PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Megane f7r - Astra Gsi (Roll)

Sayfa : [1] 2

nightkids_han
14-02-2009, 23:09
http://videos.streetfire.net/video/megane-f7r-vs-astra-gsi_207597.htm

geziniordum dikkatimi çekti arkadaşlar sizde izleyin dedim , sona doğru aynı gibiler herhalde....

Mustafa Birsesli
15-02-2009, 08:31
hehe bu videoyu ben çekmiştim f7r az önde oluyo ama berabere gibi çok fark yoktu

nightkids_han
15-02-2009, 09:30
60 person , no comment ! yuh beaaa

tool
15-02-2009, 09:37
efyediar'in uzay mekigi oldugunu sananlara iyi video :)

3rk4n
15-02-2009, 09:50
F7r zaten bildiğim rs 172 lerden falan yawaş deilmi ve gsi nin bi dünya imkanı var parça olarak f7r biraz daha fakir bu konuda. Ama f7r daha güzel.

elpadre
15-02-2009, 10:02
megane f7r la denedım ben roll de ve dragda gectımmm vıdeosunu bulursam eklıyım buraya

elpadre
15-02-2009, 10:12
http://www.izlesene.com/video/arabal...-20-f7r/608946

buda benden olsunn

kop42
15-02-2009, 10:47
ılk vıdeodakı f7r ozanın arabasımı ?

3rk4n
15-02-2009, 11:03
ona benzettim bende renkten

nightkids_han
15-02-2009, 11:12
goruldugu gibi plotaj ve araçların motor we yürür durumları fark ettiriyor

punto_multijet
15-02-2009, 11:53
arac evet ozanın aracı ama bildigim kadarıyla 1-2 bişiler olması lazım f7r da ama yanlıs bilgi vermiş olmayım yinede

Baris
15-02-2009, 12:36
gsi da enjektör chip ıvır zıvır bişiler var bide o videoda 15 orj gsi jant var,ozanın meganeda da çıtır bişiler var ama body kit i cihazı 17 jantları falan üstünde

xxozanxx
15-02-2009, 23:43
efyediar'in uzay mekigi oldugunu sananlara iyi video :)

bu cümleyi 2 ay sonra tekrar yazacağım buraya.aynı yorum gelirmi o zaman bakıcaz...:)
Değilmi Mustafa abi :D :D

(dipnot: Mustafa abinin isteği üzerine roll olmuştur.oda gecedeki tek roll'umdür.müzik sisteminden dolayı.araçta 1-1,5 ay önce sattığım komple bagaj olarak müzik sistemi vardıda.yaklaşık 145kg'lik.ondan kalkmak istememiştim.)
Barış'ın yazdıkları üstünede birşey yazmam zaten,gerekte varmıki:rolleyes: :D:D Filtre ve yürüyen harici oynama yok...

kop42
15-02-2009, 23:49
behlül çıldırdı :)

xxozanxx
15-02-2009, 23:54
eheheh yok be kardeşim,bilmeden konuşmak kötü bişey sadece ona tav oluyorum:D
Bihter'e az kaldı bu arada:cool:

behlül çıldırdı :)

kop42
15-02-2009, 23:55
eheheh yok be kardeşim,bilmeden konuşmak kötü bişey sadece ona tav oluyorum:D
Bihter'e az kaldı bu arada:cool:

2 side benim :rolleyes:

xxozanxx
15-02-2009, 23:57
olmaz öyle,2. el profesyonelmi yada sıfır acemimi seç birini :D

2 side benim :rolleyes:

Eriador
16-02-2009, 04:23
yıllar öncede başka forumlarda da kavgası oldu ... sağlıklı bi 94 fsi motor her türlü f7r ı geçiyor çok denendi ...

bunu biz autodrom un kurucusu Ethem Genim lede konuştuk ( şimdi autodrom u kurmuştu ne oldu diyen çıkacaktır ... renault pist takımlarını araştırsın ... ) yakın bi tanıdığımın eniştesidir kendisi ...

gsi ın geçtiğini kendiside söylemiştir.

chiefkadir
16-02-2009, 08:51
Ankarada çok sağlam giden bir F7R ile egsoz filtreli Gsi'ı denemiştik 1,5 boy gsi almıştı ama F7R nin o gidişine bile çok şaşırmıştım

nightkids_han
16-02-2009, 08:52
yıllar öncede başka forumlarda da kavgası oldu ... sağlıklı bi 94 fsi motor her türlü f7r ı geçiyor çok denendi ...

bunu biz autodrom un kurucusu Ethem Genim lede konuştuk ( şimdi autodrom u kurmuştu ne oldu diyen çıkacaktır ... renault pist takımlarını araştırsın ... ) yakın bi tanıdığımın eniştesidir kendisi ...

gsi sfi:0-100 0 8.0 sn f7r 0-100= 8.1 saniye max. hızlar ise çok yakın,
bence tamamen araç durumları ve plotaj etkili iki araç arasında geçme geçilme gibi bir fark olamaz diyorum....

tool
16-02-2009, 09:07
bu cümleyi 2 ay sonra tekrar yazacağım buraya.aynı yorum gelirmi o zaman bakıcaz...:)
Değilmi Mustafa abi :D :D

(dipnot: Mustafa abinin isteği üzerine roll olmuştur.oda gecedeki tek roll'umdür.müzik sisteminden dolayı.araçta 1-1,5 ay önce sattığım komple bagaj olarak müzik sistemi vardıda.yaklaşık 145kg'lik.ondan kalkmak istememiştim.)
Barış'ın yazdıkları üstünede birşey yazmam zaten,gerekte varmıki:rolleyes: :D:D Filtre ve yürüyen harici oynama yok...

standart motorla hicbisey olmaz;
egzantrigini falan tak oyle denersin :)

xxozanxx
16-02-2009, 09:31
Hangi araba standart modda uçuyor peki?:) Supra,Evo,Porsche vs,vs olmadıkça...Standart motorla bunun herkes denklerini biliyor,burda böyle yazmana gerek yoktu bence:)

Ayrıca egz,chip vs.. değil büyük oynuyoruz:) :cool:

Eray Yümsel
16-02-2009, 09:33
araçta tesisat varsa çok iyi yürümüşsün gsi la tebrik ederim

tool
16-02-2009, 09:34
mayis ayinda gorelim ozaman projeyi :)

xxozanxx
16-02-2009, 09:38
allah utandırmazsa inşallah istediğimiz gibi olacak:)

mayis ayinda gorelim ozaman projeyi :)

xxozanxx
16-02-2009, 09:42
saol:) arabada bu resimdeki tesisat vardı evet...
yalnız gsi&f7r çok yazan olmuş konuya..bu hafta action olursa ve gsi'ı kullanan engin arkadaşımz gelirse tekrar kalkıp,buraya koyarım videoyu.2-3 kere kalkarım hemde...yine aynı ben 17" jant o 15" gelsin farketmez...en güzel cevap video olacaktır:)

http://img24.imageshack.us/img24/8458/324233223vf1.jpg

araçta tesisat varsa çok iyi yürümüşsün gsi la tebrik ederim

Eray Yümsel
16-02-2009, 09:44
oo bide 17ler he :) sen 14 tak 3 boy oynar ztn

xxozanxx
16-02-2009, 09:48
:) gsi'in motorda neler var sormadım ama 158-159 hp demişti kalkmadan hemen önce ne kadar doğru bilemem kendi dedi...
Barış'ında dediği gibi enj+chip+filtre varmış gerisini bilmiyorum yalan olmasın..
F7R'DA : k&n filtre... Başka hiçbişey yok chip bile yok:D
gsi'ın yürüyeninde ne var bilmiyorum öğrenirsem yazarım...

oo bide 17ler he :) sen 14 tak 3 boy oynar ztn

3rk4n
16-02-2009, 09:51
saol:) arabada bu resimdeki tesisat vardı evet...
yalnız gsi&f7r çok yazan olmuş konuya..bu hafta action olursa ve gsi'ı kullanan engin arkadaşımz gelirse tekrar kalkıp,buraya koyarım videoyu.2-3 kere kalkarım hemde...yine aynı ben 17" jant o 15" gelsin farketmez...en güzel cevap video olacaktır:)

http://img24.imageshack.us/img24/8458/324233223vf1.jpg

Ozan set 145kg dedinde bu görünen malzemelermi 145kg ?

xxozanxx
16-02-2009, 09:53
evet.set bu.. çift kat mdf'den yapılma bütün bagaj.esas ağırlık ordaydı.evde teker teker ölçtüm çıkarırken..

Ozan set 145kg dedinde bu görünen malzemelermi 145kg ?

nightkids_han
16-02-2009, 09:53
düzgün yürürlü 1 f7r nin asıl gidişi işte budur , TR'de bu düzgünlükte bi ogun'nün araba war birde ozan'nın belki elesek TR'de 4-5 tane daha çok bozulmamış çıkabilir ...

xxozanxx
16-02-2009, 09:57
eywallah...
benim araç orjinal 63.000 km de :)

TUĞRA
16-02-2009, 14:52

dayıı sen hala diosun ki standart motorla bişe olmaz, video da herşey ortada! araçlarda neler olduğu da!

helal olsun F7R'a 17jantlarla, müzik sistemi ile, "standart" motor ile!!!
Hemde adam 3e 5e bakmamış doldurmuş arabayı o şekilde yürümüşş bnce boş muhabbet yapmayalım da takdir edelim uzay mekiğini!!!

tool
16-02-2009, 19:38
mayis ayinda projeye bakalim bos dolu gorucez eminim :)

TUĞRA
16-02-2009, 19:47
sanırım video'dan tam gözükmüyordu,yanlış anlaşılmış...
Araç HONDA'nın F7R modeli...
yorumunu tekrar yap istersen:D

tool
16-02-2009, 20:31

arkadasim;
megane coupe surdum, gezdim. ne oldugunu biliyorum. hala neyi uzatiyorsun?

mertacar
16-02-2009, 20:33
f7r guzel gıtmış.. masallah

mmustu
16-02-2009, 20:35
dayıı sen hala diosun ki standart motorla bişe olmaz, video da herşey ortada! araçlarda neler olduğu da!

helal olsun F7R'a 17jantlarla, müzik sistemi ile, "standart" motor ile!!!
Hemde adam 3e 5e bakmamış doldurmuş arabayı o şekilde yürümüşş bnce boş muhabbet yapmayalım da takdir edelim uzay mekiğini!!!

dostum epi topu 3 mesajın var biraz düzgün konuş asıl sen bilip bilmeden karşındaki tanımadan ahkam kesme :icon_tup:

M_PROJECT
16-02-2009, 20:37

tool un eski arabasi b20 vtec oldugu icin dogal f7r in yavas gelmesi .

Eriador
17-02-2009, 03:47
megan 17 jant la 145 kilo tesisatla .. chip li vs vs sfi gsi ile kafa kafaya gidiyorsun kusra bakmayın ama o arkadaş arabasını bir an önce servise soksun ...

nightkids_han
17-02-2009, 08:09
megan 17 jant la 145 kilo tesisatla .. chip li vs vs sfi gsi ile kafa kafaya gidiyorsun kusra bakmayın ama o arkadaş arabasını bir an önce servise soksun ...

bence servisle alakası yok
sadece düzgün 1 f7r yürürüdür bu stock 1 f7r yürürüdür,

Eriador
18-02-2009, 03:40
standart vs standart geçemiryorken arkada kalıyorken ...

17 jant la standart motor üstüne 145 kilo tesisatla nasıl kafa kafya gidiyor ? bide astra da 15 jant ve chip filan varmış

:)

bi açıklarsan sevinirm ...

flexamin
18-02-2009, 15:18
kafam karıştı eridor ilk bunu yazıorsun

sonra da bunu

17 jant la standart motor üstüne 145 kilo tesisatla nasıl kafa kafya gidiyor ? bide astra da 15 jant ve chip filan varmış

bu sitede 2 tane eridor mu war :(

xxozanxx
18-02-2009, 15:21
1. yorumun ve 2. yorumun birbiriyle tamamen zıt. ne demek istediğini anlayamadım?:D

stock vs stock geçemiyor diye bir durum yok.arabaların durumlarına,km'lerine bağlı değişir.ikiside birebir araçlar teknik verilere bakarsan... araç bakımı ne kadar önemli işte...

:)

xxozanxx
18-02-2009, 15:28
Hepsini bir kenara bırakalımda,TOOL arkadaşım konunun başından beri ters konuşup ortamı alevlendirmeye çalışan sen harici kimse yok.yorumlara bakarsan herkes bildiği kadar ve uslübuyla ayrıca ortalığı karıştırmadan cumleler yazmış.kaldıki sen birde bu forumda moderator konumundasın...Tam tersi durumda ortalığı düzelteceğine,sen karıştırıyorsun.Ayıp...
Kaldıki dikkaet edersen bi,iki arkadaşın hariç kimse senle aynı kanıda değil yorumlarda...

Sen 5-10 saniye gördüğün iki araba hakkında nasıl yorum yapıyorsun pes valla!
Araçların motorlarında neler var,stokmu,kiloları kaç,yürüyen standartmı hiçbişey yazmamış nightkidshan arkadaşımız, neye göre yorum yapıyorsunki kesin şekilde?
Bir 2. video bile yok belki bir araç patinajdan kalkamadı,belki biri vites kaçırdı...Yazıyormu bişey? Yazmıyor...
Pes valla sana başka birşey diyemiyor insan...

Eriador
18-02-2009, 15:36
veriler birbirine yakın olabilir ama genede astra önde .

bi hatırlarma olsun .

Ethem Genim akrabası olan arkadaşımda da f7r vardı .. herhalde arabann durumunu söyleme gerek yok tartışmasız tr deki en iyi bakılan araçlardan biriydi ...

onlada çokkez denedik hiç bi türlü gecemedi ...

hadi herşeyi geçtim

verileri birbirine bu kadar yakın olan 2 araç ?

sen 17 jant takıyorsun + 145 kilo tesisat ciddi bi şekilde yavaşlarsın

astra ise tam tersi chmip mip takıyor standart ına göre ciddi şekilde hızlı

ama sen genede kafa kafaya gidiyorsun ?

o astra nn motor bitmiş bu kadar basit ...

