Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vmax powered FERRARİ F355 BERLİNETTA Z20let engine swap project :)

Sayfa : 1 [2]

BrakeHorsePower
08-02-2009, 14:23
Bende Urfalıyam looo :D

Maşallah projenize :)

Allahına gurban:D eywalla urfalı

STP
08-02-2009, 14:23
ahaha sen ne istersin? Onu alalım. İstersen daha fazla polemiğe gerek yok. Gt35 liydi kit sonra gt30 da karar kıldık. Onu düzeltirlerse sevinirim. Üzgünüm onun için hatalıyım. Gt30la ev450. Gt35 takıp deil yane:D d serıde 2876 ıle 450 ler var ıstanbulda :) 1.6 bıde vtec bılem deıl :D:D:D:D

BrakeHorsePower
08-02-2009, 14:27
Ok........

Sinan'S2k
08-02-2009, 14:30
Yaw yeter artıkk amma uzattınız. Hakanın Astrayı küçümsemeyin. Gerçekten güzel giden bir arabadır ve kendiside çok mütevazidir. Hiçbir zamanda asarım keserim muhabbeti yapmadı ve şu konudada bu kadar alttan alıyor hala üstüne gidiyorsunuz. Bence artık kendi yorumlarınıza bakın opel vs. japon tartışmasıda yapmayın.
Ayrıcana vtecle astra yı karşılaştırmakta yanlış. Birisi 1050 kg diğeri 1350 kg. İkiside gt30 lu olsa kimin geçeceği belli. Motor kalitesi ayrıdır. Ağırlıktan avantaj yakalamak başkadır bence :)

STP
08-02-2009, 14:30
Ok........

polemık ıcın ozur dılerım asma sen baslattın. ben cıddı olarak merakımdan arabanızı sordum ne durumda dıye verdıgın cvp bu hale getırdı. konunuzda dahı yazdım ıscılık vs cok guzel kazasız belasız olsun dıye. gocuntum yok cok sukur arabama yapmadıgım bı sc kaldı belkı onuda yaparım. kıskanclık felan yapacak bırı kesınlıkle deılı. ugrasılmıs para dokulmus ve olmayan bır sey yapılmısssa hakkı herzaman verılmelıdır. bı rahatsızlık verdıysem ozur dılerım ama o normal soruma verdıgın cvp ıcınde senden ozur beklerım kardesım :)

BrakeHorsePower
08-02-2009, 14:31
polemık ıcın ozur dılerım asma sen baslattın. ben cıddı olarak merakımdan arabanızı sordum ne durumda dıye verdıgın cvp bu hale getırdı. konunuzda dahı yazdım ıscılık vs cok guzel kazasız belasız olsun dıye. gocuntum yok cok sukur arabama yapmadıgım bı sc kaldı belkı onuda yaparım. kıskanclık felan yapacak bırı kesınlıkle deılı. ugrasılmıs para dokulmus ve olmayan bır sey yapılmısssa hakkı herzaman verılmelıdır. bı rahatsızlık verdıysem ozur dılerım ama o normal soruma verdıgın cvp ıcınde senden ozur beklerım kardesım :)

Kanka prob deil. ben annıyorum seni...

STP
08-02-2009, 14:32
Yaw yeter artıkk amma uzattınız. Hakanın Astrayı küçümsemeyin. Gerçekten güzel giden bir arabadır ve kendiside çok mütevazidir. Hiçbir zamanda asarım keserim muhabbeti yapmadı ve şu konudada bu kadar alttan alıyor hala üstüne gidiyorsunuz. Bence artık kendi yorumlarınıza bakın opel vs. japon tartışmasıda yapmayın.
Ayrıcana vtecle astra yı karşılaştırmakta yanlış. Birisi 1050 kg diğeri 1350 kg. İkiside gt30 lu olsa kimin geçeceği belli. Motor kalitesi ayrıdır. Ağırlıktan avantaj yakalamak başkadır bence :)

sınanım . kımse kucumsemıyor zaten. bı araba tamamıyla butun olarak ele alınır. senınde yazdıgın gıbı ben kılosunu ve hp sını sordum zaten dırek gordugun gıbı. gt28 lı 900 kılolarda var. hersey hp deıl bu zaten bellı. ben yazdıgım gıbı normal bı soru sordum...

cem
08-02-2009, 14:53
Ya bırakın tartısmayı, güzelim F355i hayallerimin arabasını napmıslar :D

http://www.youtube.com/watch?v=LB4aCg01OU4&feature=related http://i42.tinypic.com/2djvx9k.gif

hey kanka .. ! http://i43.tinypic.com/294m0ht.gif

MUGENPOWE®
08-02-2009, 14:58
http://www.youtube.com/watch?v=7f1Xdi4ldio&feature=related

yawuz bugunluk sana bu yeter :D

M_PROJECT
08-02-2009, 15:17
2 gun girmedik karismis ortalik :D

Z20LET
08-02-2009, 15:27
Anlamsiz bi sekilde konu hem cok buyutulmus hemde baska yerlere cekilmis. Turkiye'de dogru duzgun yurumeyen (yurutulemeyen) opeller, tune parcalarinin dunya capinda az olusu nedeniyle opel motorlarinin performansini bi cok kisi bilmiyor. Siyah astranin durumunu bilmemekte cok garip geldi. 1 senedir geziyoruz gazliyoruz. Kendi aramizda denemelerde yapiyoruz. Bir suru videosu var bir suru deneme aksamlari muhabbetlerimiz var. Hayır kaldiki bu arabanin montaji savas pasaoglunda yapildi yani bilmemenizde ilginc. Herneyse konuyu bu kadar uzaticak bisey yok diye dusunuyorum. Civiclerde opellerde bana gore guzel yuruyen arabalar.

