PDA

Orijinalini görmek için týklayýnýz : Yurtdýþýndan coilover getirtmek

Oguzhan.Ozturk
24-07-2026, 09:58
Merhaba sevgili forumdaþlar, aracýma jant lastik seti aldým, araç orijinal yaylarý ile malesef çok yüksek kaldý jant lastik arasý 6cm var, alacaðým marka coilover Türkiye sýnýrlarýnda malesef jantý aldýðým gün stoðu tükendi.. þuan araca en uygun coilover seti 70K

Þimdi asýl meselemize gelelim yurtdýþýndan bildiðiniz üzere kendimiz malzeme alamýyoruz, biraz bu iþlerle ilgilenenlerle sohbet ettiðimizde ürünü alsan bile fatura þirket adýna olacak ve gümrük müþaviri tutacaksýn dendi, tamam müþavir tutalým 5-10.000tl ile çözebilirsek ne ala ama fatura þirket adýna ne alaka anlamadým bu hususta sohbet etmek istiyorum,

2. olarakta bu coilover kutu þeklinde takriben brüt 25-28kg arasýnda bunu uçakla yurda sokmak mümkün mü gerekirse %30 vergisini vs vererek ?

ya da Devletimiz var olsun ama týrla vs sokalým diyip hýzlý þekilde malzemeyi getirebilecek birisi varsa iletiþime geçerse sevinirim :heyoo:

Schumi
24-07-2026, 11:12
Zamanýnda PTT kargo ile Almanya'dan coiloverlar getirttim kaç kere. Þu düþtüðümüz hale bak. Lanet olsun böyle düzene günceli olsun. Bu arada Bence sen önce bir müþavire danýþ. Çünkü astronomik masraflar çýkýyor.

CloudGrey
24-07-2026, 11:18
bavulla bir arkadaþýn / tanýdðýn getirmediðin sürece daha pahalýya gelir..

atýyorum st coiller yurtdýþýnda 1200-1500 € yani 60-75 bin tl.
Burada 90-95 istiyorlar...

Berkan
24-07-2026, 13:02
Gümrük masraflarý, gümrük müsavir masraflarý , ordino/ardiye ücreti, damga vergisi,noterden müsavire verecegin vekalet ve unuttugum kalemler olabilir eksigi yok fazlasý var. 5-10bine imkansýz.

SinanAdalý
24-07-2026, 13:03
bavulla bir arkadaþýn / tanýdðýn getirmediðin sürece daha pahalýya gelir..

atýyorum st coiller yurtdýþýnda 1200-1500 € yani 60-75 bin tl.
Burada 90-95 istiyorlar...

Artýk o iþte zor.. Gümrük muhafazaya takýlýrsa haklýda olsan onlarý biþeye ikna etmek deveye hendek atlatmaktan daha zor. Sonra Dmax'de Gümrük muhafaza Türkiye'de izlemeyelim :)

CloudGrey
24-07-2026, 13:35
Artýk o iþte zor.. Gümrük muhafazaya takýlýrsa haklýda olsan onlarý biþeye ikna etmek deveye hendek atlatmaktan daha zor. Sonra Dmax'de Gümrük muhafaza Türkiye'de izlemeyelim :)

ÝZLÝYOM BÝZÝMKÝLER allahlýk alibeyler :)

geçen biri steam gift kart getirmiþti yüklü sayýda , bütün memurlar biribirine bakýyor bu ne la diye - görmen lazým birde rolleniyorlar böyle tripli tripli :)

neyse konumuza dönersek , attýðýn taþ ürküttüðün kuþa deðmiyor...
burdan almak daha zahmetsiz.

Sefa_vts
24-07-2026, 15:55
Son gümrük düzenlemesinde ek vergi geldi buarada süspansiyon sistemlerine artık getirmek daha da zor.