VeNoM_35
18-02-2009, 15:36
eriador'un demek istediği, fr7'nin en sağlıklısı standart astra ile aynı gidiyorken, çiplisi nasıl olurda 17jantlı ve 145 kilo ekstra ağırlığı olan bir fr7 ile aynı gider?

bende merak ettim açıkcası, senin arabayı bilyoruz da astrayı hiç tanımıyoruz sonuçta ve bana da sağlıksız geldi açıkcası.

edit: geç kalmışım:)

xxozanxx
18-02-2009, 15:41
yarışa gelen arkadaşlar astraya bılıyorlar.motor ve yuruyenınde neler va tam detay ogrenıcem ok.bu aralar yogunumda işten dolayı oldukça...motorları az cok bılıyoruzda .ıkı aractaki yuruyenleride yazarım buraya tam detay.belirtilmeyen birşeyde varki 2. vites 5000 devirde kalkıldı ortak kararla.ben seçmedim.ok dedi iki kişide. ama kendı soforu bıle 158 160 hp dedıgıne gore bıtık bır astra degıldır degılmı?

TUĞRA
18-02-2009, 15:42
veriler birbirine yakın olabilir ama genede astra önde .

bi hatırlarma olsun .

Ethem Genim akrabası olan arkadaşımda da f7r vardı .. herhalde arabann durumunu söyleme gerek yok tartışmasız tr deki en iyi bakılan araçlardan biriydi ...

onlada çokkez denedik hiç bi türlü gecemedi ...

hadi herşeyi geçtim

verileri birbirine bu kadar yakın olan 2 araç ?

sen 17 jant takıyorsun + 145 kilo tesisat ciddi bi şekilde yavaşlarsın

astra ise tam tersi chmip mip takıyor standart ına göre ciddi şekilde hızlı

ama sen genede kafa kafaya gidiyorsun ?

o astra nn motor bitmiş bu kadar basit ...

dayııı necisin sen yaaaaa! bülent ersoy gibi konuşuyorsun, akıllı ol, bilip bilmeden konuşma, yorumda yapma bilmiyorsan al klavyeyi altına otur üstüne izle!

xxozanxx
18-02-2009, 15:45
stock gsi 'ı geçiyor bu gsi baya bir farkla bu arada...

tool
18-02-2009, 15:47
Hepsini bir kenara bırakalımda,TOOL arkadaşım konunun başından beri ters konuşup ortamı alevlendirmeye çalışan sen harici kimse yok.yorumlara bakarsan herkes bildiği kadar ve uslübuyla ayrıca ortalığı karıştırmadan cumleler yazmış.kaldıki sen birde bu forumda moderator konumundasın...Tam tersi durumda ortalığı düzelteceğine,sen karıştırıyorsun.Ayıp...
Kaldıki dikkaet edersen bi,iki arkadaşın hariç kimse senle aynı kanıda değil yorumlarda...

Sen 5-10 saniye gördüğün iki araba hakkında nasıl yorum yapıyorsun pes valla!
Araçların motorlarında neler var,stokmu,kiloları kaç,yürüyen standartmı hiçbişey yazmamış nightkidshan arkadaşımız, neye göre yorum yapıyorsunki kesin şekilde?
Bir 2. video bile yok belki bir araç patinajdan kalkamadı,belki biri vites kaçırdı...Yazıyormu bişey? Yazmıyor...
Pes valla sana başka birşey diyemiyor insan...

seninle ayni fikirleri paylasmak zorunda degilim;
sadece 2 mesaji bulunan kisi gelip yersiz sekilde yazinca, ayni tepkiyi vermiyorsun.

kendi araban oldugu icin bukadar tepki veriyorsun baska bisey degil, portekizden video olsa boyle garip cevaplar gelmezdi. kaldiki mayis ayinda projeni bitir bakalim yazmisim, "hicbisey olmaz bosuna para harcama" desem haklisin diyecegim.

Eriador
18-02-2009, 15:48
@Tuğra

yazdıklarından anladığım kadarıyla yaş 7-8 galiba ? yazdıklarından seviyen belli muhattab a bile almıyorum seni ...

neyin ne olduğunu emin ol çok iyi biliyorum .. orda verdiğim ismi bi araştır istersen boş boş cahil cahil konuşma ne F7R mış sanki McLaren ... sanki hiç görmedik bu F7R ı...

@Ozan

çok basit bi soru sordum cevap alim .. sahibinin dediği beni bağlamaz kimse arabam kötü demez

2 araçta standart ken kafa kafa gidiyorken sen 17 jant takıyorsun birde 145 kilo tesisat ...

standart bi f7r dan en az 3-4 boy geri kalırsın ... nası oluyorda bu ağırlıklar senn standart halinin gittiği performansı gösteriyorsun ... yetmedi bide astra da chip filan vardı diyorsun...

stock gsi 'ı geçiyor bu gsi baya bir farkla bu arada...

145 kilo tesisatlı 17 jant lı bi f7r ı gecemiyorsa hiç bi şekilde motoru sağlıklı olan normal sfi gsi a yaklaşamaz bu araç.

Hızlı_Fransız
18-02-2009, 15:51
anlamakta güçlük cekiyorum renault nie bu kadar her forumda böyle geçemez yürümez hızlı gitmesi gsi ile kafa kafaya gitmesi nie bu kadar sizi rahatsız ediyo engin gsi ile ile biz tamamen stock gsi denedik 94 ter temiz bir araba bakımlarında vs vs sorun yok ona ragmen geçildik biz bence enginin arabası saglam servislik bir durum söz konusu degil ozanın arabası yürüyen gercek bir F7R ozan tebrik ederim arkadaşım F7R ile de stock 106 gti denedikk biz hemde cok derli toplu bir f7rde degil di ona ragmen f7r gti geçti bence biraz hakkını verin aynı klasman aracı sonuçta bırakında gitsin geçsin veya geçilsin ama bu kadar renonun ve reno sahiplerinin üstüne gelinmesin.

Saygılar

Eriador
18-02-2009, 15:54
30 defa yazdım gene yazim

2 araç akfa kafaya gidiyor doğrudur

ama 17 jant takarsan ve 145 kilo tesisat koyaarsan ciddi bi şekilde performans kaybedersin ! hiç bi şekilde eskisi gibi gitmez

bu yetmedi bide astrada chip filan var

senn araban yavaşlıyor ama astra hızlanıyor normal de kafa kafa giderlerken gene kafa kafa ya gidiyorlar ...

gsi bitik bu kadar basit.

bende de saygılar :icon_tup: ...

xxozanxx
18-02-2009, 15:58
proje bitince ne diyeceksin çok merak ediyorum o zaman...
zaten kendi çevrendende duyacaksın merak etme:rolleyes:
tuğra o gün yarıştaydı ve o gsi'ıda biliyor...uslubü sinirli olsa bile,bilmeden yazmıyor hiç olmazsa..

Zaten maçın hakemide sizsiniz oyuncusuda sizsiniz.işinize gelmedimi kitlersiniz.Yapıcı ve tarafsız olmak lazımken bu fanatiklik nedir? başka bişey oldumu özellikle honda hakkında görmedik fln deniyor ama diğerleri hep görülüyor...

seninle ayni fikirleri paylasmak zorunda degilim;
sadece 2 mesaji bulunan kisi gelip yersiz sekilde yazinca, ayni tepkiyi vermiyorsun.

kendi araban oldugu icin bukadar tepki veriyorsun baska bisey degil, portekizden video olsa boyle garip cevaplar gelmezdi. kaldiki mayis ayinda projeni bitir bakalim yazmisim, "hicbisey olmaz bosuna para harcama" desem haklisin diyecegim.

tool
18-02-2009, 16:03
ozan;
bukadar gerilecek bisey yok ortalikta, benim bosver cevremi.
sen projene bak, guzel seyler izleyelim izmirden :)

VeNoM_35
18-02-2009, 16:04
ne alaka şimdi honda fln niye karıştırıyorsunki, eriador çok güzel bir soru sormuş hala görmezlikten geliyorsun. standartta kafa kafaya giden 2 araç iken, astrada + sende - varken aynı gidiyorsunuz bunu bir izah edermisin?

xxozanxx
18-02-2009, 16:06
evet tam liste(yürüyenleri yeni öğrendim gsi'ın o yüzdnen şimdi yazıyorum);

GSI: Motor: Chip,enjektör,filtre Yürüyen: Debriyaj + 15" lastik 102000 km'de araba
F7R: Motor: Filtre Yürüyen: Debriyaj,kısa +17" lastik 63000 km'de araba + 145 kg müzik seti

VeNoM_35
18-02-2009, 16:08
öğrendik işte işin aslını, kısa olduğunu önceden söylesen sorun olmayacak..

kop42
18-02-2009, 16:09
moda sensin behlül :D

Sierra Rs
18-02-2009, 16:09
Edit kısa varmıs :D

xxozanxx
18-02-2009, 16:13
bu cuma yağmur yağmaz ise engin arkadaşımızla (gsi) kalkarız tekrar bikaç kere.videolarıda ekleriz.ne nedir görmüş olur herkes:)

xxozanxx
18-02-2009, 16:14
tool arkadaşın, sierra turbo projesi silindi uçtu sanırım= kısa oldu :D:D

Edit kısa varmıs :D

xxozanxx
18-02-2009, 16:15
kısa kısa diyorsunuzda 17" 15" farkı kısayla eşdeğer bişeydir yaklaşık.ben astranın yürüyenini bilmediğim için yürüyenleri yeni yazdım....

edit: bendeki +kiloları ve diğer araçtaki mod'ları kimse hesaba katmıyor tabi nedense kafa kafada:rolleyes:

mertacar
18-02-2009, 16:38
neden bu kadar takılıyorsunuz ki? f7r lı arkadas gayet guzel yurumus.. gsi saglıksızmıs bitikmiş o gsi sahibini ilgilendirir.. denemeseymiş gsi lı arkadas eğer durum bu kadar kotuyse..

TUĞRA
18-02-2009, 17:32
@Tuğra

yazdıklarından anladığım kadarıyla yaş 7-8 galiba ? yazdıklarından seviyen belli muhattab a bile almıyorum seni ...

neyin ne olduğunu emin ol çok iyi biliyorum .. orda verdiğim ismi bi araştır istersen boş boş cahil cahil konuşma ne F7R mış sanki McLaren ... sanki hiç görmedik bu F7R ı...

@Ozan

çok basit bi soru sordum cevap alim .. sahibinin dediği beni bağlamaz kimse arabam kötü demez

2 araçta standart ken kafa kafa gidiyorken sen 17 jant takıyorsun birde 145 kilo tesisat ...

standart bi f7r dan en az 3-4 boy geri kalırsın ... nası oluyorda bu ağırlıklar senn standart halinin gittiği performansı gösteriyorsun ... yetmedi bide astra da chip filan vardı diyorsun...

145 kilo tesisatlı 17 jant lı bi f7r ı gecemiyorsa hiç bi şekilde motoru sağlıklı olan normal sfi gsi a yaklaşamaz bu araç.

olum yaşım 25! bak dalgana! bülent ersoy gibi konuşmuyosun da ne yapıyosun peki bi öle bi böle konuşuyosun!!! akıllı ol diom sana o kadar!

Eriador
18-02-2009, 17:53
yaş 25 olmuş ne olmuş ? çok yazık .. yazdığın msg lara bak 5 yaşında çocuk zekası mesajları ... acıyorum haline .

umarım bi gün yüz yüze geliriz ozamn gösteririm sana nasıl konuştuğumu böyle klavye başında olmuyor.

nightkids_han
18-02-2009, 23:47
alla alla hiç açmasaymışım konuyu keşke,
ama yinede 1 renault çekememe durumu war gibime geliyor,
o videodaki araç f7r değilde VTİ olsaydı dostluk kardeşilik içinde biterdi muabbet ama
nedense f7r olunca konuda hep kawga çıkıyorr

3rk4n
18-02-2009, 23:49
olum yaşım 25! bak dalgana! bülent ersoy gibi konuşmuyosun da ne yapıyosun peki bi öle bi böle konuşuyosun!!! akıllı ol diom sana o kadar!

87 Doğumlu insanlar 25 yaşında olmazlar. Yalanda konuşmamak lazim.

34NVL80
18-02-2009, 23:52
İsterse kısanın kısasını taksın tesisatıda söksün hava filitresine kadar standart bi GSi getireyim ona geçsin geçmeyi bırak 1 boydan fazla yaklaşabilsin Astrayı hediye ederim ona hodri meydan... O astrada bi sorun var gitmiyor Sfi motor kare yanmalı bi motordur. 1988 model corvetten tasarlanmıştır 2009 senesinde chevroletlerde hala C20xe kullanılarak yarışılmaktadır otomobil federasyonundan 2002 de onay almıştır bitirilme sebebi normal bi makina olmamasıdır bunları biraz araştırın göreceksiniz ingilizlerin en ünlü tuning firmalarından biri hala bu motorları hazırlamakta ve catheramlarda bile kullanmaktadır atmosferik olarak bu gücü çıkartmaktadır yapıldığında 2.0L Vauxhall 292bhp/197lbft torque siteden direk alıntıdır.Idda ederim Gsida bi sorun ama enj. ama yazılımdan dolayı yoksa hiç şans tanımıyorum Astra şanzumanından dolayı kesinlikle alır en basiti 0/100 fabrika verilerine ben pek inanmıyorum 106 içinde 8.4 gibiydi yanlış olmasın bi veri var bence küllim yalan :D o veride

34NVL80
18-02-2009, 23:53
alla alla hiç açmasaymışım konuyu keşke,
ama yinede 1 renault çekememe durumu war gibime geliyor,
o videodaki araç f7r değilde VTİ olsaydı dostluk kardeşilik içinde biterdi muabbet ama
nedense f7r olunca konuda hep kawga çıkıyorr

Aman sakın Vti Gsi açma sakın olay dahada büyüyor çok kez gördüm :D

STP
18-02-2009, 23:56
Hangi araba standart modda uçuyor peki?:) Supra,Evo,Porsche vs,vs olmadıkça...Standart motorla bunun herkes denklerini biliyor,burda böyle yazmana gerek yoktu bence:)

Ayrıca egz,chip vs.. değil büyük oynuyoruz:) :cool:

merak ettım ne kadar buyuk oynuyosun acıkcası . 1 bar basan vtecle nolursun buyuk oynamıs halınle :D

M3CSL
18-02-2009, 23:59
ben bişiy anlamadım bu işlerden:D

stock halde 2 arac cok yakın kalırlar, f7r hafıf bı arac bakımlısı aynen sfı gıbı gusel gıder, ama sfı accık onde olabılır:D

cem
19-02-2009, 00:00
merak ettım ne kadar buyuk oynuyosun acıkcası . 1 bar basan vtecle nolursun buyuk oynamıs halınle :D

gt28in 1 barımı gt 42 'nin 1 barımı şimdi hangi 1 bar bu :)))

ermaneray
19-02-2009, 00:03
sadece chipli bi gsi ya neden enjektör koymuşlar anlamış değilim standart enjektörleri fazlasıyla yetiyor zaten gsi de bir problem var araçta bence

