp onun için bakıma gidip deli gibi paralar dökülüyor bakım için. Elektrik ile yapılan tasarruf çöp oluyor.

Ben olsam ya içten yanmalı ya da elektrikli araç bakardım hayat standardıma göre.

Ormanci
20-04-2026, 15:51
Ben direkt PHEV delisi olarak BMW derdim :)
Hoş, Q3'ün de yeni kasası çok güzel ancak 150'lik motor ve verilen paraya göre bence hakkı değil. En az 200hp falan olmalıydı bu araç. O yüzden de güç olarak yine BMW'ye kayıyorum.

"Şarj etmeyeceksen pili taşımak" kısmı yanılgı (bence). Sonuçta alet hibrit. Tüketim ve performansta devamlı olarak etkisi olacak. Fişe takmadan sıfır değil, kendi kendine rejenerasyon falan filan da yapıyor bu "fişli hibrit"ler.
Fişsizleri bile bit kadar motorlarıyla manyak gibi tüketim avantajları sağlıyor, şehiriçi elektrikli falan gidebiliyor belirli hızlara mesafelere kadar. Bu anlamda bu araçlara yanlış bakılıyor diye düşünüyorum.

Burada tek dert, hibrit ve pil çok büyük olmadığından, %100 elektrikli bir araç gibi birkaç günde bir şarj yerine her gün veya 2-4 günde bir şarj gibi bir ihtiyaç doğabilir.
Evde-işte şarj vesaire gibi imkanlara göre değerlendirilebilir.

HaKo
20-04-2026, 16:58
2022 model elegance paket tiguanım olmuştu , 2021 yada 22 model de q3ümüz hala var, ben şahsen q3ü hiç sevmiyorum odun gibi geliyor bana freni bir garip tepkileri garip aracın. 2sinin de yenisi nasıldır bilmem ama tiguan daha ferah ve konforluydu q3 den :) x1 hiç kullanmadım bir fikrim yok. Ama elektrikli bmwlerin arızalarını bir araştırın derim dert sahibi olan çok diye biliyorum.

HaKo
20-04-2026, 17:00
Hoş, Q3'ün de yeni kasası çok güzel ancak 150'lik motor ve verilen paraya göre bence hakkı değil. En az 200hp falan olmalıydı bu araç. O yüzden de güç olarak yine BMW'ye kayıyorum.

"Şarj etmeyeceksen pili taşımak" kısmı yanılgı (bence). Sonuçta alet hibrit. Tüketim ve performansta devamlı olarak etkisi olacak. Fişe takmadan sıfır değil, kendi kendine rejenerasyon falan filan da yapıyor bu "fişli hibrit"ler.
Fişsizleri bile bit kadar motorlarıyla manyak gibi tüketim avantajları sağlıyor, şehiriçi elektrikli falan gidebiliyor belirli hızlara mesafelere kadar. Bu anlamda bu araçlara yanlış bakılıyor diye düşünüyorum.

Burada tek dert, hibrit ve pil çok büyük olmadığından, %100 elektrikli bir araç gibi birkaç günde bir şarj yerine her gün veya 2-4 günde bir şarj gibi bir ihtiyaç doğabilir.

2023 model x3 20sdrive dan yeni kasa 20 hibrid 200 hp ye geçtim.

Uzun yolda neredeyse yarı yarıya tüketim fark etti o ufacık hibrit motor sayesinde. Ve aracın 30 hp lik farkı performansı inanılmaz etkiliyor. Ben bu kadar beklemiyordum açıkçası. O yüzden hibrit iyidir. kesinlikle laf olsun diye koyulmuyor o motorlar.

Eworen
20-04-2026, 21:49
Bu Audilerin TR de lansmandan sonraki donanım fakiri araçları piyasaya yüksek fiyattan sunması rahatsızlık verici.Şöyleki araçların açıklanan fotolarına bakıyorsunuz s line iç-dış paket devasa jantlar vb araç harika görüntü süper sonra araç Tr de satışa sunuluyor düdük gibi bomboş line std vw motorları şanzımanı falan filan ama fiyat tavan s line alabilmek mümkün değil..
Q3 ü listeye dahil bile etmezdim
Fiyat kesin kez daha yukarıda olacak ama bütçe müsaitse yeni GLB nin benzinli versiyonu yakında gelir düşünmeden alırdım.

