Orijinalini görmek için tıklayınız : FN2 kat iptali
GKS TypeR
02-02-2009, 12:09
arkadaşlar uzun süredir FN2 kat iptali hakkında yaptığım araçtırmalarda yabancı forumlar da okuduğum kadarıyla (sitenin isminide verebilirim) FN2 ye kat iptalinin yapılmaması gerektiği sadece kat iptali yapılan fn2 nin üst devir bandında aracın güç kaybettiği tartışılıyor.:soru: bu ne kadar doğrudur. FN2 ye kat iptali yapılmalı, yapılmamalımıdır? yapılırsa nasıl bi uygulama ile birlikte yapılmalı. bu işi bilenlerden yorum cevap bekliyorum.
Bence kat iptali yerine Toda headers düşünün , alacağınız güç garanti , boşa harcanmamış para olur kanımca...
Almanci Tane-R
02-02-2009, 12:18
bundan yaklaşık 3 ay önce adanadaki melih kardeşimiz kataliği iptal ettirmişti.
başka bir forumda aynen şunları yazmıştı:
-arkadaslar bıraz once egsozcudan geldım katalıtıgı ıptal ettırdım arac harbı bırazdaha ıyı gıtmeye basladı ama malesef arıza ısını yakıyor yanıltıcı taktırmama ragmen.yarın bakım servıse sondurtturecem sayet tekrar yanarsa baska bır yontem uygulıcam ama moralım cok bozuk...
-servıse gıttım sımdı makınaya sokup sıfırladılar arıza ısını sondurdu ama rolantıde devır dengesız calısıyor bır asagı bır yukarı cıkıyor herhakde bıryerden hava alıyor
-arkadaslar olmadı olmadı arac ıgrenc bır hal aldı yanı anlıcanız buda olmadıgı ıcın sızde bosa ugrasmayın yarın tekrar duzelttırıyorum orjınalını taktırıyorum
-arıza ısıgı sondu ama arac rolantıde stop edıyor du etmemesı ıcın katalıtıgı tekrar taktım durum duzeldı sonra acaba bıryerden havamı alıyor dedık tekrar soktuk tekrar taktık onlemler almamıza ragmen tekrar stop etmeye basladı bende pes ettım ve gerı katalıtıgı taktırıp devam ettım yoluma
(melih kardeşimden alıntıdır)
GKS TypeR
02-02-2009, 12:26
Bence kat iptali yerine Toda headers düşünün , alacağınız güç garanti , boşa harcanmamış para olur kanımca...
toda headers ın olduğu biliyorum benim sıkıntım kat iptali saol yine
GKS TypeR
02-02-2009, 12:29
bundan yaklaşık 3 ay önce adanadaki melih kardeşimiz kataliği iptal ettirmişti.
başka bir forumda aynen şunları yazmıştı:
-arkadaslar bıraz once egsozcudan geldım katalıtıgı ıptal ettırdım arac harbı bırazdaha ıyı gıtmeye basladı ama malesef arıza ısını yakıyor yanıltıcı taktırmama ragmen.yarın bakım servıse sondurtturecem sayet tekrar yanarsa baska bır yontem uygulıcam ama moralım cok bozuk...
-servıse gıttım sımdı makınaya sokup sıfırladılar arıza ısını sondurdu ama rolantıde devır dengesız calısıyor bır asagı bır yukarı cıkıyor herhakde bıryerden hava alıyor
-arkadaslar olmadı olmadı arac ıgrenc bır hal aldı yanı anlıcanız buda olmadıgı ıcın sızde bosa ugrasmayın yarın tekrar duzelttırıyorum orjınalını taktırıyorum
-arıza ısıgı sondu ama arac rolantıde stop edıyor du etmemesı ıcın katalıtıgı tekrar taktım durum duzeldı sonra acaba bıryerden havamı alıyor dedık tekrar soktuk tekrar taktık onlemler almamıza ragmen tekrar stop etmeye basladı bende pes ettım ve gerı katalıtıgı taktırıp devam ettım yoluma
(melih kardeşimden alıntıdır)
saolasın melihle görüşüyoruz ama kat iptalini istanbulda uygulayan firma var onlarda yapıyor ve onların yaptığı araç yürüyo ancak arıza ışığı yanıyormu yanmıyormu bilimiyorum sadece bu işle uğraşanlardan biraz daha bilgi almak istiyorum.
direk kat iptali yerine DC race headers tarzı markalı bir ürün kullan bence...
ahmetbaha-drs
02-02-2009, 13:02
Civic FN2'ler icin Garantili HKS komple kit egzoslar satılmaya baslanmıs,1750$ civarı bence bi arastır kat iptaliyle sorun yasayabilirsin.
Low-Rider
02-02-2009, 13:06
Ahmet bahsettiğin egzoz catback , kat iptali yok yani.
Almanci Tane-R
02-02-2009, 13:08
bende catback biliyorum
http://www.gerigerivtecacarim.com/hs/hksfn2/1.jpg
HKS egsoz biz taktık aracımıza , ses hiç yok , ama performansı güzel oldu , şimdi toda headers alıcaz bakalım ne kadar farkedicek...
DC'nin FN2'ye headers üretimi henüz yok.
GKS TypeR
02-02-2009, 15:56
HKS cat-back zaten benim düşündüğümde HKS yada TODA egzos un önüne kat iptali uygulamak yada kat iptali yapıp sanayi tipi komple egzos sistemi uygulamak ama benim asıl merak ettiğim kat iptalinde arabanın performansı düşürme tavsiyeler çok güzel sağolun iyi niyetlisiniz ama aradığım cevap bu değil.
sorum şu: kat iptali typer da performans düşerme yaparmı? kat iptali yaptırmaya gerek varmı.