STP
19-02-2009, 00:04
kanka ortalama olarak gt30 yada t3t4 dıyelım o ayarda :) yada 28 lı rex ler var felan bılunur bısıy yaw :D

34NVL80
19-02-2009, 00:11
Bu arada astralı arkadaş okursa belki gelmek ister şuanki güncel liste daha Gsi varsa haberebilirsin

en son güncel liste!!!!!!!!

ermaneray astra gsi
tanererbay astra gsi
ibrahim astra gsi
lkm_gsi astra gsi
c20xe astra gsi
elpadre astra gsi
abdullah79 astra gsi
midolara astra gsi
gsı osman astra gsı
34nvl80 astra gsi ( turbo )
yalçın astra gsi
34mop49 astra gsi ( Turbo )
34k5115 astra gsi
34...... astra gsi ( gizli plaka )
34mık34 astra gsi
34ahk.. astra gsi
07ac178 astra gsi
34z2024 astra gsi
34nsf32 astra gsi
34cel70 astra gsi
34kse71 kadett gsi
34lsf11
34 T 8333 cENGİZ,dragon,oki CALİBRA
34 kemal mahmut combo 1,3
escaldes astra f
agah bulent astra h

TR Tuning ve Otokolik te buluşmamıza geliyor buluşma tarihi 1 Mart Ataköy Kavaklı

34NVL80
19-02-2009, 00:51
bi videoda benden video çekilen araç gitmekte ve 400 metre geride onlarda hareket halinde roll için gidiliyor ve bakın 400 metre aşa yukarı biterken nasıl geçiyorlar bi görün aşa yukarı 70 80 ile videoyu çeken araç gitmekte soldaki araçta hiç bişey yok sağdakinde değişik bi headers var gören turbo sanıyor manifoltu ışıklardan anlarsınız zaten aşa yukarı mesafeyi ve 4de çakıyorlar kamerayı geçtikten sonra 3. vites 150 redline ;)

http://s508.photobucket.com/albums/s323/metinkiruc/?action=view&current=Resimlerim007-1.flv

TaGo
19-02-2009, 10:14
Şimdi Ozan kardeşim, Ben Tarkan abin; Enginde bu yazılanları görmüş üzülerek iletmemi istedi. O günkü rollde engin 3 e atamamış ona rağmen siz kafa kafaya devam etmişsiniz. Bu onun aktarması tabi. Bu arada bende sadece çip var,eksozum yok sadece son susturucum Devil marka dior. Filitrem dahi orjinal diede ekledi. Tekrar yanlış anlaşılmaya mehal vermemek adınada en kısa zamanda tekrar deneyelim 2-3 defaki genel hatlar ortaya çıksın diyor. Burada amaç kesinlikle ortam kızıştırmak değil, sadece Eng,in kardeşimde aracı hakkında yersiz yorumlar yapılmasından rahatsız olmuş eklememi istedi.

xxozanxx
19-02-2009, 10:27
videoda benim kaçla geçtiğimi biliyormusun peki?
2.vites 5000de gazlandı.video başı 2. vites sonu zaten,sesten anlayabilirsin...
Tam önünden geçerken 4. vites 180-185 ile geçiyorum ;)

bi videoda benden video çekilen araç gitmekte ve 400 metre geride onlarda hareket halinde roll için gidiliyor ve bakın 400 metre aşa yukarı biterken nasıl geçiyorlar bi görün aşa yukarı 70 80 ile videoyu çeken araç gitmekte soldaki araçta hiç bişey yok sağdakinde değişik bi headers var gören turbo sanıyor manifoltu ışıklardan anlarsınız zaten aşa yukarı mesafeyi ve 4de çakıyorlar kamerayı geçtikten sonra 3. vites 150 redline ;)

http://s508.photobucket.com/albums/s323/metinkiruc/?action=view&current=Resimlerim007-1.flv

xxozanxx
19-02-2009, 10:30
slm tarkan abi...enginede haklı haksız yere yorum yapılıyor bitik fln diye.bende biliyorum onun aracının gidişini az çok.o gün hgt ile kaç kere kalktılar herkes gördü...
zaten enjektörün ne işe yaradığı meçhuldü orda.chip olması yeterli :) ben zaten konuşmadım o gün enginle neler war diye aracında..kendisi kalkmadan önce 158-160 hp civarı dedi.3'e atamadım demiş sana o günde bikaç arkadaşa 4.'e atamadım demiş
,fakat zaten video'danda anlaşılıyor kimsenin vites kaçırmadığı seslerden...
birdaha deneriz yarın yağmur yağmaz ise en güzeli:rolleyes:

f7r , gsi geçer problem değil ama burda yine böyle bikaç yorum gelir emin ol :)
çünkü Opel hayat onda yada Renault hayat onda değil o yüzden:D

Şimdi Ozan kardeşim, Ben Tarkan abin; Enginde bu yazılanları görmüş üzülerek iletmemi istedi. O günkü rollde engin 3 e atamamış ona rağmen siz kafa kafaya devam etmişsiniz. Bu onun aktarması tabi. Bu arada bende sadece çip var,eksozum yok sadece son susturucum Devil marka dior. Filitrem dahi orjinal diede ekledi. Tekrar yanlış anlaşılmaya mehal vermemek adınada en kısa zamanda tekrar deneyelim 2-3 defaki genel hatlar ortaya çıksın diyor. Burada amaç kesinlikle ortam kızıştırmak değil, sadece Eng,in kardeşimde aracı hakkında yersiz yorumlar yapılmasından rahatsız olmuş eklememi istedi.

iynn-RS
19-02-2009, 10:40
İsterse kısanın kısasını taksın tesisatıda söksün hava filitresine kadar standart bi GSi getireyim ona geçsin geçmeyi bırak 1 boydan fazla yaklaşabilsin Astrayı hediye ederim ona hodri meydan... O astrada bi sorun var gitmiyor Sfi motor kare yanmalı bi motordur. 1988 model corvetten tasarlanmıştır 2009 senesinde chevroletlerde hala C20xe kullanılarak yarışılmaktadır otomobil federasyonundan 2002 de onay almıştır bitirilme sebebi normal bi makina olmamasıdır bunları biraz araştırın göreceksiniz ingilizlerin en ünlü tuning firmalarından biri hala bu motorları hazırlamakta ve catheramlarda bile kullanmaktadır atmosferik olarak bu gücü çıkartmaktadır yapıldığında 2.0L Vauxhall 292bhp/197lbft torque siteden direk alıntıdır.Idda ederim Gsida bi sorun ama enj. ama yazılımdan dolayı yoksa hiç şans tanımıyorum Astra şanzumanından dolayı kesinlikle alır en basiti 0/100 fabrika verilerine ben pek inanmıyorum 106 içinde 8.4 gibiydi yanlış olmasın bi veri var bence küllim yalan :D o veride

vıdeodakı arac stock ve tahmını 160 hp.
cıkan guc bellı kullanılan teknoljı onemlımı:)

34NVL80
19-02-2009, 10:42
http://videos.streetfire.net/video/megane-f7r-vs-astra-gsi_207597.htm

videoda benim kaçla geçtiğimi biliyormusun peki?
2.vites 5000de gazlandı.video başı 2. vites sonu zaten,sesten anlayabilirsin...
Tam önünden geçerken 4. vites 180-185 ile geçiyorum ;)

Hem kısa var hemde 4 ile 185 ile geçiyorsun ilginç... Kadrana baktığını hiç sanmıyorum 4. vites eski değerlerini yazıyorsun gibi geldi orda bu videoda sen 180 185 ile geçiyorsan ya kamera yavaş çekmiş yada video bizi aldatıyor başka bişey demiyorum..:soru: yanlış anlama dediğine saygım var kişseyi yalancılıkla suçlayamayız yanlış anlaşılmasın senle bi problemim yok ama istersen dedğim stock astra ile deneriz;)

chiefkadir
19-02-2009, 10:47
İzmirde benim bir arkadaşım var GSI'lı,
Megane F7R ile denemek ister arabada birtek chip var.

xxozanxx
19-02-2009, 10:47
hemen yazayim böyle bir yorumu bekliyordum...:)

ESKİ YENİ
1. 60 58
2. 120 90
3. 165 135
4. 205 190
5. 238 210

Hem kısa var hemde 4 ile 185 ile geçiyorsun ilginç... Kadrana baktığını hiç sanmıyorum 4. vites eski değerlerini yazıyorsun gibi geldi orda bu videoda sen 180 185 ile geçiyorsan ya kamera yavaş çekmiş yada video bizi aldatıyor başka bişey demiyorum..:soru:

RCkid
19-02-2009, 10:49
hemen yazayim böyle bir yorumu bekliyordum...:)

ESKİ YENİ
1. 60 58
2. 120 90
3. 165 135
4. 205 190
5. 238 210

bu verilere göre komple tüm dişlilerin değişmiş olması gerekiyor, tüm dişliler değişti değil mi?

xxozanxx
19-02-2009, 10:49
ayna mahruti değişti sadece

bu verilere göre komple tüm dişlilerin değişmiş olması gerekiyor, tüm dişliler değişti değil mi?

xxozanxx
19-02-2009, 10:50
deneyelim.zaten o arkadaşta geliyordur toplantılara,yarışlara belkide...benim araba belli zaten hemen bulur.deneriz:cool:

İzmirde benim bir arkadaşım var GSI'lı,
Megane F7R ile denemek ister arabada birtek chip var.

RCkid
19-02-2009, 10:52
ayna mahruti değişti sadece

o zaman tüm viteslerde eski ve yeni hızların oranların aynı olması gerekmez mi

chiefkadir
19-02-2009, 10:53
Tamam sana arkadaşın telefonunu pm atıyorum.Senin arabayı bilmiyor malesef buluşun deneyin bakalım ;)

xxozanxx
19-02-2009, 10:56
1. vitese neredeyse hiç etki etmez mesela ayna mahruti,ama 2. vitesi 30 km değiştirebilir gibi.yanlış biliyorsun

o zaman tüm viteslerde eski ve yeni hızların oranların aynı olması gerekmez mi

iynn-RS
19-02-2009, 10:58
1. vitese neredeyse hiç etki etmez mesela ayna mahruti,ama 2. vitesi 30 km değiştirebilir gibi.yanlış biliyorsun

sadece ayna mahrutı degısırsen tum vıtesler aynı oranda degısır.

degısen ve taktıgın ayna mahrutı oranları arasında ne kadar fark varsa o kadar degısır.
mesele ıkısı arasındakı fark %10 ise

eskıden 2 de 100kmh yapıyosan kısayla 90
eskıjden 4 de 200kmh yapıyosan kısayla 180 yapman gerekır.

RCkid
19-02-2009, 10:59

kesinlikle yanılıyorsun bence sen bilgilerini gözden geçir tekrardan

punto_multijet
19-02-2009, 11:45
Ozan yanlıs biliyosun. ayna mahruti değişirse tum viteslerdeki değişimler RCkid nickli arkadasında dediği gibi yüzdesel olarak aynı değişir.

Buarada o gun Enginle deneyen HGT bendim ama bir turlu aynı anda baslayamadık bunu Enginde biliyor ve yakın oldugumuzdan aramızda oylesine bir deneme oldu Enginin beni gectigi videolarda mevcut benim gectigimde. Ben derim ki bir aksam toplanalım hem muhabbet hemde eglence olur maksat dostluk diyelim gsi f7r hgt hep beraber deneyelim.

buarada dipnot olarak Ozan aracın guzel yuruyor cunku Enginin GSI sadece benim gozumun onunde kac tane gsi gecti. ona gore kıyaslıyorum

erh
19-02-2009, 12:23
senin hgt de neler vardı? yani gsi ve hgt yanyana gidiyorsa f7r la da boyle yurumesi normal.

Di@BLO
19-02-2009, 12:45
öncelikle eski üyeliğim varmış onu buldum. yazılanları okudum açıkçası herşey çok abartılmış tek videoluk bir çekimden ne yorumlar çıkmış. ozan olsun kaan olsun tarkan olsun hepimiz birbirimizi tanıyan insanlarız. aramızda araçlarımızı denedik ve aceleye geldi. çok şey yazılmış arabam hakkında üzülerek okudum. kuru bir günde hep beraber gsi f7r hgt deneriz tekrar. benim aracımda sadece çip ve son susturucu var ekstra olarak bodykit müzik tesisatı ve 17 atp jantlar var. videonun çekildiği gün sadece önlere 15 standart gsi jantı takmıştım. oda hgt ile farkı görmem içindi. ozanla sonradan denedik oda bir seferdir. bende vites 2 den 3 e geçerken ikinci denememde 3 e girdi. ondan yan yana gittik. aracımda enjektör falan yoktur isteyen gelip bakabilir. aracıma motoru bitik diyenler servis lazım diyen arkadaşları eşdeğer bir araba ile beklerim herzaman . şu ana kadar beni hiçbir stock gsi geçemedi. hatta çokfark attıklarımda oldu. bilmeden araba kötülemek çok kolay tabiki. ozanda sağdan soldan duyduklarına göre yazmış arabamın özelliklerini. bende bunların hiçbiri yok. aracım 130000 kmde chip var vede son susturucu farklı filtreye kadar standart. haftasonu hava güzel olursa çeker videoyu koyarız...

xxozanxx
19-02-2009, 13:05
orj f7r 1. vites 60 da biter benimki şu an kısayla 58 de bitiyor.
orj f7r 2. vites 120 de biter benimki şu an 90 da bitiyor eminim...
sadece ayna mahruti değişti kendim açtırdım taktırdım,al yap demedim ustama...

xxozanxx
19-02-2009, 13:11
1. vites 60 km/h orası ok bendede 58 km/h zaten
2. vites 120 km/h
kendim çekince koyarım 2. vites 90'da 7000rpm'de kesiciye girerken..

http://www.youtube.com/watch?v=zuAnzAIW1VI

chiefkadir
19-02-2009, 13:22
Ozan 7000dd kesiciye girdiğini söylemişsin,ona göre hesabını yolluyorum ,orjinal lastik çapını değiştirmediysen durum bu,

http://img244.imageshack.us/img244/3381/f72sl3.png (http://imageshack.us)

opeldostlar
19-02-2009, 13:33
bu arada gözden kaçan bi dip not var astra dışta f7r içte içteki araç her zaman avantajlıdır ve sanırım kafa kafaya geçiliyor demekki megan iyi yürümüş astra megan denemelerimizde bu güne kadar f7r hiç alamamıştı bu tesisat ve jantlarla gayet iyi yürümüş tebrikler ama astranında hakkını yememek lazım vites kaçırmış işte söylüyor kaçırmamış olsa neler olacağı zaten belli uzatmaya gerek varmı bence yok
gsi forewer şans bile tanımaz bence bu 2 araç bi daha denemeli noktayı koymalısınız yoksa bu konu bitmezzzzz :):) bekliyoruz
ama dostça kardeşçe didişerek diil bi gün biyerde hepimiz bi araya geliriz bunu unutmayın hepimiz dostuz insanız onlarsa sadece makine ok

chiefkadir
19-02-2009, 13:39
Bu arada Ozan; İzmirdeki arkadaş telefon bekliyomuş hafta sonu Gsi denemesi için ;)

xxozanxx
19-02-2009, 13:44
195 50 16 orj
205 40 17 şu an üzerindeki

videodaki araç ogun'ün aracı tamamen stok.ve orjinal lastik ebatıyla..120'de 2 bitiyor...?

