Orijinalini görmek için tıklayınız : Cupra 225 vs. Cupra 240
Yeni kasa Cupra ile eski kasa arasında bariz bir performans farkı varmı ?
Merak üzerine BMW 3.30i düz viteside ekledim ..:D
Demek istedigim en kolayı 100-200 arası olacak bir rolling te ne kadar fark olur sizce 3 araç arasında varmı deneyen goren bilen ?
mertacar
13-03-2009, 12:14
stock araclardamı?
Cupra 240 çok ciddi yürüyor.. 225'i az bi farkla geçebilir.. ama Cupra R (225) tercihimdir :)
soru zor ama tahmın yurutebılırım 4-5 boyluk fark olur en dusuk ıhtımalle
nightkids_han
13-03-2009, 13:14
farkk olmamı bayagıı 1 olurrr
stock vs stockda eger 225 lık saglamsa sorunsuzsa gecmeıyor 240 lık
stock vs stockda eger 225 lık saglamsa sorunsuzsa gecmeıyor 240 lık
Bizde ole tahmin ediyoruz
240 lık beyaz cupra yı test etti arkdas 225 ile cok fark yok gib geldi ama deneyen varmı diye merak ediyoruz .
nightkids_han
13-03-2009, 13:38
0-100 wemax hız değerlerinde fark war stock'da
ama yola wurdugumuzda işler değişiyorr
chiplendikleri zaman şansı yok eski cupranın
H22Power
13-03-2009, 14:03
eski cuprada şahane ama geçen çip tuning in duayenlei ile bu konuyu konuştuk yeni cupranın çiple sahip olduğu güç ve tork inanılmaz bir çiple 1.6 focus un motor gücü kadar artışa sahip olmak ne demek tek kelimeyle mükemmel:icon_tup:
eski cuprada şahane ama geçen çip tuning in duayenlei ile bu konuyu konuştuk yeni cupranın çiple sahip olduğu güç ve tork inanılmaz bir çiple 1.6 focus un motor gücü kadar artışa sahip olmak ne demek tek kelimeyle mükemmel:icon_tup:
115 hp mi alıyosun çiple?
40 50 hp den fazla çıkmaz tahminim.
100 hp ;) :)
100 hp ;) :)
çeşit çeşit focus 1.6 (100,115,109) var tabi de. bence 100 hp bile çıkmaz yani muazzam bi rakam.
nightkids_han
13-03-2009, 14:29
100 HPlik versiyonu yokmu focus'un ondan bahsediordur
Konu ile Focus un ne alakası var Allah aşkına :)
Chiple 285hp olan bir 240lık cupra vardı sanırım :)
45hp normal de 100hp naptınız öyle?
cupradan 340 hp çıktığını duydum garantili imiş birde 30 dk sürüomuş uygulama
nekadar doğru bilmiorm ama uçuk bir rakam bunu buşekilde satsalar satış patlaması yaşar :)
Konu ile Focus un ne alakası var Allah aşkına :)
:D :D fordmania sahibi arkadaşımız F harfi gördğü her yerde yazıyor sağolsun :D :D
Distr ten avans açıyorlar birde WG üstünde işlem yapılıyo sanırım 100 hp için.
nightkids_han
13-03-2009, 15:11
300 HP dienler war ondandırr
Bende bir ilanda 330 ps gormustum :)
3.30i düz vites yürürken gören varmı ben merak ediyorum GruppeM filtre ve superchips ile araç yaklaşık 260 - 265 ps civarı olabilir çok şeker gider bence .
Future_King
13-03-2009, 15:52
yeni cupra eskisinden daha iyi yurur bence..
Yeni Cupra +100 veriyor yani 340 hp oluyor egzoz sistemi ve chip ile.
cupradan 340 hp çıktığını duydum garantili imiş birde 30 dk sürüomuş uygulama
nekadar doğru bilmiorm ama uçuk bir rakam bunu buşekilde satsalar satış patlaması yaşar :)
bilgi doğrudur. unitronic'in verileri bunlar.. ancak bu kriz ortamında satış patlaması biraz zor :)
bu arada 45 hp alınır 50 hp alınır diye birşey yok, neyi alabiliyorsa sağlıklı olarak o araç o alınır. s3 de normalde 260 hp mesela, oda 340 hp ye çıkabiliyor. cupra 240 hp, o yüzden 100 hp alıyor. motor kısmı tamamen aynı.
ayrıca destekli benzin pompası alınırsa dahada üzerine çıkılabiliyor o güçlerin, stock pompa bir yerden sonra yetmiyor.
bu değerler firmanın kendi ülkesinde ve çoğu avrupa ülkelerinde resmi olarak elde ettiği değerler. buradada bu setup ile kullanan arkadaşlar var zaten. izmirdeki beyaz cupra mesela.
H22Power
13-03-2009, 21:10
bende focus u aklıma o an 100 hp 1.6 motor olarak ilk geldiği için söledim oytun abininde dediği gibi güçler bu inanılmaz olsada aşağıdaki linktede yeni kasa s3 ün 265 hp den 340hp ye çıkartan yazılımı mevcut 75 hp dile kolay tabii motor işletim sistemi aynı olduğundan 2.0tfsi ikiside alınan güç aynı fakat cupra 240 hp olduğundan s3 e oranla +25 hp daha fazla alıor yani +100hp :)
http://www.unitronic.ca/performance-software-res.php?brand=AUDI&model=S3&year=2007&displacement=2.0T+FSI&x=22&y=7
nightkids_han
13-03-2009, 21:16
VW Group , blok , pistonlar vs vs.... üst güçlere bayağı 1 dayanıklı koyuyor fabrikadan
dragstar
13-03-2009, 21:21
komple egzost chip cai ile 300 ü deviriyorlar diye biliyorum
VW Group , blok , pistonlar vs vs.... üst güçlere bayağı 1 dayanıklı koyuyor fabrikadan
evet, güzel yanı o.. kullanılan malzemeler gerçekten dayanıklı, turboda her zaman daha yüksek güçleri destekler
nightkids_han
13-03-2009, 21:47
passatlarda aynı hesap1 wimmer'le belki unitronic'de oyledirr
210 Hp oluor alet direkt helal walla aile arabası olmaktan çıkıorrr
kickboxer
13-03-2009, 21:53
evet, güzel yanı o.. kullanılan malzemeler gerçekten dayanıklı, turboda her zaman daha yüksek güçleri destekler
allh su motor ıcının belasını versın:D:D(subaru ıcın dıyom)
allh su motor ıcının belasını versın:D:D(subaru ıcın dıyom)
oyle deme subarularda iyidir :) daha bilincli kullanmak lazım sadece
bilgi doğrudur. unitronic'in verileri bunlar.. ancak bu kriz ortamında satış patlaması biraz zor :)
bu arada 45 hp alınır 50 hp alınır diye birşey yok, neyi alabiliyorsa sağlıklı olarak o araç o alınır. s3 de normalde 260 hp mesela, oda 340 hp ye çıkabiliyor. cupra 240 hp, o yüzden 100 hp alıyor. motor kısmı tamamen aynı.
ayrıca destekli benzin pompası alınırsa dahada üzerine çıkılabiliyor o güçlerin, stock pompa bir yerden sonra yetmiyor.
bu değerler firmanın kendi ülkesinde ve çoğu avrupa ülkelerinde resmi olarak elde ettiği değerler. buradada bu setup ile kullanan arkadaşlar var zaten. izmirdeki beyaz cupra mesela.
evet unitronic in sitesinde öyle yazıyor ama sadece çip ile değil 100 hp. egzoz ve 93 oktanla birlikte yazmışlar.
ayrıca s3 ile cupranın motorları birebir aynı değil. kaldı ki tr deki s3 ler için geçerli değil bu değerler çünkü trdekiler 255 hp ve intecooler sistemleri değişik 265 liklerden.
evet unitronic in sitesinde öyle yazıyor ama sadece çip ile değil 100 hp. egzoz ve 93 oktanla birlikte yazmışlar.
ayrıca s3 ile cupranın motorları birebir aynı değil. kaldı ki tr deki s3 ler için geçerli değil bu değerler çünkü trdekiler 255 hp ve intecooler sistemleri değişik 265 liklerden.
aksini söylemedim zaten önceki mesajıma bakarsan egzoz sitemi ve stage 2 yazılım ile +100 hp.
s3 ile cupranın motorlarının farkını söylermisin? bu arada leon cupra 'nın değerleride aynı unitronicin verdiği, sitedeki liste eski olduğu için orada listeleri yok.
