PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Headers wrap sorunsalı!!!

kickboxer
29-01-2009, 21:11
merhaba arkadaslar headers sargısı hakkında goruslerınızı almak ıstıyorum zararı yararı nelerdır
sılıkon spreyı sıkmadan kullanmak ne decerece zararlıdır
performansa etkısı varmıdır aydınlatırsanırım sevınırım

saygılar

izo
29-01-2009, 21:32
guzel konu; bnde sargı var, silikon sprey yok nerden emin edebilirm?

stlegal
29-01-2009, 21:40
guzel konu; bnde sargı var, silikon sprey yok nerden emin edebilirm?

üstüne sargının sıkacağınız silikon spray wrapın ömrünü arttırıyo ve ısı yalıtımını 1500 derece çekiyor..btg muratta var minikslerdede vardı bir sor zatn görüp yazarlar..

boosted_pug
29-01-2009, 22:57
sprey sargının ömrünü arttırıyo ve gevşemesini engelliyo ama eninde sonunda sargılar çürüyo yapabilcek bişi yok yani silikon olsa daha ii olmasada bi zararı yok

stlegal
29-01-2009, 23:11
sprey sargının ömrünü arttırıyo ve gevşemesini engelliyo ama eninde sonunda sargılar çürüyo yapabilcek bişi yok yani silikon olsa daha ii olmasada bi zararı yok

kaliteli sargılar silikonla beraber uzun süre dayanıyo ama üzerine mümkün oduğunca yağ kir gelmemesi lazım zaman zaman da üstünde silikonu tazelemek artıdır..

kickboxer
29-01-2009, 23:56
pekı headersın catlamasına yol acarmı

Oz`
30-01-2009, 00:44
braz etki edebilir

senna
30-01-2009, 01:37
bir kaç manifold üreticisi sarma işleminde manifoldu garanti dışı bırakıyor(full race örneğin) özellikle kaynak bölgelerinde oksitlenmeyi hızlandırıyor sarmak bunun yerine kaliteli termal malzeme ile kaplamak daha mantıklı bir seçim olur

toonch
30-01-2009, 07:57
Aşırı besleme bölümünde turbo manifoldu demek daha doğru olur sanırım. Bir kaç yerde manifoldun(turbular için) zaten düşük olan ısı karşısında mukavemetini azalttığı. Isı soğurmasını engelleyerek daha kolay çatlamasına neden olduğu. Aşırı ısınan manifoldun turbonun ağırlığını taşımakta daha da zorlandığı yazıyordu ama tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilgi verirler.

miniks
30-01-2009, 10:20
bizim elimizde var silikon sprey isteyne verilir

türk malı wrap kullanırsanız cürür tabi ama DEI kullanırsanız vede slikonunu tazlerseniz hiç bir şey olmaz bir kaç yıl

sulhi
30-01-2009, 10:47
ben ne headersımı sardım nede egzozumu tam gaz kumburgaz:D

stlegal
30-01-2009, 10:55
burda türkiyede satılan wrap diye aldığınız şeyler buhar kazanlarının yalıtımında kullanıolar o buhar kazan borularının egsoz ısılarını görmesine imkan yok ilk ısınmada zaten hemen tahta gibi oluyo sonra başlıyo dökülmeye ..minikslerde wraplar dei kaliteli ben 1 senedir kullanıorum dökülmedi sprayde alın ama..