Berkan
20-04-2026, 22:53
Volan ceyransız x1 veya ceyransız mini countryman bakarmısın artık :D

BARR
21-04-2026, 07:50
Ceyranlı bemve almayalım lütfen. Hele hele kibrit veya pılaginhaybrid sakın ha.

johnie
21-04-2026, 08:52
İlla bu üç model arasında sabitseniz Tiguan derim, Yeni kasa audilerin malzeme kalitesi eskiyi aratıyor, ( gerçi hangisi aratmıyor ki ) Farklı model deseydiniz fikir belirtebilirdim. Unutmadan yeni nesi dsg'ler çok az sorun çıkartıyor, asıl sıkıntı yazılımsal sıkıntılar ve alternatör problemleri.. Birde fiyat olarak hiç biri parasının arabası değil. BMW'de şarj vs sorununuz yoksa alınabilir, güzelde yola gidiyor. Bir kaç arkadaşım batarya arızası yaşadılar, baya da beklediler çözüm için..
Kazasız belasız sürüşler olsun.

Aslında dediğim gibi Q3 çok istiyoruz fakat arada 1m fark olunca Tiguna'ın da R Line paketi daha makul geliyor.
2024 yılında çıktığından yazılım kaynaklı problem varmış genelde şuan bir problemi olmadığını söylüyorlar, tabi forumda kullanan ve sıkıntısı olan varsa söylerse daha doğru olacaktır. :) Fiyat konusunda kesinlikle katılıyorum, Q3 de Tiguan'da bu paralar değil maalesef. Bir çok aracında yeni kasaları çıktığı için eski kasalarına bu kadar vermektense sıfır almak daha doğru olacaktır diye düşünüyoruz.

selamalr
tiguan da dq200 şanzıman yok diye biliyorum. dq381 ıslak kavrama

sorunsuzdur diye bilirim.

Mümkün mertebe deri koltuklu,soğutmalı,hafızalı olsun araç.

test edin derim.
Test etsekte sanırım R Line var mı bakmak gerek, aslında istemiyor da değilim.
R line da zaten koltuk ısıtma / soğutma - Hafıza koltuk vs hepsi var + deri koltuk geliyor. Boş olanında kumaş ve oldukça boş paket değmez ona o kadar vermeye. Şanzımanda dq200 - Q3 ile şuan kullanılan aynısı.

Tiguan ile Q3 aynı şanzımanlı hatta aynı motorlu değil mi?

BMW özelinde değil de genel olarak hibritlerin pişmanlık olacağına inanıyorum. Hem çok karmaşıklar servis için hem de benzin motoru taşıyıp onun için bakıma gidip deli gibi paralar dökülüyor bakım için. Elektrik ile yapılan tasarruf çöp oluyor.

Ben olsam ya içten yanmalı ya da elektrikli araç bakardım hayat standardıma göre.

İlk başlarda araba değiştireceğiz dediğimde direkt x1 istiyorduk sonrasında alternatifler çoğalınca kafa karışıyor tam bunun üstüne Q3 ün yeni kasası da çıkınca baya kafa karıştı. Sonrasında gidip Tiguan'ın fiyatını ve doluluğu görünce Q3'e o kadar verilmeyeceğini anladık. Yukarıda dediğim gibi tiguan da aslında bunu etmez ama maalesef yapacak bir şey yok.

İkisi de yok, en yakın şarj etme istasyonu Akmerkez veya Zorlu. Hanımın işi 8x2 = 16 km günlük - Maddiyata vurulduğunda aslında elektrik mantıklı geliyor ama şarj etmediğinde kendini doldurduğunu zannetmiyorum. Arkadaşımda var, sıfırdan 100'e 1 saat 40 dakikada etmiş - işyerinde ve evde olmaması biraz demotive ediyor bu şarj olayının olmaması.

2022 model elegance paket tiguanım olmuştu , 2021 yada 22 model de q3ümüz hala var, ben şahsen q3ü hiç sevmiyorum odun gibi geliyor bana freni bir garip tepkileri garip aracın. 2sinin de yenisi nasıldır bilmem ama tiguan daha ferah ve konforluydu q3 den :) x1 hiç kullanmadım bir fikrim yok. Ama elektrikli bmwlerin arızalarını bir araştırın derim dert sahibi olan çok diye biliyorum.

