Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : SONAX Bayiliği Yardım

orhan_guney
03-02-2009, 11:54
Arkadaşlar öncelikle siz degerli dostlarımın Bilgilerini vede düşüncelerini İhtiyacım var.:beuj:

Yakın zamanda Ümranıye atakentde Bir sonax Bayılıgı acmayı planlıyorum Belki sonax olmıyabılir.farklı bir markada olabilir.ama genel olarak Lüx bir yer olacagı kesin.
Sizce Bu işdeki başarı oranım ne olabilir. Ben 8 yıldır otomotiv satış deneyimliyim Büyük markalarda çalışdım ama artık kendi iş yerimi kurmak istiyorum.

Yorumlarınızı Bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

McS_R53
03-02-2009, 11:57
benim bildiğim başlarda baya zorlayıcı olabilir. önemli olan devamlı müşterileri bağlamak zaten sonax'ın bazı şartları var bunları yerine getirirsen çok rahat açabilirsin.

STP
03-02-2009, 11:58
meguıars ıle gorus derım yerın 250m2 cıvarıysa ;)

orhan_guney
03-02-2009, 11:59
kanak sonax şart değil şartlarınıda bılıyorum ben işin genelı hakkında bılgı almak istedim. teeşkkür ederim bilgin için.
benim bildiğim başlarda baya zorlayıcı olabilir. önemli olan devamlı müşterileri bağlamak zaten sonax'ın bazı şartları var bunları yerine getirirsen çok rahat açabilirsin.

OZAN-RS
03-02-2009, 12:01
lux bı yer olacagı kesın demıssın o zaman bencede meguaırs ile gorusmen daha ıyı olabılır..

orhan_guney
03-02-2009, 12:02
380m net kullanım var kanka. ben gıne söylıyımde marka ile sorunum yok istedıgım bayılıgı alabılıyorum ben dıyorumkı sızce bu işi yapmam doğru olurmu.
meguıars ıle gorus derım yerın 250m2 cıvarıysa ;)

Future_King
03-02-2009, 12:03
lokasyon olarak yakınlarda bu tarz bir yer yoksa gayet uygun olur bence...

STP
03-02-2009, 12:04
yer mekan guzel mevkıdeyse meguıars la olayı goturursun

GKS
sonax bayilik için çok para istiyo o kadar gereksiz isim parası ödemeye gerek yok bence boşver sonaxı kendi markanı yarat

McS_R53
aynı şekilde bide kendi elemanların yerine sonaxın veya meguars in yonlendirdiği elemanları çalıştırırsan çok daha iyi olur senin için

orhan_guney
03-02-2009, 12:05
evet kanak hıc yok koca ümranıyede hepsi sıradan yıkama yaglama. ben baya bı lüx acmayı dusunuyorum allah nasıp ederse
lokasyon olarak yakınlarda bu tarz bir yer yoksa gayet uygun olur bence...

enderkinder
03-02-2009, 12:06
Valla Ümraniye' ye açarsan kanka oluruz söyleyeyim kafanı şişiririz kapatır gidersin :P Şaka bir yana şöyle ki ; Ümraniye' de böyle bir yer ne yazık ki yok. Çeşitli yıkamacılar yapıyorlar ama açacağın markanın güvenilir olması bence işine yarayacaktır. İnsanlar Bostancı' ya , Erenköy' e yada başka bir semte gitmek durumunda kalmazlar. Potansiyel var köşebaşı yıkamacıları bile yerlerini büyütüp sanayide şube açtılar. Temiz ve dürüst sıcakkanlı olduktan sonra elbette tutunursun ki bundan şüphe etmiyorum. Hatta sana bakım gününe bile geliriz çok sevinirim şahsen bizzat kendim :)

SOMEONESPECIAL
03-02-2009, 12:06
Senin için söylemiyorum da;
Şu dönemde böylesine lüx hizmet sektörüne
yatırım yapmak pek mantıklı gelmiyor bana...
Parayı oraya bağlayacağıma başka bir şekilde değerlendirirdim !
Riziko büyük

