PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Denizlide..Deprem Tatili!! Kriz merkezi, okulları deprem endişesiyle tatil etti



Almanci Tane-R
05-03-2009, 11:13
DENİZLİ'de Sivil Savunma Günü nedeniyle 28 Şubat'ta başlayan ve 6 Mart Cuma gününe kadar sürecek deprem tatbikatları senaryosu gereği yapılan hazırlıklar halk arasında “deprem olacak” söylentisinin yayılmasına neden oldu.

Vali Yavuz Erkmen de bu sorulara muhatap olduğunu belirterek, “İnsanlarımız sakin olsun, bu sadece tatbikat” dedi.

Denizli Valiliği'nin aldığı karar üzerine özellikle kentin ne kadar hazırlıklı olduğunun ortaya çıkması için hiç kimseye duyurulmadan başlanan deprem tatbikatları halkı korkuttu. İzmir, Aydın, Afyonkarahisar ve Ankara'dan kente ekiplerin gelmesi, seyyar hastane ve çadırların kurulması, birinci derece deprem bölgesi olan Denizli'de halk arasında ‘Deprem olacak. Hazırlık yapıyorlar’ dedikodularının çıkmasına neden oldu.

Okullarda öğrenciler, evlerinde ve iş yerlerinde insanlar oldukça tedirgin olurken, Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in, medya aracılığıyla her gün, “Biz hazırlık yapıyoruz, depremin ne zaman olacağını kimse bilemez, söylentilere kimse kanmasın” demesine rağmen halk oldukça stresli günler yaşıyor. Denizlililer, küçük yer sarsıntısında bile evlerinden dışarı çıktıklarını söylüyor. Bekir Doğan isimli öğrenci, “Okulda derslerde öğrenciler sürekli deprem olacağını konuşuyor. Okulumuzun duvarı çatlak. Öğretmenlerimiz, sakin olmamızı söylüyor ama sakin olamıyoruz” dedi. Vatandaşlardan Murat Çiçek ise, “Eşim şu anda Şanlıurfa'da. Oradan beni arayıp, ‘Denizli'de deprem olacakmış’ dikkatli ol diyor. Tatbikat yapılıyor, çadırlar kuruluyor, insan acaba bu söylentiler doğru mu diye düşünüyor” diye konuştu.

TATBİKAT SÜRÜYOR

Deprem tatbikatı bugün de devam etti. Tatbikata yine deprem olacak söylentileri damga vurdu. Senaryoya göre Üçler Beldesi'nde eski bir okul binası 6.8 büyüklüğündeki depremle yıkıldı. Sivil Savunma ekipleri ile Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri olay yerine gelerek, enkaz altından daha önce bırakılan iki mankeni çıkardı. Tatbikata bir köpek de katıldı. Tatbikatın başarıyla gerçekleşmesi nedeniyle ekipleri kutlayan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, “Temennimiz depremin olmaması. Ancak, olursa da hazırlıklı olmalıyız.

Bu tatbikat bu nedenle yapılıyor. Denizli, birinci derecede deprem bölgesi. Her an hazırlıklı olmalıyız. Bu tatbikat hizmet içi eğitimdir. Her gittiğim yer de, deprem olacak mı diye bana da soruluyor. Kesin deprem olacak diye tatbikat yapmıyoruz. İnsanlarımız sakin olsun. Kimse paniğe kapılmasın. Bu sadece bir tatbikattır. Bu tatbikatta kurumlar arası işbirliği sağlıyor, ekiplerimizin eksiklerini görüyoruz. Denizlililer, evlerinden çıkmasınlar. Öğrencilerimiz sakin olsunlar” diye konuştu.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11127697.asp

baretta
05-03-2009, 11:24
Nazilli'de de yapsalar ya , hatta Kuyucak'ta :)