BrakeHorsePower
08-02-2009, 15:35
Anlamsiz bi sekilde konu hem cok buyutulmus hemde baska yerlere cekilmis. Turkiye'de dogru duzgun yurumeyen (yurutulemeyen) opeller, tune parcalarinin dunya capinda az olusu nedeniyle opel motorlarinin performansini bi cok kisi bilmiyor. Siyah astranin durumunu bilmemekte cok garip geldi. 1 senedir geziyoruz gazliyoruz. Kendi aramizda denemelerde yapiyoruz. Bir suru videosu var bir suru deneme aksamlari muhabbetlerimiz var. Hayır kaldiki bu arabanin montaji savas pasaoglunda yapildi yani bilmemenizde ilginc. Herneyse konuyu bu kadar uzaticak bisey yok diye dusunuyorum. Civiclerde opellerde bana gore guzel yuruyen arabalar.

Kanka motor senin alcağın motordu hea:D ahah, ecu dan senden farkındaysan:D

Dragger
08-02-2009, 15:39
http://www.youtube.com/watch?v=LB4aCg01OU4&feature=related http://i42.tinypic.com/2djvx9k.gif

hey kanka .. ! http://i43.tinypic.com/294m0ht.gif

http://www.youtube.com/watch?v=7f1Xdi4ldio&feature=related

yawuz bugunluk sana bu yeter :D

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

khan
08-02-2009, 16:43
bencede olayi kisisellestirmemek lazim, yapilan proje ayri, hakan ayri, hakanin arabasi ayri. projeden hoslanmamis olabilirsiniz, bu herkezin hakki ama elestrileri yaparken proje dahilinde kalmak lazim. Araba isinin almani,japonu,amerikani yoktur herkez birseyler yapiyor. Almanyada japon iscilikleri hem basarisiz hem pahali bunu herkez biliyor. Avrupada ingiltere haricinde duzgun japon arabasi yurutebilen bir ulke yok, biraz hollanda ama onla bile cok basarili degiller. Kendi bransim icin konusayim ingiltereden sonra subaruda TR gelir butun avrupada. Bunu Avrupa tam olarak bilmiyor tabi ama yavas yavas ogreniyorlar, bir iki sene icerisindede yabanici forumlarda bu tip soylemlere denk geleceksiniz.Almanyada subaru icin motor montaj isciligi + ecu tuning e 7-8K euro para aliyorlar, parcalar haric ki bu bizde bunun yarisindan bile dusuk yaptigimiz isler onlardan kat ve kat kaliteli oldugu halde. Subaruda Yunanistanda birkac havali arkadas var, amerikada hazir araba yaptirip getiren ama bu yaz gerekli calismalar yapilip hava sondurme islemleri ozenle yapilacak zaten:)
Motorlarida karsilastirirken birbiriyle karsilastirmak yerine bence kendi iclerinde karsilastirmak lazim. Misal amerikada adam ej257 den ne almis, biz burada ayni speclerle ne almisiz. Evet 257 yerine 2jz atsak daha hizli bir araba yapabiliriz ama subaru camiasinda bir soz hakkimiz olmaz. Subarucular derki 2jz ile yaptiniz, supracilar derki hafif kasa ile yaptiniz. Isin gecerliligi olmaz. Fakat 257 gt35R ile adam orada 10.8 gidiyorsa ben burada 10.5 gidersem misal olarak soyluyorum bu cok buyuk bir basaridir. bence olaylari boyle degerlendirmek lazim.
Bu sebeple bencede opel motorunu opel motoru ile ve dunyanin obur ucundaki opel isleri ile kiyaslamak lazim.

BrakeHorsePower
08-02-2009, 17:15
bencede olayi kisisellestirmemek lazim, yapilan proje ayri, hakan ayri, hakanin arabasi ayri. projeden hoslanmamis olabilirsiniz, bu herkezin hakki ama elestrileri yaparken proje dahilinde kalmak lazim. Araba isinin almani,japonu,amerikani yoktur herkez birseyler yapiyor. Almanyada japon iscilikleri hem basarisiz hem pahali bunu herkez biliyor. Avrupada ingiltere haricinde duzgun japon arabasi yurutebilen bir ulke yok, biraz hollanda ama onla bile cok basarili degiller. Kendi bransim icin konusayim ingiltereden sonra subaruda TR gelir butun avrupada. Bunu Avrupa tam olarak bilmiyor tabi ama yavas yavas ogreniyorlar, bir iki sene icerisindede yabanici forumlarda bu tip soylemlere denk geleceksiniz.Almanyada subaru icin motor montaj isciligi + ecu tuning e 7-8K euro para aliyorlar, parcalar haric ki bu bizde bunun yarisindan bile dusuk yaptigimiz isler onlardan kat ve kat kaliteli oldugu halde. Subaruda Yunanistanda birkac havali arkadas var, amerikada hazir araba yaptirip getiren ama bu yaz gerekli calismalar yapilip hava sondurme islemleri ozenle yapilacak zaten:)
Motorlarida karsilastirirken birbiriyle karsilastirmak yerine bence kendi iclerinde karsilastirmak lazim. Misal amerikada adam ej257 den ne almis, biz burada ayni speclerle ne almisiz. Evet 257 yerine 2jz atsak daha hizli bir araba yapabiliriz ama subaru camiasinda bir soz hakkimiz olmaz. Subarucular derki 2jz ile yaptiniz, supracilar derki hafif kasa ile yaptiniz. Isin gecerliligi olmaz. Fakat 257 gt35R ile adam orada 10.8 gidiyorsa ben burada 10.5 gidersem misal olarak soyluyorum bu cok buyuk bir basaridir. bence olaylari boyle degerlendirmek lazim.
Bu sebeple bencede opel motorunu opel motoru ile ve dunyanin obur ucundaki opel isleri ile kiyaslamak lazim.