STP
03-02-2009, 12:10
oto kuafor sahıbı bırı olarak, markalı bı yer acmanı onerırım :)

saygılar

orhan_guney
03-02-2009, 12:12
inannın hemen hemen bunca yıllık brikimimi hepsini yatırıcam hatda yeni yapmış oldugum aracımı bile satdım gıbı bu işe guvenerek karar verdım acıcam ama gınede sizlerin fıkrını almak istedım cunku burda ınannıyorumkı iyi tavsıyeler ıyı fıkırler alabılcegım güzel arkadaşlarım var.

orhan_guney
03-02-2009, 12:13
selçuk sen hangı markasın kanka vede yerin nerde bı kac bılgı almak ısterım bu makınalar hakkında senınle tabi izin verirsen.
oto kuafor sahıbı bırı olarak, markalı bı yer acmanı onerırım :)

saygılar

STP
03-02-2009, 12:15
benım kendı markam var AUTOLIVE otomobıl temızlık merkezı dıye beylıkduzunde.elımden gelen yardımı yaparım sorun deıl

orhan_guney
03-02-2009, 12:18
meguıars aradım 1 haftaya gerı dönerlermiş :)

Shadow_Dancer
03-02-2009, 12:18
Siteden bildigim kadarıyla Selçuk arkadasımızın ve Deniz kardeşimin kendi markaları var... Selçugunkini bilmiyorum ama Denizim maslak sanayide ve gayet güzel iş yapıyor... Yapacagın yerde marka yok ise yerinde olsam bi marka çatısı altında çalışırım, çünkü insanlar otomobil konusunda bizim kadar meraklı ve bilgi sahibi degil.. Bugün sahibinden.com'da ki ilanları incelersen arabasına herhangi markadan bakım yaptıranlar bunu satışta belirtiyor... Halbu ki hepimiz biliyoruz ki kullandıkları ürünlerin temeli ortak... Bu kitleyi dükkanına çekmek istiyorsan markayla çalışman daha faydalı olur bence...

Şimdiden bol kazançlar...

erkin006
03-02-2009, 12:19
şu kriz zamanı cebindeki hesabındaki bütün parayı yatırarak iş kurmak mantıksız geliyor bana...

bi çok plan var kafamda ama şu 2009 u kazasız belasız atlatmaya bakıyorum ben...daha çok kötü günler bekliyor yeni bi işe girmek için heleki emek harcayıp alın teriyle kazandığın birikim yapıp ayırdığın parayla bu işe girmek için yanlış bir zaman bence...

STP
03-02-2009, 12:20
meguıars ıyıdır suphen olmasın,sana gerı donduklerınde ne kadar detaylı calıstıklarını goreceksın.bızım amacımız farklı oldugu ıcın kendı markamızı yarattık bız .

Ferhat_V
03-02-2009, 12:21
araba yıkama işi şu an açılcak bi iş değil ben olsam parayı farklı şekilde değerlendirirdim.

mesala yiyecek sektörü insanlar her şeyden vazgeçer ama yiyecek giyecek gibi şeylerden vazgeçmezler..

orhan_guney
03-02-2009, 12:23
babam gıbı konuşdun kanka :)
araba yıkama işi şu an açılcak bi iş değil ben olsam parayı farklı şekilde değerlendirirdim.

mesala yiyecek sektörü insanlar her şeyden vazgeçer ama yiyecek giyecek gibi şeylerden vazgeçmezler..

STP
03-02-2009, 12:25
araba yıkama ısı dıyorsun ama olay oto kuafor ıle bırlıkte oto yıkama ısı. ben suan ıc dıs 12 lıraya yıkıyoprum aracı yenı zamn ıle 15 olucask ama meguıars suan 25 e yıkıyor ıc dıs. adının farkı buradan bıle bellı oluyor adam benım yarı adedım araba yıkıyor ama aynı cıroyu yapıyor. meguıarsın musterı potansıyelı benden sonaxtan zıebarttan oldukca fazla bunu acık yureklılıkle soyleyebılırım. bız gold bakımı 300 lıraya yaparken sonax 600 700 lere yerı geldımı 1000 lere yapıyor,bızım ısımızdekı temızlıgımızde onlarla aynı oranda basarılı ama onlar markasıyla ıs yapıyor ve halıyle daha cok kazanıyor. ayrıca meguıars sana eleman konusunda duzen tertıp musterı potansıyelı konusundada max derecede yardımı saglıyo elemanının sacına basına herseyıne karısıyor ve ıstebnılen frenchasıng parası komık bı rakam. bu sene ıcınde yenı bı yer daha dusunuyoruz bız ortagımla AUTOLIVE yanında bırde meguıars bayılıgı dusunuyoruz.

