Orijinalini görmek için tıklayınız : Göğüs Sökümü yardım
Arkadaşlar sıcak bir pazar gününde elime geçirdiğim tornavida takım taklavatla aracın içini komple söktüm. Sıra göğüse geldi ki beceremedim. Ortalıkta vida kalmadı ama sürücü tarafı hareket etmiyor. Sökmüşlüğü olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Neden söküyorsunuz derseniz kaloriferin ordan sağ paspasa su alıyor araba hem onunla ilgilenicem hemde bu suyu alırken kalorifer motorumu bozdu onunla ilgilenicem. Yani komple bakım yapıcam. Du it yorselfte yayınlarım zaten. Fotolarını cekiyorum.
derinlere vida saklamayı severler ki birde konsolların çükleir var motor duvarına giren ayakları
oluyor genelde ki bende vardı dik durmasına yardımcı bi ayak gibi bişi ona takılıyor olabilirmisn.
Yada derinlerde değim gibi bi kaç vidası olabilir mi ? tizlerin ve üfürgeçlerin oralardan ulaşılan vidalarda olabilir
ön cama ufleyen ufurgeclerin içinde vardı söktüm kapıların orda vardı onlarıda söktüm kalorifer bağlantılarını söktüm gösterge panelini ve cercevesini söktüm ama göğüsü cıkaramıyorum derinliklerede baktım ama bişi görünmüyordu acaba bi tekniği falanmı var
evet o da sökmüştü arabayı ama sanırım o arkasını söktü sadece ben fotolarda öyle görmüştüm sanki
tezcan8514
01-03-2009, 19:09
Aman dikkat arkadaşım,sakin ve temiz iş yapmaya çalış.Benim gibi sonradan gögüs içinden gelen seslerden kafayı çizme :Deli:
yok o konuda sakinimdir. Cok sakin bir şekilde söküyorum. İlk crxide sökmüştüm ordan deneyimimde var zaten. Ama bu birazdaha komplike sökmesi zor.
İstersen yabancı forumlardan biraz yardım al illaki kendi söken vardır.
Motor duvarında vidası yoktur heralde dimi ?
hafta önce orta konsolu değiştirmek için sökeyim dedim komple önde ne varsa sökmem gerekti gizli bi ünya vida var sağda solda. Hava karana kadar uğraştım 2 vida arttı :)
vida hep artar zaten nasıl yapıolarsa şeytan icadı işte :D
Aynen bendede geçen tamponu söktüm taktım 4 somon arttı anlamadım 2 de vida ::D :hahaha:
Bi sürü pulda cabası :D
Buyrunuz efenim aracımın içinin halleri :)
http://i44.tinypic.com/n4wklc.jpg
Buda taban halısını söküp "Seni Yenicem Nissan" diye naaralar atan ben :D
http://i43.tinypic.com/34goy92.jpg
Allahın izniyle yarın göğüse dalıcam havalar gene böyle güneşli olsun yeterki
initial-D
01-03-2009, 23:23
paspasa su akması devirdaimdeki kaçak veya patlak olabilir.motor suyuda eksiliyormuydu?dikkatlice bi araştır bence sebebini ilerde farketmeden hararetle birlikte motorda sorun yaşamayasın
Shadow_Dancer
01-03-2009, 23:31
mc gayver gibi adamsınız valla :)
yok yağmur yağdığında su geliyor sadece ve motorda su eksiltme yaşamıyorum. Biriken suyun kalorifer motoruna yaptığı etkiyide duyabiliyorum zaten suyun içine kacmasıyla beraber.
Koca pazar nasıl gecicektsi shadow kafayı yerdim valla hemde hava süper farkettiyeniz t-shirtleyim :D
initial-D
01-03-2009, 23:35
yok yağmur yağdığında su geliyor sadece ve motorda su eksiltme yaşamıyorum. Biriken suyun kalorifer motoruna yaptığı etkiyide duyabiliyorum zaten suyun içine kacmasıyla beraber.