Aynen kardeş, bu swapa da herkes iii bakmak zorunda deil. Dediğin gibi karşılaştırma böyle olmalı,yoksa bence motor motordur yapıldıktan sonra, internalleri adam gibi takıp, devir bandına göre kapağını profca hazırlarsan hepsi yürür. Aynı şey yunanistanda benim aracın birebir aynısı var siyah, işin ilginci o da hks carbon ti son susturuculu(herhalde dünyada 2 astra var hksli ha bi de bizim ümit var ama 60mmlik:D, bu da 2 ülkenin aslında birbirne ne kadar benzediğinin göstergesi, hoşlanıoz böyle popüler parçalardan). Onla da konuştuk biz ingilteredeki bi forumda tartıştık. Adam da gt3582 0.82 a/r turbo var. Ekzantrikleri, kapağı yunanistanda işlemişler, saçma sapan speclerde herifde 290profil ekzantrik var gt35le saçma bi spec olmuş artı daha saçma olan şey 7200rpm dönüo ki aptalca bi devir bandı var, dolduruşu da zaten 5700lerde kapak düzgün işlenmediği için ve 1.7bar da 415hp mi ne almış mesela. Ama yolda adam gibi gitmediğinden eminim. gt35le opelin 8000rpm dönmesi lazım. Ya da min. 7800rpm. Ben şahsen yurt dışındaki opelciler neler yapıo, hangi specler için hangi kapağı vs yakından takip ediyorum ve kıyaslıyorum.

Not: Yunanlılar bayılıo türklerle uğraşmaya:D

Oz`
08-02-2009, 18:38
cunkı hıc bılındık saglam bımakıneyle yurudugunu gormedımde ...

sen kimseylede denedimi selcuk töbeee şimdi adama laf ediosun ?

Oz`
08-02-2009, 18:49
HEP aynı sidik yarışı hahahaha komikmsiniz ? 500 hp vtecim var 20000 devir dönüyorum gt30r Taktım ucuyorum ...

bakın sidik yarıştırıcaksanız yapin bölebi proje 355 alın iiçine kaplumba koyun vtec e 20000 boy geçi,lin amayapın bakın beyşler herkes su beygirdik bu beygirdik felan hepsi yalan bakın beygir zorluyorsanız kıırılma riskini alıcaksınız kırılıncada ağlamıcaksınız bunu hepimiz yapıyorus bazısı dioki 10 bingidio okey gitsin süper bazısı dio 30 bin gitti onada okey ama hangisinde risk yok ? kırılmaz garantisi var? kimse buna garanti veremezsiz video aptalı oldunuz iicenehaaa aaaa bakusade yapmış geziooo lann sen nebiliyorsun o videodan sonra o kıırlmadı ? bakın beygir yükseldikce hacim küçük oldukca yani piston basına beygir yükseldikce kıırılma riskiniz yükselir bunu herkes biliyor sanırım dimi.

+ Selcuk çok gereksiz saçma yorumların olmuş lütfen hala vtec vtec die gezinme el elden üstünndür yeter sidik yarışı yahu

serhatgüzelsoy
08-02-2009, 18:49
opeller çok sağlam yürüyo japonyada şemsiye üretilirken şimşekler yollarda geziyordu opele laf yok

Ne kadar doğru bir sözdür Tolga abi ağzına sağlık unutmak ne mümkün UC yi:)

overblack
08-02-2009, 19:19
adam konyada h22'ye şahin şanzımanı monte etmiş siz almanyada let'e ferro şanzımanı monte ettik diye sevinmişsiniz :) güzel valla.ama swap yapıcam diye ferrari gibi ismi motorsporları ile bir anılan bir markanın otomobiline opel motoru koymakla yazık etmişsiniz.

kop42
08-02-2009, 19:22
baska yere yazıyorudm buraya yazdım :D hahaha neyse buda böle olsun

MaG
08-02-2009, 19:31
Alman demiosun opel deosun annıyorum. Neden peki bi kaç örnek verirmisin? Artı marka fanatikliği vs denio, allah aşkına ben her yazımda üstüne vurgulaya vurgulaya diyorum herkesin görüşüne saygılıyım die. Benim yazılarımda fanatiklik yok, ama bak sen japon kesin iii vs deosun. Kim yapıo şimdi fanatikliği??? Umarım vw grubu bloklarla opel bloklarının birbirine çok yakın olduğunu biliosundur geriye de alman bmw ve mercedes kalıo...