H22Power
13-03-2009, 22:08
egzostta bizden olsun yaw adamlar 3000 lira para ödeyip beyin alıolar komple aldıkları güç 15hp ..burda 100 hp den bahsedioruz atmosferik arabalara acıyorum :D
aksini söylemedim zaten önceki mesajıma bakarsan egzoz sitemi ve stage 2 yazılım ile +100 hp.
s3 ile cupranın motorlarının farkını söylermisin? bu arada leon cupra 'nın değerleride aynı unitronicin verdiği, sitedeki liste eski olduğu için orada listeleri yok.
tam bilmiyorum farklarını. bulursam eklerim.
edit: sıkıştırma oranı cuprada daha yüksek s3 ten.
tam bilmiyorum farklarını. bulursam eklerim.
ok bekliyorum. ben kabaca bir fark olmadığını biliyorum cunku. benim bildiğim ve alacağı gücü etkileyecek olan herşey birebir aynı. motor, turbo, enjektorler, benzin pompası, şanzıman... ben söktüğüm topladığım için biliyorum hepsini. tezimin aksini ıspatlarsan sevinirim bende bilmediğim şeyler varsa öğrenmiş olurum.
:)
yazdım edit yaptım :)
diğer tfsi larda sıkıştırma oranı baya yüksek ama audi s3 te biraz düşürmüş.
egzostta bizden olsun yaw adamlar 3000 lira para ödeyip beyin alıolar komple aldıkları güç 15hp ..burda 100 hp den bahsedioruz atmosferik arabalara acıyorum :D
Bazı şeyler yani keyif PS yada HP ile olculemez maksat salt güç degil tabikide o yuzden herseyden once NA gelir sonra kesmez ise aşırı beslemeye bakarım derim ben :)
Bu arada burada bahsi gecen cupra nın chipli halide sitedeki videolara gore 2 lt NA aracı gecemiyor :D
H22Power
13-03-2009, 22:27
Bazı şeyler yani keyif PS yada HP ile olculemez maksat salt güç degil tabikide o yuzden herseyden once NA gelir sonra kesmez ise aşırı beslemeye bakarım derim ben :)
Bu arada burada bahsi gecen cupra nın chipli halide sitedeki videolara gore 2 lt NA aracı gecemiyor :D
hangi 2.0lt n/a aracı geçemiyor ALLAH aşkına hemen söle yoksa gülmekten ölücem:hahaha:
nightkids_han
13-03-2009, 22:30
hangi 2.0lt n/a aracı geçemiyor ALLAH aşkına hemen söle yoksa gülmekten ölücem:hahaha:
TYPE-R olabilir mi acaba
stage 3 felan herhalde geçemediğine gore....
H22Power
13-03-2009, 22:33
kesin typer diceksin şu japoncu triplerden kurtulun allah aşkına bu alemde hiçbir japon bir almana rüzgar yapamaz bunu ispat ettim etmeye de dewam ediyorum her geçen gün aile arabası ile kategori atlıyorum stock makinyla 350 hp ye çıkıcak bir tane japon gösterin allah aşkına yok atmosferik arabaya turbo araba muhabbeti ona da turbo taksan daha hızlı yürür tripleri ok typer a turbo takın gt30 2.0 dimi 1.8tye de krank piston egzantrik koyup 2.0 a yükseltip gt30 koyalım bakalım alman araya kaç zeplin sığdırabiliyor:hahaha:
umu_vtec
13-03-2009, 22:35
kesin typer diceksin şu japoncu triplerden kurtulun allah aşkına bu alemde hiçbir japon bir almana rüzgar yapamaz bunu ispat ettim etmeye de dewam ediyorum her geçen gün aile arabası ile kategori atlıyorum stock makinyla 350 hp ye çıkıcak bir tane japon gösterin allah aşkına yok atmosferik arabaya turbo araba muhabbeti ona da turbo taksan daha hızlı yürür tripleri ok typer a turbo takın gt30 2.0 dimi 1.8tye de krank piston egzantrik koyup 2.0 a yükseltip gt30 koyalım bakalım alman araya kaç zeplin sığdırabiliyor:hahaha:
neyle ispat ettin 1.6 vti geçerekmi :) :)
H22Power
13-03-2009, 22:38
bu arada söliim her geçengün yeni typerların hacamat oluşunu duyuyorum ben new cupra tarafından ve sadece çiple unitronic i bi kenara koyuorum bak o bambaşka bi dünya zaten herhangi marka çipli bi cupra stage3 nedir abi filtre egzost hondata headers ince conta stage 3 diosan o yalan olallı çooook oldu hatta başka illerden pilotaj desteklerine rağmen ;)
Juggernaut
13-03-2009, 22:39
Bence yeni Cupra geçer.330 iki araçtanda ağır 100-200 aralığında ikisinide geçemez 150-250 olsa şansı olabilir..
Skyline R35 suan dunyanın en iyi spor aracıdır ve maalesef o da bir japon aracıdır :)
Type R konusunda kesinlike yanlış dusunuyorsun moda veya degil piyasası ve gecilen aracar ortada o yuzden ne desen nafile :D
Turbo bir nimettir ama NA varken yakın guclerde ben NA alırdım ..
H22Power
13-03-2009, 22:40
neyle ispat ettin 1.6 vti geçerekmi :) :)
sen çok geride kaldın arkadaşım kısa takıp ciğer var die dolaşmakla olmuo bu işler hr geçen gün kendimi hem motor hem pilotaj olarak geliştiriorum ve arabamda gram ciğer yok emek va pilotaj var destek var vtec geçerek mi diosun bugun dün passat asla vtec geçemez diodun bak 1 adım atlamışız bugun passat typer geçemez dienleri çokyakında görücez şimdiden 3. aım subarularl deniyorum sen rahat ol :hahaha:
bu alemde hiçbir japon bir almana rüzgar yapamaz bunu ispat ettim etmeye de dewam ediyorum
bu çok iddialı bir söz olmuş. zaten draglarda hep alman arabaları 1. oluyor :) :)
hem türkiyede hem dünyada
H22Power
13-03-2009, 22:43
bu çok iddialı bir söz olmuş. zaten draglarda hep alman arabaları 1. oluyor :) :)
dahlback golf gelse de o japonları görsek 400 mt pistte 500mt boy açan golf :icon_tup:
dahlback golf gelse de o japonları görsek 400 mt pistte 500mt boy açan golf :icon_tup:
mustafa bu modifiye piyasası japonlar sayesinde gelişiyor.. ne almanı allah aşkına.. 1-2 istisnayı getirip örnek diye verme... genele bak... impreza, typer, s2000, skyline, supra, evo, civic vti, rx8 vs vs
umu_vtec
13-03-2009, 22:46
sen çok geride kaldın arkadaşım kısa takıp ciğer var die dolaşmakla olmuo bu işler hr geçen gün kendimi hem motor hem pilotaj olarak geliştiriorum ve arabamda gram ciğer yok emek va pilotaj var destek var vtec geçerek mi diosun bugun dün passat asla vtec geçemez diodun bak 1 adım atlamışız bugun passat typer geçemez dienleri çokyakında görücez şimdiden 3. aım subarularl deniyorum sen rahat ol :hahaha:
ben rahatım sen rahat ol. 1.8 t araban var deli gibi para harcıosun hala 1.6 vti lerle aşık atıosun acıyorum sana :) nerde denediin subaru ile videon yokmu KOYDA GÖRELİM :hahaha:
TYPE-R olabilir mi acaba
stage 3 felan herhalde geçemediğine gore....
nasıl? izmirdeki unitronic stage 2 cupra er typer ile denedi, cupra gecti? ne kadar fark var aralarında bilmem kendileri söylerler deneyen kendileri ben sadece geçtiğini biliyorum. gecmeside normal ayrıca arada ciddi fark var aralarında aşırı besleme başta... siz neyi tartısıyorsunuz ben anlamadım?
zaten japon alman kıyaslaması değil farklı dönemlerin cupralarının kıyaslaması icin acılmıs bu konu, type-r da kendi sınıfında gayet verimli bir araba cuprada kendi sınıfında gayet verimli bir araba ancak sınıfları farklı, kıyaslamaya gerek yok zaten.
ortamı kızıştıracak mesajlar yazmayın artık lütfen...
nightkids_han
13-03-2009, 22:49
STOCK ve günümüz satılan araçları olarak baktıgımızda,
kendi sınıflarında perf. olarak japon'ların avrupalılara aman aman üstünlüğü olmadığını goruyorum ben , çünkü japonlarda klasik ozelliklerini bir yana atıp avrupalı rakiplerinin ayarına geldi donanım konfor vs vs.... , 1 motor wardır ki b16a2 denilen gerçekten çok zekice geliştirilmiş 1 motor , çoğu firmanın ders alması gereken 1 motor.... s2k'nın motoruda aynı şekilde ....
type-r mesela çok abartılır günümüzde ozellikle TR'de ama
sınıfında denediğinizde hiçbir rakibine(stock olarak konuşuyorum) gider yapamaz...megane rs , focus st, astra opc, cupra vs vs ....
