PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Blackberry Bold özelliği?

barutçu
22-02-2009, 23:58
Merhabalar, bir arkadaşım bana sordu ama bende blackberry kullanmadığım için bilemiyorum tam özelliklerini o yüzden kullanan vardır die sormak istedim.
Sorum bu: bende ve arkadaşımda blackberry bold var, ikimizde blackberry messenger kullanarak bedava msjlaşıyoruz. Peki yazılım yüklemeden harita üzerinden birbirimizin yerini görme olayımız varmıdır?
Bir kaç kişi var dedi bazısı yok dedi.
Kullanlar yardım ltfn?
Teşekkürler.

onursumer
23-02-2009, 00:12
blackbreryybold da bu ozelliği duymadım açıkcası ama

Google Latitude diye bir program biliyorum pc ve telefonda yerini işretliyerek arkadaşlarının senin nerde olduğunu gormeni sağlıyorsun.

VeNoM_35
23-02-2009, 00:14

Google Latitude diye bir program biliyorum pc ve telefonda yerini işretliyerek arkadaşlarının senin nerde olduğunu gormeni sağlıyorsun.

bu latitude programı ile oluyormuş burak bende okumuştum bunu bir yerde.

barutçu
23-02-2009, 00:17

bu latitude programı ile oluyormuş burak bende okumuştum bunu bir yerde.

Çok teşekkürler :)

Programsız direk, "BB messenger" da olduğu gibi gözüküyor demişlerdi gökhan'da onu merak ettim.
Teşekkürler :)

VeNoM_35
23-02-2009, 00:19
orjinal program ile oluyormu bilmiyorum onu bilen arkadaşlar vardır belki:)

Tugral
23-02-2009, 09:40
ya bu bold nası bi telefon turkcelin kampanytasına girmeyi istiyorum acıkcası. Ama telefon hakkında bilgim yok bosuna o kadar para veremem bi anlatsaya kullanıcıları. Bu bedava mesajlasma nasıl oluyor mesela ?

Serencebey
23-02-2009, 10:51
ya bu bold nası bi telefon turkcelin kampanytasına girmeyi istiyorum acıkcası. Ama telefon hakkında bilgim yok bosuna o kadar para veremem bi anlatsaya kullanıcıları. Bu bedava mesajlasma nasıl oluyor mesela ?

aman dıyım sakın bulasma...

Kendı ınternet paketı harıcınde paket kabul etmıor falan salak sacma bı dunya olayı var.

barutçu
23-02-2009, 12:04

Bizim arkadaş ondan aldı işte.
Her iki telefonunda ip adresi gibi birşeyi var. Onu yazdığın zaman direk messenger gibi msjlaşıyorsun GPRS üzerinden herhalde die tahmin ediyorum. Ama dediğim gibi kullanmadım. Bilmiyorum. Birde işte harita programından gene o ip gibi olan numarayı yazarak yeri görebiliyormuşsun herhalde???

efe-E
23-02-2009, 12:10
blackberry messenger, yalnızca BIS abonesi olursan çalışıyor. Mesela ben BIS kullanmıyorum. Bu yuzden BBM'imde çalışmıyor.

Tugral
23-02-2009, 12:20
blackberry bold - nokia e71 - htc touch diamond arasında kaldım desem nasıl yardımcı olursnuz?

barutçu
23-02-2009, 13:10
blackberry bold - nokia e71 - htc touch diamond arasında kaldım desem nasıl yardımcı olursnuz?

Qwerty klavyesi dışında olanarı açıkcası sevmiyorum çok kaba geliyor.
O yüzden htc touch alırdım illaki bu 3ü arasında alacaksam.
Ama hepsini geçip bi 3G alırdım. Kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. Yıllarca nokia'dan hiç vazgeçmedim geçmemde diodum. Ama artık Apple :)

Boost Up
23-02-2009, 18:40

omnia al kurtul derim bende var ve memnunum.. tam bir pda, ne ararsan var. htc ile omnia windows aynı hatta omnia nın 6.1 htc 6.0 blackberry kullanımı karışık, e71 den de etrafımda memnun olmadan dolu insan var:)

mcy
23-02-2009, 19:46
blackberry bold yada benq p50 yada asus falan felan hiç fark etmez hepsinin kulladığı işletim sistemi bir dir windows ce dir onun içinde istediğiniz uygulamaları her makinada yazılım ile çözebilirsin.

ben sony ericsson x1 bekliyorum hala gelicek hesapta türkiye ye. şuan p50 ile devam ediyoruz. bu gidişle doğubankdan alıcaz.