Ozan 7000dd kesiciye girdiğini söylemişsin,ona göre hesabını yolluyorum ,orjinal lastik çapını değiştirmediysen durum bu,

http://img244.imageshack.us/img244/3381/f72sl3.png (http://imageshack.us)

chiefkadir
19-02-2009, 13:47
205/40/17 ye göre
http://img129.imageshack.us/img129/6617/2054017ku5.png (http://imageshack.us)

xxozanxx
19-02-2009, 13:47
tamam h.sonu hallederiz;)

xxozanxx
19-02-2009, 13:49
2. vites 120 diyorum 120 :D videoya tekrar bak istersen;
http://www.youtube.com/watch?v=zuAnzAIW1VI

chiefkadir
19-02-2009, 13:52
2. vites 120 diyorum 120 :D videoya tekrar bak istersen;
http://www.youtube.com/watch?v=zuAnzAIW1VIBenim video ile işim olmaz..Sen dişlileri değiştirmişsindir,lastiği değiştirirsin,kadranın şaşar vs..Ben sana orjinal hesabını yolladım.Eğer arabana hangi ayna mahrutiyi veya hangi dişliyi taktığını hatırlarsan onada yardımcı olurum:icon_tup:

xxozanxx
19-02-2009, 13:54
dişliyi değiştirmedim anlatamıyorum galiba.ver senin linki yazayım buraya..heryerde mil hesabı var uğraşmayayım

orjinal f7r o linkteki araç

chiefkadir
19-02-2009, 13:57
dişliyi değiştirmedim anlatamıyorum galiba.ver senin linki yazayım buraya..heryerde mil hesabı var uğraşmayayım

orjinal f7r o linkteki araçTamam anladım,sen hafta sonu bizim gsi'la bir dene bakalım bizede video yapın bende merak ediyom chip yaptığımız aracı:icon_tup:

opeldostlar
19-02-2009, 14:09
linkle yada dişli oranları ile bu işi çözemeyeceksiniz anlaşıldı ,deneyin gitsin en garantisi bizde video izleriz :)

nightkids_han
19-02-2009, 14:57
f7r 2.vites 120 yapar bende biliyorum eminim stock'dan ....

noni_tr
19-02-2009, 15:15
astra gsi forever

M3CSL
19-02-2009, 15:35
eger Kaanın hgtyle fılan denk gıdılıyosa sfı ın saglıklı en azından kotu olmadıgına emınım;)
Ozanın meganda kısayla ıyı ısler cıkarıyo.. duzgun vıdeosunu ılk defa ızledım:D:D
bu araya bı ecotech gsı almak lazım bı ara:D;)

VeNoM_35
19-02-2009, 15:54
bu araçlar tekrar denerken aslında haberimiz olsa izlemeye gelsek:) serkanın bahsettiği gibi bizdede bi ecotec var da durumunu merak ediyoruz:)

punto_multijet
19-02-2009, 16:30
senin hgt de neler vardı? yani gsi ve hgt yanyana gidiyorsa f7r la da boyle yurumesi normal.

bişi yok denilebilir. sadece chip filtre ve son susturucu o kadar bide 17"ler tabii 150binde bir motora ne kadar katkı saglar bunlar tartısılır

erh
19-02-2009, 17:10
hmm. eger boyle bir hgt ile birlikte gidiyorsa gsi da bir sıkıntı var olması lazım.. Std HGT ile baya fark olması lazım gsi arasında. Zamanında eksantirik kısa chip kapak vs vs vs olan belkide tr nin en dolu HGT si ile denemiştim onda bile baya farkla gsi öndeydi.. Hatırlayan arkadaşlar vardır mutlaka.

punto_multijet
19-02-2009, 17:15
hmm. eger boyle bir hgt ile birlikte gidiyorsa gsi da bir sıkıntı var olması lazım.. Std HGT ile baya fark olması lazım gsi arasında. Zamanında eksantirik kısa chip kapak vs vs vs olan belkide tr nin en dolu HGT si ile denemiştim onda bile baya farkla gsi öndeydi.. Hatırlayan arkadaşlar vardır mutlaka.

180hp civarında czt ile kafa kafaya hatta hız artıkca gecmeye baslıyorum hgt ucuyo demiyorum yanlıs anlasılmasın daha fazlasınıda beklemiyorum aracımdan ama denemek isteyen olursa izmirden gsi falan zevkle denerim gecmek gecilmek onemli deil ;)

RCkid
19-02-2009, 17:29

hatırlıyorum ,hatta ben de sıfırdan kalkmıştım

punto_multijet
19-02-2009, 17:31
anladım o zmn bişi diyemicem HGTlerin genel olarak yurumediğini biliyorum bir HGT sahibi olarak ama anlattıgınız gibi bir araca sahip oldugumuda o kadar roll gecesinde farketmemişim.

VeNoM_35
19-02-2009, 17:51
okadar da ölü değil hgt'ler tabi herzamanki gibi bakım vs önemli, czt ile gitmesi senin arabanın iyi yürüdüğünü gösterir zaten.

erh
19-02-2009, 17:54
keske imkan olsa da arkadasın hgt ile de deneyebilsek.

M3CSL
19-02-2009, 17:55
anladım o zmn bişi diyemicem HGTlerin genel olarak yurumediğini biliyorum bir HGT sahibi olarak ama anlattıgınız gibi bir araca sahip oldugumuda o kadar roll gecesinde farketmemişim.

benım sımdıye kdr ızledıgım hgt vıdeoları ve bındıgım hgtler fılan gordugum en ıyısı Kaanın aracı;).. ztn cok oynamaya gelmıyen bı makıne fazla alıncak guc sınırlı egzantrık egsoz gibi işlemlerle, onun ıcın chıp artı doru uygulanmıs egsoz ıle hgt olması gerekektıgı kdr gıdıcektır, yanı yapılan ıslemler artı bg olmaz her zaman;)

+ stock bi sfı ı gececek kapasıtede hee chıp olmasa tabı orjınal halde bu aracların gerısınde o ayrı;)..

M3CSL
19-02-2009, 17:56
keske imkan olsa da arkadasın hgt ile de deneyebilsek.

dyno sonucu varmı Erhan hgtnın yurudugu arabalar neler? stock gsı dısında

Di@BLO
19-02-2009, 18:00
şöle detaylı bir video çekelimde kim ne durumda görelim yürümeyen arabalarımızı. pc başında yorumda bulunmak kolay merak eden herkesi bekliyorum isteyenle aracımı denemeye hazırım. 14 saniyelik kısa bir denemeye 11 sayfa yorum oldu. bitik arabam ile bekliyorum haftasonunu.

imhotep
19-02-2009, 18:04
yw ben acamıyorum bu linki. bozukmu acaba

erh
19-02-2009, 18:13
dyno sonucu varmı Erhan hgtnın yurudugu arabalar neler? stock gsı dısında

Serkan aynı gün başka bir arkadasımızın HGT si daha vardı bulusmada. o da std tı. onunla cok daha fazlaoluyordu fark. Bahsettigim arac 186hp istanbulda dynoda güç vermişti yanlış hatırlamıyorsam. O gun otobanda bulusmaya gelen arkadaşlar bilirler. Nitekim Mustafa da hatırlıyor :)

erh
19-02-2009, 18:20
şöle detaylı bir video çekelimde kim ne durumda görelim yürümeyen arabalarımızı. pc başında yorumda bulunmak kolay merak eden herkesi bekliyorum isteyenle aracımı denemeye hazırım. 14 saniyelik kısa bir denemeye 11 sayfa yorum oldu. bitik arabam ile bekliyorum haftasonunu.

Kimse senin arabanı kötülemek için yazmıyor burda bence. Her araçta sorun olabiir. Bende bir denemede 207 rc den dünyanın farkını yemiştim sonrasında aracımın 2 motor kulagının kırık oldugunu ve hava filtre borusunun yırtık oldugunu gordum ve duzelttim. Yani gercekten aracında problem olabilcegini düşün bence kimse senin aracını kötüleyerek bişeylere ulaşmaz, ulaşamaz. Bende de sfi bir astra gsi var yolun ankaraya düşerse tanışmak isterim seninle de..

M3CSL
19-02-2009, 18:24
Serkan aynı gün başka bir arkadasımızın HGT si daha vardı bulusmada. o da std tı. onunla cok daha fazlaoluyordu fark. Bahsettigim arac 186hp istanbulda dynoda güç vermişti yanlış hatırlamıyorsam. O gun otobanda bulusmaya gelen arkadaşlar bilirler. Nitekim Mustafa da hatırlıyor :)

sarımı yoksa, gercı o arac ıstanbuldandı,ankarada ne ısı var:beuj: başkada olabılrı gercı nerden bılelım..:D

erh
19-02-2009, 18:24
sarımı yoksa, gercı o arac ıstanbuldandı,ankarada ne ısı var:beuj: başkada olabılrı gercı nerden bılelım..:D

sarı değil lacivertti..

M3CSL
19-02-2009, 18:29
sarı değil lacivertti..

bu arada 186 yı gozden kaçırmısım bı hgtnın 186 olabılmesı ıcın herhalde ınsan ustu emege ıhtıyacı var, bı abım yapılcak butun işlemlerı yapıp 170hpyı gecemedıgını solemıstı yanlıs hatırlamıosam..
bıde 186 verıp gıtmıosa orda tam mualllak var:icon_wack

erh
19-02-2009, 18:58
bu arada 186 yı gozden kaçırmısım bı hgtnın 186 olabılmesı ıcın herhalde ınsan ustu emege ıhtıyacı var, bı abım yapılcak butun işlemlerı yapıp 170hpyı gecemedıgını solemıstı yanlıs hatırlamıosam..
bıde 186 verıp gıtmıosa orda tam mualllak var:icon_wack

Kapak taslama port polish dereceli eksantirik chip kısa intake eksoz vs vs daha aklıma gelmeyen bikaç sey daha fardı yanlıs hatırlamıyorsam +33 hp aldım demişti sanırım
180 de olabilir tam iyi hatırlayamıyorum.

Görkem
19-02-2009, 19:38
ankarada standart hgt aranıyosa ben gelirim,,,sadece green filitre var bende ve kat iptali,,,,bu arada erhan dediğin hgt 180bg,,,ve benim bildiğim üstünde,onno chip,,,dereceli egzantrik,,,komple egzoz,,,filitre ve kısa şanzıman var ,,,kapakla yada portlarala oynaması olduğunu pek sanmıyorum,,gerçi sen biliyosan bişi diyemem..........

erh
19-02-2009, 19:48
ankarada standart hgt aranıyosa ben gelirim,,,sadece green filitre var bende ve kat iptali,,,,bu arada erhan dediğin hgt 180bg,,,ve benim bildiğim üstünde,onno chip,,,dereceli egzantrik,,,komple egzoz,,,filitre ve kısa şanzıman var ,,,kapakla yada portlarala oynaması olduğunu pek sanmıyorum,,gerçi sen biliyosan bişi diyemem..........

Görkemcim araştırdım arkadsın yazdıgı eski bir yazıya ulastım..

Atmosferik anlamda yapılabilecek hemen, hemen tüm modifiyeleri gerçekleştirdim.
Dereceli egzantrik, Farklı hava emişi, Genişletilmiş portlar (emme-egzost), Kapak taşlama, Chip Tuning, komple egzost sistemi...

Sonuçta sıkıştırma oranı hayli arttırılmış, +33 Bhp fazlası ile sorunsuzca dolaşan bir 1998 model Bravo HGT sahibi oldum.
(Standart 10.5:1 olan sıkıştırma oranı şu anda 11.3:1 !!!)

Motorda olanlar bunlar diye biliyorum bende. ekstradan bir de kısa ayna mahruti takılıydı aracta.

Seninle surekli deniyoruz zaten gorkemcim.. İzmirdeki denemedeki arabaları merak ettim daha mı farklı gidiyor acaba diye istedim :)

Sierra Rs
19-02-2009, 20:08
Görkem'in hgt cok iyiydi 2 ay önce bindigimde :)

Görkem
19-02-2009, 20:15
Görkem'in hgt cok iyiydi 2 ay önce bindigimde :)

teşekkürler cenk ;) biraz bakımlı kendi halinde bi hgt işte :)

Görkem
19-02-2009, 20:17
Görkemcim araştırdım arkadsın yazdıgı eski bir yazıya ulastım..

Motorda olanlar bunlar diye biliyorum bende. ekstradan bir de kısa ayna mahruti takılıydı aracta.

Seninle surekli deniyoruz zaten gorkemcim.. İzmirdeki denemedeki arabaları merak ettim daha mı farklı gidiyor acaba diye istedim :)

tamamdır erhancım şimdi yazıyı görünce bende hatırladım cidden,,başka bi forumda yazmıştı............evet bizim durumumuz belli her zaman deniyoruz,,,,, çıkarsa başka bi standart gsi yada f7r diye söledim zaten,,,bizim kapılarımzı açık zaten her zaman dediğimiz gibi geçmek geçilmek değil muhabbet ve denemek asıl amaç zevk sadece bu kadar basit o geçer bu geçer ama bişi değişmez..................

Sierra Rs
19-02-2009, 20:29
teşekkürler cenk ;) biraz bakımlı kendi halinde bi hgt işte :)

Maşallah kardesim :)

RCkid
19-02-2009, 20:45
bahsi geçen Ankara'daki laciver hgt'de yapılabilecek herşey vardı. hem sahibinden hem de arabayı yapan Apo usta'dan bizzat dinledim ki. Erhan da ben de defalarca denedik ve Erhan hiç zorlanmadan baya farklı geçmişti

M3CSL
19-02-2009, 23:34
hımm... peki gorkem senın aranda ne kdr fark oluyodu o hgt ile?

levent
20-02-2009, 01:33
atmosferik olarak aslında hacim 2,4 e de yükseltilebilir kimse hesaba katmıyor bunu sanırım :)

OmerRS
20-02-2009, 01:41
atmosferik olarak aslında hacim 2,4 e de yükseltilebilir kimse hesaba katmıyor bunu sanırım :)

neyin ? :)

orhan_guney
20-02-2009, 02:25
maşallah kardeşim..

