Orijinalini görmek için tıklayınız : KKTC ye yerleşmek :)
KoramiraL
14-05-2026, 11:55
Selam Forum,
Belki de daha önceden açmam gereken bir konuydu ama yaklaşık 6 ay önce, Kasım ayında ani bir karar ile ailemle birlikte KKTC'ye yerleştim. Eşimden dolayı zaten vatandaşlığım da vardı; Türkiye’deki SGK sistemine göre 7000 prim günümü de tamamlamıştım. Bir de kapımızın önünde yasaklı madde kullanan gençleri görünce, tabiri caizse koşarak kaçtık diyebilirim.
Buraya geldiğimizden beri stres seviyem azaldı, alışkanlıklarım değişti ve aileme daha fazla vakit ayırmaya başladım. İstanbul'un o koşuşturmacası meğer bizleri ne kadar çok yoruyormuş... Darısı bu şekilde düşünenlerin başına; inşallah sizler de isteklerinizi gerçekleştirirsiniz. :)
Burak K.
14-05-2026, 12:17
tebrik mi edelim ne diyelim ne saçma bi konu bu
Selamlar
Hayırlı olsun.
iş hayatı durumları nasıl. Geçim macerasını nasıl tamamlıyorsunuz.
Hayırlı olsun.
Zamanında İstanbul'a gitmemiz lazım diye bizi kavimler göçüne zorlayan babam da şimdi "buralardan kurtulmak lazım" kafasında.
Hoş, onunki klasik yaşlı muhabbeti, gidelim bilmemnereye yerleşelim diye kerbela gibi yere gidecek, 3 güne sıkılacak sonra. Hastalığı bilmemnesi dert olacak.
Ülkede İstanbul Ankara İzmir harici bi şehre de gidilse mutlu olunabilir sanırım kafasındayım aslında. Ancak İstanbul harici Ankara ve İzmir'de bile sıkıntıdan çatlıyorum, yaşamak elbette ki farklı oluyor ama İstanbul'u da bırakamıyoruz. Diğer yandan da ömür yiyor kardeşim, nasıl bi kısır döngü ise artık...
KoramiraL
14-05-2026, 13:45
Selamlar, eşimi iş teklifi aldığı için onun yönünden bakarsak kolay ama ben 2 2.5 ay kadar işsiz kaldım. Ehliyetidir, adayı öğrenmesi vs. görüşmeye gidildiğinde yeni geldim dediğiniz de bakışlar kısmen değişiyor. Şu anda sabah 8 akşam 6 iş ile ev arası 12 dakika 2 dakikası akan trafik :)
Geçim yönünden büyük alış verişlerimizi aylık olarak büyük marketlerden gerisini şehir içindeki yada oturduğumuz köy deki marketten karşılıyoruz. Elektrik ve su kısmen Türkiye' ye göre pahalı dene bilir, her evin su deposu olduğu için belediye aranıp adres verilinde tankeri hemen yönlendiriyor. 2 kişinin maaşı Türkiye şartlarına göre burada daha iyi dene bilir.
KoramiraL
14-05-2026, 13:48
Hayırlı olsun.
Zamanında İstanbul'a gitmemiz lazım diye bizi kavimler göçüne zorlayan babam da şimdi "buralardan kurtulmak lazım" kafasında.
Hoş, onunki klasik yaşlı muhabbeti, gidelim bilmemnereye yerleşelim diye kerbela gibi yere gidecek, 3 güne sıkılacak sonra. Hastalığı bilmemnesi dert olacak.
Ülkede İstanbul Ankara İzmir harici bi şehre de gidilse mutlu olunabilir sanırım kafasındayım aslında. Ancak İstanbul harici Ankara ve İzmir'de bile sıkıntıdan çatlıyorum, yaşamak elbette ki farklı oluyor ama İstanbul'u da bırakamıyoruz. Diğer yandan da ömür yiyor kardeşim, nasıl bi kısır döngü ise artık...
