Orijinalini görmek için tıklayınız : kgs kaçak geçiş...
MR.TurboALİ
08-03-2009, 04:12
tam bi bilgim yok kgsden kaçak geçtim ne kadar ceza yerim ve ne zman faiz işler ????
maduruz abi :D:D
Köprü gişelerinde geçiş ücretinin 10 katı..
e-6 gişelerinde en uzak mesafe ücretinin 10 katı cezası var..
1gün içinde gişelere gidip bu bu saatte bu plakayla zorunlu olarak geçmek zorunda kaldım derseniz sadece normal ücreti ödüyodunuz. ama tam emin değilim hala bu sistemin uygulandığından, ilk çıktığı zamanlar geçerliydi.
MR.TurboALİ
08-03-2009, 04:53
inş öyledir...
Dynatech
09-03-2009, 09:12
Normalde yasal ödemen gereken miktarın 10 katını ödüyorsun..Vergi dairesinde cıkmıyor yanlız bu cezalar eve geliyor baya bi müddet sonra..
MR.TurboALİ
09-03-2009, 15:45
köprüde plakanla ödeme yapabiliosun... 25 30 gibi bi cezası var.. yeni öğrendim
Ya şimdi bu cezalar ismemi plakayamı yazılıyor ? temiz kağıdı alırken çıkmıyosa nerden çıkıcaklar anlamadım bu işten bişey ..
crazydog
09-03-2009, 16:10
geçtikten 3 gün içinde ödeme yaparsan normal geçiş ücretini oduyorsun 3 gunu gectıkten sonra cezalı olarak oduyorsun oda yaklasık olarak 45 lıra falandı.
geçtiğimiz cumartesi akşam saat 21:00 da kurtköy gişelerinden geçerken aynı şey başıma geldi, ogs de bi problem var sanırım ödemedi ücreti. şimdi gitsem ödeyebilir miyim?
kgs den nasıl kaçak geçtiğini ben anlayamadım..
ama clioo nickli arkadaşım sana diceğim benimde başıma gelmişti ogs den geçerken okumadı ama o anda farkedip gidip ruhsatımla falan ödemiştim.. sanırım birkaç gün içersinde ödeyebilirsin sorunu belirtip, uzamadan ödesen sorun olmayacaktır sanıyorum..
geçtiğimiz cumartesi akşam saat 21:00 da kurtköy gişelerinden geçerken aynı şey başıma geldi, ogs de bi problem var sanırım ödemedi ücreti. şimdi gitsem ödeyebilir miyim?
Eğer geçtiğin aracın üzerine bi ogs kayıtlıysa..Ceza kesmiyorlar ogsden nakit(indirimsiz) geçiş ücreti düşüyor cihaz okumazsa..Ama yinede bi kontrol et için rahat etsin.
ogsde dert etmeyin
ogs diğer geçişinizde iki ücreti birden hesabınızdan düşecektir
Eğer geçtiğin aracın üzerine bi ogs kayıtlıysa..Ceza kesmiyorlar ogsden nakit(indirimsiz) geçiş ücreti düşüyor cihaz okumazsa..Ama yinede bi kontrol et için rahat etsin.
aynen öyle..bende 1-2 defa köprüden geçtim ogs olduğu halde okumadı ve cezalı geçiş yazdı 35küsür lira..ama eve gelen dökümlerine baktığımda normal ücretten kesiyorlar..
kurtköy gişelerine gittim 2 farklı kişiyle konuştum normal ücreti ödeyemeyeceğimi cezayı vermek zorunda olduğumu söylediler ( en uzun mesafenin 11 katı yazıyordu) ben gişeden geçtiğimde 115 tl yazdığını gördüm. bikaç yerden okuduğum kadarıyla uzun süre ödeme yapmayıp hep ekside kalırsa hesabınız, otomatik olarak ogs cihazınız iptal ediliyormuş. ne kadar doğru bilemiyorum.
sorgulama yapmaya çalıştığımda bu plakaya kayıtlı bir ogs bulunmuyor diyor, var bi tuhaflık ama neyse yarın gidip halledicem bankadan inşallah.
bu arada cevaplar için teşekkürler arkadaşlar..
Boost Up
09-03-2009, 18:22
şimdi olmasa bile ilerde sorun çıkarır, ***** türkiyede yaşıyorz:D
ya bende kaçak geçmenin yöntemini buldunuz diye atladım hemencecik :D yapmayın kardeşim böle ya hu.. :P :D
cuma gecesi ankaradan çıkarken ogs ötmedi dedim ha şimdi öter falan neyse çektim kenara kendim götürdüm öttü bu sefer alet. dedim hadi devam geldim istanbul gişeye yine ötmedi lanet alet.
tam gişelerde(ist) karayollarının bürosu var arka yoldan geçiyorsunuz. adamlar bir telefon numarası verdi burayı arayın falan dediler. bugun aradım meşgul. yarın yine arayacağım bakalım.
istanbuldan dönerken tam ortadan yavaş yavaş geçince hem ist da hem ank da sorun yaşamadım bu sefer. ama bu kadar yavaş geçtikten sonra ne manası var ki ?
yarınki görüşmenin sonucunu buraya yazarım.
Bizim araç iLe ist de kopruden ogs oLmadan gecmişLer ceza geLdi 32 tl oLması Lazım :)
kurtköy gişelerine gittim 2 farklı kişiyle konuştum normal ücreti ödeyemeyeceğimi cezayı vermek zorunda olduğumu söylediler ( en uzun mesafenin 11 katı yazıyordu) ben gişeden geçtiğimde 115 tl yazdığını gördüm. bikaç yerden okuduğum kadarıyla uzun süre ödeme yapmayıp hep ekside kalırsa hesabınız, otomatik olarak ogs cihazınız iptal ediliyormuş. ne kadar doğru bilemiyorum.
sorgulama yapmaya çalıştığımda bu plakaya kayıtlı bir ogs bulunmuyor diyor, var bi tuhaflık ama neyse yarın gidip halledicem bankadan inşallah.