öyle söylememin nedeni genel olarak; sorunsuzluk, performans, yol tutuş vs..genel olarak söyledim..

Ayrıca tmm opeldede sevdiğim araçlar vardır kadet gsi mesala çok sevdiklerimdendir. ama ben şunu söylemeye çalıştım f355 e k20 b20 b16 takılsaydı sizde aynı tepkiyi verecektiniz ama ben bi k20 kullanıcı olarak kesinlikle yine f355 e yazık olmuş diyecektim.

Ve Swap neden yapılır ? o aracı daha hızlı yapmak için genel olarak performansını artırmak için, sorunsuzluk sağlamak için veya (yakıt tasarrufu için bizler için çok geçerli olmayan bir sebep) şimdi f355 i alıp max performans sağlamak istiyorsak çok daha iyi motorlar var denildi zaten ! ama f355 i alıp z20let koymak söylediğiniz gibi adam dikkat çekerek reklam yapmak istemiş yani o aracın hangi dereceler yapacağını pek düşünmemeiş değilmi zannedersem burda hem fikiriz :)

Neden Alman Opel değil dediğime gelince özellikle son yıllarda Opel çok sorunlu olduğunu opel kullanan dostlarımdan duyuyorum. Ayrıca şunuda belirteyim
1.merso 2.bmw 3. ww 4.opel gelir diye düşünüyorum özellikle Türkiye ' deki araçlar için...

bir forumda okumuştum avrupadaki bir sorunsuzluk testinde japon araçları ilklerde idi opel %54 de idi honda %27 mazda %14 toyota %20 falandı galiba 1. de mazday dı :) sence ben fanatikmiyim? bence değilim çünkü ailemde 1 volvo ve 2 alman var bunlarıda aldıran ben oldum gerçi honda 3 :D

dragon07
08-02-2009, 19:38
1.merso 2 bmw 3 VW group 4 ford 5 opeL :)

BrakeHorsePower
08-02-2009, 19:57
adam konyada h22'ye şahin şanzımanı monte etmiş siz almanyada let'e ferro şanzımanı monte ettik diye sevinmişsiniz :) güzel valla.ama swap yapıcam diye ferrari gibi ismi motorsporları ile bir anılan bir markanın otomobiline opel motoru koymakla yazık etmişsiniz.

Ewet kardeş h22ye şahin şanzumanı oturtmakla bu aynı haklısın, maazur gör bizi küçük çapta işler elimizden gelen bu kadar...

BrakeHorsePower
08-02-2009, 20:01
öyle söylememin nedeni genel olarak; sorunsuzluk, performans, yol tutuş vs..genel olarak söyledim..

Ayrıca tmm opeldede sevdiğim araçlar vardır kadet gsi mesala çok sevdiklerimdendir. ama ben şunu söylemeye çalıştım f355 e k20 b20 b16 takılsaydı sizde aynı tepkiyi verecektiniz ama ben bi k20 kullanıcı olarak kesinlikle yine f355 e yazık olmuş diyecektim.

Ve Swap neden yapılır ? o aracı daha hızlı yapmak için genel olarak performansını artırmak için, sorunsuzluk sağlamak için veya (yakıt tasarrufu için bizler için çok geçerli olmayan bir sebep) şimdi f355 i alıp max performans sağlamak istiyorsak çok daha iyi motorlar var denildi zaten ! ama f355 i alıp z20let koymak söylediğiniz gibi adam dikkat çekerek reklam yapmak istemiş yani o aracın hangi dereceler yapacağını pek düşünmemeiş değilmi zannedersem burda hem fikiriz :)

Neden Alman Opel değil dediğime gelince özellikle son yıllarda Opel çok sorunlu olduğunu opel kullanan dostlarımdan duyuyorum. Ayrıca şunuda belirteyim
1.merso 2.bmw 3. ww 4.opel gelir diye düşünüyorum özellikle Türkiye ' deki araçlar için...

bir forumda okumuştum avrupadaki bir sorunsuzluk testinde japon araçları ilklerde idi opel %54 de idi honda %27 mazda %14 toyota %20 falandı galiba 1. de mazday dı :) sence ben fanatikmiyim? bence değilim çünkü ailemde 1 volvo ve 2 alman var bunlarıda aldıran ben oldum gerçi honda 3 :D

Eğer ki bahsettiğin normal bineklerse ok . Ama turbolarda opeli araştırmanı tavsiye ederim. F355 i alıp bi alman opel tuner ı rb26det yapamaz de mi? Dedim daha önce de tekrar ve son kez söylecem adam prof olduğu üzerinde çalışmış. Ve emin ol bu araç normal f355 den de f430 dan da hızlı, yakında videoları koyarım.

BrakeHorsePower
08-02-2009, 20:02
1.merso 2 bmw 3 VW group 4 ford 5 opeL :)

Güsel olabilir. Sıralamalarla ama bare 1'e audiyi koysaydın almanya da ve tr de katladı diğerleriini :D 5 incilikte iiidir.

