PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Citroen E-C4 /E-C4X HK tecrübeleriniz

Yarbay
11-09-2026, 12:44
Merhaba arkadaşlar,

şirketimiz bizlere 2025 model Citroen E-C4 ve E-C4X araçlar temin etti ve aldığımız günden beri problemler bitmek bilmiyor sizlerin tecrübeleri nasıl diye sormak istedim?

1) Araç 1680kg ve üzerinde 195lik lastikler var sorunun sebebi lastikmidir bilmiyorum ama araçta acil fren anlarında büyük problemler var sıklıkla kızaklıyor

2) Araç fazlaca yumuşak bodyroll ve öne yığılma çok fazla. ciddi acil manevra anlarında güven yok , yol tutuş çok zayıf

yukarıdakiler daha çok fiziki sorunlar ve bunu bilerek sürülebilir gerçi yıl olmuş 2026 artık bunlar olmamalı ama yapacak birşey yok

3) Asıl olmayacak sorunlardan birisi ekran kararması kimisi webde ayda yılda bir oluyor gibi söz etmiş ama bizde neredeyse ayda 1-2 kez oluyor ve çok sayıda araç var

4) Araç kendi kendine sönüyor tamamen kendini kapatıyor ve bunu durum,sürat,koşul farketmeksizin her yerde yapabiliyor aküyü söküp 10-15dk bekletip sürmek zorunda kalıyoruz

5) Araç kendini çizgilerde olmasına rağmen çizği dışında sanıp direksiyonda tepki verebiliyor

6) en korktuğumuzu sona bıraktım, araç durduk yere önünde hiçbirşey olmamasına rağmen dip fren yapıp kendiliğinden fren yapabiliyor (bu biraz daha nadiren oluyor ama birgün başımıza ciddi bir bela açacak)

sizlerdede benzer tecrübeler varmı? bu arada arkadaşlar aynı şirketde benzinli 1.2lerimizde var onlarda fren ve yol tutuş bariz şekilde daha iyi araç extra 300kg yükü kaldıramamış elektriklide.

CüneytIşıkkent
11-09-2026, 13:36
Bizim ofislere 2 tane ec3 aicross verildi 2 seneye yakındır da kullanıyoruz bakım harici bir problem ile karşılaşmadık bazen ekran kararması oluyor onu da son bakımda yapılan güncelleme ile çözdüler şuan için sorun görünmüyor. Ama bahsettiğiniz diğer sorunları hiç duymadık yaşamadık. Şans sanırım birazda bu işler ya da model kaynaklı bilemedim ama sıkıntı.