Vallahi ben çok beğenerek kullanıyorum, yazın ağırlıklı İzmir'e gittiğimden dolayı beni hiç yormuyor tek sıkıntısı biraz sıkıştırınca 12-13 litrelerde yakması :)
Elektrik konusuna ben de pek alışamadım, bir yanım istiyor bir yanım istemiyor.

2023 model x3 20sdrive dan yeni kasa 20 hibrid 200 hp ye geçtim.

Uzun yolda neredeyse yarı yarıya tüketim fark etti o ufacık hibrit motor sayesinde. Ve aracın 30 hp lik farkı performansı inanılmaz etkiliyor. Ben bu kadar beklemiyordum açıkçası. O yüzden hibrit iyidir. kesinlikle laf olsun diye koyulmuyor o motorlar.
Bunları çok görüyorum vallahi iç tasarımda ufak bir makyaj olsa direkt düşünmeden buna geçerim çok beğeniyorum gerçekten bu tarz araçların 150-70 HP olması çok can sıkıcı.

Bu Audilerin TR de lansmandan sonraki donanım fakiri araçları piyasaya yüksek fiyattan sunması rahatsızlık verici.Şöyleki araçların açıklanan fotolarına bakıyorsunuz s line iç-dış paket devasa jantlar vb araç harika görüntü süper sonra araç Tr de satışa sunuluyor düdük gibi bomboş line std vw motorları şanzımanı falan filan ama fiyat tavan s line alabilmek mümkün değil..
Q3 ü listeye dahil bile etmezdim
Fiyat kesin kez daha yukarıda olacak ama bütçe müsaitse yeni GLB nin benzinli versiyonu yakında gelir düşünmeden alırdım.

GLB ye bir ara evet dedik sonra tamamen eledik. En son kasasını görmedim, bir bakayım.
Q3 kesinlikle parasını hak etmiyor 4 civarında olsa bile okey ama üstünü kesinlikle hak etmiyor.
Her araçta öyle yapılıyor, üst segmenti gösteriyorlar hep ilgi çekmekten dolayı sanırım.

Volan ceyransız x1 veya ceyransız mini countryman bakarmısın artık :D

Countryman'in görüş mesafesi biraz sıkıntılı, full motoru görerek gidiyorsun bakmadım değil :)
x1 ceyranlıda baksana iyi de kötü de yorumlar var :D

Ceyranlı bemve almayalım lütfen. Hele hele kibrit veya pılaginhaybrid sakın ha.
Bak bir kişi daha :D
Kibritler de yaşanan en büyük sorun ney acaba?
Sarı siteye baktığımda da inanılmaz derecede x1 var, bazen kafam karışıyor.
Gerçekten bu araba alma işi çok zormuş, seçimi daraltmadıkça daha da zorlaşıyor işler.

BARR
21-04-2026, 09:03
iksbir ve mini kantrimen aks kırıyor yahu daha ne olsun :hehe:

BMS ve batarya kısımları sıkıntılı kibritlerin

johnie
21-04-2026, 09:25
iksbir ve mini kantrimen aks kırıyor yahu daha ne olsun :hehe:

BMS ve batarya kısımları sıkıntılı kibritlerin
Berkan alayım mı hala :D

HaKo
21-04-2026, 09:48
artık ufaktan B C D suv gurusu diyebilirim kendime sanırım , her çeşidini aldım kullandım mevcutta kullanıyoruz :D

Şöyle söyleyim x3 20s drive dan kesinlikle korkma , 170 hp si çok iyi , güç az geliyorsa bi yazılıma bakar 300 hp ye kadar çıkıyor. Ben aşırı ama aşırı memnundum. Alırsan dua edersin bana.

6-7 ay kadar GLB de kullandım , açık ve net söylüyorum hayatımda bindiğim en kötü MB araçtı , duster tadında gidiş, yalıtım vasat vs.vs. , tek artısı içi devasa geniş. Hiç yanaşma derim.