Ferhat_V
03-02-2009, 12:27
babam gıbı konuşdun kanka :)

:D

araba yıkama işlerini filan yaza doğru yap derim hem ortalık biraz daha düzelmiş olur hemde insanlar arabalarını yazın daha çok gezmek için kullanıyolar illaki yıkatacaklar dış boya bakımını yaptıracaklar..

bende bi iş açmayı düşünüyodum internet cafe düşündüm ama artık bilgisayarlar 500 lira olmş her yerde taksitle pc satıyolar cafe açsan bile doğru düzgün bişe kazanılmaz..tostçu gibi ufak bişey açayım dedim onlada kazandığın para giderine yetmez... zor bişey karar verip doğru işi kurmak kolay gelsin.

orhan_guney
03-02-2009, 12:27
meguıars belirlicek benım iç dış yıkama paramaı onu anlamadım öyle olursa kısıma göre müşterı kaybıda olur.
araba yıkama ısı dıyorsun ama olay oto kuafor ıle bırlıkte oto yıkama ısı. ben suan ıc dıs 12 lıraya yıkıyoprum aracı yenı zamn ıle 15 olucask ama meguıars suan 25 e yıkıyor ıc dıs. adının farkı buradan bıle bellı oluyor adam benım yarı adedım araba yıkıyor ama aynı cıroyu yapıyor. meguıarsın musterı potansıyelı benden sonaxtan zıebarttan oldukca fazla bunu acık yureklılıkle soyleyebılırım. bız gold bakımı 300 lıraya yaparken sonax 600 700 lere yerı geldımı 1000 lere yapıyor,bızım ısımızdekı temızlıgımızde onlarla aynı oranda basarılı ama onlar markasıyla ıs yapıyor ve halıyle daha cok kazanıyor. ayrıca meguıars sana eleman konusunda duzen tertıp musterı potansıyelı konusundada max derecede yardımı saglıyo elemanının sacına basına herseyıne karısıyor ve ıstebnılen frenchasıng parası komık bı rakam. bu sene ıcınde yenı bı yer daha dusunuyoruz bız ortagımla AUTOLIVE yanında bırde meguıars bayılıgı dusunuyoruz.

STP
03-02-2009, 12:30
meguıars belırlemez ama fıyatları yuksek ve ona ragmen musterısı cok kardesım :) ayrıca elıte lık dıye bır kavram var meguıarsta yıkatıyorsan 25 ı veceksın :D

orhan_guney
03-02-2009, 12:31
:D anladım kanka gazlıcaksna 100 oktanı alıcaksın .:D gibi.
peki kanka isim hakkına ne kadar bılıyonmu ortalama ?
meguıars belırlemez ama fıyatları yuksek ve ona ragmen musterısı cok kardesım :) ayrıca elıte lık dıye bır kavram var meguıarsta yıkatıyorsan 25 ı veceksın :D

cheers
03-02-2009, 12:32
Aslında her krız bır yatırım fırsatıdır.Krız dönemlerınde iş kuran ve risk alan işletmeler düzgün bir işletme anlayışıyla daha da ileriye gidiyorlar.
Kendı markanı yaratmak uzun süreceği için bence bır markanın çatısı altında onların profesyonellıklerınden yararlanıp hem kendını gelıştırebılırsın hemde dukkanı açtığın zaman müşteri sıkıntın olmaz.

Benım de aklımda olan bır sektör ama şuanda Cafe işi yaptıgım için en ıyı sektör olarak gıdayı göruyorum.
Yinede ben her zaman söylerım en ıyı iş bildiğin iştir ;)

orhan_guney
03-02-2009, 12:44
o yüzden diyorumya kriz zamanı ıyı işler kurulabılır. kücük rakamlar ile ama ben gınede sizlerınd efıkrını almak ısteıdm bu arada marka almakdan vazgecdım kendı markamı yapıcam .

tool
03-02-2009, 12:48
kendi markani olusturmak zor bir olay, luks yer yapip 15e araba yikarsan hicbir mantigi olmaz. buyuk markanin altina girersen musteri kendinden gelir, onunda secimi onemli mesela neat car yillardir var ama yaygin degil...

