Orijinalini görmek için tıklayınız : 80x88.5 bore ve stroke için Forged Piston
Benim emektar 75'in motorunu yapma zamanım geldi..
Forged piston almak istiyorum ama direkt 20 yaşındaki araba için forged üreten yok.
Motor hacmi 1779 cc,
çap : 80 , strok 88.5
Sıkıştırma ise 7.5:1
7.5 çok düşük bir sıkıştırma, ama 20 sene öncesi için normal tabi.
Hangi markalar için üretilen forged pistonlar uyar?
B.Aktepe
04-03-2009, 14:18
piston pin ölçüsü,piston sıkıştırma yüksekliği(compression height), piston dome/dish volume, subap yerleri derinliği vs bu ölçüleri lazım. bir örneğini wiseco,cp,arias a yollarsanız .25 yada istediğiniz ölçülerde aynısını üretirler.
Bu ölçüleri verebilmem malesef mümkün değil. Wiseco hazır olarak 1500 dolara 6 haftada üretiyor, o yüzden wiseco almayacağım.
ben je den spariş vermiştim üretip yolladılar 1500 dolardanda bayağı aşağı fiyat wermişlerdi 4 piston için
Ford CVH turbolar var 79.96 standart pistonlu. Bu motor için olan forged pistonlar mevcut.
http://www.forgedpistons.co.uk/products/product.asp?id=233
mesela bu.
1500 çok fazla 4 silindirli bir motor için ki özellikle 6 haftadaki üretim ise JE yaklaşık bir haftada 4 silindirli bir motor için daha az istiyor bildiğim kadarıyla
eğer istersen cp ve je için fiyat alabilirim beklersen
Ford CVH turbolar var 79.96 standart pistonlu. Bu motor için olan forged pistonlar mevcut.
http://www.forgedpistons.co.uk/products/product.asp?id=233
mesela bu.
cvh turbolara baktım, stroke'u 79 , benimki 88.5 , o yüzden olmaz.
1500 çok fazla 4 silindirli bir motor için ki özellikle 6 haftadaki üretim ise JE yaklaşık bir haftada 4 silindirli bir motor için daha az istiyor bildiğim kadarıyla
eğer istersen cp ve je için fiyat alabilirim beklersen
Nasıl alacağız?
Nasıl alacağız?
fiytlar 3 aşağı 5 yukarı aynı zaten custom üretimlerde bir arkadaşım iki firmanında işini yapıyor ona sorarım fiyat için eğer uygun gelirse burdan yollarız piston bir tane yada ölçülerini atarız olmazmı?
Olur, Yol göster Semih bana o zaman.
cvh turbolara baktım, stroke'u 79 , benimki 88.5 , o yüzden olmaz.
ok haklısın. o zaman 1.9 cvh turbo olanlara da bakılabilir 88 stroklu.
tamam, şimdi mail atıyorum ona motor özellikleriyle beraber muhtemelen akşama cevap verir cevap geldiğinde cevabı atarım direk sana
Bore 82mm 1.9 cvh'lerede, gömlekleri değiştirmek lazım. Oda uymuyor valla :)