Yeni tiguan avrupa da en çok arıza çıkaran araba rekorunu kırmıştı galiba, o handikapı iyi değerlendirmek lazım. Yoksa FP olarak bence açık ara en iyisi yine Tiguan. veya Tayron.

Bütçe el veriyorsa bu sınıfta en güzel araç xc60 , 2. el de olsa değerlendirilir. Ufak tefek eksikleri var ama bayağı memnunuz.

johnie
21-04-2026, 10:33
artık ufaktan B C D suv gurusu diyebilirim kendime sanırım , her çeşidini aldım kullandım mevcutta kullanıyoruz :D

Şöyle söyleyim x3 20s drive dan kesinlikle korkma , 170 hp si çok iyi , güç az geliyorsa bi yazılıma bakar 300 hp ye kadar çıkıyor. Ben aşırı ama aşırı memnundum. Alırsan dua edersin bana.

6-7 ay kadar GLB de kullandım , açık ve net söylüyorum hayatımda bindiğim en kötü MB araçtı , duster tadında gidiş, yalıtım vasat vs.vs. , tek artısı içi devasa geniş. Hiç yanaşma derim.

Yeni tiguan avrupa da en çok arıza çıkaran araba rekorunu kırmıştı galiba, o handikapı iyi değerlendirmek lazım. Yoksa FP olarak bence açık ara en iyisi yine Tiguan. veya Tayron.

Bütçe el veriyorsa bu sınıfta en güzel araç xc60 , 2. el de olsa değerlendirilir. Ufak tefek eksikleri var ama bayağı memnunuz.

Bmw nin iç tasarımı çok güzel, x3'ün de güzel kötü değil de 3-4 yaşında bu kadar para vermek bilemedim, kesin haklısınızdır bana kalsa direkt x3 2.0 alırdım.
Alternatif olarak ilk zamanlarda xc60 baktık fakat aşırı sert geldi. Alternatif olarak v60cc veya all terrain denedik ama onlarında olmayacağına karar verdik.
Uzun süre yüksek araç kullanınca SW araç kullanmak zor gelebilir bana kalsa tereddütsüz ccv60 alırdım ki onun da iç tasarımı çok eskide kaldı maalesef.

oguz
21-04-2026, 12:08
Bunların dışında düşük km stelvio olabilir, algı değişmemesine rağmen gtline sportage oldukça iyi, birde tuscon tam hibrid(230 hp) bayada donanımlı ( ama algı tabi negatifte kia-hyundaide)
Xc60 da ciddi memnun eder, alıpta sorun yaşayan etrafımda yok.

dqn
21-04-2026, 12:22
Bir audi kullanıcısı olarak üzülerek güncel audilerin devrinin kapandığını düşünüyorum. Ekstra uygun bir fiyat verilmedikçe almak pek mantıklı değil. (Hoş ben uygun fiyat diye aldım ve pişmanım o da ayrı bir husus :) )

3700 civarında olması lazım tiguan r line, fazladan 1 milyon verip q3 almaya bence gerek yok. İlla fazla verilecekse BMW mantıklı 5200 civarında olması lazım sıfır km x1 ler.

FRTDI
21-04-2026, 12:28
Evde şarj etme imkanınız yoksa hybrid x1 gereksiz maliyet olacaktır, 2025 r line tayron kullancısı olarak şu yorumu yapabilirim şu an için bi sorun yaşamadık malzeme kalitesi vs eskiye nazaran daha iyi geldi. Biz 22 model kodiaq sportline dan geçtik tayrona şehir içinde e tsi olmasının bi avantajını görmedim diyebilirim yakıt aşağı yukarı aynı kodiaqla.

Kahn23
21-04-2026, 13:04
Bunların dışında düşük km stelvio olabilir, algı değişmemesine rağmen gtline sportage oldukça iyi, birde tuscon tam hibrid(230 hp) bayada donanımlı ( ama algı tabi negatifte kia-hyundaide)
Xc60 da ciddi memnun eder, alıpta sorun yaşayan etrafımda yok.
Berkan ve ben abisi olarak söylüyorum ama maaesef marka algısından dolayı bakmıyorlar :D
kafayı çok da kurcalamamak lazım

johnie
21-04-2026, 20:16
Berkan ve ben abisi olarak söylüyorum ama maaesef marka algısından dolayı bakmıyorlar :D
kafayı çok da kurcalamamak lazım

yav kaç tanıdığınızda kia ve hyundai var da algı olayı diyorsunuz :D
Diğerleri oldukça piyasası olan araçlar. Varsa kullanan eden söylesin. Bu 3'ü dışına çıkmam.

oguz
21-04-2026, 22:04
yav kaç tanıdığınızda kia ve hyundai var da algı olayı diyorsunuz :D
Diğerleri oldukça piyasası olan araçlar. Varsa kullanan eden söylesin. Bu 3'ü dışına çıkmam.