barutçu
23-02-2009, 19:57
blackberry bold yada benq p50 yada asus falan felan hiç fark etmez hepsinin kulladığı işletim sistemi bir dir windows ce dir onun içinde istediğiniz uygulamaları her makinada yazılım ile çözebilirsin.

ben sony ericsson x1 bekliyorum hala gelicek hesapta türkiye ye. şuan p50 ile devam ediyoruz. bu gidişle doğubankdan alıcaz.

http://images.intomobile.com/wp-content/uploads/2008/02/sony-ericsson-xperia-x1-preview-1.jpg

x1 güzelmiş cidden eski nokialara benzemiş.
Onların kullanımı çok zordu, umarım bununda o kadar zor olmaz.

mcy
23-02-2009, 20:06
q klavye alışkanlığın ve geniş ekran bağımlılığı kazandığında zor gelmiyor. aksine normal tefefonlar kullanamaz hale geliyorsun benim gibi :) o yüzden şuanda benim kullanımıma en uygun pda bu x1. aynı zamanda sony ericssonun ilk windows ce işletim sistemli telefonudur bu. ve yine ilk özel olarak microsofta tema yaptırarak telefonuna entegre etmiş firmadır. ve yine ve yine... :D çok fazla özelliği var x1'in iphone qok yemiş yanında. :D

Boost Up
23-02-2009, 20:09
omnia iş görmez mi omnia?:D

Low-Rider
23-02-2009, 20:16
SE'leri çok severim x1 hakkında da çok güzel şeyler okudum nette ama SE'nin bu tür telefonlarının fiyatları tr de çok çabuk düşüyor çok çabuk dğer kaybediyor.

3rk4n
23-02-2009, 20:18
http://shiftdelete.net/palm-prenin-teknik-ozellikleri-8673.html bunu bi inceleyin derim sarsacak gibi duruyor piyasayı

barutçu
23-02-2009, 20:26
q klavye alışkanlığın ve geniş ekran bağımlılığı kazandığında zor gelmiyor. aksine normal tefefonlar kullanamaz hale geliyorsun benim gibi :) o yüzden şuanda benim kullanımıma en uygun pda bu x1. aynı zamanda sony ericssonun ilk windows ce işletim sistemli telefonudur bu. ve yine ilk özel olarak microsofta tema yaptırarak telefonuna entegre etmiş firmadır. ve yine ve yine... :D çok fazla özelliği var x1'in iphone qok yemiş yanında. :D

:) Yok benim demek istediğim kesinlikle QWERTY klavye çok daha rahat ama dokunmatik olmadıktan sonra çok kaba gözüküyor bence.
Mesala bu x1 de bence çok kaba :) Tabiki modifiye gibi zevk meselesi :)

OnurS
24-02-2009, 11:43
Ben 2telefon kullanıyorum bi iphone diğeri bb bold.Blackberryden inanılmaz memnunum,sınırsız bis aboneside oldum, int erişimim sınırsız vs...Haritada yerinizi görme olayı konumunuzu bbnin haritasından yollamanızla mümkün.Bu bb messengerdanda olabilir,mail atmanız yolu ile de olabilir.Son olarak tartışmasız bi şekilde bb öneriyorum.İlk başta bende çekinmiştim alırken hatta waz geçmiştim.Babam kendisine alınca karar werip aldım.Çok uzun bi süre öncede bb pearl kullanmıştım ama onda bise abone diyildim şirkete tcellin yolladığı tellerden birine el koymuştum.Bise abone olmayınca çok gereksiz we kullanışsız oluyo...

barutçu
24-02-2009, 11:55
Ben 2telefon kullanıyorum bi iphone diğeri bb bold.Blackberryden inanılmaz memnunum,sınırsız bis aboneside oldum, int erişimim sınırsız vs...Haritada yerinizi görme olayı konumunuzu bbnin haritasından yollamanızla mümkün.Bu bb messengerdanda olabilir,mail atmanız yolu ile de olabilir.Son olarak tartışmasız bi şekilde bb öneriyorum.İlk başta bende çekinmiştim alırken hatta waz geçmiştim.Babam kendisine alınca karar werip aldım.Çok uzun bi süre öncede bb pearl kullanmıştım ama onda bise abone diyildim şirkete tcellin yolladığı tellerden birine el koymuştum.Bise abone olmayınca çok gereksiz we kullanışsız oluyo...

Teşekkürler bilgi için, aradığım yazı buydu :)

Peki sen izin vermeden senin yerini görebilirmi başka bir bb kullanıcısı?