öyle olması daha kolay tabi çözüm için
göğüs hakkında bişey diyebiliceğim tek şey kolay gelsin:)
Buyrunuz efenim aracımın içinin halleri :)
Buda taban halısını söküp "Seni Yenicem Nissan" diye naaralar atan ben :D
Allahın izniyle yarın göğüse dalıcam havalar gene böyle güneşli olsun yeterki
sasede opal'mi yaziyo noluyo anlamadim :D
direksiyon altında vida olabilirmi ?
yok be tool benden önceki sahibi arabanın içine izolasyon malzemesi döşemiş. Herşeyin temizlenmesi lazım çok işi var :D
CallMeInsane
02-03-2009, 00:57
ahhah membran sermiş resmen adam catı yalıtımı deil mi o aslında altıncan curuk cıkmaz inşallah
valla bekliorum ne cıkıcak yarın görücez
Havalar buradada düzelsin ısınsın güneş açsın. Benimde yapıcak işlerim var. :)
Neyse bu alemde yanlız değilmişim.. :)
Gazan mubarek olsun arkadaşım :P
Muvaffak
03-03-2009, 12:39
ya tugral bu konuyu nasil yeni goruyorum bilemedim :)
ben göğüsü hic sökmedim onu senden ogrenicez valla :) dun torpido kapagini sokup fazla kablolari temizledim klima tesisatinin oldugu yere dogru kafami soktum da icinde kayboluyordum :p
söktükten sonra detayli fotograflar isteriz
kolay gelsinn şans diliorum antipasin zimparan boyan eksik olmasin gerisi gelir zaten :D
dün workshopmanualdan ogrendim nasıl sokuldugunu hava yarın güzel olucak insallah o zaman bol fotolu bi söküm yapıcam.
Muvaffak
03-03-2009, 16:24
bekliyoruz :) ve kolay gelsin
Hocam workshopmaunel nedir :) Google amcaya sordum ama bişi çıkmadı. Bu aralar yapım aşamaların olduğu site arıyorumda acaba öle bişi mi ?
yok ya kullanım kitapcığı arabanın
hava ne guzel yaa burda camdan bakınca sadeckar ve tipi görüyorum :(
valla pazar günü tshirtle calıstım bu aralar havada bulut var kapalı olunca calısma isteğim kacıyor :D Şöyle güneş acsın da gene coşayım :)
Shadow_Dancer
03-03-2009, 17:27
Bugün antalyadaydım kafadan 20 derece vardı yanıyordu valla ortalık :)
hava sıcakta güneş yok işte
Hazır konsolu sökmüşken kaplatı ver bence=))Warya seni inanılmaz takdir ediyorum ben olsam benceremez daralır abanırdım konsola..Oda dağılırdı muhtemelen=))
onur inan yaparken sökerken ellerim kirlenirken yada biyerimi keserken acaip zevk alıyorum. Yani kafam rahatlıyor derdi tasayı sıkıntıyı bi kenara atıp sadece arabamla uğraşmak acaip haz veriyor bana. Hatta beni izleyenler imrenip arabalarıyla uğraşmaya başlıyorlar :) Saat 10:00 da başladım kolamı cöreğimi böreğimi aldım bıraktığımda saat 15:00 falandı ve yorulduğumu oturunca anladım :D Bu arada kaplama olayı aklımda. Şu geçenlerde sohbette bi muhabebt olmuştu -ER- nikli arkadas flok kaplama yapmıştı . Ama önerileriniz varsa kendim kaplama işinede el atabilirim düşünceleri söylerseniz sevinirim
Flokda olur ama asla alcantre yada nubuk gibide duramaz bence...En olmadı suni deri...
HondatugraL
03-03-2009, 20:09
Flokda olur ama asla alcantre yada nubuk gibide duramaz bence...En olmadı suni deri...
nasıl bişey bu yaw bı orneği yokmu merak ettim
bunun metresi ne kadardır nubuğun?
Nubuk değil. Nunuk :D Bu arada suni deri güneşi görünce gerilip çatlama felan yapıyo. Alcantra olsun en güzeli.
Arkadaslar alcantra kaplamaya karar verdim ama sizden ricam alkantra kaplamıs araç fotoları yardımında bulunurmusunuz. Özellikle cem senden istiyorum :D Birde bunun metresi ne kadardır tanıdıgı yardımcı olabilcek olan varmı?
Arkadaslar alcantra kaplamaya karar verdim ama sizden ricam alkantra kaplamıs araç fotoları yardımında bulunurmusunuz. Özellikle cem senden istiyorum :D Birde bunun metresi ne kadardır tanıdıgı yardımcı olabilcek olan varmı?