Hocam sırasıyla son 1,5 senede tuscon nline , makyajlı spo gtline ve makyajlı cupra vz line aldım. cupra şuan kullandığım, Hedefimde stelvio var))
şanzıman motor konusu hariç vw grup üyelerinden şuan almam. Çok Yakın arkadaşım tiguan r line aldı 3890 a aynı dönem 3275 e gt line ı almıştım. Temel fark konfor ve donanım bence , vw gıdım gıdım veriyor donanımları. Aradaki 600 bin TL için Tiguan alırmıydım almam. Ama Şu var ev almak için satmaya kalktı Bu durgun piyasada hızlıca sattı. Malesef VW grup satış konusunda hızlı. Keza Cupra'yı satıcam dedim, şimdiden isteyen var..
Birde C suvlara 4 ve üstü rakamlar gereksiz diye düşünüyorum. O rakamlarda ya xc60 yada X3 alırdım. X1 de yakışıklı ancak fiyatı abartmışlar. Premium sınıfta ilginç şekilde fiyatlarda şişirme var. 320 50. yılı 5,5 milyona sattılar alanda olduğuna göre doğru yoldalar demekki :)))
Gereksiz yorduysam affola,
Umarım istediğiniz modeli alır kafanız rahat olur.

YellowCanaries
22-04-2026, 07:36
Bundan önce Kia Sportage aracımız vardı prestij paketli 180 hp ilk benzinli modeldi çok severek yıllarca kullandık.Sonra bir değişim yapalım dedik x1 25e aldık eşim şu an çok memnun arada avm ye vs gittiğinde çocuklarla uzun zaman geçirecekse ac şarja bağlıyor.Konfor vs kullanım olarak Kia dan sonra çok rahat geldi ve sürüş rahatlığı da cabası.Şarj edebilecek zaman ve imkan varsa önerim x1 olur.

yiiter
22-04-2026, 07:43
Bu ülkedeki VAG algısını kırmak çok zor keza Kia ve Hyundai çok kötü araçları da var spo ve tucson santafe sportage gibi dolu dolu araçları da var.

Sağlam mı nerdeyse VAG grubunda ki Audi hariç yaklaşık aynılar sağlamlıktalar. Ha keza şuda var 2025 model bir araç almak istesem şu an benim gördüğüm şanzıman motor konusunda Kia Hyundai grubuna daha sorunsuz gibi. VAG grubunda çoğu araçta 1.5 etsi var DSG yi geçtim 48 volt sistemde yaşanılan sorunlar var bu sorunlar için kenara para konuyorsa tabi ki VAG grubu ülkede alım satım konusunda rakipsiz.

BARR
22-04-2026, 07:56
"Bence BMC" diyorum

M3CSL
22-04-2026, 10:36
x3 fiyat performans bu sınıfta, 2022 2023 fl baya kaliteli,

207_TR
22-04-2026, 10:55
Aslında dediğim gibi Q3 çok istiyoruz fakat arada 1m fark olunca Tiguna'ın da R Line paketi daha makul geliyor.
2024 yılında çıktığından yazılım kaynaklı problem varmış genelde şuan bir problemi olmadığını söylüyorlar, tabi forumda kullanan ve sıkıntısı olan varsa söylerse daha doğru olacaktır. :) Fiyat konusunda kesinlikle katılıyorum, Q3 de Tiguan'da bu paralar değil maalesef. Bir çok aracında yeni kasaları çıktığı için eski kasalarına bu kadar vermektense sıfır almak daha doğru olacaktır diye düşünüyoruz.