Teşekkür ederim, hocam o kısır döngüyü kırmazsan çok zor bana hala zor geldiği durumlar oluyor sabah 4 de kalkıyorum bazen horozdur, köpektir, kuştur hepsinin sesini duyunca bünye otomatik olarak kalk artık uyumaya gerek yok demeye başladı. Burada ilgin. bir kültür var genelde her pazar evlerde mangal yakanlar var onları gördükçe söylediğin döngüden koşarak uzaklaşılıyor :)
Kaç yıldır konuşuyorduk bu taşınma işini senle hatırlıyor musun. Ben bile şaşırdım bu kadar hızlı gelişmesine olayın. Trafik işi TR ye göre çok iyi tabiki. Ben de tatil için gittiğimde araç kullanırken baya rahat etmiştim, trafik net şekilde kültürel bir şey, TR deki yamyamlardan 1 tanesi bile yokt.
2 günde 500km ye yakın yol yapıp sağdan direksiyonlu aracı ilk defa kullanmama rağmen majör bir sorun da yaşamadım. (Kiralık aracın kırmızı plakası sanırım fayda sağlıyor bu konuda)
Huzurla yaşa kardeşim, yaşam standardın yükseldi net şekilde.
Yeni yaşantınız hayırlı olsun. Umarım bu dinginlikten sıkılmazsınız.2 3 yıl önce bir arkadaşım Mağusoya yerleşti bir erkek giyim butik açmıştı, öğrenci varken güzel ama tatillerde iş duruyor noktasına geldiğini dile getirmişti.Ama genel anlamda memnun kendisi
KoramiraL
14-05-2026, 15:06
Kaç yıldır konuşuyorduk bu taşınma işini senle hatırlıyor musun. Ben bile şaşırdım bu kadar hızlı gelişmesine olayın. Trafik işi TR ye göre çok iyi tabiki. Ben de tatil için gittiğimde araç kullanırken baya rahat etmiştim, trafik net şekilde kültürel bir şey, TR deki yamyamlardan 1 tanesi bile yokt.
2 günde 500km ye yakın yol yapıp sağdan direksiyonlu aracı ilk defa kullanmama rağmen majör bir sorun da yaşamadım. (Kiralık aracın kırmızı plakası sanırım fayda sağlıyor bu konuda)
Huzurla yaşa kardeşim, yaşam standardın yükseldi net şekilde.
Cidden yaşam kalitesi artıyor insanın, trafik bile ayrı bir stresmiş diyorsun, sosyal çevre edindikçe arkadaşlarla görüştükçe, ne bileyim deniz kenarına yürüyüşe gidince bile geç kalmışım dedirtiyor. Senin de buraya gelmen lazım şart bu yani kardeşim, hakkını helal et sende çok konuştuk seninle :)
Yeni yaşantınız hayırlı olsun. Umarım bu dinginlikten sıkılmazsınız.2 3 yıl önce bir arkadaşım Mağusoya yerleşti bir erkek giyim butik açmıştı, öğrenci varken güzel ama tatillerde iş duruyor noktasına geldiğini dile getirmişti.Ama genel anlamda memnun kendisi
Şu anda zorluk çekiyorum kısmen ama alışmaya başladım, benim öğrencilerle ilgili bir işim yok sadece gittiklerinde adanın daha da sakin oluşan trafiğin bile kalmadığını söylüyorlar. :)
Hayırlı olsun. Umarım umduğunuzu uzun vadede bulursunuz. Bende İstanbul'dan kaçmak istiyorum. Zaman zaman forumda da yazıyorum. Bir yandan da sakinlik istiyor muyum ? emin olamıyorum. Kaosa alışmışız.
Cidden yaşam kalitesi artıyor insanın, trafik bile ayrı bir stresmiş diyorsun, sosyal çevre edindikçe arkadaşlarla görüştükçe, ne bileyim deniz kenarına yürüyüşe gidince bile geç kalmışım dedirtiyor. Senin de buraya gelmen lazım şart bu yani kardeşim, hakkını helal et sende çok konuştuk seninle :)
Helal olsun ne demek. Oğlan için iyi oldu, o istanbul keşmekeşinde kalmayacak. Sıkış tepiş metobüs, ahır gibi kokan metro ya binmeyecek. Saatlerce trafikte ömrünü heba edip egsoz kokusu içinde yaşamayacak.. Bana gelirsek kıbrıs ve ben imkansız :) Sonbaharda gitmiş olmama rağmen yamuldum sıcaktan. Gezmeye gelirim tez zamanda bir kanatlı alıyosun :)
Şu anda zorluk çekiyorum kısmen ama alışmaya başladım, benim öğrencilerle ilgili bir işim yok sadece gittiklerinde adanın daha da sakin oluşan trafiğin bile kalmadığını söylüyorlar. :)
Hayırlı olsun. Umarım umduğunuzu uzun vadede bulursunuz. Bende İstanbul'dan kaçmak istiyorum. Zaman zaman forumda da yazıyorum. Bir yandan da sakinlik istiyor muyum ? emin olamıyorum. Kaosa alışmışız.