Alcantra arıyorsan İstanbul Fatih Unkapanındaki Meşhuuur. Kasetçiler plakçılar çarşısı olan İMÇ bloklarındaki kumaşçılarda bulabilirsin. Veyahut Zeytinburnu taraflarındaki dericilerde. Bunun araçlara uygulamasını yapan yerlerde www.artcar.com.tr adresindeki kişilerdir. Birde Bursa Pusula Dizayn varmış onuda yeni öğrenmiştim. Ama onlardaki gerçek alcantra ve fiyatı uçuktur. Gerçeğin 1.5 mt genişliğindeki rulodan 1 mtsi 75€. Benim tavanımı ArtCar'da alcantra yaptırdım. Çok memnunum. Alcantra konsol fotolarını arkadaşlar bulup koyarlar.
Walla kumaşın fiyatı hattında hiç bi fikrim yok...Bende artcarda görmüştüm yapılmışını bide bi evoda görmüştüm...Ama cem abiyi(artcar) arayıp sorabilirim antalyaad konsol kaplama için önericeği yeri
ben antalyada bi garibanım hacı :D Bursada arkadasım var tekstilci ona sordurucam yarın ama ceşitli fiyatlar duymak iyi olur. Metresi 75€ biraz ucukmus harbiden :D
ben antalyada bi garibanım hacı :D Bursada arkadasım var tekstilci ona sordurucam yarın ama ceşitli fiyatlar duymak iyi olur. Metresi 75€ biraz ucukmus harbiden :D
=)Ben uygulamayı yaptırıcağın yeri bulmak için dedim=)Kumaştan hiç anlamam=)Bide hazır sökülmüş götürünce fiyat bayaa bi fark eder işçilik olarak bence...
Ama o gerçeği. Zaten gerçeğinin tek yetkili satıcısı Bursa Pusula. Onlarda VIP minibüs felan hazırlıyor. Diğerleri ise replika diyim. :) Bence farkı yok tabi.
babamla kaplıcaz desem :D
Ama o gerçeği. Zaten gerçeğinin tek yetkili satıcısı Bursa Pusula. Onlarda VIP minibüs felan hazırlıyor. Diğerleri ise replika diyim. :) Bence farkı yok tabi.
fark yoksa replikası yeter bize :)
babamla kaplıcaz desem :D
Ama dikişli fln olması lağzım:Sonu nasıl yapıcaksınız...masarrattilerdeki fln gibi...
Dikişsiz yapıştırma yapılıyor konsol kaplamaları. Ama tabi dikişli yapanda var ve daha şık gözüküyor.
Bence dikişli olmalı..Çoooooook daha çık we kaliteli oluyo
evet dikişliler cok güzel duruyor eğer antalyaki yapanlarda dikişsiz yaparız derlerse biz kaplarız :D
s.alican
04-03-2009, 21:25
osman abi bi arkadaş izalasyon demişya o tabandakiler tüple yakıp yapıştırıyorlar ondan gibi.iyice söküp oraları elden geçir derim çürük çarık çıkabilir gerçekten
3. sayfadan sonrasını okuyamadım ama hala sökülmemiş ise daha önceden japon bir otoda sökmüşlüğüm var belki yardımcı olur.
Öncelikle klima ya da havalandırma tuşlarının altında bulunan 3 adet vida.
Daha sonra sol tarafın gelmemesinin nedenide kül tablasının yanında bulunan solda gizli olan vida olabilir.