H22Power
13-03-2009, 22:50
mustafa bu modifiye piyasası japonlar sayesinde gelişiyor.. ne almanı allah aşkına.. 1-2 istisnayı getirip örnek diye verme... genele bak... impreza, typer, s2000, skyline, supra, evo, civic vti, rx8 vs vs
sonr abi beni anladığına eminim bendeseni anlıorum tabii ki japonların bu konuda %70 gelişme sağlaıkları doğru ama bu marka fazlalığından kaynaklanıo ama o %30 luk dilim varlığı ve doğruluğu yadsınamaz bir gerçek ki alman hep kaliteli sağlam performanslı araçlar üretiyor sadece performansla sınırlı kalmıo neyse abi konuyu bulandırmayalım nerden nereye saptı dimi :)
Kusura bakma ama Type R ım olsa seninle yurumem aile aracı aile aracıdır R makine ayrı bir seydir . passat ile type r gecemezsin diye birsey yok yaparsan 300 beygir gecersin cokta zor bir sey olmasa gerek :D
Son olarak almanya da tum segmentlerde musteri memnumiyeti açısından bir numara ureticin Toyota oldugunu biliyormusun acaba :)
H22Power
13-03-2009, 22:56
nasıl? izmirdeki unitronic stage 2 cupra er typer ile denedi, cupra gecti? ne kadar fark var aralarında bilmem kendileri söylerler deneyen kendileri ben sadece geçtiğini biliyorum. gecmeside normal ayrıca arada ciddi fark var aralarında aşırı besleme başta... siz neyi tartısıyorsunuz ben anlamadım?
zaten japon alman kıyaslaması değil farklı dönemlerin cupralarının kıyaslaması icin acılmıs bu konu, type-r da kendi sınıfında gayet verimli bir araba cuprada kendi sınıfında gayet verimli bir araba ancak sınıfları farklı, kıyaslamaya gerek yok zaten.
ortamı kızıştıracak mesajlar yazmayın artık lütfen...
+10000000000000000000000000:icon_tup:
yıne konu sacmalamıs aracım ***** r olandan :) cuprada abımde var bahsı gecen ızmırdekı tr dekı en hızlı cupra :D stokkenden berı belkı yuz kere denedık yanyanaydı ama nezaman 2sıde unıtronıc oldu ısler degıstı son durumu deneyemedık daha cunku 0.4 bara yakın kaybım var ama(cozumde yolda :) )4 kafadan dıyebırım yenısı hızlı deneyınce onuda yazarım ama stockta aynı dıyeblirim
Anlamsız yaw niye gerilsin kim gecerse gecsin , burada iki kisinin dedigi seyler ile ben dusundugum inandıgım seyleri degistirecek yada dediklerine iananacak degilim isteyen istedigini gecsin :)
benim derdim bu karsılastırmadaki araclardan herhangi birini veya type r veya megane rs hic fark yapmaz sonucta hepsi hızlı arac kısa zaman icinde alabilirim o yuzden actım zaten konuyu :)
stock makina 350mi istiyorsun;
istanbulda istemedigin kadar evo var :)
Anlamsız yaw niye gerilsin kim gecerse gecsin , burada iki kisinin dedigi seyler ile ben dusundugum inandıgım seyleri degistirecek yada dediklerine iananacak degilim isteyen istedigini gecsin :)
benim derdim bu karsılastırmadaki araclardan herhangi birini veya type r veya megane rs hic fark yapmaz sonucta hepsi hızlı arac kısa zaman icinde alabilirim o yuzden actım zaten konuyu :)
temız cupra r var :)
tabela dıorum bende sana o zmna ahuahua:D:D
motor karakterısktıklerı farklı bı kere 2 aracın, yenılerın ust devırlerı cok daha basarılı altlar ztn ıyı muazzam yanı genel olarak,:) stockta 250 gibi cıkartıo ztn cupralar.. bastan ayrılmakta zorlansada yuksek hızda cok daha ıyı yuruyor yenıler..
330 konusundada yenıyı ztn gecte, eskısındede gerı kalır 220 ustunde gecer ancak herhalde..
yıne konu sacmalamıs aracım ***** r olandan :) cuprada abımde var bahsı gecen ızmırdekı tr dekı en hızlı cupra :D stokkenden berı belkı yuz kere denedık yanyanaydı ama nezaman 2sıde unıtronıc oldu ısler degıstı son durumu deneyemedık daha cunku 0.4 bara yakın kaybım var ama(cozumde yolda :) )4 kafadan dıyebırım yenısı hızlı deneyınce onuda yazarım ama stockta aynı dıyeblirim
Olay budur herkes kagıt ustunde 240 lık hızlı diyor bizim arkadas Dogus maslak filo satısta birgün bizim sirkette beyaz 240 lık cupra gelmis baska bir arkadas test etsin diye ben yoktum o gun ofiste arkadas kullanmıs onun izlenimi 225 ile ole aman aman bir fak yok gibiydi ben onu merak ettim , he birde seat kayadibinde 08 cupra vardı 46,8 K tl ya satılık onu sordum belkide o yuzden birazda bu konuyu acmama vesile oldu :icon_tup:
350 guzel rakam, +70 hp;) cuprada+100, calıbrada +100lerde alıodu herhalde aklıma baska arac gelmedı o tarz sımdı:confused:
350 guzel rakam, +70 hp;) cuprada+100, calıbrada +100lerde alıodu herhalde aklıma baska arac gelmedı o tarz sımdı:confused:
hayrett zorlaa kendınıı gelmesıı lazımm sekoo :)
ismailin cuprayı almanı tavsiye ederim satmaya niyetliyse, cok temiz cok keyifli araba
Bullet: hocam bu yeni 240 beygirlik Cupralara uygun headers satılıyor mu piyasada? Cai, headers, egzoz (son susturucu ve ara boru vs) ve sizin unitronic chip ile birlikte kaç ps olur tahmini bu yeni Cupralar?
Bullet: hocam bu yeni 240 beygirlik Cupralara uygun headers satılıyor mu piyasada? Cai, headers, egzoz (son susturucu ve ara boru vs) ve sizin unitronic chip ile birlikte kaç ps olur tahmini bu yeni Cupralar?
egzoz manifolduna gerek yok turbo buyutmedigin surece, uzerindeki yeterli o turbo icin fazlasıyla.
egzoz ve stg2 yazılım ile 340 hp alıyorsun zaten daha üzerine çıkabilmek için öncelikle benzin pompasını değiştirmek lazım dediğim gibi biryerden sonra yetmiyor. zaten benzin pompası değiştikten sonra daha iyi güçler elde edilebilir... forge cai, egzoz, stg2 yazılım, pompa, pcv stg2, forge dv ile daha güzel sonuclar cıkar, üzerindeki turbo icin daha fazlasına gerek yok.
Skyline R35 suan dunyanın en iyi spor aracıdır ve maalesef o da bir japon aracıdır :)
Type R konusunda kesinlike yanlış dusunuyorsun moda veya degil piyasası ve gecilen aracar ortada o yuzden ne desen nafile :D
Turbo bir nimettir ama NA varken yakın guclerde ben NA alırdım ..
R35 en iyi derken neye göre acaba dragmı normal pistmi vs vs:) her otomobiln kendine göre yetenekli olduğu yerler var ki el elden üstün atıyorum stock şekilde z06 karşısında r35 drag pistinde zor anlar yaşayabilir tam tersi z06 için pistte geçerli eğer 4 çeker için avantajlı bir pist ise bakış açısına bağlı birazda:)
ayrıca turbo vs n/a karşılaştırmasında beygir gücü yerine torka bakarsanız asıl farkın nerden geldiğini anlarsınız:) shelby nin sözü yine geçerli gibi burda:)
egzoz manifolduna gerek yok turbo buyutmedigin surece, uzerindeki yeterli o turbo icin fazlasıyla.
egzoz ve stg2 yazılım ile 340 hp alıyorsun zaten daha üzerine çıkabilmek için öncelikle benzin pompasını değiştirmek lazım dediğim gibi biryerden sonra yetmiyor. zaten benzin pompası değiştikten sonra daha iyi güçler elde edilebilir... forge cai, egzoz, stg2 yazılım, pompa, pcv stg2, forge dv ile daha güzel sonuclar cıkar, üzerindeki turbo icin daha fazlasına gerek yok.
340 beygir yeter de artar bile... şu an için alınması mantıklı hothatch ler arasında en iyisi Cupra'lar ama tipten biraz soft kalıyor.. CTR gibi yırtıcılık pek yok daha bi naif sanki :D :D
340 beygir yeter de artar bile... şu an için alınması mantıklı hothatch ler arasında en iyisi Cupra'lar ama tipten biraz sort kalıyor.. CTR gibi yırtıcılık pek yok daha bi naif sanki :D :D
eskı kasa ıcın naıf demesek alınıyoo araba:D:D
340 beygir yeter de artar bile... şu an için alınması mantıklı hothatch ler arasında en iyisi Cupra'lar ama tipten biraz sort kalıyor.. CTR gibi yırtıcılık pek yok daha bi naif sanki :D :D
yeni typer kadar yırtıcı gorunumu yok ama hoş yine görüntüsü cupranın :) bi s3 den daha cok kendini belli ediyor
ne kadar saglıklı oluyor varmı yaptırıpta bir 10 K km gitmis olan bilginiz arac?