BrakeHorsePower
08-02-2009, 20:03
HEP aynı sidik yarışı hahahaha komikmsiniz ? 500 hp vtecim var 20000 devir dönüyorum gt30r Taktım ucuyorum ...

bakın sidik yarıştırıcaksanız yapin bölebi proje 355 alın iiçine kaplumba koyun vtec e 20000 boy geçi,lin amayapın bakın beyşler herkes su beygirdik bu beygirdik felan hepsi yalan bakın beygir zorluyorsanız kıırılma riskini alıcaksınız kırılıncada ağlamıcaksınız bunu hepimiz yapıyorus bazısı dioki 10 bingidio okey gitsin süper bazısı dio 30 bin gitti onada okey ama hangisinde risk yok ? kırılmaz garantisi var? kimse buna garanti veremezsiz video aptalı oldunuz iicenehaaa aaaa bakusade yapmış geziooo lann sen nebiliyorsun o videodan sonra o kıırlmadı ? bakın beygir yükseldikce hacim küçük oldukca yani piston basına beygir yükseldikce kıırılma riskiniz yükselir bunu herkes biliyor sanırım dimi.

+ Selcuk çok gereksiz saçma yorumların olmuş lütfen hala vtec vtec die gezinme el elden üstünndür yeter sidik yarışı yahu

Artı bakın ne güsel örnek vermiş Oz alın ferrariyi koyun kaplumbağa motoru oturtun bitsin. Bende alkışlarım tebrik ederim...

dragon07
08-02-2009, 20:10
Güsel olabilir. Sıralamalarla ama bare 1'e audiyi koysaydın almanya da ve tr de katladı diğerleriini :D 5 incilikte iiidir.

puhahahaha...opel de iyidir opel gls var bitanede validenin :D satış olarak degil kalite olarak :D:hahaha:

BrakeHorsePower
08-02-2009, 20:13
puhahahaha...opel de iyidir opel gls var bitanede validenin :D satış olarak degil kalite olarak :D:hahaha:

Satma zaten:D

ST
08-02-2009, 20:20
Yapan yapmış :) Hoşuma gitmedi ama sonuç olarak yapılmış birşey :)

Bu arada sizin aracınızı videoda gördüm gerçekten çok iyi bana göre :)

Maşallah diyelim.Herkes farklı markaların fanatiği ;)

R-Turbo
08-02-2009, 20:21
Ewet kardeş h22ye şahin şanzumanı oturtmakla bu aynı haklısın, maazur gör bizi küçük çapta işler elimizden gelen bu kadar...

eheuheu bu ferroya opel motoru yapana kadar 1 milyar daha verip o paraya 106 turbolardın :hahaha::hahaha: bi bu eksik kaldı bu yorumuda yapsın biri tam olsun:D

ahmetbaha-drs
08-02-2009, 20:25
Bisey sorucam F355'den cıkan V8' ne oldu peki?Corsa A'ya filan mı koyacak onuda:D

BrakeHorsePower
08-02-2009, 20:39
Bisey sorucam F355'den cıkan V8' ne oldu peki?Corsa A'ya filan mı koyacak onuda:D

hehe, onu da yazarsam banlarlar beni :D

dragon07
08-02-2009, 20:40
ben söyleyimmi ?manta veya kadett :D

BrakeHorsePower
08-02-2009, 20:42

paauhzuah, yannış hiç söylemiyeyim ahaha:D

BrakeHorsePower
08-02-2009, 20:48

Kanka maşalla eski opelcisin herhalde, en sağlam modelleri biliyorsun:D

SULTANOGLU
08-02-2009, 20:49
http://www.gtcars.ca/gallery/files/3/5/5/4/ferrari_rambler3.jpg
http://image.hotrod.com/f/hot-rod-news/ferrambo-wins-ridler-award/8298304+cr1+re0+ar1/ferrambo-topped-a-tough-field-of-great-8-finalists-at-cobo-hall-this.jpg
http://www.gtcars.ca/gallery/files/3/5/5/4/ferrari_rambler.jpg

böyle bişeymi olucak yoksa, ferrari motorlu rambler :D

dragon07
08-02-2009, 20:52
Kanka maşalla eski opelcisin herhalde, en sağlam modelleri biliyorsun:D

bro araba sürmeyi opelde ögrendim :) iyi tespit.bide küçükken mahallemizde manta vardı 06 plakalı hasta olurdum.

BrakeHorsePower
08-02-2009, 20:52
Süpermiş. Belki bi trabant var ona atacaklar:D

BrakeHorsePower
08-02-2009, 20:57
bro araba sürmeyi opelde ögrendim :) iyi tespit.bide küçükken mahallemizde manta vardı 06 plakalı hasta olurdum.

Kanka opelsiz geçmişi olan azdır normal yane:D

R-Turbo
08-02-2009, 20:57

yiğite versin:D

BrakeHorsePower
08-02-2009, 21:01

Arifi, yiğit e verilir mi manyak mısın. satar o direkt :D

KIVANÇ
08-02-2009, 21:01

(T)urkish (D)omestıc (M)arket projenizde başarılar diliyorum hihihihi:D:D

ahmetbaha-drs
08-02-2009, 21:05
Ee trabant olayı cidden ilginc olur,onun yerine Manta'ya atabilir halk ferrarisi olur:D:hahaha:

BrakeHorsePower
08-02-2009, 21:12
Yapan yapmış :) Hoşuma gitmedi ama sonuç olarak yapılmış birşey :)

Bu arada sizin aracınızı videoda gördüm gerçekten çok iyi bana göre :)

Maşallah diyelim.Herkes farklı markaların fanatiği ;)

Teşekkür ederim...