Sorun çözüldüyse gereksiz zaten ;)
Gün itibari ile aracın göğüs sökümünü başarmış bulunmaktayım. İşlemi aslında 2 gün önce bitirmişim ama kaba güç kullanımı bugünki yılgınlıkla geldi ve evet; meğer sökmek için birazcık medeni cesaret ve deli kuvveti gerekiyormuş. Asıldım ve koca göğüs trink sesiyle beraber bütün vücudunu ellerime bıraktı. Gözlerim yaşarmış ellerim titremiş babamı arıyarak titrek sesimle getirmesi gereken lokma takımına ihtiyacım kalmadığını söylediğimde babam "yoksa.." dedi. "Evet ne yazıkki" diyerekten sacma konuşmamıza bi son verip telefonu kapattım. Şimdi adım adım göğüs sökümüne geçiyoruz. ama önce neler yapmıstık hatırlayalım
---------------------------
1)Bir pazar günü iş yerinde iş bulamayınca arabama sarıp otoparkta sökmeye baslıyorum
2)Zafer cığlıkları
----------------------------
Bugün ise elimde sökülmeyi bekleyen göğüsü ilk hareket ettirişimin kanıtları
http://i40.tinypic.com/2whmgw5.jpg
------------------------------
Sonrasında ceşitli denklemlere söktüğüm göğüsün arkasında kalan kalorifer ve klima tesisatına el atmıs bulunuyorum. Klima peteğinin olduğu yerde gördüğüm dondurulmus böcek kolleksiyonu biçok kolleksiyoncunun ağzını acık bırakır cinstendi. Hele o kurutulmus dallar kimbilir kaç aşık kızın toplayabildiğinin binclerce katıydı...
http://i44.tinypic.com/5ltg94.jpg
Söktüğüm klima tesisatını temizlemem gerektiğini ve artık klimayı acınca eski tozlu bir deftere pohlar gibi suratıma tozların ucusmasından kurtulmanın zamanının geldiği kanısındayım. Binlerce böceğin kokusu cok otantik bir tat yaratsada bkunu cıkarmamak lazım :D
http://i39.tinypic.com/2m2xvfn.jpg
-------------------------------
ASlında bissürü zamazingonun olması gereken yerlerin boş fotosunu cekiyorum lakin takarken cok zorlanıcam eminim ve tırsıyorum :D
http://i41.tinypic.com/974s9k.jpg
--------------------------------
Artık birsüre işe bu manzarayla gidicem. Gayet havadar bir görüntü oldu. Motordaki seslerin hepsini duyuyor ve yaşıyorum. Araba acaip hafifledi draglara girmek isteyenlere yardımcı olurum :D Bugün işe giderken motorlu polisin bakışları ise görülmeye değerdi :D Tabi paslı yerler zımparalnıp işlemlerden geçicek ardından pas koruyucu ve boya takviyesi ile güzelce kaplanıcak
http://i39.tinypic.com/30xhhdj.jpg
oo tuğral sendemi :) bendemi söksem göğüsü acaba :P kolay gelsin biraz dağınık gözüküo
söküm aşamaları yiğit :) berk kafama alkantra soktu dün onada zaten alakantara dedi iki saat o kuması aradım alcantraymıs meğer :D Neyse buldum döşemeciyi şimdi malzemeyi arıyorum buldummu tamamdır
Sen de kafayı yedin tugral hadi hayırlısı :D
Alcantra kaplamak icin bu kadarına gerek yok bildigim :)
Söküm işi iyimiş tuğral.
Bende bi söksemmi komple arabayı rollinglerde başlamadan.
kapılarıda sökmem gerekiyor oralarda kaplanıcak. Valla döşemecinin gözleri yaşardı beni coğu işten kurtarmısın diyor :D
Muvaffak
05-03-2009, 11:14
şu izolasyonlari bi kaldir :) bi kaldir bi :) nefes alsin arabanin ici
şaka bi yana bence uğrasiosun magdem tam olsun btun izolasyon malzemelerini kazı derim guzel bi antipas sür komple boyatana kadar idare eder herturlu..
Osmanım çok güzel olmuş araba akşam gelde yıkamaya gidelim arabayı ehe içine suyu basar yıkarız :D daha az yorulmuş olursun ehehehe ;) Kolay gelsin valla yine yapıcagını yapmışsın arabaya ama eminimki güzel olucak ;)
izolasyonları kaldırdım. Birtek sürücü tarafında hafif bi paslanma izi var. Hemen zımparalayıp pasönelyici ile halledicem komple alt tarafnı. Ön taraftan giren suyuda bulup cözdümmü işlem tamamdır. Bagajdakinin nedenini muvaffak sağolsun söyledi uğrastırmıcak hiç :) Kemal yıkıcaz ki içeriye suyun nerden girdiğine bakmamız lazım olabilir bu aksam bi yıkama yapalım hava nasıl daha kafamı dısarı uzatmadım evden :D