Şöyle özet geçeyim yakın zamanda Amerika'dan fren diski getirmiş biri olarak. Gümrük işlemleri için dosya başına 3.500 - 5.500 TL Gümrükçü alır. İster içerisinde 1 adet ürün olsun ister tek dosyada 10 tane ürün olsun. Ürün bedeli üzerinden %10-%20-%40-%60 oranlarda vergi alınır, ürün tutarı üzerinden. Nedir bunlar derseniz ürün menşei ve tipine göre değişiyor. Ayrıca 4-5 hafta önce ST XTA Coilover aldım aracım için sağolsun Maslak da bir arkadaş getirtiyor ona sipariş vermiştik. Yurt dışı satış fiyatından 450-500 € daha pahalıya geldi haliyle (Yurt dışı fiyatlarında TAX Excluded olarak bakın).

Tek başınıza getirtmek ve vergilerden kaçmak için sadece Bavul operasyonu olabilir, o da getiren koyacak ve yakalanmayacak. Bir diğer senaryo ise aracınızla yurt dışına çıkacaksınız taktırıp geleceksiniz ki onu yapanlar da çoğaldı.

Sefa_vts
24-07-2026, 15:59
Dil problemi yasiyorum, asagidaki gibi duzeltilmistir

Soyle ozet geceyim yakin zamanda Amerika'dan fren diski getirmis biri olarak. Gumruk islemleri icin dosya basina 3.500 - 5.500 TL gumrukcu alir. Ister icerisinde 1 adet urun olsun ister tek dosyada 10 tane urun olsun. Urun bedeli uzerinden %10-%20-%40-%60 oranlarda vergi alinir, urun tutari uzerinden. Nedir bunlar derseniz urun mensei ve tipine gore degisiyor. Arica 4-5 hafta once ST XTA Coilover aldim aracim icin sag olsun Maslak'ta bir arkadas getirtiyor ona siparis vermistik. Yurt disi satis fiyatindan 450-500 EUR daha pahaliya geldi haliyle (Yurt disi fiyatlarinda TAX Excluded olarak bakin).

Tek basiniza getirtmek ve vergilerden kacmak icin sadece bavul operasyonu olabilir, o da getiren koyacak ve yakalanmayacak. Bir diger senaryo ise aracinizla yurt disina cikacaksiniz taktirip geleceksiniz ki onu yapanlar da cogaldi.

Oguzhan.Ozturk
24-07-2026, 16:48
Bavulda yakalanmamasý imkansýz onu eledik, resmi þekilde uçakla getirip %30 vergisini vermeue razýyým, eðer müþavir 10K ya hallediyorsa iyi ürün zaten 300 euro , bana 300 de masrafý olsa ben oleyim, Tr de ayný mal 750Euro..

Buradan alalým dedim ama distribütöründe bile yurtdýþý rakamýndan 500-600euro fazla bu olau bana mantýklý gelmedi..

CloudGrey
24-07-2026, 17:28
ben böyle birþey trden pahalý almaya tercih ederim.

arkadaþým leon için coil aldý yurdýþý sipariþ ile.
avrupadaki leon ile TR'te gelen araçlarýn taþýcýyýlarýnda mm ' lik fark varmýþ.
haliyle coil olmadý.
aldýklarý adamlara mail attýlar , adam bizlik bi durum yok kusura bakmayýn dediler...

Oguzhan.Ozturk
24-07-2026, 19:28
ben böyle birþey trden pahalý almaya tercih ederim.

arkadaþým leon için coil aldý yurdýþý sipariþ ile.
avrupadaki leon ile TR'te gelen araçlarýn taþýcýyýlarýnda mm ' lik fark varmýþ.
haliyle coil olmadý.
aldýklarý adamlara mail attýlar , adam bizlik bi durum yok kusura bakmayýn dediler...