2 lt den o gucler almak icin peak ve cont. kaç barda yurumesi lazım aracın atıyorum 1,7 bar dogrumudur ?
eskı kasa ıcın naıf demesek alınıyoo araba:D:D
evet eskisi daha iyi ama yine de beni kesmeyen bir tipi var.. EP3 kasa üzerine Cupra motoru swap'lasak :D :D ayıp olmaz di mi Tayyara :D
evet eskisi daha iyi ama yine de beni kesmeyen bir tipi var.. EP3 kasa üzerine Cupra motoru swap'lasak :D :D ayıp olmaz di mi Tayyara :D
tayyara ayıp olmazda tayara kullanlara ayıp oldu şimdi :)
340 beygir yeter de artar bile... şu an için alınması mantıklı hothatch ler arasında en iyisi Cupra'lar ama tipten biraz soft kalıyor.. CTR gibi yırtıcılık pek yok daha bi naif sanki :D :D
Abi bir saniye avrupada yeni focus rs cıktı 305 ps stokc ve arac 2,5 turbo :D
R35 en iyi derken neye göre acaba dragmı normal pistmi vs vs:) her otomobiln kendine göre yetenekli olduğu yerler var ki el elden üstün atıyorum stock şekilde z06 karşısında r35 drag pistinde zor anlar yaşayabilir tam tersi z06 için pistte geçerli eğer 4 çeker için avantajlı bir pist ise bakış açısına bağlı birazda:)
ayrıca turbo vs n/a karşılaştırmasında beygir gücü yerine torka bakarsanız asıl farkın nerden geldiğini anlarsınız:) shelby nin sözü yine geçerli gibi burda:)
Nordschleife turuna bakarak soyledim R35 icin bilmem ne kadar katılırsınız :D
ne kadar saglıklı oluyor varmı yaptırıpta bir 10 K km gitmis olan bilginiz arac?
2 lt den o gucler almak icin peak ve cont. kaç barda yurumesi lazım aracın atıyorum 1,7 bar dogrumudur ?
dünya capında yüzlerce belkide binlerce var... büyük turbodan bahsetmiyoruz neticede orjinale yakın setuptan bahsediyoruz. 500,000 km de gidersin, belki daha fazlada... senin araca nasıl baktığın önemli. yağını, kronik bakımını eksik etme düzgün kullan yeter. büyük turbo icin bile 10 k km gitmiş bir arac desen komik olur... tabi ne kadar büyük olduğuna bağlı :)
örnek verilen stg 2 yazılımda 1.5 bar (22 psi) basılıyor.
Nordschleife turuna bakarak soyledim R35 icin bilmem ne kadar katılırsınız :D
ondan daha hızlı atanlarda var ama:)
ki mesela bana göre drag daha önemli:) o şekilde bakarsanız
dünya capında yüzlerce var... büyük turbodan bahsetmiyoruz *
neticede orjinale yakın setuptan bahsediyoruz. 500,000 km de gidersin, belki daha fazlada... senin araca nasıl baktığın önemli. yağını, kronik bakımını eksik etme düzgün kullan yeter. büyük turbo icin bile 10 k km gitmiş bir arac desen komik olur... tabi ne kadar büyük olduğuna bağlı :)
örnek verilen stg 2 yazılımda 1.5 bar (22 psi) basılıyor.
peki ülkemizin süper dandik ve her yerde değişen benzin kalitesi ile ile stg 2 yuklenmis bir aracın arıza yapma olasaılıgı ne kadar yukseliyor yoksa sizce stock hali ile aynımıdır ?
ondan daha hızlı atanlarda var ama:)
ki mesela bana göre drag daha önemli:) o şekilde bakarsanız
pagani zonda birde fxx vardır onlarda marslı araclar zaten :)
drag derseniz r35 zzten stock iddalı makine 0-16-0 da z06 yı da geciyor arada 250 - 300 kg farka ragmen 3,6 lt turbo makine kurcalanınca hrld biraz daha guc uretir cupra +100 beygir veriyor bakın burada :D
H22Power
13-03-2009, 23:40
abi evo dediğin 280 hp... 280 hp aracı stock 350 ye çıkarabilirsin mitsubishinin 150 ps arabasını stock 350ps e çıkarabiir misin? hemde uzun yıllar kırmayacak şekilde:soru:
pagani zonda birde fxx vardır onlarda marslı araclar zaten :)
drag derseniz r35 zzten stock iddalı makine 0-16-0 da z06 yı da geciyor arada 250 - 300 kg farka ragmen 3,6 lt turbo makine kurcalanınca hrld biraz daha guc uretir cupra +100 beygir veriyor bakın burada :D
r35e dediğim birşey yok fakat başka iyi otomobillerde var demek istediğim
bu arada z06 stock olarak iniyor 10s lere :)
peki ülkemizin süper dandik ve her yerde değişen benzin kalitesi ile ile stg 2 yuklenmis bir aracın arıza yapma olasaılıgı ne kadar yukseliyor yoksa sizce stock hali ile aynımıdır ?
süper dandik sayılmaz benzinimiz allaha şükür :) ne kadar dandik olursa olsun 2.0tfsi motor benzine karşı kendini korumaya alabilecek bir motor zira 1.8t de öyle. arıza yapma olasılıgı stock hali ile aynı kısaca.
hiç değilse 100,000 km dir k04 uygulaması ile kullanılan araclar var, türkiyiede. üstelik 100 hp den fazla almış araclar, enjektorleri, turboları değişmiş araclar. aynı benzini kullanıyorlar, hatta benim eskiden yaptıgım kendi aracım yeni sahibinde daha turbo bile degistirmedi... insan gibi kullanılmamasına rağmen o kadar km.
sadece unitronic icin soylemiyorum, kendini kanıtlamış belli başlı firmalar var, bu firmalar 2 gün sonra sorun çıkartacak setuplar hazırlayarak kendilerini riske atmazlar.
abi evo dediğin 280 hp... 280 hp aracı stock 350 ye çıkarabilirsin mitsubishinin 150 ps arabasını stock 350ps e çıkarabiir misin? hemde uzun yıllar kırmayacak şekilde:soru:
cikar neden cikmasin onemli olan ayar ve malzeme :)
not: yazdigin mesajda hangi stok araba cikicak demissin, model belirtme yok madem bende ornegi verdim...
havalar düzelince su stage 3 cupra r ile denemk istiyorum istanbulda varsa
stage 3 cupra r ne bu arada ben onu cozemedim hala :)
H22Power
13-03-2009, 23:49
cikar neden cikmasin onemli olan ayar ve malzeme :)
not: yazdigin mesajda hangi stok araba cikicak demissin, model belirtme yok madem bende ornegi verdim...
ok teşekkür ederim eğer bildiğin 150 ps stock bir japonun 350 ps bir application u varsa görmek isterim abi bilgi açısından...
H22Power
13-03-2009, 23:50
cupra r için stage 2 çip typer için stage3 n/a yüklemeden bahsediosun sanırım doğru mu?
Gerek varmı yakın gucte olacaksın daha hafif olacaksın ha birde aracını cok daha iyi tanıyor ve yurutuyor olacaksın :D
stage 2-3 farketmez
istanbulda yok izmirdeler, istanbulda gns cupra var
emirle denedinizmi?
cupra r için stage 2 çip typer için stage3 n/a yüklemeden bahsediosun sanırım doğru mu?
ne demek istedin arkadasım biraz acıklasan :D
ben typer hacamat eden cupra ile denemek istiyorum .
Gerek varmı yakın gucte olacaksın daha hafif olacaksın ha birde aracını cok daha iyi tanıyor ve yurutuyor olacaksın :D
dıerındede tork var ama;)
ızmırde var daha once demsıtım scgharrlı(nası yazlıyo bu ya):D ctr ıle chıplı cupra guzel olur, asırı beslemeye asırı, na ıle ıyı olmaz...
istanbulda yok izmirdeler, istanbulda gns cupra var
emirle denedinizmi?
gns ile denemek kısmet olmadı denemek .. yağışlar falan girdi araya
emir kim tanımıyorum... ?
sen yavas yavas typer larada sardın . ürkütücü :)
dıerındede tork var ama;)
ızmırde var daha once demsıtım scgharrlı(nası yazlıyo bu ya):D ctr ıle chıplı cupra guzel olur, asırı beslemeye asırı, na ıle ıyı olmaz...
tork kamyonda işe yarar herkes tutturmus tork ta tork inanmayın siz o hurafelere varsa guzel bir sanzımanın torka filan gerek yok :)
tork kamyonda işe yarar herkes tutturmus tork ta tork inanmayın siz o hurafelere varsa guzel bir sanzımanın torka filan gerek yok :)
ıyı madem:D atmosferık guzel bı makıne bulalım:beuj: 3.0 ustu m3 var onun dısında bulamadım:icon_wack 2.0da varmıkı?