Bu çok net olması gereken bir cevap bence, ha ben ist da yaşamıyor olmama rağmen şehrin o karmaşasını (sakarya da baya şenlendi göç ala ala, trafik vs artmaya başladı) bazen düşünüyorum şehirden 30 dk uzaklıkta bir yerlerde bahçeli bir ev vs yaşayabilir miyim diye cevabım Hayır oluyor.
Kendi içinde net olmadan böyle radikal bir göç çok sıkıntılı sonuçlar doğurabilir bence çok iyi düşünerek taratarak karar almak lazım. Ha ist da yaşanır mı ? Bence net hayır.
Taşınma mavralarını falan bi geç önce, yok sıkılır mıyım, yok tarafik, yok iş güç bunları bırak kardeşim sadede gel.
S13, S14, RX7 ya da 8, bi 46 M3 falan ne zaman onu anlat bana hahahaha :)
KoramiraL
15-05-2026, 10:47
Taşınma mavralarını falan bi geç önce, yok sıkılır mıyım, yok tarafik, yok iş güç bunları bırak kardeşim sadede gel.
S13, S14, RX7 ya da 8, bi 46 M3 falan ne zaman onu anlat bana hahahaha :)
Öncelikle eve araç aldık 2019 Nissan Note 1.2 46 binde şimdilik ona biniyoruz. 2. araç olarak bakmaya başlayınca durumda iyi olursa RX-8 var 1JZ-GTE VVT-i swaplı var belki ona niyetlenirim ama belli olmaz belki FN2 tayyar alırım ***** onlarda uygun, çok var araç ama ne çıkar ne alınır hiç belli olmaz W140 alırım belki :D
Burak K.
15-05-2026, 12:18
Öncelikle eve araç aldık 2019 Nissan Note 1.2 46 binde şimdilik ona biniyoruz. 2. araç olarak bakmaya başlayınca durumda iyi olursa RX-8 var 1JZ-GTE VVT-i swaplı var belki ona niyetlenirim ama belli olmaz belki FN2 tayyar alırım ***** onlarda uygun, çok var araç ama ne çıkar ne alınır hiç belli olmaz W140 alırım belki :D
ruhsat at bize ruhsat anlatma bunları ruhsat nerde
KoramiraL
15-05-2026, 13:06
ruhsat at bize ruhsat anlatma bunları ruhsat nerde
Gün görmemiş küfürler için doğru adrestesiniz, en yakın zamanda küfrünüz tarafınıza iletilecektir. Bekleyenler arasında da... :)
Dertsiz basina dert aldin yani :D hadi bakalim secenek cok ;)
Hayirli olsun bu arada en guzel tercihi yapmissiniz darisi basimiza
::ZaFeR::
16-05-2026, 11:46
Hayırlı olsun abi. Biz Sakarya sınırları içerisinde takılmaya devam :D
Dogukankyn
16-05-2026, 16:49
Merhabalaar hoş geldiniz adacığımıza :)
Müsait olduğunuz bir vakitte tanışmak isterim bende k.k.t.c de ikamet ediyorum şu anlık r56 cooper s sonrası 206 gti ile devam ediyorum hedefim 350z ya da s15 arkadaşlarımızda biraz daha ateşli araçlar var :)
KoramiraL
18-05-2026, 07:06
Hoşbuldum, arkadaşım mutlaka bende isterim görüşmeyi. Ada da 206 Gti nasıl buldun hocam arada bende bakıyorum ne var ne yok diye düşünüyordum :D
Dogukankyn
18-05-2026, 20:36
Çok büyük şansa denk geldi Nasip diyelim, şimdi de bir tane 206 rc düştü satılık siyah 97 bin km de 6Bin stg istiyor. düşünürseniz sahibinin numarasını verebilirim :)
Müsait olduğunuzda iletişime geçelim kktc tech turkey buluşması yapalım özgün abi de arada geliyor zaten onuda denk getirirsek tam olur :)
ChuckBartowsKi
20-05-2026, 10:41
İstanbulda doğmadım ama 16 yaşından 28 yaşına kadar İstanbul'da yaşadım görece maddi hiçbir sıkıntım yok hep iyi şartlarda yaşadım 2 üniversite okudum ve çok keyifli yıllar geçirdim kendi işimi yapıyorum şirketimin merkezi istanbulda ama bu sene evlenmeye karar verdim ve görece daha küçük asıl memleketim olan bir anadolu şehrine yerleşmeye karar verdim herkes çok garipsedi bu durumu ama hep şunu söylüyorum istanbul maalesef yaşanabilecek seviyede değil burada 5-10 yıl özellikle öğrencilik yıllarını geçirip kaçacaksın ve sadece benim yapacağım gibi gezmeye geleceksin :)
Sizin tabii çok farklı bir durum olmuş bambaşka bir ülke sevindim adınıza...