En kötü eylül’ü bekleyip kartla alacaðýz gibi duruyor , ama gerçekten csn sýkýcý bir durum esnaflar darýlmasýn gücenmesin ama devlet bizi onlarýn kucaðýna attý adam 300 euroya aldýðýný 1000 e satsa kimse bir þey diyemiyor…

PiscocuK
25-07-2026, 12:32
Ýmkan varsa atla arabaya Bulgar Yunan neyse artik ar bagaja gel
Kismet olursa 12 Agustosta Romanya’ya E30 festivaline gidicem. Oradan donuste arkadasima 1 tk almayi dusunuyorum

Oguzhan.Ozturk
25-07-2026, 13:12
Kismet olursa 12 Agustosta Romanya’ya E30 festivaline gidicem. Oradan donuste arkadasima 1 tk almayi dusunuyorum

Schengen olsa ben o malzeyi 10 kere alýp gelmiþtim ��

ef186
25-07-2026, 19:45
Amortisör basýnçlý tüp özel þartlar saðlanmadan uçaða çantada giremeyebilir burda gümrüðe girmeden önce geleceðiniz ülkenin hava alanýnda býrakmak zorunda kalabilirsiniz.

Oguzhan.Ozturk
25-07-2026, 19:58
Amortisör basýnçlý tüp özel þartlar saðlanmadan uçaða çantada giremeyebilir burda gümrüðe girmeden önce geleceðiniz ülkenin hava alanýnda býrakmak zorunda kalabilirsiniz.

Güzel bakýþ açýsý hiç o açýdan bakmamýþtým, bu iþi detaylý araþtýrayým yoksa jomblue eylülde tr ye gelecek öyle alacaðýz..

Y.Emre
26-07-2026, 16:43

Hangi þehre geliyorsunuz ? Yakýnsa uðrayayým

ercan26esk
26-07-2026, 17:11
Ýthalat belgesi olan firmalarla getirebilirsin vergisi vs vs masraflarýna üzerlerine koyar son fiyatý ödersin ..

Oguzhan.Ozturk
27-07-2026, 08:33
Ýthalat belgesi olan firmalarla getirebilirsin vergisi vs vs masraflarýna üzerlerine koyar son fiyatý ödersin ..

Ercan hocam bu iþlerde aracý çok fazla malesef bakýyorsun ürün 500Euro tamam diyosun %30'u iþte masrafý falan adam bide aracýya 200-250Euro istiyor malzeme Tr rakamýyla nerdeyse aynýya geliyor bir mantýðý kalmýyor, benim araç için ürün hiç olmasa mecburum ama biraz sabýr edebilsem ürün var, ha þuda var 1 kere yapar öðrenirsem devamý gelir kendi aracýma yurt dýþýndan ývýr zývýr alýrým.

PiscocuK
27-07-2026, 09:15
Hangi þehre geliyorsunuz ? Yakýnsa uðrayayým

Complex turistic casoaia olarak geciyor. Macaristana daha yakin :) bu hafta netlesecek gelip gelemeyecegimiz. Haber bekledigim bazi seyler var

Oguzhan.Ozturk
27-07-2026, 10:52
Complex turistic casoaia olarak geciyor. Macaristana daha yakin :) bu hafta netlesecek gelip gelemeyecegimiz. Haber bekledigim bazi seyler var

Baþka bir set getirmeyecek olsanýz ben aldýrýr size býraktýrýrdým bir þekilde :D

fatihob
27-07-2026, 12:50
Ben ara ara kendi arabam için parçalar getiriyorum. Þahýs olarakta, þirketim üstüneden getirdim.

Masraf deðiþmiyor.

Kýsaca ürün fiyatý +%50 gibi bir masraf oluyor.

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/244331-yurtdisindan_150_euroyu_gecen_araba_parcasi-4.html?highlight=#post8802540

Bu konuda 68. mesajda o zamanlarda aldýðým ürünlerle ilgili gümrük masraflarýný yazmýþým.

Ben Usadan getirdiðim için vergi oraný yüksek(%60), AB ülkelerinde oran %20 olmasý lazým.

Ürün fiyatý + nakliye fiyatý = Navlun bedeli.