2 lt clio yap rs tork gene 220 nm civarı olacak alırsın istegin kadar guc :)
hacim artıkca zaten dogal olarak tork alacan bol bol :)
o dedıgın na yuklu rs fılan ıs yapmaz ama turbo arabalara karşı,
kısada gıderde ust hızda yurumesı ıcın stabıl dusmeyen tork egrısı lazım.. vede az olmucak bu:D
m3 nası öle uzunda kopuo sanıosunuz, alette stabıl 7000lre kdr dusmeyen tork egrısı var, 3000de baslayıp sona kdr goturuyor, sora bıde tork onemsız dıoruz:D kalkıs yapmıozkı:D
idolumsun :D
m3 nası öle uzunda kopuo sanıosunuz, alette stabıl 7000lre kdr dusmeyen tork egrısı var, 3000de baslayıp sona kdr goturuyor, sora bıde tork onemsız dıoruz:D kalkıs yapmıozkı:D
tork nedir ?
tork egrisi nedir senin anladıgın sekilde bir izah edersen cok sevinecegim :D
idolumsun :D
Harbi bende akşam okudum koptum sanki şey gibi olmuş kralı gelsin der gibi :D
tork nedir ?
tork egrisi nedir senin anladıgın sekilde bir izah edersen cok sevinecegim :D
torka inanmayınmı?:)
tork ne sence?
torka inanmayınmı?:)
tork ne sence?
Arkadasım ben makine muhendisiyim sence ne :D
Arkadasım ben makine muhendisiyim sence ne :D
bende makine mühendisiyim rahat ol
OK o zaman en azından simdi yazacaklarımı anlarsın :)
Tork ve devir sayısı gücün bir bileşenedir .. Aracın torku yüksek demek kendinden daha güçlü bir aracı geçecek anlamına gelmez ama böyle bir kanı var . Tork sadece motorun hangi devirde ne kadar güç ürettigini ve tork egiriside güç egrisinin dikliği ve pürüzsüzlüğünü temsil eder .
O yuzden o aracın torku fazla geçer demek cahillik olur .
Eger gercekten incelemek istiyorsan bir aracın gücünü açarsın devir * güç egirisni oturur incelersin nerede peak yapıyor ne kadar güç üretiyor ve herseyden onemlisi rolling icin soyluyorum her vites sonu bir sonraki vitese gecerken guc egrisi nereden baslıyor nerede bitiyor ***** guc egrisi altında kalan yaptıgın iş oldugundan aracın gidiside bununla orantılı oluyor diyorum ben ..
O aracın torku dusuk top speed yapamaz diyen 230 nm tork ile gercek son hız 6. viteste 8400 devirlere gelen ep3 type r lar var onunda vites oranları ve lastik capını oturur hesaplarsan 250+ gercek hızlara denk geliyor peki simdi nasıl bu arac 230 nm max. tork ile bu hızlara cıkıyor :)
hayır aslında güç, tork ve devirin bileşimidir tanım olarak.
yani güç en basit şekilde elinizdeki tork miktarını ne kadar süratli iletebildiğinizdir.
dediğiniz gibi maksimum tork değeri her zaman için gücü ve hızlanmayı garanti etmez.
gerçi bunları forumdaki çoğu arkadaşımız biliyor. M3csl serkan da biliyor bu şekilde yazmanızı gerektirecek bişey yok.
OK o zaman en azından simdi yazacaklarımı anlarsın :)
Tork ve devir sayısı gücün bir bileşenedir .. Aracın torku yüksek demek kendinden daha güçlü bir aracı geçecek anlamına gelmez ama böyle bir kanı var . Tork sadece motorun hangi devirde ne kadar güç ürettigini ve tork egiriside güç egrisinin dikliği ve pürüzsüzlüğünü temsil eder .
O yuzden o aracın torku fazla geçer demek cahillik olur .
Eger gercekten incelemek istiyorsan bir aracın gücünü açarsın devir * güç egirisni oturur incelersin nerede peak yapıyor ne kadar güç üretiyor ve herseyden onemlisi rolling icin soyluyorum her vites sonu bir sonraki vitese gecerken guc egrisi nereden baslıyor nerede bitiyor ***** guc egrisi altında kalan yaptıgın iş oldugundan aracın gidiside bununla orantılı oluyor diyorum ben ..
vtes oranları önemli fakat tork yalan falan demek daha farklı anlamlara geliyor.zaten fabrikalar eğer şanzımanlarını motora uygun olarak yapmıyorlarsa zaten işe yaramaz,ama bu tork yalan anlamına gelmez burdan farklı anlamda çıkar
tork beygir gücünden daha fazla şey ifade eder tork eğrisine bakarak kapak işleyişini verimliliğini vs vs anlarsın aynı şeyi beygir gücü için söyleyemezsin,tork motorun iyi iş yapıp yapmadığının en önemli kanıtıdır.
birde şunu söylemek istiyorum kimse mühendis olsun olmasın mühendis olmakla ne çok bilgili oluyorsun nede az bilgili, bu tamamen kendini geliştirmekle alakalı, bu işleri yapanların %70-80i mühendis değil, fakat çoğu mühendisten çok çok daha iyi arge yapıp motor dinamiklerini bilen, müdahele edebilen insanlar o yüzdne yukarıdaki lafını biraz garip buldum
Son olarak Wrc lerde sabit neredeyse 500-550 nm tork var guc egiris dehset otesidir sanzımanlarını zaten saymıyorum arabanın yarı parası sanzıman baş aşşagı etaplarda F2 lere zamanında boyun egiyordu :)
F1 araclarıda nasıl oluyor 2,4 lt hacimden aldıkları 325-350 nm taş çatlasın maksimum tork ile o hızlara cıkıyorlar zaten anlamak mumkun degil :)
vtes oranları önemli fakat tork yalan falan demek daha farklı anlamlara geliyor.zaten fabrikalar eğer şanzımanlarını motora uygun olarak yapmıyorlarsa zaten işe yaramaz,ama bu tork yalan anlamına gelmez burdan farklı anlamda çıkar
tork beygir gücünden daha fazla şey ifade eder tork eğrisine bakarak kapak işleyişini verimliliğini vs vs anlarsın aynı şeyi beygir gücü için söyleyemezsin,tork motorun iyi iş yapıp yapmadığının en önemli kanıtıdır.
birde şunu söylemek istiyorum kimse mühendis olsun olmasın mühendis olmakla ne çok bilgili oluyorsun nede az bilgili, bu tamamen kendini geliştirmekle alakalı, bu işleri yapanların %70-80i mühendis değil, fakat çoğu mühendisten çok çok daha iyi arge yapıp motor dinamiklerini bilen, müdahele edebilen insanlar o yüzdne yukarıdaki lafını biraz garip buldum
Garip bulacak birsey yok benim kimseye birsey dedigimde yok tork olayını zaten bu sitede bilmeyende yoktur ama yorumlar ilginç :)
peki bir wrc aracı 1200+ kg iken bir f2 aracının 900 küsür kilo olduğunu söylememe gerek var mı. ki toprakta, yokuş yukarı etaplarda u virajlarda turbonun avanatjı belli.
zaten sadece panizzi geçti wrc leri bikaç kez. panizzinin yeteneği o büyük oranda.
Garip bulacak birsey yok benim kimseye birsey dedigimde yok tork olayını zaten bu sitede bilmeyende yoktur ama yorumlar ilginç :)
demek istediğim ben mühendisim demek birşey çözmüyor
benım daha oncede devamlı bahsettıgım gıbı, tabıkı guc en buyuk etken aracın yurumesınde, ama tork olmadan ıse yaramaz hee yarar yaparsan max 1000kg bı arabayı o zmn ıse yarar,agırlıgı attım bu arada..
sanzıman oranına baglı olarak egrının altında kalan alan aracn yurumesını belırlıyor ama o sıradakı tork egrısıde önemli en cok nerlerde onemli, orta devırlerın kullanıldıgı aracın agırlıgının daha onemlı oldugu alt hızlar ve yuksek hızlarda top speede doru gıderken ruzgar dırencıne karsı koymak gerektıgı yerlerde onemlıdır..
dızellerde o kdr onemlı deıldır kagıt ustundekı rakam ıse yaramaz o kdr neden cunku kullanılır deıldır anlık peak yapar sora keskın duser, dedıgım tarz araclarda stabıl sekılde uretılır ve buda baya onemlıdır ve gozden kaça durumdur..
gns ile denemek kısmet olmadı denemek .. yağışlar falan girdi araya
emir kim tanımıyorum... ?