Senin ipmidir nedir o numaranı bilerek, ya da messengerdan sana msj atarak?

OnurS
24-02-2009, 12:55
Hayır imkansız bişi o.Düşünsene kız arkına ewdeyim diyip çıkıcaksın dışarı o bakıcak senin pin numaranla hopp görcek senin nerde olduğunu.Düşüncesi bile ürpertici=)Öyle bişi olsa kimse almaz ztn=)

barutçu
24-02-2009, 13:49
Hayır imkansız bişi o.Düşünsene kız arkına ewdeyim diyip çıkıcaksın dışarı o bakıcak senin pin numaranla hopp görcek senin nerde olduğunu.Düşüncesi bile ürpertici=)Öyle bişi olsa kimse almaz ztn=)

:D ztn arkadaşın sorunuda o idi :)
içi rahatlıycak valla şimdi, teşekkürler :D

onursumer
25-02-2009, 01:18
eğer kız arkadaşınızla sürekli konuşuyorsanuz bb bold çok güzel hatta 8320 curve bile yeterli ama internet olarak sadece kendi hizmeti var onu almak lazım

ben internet paketi ile E71 alıcam kısmetse 2 aydır bütün telefonları inceliyorum bana en kullanışlısı o geldi ki şuanda E65 kullanıyorum nokia&symbian ikilisine inanılmaz alıştım app olarakta çok daha çeşitlilik var

E71 hem daha küçük ve kibar

ama bb bold 'un ekranıda inanılmaz güzel ozellik olarak birçok ekrandan düşük ozelliklerde gozukuyor ama o ekranın çozunurluğunde istediğiniz filmi izleyin valla çok net keşke E71 de o ekran olsa :D

cabriolet
25-02-2009, 01:32
bende bb kullanıyorum ilk başta eğlenceli geliyoduda acaip sıkıldım kocaman araba kullanırken mesaj yazılmıyo cebe sığmıyo vs. bide aylık bi ton para ödüyorum turkcelle diye kaldırıp atamıyorum sırf o yüzden 2. bi hat aldım başka telefonda onu kullanıyorum bazen :D

Tugral
25-02-2009, 03:20
peki bu turkcell'in kampanyalı boldunu alınca başka hatlarla kullanabiliyormuyuz?

cabriolet
25-02-2009, 03:25
kullanırsın ama internet özelliği sadece turkcell hat ile açık oluyo :)

barutçu
25-02-2009, 10:32
bende bb kullanıyorum ilk başta eğlenceli geliyoduda acaip sıkıldım kocaman araba kullanırken mesaj yazılmıyo cebe sığmıyo vs. bide aylık bi ton para ödüyorum turkcelle diye kaldırıp atamıyorum sırf o yüzden 2. bi hat aldım başka telefonda onu kullanıyorum bazen :D

:D Çözüm güzelmiş, Trcell'e şikayet olarak yazmak lazım :D

OnurS
25-02-2009, 17:40

Olm ben anlık,işle ilgili mailleri takip edebilmek için aldım çookda memnunum ama sen laf olsun diye aldın=)Bide alışkın diilsin deve gibi telefona ben yıllardır pda kullanıyodum..ALışırsın sende zamanla=)

eğer kız arkadaşınızla sürekli konuşuyorsanuz bb bold çok güzel hatta 8320 curve bile yeterli ama internet olarak sadece kendi hizmeti var onu almak lazım

ben internet paketi ile E71 alıcam kısmetse 2 aydır bütün telefonları inceliyorum bana en kullanışlısı o geldi ki şuanda E65 kullanıyorum nokia&symbian ikilisine inanılmaz alıştım app olarakta çok daha çeşitlilik var

E71 hem daha küçük ve kibar

ama bb bold 'un ekranıda inanılmaz güzel ozellik olarak birçok ekrandan düşük ozelliklerde gozukuyor ama o ekranın çozunurluğunde istediğiniz filmi izleyin valla çok net keşke E71 de o ekran olsa :D

Ama o ekran saçma sapan problemli...Benimkisi uludağda sapıtmaya başladı kayıyorum elime teli alıp açınca ekran dalgalanıyo deli gibi,sıcak yere gidiyorum düzeliyo=)Klasik sorunuymuş boldun götürcem kvkya üşeniyorum onada...

onursumer
25-02-2009, 23:44
çok enterasan bi problemmiş oda demekki bold sıcak memleket seviyor :D

Tugral
26-02-2009, 02:55
antalya telefonu :D