cheers
03-02-2009, 12:56
Marka olmak müşterinin sana gelmesıdır,marka yaratmak müşteriyi senın getirmendir ;)

orhan_guney
03-02-2009, 12:59
kanka güzel atasözü :) doğru dıyorsun
Marka olmak müşterinin sana gelmesıdır,marka yaratmak müşteriyi senın getirmendir ;)

iynn-RS
03-02-2009, 13:26
biraz once araba yıkattıgım yerde aynı muhabbetı ettık.

daha once sonaz bayısı olan bı ıs yerı.fırma sahıbı ıs yerını satılga cıkarmıs sonax bayısı ıken.bu fırmada calısan deneyeımlı bı eleman ısyerını devralmıs.sonax bayılıgıne devam etmesı ıcın (ne kadar dıgru bılmıyorum ama) 45bin euro ıstemısler.onlarda sonax uyelıgını ıptal edıp kendı markalarını kurmuslar.kullandıkları mallar ve kalıte gene aynı.

ve sonax ın urun kotası koydugunu soyledıler.bellı bır urunu hep almak zorunda kalıyormussun.kullanmadıgın urunu bıle alman gerekıyormus.bu sartlar altında sonax a devam etmenın hıc bı mantıgı yok bence.

meguiars ın kosulları bu kadar agır degılse marka subesı olmanı tavsıye ederım.

ve krız konusuna gelırsek. krızı kendı kendımıze getırdık.medyada donen olaylara ınandık.
krız var dıyenler neyın krızı var bı acıklasın.elındekı parayı yastık altında tutar lafta krızın gecmesını beklersek gercekten krız nasıl olurmus gorecez yakında.
tıcaretten anlamayan adamlar yuzunden krız yasıyoruz.
krız var dıye ortalıgı bırbırıne katıp iflas gosterıp yada krız bahesıyle ıscı cıkartan buyuk fırmaların asıl amacı faızsız kredı almak ve zamlarla devamlı maası yukselen elmanları cıkarıp daha az maaslı eleman almak.

MTK
03-02-2009, 13:30
Yaklasık 10 senedır atakentte oturuyorum ve markalı sonax,meguıars gibi arabaya tam anlamıyla profosyonel olarak hıtap eden herkangı bir yıkama yaglama yerı görmedim , sonuc olarak potansıyelı olan bır yer ; cogu arac sahıbı olan ınsanlar genelde arabaları yıkama yerlerı olarak mahalle arasındaki yerlerde yapıyor , buda dogal olarak yenı acılacak bir yerı kalıtelı ıscılıgı guleryuzlu hızmetıyle bence cogu ısyerınden daha cok on plana cıkartabılır bence ,ınsallah ıs yerınızı acarsınızda dewamlı musterınız oluruz sımdıden hayırlı olsun ,bu arada acıcagınız yer atakentte tam olarak nerde acaba ?

orhan_guney
03-02-2009, 13:33
atakentışıklar kanka duragın karşısı. boş arazı varya orası.
Yaklasık 10 senedır atakentte oturuyorum ve markalı sonax,meguıars gibi arabaya tam anlamıyla profosyonel olarak hıtap eden herkangı bir yıkama yaglama yerı görmedim , sonuc olarak potansıyelı olan bır yer ; cogu arac sahıbı olan ınsanlar genelde arabaları yıkama yerlerı olarak mahalle arasındaki yerlerde yapıyor , buda dogal olarak yenı acılacak bir yerı kalıtelı ıscılıgı guleryuzlu hızmetıyle bence cogu ısyerınden daha cok on plana cıkartabılır bence ,ınsallah ıs yerınızı acarsınızda dewamlı musterınız oluruz sımdıden hayırlı olsun ,bu arada acıcagınız yer atakentte tam olarak nerde acaba ?

MTK
03-02-2009, 13:37
Güzel 1 yer seçimi olur çünkü tam olarak 4 yol ağzı ve atakentın böle 1 yere ıhtıyacı war dedıgım gıbı ınsallah acarsınız ve yanınıza gelırız ...