rnn kırmızı a3
O aracın torku dusuk top speed yapamaz diyen 230 nm tork ile gercek son hız 6. viteste 8400 devirlere gelen ep3 type r lar var onunda vites oranları ve lastik capını oturur hesaplarsan 250+ gercek hızlara denk geliyor peki simdi nasıl bu arac 230 nm max. tork ile bu hızlara cıkıyor :)
duzgun aerodınamı ve max gucunu ve torkunu ust devre tasıma ıle ılgılı, k20de torkunu ust devırde korur.. ama bu arada duz yolda o hızlara cıkamaz.. egımle beraber 6da max gucunu uretebıldıgı devre kdr akıtmak lazım...
rnn kırmızı a3
konu nerden baslamis , benle denemeye kdr gelmis...bence namını cok duydugumuz beyaz s3le yada tugrulun cuprayla yürüsünler...daha keyifli bir deneme olacaktir.
edo typer
15-03-2009, 00:19
na ıle turbo aracları karsılastırmak,elma ıle armut karsılastırmak gıbı bence..turbo aracta cok dusuk malıyetlere cok buyuk gucler alınıyor bu na araclarda ole deıl;)
passat sofor destegı demıssınde,bız ona mısafır dıyoruz benım aracımı baskasına kullandırmama gerek olmadıgını herkes bılır sende ogrenmek ıstıyorsa teklıfım gecerlı..100le gıderken 4 te basarım 5 kesıcıne kdr;) ne dersın? tabı cok hızlı araclarınız son vıteslerınde kesıcı yapamıyosa gunlerce basarız;) stock olarak emıssınde stock ınternal mı? stock ctrnın turbo ıle verdıgı gucler ortada;) bole muhabbetler donunce sınırlerım kalkıyo:D beyaz cupra ıle her zmn dnerım her zmnda denıcem..araclarımıza yaptıgımız eklemelerın sonucu goruyoz..benı son gectıgınde mesela kat ıptalı ıle egzosunu test etmıstık;) yenı headersım ve egzosumdan sonra rıca edıcem tekrar denıcez;)
ama mustafacım alman japon fln dersen komık olursun..yuronun aracı bıtınce bı rıca ederım yurodan denemesını 2.0 turbo oda yanlıs olmasın;) var mı ole bı dunyan? yada o kdr yurutebılecek bı cıp?
stock olarak cupra ctrden hızlı..turbo yapmadan cıplı egzoslu yenı cuprayı gecmekte cok zor..pıstonsuz olmaz dıe dusunuyorum;) honda turbo bı ctr cıkarısa o zmn yandı mıllet:D:D
bu arada ctrde tork yok hp yok ama stock ctr 6da kesıcı yapıyo aklınızda bulunsun;)
konu nerden baslamis , benle denemeye kdr gelmis...bence namını cok duydugumuz beyaz s3le yada tugrulun cuprayla yürüsünler...daha keyifli bir deneme olacaktir.
tolga seninle denemek istiyordu hatırlarsan, cuprayla yada s3 le değil. zaten aynı sınıflarda araclar degil bizim cuprayla tolganın typer. seninle denk.
edo typer
15-03-2009, 09:38
tolga seninle denemek istiyordu hatırlarsan, cuprayla yada s3 le değil. zaten aynı sınıflarda araclar degil bizim cuprayla tolganın typer. seninle denk.
oytun neden aynı sınıf deıl? cuprada kat ıptalı egzos caı yazılım yok mu? bıde turbosu var 22psı basıyo dogru mu? tolga abının aracta headers egzos kpro sc var..7 psı basıyo;)
H22Power
15-03-2009, 10:08
na ıle turbo aracları karsılastırmak,elma ıle armut karsılastırmak gıbı bence..turbo aracta cok dusuk malıyetlere cok buyuk gucler alınıyor bu na araclarda ole deıl;)
passat sofor destegı demıssınde,bız ona mısafır dıyoruz benım aracımı baskasına kullandırmama gerek olmadıgını herkes bılır sende ogrenmek ıstıyorsa teklıfım gecerlı..100le gıderken 4 te basarım 5 kesıcıne kdr;) ne dersın? tabı cok hızlı araclarınız son vıteslerınde kesıcı yapamıyosa gunlerce basarız;) stock olarak emıssınde stock ınternal mı? stock ctrnın turbo ıle verdıgı gucler ortada;) bole muhabbetler donunce sınırlerım kalkıyo:D beyaz cupra ıle her zmn dnerım her zmnda denıcem..araclarımıza yaptıgımız eklemelerın sonucu goruyoz..benı son gectıgınde mesela kat ıptalı ıle egzosunu test etmıstık;) yenı headersım ve egzosumdan sonra rıca edıcem tekrar denıcez;)
ama mustafacım alman japon fln dersen komık olursun..yuronun aracı bıtınce bı rıca ederım yurodan denemesını 2.0 turbo oda yanlıs olmasın;) var mı ole bı dunyan? yada o kdr yurutebılecek bı cıp?
stock olarak cupra ctrden hızlı..turbo yapmadan cıplı egzoslu yenı cuprayı gecmekte cok zor..pıstonsuz olmaz dıe dusunuyorum;) honda turbo bı ctr cıkarısa o zmn yandı mıllet:D:D
bu arada ctrde tork yok hp yok ama stock ctr 6da kesıcı yapıyo aklınızda bulunsun;)
beni geçsende seni seviyorum ne yazarsan yaz aslında beni tanıdığını biliorum timing sensörüm ıvırım zıvırım kaldı inan ki bitsin turneye çıkıcaz eray abi ile gelicem oralara yüzünü görmeye arabaarı denemeye umarım misafir kabul edersiniz:heyoo:
edo typer
15-03-2009, 10:27
gelın mustafa mısafır sewerım elımden geldıgınce agırlarım..senı sewerım ama yazıların ıgneleyıcı..;)
gelın mustafa mısafır sewerım elımden geldıgınce agırlarım..senı sewerım ama yazıların ıgneleyıcı..;)
Mustafa öyle burda yazarken hep böyle yazıyor yüz yüze konuşunca gerçekten şeker gibi adam. Artık mustafa kardeşimi böyle seviyoruz. Alıştık ona :) Mustafa havalar kuruyor yawaştan hani organizasyon ??? :)
H22Power
15-03-2009, 10:48
Mustafa öyle burda yazarken hep böyle yazıyor yüz yüze konuşunca gerçekten şeker gibi adam. Artık mustafa kardeşimi böyle seviyoruz. Alıştık ona :) Mustafa havalar kuruyor yawaştan hani organizasyon ??? :)
oo senin habern yok saganak yağmurda bile organiasyon yapıoruz eraya abi ile irtibatta ol bu arada dediği gibi benim dilimde herkes bilir forumda şöl çakıcam böl geçicem derim geçerim azımı açıp tek laf etmem maaşallah derim gçiliiminr tebrik ederim forumdamillet gaza getirmessen deeyecek adam nerde bulucaz şuan bl yok rüzgara 3kornaçaıp rüzgala denioruz kadran videolara başlaıkartık kriz teğt dil insanların üstünden geçti malesef herkes benzin parasınan dert yanıo bende lpg yi tam iptal edicek zamanı buldum:hahaha:
geçen bi konuda denemek istediğimi söylediğimde zatiali leri "pardon tanışıyormuyuz" gibisinden bi laf etmişti. Sanki bi kaç gece önce tel .ile aranıp sc li typer la denemek istermisin diye soranlar amerikanmış gibi... yada TR de onlarca sc li typer varmış gibi...
her neyse ben stage 2 yazılımlı yeni cupra ile denemek istiyorum. Çünkü beğeniyorum arabayı. herşey makinaya gt30r bağlamakla bitmiyor . Benim için performans ile birlikte birazda görsellik ve yeni model olmalı. Öyle olsaydı garajımızda bisürü k20a2 ve eg6 var. Koyarız üstüne gt30r iş biter :)
yeni cuprayı ve gidişini canlı görmek isterim. beğenirsek belki bizde alırız bi cupra :)
H22Power
15-03-2009, 10:58
geçen bi konuda denemek istediğimi söylediğimde zatiali leri "pardon tanışıyormuyuz" gibisinden bi laf etmişti. Sanki bi kaç gece önce tel .ile aranıp sc li typer la denemek istermisin diye soranlar amerikanmış gibi... yada TR de onlarca sc li typer varmış gibi...