Navlun +%20vergi ve +20kdv +Tse +gümrükçü ücreti +gümgürçü vekaletname +ardiye +birkaç ývýrzývýr þey.

Oguzhan.Ozturk
27-07-2026, 13:30
Ben ara ara kendi arabam için parçalar getiriyorum. Þahýs olarakta, þirketim üstüneden getirdim.

Masraf deðiþmiyor.

Kýsaca ürün fiyatý +%50 gibi bir masraf oluyor.

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/244331-yurtdisindan_150_euroyu_gecen_araba_parcasi-4.html?highlight=#post8802540

Bu konuda 68. mesajda o zamanlarda aldýðým ürünlerle ilgili gümrük masraflarýný yazmýþým.

Ben Usadan getirdiðim için vergi oraný yüksek(%60), AB ülkelerinde oran %20 olmasý lazým.

Ürün fiyatý + nakliye fiyatý = Navlun bedeli.

Navlun +%20vergi ve +20kdv +Tse +gümrükçü ücreti +gümgürçü vekaletname +ardiye +birkaç ývýrzývýr þey.

Fatih hocam bizim ürün yurtdýþý kendi sitesinde 400Euro ben +%50'ye razýyým ama bizim þansýmýza Tse vs vs eklenirse sýkýntý teþekkür ederim þimdi sizin konuyu komple bir þekilde okudum..

Yasal yolla getirmekten vazgeçtim , inþallah gümrükçü arkadaþlar burayý okumuyordur :D

fatihob
27-07-2026, 15:31
Fatih hocam bizim ürün yurtdýþý kendi sitesinde 400Euro ben +%50'ye razýyým ama bizim þansýmýza Tse vs vs eklenirse sýkýntý teþekkür ederim þimdi sizin konuyu komple bir þekilde okudum..

Yasal yolla getirmekten vazgeçtim , inþallah gümrükçü arkadaþlar burayý okumuyordur :D

Bu arada o konuda ve üstteki mesajda yanlýþ yazmýþým yada doðru kelimelerle anlatamamýþým. +%50 falan derken, ürün bedelinden %50 daha fazla min ödeme çýkýyor.

Ben o zamanlar Y.dýþýna 567$ ödeme yapmýþým, TR gümrüðüne 890$ ödeme yapmýþým. Toplam maliyet = 1457$ olmuþ.

Ürün EUda 400€, nakliye 100€ tutsa total 500€
Kabaca en iyi ihtimalle TR'de 500€ daha ödeme çýkar maliyet 1000€ olur. Baþka yolla getirme en güzeli :)

Ben geçen sene arabama kol-piston seti getirdim bavulda. Coil büyük birþey bavula sýðmaz ama yasaya baktým þöyle yazýyor "Muafiyet ve Vergi Sýnýrlarý: 430 Avro: 15 yaþ ve üzeri yolcularýn beraberinde getirdiði, ticari amaç taþýmayan eþyalar için vergiden muaf üst sýnýr."

Yani 430€ ya kadar ürün yanýnýzda getirirsiniz. Arkadaþýnýza bavul hakký satýn alýp onun getirmesini isteyebilirsiniz ama gümrük coillere kafayý takarsa araç ruhsatý ister, ticari deðilde kendim için getirdim demesi için. Arkadaþýnýz aracýn ruhsat sahibi olmadýðý için iþler boka sarabilir.
Sizin vize ile gidip alýp gelmeniz iyi olur ama vizede problem.

Ayy ruhum daraldý þu postu yazarken. TR'nin gümrük iþleri iç karartýyor. Allah kolaylýk versin.

Oguzhan.Ozturk
27-07-2026, 15:54
Bu arada o konuda ve üstteki mesajda yanlýþ yazmýþým yada doðru kelimelerle anlatamamýþým. +%50 falan derken, ürün bedelinden %50 daha fazla min ödeme çýkýyor.