YavuzNaz
03-02-2009, 13:37
zamanında çok yakın bi tanıdığım ziebart müraacat etmişti bayiliği felan aldı belli bir süre kurs felan verdiler çoğunluğun söylediği gibi ya Yapacağın iş gıda yeme içme sektörüne dahil olacak yada bayanların güzellik ve bakım ürünleriyle alakalı olacak eşim bayan kuaförü ordan biliyorum kriz teğet geciyor dükkan ne zaman gitsem full bunda cevre çok önemli ama bi gercek var bayanlar bakım için dünyanın parasını harcıyolar..

ben olsam pilavcılık yaparım %300 yakın kar var unkapanı imç nin önündeki pilavcıyı tanımayanınız yoktur herhalde.. onun biraz daha medeni ve sabit bi şeklini düşüncek olursak kuru pilav ayran müthiş bi üçlü :)

PROMINENT
03-02-2009, 13:40

2 tane franc rest var bende gıda herzaman para..
birde oto yıkama kültürü çok değişti insanlar artık oto yıkamaya gidiyor..
ben daha evel taksimdeki otoparkımda yıkama koymuştum markasız oldukça iyi iş yapıyordu..
ve yine ufak ufak yer bakıyorum markalı olarak açmak istiyorum bir tane daha..
bu 2 sektör herzaman iş yapar kriz falan fazla dinlemez...

ama eleman çok önemli..gelen arabayı yada yaşıtını komplex yapmıyacak sadece işine bakıcak..
bu bile çok önemli..

EMG
03-02-2009, 13:46
Bence markalı bi yer aç kendi markanı oluşturup müşteri kazanman zor ama yinede imkansız değil.

Ayrıca konusu açılmışken söyliyim Acıbadem,Koşuyolu çevresine meguiars istiyoruz yetkililere duyrulur:p acıbadem sonaxı beğenemedim bi türlü.

Fbc
03-02-2009, 13:47
Valla ben sana kısaca özetliyim meguiars sadece uygulama merkezine 50bin lira istiyor ben uzun görüşmeler içerisindeydim 1 2 ay öncesine kadar vazgeçirdiler, autowaxa geliyim o bayilik adı altında 25bin euro istiyor, tabi bunlarla beraber de bitmiyor yer incelemesi eleman sayıları alınacak ilaçları da onlar belirliyor çok tefaruatlı ve zahmetli bir iş açıkcası, benim bulunduğum şehir ve konuma bakarak vazgeçtim sana kolay gelsin

orhan_guney
03-02-2009, 13:51
evet karar verdım en ıysı kendı markamı acmak zor olucak ama eş dost sayesınde vede temız duzenlı çalışma sayesınde muşterıyı toplıcagız artık.
Valla ben sana kısaca özetliyim meguiars sadece uygulama merkezine 50bin lira istiyor ben uzun görüşmeler içerisindeydim 1 2 ay öncesine kadar vazgeçirdiler, autowaxa geliyim o bayilik adı altında 25bin euro istiyor, tabi bunlarla beraber de bitmiyor yer incelemesi eleman sayıları alınacak ilaçları da onlar belirliyor çok tefaruatlı ve zahmetli bir iş açıkcası, benim bulunduğum şehir ve konuma bakarak vazgeçtim sana kolay gelsin

SaBRi
03-02-2009, 14:09
ben araba yıkatırken marka olarak değildi oradaki yıkamacıların işi bilen olmasına bakarım floryada yıkamacım var yeri iyi değil ama adamlar harbi iyi yıkıyolar

Dragger
03-02-2009, 14:18
Bu sektörde calısan elemanlar cok önemli...

Marka icin para bayılmak yerine kendi adına cok daha güzel seyler yapabilirsin.

SaBRi
03-02-2009, 14:20
Bu sektörde calısan elemanlar cok önemli...