her neyse ben stage 2 yazılımlı yeni cupra ile denemek istiyorum. Çünkü beğeniyorum arabayı. herşey makinaya gt30r bağlamakla bitmiyor . Benim için performans ile birlikte birazda görsellik ve yeni model olmalı. Öyle olsaydı garajımızda bisürü k20a2 ve eg6 var. Koyarız üstüne gt30r iş biter :)
yeni cuprayı ve gidişini canlı görmek isterim. beğenirsek belki bizde alırız bi cupra :)
+100000 bende almyı istemiyorum desem yalan olur komfor var güvnlik var uygun fiyat340ps yeni sorunsuz araç hergün görüoruz insanlar 340 diil 300psiçin ble ne sorun sıkıntılarla uğraşıolar sorunsuz 340 ps i hergun sorun çıkartan 500ps e tercih ederim;)
oo senin habern yok saganak yağmurda bile organiasyon yapıoruz eraya abi ile irtibatta ol bu arada dediği gibi benim dilimde herkes bilir forumda şöl çakıcam böl geçicem derim geçerim azımı açıp tek laf etmem maaşallah derim gçiliiminr tebrik ederim forumdamillet gaza getirmessen deeyecek adam nerde bulucaz şuan bl yok rüzgara 3kornaçaıp rüzgala denioruz kadran videolara başlaıkartık kriz teğt dil insanların üstünden geçti malesef herkes benzin parasınan dert yanıo bende lpg yi tam iptal edicek zamanı buldum:hahaha:
Oluyor haberimiz yaw olmazmı. oluyorda o kriz bizdede var maalesef :)
Eray Yümsel
15-03-2009, 11:44
oytun neden aynı sınıf deıl? cuprada kat ıptalı egzos caı yazılım yok mu? bıde turbosu var 22psı basıyo dogru mu? tolga abının aracta headers egzos kpro sc var..7 psı basıyo;)
bu cupra başka cupra erdem sınıfı harbiden farklı :) sen beyaz cuprayla karıstırdın oyttuunun dediğini
edo typer
15-03-2009, 11:59
bu cupra başka cupra erdem sınıfı harbiden farklı :) sen beyaz cuprayla karıstırdın oyttuunun dediğini
ızmırdekı cupra lafı gecınce ole sandım..dynoya cıksalar belkı tolga abı arac 7 psida 340 vermıcek belkı deıl vermez ztn..ama hersey beygır hersey tork deıl;) her ne kdr k20nın sanzımanı narın olsada oranları cok ııdır;) bıde fena bı flowu olan kapagı mevcut;) 290 hp typer 340 hp cuprayı gecer;)
ıstanbuldakıcupralar nasıl gıdıo bılmıorum, ızmırdekı dener her halukarda ama onu bılıorum:D sehırler farklı ama olsun:D
normalde böle tartismalara hic bir sekilde girmem ama madem yazmisin cevap vereyim.birincisi , baska bir baslikta evet tanisiyormuyuz yazmistim cunku senin sc li type r in sahibi oldugunu bilmiyordum acaba dedim baska biri mi bu baska bir atmosferik type r mi die dusundum o yuzden yazdim, ki sende sadece "hayir "diyerek gecistirdin,sanki cok agir bir soru sormusum gibi,ayrica basliga "rnn ile denemem lazim" gibisinden bisi yazacagina bana öm atabilirdin,böle bu tarz bir yanlis anlama olmazdi.ikincisi minikler beni o gece cagirdiklarinda scli s2000 ve sc type r var die , kalktim gittim ama sonra senin orda olmadigini ve gelmeyecini sölediler.bende scli s2000le denedim , üçüncü olarak o gt30 lafi bana ise ; bende gt30 yok ve kıçı kırık 98 model bir a3 e biniyorum...:icon_tup:
sonuç olarak cupra iyidir.. yenisi de eskisi de.. :D
Hakkat ya baya bi iddialı olmuş, Almanda deli gibi para bayılıp müthiş bi makina alabilirsin ama yıllardır Alman kullanıyorum deli gibi para harcıyorsun ortalama bir aracı güzel gider hale getirmek için... Bence ikisininde yeri çok ayrı Japonlarda salak değil, Almanlarda. İki tarafında kendini sınıfında kanıtlamış müthiş araçları var. Teknolojiler paralel ilerliyor piyasa değişkenliğine/ihtiyacına göre davranıyorlar ve birbirleriyle doğal olarak rakipler.
hayır, cpr den bahsediyorum baska cupradan degil :) güc farkları aşırı aradaki o yuzden aynı sınıf degil
benım merak ettıgım nıye yenı ve stage 2 olan cupra ıle NA typerın denemesı baz alınıyo? ondan sonrakı gece benım yıne aynı yazılımlı kat ıptallı egzozlu Cupra R ı yenı cupranın benı gectıgınden 3 boy daha fazla gecısım baz alınmıyor :)330 340hp 400+nm turbo arabaya 4 5 boy gecılmısım cokmu :) olsa olsa 260 hp 230nm bı atmo typerla :) ama aynı typerla verısı 280 290 hp lerı bulan 360 370 nm lık SORUNSUZ ve FULL BAKIMLI GNS den IYI DURUMDA cupra r ıda vıdeoda farları tek gorunen sekle gelecek kadar gecısım baz alınsın ama aglarım yoksa :D stock ınternalle 0.9 1 barda typerın ne guc verdıgını yada sc typerın ne guc verdıgını hepımız bılıyoruz. kendı fıkrıme gelırse tolganın SC typerı bızı gecen yenı stage2 cuprayı rahatca gecer,asırı besleme ve 300 hp bı typer rahatca alır o denemeyı bosuna konusmaya gerek yok
benım merak ettıgım nıye yenı ve stage 2 olan cupra ıle NA typerın denemesı baz alınıyo? ondan sonrakı gece benım yıne aynı yazılımlı kat ıptallı egzozlu Cupra R ı yenı cupranın benı gectıgınden 3 boy daha fazla gecısım baz alınmıyor :)330 340hp 400+nm turbo arabaya 4 5 boy gecılmısım cokmu :) olsa olsa 260 hp 230nm bı atmo typerla :) ama aynı typerla verısı 280 290 hp lerı bulan 360 370 nm lık SORUNSUZ ve FULL BAKIMLI GNS den IYI DURUMDA cupra r ıda vıdeoda farları tek gorunen sekle gelecek kadar gecısım baz alınsın ama aglarım yoksa :D stock ınternalle 0.9 1 barda typerın ne guc verdıgını yada sc typerın ne guc verdıgını hepımız bılıyoruz. kendı fıkrıme gelırse tolganın SC typerı bızı gecen yenı stage2 cuprayı rahatca gecer,asırı besleme ve 300 hp bı typer rahatca alır o denemeyı bosuna konusmaya gerek yok
bnde olayın bokunu cıkarcek adam nerde dıyodum geldın 0.4 bar eksık yurudugumu oytun geldıkten sonra denıyelım gorelım dedıığımı nıye yazmıyosun senınle ne alakası var olayın arabanın sahıbıde en az senın kadar ıyı kullanıyo arabayı EN AZ senın kadar ;) meraklanma yanı sorunu hallder denırez erdemle tekrar senın buralara kadar yorulmana gerek yokk ;) sıkıntı yapıp uzulmee hıçç
ısmaıl.. benım asabımı bozma. arabamda sıkıntı yok dedıgını gns den ıyı durumda dedıgını buraya sahıt olarak yazacak 7 8 tane adam cıkarttırma bana!!! o gece orda herkes varken konusurken hanı benım senın arabanı taner sengezener kullandı unutma lafımı, gecılıncemı sorunun oldu... sen bana nezaman arabam sorunlu yurumeyelım dedn he? ulan sen gecılınce kafa kafaya gıttım dıyen bı tıpsın,senın arabanda sorun varklen ben denermıyım be aptalmıyım. o gecede cuprada sorun var dedıgınız arabada ısık mısık yakmıyodu.bu kadar doneklık yalancılık olurmu be. herseyı tam arabamın sımdı gns yle denemeye gıderım ıste dıyen delıakanlı sen deılmıydın? o gece s3 u almak ıcın arabanı getıremedıgını yarın aksam denerız tamam dedıgını soylesene olm? sereflı bı ınsan evladıysan bu sozlerımı zaten yalanlayamazsın. egerkı benım bu soyledıklerımde en ufak bır yalan varsa ben serefsız bı o evladıyım okımı ısmaıl... o gece erdemın sana kafa kafaya gıtmek konusunda yalancıyı bılmemnapsınlar lafını burdandamı kullanayım ne dersın? benım vıtes atmakta en ıyıyım ben demekle ılgılı bı ıddam zaten yokkı ama sen nıye ya bend ebıneyım yanına bı merak ettım fena vıtes cekıyosun deyıp yanıma bınısınıde hgatırlatırım :)
ınsan bıraz haysıyetlı olur ya vallahı dıycek bırsey yok sana artık. oytuna bıle 2 boy gecıldık dedın ama oytuna vıdeoyu ızlettıgımde gordu gercegı.
not: artık yuzyuze geldıgımızde bu sekılde tavırlar sergılememenı onerırım...