KIVANÇ
08-02-2009, 21:13

puahahaha yiğite dünyanın en sağlam motorunu ver onuda bozar amir ustanın yanında otur bulgur pılavı kızarmış tavuğunu yer üstüne bi sigara yakar başlar isyan etmeye:D:D:D

dragon07
08-02-2009, 21:21
trabant banlık bi olay şaseyi ayırır valla ferrari bu opele benzemez :D

SULTANOGLU
08-02-2009, 21:23

daha ayrıntılı fotolarını, fotoğraflar bölümüne koydum :D bu ferrambo olduğuna göre trabanta koyunca heralde oda ferrabant olur :D

M3CSL
08-02-2009, 21:24
yada cıkan motoru kullanmazlar ellerınde fazla v6 vardır bole bişiy olur:hahaha:
http://www.migweb.co.uk/gallery/data/502/DSC000201.JPG

M3CSL
08-02-2009, 21:25
almanyada bmw merso audı 3 lusunden sora vw ve opel ford ıste bunlar ayrılmaz:D
bmw motorları konusuna hıc gırmemek lazım asıl, opel fılan dınlemem onun bahsı gecerse:D:D

M_PROJECT
08-02-2009, 21:31
almanyada bmw merso audı 3 lusunden sora vw ve opel ford ıste bunlar ayrılmaz:D
bmw motorları konusuna hıc gırmemek lazım asıl, opel fılan dınlemem onun bahsı gecerse:D:D

ee nerdeydin m3 e 2jz swapladilar :D

Oz`
08-02-2009, 21:40
ya bakın şimdi tamam korudukta tepemize çıkmayın baqın :D hangi opel 6 silindirden 1600Whp aldı :D biraz sakin olunda :D ha 1-2 olabilir usade biton öle japon var :D

lütfen :)

M_PROJECT
08-02-2009, 21:41
ya bakın şimdi tamam korudukta tepemize çıkmayın baqın :D hangi opel 6 silindirden 1600Whp aldı :D biraz sakin olunda :D ha 1-2 olabilir usade biton öle japon var :D

lütfen :)

usa de opelde var saturn diyolar ahhaha :D

OmerRS
08-02-2009, 21:44
En güzeli Ford V8 i de var turbo 4 ü de var sıralı 5 sıralı 6 turbosu da var:D seç beğen yükle :Ç

M3CSL
ee nerdeydin m3 e 2jz swapladilar :D

:D:D
yapan yapar ıste f355 e z20 let gıbı.. sınır yok ıstenılen konabılır:D
stock halde motor karakterıstıklerı, uretım teknolojısı gıbı konular kastım..;)

BrakeHorsePower
yok öle bi motor opelde. 1600whp vs mümkün deil...

M_PROJECT
08-02-2009, 21:45
:D:D
yapan yapar ıste f355 e z20 let gıbı.. sınır yok ıstenılen konabılır:D
stock halde motor karakterıstıklerı, uretım teknolojısı gıbı konular kastım..;)

biliyorum canim , espri yaptim mr.green :D

Chatin
08-02-2009, 23:27
bu aletin yürürken videosu var mı bahadır ?

not: marko paşa gelmeden önce artık forumdan haber verir misin ? yani olur bir daha gelirse..

BrakeHorsePower
08-02-2009, 23:42
bu aletin yürürken videosu var mı bahadır ?

not: marko paşa gelmeden önce artık forumdan haber verir misin ? yani olur bir daha gelirse..

proje bitmek üzre chatin video gelcek... ztn eylülde biz gidioz testte edeces makineyi :icon_tup:
ehehe haber ederis chatin bidahakine ama yaza kadar gelmicek kışa yine burda olur inşalla :)

devil06
09-02-2009, 00:13
emeğe saygı göstermek gerekir bir ferrariye z20let koyup uyarlamak hiçte kolay değil benc taktir etmek gerekir

ofli
09-02-2009, 00:15
guzel bişe paranın gozunu seveyim vallaha kimsenin yapmadıgı enteresan bişe yapmak cok guzel iilla 15 milyarlık arabaya 50 mılyarlık arabanın motoru konuluncamı ıyı oluyor buda degişik bişe bu sekilde iyi yururse super bişey

Shadow_Dancer
09-02-2009, 00:15
Abi bu kadar adam olmaz diyor siz çıkmışsınız normal diyosunuz... Egolarınızı fanatikliginizi bi kenara bırakında düşünün...dünyadaki tüm otomobil tutkunları tarafından özel kabul edilen Ferrari'yi Opel motoruyla swaplamak normal mi sizce_?

ofli
09-02-2009, 00:25
ya abi ben fanatık felan degılım bunu soyleyım bu projeye iyi demek icinde fanatık olmaya hic gerek yok sadece farklı bi durum adamda ferrarı alacak para var ve astra motoru takacak bilgi cesaret varsa gayet guzel durum yanlısmıyım. tostosa subaru motoru takınca super bunuda tam tersi dusun ferrariye kaplumbaga motoru:D

devil06
09-02-2009, 00:26
Abi bu kadar adam olmaz diyor siz çıkmışsınız normal diyosunuz... Egolarınızı fanatikliginizi bi kenara bırakında düşünün...dünyadaki tüm otomobil tutkunları tarafından özel kabul edilen Ferrari'yi Opel motoruyla swaplamak normal mi sizce_?