Marka icin para bayılmak yerine kendi adına cok daha güzel seyler yapabilirsin.

bence de olay budur :icon_tup:

orhan_guney
03-02-2009, 14:21
evet katılıyorum sıze . arkadaşlar herkeze bınlerce kez teşekkür ederim. yardım vede fıkırlerı ıcın .
bence de olay budur :icon_tup:

senna
03-02-2009, 14:25
iş temiz olursa işi bilen insn 3ün 5in hesabına bakmadan gelir markalıda olsa markasızda olsa

fakat markanın büyük bir reklam avantajı var ve standartları var, farklı şehirden gelip işi bilen biri düzgün bir markadaki standartların aynı olduğunu düşünerek çok düşünmeden herhani bir ünlü markanın iş yerine gidebilir fakt markasız olunca adını duyurmak en azından yabancılara daha zor oluyor, fakat çeşitli şirketlerlede anlaşıılıp otomobillerine toplu bakım vs de verilebilir otomobiller kiralık olmadıkça bunun gibi daha farklı konularda biraz daha özgür olunabilir sanırım kendi markanı kurduğunda fakat markalı olmak kısa vadede sanki biraz daha iyi gibi geldi bana

VM5590
03-02-2009, 14:25
benimde mahallede yıkattığım bi eleman vardı yalayıp yutardı valla arada cila makinasını alıp bizim apartmanın altında pasta cila yapardı çok ucuza :) ,oradan ayrıldı başka yere geçti ,bende oraya sonra ordanda ayrılınca izini kaybettim ,demekistediğim bu işte elemanlar çok önemli ...

fangio
03-02-2009, 14:27
Kriz döneminde kimine göre tehdit oluşturan unsur kimine göre fırsattır. Deprem zamanı herkes ah vah derken ceset torbası üreten bir işletme buna örnek olabilir mesela...

Ancak krizin medya tarafından oluşturulduğu fikrine katılmıyorum. Evet şu an da öyle hissediyoruz. Ancak Avrupa ciddi anlamda resesyona girdiğinden ve ihracatımızın %85'ini 3000km çapında bir alana yaptığımızdan malesef işler o kadar parlak değil. 2009 yılı için alınan doğru dürüst sipariş yok. 2008 de alınan siparişler gönderildi ve biz o kadar darboğaza girmedik ama esas serüven şimdi başlıyor. Otomobil üretiminde %53 daralma çok ciddi bir rakam. Petrol şeyhleri üretimi kısma yoluna gidip ne kadar uğraştılarsa da varil fiyatını istedikleri düzeye çekemediler. Çin'de bile çok ciddi sıkıntılar var. Bence de şu sıra daha dikkatli olursanız o kadar zamanda yaptığınız birikim bir anda uçup gitmesin. Unutulmamalıdır ki gerekirse insan aracını yıkatmayabilir. Ama evine ekmek götürmek zorundadır. Kendi adıma bu tip şeylerden kıstım.

Marka gerçekten zor bir şeydir. Niş yaratman gerekiyor ve bu dar boğazda ciddi paralar harcaman gerekebilir. Ayrıca çok yakın bir arkadaşım Sonax bayi ve sana şu kadar söyleyeyim daha Ankara'da yaşayan bir çok insan pasta cila ile boya korumanın aynı şey olduğunu sanıp sanayiye gidip pasta cila yaptırıyorlar :( Karar senin, hakkında hayırlısı arkadaşım...

orhan_guney
03-02-2009, 14:37
teşekkrü ederim paylaşımın için saol. kardeşim. ama dıkkat edıyorumkı bu işde elaman çok önemli .

Baran^
03-02-2009, 14:49
Meguıars bayisi olmak kolay birşey değil,son 1 yılda bircok tabelasız meguıars ürünü kullanan kuaförle mahkemelik durumları olduğundan eskisi gibi malzemeyi al dukkanında kullan tabelasız gibi birşeyde söz konusu değil.Kendi markan adı altında acman senın için daha kolay ve masrafsız olacaktır.Meguıars için konusmak gerekirse nerdeyse hergün ordayım ve iş yapıyorlar randevuyla araba yıkanıyordu gecen sene öle söliyim...Kışın bile 2günde bi uygulamaya arac geldiği oluyor ve kesinlikle uygulayıcıdan cok kullanılan ürününde önemi buyuk cunku hersene modeller seriler yenıleniyor geliştiriliyor bu işi en sıkı tutanda Meguıars.O yuzden 25ytl alsalarda 1000ytl alsalarda değiyor.

fangio
03-02-2009, 14:50
Rica ederim. Bir de gördüğüm bir diğer şeyi söyleyeyim. Bu işte personel devir hızı çok yüksek. Çalışana bir başka firma biraz fazla versin hemen bye bye diyor.

