PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni potansiyel vergiler

DOHC
17-07-2026, 08:33
Piyasa Turkiye ✰ on X: "🔴 Binek otomobillerde cekiş sistemine gore vergilendirme yetkisi alındı.

📍Duzenleme, Meclis'''e sunulan yasa teklifine eklenen maddeyle getirildi.

📍Buna gore onden cekiş (FWD), arkadan cekiş (RWD) ve dort ceker (AWD/4WD) araclar icin farklı vergi oranları belirlenebilecek. https://t.co/VjJIlclVAO" / X (https://x.com/PiyasaTturkiye/status/2077652598165758413?s=20)

Binek otomobillerde çekiş sistemine göre vergilendirme yetkisi alındı.

📍Düzenleme, Meclis'e sunulan yasa teklifine eklenen maddeyle getirildi.

📍Buna göre önden çekiş (FWD), arkadan çekiş (RWD) ve dört çeker (AWD/4WD) araçlar için farklı vergi oranları belirlenebilecek.

oguz
17-07-2026, 11:20
RWD için Premium sınıf BMW - Mercedes gibi 1.6 motor arkadan itiş sistemi ile satışta. Kesin hedef burasıdır.
FWD için bazı fiyat aralığında ÖTV'yi artırır yada SUV sınıflarında artırır ***** popüler oldu.
AWD için ise tüm modeller de hem MTV yi hem de ÖTV'ye extra koyacaktır. Yine sebep Suv pazarı artıyor diye,
Tabi Ana Hedef HALK, ***** boş bırakmamak ve yaratıcı olmak lazım. HALK'ın refahı önemli , düzenli şekilde öpülmesi sevilmesi şart. Vergi devletin halka olan sevgisidir. Her sevgi gibi yaratıcılık ve yenilik ister.
Şanslıyız ki çok yaratıcı yöneticilerimiz var. Sevgilerini pekiştirmeyi ve yeniden oluşturmayı biliyorlar...

yiiter
17-07-2026, 17:03
2 haftadır 1.4 hybrid 4x4 vitara bakıyordum elimi çabuk tutabilirsem zamlanmadan alırız artık

TarikS
20-07-2026, 16:23
elektrikli araç sahiplerinin almadığı benzinden dolayı kaçan vergiyi almak için bi MTV düzenlemesi bekliyorum ben :D

bir de TÜV'den TÜV'e yapılan km'ler raporlanıp sonraki MTV'de ona göre "km aşım vergisi" de eklenebilir

var mı artıran

DOHC
20-07-2026, 17:49
İzah yok, mizah var dersek;
* Silecek suyu hacmine göre vergilendirme
* Lastik basınç değerine göre vergilendirme
* Bagaj hacmine göre vergilendirme
* Buji tırnak aralığına göre vergilendirme
* Lastik ebadına göre vergilendirme
* Renge göre vergilendirme

Ormanci
20-07-2026, 21:44
Ya öyle ki, ilk 2 veya 3 vergi dilimine giren araba yok şu anda, onu bile güncellemiyorlar.
Onu geçtim, gelir vergisinde de benzer muhabbet var, eski oranlamalara bakarsak şu anda gelir vergisi dilimlerinin de güncellenmesi gerekiyor ama güncellemiyorlar son 3-5 senedir, direkt 1-2 ay sonrasında en yüksek vergi dilimine giriyoruz.

Ödediğim tüm vergileri haram zıkkım ediyorum uzun süredir, helal etmiyorum.

Bu arada kullandığım araba da 4x4, 11 yaşındaki arabanın MTV'sini de değiştirirlerse böyle helal olsun :D

livaneli
20-07-2026, 22:22
Doymuyor o. çocukları

slowmotion
21-07-2026, 08:30
elektrikli araç sahiplerinin almadığı benzinden dolayı kaçan vergiyi almak için bi MTV düzenlemesi bekliyorum ben :D

bir de TÜV'den TÜV'e yapılan km'ler raporlanıp sonraki MTV'de ona göre "km aşım vergisi" de eklenebilir

var mı artıran

Bence bunlara gerek yoktu, 50 cc mtv, eksoz muaynesi ve sigorta zorunluluğu getirse iş tamamdı;)

DOHC
25-07-2026, 10:30
Piyasa Turkiye ✰ on X: "🔴 TBMM'''de kabul edilen onergeyle binek arac ve motosikletlerde asgari maktu OTV uygulaması getirildi.

📍Binek otomobillerde asgari maktu OTV 100 bin TL olarak belirlendi.

📍Motosikletlerde asgari maktu OTV 30 bin TL olacak.

📍Hesaplanan oransal OTV bu tutarların altında kalırsa, asgari maktu OTV uygulanacak.

📍4 kW altındaki elektrikli motosikletler duzenlemeden muaf tutuldu.

📍Cumhurbaşkanına, OTV tutarlarını 10 katına kadar artırma veya sıfıra indirme yetkisi verildi." / X (https://x.com/PiyasaTturkiye/status/2080663766442623400)

TBMM'de kabul edilen önergeyle binek araç ve motosikletlerde asgari maktu ÖTV uygulaması getirildi.

��Binek otomobillerde asgari maktu ÖTV 100 bin TL olarak belirlendi.

��Motosikletlerde asgari maktu ÖTV 30 bin TL olacak.

��Hesaplanan oransal ÖTV bu tutarların altında kalırsa, asgari maktu ÖTV uygulanacak.

��4 kW altındaki elektrikli motosikletler düzenlemeden muaf tutuldu.

��Cumhurbaşkanına, ÖTV tutarlarını 10 katına kadar artırma veya sıfıra indirme yetkisi verildi.

alper_pug
25-07-2026, 10:41
Tweetin altına birisi güzel yazmış.

'' Bu ülkede araba satın alınmıyor.
Vergi satın alıyorsun yanında arabayı hediye ediyorlar. ''