KoramiraL
20-05-2026, 11:29
İstanbulda doğmadım ama 16 yaşından 28 yaşına kadar İstanbul'da yaşadım görece maddi hiçbir sıkıntım yok hep iyi şartlarda yaşadım 2 üniversite okudum ve çok keyifli yıllar geçirdim kendi işimi yapıyorum şirketimin merkezi istanbulda ama bu sene evlenmeye karar verdim ve görece daha küçük asıl memleketim olan bir anadolu şehrine yerleşmeye karar verdim herkes çok garipsedi bu durumu ama hep şunu söylüyorum istanbul maalesef yaşanabilecek seviyede değil burada 5-10 yıl özellikle öğrencilik yıllarını geçirip kaçacaksın ve sadece benim yapacağım gibi gezmeye geleceksin :)
Sizin tabii çok farklı bir durum olmuş bambaşka bir ülke sevindim adınıza...
Teşekkür ederim, doğru söylediğiniz ki ben eşyalarımı herşeyi toplayıp evi kapatıp ailemi KKTC ye geleceğimiz gün kapımın önünde yasaklı madde kullandılar gündüz saatlerinde idi. Yaşadığım bölge Bağcılar olsa da semt çok düzgün idi oda bozulmaya başlamıştı.
Burak K.
22-05-2026, 09:54
ruhsat fotoğrafı gelmedi mi hala
KoramiraL
22-05-2026, 16:30
Az sonra gruptan atacağım sana foto bütün merakın gidecek :)
Burak K.
23-05-2026, 08:54
Az sonra gruptan atacağım sana foto bütün merakın gidecek :)
ruhsat fotoğrafı atmıyorsan boşa gitmişsin kıbrısa
ruhsat fotoğrafı atmıyorsan boşa gitmişsin kıbrısa
99 sene önce sattığın araba neden profilinde senin. Telif mi atsın güncel sahibi illa. :D
Burak K.
02-06-2026, 11:40
99 sene önce sattığın araba neden profilinde senin. Telif mi atsın güncel sahibi illa. :D
Biz eskiye dönersek siz deliye dönersiniz ayık olun subliminal mesaj var :D
Hondafatih
03-06-2026, 10:04
istanbul dışında olsun da neresi olursa olsun rabbim ağız tadınızı bozmasın yeter nerede mutluysan orası senin hayatın..
KoramiraL
06-06-2026, 09:15
istanbul dışında olsun da neresi olursa olsun rabbim ağız tadınızı bozmasın yeter nerede mutluysan orası senin hayatın..
Amin Allah herkesin gönlüne göre versin, cidden büyük bir refahlık yaşıyoruz. Köy hayatı tarzında gece 8 den sonra börtü böcek sesi duyuyoruz, ufaklık da gün içinde bahçede koşturuyor tamam işte huzur da oldu mu insan daha ne ister ki ? :)
sportinger
27-06-2026, 13:47
ben eşim ve oğlumla 5 sene yaşadık Lefkoşada, tatlı anılarım oldu. döndüğümede çok pişmanım...
Burak K.
10-07-2026, 12:10