DaRkNeSs-
20-02-2009, 03:09
bahsi geçen Ankara'daki laciver hgt'de yapılabilecek herşey vardı. hem sahibinden hem de arabayı yapan Apo usta'dan bizzat dinledim ki. Erhan da ben de defalarca denedik ve Erhan hiç zorlanmadan baya farklı geçmişti

bişeyi anlamadım bahsi geçen 180 bg lik hgt yi stock sfi mı geçiyor?:beuj:
yada sfi da ne gibi modifiyeler var?
çünkü stock sfi geçiyorsa konunun başındaki muamma tekrar etmiş olur 150 bg bi araba 180 bg bi arabayı nasıl rahatça ve 1-2 boy farkla geçer...
ayrıca hgt de gsi da gayet güzel sorunsuz yürüyen arabalar.. bi sıkıntıları yok ;)
hele hgt diğer hgt lere göre farklı...
bu hafta deneme yalan olur sağanak yağmur var ne yazık ki..
bi deneme olursa bende gelmek istiyorum haber verin ;)

xxozanxx
20-02-2009, 08:56
bencede yalan olur bugün yine yağmurlu...
bakalım cmt yada pzr yağmaz belkide... senide çağırırız kardeşim,çeşme otobanda olur büyük ihtimal roll...

bugün, "Friday Night to the Club" ...olur yine:cool::cool:

elpadre
20-02-2009, 09:23
f7r gercekten guzel yurumus onca agırlıga goree ama her zman gsi derımmm kımse yanlıs anlasılmasın ılk konu acıldıgında bende vıdeo ekledımm 0 dan kalktık ve hersey ortada saglık olsun arabanın masallagıı var cıdden guzel yururus araban allah kaza bela vermesın

Görkem
20-02-2009, 15:09
hımm... peki gorkem senın aranda ne kdr fark oluyodu o hgt ile?

valla serkan benim deneme fırsatım olmadı o 180bg lik hgt ile,,,hatta şu ana kadar başka hiçbi hgt ilede denemedim :) o lacivert aracın sahibi pek böle deneme işlerine bulaşmayan birisi ulaşması zor oluyo biraz ,,,dyno kağıdı var bende o aracın ama sölendiğine göre gideri çok iyi değil sanki...............

DaRkNeSs-
20-02-2009, 15:24
motorda 180 beygirin kaçını yere aktarıyo acaba baskısı bitik falan olmasın?

xxozanxx
20-02-2009, 15:30
teşekkür ederim kardeşim;)
yarın yada pazar roll'e çıkıcaz tamamen stok+chip'li başka bir gsi daha gelecek.chiefkadir'in tanıdığı,uğur diye bir arkadaş...
benimde müzik seti olmayacak tabi:cool:

f7r gercekten guzel yurumus onca agırlıga goree ama her zman gsi derımmm kımse yanlıs anlasılmasın ılk konu acıldıgında bende vıdeo ekledımm 0 dan kalktık ve hersey ortada saglık olsun arabanın masallagıı var cıdden guzel yururus araban allah kaza bela vermesın

elpadre
20-02-2009, 16:04
teşekkür ederim kardeşim;)
yarın yada pazar roll'e çıkıcaz tamamen stok+chip'li başka bir gsi daha gelecek.chiefkadir'in tanıdığı,uğur diye bir arkadaş...
benimde müzik seti olmayacak tabi:cool:

ok denenyın baakımm sonucu bende merak ettım ama ben denedım guzel yuruyen bı f7r la sonra dedım sen kaldırıamadınmı arabayıı dıye yooo ama araban guzel yuruyor falan dedı sımdı chıpledıler denemek ıstıyorlarr denıyelım bakalım bızde vıdeosunu koyarız yanıı burayaa :D

xxozanxx
20-02-2009, 16:55
kaç km'de F7R ;) ???
zaten topu topu 49 tane var TR'de... en son,18-19 tanesi pert idi zaten...100bin km'nin altında hiç yok benim bildiğim...
benimki hariç :rolleyes:

elpadre
20-02-2009, 16:59
benım bıldıgımkadarıyla 110 bın olması lazımm

elpadre
20-02-2009, 17:00
ama belkıde daha dusuk olabılır :D

xxozanxx
20-02-2009, 17:01
eheh benimkide 99model 63000 km :)

xxozanxx
20-02-2009, 17:02
ben alırken üzerinde filtre bile yoktu.tamamen stok.. speedline kapaklarına kadar:)

elpadre
20-02-2009, 17:06
benımkı 94 model vauxhall sagdan dıreksıyonlu astra gsi sonradan sola cektık :D

elpadre
20-02-2009, 17:06
80 bınde vardır su an ama yenı motor yaptıgım ıcın km ındırıdımm toplamıı 20 bın km :D

erh
20-02-2009, 19:56
bişeyi anlamadım bahsi geçen 180 bg lik hgt yi stock sfi mı geçiyor?:beuj:
yada sfi da ne gibi modifiyeler var?
çünkü stock sfi geçiyorsa konunun başındaki muamma tekrar etmiş olur 150 bg bi araba 180 bg bi arabayı nasıl rahatça ve 1-2 boy farkla geçer...
ayrıca hgt de gsi da gayet güzel sorunsuz yürüyen arabalar.. bi sıkıntıları yok ;)
hele hgt diğer hgt lere göre farklı...
bu hafta deneme yalan olur sağanak yağmur var ne yazık ki..
bi deneme olursa bende gelmek istiyorum haber verin ;)

SFI da sadece chip tuning var. Eksozu orjinal, filtresi kagıt.. Chip dısında modifiye yok aracın uzerinde. Ayrıca 230.000 kmde orjinal motor mevcut. Bugun dynoya soktum ısrarlar üzerine, 145 hp ve 190 nm güç verdi.

DaRkNeSs-
20-02-2009, 20:02
145 bg chiple çıkardığına göre 10-15 bg gibi bi kaybın var demektir..
180 bg lik hgt yi geçmen için hgt de bi sorun olması lazım. konunun ilk başındaki muhabbete döndü :)

punto_multijet
20-02-2009, 20:07
eger aksilik cıkmazsa bende dynoya cıkarıcam bakalım bizim essek kac hp? nm? cıkıcak?

DaRkNeSs-
20-02-2009, 20:07
bu arada ozan hava açıldı gibi bu akşam bi hareket olabilir mi?

erh
20-02-2009, 20:11
145 bg chiple çıkardığına göre 10-15 bg gibi bi kaybın var demektir..
180 bg lik hgt yi geçmen için hgt de bi sorun olması lazım. konunun ilk başındaki muhabbete döndü :)

230.000 deki motorda biraz kayıp vardır mutlaka.. Beklediğim gibi çıktı sonuç.

HGT yi gecmem için HGT de sorun olmasına gerek yok. İstenilen 180 HP deki bahsedilen uygulamalara sahip HGT ile denerim tekrar. en az o gectigim kadar daha gececegime de eminim. Zira 175 hp lik RC-mini ile nasıl gittigini de biliyoruz bu arabanın. Aracların güçlerine göre yorum yapmayı çok eskide bıraktık. Denemelerde görenler vardır mutlaka, forumda da videoları oluyor aracın arada.

DaRkNeSs-
20-02-2009, 20:20
araçların güçlerine göre bi yere kadar yorum yapılır tabi ki
ağırlık ve şanzıman çok önemli faktördür
ama bahsedilen araçlar denk araçlar ağırlık olarak yanlış bilmiyorsam ,veya en fazla 100 kg olur arada.
ve birinin 180 diğerinin 145 dyno çıktısı varsa 35 bg farkı olan arabanın şanzıman oranları kötü de olsa geçmesi,en azından berabere kalması gerekir teoride :) (ağırlıkları yakın olarak tahmin edip ona göre konuşuyorum)
ama geçiliyorsa 180 beygiri yere aktaramıyo demektir yada dyno ölçümünde hata vardır. :) motor beygiri bana göre de önemli değil tekere verilen güç ve kilo önemli :)

erh
20-02-2009, 20:32
araçların güçlerine göre bi yere kadar yorum yapılır tabi ki
ağırlık ve şanzıman çok önemli faktördür
ama bahsedilen araçlar denk araçlar ağırlık olarak yanlış bilmiyorsam ,veya en fazla 100 kg olur arada.
ve birinin 180 diğerinin 145 dyno çıktısı varsa 35 bg farkı olan arabanın şanzıman oranları kötü de olsa geçmesi,en azından berabere kalması gerekir teoride :) (ağırlıkları yakın olarak tahmin edip ona göre konuşuyorum)
ama geçiliyorsa 180 beygiri yere aktaramıyo demektir yada dyno ölçümünde hata vardır. :) motor beygiri bana göre de önemli değil tekere verilen güç ve kilo önemli :)

Bahsedilen HGT nin 40 civarı dyno sheet i mevcuttu. araca yapılan herseyden sonra dynoya sokulmus guc veren-dusuren hersey görülmüş ve aractaki modifiyeler ona göre yapılmıstı. Hatta aracın sahibinin söyledigine gore yazılımı da istanbulda dyno uzerinde yapılmıstı. Bu kadar titiz olan birisinin aracında sorun olsa bunu hissedecegini ve bunu soyleyecegini dusunuyorum.

Benim arabamın gidişinden memnunum. gücüde bekledigim gibi cıktı. yılalrdır yaptıgım ve gordugum denemelere gore de gsi ın hgt yi rahat gecmesi gerekir. ve benim denemelerimde de öyle oldu hep.

ister yere ister havaya aktarsın gücü ben bilmem. denediklerim arasında ki dedigim gibi tr deki en dolu atmosferik hgt idi benim denediğim, beni gecen olmadı. Gördüklerimden farklı giden bir hgt varsa da gercekten denemek isterim.

DaRkNeSs-
20-02-2009, 20:34
izmire bekleriz o zaman :D
benim gördüğüm hgt ile senin anlattığın hgt farklı gerçekten...

erh
20-02-2009, 20:37
İnşallah yolumuz düşer o tarafa bir gün :) Fakat o tarafa geldigim zamanlar muhtemelen GSI turbo olacagı için ancak çay içmek için buluşuruz :)

DaRkNeSs-
20-02-2009, 20:41
her zaman bekleriz :)
deneme yapmak için de çay içmek muhabbet etmek için de.
deneyecek bişey bulunur her klasman için merak etme ;)
o zamana kadar bende projeyi bitiririm belki :D

34NVL80
20-02-2009, 20:42
230.000 deki motorda biraz kayıp vardır mutlaka.. Beklediğim gibi çıktı sonuç.

HGT yi gecmem için HGT de sorun olmasına gerek yok. İstenilen 180 HP deki bahsedilen uygulamalara sahip HGT ile denerim tekrar. en az o gectigim kadar daha gececegime de eminim. Zira 175 hp lik RC-mini ile nasıl gittigini de biliyoruz bu arabanın. Aracların güçlerine göre yorum yapmayı çok eskide bıraktık. Denemelerde görenler vardır mutlaka, forumda da videoları oluyor aracın arada.
Sana aynen katılıyorum bakın 412.000 km de aracım burda vede sadece remus eksoz kiti var Rcde chip uygulaması var yürüyen astra 180Hp HGT ile yürür yeterki sağlıklı çalışsın ve arkadaşın 145 hp çıkması motor kaybı die görmüyorum kesin %100 bi sorun var en son yaptığım araç full bakımdan sonra teste götürdüm 280.000 de 148Hp verdi tamamen stock eksozlarına kadar o araba kesin bi sorun var ya yazılım yada enj. uyumsuzluğu

Video : 150HP & 180HP+ ;)
http://video.google.com/videoplay?docid=-6636547707786453716

erh
20-02-2009, 20:55
bu yastaki ve km deki bir aracın bu gucleri vermesi normaldir. Sorun yok aracımda ona eminim.

chiefkadir
20-02-2009, 21:01
Erhanın arabayı beraber ölçtük çıkan sonuç beni şaşırttı çünkü daha fazla tahmin ediyordum.Sorun varsa arabada değil dyno'dadır :D dedik Aradan 15dakka geçti zır stock gsi ölçtürdük oda 139hp çıktı.

Bizim izmirdeki gsi ise chipten sonra 148hp 191nm çıkmış.

Hgt lerin geride kalmasının en büyük nedeni daha düşük torku ile max.güçlerini daha yukarda vermeleri ve uzun oranlı şanzımanları olsa gerek..

34NVL80
20-02-2009, 21:04
bu yastaki ve km deki bir aracın bu gucleri vermesi normaldir. Sorun yok aracımda ona eminim.

Aracına laf söylemiyorum sakın yanlış anlama ama 18 yıllık deneyimle konuşuyorum abimle beraberiz vede o kendisi 18 yıldır opelin içinde hatta şuan servisimizde 8 tane var modlanıyor turbolanıyor yada bakımda benden sana söylemesi imkanın varsa orjinal yazılımını tak orjinal enjektörlerini tak ve bidaha dene derim yada ben sana ödünç bi yazılım verim Grup N herşey çıkar ortaya...Chip olmadan 145 desen okey dicemde ozaman araban stock olarak 130 küsürleremi indi imkanııı yok... yağ bile yaksa yağın gücü ile 140a bile zor iner...

34NVL80
20-02-2009, 21:05
Erhanın arabayı beraber ölçtük çıkan sonuç beni şaşırttı çünkü daha fazla tahmin ediyordum.Sorun varsa arabada değil dyno'dadır :D dedik Aradan 15dakka geçti zır stock gsi ölçtürdük oda 139hp çıktı.

Hgt lerin geride kalmasının en büyük nedeni daha düşük torku ile max.güçlerini daha yukarda vermeleri ve uzun oranlı şanzımanları olsa gerek..