Japon motoru takılsa normal mi olurdu:soru:

gni_GTI
09-02-2009, 00:30
ben bi videoda c20let calibra ile 360 modenanın gidişini görmüştüm yüksek hızlara kadar kök sökürmüştü ferrari'ye. şimdi projede 355 kasasına z20let yerleştiriliyo o yüzden sonucun başarılı olacağına eminim. z20let motorun gidişinide Hakan abinin Astra'sından biliyorum...

Shadow_Dancer
09-02-2009, 00:49
Japon motoru takılsa normal mi olurdu:soru:

Benim japonlarla bi olayım yok ki italyan arabası kullanıyorum dikkat edersen ;) swap olayının bi sınırı yok ok, ama Ferrari başka bi olay... Her motor blogunda yapan ustanın imzası olan kaç tane marka var?

Dragger
09-02-2009, 00:56
Bence amac ses getirmek, olumlu olumsuz yorumlarla da ses getiren bir proje olmus.

Ama en basta da söyledigim gibi, ben egsozu dısında hicbirseyini degistirmem F355in :)

On3R
09-02-2009, 01:15
Her motor blogunda yapan ustanın imzası olan kaç tane marka var?

Mercedes...

Shadow_Dancer
09-02-2009, 01:20
Mercedes...

Sayabilecegin kaç tane daha marka var?

On3R
09-02-2009, 01:27
Sayabilecegin kaç tane daha marka var?

Sürekli polemik yaratma isteği:D
Arkadaşım kaç tane marka var dedin bi tanesini yazdım işte sana.
Seri üretim olmayan makinelerde zaten bellidir kimin ne yaptığı...

gni_GTI
09-02-2009, 01:50
Bence amac ses getirmek, olumlu olumsuz yorumlarla da ses getiren bir proje olmus.

Ama en basta da söyledigim gibi, ben egsozu dısında hicbirseyini degistirmem F355in :)

sadece ses getirmek olduğunu söylüyorsun,standart f355'den daha iyi gitmeyecek diyebiliyormusun??? zaten konunun başında da söylendiği gibi bu projenin amacı opel motorunun neler yapabildiğini göstermek:heyoo:

tool
09-02-2009, 01:51
opel motorunun neler yapabildigini gostermek icin tezgaha alip dynoya baglanamiyor mu :)

Shadow_Dancer
09-02-2009, 01:57
Sürekli polemik yaratma isteği:D
Arkadaşım kaç tane marka var dedin bi tanesini yazdım işte sana.
Seri üretim olmayan makinelerde zaten bellidir kimin ne yaptığı...

Askerligi beraber yaptık heralde? Yavaş gel istersen

gni_GTI
09-02-2009, 01:57
yapılan işçiliğin kalitesini gösteremezsin ama dynoda....

gni_GTI
09-02-2009, 01:58
Arkadaşlar sonuçta bu bir proje arabası ve opelin motorunun kapasitesi artı yapılan işteki beceriyi göstermek için yapılmış bi araç, tepkiler normal. Bu arada bi hatırlatma z20let motora f355 in stock şanzumanı adapte edildi...

Bahadır böyle demiş 2. sayfada...

tolga900
09-02-2009, 02:06
opele saturn denmiyor birader kasa kodları ve şasileri aynı saturnle ama bilmiyorsan öğren ingilterede soruyorsan vauxhall avusturalyada soruyorsan holden deniyor.Burda ciddi bir japon alman kavgası yaşanıyor gördüğüm kadarıyla ama bu japon olayında tek bir markanın tutkunları farklı davranıyor yapmayın japonyadaki tek marka siz değilsiniz.bu arada evimde olan araçları merak ednler için 6 tane bunun 3 japon 3 ü alman hatta bir zamanlar 4 almandı su an bu 6 araçda elimde ve her zaman kullanıyorum
mercedes
bmw
ww
opel (1990-2006 5 adet)
japonlar
mitsubishi
toyota
nissan
modellerini ve özelliklerini yazmıyorum bu zaten önemli değil ama almadığım tek bir japon markası var onuda siz arkadaşlar tahmin eder japonda ayrı almanda ayrı.
yaw biz ortaokulda peugeotlara puch motoru swaplardık :D

On3R
09-02-2009, 02:18
Askerligi beraber yaptık heralde? Yavaş gel istersen

Konuyla baya ilgili bir cvp.
Anlıyorum karın ağrını.
Buna cvp yazma çünkü yoruyor bir noktadan sonra gereksiz cvplara cvp vermek...

BrakeHorsePower
09-02-2009, 02:21
yaw biz ortaokulda peugeotlara puch motoru swaplardık :D
adanada eskiden bayaı hızlı mobyletteler wardı muahaha :D bigün otobanda giderken (hızım 150-160) yanımda birisi düpedüz motorun üssüne uzanmıs bi şekilde geçiodu :D çıkan ses ise sinek ilaçı veren arabalar gezerdi eskiden aynen şöle:beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

tolga900
09-02-2009, 02:23
karın ağrısı değil miğde bulantısı :eek:

tolga900
09-02-2009, 02:26
uyumak lazım sabah erken kalkmak lazım yarın japon günü koltuk ısıtma ve sunroof beygirden daha önemli oluyor hakan olanlardan biraz versene :)

BrakeHorsePower
09-02-2009, 02:31
ahahah o zmn merso yada bmw yi tercih etmeni dilerim gerçi pazar çatara çutara yapmakta gerek :)

Shadow_Dancer
09-02-2009, 02:34
Konuyla baya ilgili bir cvp.
Anlıyorum karın ağrını.
Buna cvp yazma çünkü yoruyor bir noktadan sonra gereksiz cvplara cvp vermek...

