Orijinalini görmek için tıklayınız : Eskiden
Detaylı temizlik yaparken bir çok farklı marka modelde sıvı , fırça , bez kullanıyoruz. Eskiden bunlar yokken nasıl yapılırdı. Mesela APC yokken yerine ne kullanilirdi
Pamuk,benim yaş 30 ama pamuk cila attığımız zamanları çok rahat hatırlıyorum.
ÇBS üstüpü pamuk gazyağı havlu.
ÇBS üstüpü pamuk gazyağı havlu.
Ya peki iç trimler icin ?
Yağlı kremler sürüyoduk, çok toz topluyordu ama siyah parçalar acayip koyulaşırdı. Liplere, siyah kuşaklara vazelin vb sürüyorlardı.
Ayakkabı parlatma süngeri alayımıza yetiyordu.
Yiğit G.
30-08-2026, 10:57
valla ben otomobillerle ilgilenmeye başladığımdan beri iç bakım ürünleri var. Yani araç iç parlatıcı spray vs vardı. 95-96 dan beri. O anda yoksa da Evren'in dediği gibi ayakkabı parlatma süngeri kullanılırdı. Dış için bilmem o yıllarda hiç cila vs ilgim olmadı pril ve fırça ile yıkardık aracı, çokta umurumuzda değildi yani :D
Parlak plastikler için sıvı silikon
Mat plastikler için ayakkabı süngeri
Dışı için:
Yıkama suyuna 1 kapak gazyağı
Üstübü ile ÇBS Belco cila
camlar için gazete kağıdı
cam sil
1 kova, 1 bez dış için birde boya fırçası ( uzun saplı )
iç mekan için en ucuz ayakkabı süngeri
prodorian
31-08-2026, 11:13
Babamın kırmızı camaro arabası vardı gazla yıkardı hep
BarışSever
31-08-2026, 12:17
dış aksam prille yıkanırdı,eğer yağmur çamur yoksa gaz yağıyla kaporta bir güzel silinirdi,lastikleri parlatmak için kola ve arap sabununu karıştırıyordu babam:)
KaradumanBerke
02-09-2026, 12:11
Zamanında mahallede temizlik takıntılı bir abim vardı o arabanın içi için 1 lt suya yarım kapak dalin atıp onunla köpürtüp nemli suyla silip sonrasında kurulardı. Hiçte renk solması filan olmamıştı hatırlarım. Dışı için 1 kova suya 3 kapak dalin atıp mikrofiber bezle köpük yapar sonra durulardı. Kuruduktan sonra teflonlu cila dediği metal bir şişe içinden sıvı döküp pamukla silerdi. O kadar yağmur çamurda damla durmazdı üstünde. Detay işine merakım o abim sayesinde olmuştu. Siyah tofaşı vardı acayip parlardı. Kuşe bir kağıt topu vardı ondan kesip kesip paspas üzerine sererdi. Yazları ağaçtan uzak neresi varsa oraya park eder üstünü üşenmeden kumaşlarla örterdi güneş etkilemesin diye.
kelalper
04-09-2026, 09:43
Pastanın ne olduğunu bilmiyorduk parlatır sanıyorduk ben her yıkamadan sonra Sierraya yapı marketten aldığım pasta ile dalıyordum. Sonra da neden bu araba parlamıyor diye sinirleniyordum. Mat griyi ben keşfettim kaplamacılardan önce.
Dış kaporta: Gaz yağı ya da elimize geçerse belco mavi cila
Lastikler: Asidi kaçmış kola ya da şekerli su
İç göğüs ve plastik aksam : Badem yağı
İç halılar ve paspas : Şişede iyice köpürtülmüş Prillin köpüğüyle halıları , kalan sulu kısmınıda paspaslara yayıp fırçayla.
huseyinturk
08-09-2026, 22:18
Kova fırça araba yıkardık öyle kılcal çizik falan olmazdı. Hatta otobüsü yıkarken bir kova suyu yettir bu tarafa derdi büyüklerimiz. Cayır cayır yanardı ama boya, dünya paralara alınmış kurulama bezleri de yoktu. Lastiklere arap sabunu geçilirdi. üstüpü çbsnin cilası vardı tek detailing malzemesi, bir de sanayi işi pastalar.