Senin durumun farklı o zaman..Bende okan ünide okuyorum (kurtköy)..Malesef senin durumun üni. arkadaşımın başına geldi..Kredi az uyarısına rağmen uzun süre gidip gelmişl..En sonunda sabah okula gelirken 115 ytl yazmış nasıl olsa düşerler hesaptan okumamıştır diye düşünmüş..okuldan eve giderken bi daha geçmiş..2. cezayıda yiyince çamlıca gişelerine başvurmuş..Uzun süre ödeme yapılmadığı için ogs iptal edilmiş ve cezalar yazılmış.Senin durumunda aynısı..Yazdıkların doğru..
benim başıma bi defa gelmişti ... akşam üstü ilgili yeri bukup söylmiş peder normal ücreti almışlar
valla biz arkadasla -85 TL gördük :D 2 ay yatmamıs halde
sürekli mahmutbey otoban günlük 2-3 den fln :D
ben 1 ayda 9 kere fln gectm sanrm cezamı gelio aracı satarken flnmı sorun cıkartıyo bi bilgim yok ama simdilik bisey yok insallahta olmaz :)
Senin durumun farklı o zaman..Bende okan ünide okuyorum (kurtköy)..Malesef senin durumun üni. arkadaşımın başına geldi..Kredi az uyarısına rağmen uzun süre gidip gelmişl..En sonunda sabah okula gelirken 115 ytl yazmış nasıl olsa düşerler hesaptan okumamıştır diye düşünmüş..okuldan eve giderken bi daha geçmiş..2. cezayıda yiyince çamlıca gişelerine başvurmuş..Uzun süre ödeme yapılmadığı için ogs iptal edilmiş ve cezalar yazılmış.Senin durumunda aynısı..Yazdıkların doğru..
durduk yere başımıza iş aldık demekki.. birde bu durumda ekstra idari bişeyi cezası ödeniyomuş adını hatırlayamadım.
temizinden 200-300 civarı bişey ödiycez demekki. sonra baştan bi daha ogs çıkar işin yoksa.
ogs iptal edildikten sonra her geçiş ayrı ayrı mı cezaya tabi tutuluyor ? bende ogs'yi elime alanlardanımda :)
bende kaçak geçtim ertesi gün gittim plakayı geçtiğim saati söyledim ama sisteme yansımamış sistemdede görünmüyor dendi .....benimde israrlarım sonunda memur arkadaş gözükmeyen bir cezayı nasıl almamı istiyorsun dedi vee bana telefon numaraları verdi ve arada arayıp sorgula dedi ama 2 ay sonra eve kağıt geldi ....geçmiş olsun 10 katını ödemek zorundasın ;) tebliğ geldikten 10gün içinde yatırırsanda %25 indirimli ödemesi alınıyor yani kıyak yapıyorlar :)
Ya adrese tebliğ edemezlerse nolcak :) yani adreste yaşayan kimse yoksa mesela ?
o konuda çok büyük rezillik çekmiştim ben antalyadan bi araba alıcam aracı sorguladım hacizli görünüyo kötüye yormadım adam sıkışıktır satıyodur haczi kaldırıp alırız dedim sahibini aradım imkansız hacizli olması dedi aracın eski eski sahibi istanbulda satmadan önce ogsden geçmiş ve de satış verirken yansımamış ben ankarada ceza istanbulda araç antalyada istanbula ödenmesi zorunlu dediler 143 ytlyi ödeyip haczini kaldırdık sonra temiz kağıdı çıktı ama işkence çektik resmen komik olan arabanın suçuymuş gibi aracın plakasına ceza kesmişlerdi eski eski sahibine değil biz ödedik parasına lanet olsun 3 gün süründük sakat bi zamanda çıkabilir karşınıza dikkat edin 3 e 5 e bakmayın ödeyin hemen
Aracın plakası değiştiğinde problem kalmayacak o zaman anladım..teşekkürler bilgi için bladerk
ben hep kaçak geçiyorum dahada bi ceza gelmedi satışda yaptım karşıma çıkmadı inşallah 2sene sonra gelmez :)
BEnim arkadaşım aracında eski para ile 2milkyarlık yapmıştı :D ama arabasını sattı hiç bişi çıkmadı :D
Ama gidip ödersen emen hiç bişi olmuyor.
Gerçi bende kaçtım ama yani gidip ödemedim:D
valla bn ogs kaçak geçtim 27 lira ödedim ama aynı gün gidersen indirimli ödüyosun gibi bişey vardı .ben 1 hafta sonra filan gttim 27 ytl ödedim
ben hep kaçak geçiyorum dahada bi ceza gelmedi satışda yaptım karşıma çıkmadı inşallah 2sene sonra gelmez :)
yanlız bunlar plaka değilde plaka sahibine yazılıyorsa o zaman kötü işte o konuda benimde şüphelerim var illaki bir açık vardır ama detaylı öğrenmek lazım gelmiyo diye yaparız yaparız bir gelir eyvahlar ola
MR.TurboALİ
10-03-2009, 06:03
bizim vosvosla geçtik ne kağıt geldi ne bişe bi sorguladık memur sağolsun 132tl ceza cıktı taaa 2007den kalan ceza adrese gelen bişe yok nası sistem anlamadım... bu sefer ertesi gün yatırdık pederin yolu düştü köprüye :D