Test etsekte sanırım R Line var mı bakmak gerek, aslında istemiyor da değilim.
R line da zaten koltuk ısıtma / soğutma - Hafıza koltuk vs hepsi var + deri koltuk geliyor. Boş olanında kumaş ve oldukça boş paket değmez ona o kadar vermeye. Şanzımanda dq200 - Q3 ile şuan kullanılan aynısı.

İlk başlarda araba değiştireceğiz dediğimde direkt x1 istiyorduk sonrasında alternatifler çoğalınca kafa karışıyor tam bunun üstüne Q3 ün yeni kasası da çıkınca baya kafa karıştı. Sonrasında gidip Tiguan'ın fiyatını ve doluluğu görünce Q3'e o kadar verilmeyeceğini anladık. Yukarıda dediğim gibi tiguan da aslında bunu etmez ama maalesef yapacak bir şey yok.

İkisi de yok, en yakın şarj etme istasyonu Akmerkez veya Zorlu. Hanımın işi 8x2 = 16 km günlük - Maddiyata vurulduğunda aslında elektrik mantıklı geliyor ama şarj etmediğinde kendini doldurduğunu zannetmiyorum. Arkadaşımda var, sıfırdan 100'e 1 saat 40 dakikada etmiş - işyerinde ve evde olmaması biraz demotive ediyor bu şarj olayının olmaması.

Vallahi ben çok beğenerek kullanıyorum, yazın ağırlıklı İzmir'e gittiğimden dolayı beni hiç yormuyor tek sıkıntısı biraz sıkıştırınca 12-13 litrelerde yakması :)
Elektrik konusuna ben de pek alışamadım, bir yanım istiyor bir yanım istemiyor.

Bunları çok görüyorum vallahi iç tasarımda ufak bir makyaj olsa direkt düşünmeden buna geçerim çok beğeniyorum gerçekten bu tarz araçların 150-70 HP olması çok can sıkıcı.

GLB ye bir ara evet dedik sonra tamamen eledik. En son kasasını görmedim, bir bakayım.
Q3 kesinlikle parasını hak etmiyor 4 civarında olsa bile okey ama üstünü kesinlikle hak etmiyor.
Her araçta öyle yapılıyor, üst segmenti gösteriyorlar hep ilgi çekmekten dolayı sanırım.

Countryman'in görüş mesafesi biraz sıkıntılı, full motoru görerek gidiyorsun bakmadım değil :)
x1 ceyranlıda baksana iyi de kötü de yorumlar var :D

Bak bir kişi daha :D
Kibritler de yaşanan en büyük sorun ney acaba?
Sarı siteye baktığımda da inanılmaz derecede x1 var, bazen kafam karışıyor.
Gerçekten bu araba alma işi çok zormuş, seçimi daraltmadıkça daha da zorlaşıyor işler.

Tiguan DQ381 kesin bilgi.

johnie
22-04-2026, 10:56
x3 fiyat performans bu sınıfta, 2022 2023 fl baya kaliteli,

Kesinlikle katılıyorum da maalesef ülkede sıfır araç dahil olmak üzere kimseye güvenilemiyor. Her gün baktığım ilanların haddi hesabı yok.
bu da çok kafamı karıştırmıyor değil. Bu kadar verince sıfır araba alalım kafasındayız biraz da açıkçası. VAG mı olur diğerleri mi göreceğiz.

HaKo
22-04-2026, 12:57
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-bmw-shams-motors-bmw-x3-2.0i-x-line-lazer-far-uzun-garantili-e.bagaj-1308093765/detay)

Bu benim eski aracım , bir tanıdığıma satmıştım 4 ay önce 20 binde. bir değerlendirin derim tertemiz araba.

johnie
22-04-2026, 13:02
Tiguan DQ381 kesin bilgi.