Ben o zamanlar Y.dýþýna 567$ ödeme yapmýþým, TR gümrüðüne 890$ ödeme yapmýþým. Toplam maliyet = 1457$ olmuþ.

Ürün EUda 400€, nakliye 100€ tutsa total 500€
Kabaca en iyi ihtimalle TR'de 500€ daha ödeme çýkar maliyet 1000€ olur. Baþka yolla getirme en güzeli :)

Ben geçen sene arabama kol-piston seti getirdim bavulda. Coil büyük birþey bavula sýðmaz ama yasaya baktým þöyle yazýyor "Muafiyet ve Vergi Sýnýrlarý: 430 Avro: 15 yaþ ve üzeri yolcularýn beraberinde getirdiði, ticari amaç taþýmayan eþyalar için vergiden muaf üst sýnýr."

Yani 430€ ya kadar ürün yanýnýzda getirirsiniz. Arkadaþýnýza bavul hakký satýn alýp onun getirmesini isteyebilirsiniz ama gümrük coillere kafayý takarsa araç ruhsatý ister, ticari deðilde kendim için getirdim demesi için. Arkadaþýnýz aracýn ruhsat sahibi olmadýðý için iþler boka sarabilir.
Sizin vize ile gidip alýp gelmeniz iyi olur ama vizede problem.

Ayy ruhum daraldý þu postu yazarken. TR'nin gümrük iþleri iç karartýyor. Allah kolaylýk versin.

Okurken de benim ruhum daraldý, devlet memuruyum yeþil pasaportu daha vermediler, pasaport vize vs iþlerini halledip kendim riske girmek en iyisi, uçakla git gel yapacak kime söylesem o topa girmek istemediler o yüzden sýkýntýlý iþler

Arabama sanayi iþi el yapýmý press vs malzeme takmak istemedikçe þartlar beni oraya doðru zorluyor, yani bütçeyi delip üst marka seçeneklere çýksam ayrý bir dert Allah bana çýkýþ yolu göstersin.. "bir *** yiyip jant lastiði aldým yoksa muhtemel jant ve lastiðide alýp bu serüvene kendimi atmazdým.." araba leylek gibi kötü duruyor iþin cabasý..

Evrenoz
27-07-2026, 18:51
Bunun en temiz yolu ürünü yunan veya bulgar'da bir tanýdýða, olmadý konakladýðýnýz otele göndertip dönüþte arabanýn bagajýnda getirmek.
Uçak falan zor iþ. Bavula koymasý dert, kilosu dert, gümrüðü dert, uçuþ güvenlik koþullarý dert. Bavul hakký desen bir bavul max 30 kg olabiliyor. E coiller de o kiloda. Gelen kiþi hiç mi eþya getirmeyecek, getirmese coiller bavulda saðý solu kýracak. Bavulun aðýrlýðý ne olacak. Kýsaca uçak iþinin derdi çok

Oguzhan.Ozturk
28-07-2026, 08:59
Bunun en temiz yolu ürünü yunan veya bulgar'da bir tanýdýða, olmadý konakladýðýnýz otele göndertip dönüþte arabanýn bagajýnda getirmek.
Uçak falan zor iþ. Bavula koymasý dert, kilosu dert, gümrüðü dert, uçuþ güvenlik koþullarý dert. Bavul hakký desen bir bavul max 30 kg olabiliyor. E coiller de o kiloda. Gelen kiþi hiç mi eþya getirmeyecek, getirmese coiller bavulda saðý solu kýracak. Bavulun aðýrlýðý ne olacak. Kýsaca uçak iþinin derdi çok

Bir hayýr var diyorum evren hocam, ben jantý aldýðým gün aylardýr takip ettiðim stok bir anda TR'de tükendi.. , gelen almancý tanýdýklar bu sene arabayla gelmekten vazgeçti :D, týrcý arkadaþlarýmý arýyorum gemide dönüþ yolundalar :D

Zaten yurt dýþýna çýkabilsem onu orada direk takarým da , þuan çýkamadýðým için elim kolum mahkum kaldý bir bakalým þartlarý zorlayýp son bir kaç atak deneyeceðim yoksa tükürdüðümüzü yalayýp 2. sýnýf spor yay vs vs ....