Aynen katılıyorum:icon_tup:

OmerRS
20-02-2009, 21:05

katılıyorum erkaya sanki son zamanlarda baya düşük ölçüyor gibi. yani herkesten bu tarz şeyler duyuyorum.

bu arada HGT nin vites oranları uzun deil bence tam tadında gibi.

chiefkadir
20-02-2009, 21:11
Eski videolardan,
Zamanın Hızlısı HIZ plaka s2000 e finalde geçildiğim video :)
Astra Gsi vs s2k
http://www.youtube.com/watch?v=_QoHl-wlwH8

chiefkadir
20-02-2009, 21:12
katılıyorum erkaya sanki son zamanlarda baya düşük ölçüyor gibi. yani herkesten bu tarz şeyler duyuyorum.

bu arada HGT nin vites oranları uzun deil bence tam tadında gibi.Erkaya yeni kalibrasyon yaptırmış.
Benim 1.6 Focus 100hp çıktı

OmerRS
20-02-2009, 21:13
Erkaya yeni kalibrasyon yaptırmış.
Benim 1.6 Focus 100hp çıktı

hmm yani sorun yok diyosun abi. doğrudur o zaman.

DaRkNeSs-
20-02-2009, 21:16
kaç model focus?
normal gücü mü düşük mü çıktı?

erh
20-02-2009, 21:18
Aracına laf söylemiyorum sakın yanlış anlama ama 18 yıllık deneyimle konuşuyorum abimle beraberiz vede o kendisi 18 yıldır opelin içinde hatta şuan servisimizde 8 tane var modlanıyor turbolanıyor yada bakımda benden sana söylemesi imkanın varsa orjinal yazılımını tak orjinal enjektörlerini tak ve bidaha dene derim yada ben sana ödünç bi yazılım verim Grup N herşey çıkar ortaya...Chip olmadan 145 desen okey dicemde ozaman araban stock olarak 130 küsürleremi indi imkanııı yok... yağ bile yaksa yağın gücü ile 140a bile zor iner...

Bizimde bir Opel servisimiz var ve ben de chip tuning işiyle uğraşıyorum :) Servisimizde şu an 4 tane gsi var ve şimdilik hiçbirşey yapılmıyor. Zamanında Türkiye şampiyonu olan kadette bizde mesela. :) Aracımda orjinal enjektör var zaten nerden çıkardın enjektör uyumsuzluğunu anlayamadım? Yazılım olarak aracın uzerindeki çok extreme bir yazılım değil ama şimdiye kadar bu şekilde gectigim araclar arasında 225 hplik megane rs bile mevcut. Ankaradaki arkadaslar biliyorlar nasıl gittigini aracın. Diğer std GSı ımız 2000 km lik motoruyla 139 hp güç verdi std yazılımıyla. Opel konusundaki önerilerine tesekkür ederim. Yeteri kadar tecrubem var benimde saolasın..

34NVL80
20-02-2009, 21:22
Bizimde bir Opel servisimiz var ve ben de chip tuning işiyle uğraşıyorum :) Servisimizde şu an 4 tane gsi var ve şimdilik hiçbirşey yapılmıyor. Zamanında Türkiye şampiyonu olan kadette bizde mesela. :) Aracımda orjinal enjektör var zaten nerden çıkardın enjektör uyumsuzluğunu anlayamadım? Yazılım olarak aracın uzerindeki çok extreme bir yazılım değil ama şimdiye kadar bu şekilde gectigim araclar arasında 225 hplik megane rs bile mevcut. Ankaradaki arkadaslar biliyorlar nasıl gittigini aracın. Diğer std GSı ımız 2000 km lik motoruyla 139 hp güç verdi std yazılımıyla. Opel konusundaki önerilerine tesekkür ederim. Yeteri kadar tecrubem var benimde saolasın..
Beni yanlış anlamışsın neyse enj. olayı önceki sayfalarda öyle yazmışlar ben bi yerden çıkartmadım

http://www.metacafe.com/watch/123142/honda_s2000_vs_opel_astra_gti/

DaRkNeSs-
20-02-2009, 21:23
145 bg çıkaran araçla 225 bg lik araç geçtin.. inanmıyorum demiyorum ama büyük başarı.
bu opellerde bi keramet var gerçekten. 2.0 sfi makinaları başarılı

punto_multijet
20-02-2009, 21:27

ölçüm izmirde mi yapılmıs? izmirde ise hangisinde acaba?

erh
20-02-2009, 21:27
Beni yanlış anlamışsın neyse enj. olayı önceki sayfalarda öyle yazmışlar ben bi yerden çıkartmadım

http://www.metacafe.com/watch/123142/honda_s2000_vs_opel_astra_gti/

Araçları karıştırdın sanırım. benim aracımda sadece chip var. eksoz filtre vs vs herseyi orjinal. benzin pompası bile 94 model orjinal pompası ;)

DaRkNeSs-
20-02-2009, 21:30
izmirdeki ölçüm yapılan araç ile ölçüm yapan yeri ben de merak ettim.. :)
tanıdığımız bi araba mı acaba ?

chiefkadir
20-02-2009, 21:31
Focus 2003 model..problem yok artık lpg var:)
Eski video koymak moda oldu bende siyah astrayı koşturduğum dönemden bir video koyam :)
Zamanın Hızlısı HIZ plaka s2k ve Astra Gsi
http://www.youtube.com/watch?v=_QoHl-wlwH8

34NVL80
20-02-2009, 21:32
145 bg çıkaran araçla 225 bg lik araç geçtin.. inanmıyorum demiyorum ama büyük başarı.
bu opellerde bi keramet var gerçekten. 2.0 sfi makinaları başarılı
Sfi motor kare yanmalı bi motordur. 1988 model corvetten tasarlanmıştır mühendisi avustralyalı vede bu motoru tasarladıktan sonra USA da üniversitede ders vermeye başlamıştır 2009 senesinde chevroletlerde hala C20xe kullanılarak yarışılmaktadır otomobil federasyonundan 2002 de onay almıştır bitirilme sebebi normal bi makina olmamasıdır bunları biraz araştırın göreceksiniz ingilizlerin en ünlü tuning firmalarından biri hala bu motorları hazırlamakta F3 ve catheramlarda bile kullanmaktadır atmosferik olarak bu gücü çıkartmaktadır yapıldığında 2.0L Vauxhall 292bhp/197lbft torque siteden direk alıntıdır.1988 yılında bırakın o yılı hala bu kadar alt devirde bu kadar yüksek tork üreten makina gösterin bana ne yazikki o yıllarda bilinmiyordu ve bizde tuning yaygın diildi hatırlıyorum yapılan modifiye en sport arabalardan biri Flash ve hava filtresiydi şimdi gelmiş olasa yada üretilmiş olsa bu makina emin olun bundan başka motor göremessiniz etrafta :icon_tup:

chiefkadir
20-02-2009, 21:33
izmirdeki ölçüm yapılan araç ile ölçüm yapan yeri ben de merak ettim.. :)
tanıdığımız bi araba mı acaba ?Politek galiba serp varmış sanayideymiş.

DaRkNeSs-
20-02-2009, 21:35
opellerin alt devir torkları gerçekten çok iyi bunu inkar edemem...
1.6 ecoteclerin bile alt devirleri başarılı
hondalarda bu şekil bi alt devir olsa herhalde acayip bi karışım olurdu :D

DaRkNeSs-
20-02-2009, 21:37
Politek galiba serp varmış sanayideymiş.

abi politek servis 6. sanayide, eskiden bi dyno su vardı ama tekrar dyno aldı mı bilmiyorum,1 ayı geçkindir uğramadım ayhan ustanın yanına,alacağından bahsediyordu dynoyu aldı herhalde...
bir de pro servis var onda da serp dyno var.
bu arada bahsettiğin opel araba ortamlarına takılıyor mu acaba tanıdığımız bi araba mı?

erh
20-02-2009, 21:38
Sfi motor kare yanmalı bi motordur. 1988 model corvetten tasarlanmıştır 2009 senesinde chevroletlerde hala C20xe kullanılarak yarışılmaktadır otomobil federasyonundan 2002 de onay almıştır bitirilme sebebi normal bi makina olmamasıdır bunları biraz araştırın göreceksiniz ingilizlerin en ünlü tuning firmalarından biri hala bu motorları hazırlamakta ve catheramlarda bile kullanmaktadır atmosferik olarak bu gücü çıkartmaktadır yapıldığında 2.0L Vauxhall 292bhp/197lbft torque siteden direk alıntıdır.1988 yılında bırakın o yılı hala bu kadar alt devirde bu kadar yüksek tork üreten makina gösterin bana :icon_tup:
SFI motor corvetten tasarlanma fln değildir yanlış bilgi vermeyelim. Motor 20NE kodlu 8v motordan türetilmiştir. Hatta 87 yılında ilk kez piyasaya sürülmüştür ve dizaynı Dr Fritz Indra ya aittir. Dediğin gibi 88 model corvette ten türetilmiş olamaz ve öyle birsey sozkonusu değildir. zaten 87 yılında piyasaya sürülmüştür. bahsettiğin yıldan önce yani.. Ayrıyetten bu motorun 2002 yılında onay alması diye birsey sözkonusu bile değildir. yıllarca homologe olarak yarışlarda kullanılmıştır bu motor. F3 te bile kullanılan ülkeler vardır. Doğruluğundan emin olmadığımız bilgileri vermeyelim lütfen..

34NVL80
20-02-2009, 21:38
Sfi motor kare yanmalı bi motordur. 1988 model corvetten tasarlanmıştır mühendisi avustralyalı vede bu motoru tasarladıktan sonra USA da üniversitede ders vermeye başlamıştır 2009 senesinde chevroletlerde hala C20xe kullanılarak yarışılmaktadır otomobil federasyonundan 2002 de onay almıştır bitirilme sebebi normal bi makina olmamasıdır bunları biraz araştırın göreceksiniz ingilizlerin en ünlü tuning firmalarından biri hala bu motorları hazırlamakta F3 ve catheramlarda bile kullanmaktadır atmosferik olarak bu gücü çıkartmaktadır yapıldığında 2.0L Vauxhall 292bhp/197lbft torque siteden direk alıntıdır.1988 yılında bırakın o yılı hala bu kadar alt devirde bu kadar yüksek tork üreten makina gösterin bana ne yazikki o yıllarda bilinmiyordu ve bizde tuning yaygın diildi hatırlıyorum yapılan modifiye en sport arabalardan biri Flash ve hava filtresiydi şimdi gelmiş olasa yada üretilmiş olsa bu makina emin olun bundan başka motor göremessiniz etrafta :icon_tup:

SFı yın tasarım yılını unutma dediğim gibi ozaman 2.0 olupta turbosuz bu kadar yüksek bi tork ve alt devirli bi makina gösterin 2009 da bile iddalıdır hala yeni nesil makinada Z20LEH tir ama bu makina turbo 240 Hpmavi astra opc lerde var tek bir yazılım ile 400 hp almaktasınız;) insignadaki Z20NET motoru henüz analiz edemedim :)

34NVL80
20-02-2009, 21:40
SFI motor corvetten tasarlanma fln değildir yanlış bilgi vermeyelim. Motor 20NE kodlu 8v motordan türetilmiştir. Hatta 87 yılında ilk kez piyasaya sürülmüştür ve dizaynı Dr Fritz Indra ya aittir. Dediğin gibi 88 model corvette ten türetilmiş olamaz ve öyle birsey sozkonusu değildir. zaten 87 yılında piyasaya sürülmüştür. bahsettiğin yıldan önce yani.. Ayrıyetten bu motorun 2002 yılında onay alması diye birsey sözkonusu bile değildir. yıllarca homologe olarak yarışlarda kullanılmıştır bu motor. F3 te bile kullanılan ülkeler vardır. Doğruluğundan emin olmadığımız bilgileri vermeyelim lütfen..

Belgeleriyle konuşuyorum ben sana burda neyine istersen iddaaya girerim senle hodri meydan araba koymak serbest ortaya ??????? Tüm belgeleri var aylık 80 euro ödüyorum bu programlara arabalarınız şase numaralarından kim getirmiş nerden girmiş nerde nekadar beklemiş hangi bayisatmış hepsini bile söylerim sana ;););););) Duyumla atmasyon yada sallamayla hiç bizaman konuşmam

erh
20-02-2009, 21:43
Belgeleriyle konuşuyorum ben sana burda neyine istersen iddaaya girerim senle hodri meydan araba koymak serbest ortaya ??????? Tüm belgeleri var aylık 80 euro ödüyorum bu programlara arabalarınız şase numaralarından kim getirmiş nerden girmiş nerde nekadar beklemiş hangi bayisatmış hepsini bile söylerim sana ;););););) Duyumla atmasyon yada sallamayla hiç bizaman konuşmam

Buyur o zaman..

http://en.wikipedia.org/wiki/C20XE

erh
20-02-2009, 21:44
Bu arada bahsettigin TIS programı bende de mevcut rahat ol :)

34NVL80
20-02-2009, 21:45
he year of 1988 then, saw the car hit the streets with an all-square 1998cc, 156bhp stormer, that's subsequently been fitted to several other cars in the GM range albeit a couple of years down the line - Cavalier, Calibra and Kadett in the Fatherland. With introduction of the Cavalier SRi in 1992 however, the job of casting the heads moved to General Motors plants instead of Cosworth

1988 O yıl sonra, araba bir kare 1998cc, 156bhp stormer, bu daha sonra birçok otomobil için satır aşağı birkaç yıl - Cavalier, Calibra ve Kadett aylarında olsa bu GM aralığında monte edilmiş ile sokakta bulunanlar gördüm Fatherland. 1992 yılında Cavalier Sri tanıtımı Ancak ile başları döküm iş General Motors tesisleri yerine Cosworth taşındı

[B][SIZE="3"]BU BİRİNCİ BELGE ELİMDEKİLERİDE TARATIR KOYARIM MERAK ETME OKU BAKALIM

hOMOLOGEYİ DEMİYORUM çEVRECİ STANDARTINI 2002 DE ALMIŞTIR...

BELGESİZ YAZIP YANILMAYIN HATTA HANGİ KAPAKLAR YAĞ SU KARIŞIMI VAR KODLARIDA ELİMDE VEDE ASTRA GSİ FABRİKA ÇIKIŞLI 172 H

DaRkNeSs-
20-02-2009, 21:47
peki o zaman opel neden bu canavar motoru kaldırıp 136 lık ecotec makinayı koydu arabalarına?
tek neden gerçekten emisyon falan mı emisyonu indirgenemezmiydi?

34NVL80
20-02-2009, 21:48
Kodlarida elimde vede astra gsi fabrika çikişli 172 hp olanida vardir ama sadece1991 modellerinde kendi gözlerimlede gördüm hatta astralara ingiltere ve almanyada sahte c20xe denir esas c20xe kadett ve calibradir 156 hp olanlarbuda onlarin diyişi

34NVL80
20-02-2009, 21:49
peki o zaman opel neden bu canavar motoru kaldırıp 136 lık ecotec makinayı koydu arabalarına?
Tek neden gerçekten emisyon falan mı emisyonu indirgenemezmiydi?

emisyon ve gerçekten fazla güçlü bi makina olup gücünün sinirlanmiş olmasi değişikliklerle çok ii sonuçlar aninlakta almanca belgelerde bu yazar...