Sordum geçen hafta baktı hatta dq200 dedi :)
o zaman alınır gibi? :)
Hoş arıza çıksa Q3 de yaratacak gibi duruyor bir süre sonra.
Bunu herhalde tam alım sırasında faturada anlayacağız gibi görünüyor. Ayrı ayrı geliyor olamaz değil mi ?

dirk
27-04-2026, 12:04
2026 Kodiaq Sportline veya Cupra Terramar'a'da bakın seçenekleri arttırıp kafanızı karıştırmak gibi olmasın ama

johnie
27-04-2026, 20:07
2026 Kodiaq Sportline veya Cupra Terramar'a'da bakın seçenekleri arttırıp kafanızı karıştırmak gibi olmasın ama

Kodiaq sanırım Tayron ile aynı boyutta, bizim için çok büyük.
Cupra da pek tercih ettiğimiz bir araç olmadığı için hiç listeye almadık.
yeni nesil bir çok aracın görüş mesafesi eski arabalar gibi değil. Yenilerin hepsinde motoru görüyorsunuz, yolu pek görmenin imkanı yok.
eski araçlar biraz daha yumurta gibi olduğundan görüş mesafesi daha iyiyken yenilerde bu biraz sıkıntı.
Belki bir ihtimal listeye Mini Countryman eklenebilir fakat f/p olarak Tiguan R biraz daha mantıklı gibi geliyor fakat kimisi yanaşma diyor kimisi gözün kapalı al diyor ondan dolayı biraz kafa karışık ama %55 Tiguan gibi gözüküyor şu an.

207_TR
28-04-2026, 09:00
Tiguan R line candır ama Terramar da fiyat performans için çok iyi bir seçenek.

KoramiraL
02-05-2026, 21:28
Şu Listeyi Kaan sormuştu hepsini kullanmış biri olarak Bmw açık ara öne geçer. Hızlı şarj yok maalesef, 54 km menzili var 195 km limitörlü araç, online hizmetler ilkten açık geliyor sonrası için üyelik isteye bilir. Q3 Sportback kullandım cidden iyi ama donanım farkları çıka biliyor, sürücü koltuğu hafızalı gelip yolcu koltuğu manuel ola biliyor. Tiguan zaten bildiğimiz gibi :D

johnie
03-05-2026, 07:18
Şu Listeyi Kaan sormuştu hepsini kullanmış biri olarak Bmw açık ara öne geçer. Hızlı şarj yok maalesef, 54 km menzili var 195 km limitörlü araç, online hizmetler ilkten açık geliyor sonrası için üyelik isteye bilir. Q3 Sportback kullandım cidden iyi ama donanım farkları çıka biliyor, sürücü koltuğu hafızalı gelip yolcu koltuğu manuel ola biliyor. Tiguan zaten bildiğimiz gibi :D

Biraz fiyat performansatayız. Eğer istediğimiz Tiguan fiyatlarına temiz düzgün x1 bulursak neden olmasın.
O şarj zaten büyük ihtimalle ayda 1 falan edilir :d Haziran başındaki teklifleri değerlendirip en doğrusuna karar vermeye çalışacağız.
x1 neden bunların arasında en iyisi, ben de bindim fakat iç kalitesi o kadar wouw gelmedi.
x3 almaadım ama bmw olsun x1 olsun gibi olmuş biraz , öyle hissettirdi.

KoramiraL
03-05-2026, 08:25
Donanım olarak diğerlerine göre daha fazla, uzaktan erişe bilirlik hizmetleri gibi mesela ? Kalite olarak evet çok tepede değil ama otoban kullanımında beklentimden iyi çıkmıştı. Filo aracı olarak gelmişti bize, genelde şarj ediliyordu araçlar ama eco modda vs kullanırsanız rejenerasyon ile pilleri geri dolduruyor.

johnie
06-05-2026, 19:12
Selamlar Herkese,

O gün geldi çattı, yaklaşık 8 senedir kullandığımız Q3 1.4 TFSI dan ayrılma vakti geldi.
Kendisi ile gayet güzel km ler geçirdik hiç üzmedi bizi gerçekten yakmasına rağmen konforu ve gidişi hiç bir zaman sorun yaratmadı.
Yine aynı kasanın direkt sıfırı olsa herhalde düşünmeden alırdık.
Ağırlıklı olarak Q3 ten yana fikrimiz fakat yine de danışmak istedim.

Hafta sonu 3 araç baktık ama net kafamıza yatan olmadı - hepsi şu an muallakta.

Ağırlıklı şehir içinde yazın şehir dışına gidiliyor çok fazla onun haricinde günlükte kullanılacak araç.

