Orijinalini görmek için tıklayınız : Palio'da 1.2 16V 80HP mi yoksa 1.4 Fire 77HP mi tercih edilmeli?
Merhaba herkese.
Evin 2. arabası olacak ekonomik bir araç arıyorum.
İşin aslı vag grubunun 1.4 16V 101HP olan ufak araçlarına da baktım ama istediğim kondisyondaki araçlar saçma fiyatlarda olunca ben de fiat araçlarına yöneldim.
Şimdi bu 2 motor neredeyse aynı değerlere sahip. Biri 16 biri 8V olduğu için beygirlerde torklarda benzer sadece tork eğrisi farklı.
Benim beklentim olabilecek en sorunsuz ve yakıtı az olanı tercih etmek. Başka bi beklentim de yok zaten palio nezinde.
Bu bağlamda öneriniz ne olur? + farklı alternatif varsa onlara da açığım.
Teşekkürler.
Fire üretim yılı olarak daha yeni sanırım.
İzmir için klimalı olan hangisi ise onu alın :).
evet fire ilk nesili sanırsam, ikiside klimalı oluyor
Her iki aracı da uzun süre deneyimledim. 1.2 16v yapısı gereği alt devirleri bir tık daha ölüdür. Lakin üst devirler ve uzun yol performansı olarak daha çok hoşuma gitmişti. Öte yandan 1.4 8v'i ben şehir içi minibüslere benzetiyordum. Alt devirler canlı. Şanzıman kısa. Bizdeki araca kapak taşlama, katalizör iptal düz boru, sonda orijinal susturucu ve açık filtre yapmıştık. Sürdüğüm en zevkli arabalardan biriydi. Her ikisinin de bakım masrafları komik rakamlardı. Her ikisi de lpg için yaratılmıştı. Şayet sağlıklı durumda iseler her ikisinin de kliması şaşırtacak derecede iyi soğutur. Yine kafanıza takılan bişey olursa yazın yardımcı olayım.
Ek olarak 1.2 16V'nin şanzıman oranları daha uzundu diye hatırlıyorum.
Kıymetli yorumunuz için teşekkürler hocam. Genel olarak şehir içi kullanacağım ama tork eğrisi ve güç olarak müthiş farklar göremedim 2 motor arasında. Sanırsam vergi ve yakıt avantajından olayı 1.2 tercih olur gibi. Genel olarak 200 bin km ve altı araçlara bakıyorum tahminimce 20 bin falan binip satacağım. 1.2 , bin devir 120 yapmasıda cabası sanırsam.
Kıymetli yorumunuz için teşekkürler hocam. Genel olarak şehir içi kullanacağım ama tork eğrisi ve güç olarak müthiş farklar göremedim 2 motor arasında. Sanırsam vergi ve yakıt avantajından olayı 1.2 tercih olur gibi. Genel olarak 200 bin km ve altı araçlara bakıyorum tahminimce 20 bin falan binip satacağım. 1.2 , bin devir 120 yapmasıda cabası sanırsam.
Bu araba 3000 devirde 100 falan ancak yapıyordur bence.
1000 devir 120 mümkün değil.
bulabilirseniz 1,6 16v bkarım daha keyifli
bedirnismo
10-09-2026, 09:41
Hocam 1.6 lar çok zevkli ciğerli makineler ama cidden yürütme maliyeti vs çok sıkıntı bide ustaların hiçbiri uğraşmak istemiyor babamda 1999 weekend vardı 2023 de 250'ye aldık Belki 150 lira para harcadık 190'a zor sattık
1.6 16V HB kardeşimde vardı. Açık hava filtresi ile deli gibi güzel ses çıkarıyordu.
Sakin kullanımda 8-8.5 litre
Gazlayınca 11-12 litre yakıyordu
Leylek gibiydi, hiç yol tutuş güveni vermiyordu :).
1.6 16V HB kardeşimde vardı. Açık hava filtresi ile deli gibi güzel ses çıkarıyordu.
Sakin kullanımda 8-8.5 litre
Gazlayınca 11-12 litre yakıyordu
Leylek gibiydi, hiç yol tutuş güveni vermiyordu :).
bende hava filtresi takmıştım eksoz kadar bağırıyordu :D
AliGizda
10-09-2026, 12:26
Hocam 1.6 lar çok zevkli ciğerli makineler ama cidden yürütme maliyeti vs çok sıkıntı bide ustaların hiçbiri uğraşmak istemiyor babamda 1999 weekend vardı 2023 de 250'ye aldık Belki 150 lira para harcadık 190'a zor sattık
Sporting' lere çok yükselmiştim bi ara, nerden duyduğumuda hatırlamıyorum ustaların hiç sevmediği ve bakmak istemediğini duymuştum. Aslında dertli makinalar değil diye biliyorum ama motor büyük geliyor çalışcak alan kalmıyor falan diyorlardı sanki.
1.2 16V' olanlarin daha performanslı olduğunu söylüyorlardı. Hatta bir sporting kullanıcısı çok uçsun kaçsın demiyosan yeterli gelir demişti.
Vergi avantajını da göz önünde bulundurup 1.2 olanı alırdım ben sanırım.
Bir arkadaşımda vardı. Tam 2 yaz boyunca gece gündüz gaz bastı. Bugün patlayacak yarın patlayacak diye bekledik. Eleman sıcak soğuk fark etmeden kesici yapıyordu. Kıramadı. Bir tane de dayımda vardı. Sensör arızaları için bir sürü para harcadı.
bedirnismo
10-09-2026, 13:54
Bir arkadaşımda vardı. Tam 2 yaz boyunca gece gündüz gaz bastı. Bugün patlayacak yarın patlayacak diye bekledik. Eleman sıcak soğuk fark etmeden kesici yapıyordu. Kıramadı. Bir tane de dayımda vardı. Sensör arızaları için bir sürü para harcadı.
Bizdede aynı şekil, aynı arabadan amcamda ve bir akrabamda daha vardı amcam arabaya hiç özenmez vura kıra kullanır 6 sene oldu makinede tık yok ama bizdekiler illallah ettirdi, her gün aşağı indiğimde acaba bugün neresi bozulcak korkusuyla binemedim araba bizde 3 sene durdu 10.000 km anca yaptık oda çoğunluğu uzun yoldu geri kalanında sanayide yattı :D
bedirnismo
10-09-2026, 13:56
Sporting' lere çok yükselmiştim bi ara, nerden duyduğumuda hatırlamıyorum ustaların hiç sevmediği ve bakmak istemediğini duymuştum. Aslında dertli makinalar değil diye biliyorum ama motor büyük geliyor çalışcak alan kalmıyor falan diyorlardı sanki.
1.2 16V' olanlarin daha performanslı olduğunu söylüyorlardı. Hatta bir sporting kullanıcısı çok uçsun kaçsın demiyosan yeterli gelir demişti.
Vergi avantajını da göz önünde bulundurup 1.2 olanı alırdım ben sanırım.
Öyle hiçbir usta bakmak istemiyor, debriyaj teli koptuğunda değiştirmek için usta 1 gün boyunca uğraştı :D
babam yıllardır 1,2 8v lpg kullanıyor 3üncü 1,2 palio oldu pıtır pıtır bir araba 350 000 km oldu hala biniyoruz yakıt yok gibi çok ekonomik
Bu araba 3000 devirde 100 falan ancak yapıyordur bence.
1000 devir 120 mümkün değil.
3 bin devirde 120 yazacaktım klavye azizliği
derdi bitmiyor hocam ya maceraya gerek yok