SOMEONESPECIAL
03-02-2009, 14:55
Benim hala gönlüm elvermiyor...
Arabanı satıp ve bütün birikimini bu işe yatırmana...

İyice hesap kitap yaptın mı ?
Bu işi yapacağın yerin mülkü senin mi ? Değil ise ne kadar kira vereceksin?
Ruhsat almak için belediyeye kaç para bayılacaksın ?
İçini bi güzel dekorasyon yapacaksın...
Eleman parası, Su gideri (kaçak kuyu açabilirmisin bilmiyorum ama ?),
elektrik parası, ıvırı zıvırı,cartı curtu sana aylık 4.000-5.000 TL masrafın olacak.

Peki ayda kaç arabaya boya koruma yapacaksın ?
Ayda kaç arabayı kaç liradan yıkayacaksın ?
Bütün masraflar çıktıktan sonra cebine para kalsın ?

Bir de şöyle düşünelim... Senin benim gibi kaç tane araba hastası var arabasını
kuaförde yıkatacak ? Millet benzin istasyonlarında araba yıkatıyor yarısı kalıyor
çamurun öyle basıp gidiyor...

Farkındayım hevesini kırıyorum ama dost acı söyler, bunları yazarken
hoşgörüne sığınarak yazıyorum. Fikrimi beyan ettim ben sadece sakın yanlış anlama.
Her türlü ihtimali düşün, bu yazdıklarım gerçek...

Ferhat_V
03-02-2009, 15:07
Benim hala gönlüm elvermiyor...
Arabanı satıp ve bütün birikimini bu işe yatırmana...

İyice hesap kitap yaptın mı ?
Bu işi yapacağın yerin mülkü senin mi ? Değil ise ne kadar kira vereceksin?
Ruhsat almak için belediyeye kaç para bayılacaksın ?
İçini bi güzel dekorasyon yapacaksın...
Eleman parası, Su gideri (kaçak kuyu açabilirmisin bilmiyorum ama ?),
elektrik parası, ıvırı zıvırı,cartı curtu sana aylık 4.000-5.000 TL masrafın olacak.

Peki ayda kaç arabaya boya koruma yapacaksın ?
Ayda kaç arabayı kaç liradan yıkayacaksın ?
Bütün masraflar çıktıktan sonra cebine para kalsın ?

Bir de şöyle düşünelim... Senin benim gibi kaç tane araba hastası var arabasını
kuaförde yıkatacak ? Millet benzin istasyonlarında araba yıkatıyor yarısı kalıyor
çamurun öyle basıp gidiyor...

Farkındayım hevesini kırıyorum ama dost acı söyler, bunları yazarken
hoşgörüne sığınarak yazıyorum. Fikrimi beyan ettim ben sadece sakın yanlış anlama.
Her türlü ihtimali düşün, bu yazdıklarım gerçek...

abi aynı şeyleri düşünüyoruz seninle önemli olan iş yaptığın kadar kendin kazanmanda yani kar yapmak..yıkamacılık ile ne kadar fazla bi kar yapabilirsin bilemem çünkü gideri çok olan bir iş..elektrik su filan bunlar orda hergün her saat kullanılacak şeyler normal bir eve bile 80 100 ytl den aşağı elektrik su faturası gelmezken yıkamacıya ne kdr gelir bilemem....yani garantisi olmayan bi iş anca çok çok iyi bir yerde olcak yol üstünde filan öyle iş yapasın..

orhan_guney
03-02-2009, 15:30
yerim çok guzel arasanız bulamassınız oyle bir yer ama gınede sonkez hesapalrımı gozden gecırmem gerekıyor. sizler gercekden iyi ınsanlarsınız teşekkür ederim.yorumlar ıcın.