1- Tiguan R Line (2025 Mode)

2 - Bmw xdrive25e (2025 Model)

3- Son kasa Q3 (2025 Model)

Sanırım Tiguan'ların dq200 motorları biraz problemli. İstanbul trafiğinde belli bir süre sonra kavrama ve ısınmadan dolayı problem yaratacağı yazıyor bir çok yerde. Bu arada R line paket doluluğu baya baya güzel.

xdrive için de eğer şarj etmeyeceksen pili taşımanın mantığının olmadığını okudum, izledim bir çok kişi tarafından.

Listeye baktığınızda hangisi neden alırdınız fikirlerinizi paylaşırsanız eğer yardımcı olabilirsiniz belki :)

Şimdiden herkese yorumları için teşekkür ettim.

Bunların yanına v60CC eklesem fikirler değişir mi ?
Bayadır aklımda olan araba fakat içi yenilenmediğinden dolayı istemiyordum son zamanlarda yine oldukça yükseldim.
Kronik bir sorunu yoksa sanırım buradan devam edeceğiz gibi.

johnie
03-06-2026, 13:13
Doğuş Oto dışarıda yapılan PPF lerde aracın garantiden çıkacağını söylüyor, böyle bir şey olabilir mi ?
Ayrıca Tiguan'ın tamponları plastik aksam olduğundan dolayı oraya da PPF yapılmadığını ilettiler.

Yakın zamanda araç alıp böyle bir şey yaşayan oldu mu ?

207_TR
03-06-2026, 13:21
Doğuş Oto dışarıda yapılan PPF lerde aracın garantiden çıkacağını söylüyor, böyle bir şey olabilir mi ?
Ayrıca Tiguan'ın tamponları plastik aksam olduğundan dolayı oraya da PPF yapılmadığını ilettiler.

Satış danışmanı mı söylüyor, servis mi söylüyor ?

dqn
03-06-2026, 13:30

A3 sedan aracımı 2025 ekimde aldım. Dışarıda kaplattım.

DSG için 2-3 kez servise gitmek durumunda kaldım. Bir sorun yaşamadım. Her gittiğimde de özellikle söyledim yıkamasınlar diye. Olumsuz bir durumla karşılaşmadım.

207_TR
03-06-2026, 14:12

Doğuşta kaç para istediler PPF için,

Bu arada garantilik bir durum olmaz.

johnie
03-06-2026, 14:23
Satış danışmanı mı söylüyor, servis mi söylüyor ?

Satış danışmanı tabi ki :)

A3 sedan aracımı 2025 ekimde aldım. Dışarıda kaplattım.

DSG için 2-3 kez servise gitmek durumunda kaldım. Bir sorun yaşamadım. Her gittiğimde de özellikle söyledim yıkamasınlar diye. Olumsuz bir durumla karşılaşmadım.

Saolasın, bana da garip geldi de bunu söylemeleri ondan dolayı bir sorayım dedim.

Doğuşta kaç para istediler PPF için,

Bu arada garantilik bir durum olmaz.

110bin. + hiç bir kapı kolunu bir yeri sökmüyorlar, sistem tarıyormuş arabayı ona göre çıkarıyor dedi de zaten dedim kapı kollarının oralar ve tampon kaplanmadığı sürece bir anlamı yok bu işin. İşlerine kolay geliyor anladığım kadarı ile. Zaten tamponu kaplamayan yere para vermem.

207_TR
03-06-2026, 15:07
Satış danışmanı tabi ki :)

Saolasın, bana da garip geldi de bunu söylemeleri ondan dolayı bir sorayım dedim.

110bin. + hiç bir kapı kolunu bir yeri sökmüyorlar, sistem tarıyormuş arabayı ona göre çıkarıyor dedi de zaten dedim kapı kollarının oralar ve tampon kaplanmadığı sürece bir anlamı yok bu işin. İşlerine kolay geliyor anladığım kadarı ile. Zaten tamponu kaplamayan yere para vermem.

Şu önemli, kaç yılda bir söküm-değişim yapılması gerektiğini söylüyorlar. Hangi marka kullanıyor vs.

110 ortalama bir rakam.

Ürün güzel ve işçilik iyi olduğu sürece Bayide yapılmasını öneriyorum.

ama bazı yerler yıkama-yağlama yapıp gönderiyorlar basit malzemelerle.