Orijinalini görmek için tıklayınız : S2K yol tutuş problemi??
Sinan Koc
22-02-2009, 23:27
Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım 120 km/h ile sakin 6.viteste giderken bir anda aracının arkası gezinmeye başladı ve spin attı(düz yolda).Aracın üstünde RE050 standart lastikleri(2006 üretim) vardı ve hava yağışlıydı.Aracın üstünde H&R 30mm lik yay mevcut.
Sizce bu durum normalmi?Daha once s2000 le bole bir durumla karşılaşan varmı?
Emir_b16a
22-02-2009, 23:32
her araçla olabilir o ddiğin yol sakatsa yandan rüzgar we kara buz yapabilio bazen özellikle arkadan itişli makinalarda
ama yolda buz falan yoksa yada amur gibi diilse böle bişi olmaz durduk yerde
düz yolda bir anda dediginiz gibi bir olay olduysa yolda yag buz vs.. tarzı tutusu yok edecek bir etkenin olması lazım bence
PROMINENT
22-02-2009, 23:39
normal giderken olmaz..
kesinlikle olmaz..
rüzagardan da olmaz..
yolda yağ buz vsvs gibi etkenler vardır kesin
Emir_b16a
22-02-2009, 23:40
düz yolda bir anda dediginiz gibi bir olay olduysa yolda yag buz vs.. tarzı tutusu yok edecek bir etkenin olması lazım bence
öle bi etken warmı yaa :D
peki spin attıktan sonra bi yere wurdumu yoksa bi hasar almadıysa baktırdınızmı hiç ustaya ?
Sinan Koc
22-02-2009, 23:43
yok allahtan bıyere vurmadı.Dediğim gibi yol yağışlı, çamur varmı yokmu bilmiyorum ama sanmam.Ama arac 100km üstünde ara sıra gezinmıs uzun yolda.Daha ustaya götürmedik bakalım sorun ne çok merak edıyoruz.
öle bi etken warmı yaa :D
ne demek istedin anlamadım :soru:
Emir_b16a
22-02-2009, 23:56
ne demek istedin anlamadım :soru:
etkeni düşündüm nası bi etken die :)
Aracın arka tarafı yerden anlık olarak kesilmiş olabilir vs. Ama hakkaten sabit 120 ile giderken bu tip bişey yaşamak sıradışı..
ahmetuygur
23-02-2009, 00:07
120le imkanı yok ,s2000de hic imkanı yok helek(H&R yay var aracta dıosun) 6 ncı viteste ımkanııııııııııııııııı yok :) 220 olmasın ?
ps : 2006 lı araclar vsa var :) (mayıs sonarsı cıkıslılarda)
s2000nın yol tutus problemı demiyelimde yere mazot camur cakıl taş toz buzlanma gibi etkelner olduysa oraya quattro 4x4 kralını sok yıne kayar :)
90derece sert sağ sonra 180derece sol yaparsa belki olabilir :) yağa filan denk gelmiştir..
6. viteste 120km ile giderken standart s2000ler 2500-3000 arası devirde olurlar
ve bu devirlerde verdigi güçte 70hp civarıdır, s2000i kuru havada düz yolda spin attırması için yeterli bi güç veya tork saglayamaz, o yüzden -yukarıda arkadaslarında yazıdıgı gibi- dış bir etken olması gerekir bencede, ama ustayada göstermekte yarar var, sonuctan bizide haberdar ederseniz seviniriz
bu arada hasarsız olarak atlatmış olmanıza sevindim, geçmiş olsun...