Gümrüðümüzü kýsanlarýn geçmiþlerini geleceklerini anýyorum..

Evrenoz
28-07-2026, 09:30
Bir hayýr var diyorum evren hocam, ben jantý aldýðým gün aylardýr takip ettiðim stok bir anda TR'de tükendi.. , gelen almancý tanýdýklar bu sene arabayla gelmekten vazgeçti :D, týrcý arkadaþlarýmý arýyorum gemide dönüþ yolundalar :D

Zaten yurt dýþýna çýkabilsem onu orada direk takarým da , þuan çýkamadýðým için elim kolum mahkum kaldý bir bakalým þartlarý zorlayýp son bir kaç atak deneyeceðim yoksa tükürdüðümüzü yalayýp 2. sýnýf spor yay vs vs ....

Gümrüðümüzü kýsanlarýn geçmiþlerini geleceklerini anýyorum..

Garantide peþin ödemeyi vade farký ile taksitlendiren sistem var. Diðer bankalarda da vardýr.
Kesik yay, çakma coilover yerine bu þekilde bir finansman modeli ile al doðru düzgün markayý ülke içinden bitsin gitsin.
3-5 ay zorlar ama kafa rahat olur

Oguzhan.Ozturk
28-07-2026, 09:41
Garantide peþin ödemeyi vade farký ile taksitlendiren sistem var. Diðer bankalarda da vardýr.
Kesik yay, çakma coilover yerine bu þekilde bir finansman modeli ile al doðru düzgün markayý ülke içinden bitsin gitsin.
3-5 ay zorlar ama kafa rahat olur

Forum üzerinden bir satýþ temsilcisi arkadaþ ulaþtý , firma ismi vermeyeyim reklam olur, marka güzel bir coilover için 6 taksit yapýyorlar en kötü onlarla pazarlýk yapýp þansýmý denerim , çakma iþleri inanýn hiçmi hiç sevmiyorum, 36-46-92 coupe araçlarýmda hep markalý ürünler kullandým , f10 gibi bir arabaya çakma iþ yaparsam kafamda modifiye iþi biter :D

ercan26esk
06-08-2026, 20:54
Ercan hocam bu iþlerde aracý çok fazla malesef bakýyorsun ürün 500Euro tamam diyosun %30'u iþte masrafý falan adam bide aracýya 200-250Euro istiyor malzeme Tr rakamýyla nerdeyse aynýya geliyor bir mantýðý kalmýyor, benim araç için ürün hiç olmasa mecburum ama biraz sabýr edebilsem ürün var, ha þuda var 1 kere yapar öðrenirsem devamý gelir kendi aracýma yurt dýþýndan ývýr zývýr alýrým.

Aracý samimi birisi olmasý gerek aký bokunu geçecek fiyat isterse olmaz zaten ....

CloudGrey
06-08-2026, 22:36
banada þunu getirin yav ;

Front spoiler | Cup spoiler lip with ABE for VW Passat B8 Type 3G (https://csr-automotive.com/en-gb/front-spoiler-cup-spoiler-lip-with-abe-for-vw-passat-b8-type-3g-csl362)

Oguzhan.Ozturk
07-08-2026, 08:10
Aracý samimi birisi olmasý gerek aký bokunu geçecek fiyat isterse olmaz zaten ....

Birisi hemen getiririm ama 350Euro dedi, bence iyi günler deyip postaladým, bir baþka firma ile görüþtük 3-4 tane ana temel soru sordum diye "o arkadaþ sýkýntýlý ona malzeme getirmeyelim falan demiþ" bende bunu arkadaþtan öðrendim aralarý iyiydi bla bla..