ARABANIN FİYATI 20000 MARK İKEN YAN BAKALİTLERİN FİYATI 3000 MARK KORKUNÇ Bİ FİYAT ONLARIN BİTME SEBEPLERİ KASKO ŞİRKETLERİ YÜZÜNDE VE FAZLA BİLİNMEZ MARKASIDA : irmscher dır

OmerRS
20-02-2009, 21:50
he year of 1988 then, saw the car hit the streets with an all-square 1998cc, 156bhp stormer, that's subsequently been fitted to several other cars in the GM range albeit a couple of years down the line - Cavalier, Calibra and Kadett in the Fatherland. With introduction of the Cavalier SRi in 1992 however, the job of casting the heads moved to General Motors plants instead of Cosworth

1988 O yıl sonra, araba bir kare 1998cc, 156bhp stormer, bu daha sonra birçok otomobil için satır aşağı birkaç yıl - Cavalier, Calibra ve Kadett aylarında olsa bu GM aralığında monte edilmiş ile sokakta bulunanlar gördüm Fatherland. 1992 yılında Cavalier Sri tanıtımı Ancak ile başları döküm iş General Motors tesisleri yerine Cosworth taşındı

[B][SIZE="3"]BU BİRİNCİ BELGE ELİMDEKİLERİDE TARATIR KOYARIM MERAK ETME OKU BAKALIM

BELGESİZ YAZIP YANILMAYIN HATTA HANGİ KAPAKLAR YAĞ SU KARIŞIMI VAR KODLARIDA ELİMDE VEDE ASTRA GSİ FABRİKA ÇIKIŞLI 172 H

nerde yazıyor tam anlamadım corvette motoru ile alakasını.

34NVL80
20-02-2009, 21:52
Ben sana netten bu buldum bu yazıyı elimdeki belge ve kataloglarda tam detaylı yazmaktadır çizen avust. yalının bile resmi mevcuttur ;) bunları alan abim sağolsun yıllarca opel fabrikasında çalıştı almanyada vede bochumda tek üretim yeri gsi bochumdur ve dünyanın başka hiç bi yerinde hiç bi fabrikada üretilmemiştir yedek parçasına kadar tabi ilk çıkışta satılırken sıfırken

34NVL80
20-02-2009, 21:54
Motoru söktüğünde bak kapağı çıkardığında en basit görünen yeri sol ve sağdaki kare su kanalları... Bloğun içi tamamen öyle vede olma sebebi silindir olan bloklardan daha akıcı ve daha performanslı ayrıca daha iyi soğuttuğu yazılmaktadır...

nerde yazıyor tam anlamadım corvette motoru ile alakasını.

C20NE diilmiş diilmi ;)

erh
20-02-2009, 21:55

Ben bu yukarda yazdıgında 88 model bir corvette motorudnan geliştirildigi konusunda birsey goremedim? Bana yazı koymak yerine guvenilir bir kaynak linkini verirsen siteye butun arkadaslar incelemiş olur.. ;)

Cevreci std ını ne zaman aldıgını da soyliyim sana, OPELin ecotec motorlara gecis sebebi, avrupada yürülüğe girmesi kesinleşen eksoz emisyon normlarını bütün üreticilerden önce olarak henuz normaların yuruluge girmesinden 2 sene once tum modellerinde katalitik kovertoru kullanarak ve ecotec motor sistemleriyle bütün modelleriyle yeni eksoz emisyon normlarına uyan ilk üretici oldu..

chiefkadir
20-02-2009, 21:56
Metin, herkesle iddialaşma yav erh erhanda on senedir gsi konusunda araştırma yapan bilgili bir arkadaştır.Birazda tamam haklı olabilirsin demeyi kabullen bilgiyi paylaş birşey kaybetmezsin.

34NVL80
20-02-2009, 22:01
Ben bu yukarda yazdıgında 88 model bir corvette motorudnan geliştirildigi konusunda birsey goremedim? Bana yazı koymak yerine guvenilir bir kaynak linkini verirsen siteye butun arkadaslar incelemiş olur.. ;)

Cevreci std ını ne zaman aldıgını da soyliyim sana, OPELin ecotec motorlara gecis sebebi, avrupada yürülüğe girmesi kesinleşen eksoz emisyon normlarını bütün üreticilerden önce olarak henuz normaların yuruluge girmesinden 2 sene once tum modellerinde katalitik kovertoru kullanarak ve ecotec motor sistemleriyle bütün modelleriyle yeni eksoz emisyon normlarına uyan ilk üretici oldu..

Ben bişey demicem sen de bende belgeleri var neyin ne olduğunu biliyorum hatta yakınım bu arabalırın üretiminde o fabrikada çalışıyordu yazacağımı yazdım belgeleri taratıp müsait bi zxamanda sana Pm atarım yada adres verirsin gönderirim merak etme

Bunu indir bi bak kısaca hangi araç 155 hangisi 147hp XE olupta hem görürsün
Sende haklısın nette yazıyor gördüm linkini ama ben sana diyorumki belgeler yani dökümanlar opelden yollıcam merak etme sana ;)
http://www.yuklec.com/download.php?file=139872545-Engine_Tech_Vauxhall_XE.rar

OmerRS
20-02-2009, 22:04
Motoru söktüğünde bak kapağı çıkardığında en basit görünen yeri sol ve sağdaki kare su kanalları... Bloğun içi tamamen öyle vede olma sebebi silindir olan bloklardan daha akıcı ve daha performanslı ayrıca daha iyi soğuttuğu yazılmaktadır...

C20NE diilmiş diilmi ;)

motor kodu zaten c20 ise c20 ne nin bir versiyonudur.

corvette motoru ile bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum. corvette nin küçük blok chevy motorları yıllardır süregelen bir üretim ve bloktan egzantrik v8 dir. bloktan egzantrik bir motor ile üstten çift egzantrik c20 nin bir bağlantısı olamaz.

34NVL80
20-02-2009, 22:06
motor kodu zaten c20 ise c20 ne nin bir versiyonudur.

corvette motoru ile bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum. corvette nin küçük blok chevy motorları yıllardır süregelen bir üretim ve bloktan egzantrik v8 dir. bloktan egzantrik bir motor ile üstten çift egzantrik c20 nin bir bağlantısı olamaz.

Banada öyle geliyordu orjinal dökümleri görene kadar ama emin ol CNC ye koysan aynı makina sanarsın tasarımı çzimlerinde bile görünüyor elemanın kendi açıklamasdı baz aldığım motor budur die belirtiyor...C serisinin hepsini bu adam tasarlamış ama C20NE kare yanmalı diildir bloklar aynı gibi görünsede içleri farklıdır...

Silindir kapak sıkma kilosu krank kol emme eksoz sıkma oranları arabanın 3 parça ön arka orta alt şase verileri ölçüleri kazalıysa kullanılan çapraz ölçüleri herşey mevcut

34NVL80
20-02-2009, 22:12
Hatta sana GM nin ürettiği 950 küsür hp X20XEV turbo motorunda resimlerini ve dökümlerini koyucam bende görene kadar bilmiyordum belkide çoğumuzda bilmiyorduk ama var oda varmış:eek: biz yanlış yerde yaşıyoruz:D

erh
20-02-2009, 22:17
Arkadaşım verdigim linki iyi incele. İngilizcen var oldugunu dusunerek orda yazan herseyi anlayacagını dusunuyorum. 20XE nin baz alındıgı motor C20NE nin atasıdır. Yani 20NE dir. C20XE daha dogrusu C20XE nin atası 20XE 20NE den sonra, 20NE baz alınarak geliştirilmiş bir motordur. Yani senin iddia ettigin gibi 88 model corvette ile alakası yoktur. Kare yanma olarak bahsettigin ise senin bahsettiginden alakasız olarak çap x strok değerleridir. C20NE,C20XE,C20LET,X20XEV,X20XER,Z20LET,Z20LEH vs vs hepsi 86x86 mm.lik yanma odasına sahiptir. Kare motor denmesinin sebebi de cap ve strok un aynı uzunlukta olmasıdır. Bu hondanın K20sinde de aynıdır diğer birkaç markanın motorunda da aynıdır.

34NVL80
20-02-2009, 22:20
Arkadaşım verdigim linki iyi incele. İngilizcen var oldugunu dusunerek orda yazan herseyi anlayacagını dusunuyorum. 20XE nin baz alındıgı motor C20NE nin atasıdır. Yani 20NE dir. C20XE daha dogrusu C20XE nin atası 20XE 20NE den sonra, 20NE baz alınarak geliştirilmiş bir motordur. Yani senin iddia ettigin gibi 88 model corvette ile alakası yoktur. Kare yanma olarak bahsettigin ise senin bahsettiginden alakasız olarak çap x strok değerleridir. C20NE,C20XE,C20LET,X20XEV,X20XER,Z20LET,Z20LEH vs vs hepsi 86x86 mm.lik yanma odasına sahiptir. Kare motor denmesinin sebebi de cap ve strok un aynı uzunlukta olmasıdır. Bu hondanın K20sinde de aynıdır diğer birkaç markanın motorunda da aynıdır.

Defalarca söyledim hala takıldın kaldın bu yazıya bi gör die ben bunu hemen buldum bellgeleri nasıl koyayım buraya taramadan tutturdun gidiyorsun C20ne die tmm neyse sorun diil zaten kavga yada başka bişey için tartışmıyoruz öyle diilmi bilgi amaçlı yazıyoruz ben biliyorum neyin ne olduğunu opel dökümlerinden diyorum daha bişey demiyorum sana ama bunuda en kısa sürede sanada ulaştırmaya çalışıcam...

"Kare yanma olarak bahsettigin ise senin bahsettiginden alakasız olarak çap x strok değerleridir.ben bu diil demedim hiç bu ve + SU KANALLARI YAĞ KANALLARIDA...Ulaştırıcam sana belgeyi merak etme böyle bu motor konusunda çok bilgili kimse yok sende ii bilenlerdensin belli bu dökümler sende deo lsun isterim... arabanada bakim istersen nerden gelmiş kim almış nerede beklemiş neyle gelmiş :)

erh
20-02-2009, 22:26
Defalarca söyledim hala takıldın kaldın bu yazıya bi gör die ben bunu hemen buldum bellgeleri nasıl koyayım buraya taramadan tutturdun gidiyorsun C20ne die tmm neyse sorun diil zaten kavga yada başka bişey için tartışmıyoruz öyle diilmi bilgi amaçlı yazıyoruz ben biliyorum neyin ne olduğunu opel dökümlerinden diyorum daha bişey demiyorum sana ama bunuda en kısa sürede sanada ulaştırmaya çalışıcam...

tabiki neden kavga edelim ki banane neyden geliştirdiyse geliştiren düşünsün. :) Bak sana birde motoru geliştiren kişi yani Dr. Fritz Indra nın bir röortajını ekliyim :)

http://www.calibrawiki.com/images/d/db/Vauxhall_Calibra_Designer_Interview.pdf

erh
20-02-2009, 22:31
Yag ve su kanalları kare değil bildigim ve gördüğüm kadarıyla bloktaki.. benim aracımın motor fotografınıda koyuyum arkadaslar da görsünler..

http://www.ophell.com/motor.jpg

34NVL80
20-02-2009, 22:54
20XE
-157 hp
-198 Nm
-Compression ratio: 10.8-1
-Engine Management: Bosh Motronic 2.5

C20XEC20XE Summary

The C20XE is a DOHC, inline 4 cylender Family II, General Motors engine....

-150 bhp @ 6000 rpm
-196 Nm @ 4600 rpm
-Compression ratio: 10.8-1
-Catalytic converter
-Lamda sond
-Engine Management: Bosh Motronic 2.8

C20LETC20LET Overview

The C20LET is a General Motors engine....

-204 hp @ 5600 rpm
-280 Nm @ 2400 rpm
-102 bhp/litre
-Compression ratio: 9.0-1
-Catalytic converter
-Lambda sensor
-Different camshafts
-Turbo pressure: 0.6 bar continuous with a 0.8 bar overboost
-Engine Management: Bosch Motronic M2.7
-The map sensor is built into the ECU.
-Turbo used in the C20LET: KKK16, integral water cooling and oil lubrication.

KEŞKE 20XE kalsaymış hem dist. li sensör sorunuda yok fazla :D

chiefkadir
20-02-2009, 23:27
abi politek servis 6. sanayide, eskiden bi dyno su vardı ama tekrar dyno aldı mı bilmiyorum,1 ayı geçkindir uğramadım ayhan ustanın yanına,alacağından bahsediyordu dynoyu aldı herhalde...
bir de pro servis var onda da serp dyno var.
bu arada bahsettiğin opel araba ortamlarına takılıyor mu acaba tanıdığımız bi araba mı?Doğrudur proservis galiba..