MiaMi
03-02-2009, 15:37
Kaan Sonax bayi sahibi arkadaşım eğer ciddi ciddi danışacağın bir durum olursa ulaş bana her türlü bilgi alabilirsin.

orhan_guney
03-02-2009, 15:54
tamam kanka teşekkür ederim saol varol lazım olunca arıcam.
Kaan Sonax bayi sahibi arkadaşım eğer ciddi ciddi danışacağın bir durum olursa ulaş bana her türlü bilgi alabilirsin.

onursumer
03-02-2009, 15:55
bir donem bende çok heveslenmiştim işin doğrusu cesaret edemedim çok kararsız kaldım

sonax çok fazla para istiyor meguıars daha ılımlı soymuyor seni ilk baştan en azından

eğer kurmayı düşündüğün yerde bu tarzda kaliteli biryer yoksa risk alınabilir ama bence kendi markanlada yürütebilirsin bu işi sonuçta onemli olan yapılan hizmet

ben geçen gün bakırkoy town center in otoparkına arabamı bırakırken yıkama açıldığını gordum ismini de ilk defa duyuyorum arabam çok kirliydi hazır gelmişken oraya bırakıyım dedim okadar güzel temizlemişlerki artık her gitmeye orda yıkatırım aracımı :)

16v
03-02-2009, 17:19
Yıkama deneyimi olmayan kimse yıkama açmaya heveslenmesin arkadaşlar parasını boşa harcar.

STP
03-02-2009, 17:57
meguıars 50bın alıo tabelalarından standlarına kartına brosurune kadar herseyını hazrılıyo tertıbını duzenını saglıyo ıcınde 20 bın lıralık malzeme verıyo gıyımını kusamını verıyor,egıtımını saglıyor ve senı herzaman kontrol altında tutuyor eleman duzenı dukkan tertıbı adı altında. ben kendı markamı yapıyorum ama yenı acacagımız yer meguıars olacak kısmetse

deniz
04-02-2009, 20:24
oncelıkle hayırlısı olur ınsalah : )
bende sanayıde kendı yerımı actım
cok gorusmeler yaptım onde gelen markalarla anlasırsan baya kasıyorlar ama isimi var orası oyle : )ama yınede zor kendın yapman cok daha karlı olur bıde cevrenle bunu suslersen vede musterılerın memnun kalıp tavsıyelerıyle yurursun : )
eger kendı yerını acarsan yıne onde gelen markaların urunlerını kullana bılırsın mesela ben iç kuaforde meguıars dısda 3M urunlerı kullanıyorum hangısı nerde daha basarılıysa..eger markalarla anlasırsan onların urununden baska urun kullanamazsın oda var ..

Sixinc.unbuffed
04-02-2009, 21:27
vallahi yıkamada titizlik ve yapılan hatalarda müşteriye bu araç böyle geldi falan demek yerine orta yolu bulan adamlar, hata yapmayanlar hatta çok tutuyor gördüğüm kadarı ile, yıkamada evinin yanına diil 10km ileri goturen var yıkatmaya üzerine cok düşer çok eğilirsen ve titizlikden ödün vermessen iyi kazanırsın bence.

atituti
04-02-2009, 22:41
tek tavsiyem ümraniye tarafında açmamanız,pek rağbet goreceğini sanmam o bölgelerde.çekmeköy şu sıralar revaçta,lüks biraz bu tarafa kaydı .burada 3-4 tane mekan mevcut boyle hepside sabah akşam harıl harıl arabalarla uğraşıyo

Berk
05-02-2009, 19:13
Benim tawsiyem kendi markanı yaratman doğrultusunda markanı oturttuğun zaman ilerde bayilikler verebilirsin ve kendi ürettiğin kimyasalı bütün türkiyedeki bayilerine satabilirsin benim düşüncem bu doğrultuda büyük para kazanmak istiyorsan büyük düşünmen lazım ;)

orhan_guney
05-02-2009, 21:46
yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. cok yardımcı oluyorsunuz.

TarikS
05-02-2009, 22:07
Genel olarak her sey soylenmis zaten de, ben mekan tavsiyesi olarak Kavacik onerecektim size.. Luks arabalarin ve genel olarak maddi durumu iyi olan insanlarin cok oldugu bir bolge oldu artik ve oto yikama yeri olarak kopuklu yikamadan baska secenek yok, ne sonax ne meguiars ne baska bir sey.. arabami kendim yikamak zorunda kaliyorum zorda kalinca.. eger yer dusunursen veya dusunen olursa diye.. :)

zübeyir
06-02-2009, 00:12
bence açtıgın yer guzel bı semtteyse ziebartda olabılır..özellıkle cam fılmınden cıddı para kazanıyolar.bıldıgım kadarylada 3m malzemesı kullanıyolar fılmdede.