Sana bi karın agrısı enjekte ederim aklın şaşar... dogru düzgün konuş lan benle artist...büyügüne saygın olsun biraz

BrakeHorsePower
09-02-2009, 02:39
beyler lütfen rica ediorum konuyu saptırmayalım

Shadow_Dancer
09-02-2009, 02:41
Konusununda ak saptırmasınında adam gibi konuşuyorum gelmiş karşıma artist artist cevap veriyor... Yok karın agrısı bilmem ne... Gel bi yanın yiyorsa karşımda konuş böyle bak bakalım ortadan ikiye bölüyor muyum bölmüyor muyum? Geldigim yer profilimde yazıyor ayar etmeyin adamı

Dragger
09-02-2009, 02:42
sadece ses getirmek olduğunu söylüyorsun,standart f355'den daha iyi gitmeyecek diyebiliyormusun??? zaten konunun başında da söylendiği gibi bu projenin amacı opel motorunun neler yapabildiğini göstermek:heyoo:

Opel motorunun neler yapabildigini calibra gibi bir otomobilde de gösterebilirsin.

Ferrariye opel motoru koymak bana göre ses getirmektir.

Ferrariye göre hızlı olsun yavas olsun, mevzu bahis bu degilki...

BrakeHorsePower
09-02-2009, 02:43
Opel motorunun neler yapabildigini calibra gibi bir otomobilde de gösterebilirsin.

Ferrariye opel motoru koymak bana göre ses getirmektir.

Ferrariye göre hızlı olsun yavas olsun, mevzu bahis bu degilki...

kanka zaten konunun sebebini belirtmiştik dimi en mantıklısı bu konuyu daha fazla uzatmamak :S koymaz olaydım ellerim kırılaydı ya :( :(

Shadow_Dancer
09-02-2009, 02:45
Senin konu açıp açmaman degil sonrasında takındıgınız tavır önemli... Bak sitenin sahibinin imzasında ne yazıyor? Herkes fikrini belirtir, kimse yapılan işi begenmek alkışlamak mecbureyetinde degil...

BrakeHorsePower
09-02-2009, 02:48
kardeşim ben sana bişemi dedm veya ben beenmek zorundamısınız dedm gnlerdir ne cewap yazıorum farkında diilmisin? ama uzatıldıkça uzatıldı yeter artık bence tartısmanızı baska yerden yapın ben alkışla diede bişe demedm hıncını ondan aldın bide bana dalaşma rica ediorm

Dragger
09-02-2009, 02:49
kanka zaten konunun sebebini belirtmiştik dimi en mantıklısı bu konuyu daha fazla uzatmamak :S koymaz olaydım ellerim kırılaydı ya :( :(

Yahu ne kadar önyargılısınız, yorum da mı yapmayalım biz?

Konunun sebebiyle alakası yokki benim yazdıgımın...

Ben kisisel yorum yaptım, ses getirmek icin ferrariye konmustur dedim.

Arkadas da opelin neler yapabildigini görmek demis, ben de calibrada da bunu görebilirsin dedim.

Ne alakası var konuyu koymasaydım, söyle olsaydı böyle olsaydı...

Senle yüzyüze de görüstük ankarada turbo zoneda, istanbulda pasaoglunda...

Actıgın konu ile ilgili bir sorun yokki, herkes kendi düsüncesine göre yorumluyor.

Shadow_Dancer
09-02-2009, 02:49
Hıncımı almak istesem yöntemim bu olmaz emin ol...rahatınıza bakın

BrakeHorsePower
09-02-2009, 02:50
yok ben sana zaten bişe demedm ben konu bu kadar eleştirildi bence dahada uzatmaya gerek yok dedm içmde art niet veya ters bişe yoktu ve halen yok sdc elim kırılaydı koymasaydm teriminide kendim içn yapmıstım sen yanlış anlamıssın

tool
09-02-2009, 02:51
katiliminiz icin tesekkurler;
gerekli islemler yapildiktan sonra konu tekrar acilacaktir...
iyi geceler.

Oz`
09-02-2009, 09:24
piç etseydiniz konuYU !!!! ya allahım yarappim yaqaa kim nereye ne koyarsa koyssunz size ne be beyenmedim deyin geçin allah allah illa piç ediceksiniz konuyu kime NE !! keşke alabnilseniz hepiniz 355 de motorunu değiştirseniz yada binseniz salakca konuşmayın burda kimi yakar kimi yakar kimseyi bağlayamaz lütfen salak salak cvplar yazm yazmayın su konuya almancılarda hayallerde yasamasınlar 1600 çıkarabilicek bir araba olkduğunu sanmıyorum heleki 6 silindirden :) neyse bunun tartışmasını yapmayalım

gel gelelim herkesin sewdiği marka olabilir kimseye zararı olucağını sanmıyorum ama bazı gerçekler var almanlar sağlam yapar japonlar hızlı atıyorum herkesin iyi olduğu konu vardır dimi ?