ahmetuygur
23-02-2009, 00:16
ben bi sefer kalamısta mazot dokulmus yerde yanladım cok fena :D
ben bi sefer kalamısta mazot dokulmus yerde yanladım cok fena :D
sırf kalamısta mı mazot vardı, herhalde nautilusta da vardı? :D
mazotsuz, etkensiz temiz drift istiyoruz :)
ahmetuygur
23-02-2009, 00:20
yau safak ustaya neyını gostercek arabanın Allah askına :) 120le giderken spin atana arabanın neyi gösterilir ? cam suyu ? lastik havası ?hahah ya sürekli yapıo olsa bi sorun var derimde :D ustaya falan gerek yok bence direk yol sartı diyesim gelio ama orda sadece s2000 spin atıp aynı yoldan gecen arabalarında spin atmaması cok enteresan
ahmetuygur
23-02-2009, 00:21
sırf kalamısta mı mazot vardı, herhalde nautilusta da vardı? :D
ööhöööhöhöh :D
yau safak ustaya neyını gostercek arabanın Allah askına :) 120le giderken spin atana arabanın neyi gösterilir ? cam suyu ? lastik havası ?hahah ya sürekli yapıo olsa bi sorun var derimde :D ustaya falan gerek yok bence direk yol sartı diyesim gelio ama orda sadece s2000 spin atıp aynı yoldan gecen arabalarında spin atmaması cok enteresan
olm ne biliyim rotu kolu bişiyi bozuktur dengesizdir, ayarı kaçmıştır falan :)
baktırmakta yarar var, ikincisinin olmasını beklemeye gerek yok :icon_tup:
ahmetuygur
23-02-2009, 00:25
ben 5 ay aksım bozuk zannedıp öle gezdim arabayla rot balans yaptırdım duzeldı :D
Sinan Koc
23-02-2009, 00:32
VSA da açık bu arada.Bizde şaşırdık ve merak ediyoruz hatta spin attığımız yere gidip inceleme yapmayı düşünüyoruz.
Emir_b16a
23-02-2009, 00:35
VSA da açık bu arada.Bizde şaşırdık ve merak ediyoruz hatta spin attığımız yere gidip inceleme yapmayı düşünüyoruz.
bnce bi an önce gidip yapın
wiyadük üstü köprü giriş çıkışı yada bol rüzgar alan yerlerde kara buz die tabir edilen buz olabilio bazen hawa kuruyken bile yandan alınan güçlü bi rüzgarda bunu yaptırabilir araca bu etkenler birleşmedii sürece kolay kolay kopmaz araç
yada aklıma wsa saçmaladı die gelio ama düz yolsa nie saçmalasın :confused:
ahmetuygur
23-02-2009, 00:37
imkanı yok yere mazot dokulmustur
ferdi_S2000
23-02-2009, 02:30
imkanı yok yere mazot dokulmustur
tamam kesin mazottur :D:D ahmet
Eray Yümsel
23-02-2009, 07:30
dikkat edin çarpılmayın yatır falan olabilir :)
Aracın lastikleri 2006 fabrika çıkış lastiği.3 senede hamur bence yeterince sertleşmiş olabilir.Üstüne birde yol tutuşu olumsuz etkileyecek mazot,yağ vs bir etken'e denk geldiyse sonuç normal.
aracın lastikleri orjinalmiş 2006 , her ne kadar siz lastikleri pati çekmeden ne biliyim dikkatli kullansanızda lastiğin sertleşme si vardır sizde bu lastiği 3 yıldır kullanıyormuşsunuz ve yolda yagmurlu arabanın arkadan gelmesi çok normal bu konuyu herkez değilde arkadan itiş yada s2k sı kullanan vatandaşlar cvplasa daha sağlıklı cvp alırısn
2.si ıslak yolda normal hızla (tahminen 100km/h)5 den 6 attığımda arkadan geldiğini hatırlıyorum deniz kardeşimiz s2k sında
yinede sanmam 70 hplik bi gücün okadar arkayı ittirebiliceği... bencede mazot dökülmüş olabilir yola...
Absinthé
23-02-2009, 12:59
Kedidir kedi... :p
Emir_b16a
23-02-2009, 13:05
beyaz şeride oturttuysanız arabayı oda kayma yapar belki vsa nın kafasını karıştırmış olabilir