Gsi sahibi arkadaşımız yeni yeni uğraşıyor.Tanıdığınızı zannetmiyorum.
Ama rolling olduğunda gelmeyi düşünüyor.Bu F7R denemesinde tanışın işte Uğur kardeşimizle:icon_tup:

punto_multijet
21-02-2009, 01:51
şimdi bende proservsten geldim baya kalabalıkı baya arac olculdu

Erk@n
21-02-2009, 14:23
sende ölçtürdün mü HGT yi kaan,sonuç nedir?

xxozanxx
21-02-2009, 20:11
izmirdeki arkadaşlar ;
saat 11 gibi buluşulacak.gelmek isteyenler bana pm atsın.yeri söyliyim.foruma yazmak sakıncalı olur diye...:)

OmerRS
21-02-2009, 21:25
Alın size ters dönmüş kapaklı c20xe:)

http://www.supertouring.co.uk/technology/cavalier_engine.jpg
http://www.supertouring.co.uk/technology/Cavalier_reverse_1.JPG

DaRkNeSs-
21-02-2009, 22:57
ah be abicim işin en yoğun olduğu gün yapılır mı deneme :D
sonuçları yazın buraya hatta varsa çekerseniz video da koyun :)

tigrakaan
22-02-2009, 03:23

1,6 ecoteclerin alt devirlerinin iyi olduğunu nereden biliyorsun sen bakayım :D
söylede herkes bilsin

DaRkNeSs-
22-02-2009, 04:11
2400 devirde yürüyen honda mamulü olmadığı için haliyle geçiliyoz :D
geçildik olm olabilir yani,sen demedin mi bizim arabaların devirleri tutmuyo diye :D
senin iyi yürüdüğün devirlerde ben ölüyüm,benim yürüdüğüm devirlerde sen ölüsün :)
o akşam chipli 106 yı da o şekil geçmiştin zaten.. ;)

elpadre
22-02-2009, 23:36
vay bee daha ogrenıcegım bır cok sey varmıs c20 xe hakkında :D paylasımlarınzı ıcın tesekkurler akadaslar :)

xxozanxx
22-02-2009, 23:42
Yarışa gitmeden önce (mazur görün artık) o.çocuğu,şerefsiz,kansız birileri evin önünde 30,40 dk duran(hemde ana caddede gecenin 9'u civarında)benim aracı boydan boya solu çizmişer hemde çok derin...arka çamurluk sonundan ön çamurluk ortasına kadar.allah belalarını versin...
bütün sinirlerim bozuldu doğal olarak.ne yarış ne bişey gördü gözüm.durduk yere masraf dert...diyecek laf yok.allahlarından bulsunlar.allahları varsa tabi.şerefsizler

http://img16.imageshack.us/img16/2881/dsc00420ya2.jpg

http://img27.imageshack.us/img27/2710/dsc00422aa8.jpg

chiefkadir
22-02-2009, 23:47
Çok adice sermaye düşmanı i.neler

ermaneray
22-02-2009, 23:49
allah belalarını versin neden böyle başkasının malına zarar verirler üzüldüm valla :(

punto_multijet
22-02-2009, 23:50
aynı sorunu bende yasadım ve aracın sol tarafında on taraftan arka camurlugu kadar derin bir cizik var ne mantıkla neden yapıyolar anlamıyorum. gecmiş olsun buarada

VeNoM_35
22-02-2009, 23:57
geçmiş olsun ozan, videolar konulacakmı dışarıdan izledik ama içeriden daha iyi olur:)

iynn-RS
23-02-2009, 00:02
gecmıs olsun.cok sınır bozucu bı durum

nightkids_han
23-02-2009, 00:14
o.çocugu bunların sonu yok amk !

UĞUR_GSI
23-02-2009, 00:21
herkese iyi akşamlar ben aranıza ve forma yeni katılıyorum.ozan arkadaşa geçmiş olsun diyorum,ben chiefkadirin bahsettiği astra gsı'n sahibi uğur

chiefkadir
23-02-2009, 00:23
Hoşgeldin Uğur kardeşim.Tanışma bölümüne başlık aç istersen :)

UĞUR_GSI
23-02-2009, 00:42
saolasın kadir kardeşim başlığı açtım

tigrakaan
23-02-2009, 00:55
2400 devirde yürüyen honda mamulü olmadığı için haliyle geçiliyoz :D
geçildik olm olabilir yani,sen demedin mi bizim arabaların devirleri tutmuyo diye :D
senin iyi yürüdüğün devirlerde ben ölüyüm,benim yürüdüğüm devirlerde sen ölüsün :)
o akşam chipli 106 yı da o şekil geçmiştin zaten.. ;)

:) bahsettiğin 106 bu 106 olsa gerek ama videolarda bu 106 hicte 2500 devıırde gıdıyoya benzemıyor malesef:Dhttp://user.streetfire.net/video/106-gti-tigra-s93-rolling_187578.htm
http://user.streetfire.net/video/tigra-s93-corsa-gsi-106_196227.htm

ayrıca videolardada ilk gazlamalarda nasıl öne atladığımdan belli anlık gaz tepkisi ve ufak devirdeki tork .. ki benim arabamda ne 14 saç cant var , ne kısa oranlı ayna mahruti ,nede farklı yazılım :) hatta motoru sökmeden önceki son ölçümde 102 hp ye 137 nm verdi:hahaha: bu verilerde ve 1 ton 105 kg ile böyle yürüyorum canım hondacı kardeşim :heyoo:

elpadre
23-02-2009, 07:40
Yarışa gitmeden önce (mazur görün artık) o.çocuğu,şerefsiz,kansız birileri evin önünde 30,40 dk duran(hemde ana caddede gecenin 9'u civarında)benim aracı boydan boya solu çizmişer hemde çok derin...arka çamurluk sonundan ön çamurluk ortasına kadar.allah belalarını versin...
bütün sinirlerim bozuldu doğal olarak.ne yarış ne bişey gördü gözüm.durduk yere masraf dert...diyecek laf yok.allahlarından bulsunlar.allahları varsa tabi.şerefsizler

http://img16.imageshack.us/img16/2881/dsc00420ya2.jpg

http://img27.imageshack.us/img27/2710/dsc00422aa8.jpg

gecmıs olsun karde burası turkıye her an hersey olabılır yanıı cekemıyenler cok yanıı

her gun arabama amcam vuruyorduu cızıyordu en sonunda cekıcıyle gırdım garaja arabasını dısarıya attım sonrada polıs cektıı eger bır daha yaparsa yakıcam arabasınıı

XoR
23-02-2009, 08:08
Geçmiş olsun Ozan :( ezik adamların yapacağı iş bu delikanlı gibi bi derdin varsa çıkarsın karşısına derdini anlatırsın ne olursa olur ama böyle kahpece adamın malına zarar verilmez.Alllah belasını versin yapanın sırf böyle bi kahpe gelir benide bulur diye arabayı otelden bırak çıkartmayı otelde bile kameranın önünden başka bi yere park etmiyorum ki böyle bi adilik olursa o adiyi yakalayabilmek için.

UĞUR_GSI
23-02-2009, 08:38
kaan arabanın maşallahı var gercekten iyi yürümüş 14 sac jant olmadan hemde.kazasız belasız.benim kayıncomdada var sarı tigra bilirim oda iyi gider

BoraRS
23-02-2009, 10:56
Geçmiş olsun Ozan. İçim cız etti :(

desibel
23-02-2009, 11:15
yazık yaa arkadaş bu ne cahillik geçmiş olsun:(

xxozanxx
23-02-2009, 14:54
teşekkür ederim arkadaşlar sagolun...cana gelcek mala gelsin..bi şekilde hallolur:)
bugün uğradımda sanayiye orta filetoyla alt fileto arasında kaldığı için sadece oralar boyanacak,arabayı boyayan aynı usta boyayacak tabikide.ondan renk tonu tutması problemide olmayacak.ama durduk yere masraf tabi sonuç olarak...nese sağlık olsun ne diyim...

elpadre
23-02-2009, 22:08
aynnen saglık olsun benım kapı vuruk oyle gezıyurm nazarlık dıye cok goze batıyor cunku renkten dolayı

DaRkNeSs-
23-02-2009, 23:36
:) bahsettiğin 106 bu 106 olsa gerek ama videolarda bu 106 hicte 2500 devıırde gıdıyoya benzemıyor malesef:Dhttp://user.streetfire.net/video/106-gti-tigra-s93-rolling_187578.htm
http://user.streetfire.net/video/tigra-s93-corsa-gsi-106_196227.htm

ayrıca videolardada ilk gazlamalarda nasıl öne atladığımdan belli anlık gaz tepkisi ve ufak devirdeki tork .. ki benim arabamda ne 14 saç cant var , ne kısa oranlı ayna mahruti ,nede farklı yazılım :) hatta motoru sökmeden önceki son ölçümde 102 hp ye 137 nm verdi:hahaha: bu verilerde ve 1 ton 105 kg ile böyle yürüyorum canım hondacı kardeşim :heyoo:

bahsettiğim 106 bu değildi
saca jant die bana diyosan orjinal jantlarım onlar canım :D 16 larla yürücem diye uğraşıyom ama bagajda bass kutusu maşallah gülle gibi 20 kg falan. bide orjinalden büyük stepne var
2400 devirde olan bendim bu arada 106 yı kasdetmedim :D

Sierra Rs
24-02-2009, 07:35
aynnen saglık olsun benım kapı vuruk oyle gezıyurm nazarlık dıye cok goze batıyor cunku renkten dolayı

renkten dolayı derken:) Yoksa kırmızı-siyah gsi senin mi abi ?

elpadre
24-02-2009, 07:48
renkten dolayı derken:) Yoksa kırmızı-siyah gsi senin mi abi ?

hayır benımkı deyıll benım araba mor sıyah lacıvert 3 renk :D

elpadre
24-02-2009, 07:50
http://img25.imageshack.us/img25/9894/y1pdkmrb0fadpcktzyydtmt.jpg (http://imageshack.us)
http://img25.imageshack.us/img25/y1pdkmrb0fadpcktzyydtmt.jpg/1/w533.png (http://g.imageshack.us/img25/y1pdkmrb0fadpcktzyydtmt.jpg/1/)

xxozanxx
24-02-2009, 08:15
çok güzelmiş renk hakikaten :) maşallah

Sierra Rs
24-02-2009, 09:34
gsi renk mükemmel masallah:)

elpadre
26-02-2009, 06:30
gsi renk mükemmel masallah:)

saolasın :)

xxozanxx
27-02-2009, 17:28
evet arkadaşlar streetfire'daki sorundan dolayı videolar anca encode edilip yüklendi.gecikme için kusura bakmayın:)

Gsi'ın sahibi Uğur roll'e alışık olmadığı için sanırım kornaya basmayı bilmiyor,ondan her seferinde senkronizasyon problemi oldu.
Benimde yarıştan 1 saat önce arabamı çizdikleri için sinirler tepetaklak tabi:( 3'lü kalkışın birinde erken bastım.kusura bakmasın engin ve kaan kardeşim artık:)

1.video Uğur'un Gsi ile; (1. değil 2. kornada 2.basışta başlıyor gsi)
http://videos.streetfire.net/video/F7R-vs-GSI_638128.htm?ref=b21db18e-35f5-4d40-a4c5-9bb8009cfbb7

2.video aynı gsi ile (gsi'ın kornaya basışa yine dikkat)
http://videos.streetfire.net/video/F7R-vs-GSI-2_638132.htm?ref=b21db18e-35f5-4d40-a4c5-9bb8009cfbb7

buda aynı roll-gsi'dan çekilen onlara göre finish'i çeşme'de olan yarış.ben bıraktığımda geçiyorlar:D
http://videos.streetfire.net/video/astra-gsi-megane-f7r_637670.htm

3.video (camcar f7r-kaan'ın hgt-engin kardeşimin gsi)
http://videos.streetfire.net/video/F7RHGTGSI_638135.htm?ref=b21db18e-35f5-4d40-a4c5-9bb8009cfbb7

4.video (camcar f7r-orta engin gsi-en iç kaan hgt) (ben 3. kornadan hemen önce basmışım ok)
http://videos.streetfire.net/video/F7RHGTGSI-2_638136.htm?ref=b21db18e-35f5-4d40-a4c5-9bb8009cfbb7

konunun başındakilere ek olarak bilgi;

F7R: müzik sistemimden kurtulmuş halim:) artı olarak geçen ay seti sökerken arka koltuğu da sökmüştüm(11kg)+14 jant taktım (kantarda çıkan kg 1072 kg. orj f7r 1090 kg) (chip YOK)

Uğur gsi: stock+chip by Kadir
Engin gsi: son videoda 17 jant+bagaj dolu+chip
Kaan hgt: 17 jant+bagaj dolu+chip (160.4hp)

Birde Uğur'un Gsi LPG ile yürümüş! benzin ile yürüse beni ezermiş...Buna ben yorum yapmaya gerek duymuyorum.:D

Roll gecesinden sonra gece yazılanları bir arkadaşım sağolsun moderator'lar silmeden önce kaydedip bana gönderdi...Yazıyı yazan arkadaşın tavrı çok ters ve üzücü.olanları kendi uslübunla yazarsın ama ağzını bozmanın gereği yok.neyse...

Herşeyden önce söyleyeyimde benim araba kısa+14'ten dolayı 198-200km/s gibi kesiciye giriyor.uğur ve arkadaşları kulvar sonuna gelmemize rağmen niye yarışı bıraktın diyip durdularda o gece... ben 5.'te kesiciye girmek üzereyken zaten dönüş yapacağımız yer geliyor ama gsi hala devam ediyor,bıraksak çeşme'ye kadar gidecek...

Uğur, chiefkadir'inde dediği gibi yeni alışmaya başlamış roll'lere o yüzden kornada hep problem çıktı... araba dolu dolu 4000-5000 devir hariç yürümedi.
1. kafa kafaya denemede ben 3'e atamadım(sallıyor yada sallamıyor diyin ben olanı söyleyeyimde) tekrar aynısında yapalım dediğimde ,ya bunda seni geçtim başka devir deniyelim yetmezmi gibi tavırları vardı.neyse bu iki denemeden sonra 3. denemeyide yapamadık yada uğur yaptırmadı (3.vites 3000 devirde) düşük devirde yürümedi yani...
Uğur'un roll'e alışık olmadığına örnek vermek gerekirse
http://videos.streetfire.net/video/DSCV139324_638137.htm?ref=b21db18e-35f5-4d40-a4c5-9bb8009cfbb7
bu yüzden uğur'un ne zaman kornaya basıp basmayacağını bilmek mümkün değil :D

ek olarak her roll'de ben hep en dışarda yürümeyi kabul ettim,karanlıktan dolayı tam gözükmüyor(otoban ışıkları yanmıyorduda)kulvar düz olmadığı için en dıştaki her zaman en avantajsız olandır biliyorsunuz..:) neyse herkese teşekkür ederim tekrar:)

SONE-R
27-02-2009, 17:36
yaw denediğiniz yerde ilaç niyetine tek bir sokak lambası yok muydu? zifiri karanlık her yer :D :D

xxozanxx
27-02-2009, 17:40
otoban ışıkları komple kapalıydı soner abi :D
farlardan anlıcanız artık...3'lüde hangi araba nerde ondan söyledim...
birde fark o kadar belli olmuyor videolarda,farları geç açanlar olduda...:D

VeNoM_35
27-02-2009, 18:27
ozan sen 2. vitestemi basıyorsun?

xxozanxx
27-02-2009, 18:29
bazıları 2 bazıları 3 kardeşim.gazlamadan önce konuşuluo ona göre...zaten anlarsın vites geçişlerinden:)

ama uğur sende kısa var sen 3'te bas ben 2'de basıcam diye bir fikir söyledi tabi ahahhaha:D

kop42
27-02-2009, 18:35
ama uğur sende kısa var sen 3'te bas ben 2'de basıcam diye bir fikir söyledi tabi ahahhaha:D

ilginç bı yaklasım

nightkids_han
27-02-2009, 19:41
walla videolar çok kotu olmuş beğenemedım açıkcası ,
ama emeğe saygı...