Sorduðumuz sorularda þunlar :
-Ürüne verdiðin fiyat bana anahtar teslim deðil mi ?
-Ürün elime kaç günde ulaþýr ?
-30 günü geçme þansý olur mu ?

Bende baktým çok dallandý budaklandý , spor yay alýp geçtim yarýn taktýracaðým Eylül'de Skr shop coilover'ý getiriyor spor yayla randuman alamazsam 1tk coili alýr geçerim yoksa kalan parayla arabaya elektrikli bagaj vakum falan yaparým :D

ercan26esk
07-08-2026, 09:50
Birisi hemen getiririm ama 350Euro dedi, bence iyi günler deyip postaladým, bir baþka firma ile görüþtük 3-4 tane ana temel soru sordum diye "o arkadaþ sýkýntýlý ona malzeme getirmeyelim falan demiþ" bende bunu arkadaþtan öðrendim aralarý iyiydi bla bla..

Sorduðumuz sorularda þunlar :
-Ürüne verdiðin fiyat bana anahtar teslim deðil mi ?
-Ürün elime kaç günde ulaþýr ?
-30 günü geçme þansý olur mu ?

Bende baktým çok dallandý budaklandý , spor yay alýp geçtim yarýn taktýracaðým Eylül'de Skr shop coilover'ý getiriyor spor yayla randuman alamazsam 1tk coili alýr geçerim yoksa kalan parayla arabaya elektrikli bagaj vakum falan yaparým :D

eskiden 1500 euro sýnýr vardý ne ebay kaldý ne temu ne alixprest kaldý bitirdiler ülkeyi...

Oguzhan.Ozturk
07-08-2026, 13:08
eskiden 1500 euro sýnýr vardý ne ebay kaldý ne temu ne alixprest kaldý bitirdiler ülkeyi...

Hocam 1.500Euro sýnýrý þuan olsun, Türkiye sýnýrlarý içerisinde hiç bir tuningciden alýþveriþ yapmam :)) biz artýk o evreleri geçtik 400 500 euroya razýyým, kanseri gösterdiler sýtmaya razý etseler iyi direk kestiler kafamýzý :))

SinanAdalý
07-08-2026, 15:17

illa o para harcanacak :D arabalarý yapýp yapýp sonra satýyoruz :D

Oguzhan.Ozturk
09-08-2026, 17:07
illa o para harcanacak :D arabalarý yapýp yapýp sonra satýyoruz :D

Hocam artýk aracýma mümkün mertebe plug&play ürünler alýyorum, satarken sökebileceðim þeyler malesef ürünler ekli deðerini bilen yok en güzeli söküp satmak, zamanýnda çok fazla supersprint ve eisenmann egzozlarým falan gitti araçla birlikte..

Allah bizi böyle yaratmýþ yani o para nedense batýyor çözemedim :D

EREN34
10-08-2026, 06:42
Uçaða yolcu beraberinde bagaj olarak almayabilirler çünkü içerisinde sýkýþtýrýlmýþ gaz var. Marka model bilmiyorum ama geneli yað+gaz þeklinde oluyor *****.

Ben zamanýnda Sofya'ya kargolatýp oradan trenle bavulla kendim getirmiþtim.

aaa nasýl olsa tren sakin diye 3 sene önce 16 þiþe alkolle geçmeye kalktým. Paket oldum xD

Bugün ben bu iþi yapacak olsam; Sofya'ya kargo, orada bir mekanikçiye takýrtýp dönerdim.

Oguzhan.Ozturk
10-08-2026, 08:17
Eren hocam, üst postlarda yazdýðýmýz gibi malesef schengen vizem yok, olsa Varna'da falan arkadaþlar var onlarýn adresine kargolatýr dediðiniz gibi takar gelirim.

gökan
11-08-2026, 14:11
Ben de sorayým yakýn zamanda yurtdýþýndan gelecek olan var mý Decathlon’dan bir ürün aldýrmam lazým tesekkurler