ısmaıl.. benım asabımı bozma. arabamda sıkıntı yok dedıgını gns den ıyı durumda dedıgını buraya sahıt olarak yazacak 7 8 tane adam cıkarttırma bana!!! o gece orda herkes varken konusurken hanı benım senın arabanı taner sengezener kullandı unutma lafımı, gecılıncemı sorunun oldu... sen bana nezaman arabam sorunlu yurumeyelım dedn he? ulan sen gecılınce kafa kafaya gıttım dıyen bı tıpsın,senın arabanda sorun varklen ben denermıyım be aptalmıyım. o gecede cuprada sorun var dedıgınız arabada ısık mısık yakmıyodu.bu kadar doneklık yalancılık olurmu be. herseyı tam arabamın sımdı gns yle denemeye gıderım ıste dıyen delıakanlı sen deılmıydın? o gece s3 u almak ıcın arabanı getıremedıgını yarın aksam denerız tamam dedıgını soylesene olm? sereflı bı ınsan evladıysan bu sozlerımı zaten yalanlayamazsın. egerkı benım bu soyledıklerımde en ufak bır yalan varsa ben serefsız bı o evladıyım okımı ısmaıl... o gece erdemın sana kafa kafaya gıtmek konusunda yalancıyı bılmemnapsınlar lafını burdandamı kullanayım ne dersın? benım vıtes atmakta en ıyıyım ben demekle ılgılı bı ıddam zaten yokkı ama sen nıye ya bend ebıneyım yanına bı merak ettım fena vıtes cekıyosun deyıp yanıma bınısınıde hgatırlatırım :)
ınsan bıraz haysıyetlı olur ya vallahı dıycek bırsey yok sana artık. oytuna bıle 2 boy gecıldık dedın ama oytuna vıdeoyu ızlettıgımde gordu gercegı.
not: artık yuzyuze geldıgımızde bu sekılde tavırlar sergılememenı onerırım...
bn arabamda sorun yokk oalarak goruyordum pc baglyıp bakmadım oytun gelene kadar bnm senın yanındayken nası vıtes atıyosun dememde doru ve sunuda dedım hatırlarsan arabanın anasının ... dıye;) bn hıç bi sozumu yutmam meraklanma gelcem ıst gns leyde denıcezz ewet o gece bnm arabanın gnsden ıyı oldugunu soledım hala soluyoryum bnm okadar sorunumla bnı o farkla gecıyosa o arabada sorunludurr anladıgını sanmıyorumda neyse bu arada yuzyuze gelınce kanka ayaklarındasın arkamızdan boss boss konusyosun ogunde dedım yıne soluyorum sıkımdede olmaz kımın gectıgı bı hırs uğruna sacma sapan adamlarrla burdada tartısmam arabamı denıcegım 2 3 araba var ızmırde erdem mutluay abı 0.7 bardayken ve beyaaz cupra onlar denemk ıster denerım bn denemek ıstersem onlarda gelır denerler arabalar gorunur sacma sacma konusup sen canımı sıkma olayı germe ewt saglıklı yuruyo gıbıydım ama degılmısıım nevarkı mutlu oldunmu aferınn sana sen kullandın gectın usutnede bşi yazdırma bana .....
kım sana kanka modu yapıyor lan, bana erdem rıca ettı kanka sakın davran olurmu dıye. benı ıyı tanıyo o yuzden bı rıcada bulundu ve bende kırmadım. hee bende kullanırken****** doru dıyosun o yuzden kac kısı bana arabasını verıyor kullanayım dıye deılmı? sıfır typerı olanda verıyo yuklu typerı olanda vs de.
sımdı gelelım sorunlu konusuna. bak sımdı kendın soyledın oytun geldıkten sonra ogrendık dıye nıye ılk yazında arabam sorunluydu bılıyodun dıyosun?benı sorunun baglamaz kardesım. ozaman denemeyeceksın. ozamanda bahane yapmayacaksın. sen o sorununu hallet naparsan yap ER ı yıne gecemeyeceksın .
edo typer
15-03-2009, 14:59
ısmaılcım bak sımdı oyutun bıze soledı ısmaıl 1.2 basması gerekırken 0.9 basıyo dedı..bende oytuna sordum oytun ıstanbuldakı denemelerde ısmaıl kac basıyodu dıe,0.7.0.8 basıyodu dedı oytun gırınce yazar,yanı dedım oytuna ısmaılın aracta sonradan bı sıkıntı olmadı dımı dedım hyr olmadı hep boyleydı dedı.. senın aracın hıc bır zmn 1.2 basmamıs kı nasıl sorunlu olsun..sen aracının mevcut yuruyusu ıle benı geccegını soluyodun denedık oldu bıttı..aracının maf sensorunde sıkıntı oldugu ıstanbuldaykende bellıydı..ıstanbuldan ızmır farkı yenı yaptıgın debrıyaj,coolerındakı catlagını tamırın deıl mı? sana kac kere sordum aracın ıstanbuldakınden ıı gıdıyo mu dıe? sende ıı gıdıyo bı eksıgım kalmadı demedın mı? benımde aracımın bu kdr backpressure yapmamaıs lazım headersım yok dıe bahane soluyomuyum,yada sıze arabam bujıyı delmıs dedım mı? hyr demedım cunku o hallede de gectım..headersımdan sonra ugur abıye rıca ederım tekrar denerım aracımdakı gelısmeyı gorurum..sende mafını yaptırırsın rıca edersın senlede denerım..fakat hıc bır zmn 1.2 basmamıs aracın o aksamda 1.2 basmadı dıe sorun vardı dersen bozulurum ısmaıl..
yaa bnmde ıcımee dert olmustu zaten er ı gecememek :):)
ısmaılcım bak sımdı oyutun bıze soledı ısmaıl 1.2 basması gerekırken 0.9 basıyo dedı..bende oytuna sordum oytun ıstanbuldakı denemelerde ısmaıl kac basıyodu dıe,0.7.0.8 basıyodu dedı oytun gırınce yazar,yanı dedım oytuna ısmaılın aracta sonradan bı sıkıntı olmadı dımı dedım hyr olmadı hep boyleydı dedı.. senın aracın hıc bır zmn 1.2 basmamıs kı nasıl sorunlu olsun..sen aracının mevcut yuruyusu ıle benı geccegını soluyodun denedık oldu bıttı..aracının maf sensorunde sıkıntı oldugu ıstanbuldaykende bellıydı..ıstanbuldan ızmır farkı yenı yaptıgın debrıyaj,coolerındakı catlagını tamırın deıl mı? sana kac kere sordum aracın ıstanbuldakınden ıı gıdıyo mu dıe? sende ıı gıdıyo bı eksıgım kalmadı demedın mı? benımde aracımın bu kdr backpressure yapmamaıs lazım headersım yok dıe bahane soluyomuyum,yada sıze arabam bujıyı delmıs dedım mı? hyr demedım cunku o hallede de gectım..headersımdan sonra ugur abıye rıca ederım tekrar denerım aracımdakı gelısmeyı gorurum..sende mafını yaptırırsın rıca edersın senlede denerım..fakat hıc bır zmn 1.2 basmamıs aracın o aksamda 1.2 basmadı dıe sorun vardı dersen bozulurum ısmaıl..
dıycek bırsey yok.... ıstanbul denemesınden bu yana cooler catlagı yapıldı debrıyajı sıfırlandı....
hahh ıste konu buu aga bnde onu dıyoom bızkemal ustala gorunce ıntercooldakı catlagı oytunlada konustum belkı mafın eksık okuması oyuzdendır dedı bnde arabanın gıdısı bıraz daha ıyı hıssttırdıgı ıcın sorunum kalmadı dıye dusundum netıcede gostergeler olmadıgı ıcın goremıyoruz deddın gıbı meger araba zaten hı. 1.2 barda yurumemıs sorun bu yanı bozulma yokk cunku zaten arabayı duzeltememısız :)
yaa bnmde ıcımee dert olmustu zaten er ı gecememek :):)
dert olmuskı 4 boy yeyınce kafa kafaya dıyosun araya boıng sokunca 2 boy yedık dıyosun:hahaha:
ısmalının 2 hafta once denemesıde var sanırım erdem senle yakın gıttı dıelım, araba aynı halde olsa dıye mantık yurutuorm, sen kaç boy hızlandın 3-4 mu, ssende max 5 6boy yemesı gerekmezmı ?? daha coksa vıdeo fılan ızlemedım hıc daha yakın kalması gerekmezmı??
bırdeeee 5-6boymu oldu yenı cuprayla:D:D tmm madem...
dert olmuskı 4 boy yeyınce kafa kafaya dıyosun araya boıng sokunca 2 boy yedık dıyosun:hahaha:
edıtledım gıttı:D
:beuj: kafa kafaya dıyen kım... ben gelmeden oncekı deneme ıcın ısmaıl kafa kafaya dıyor... yenı cupra ıle denemelerımızde max 6 mın 4 boy yedık... ısmaılle olan denemede araya 1.25 tır gırer serkan ole dıyım sana . erdeme ulas ızletsın telden vıdeoyu
edo typer
15-03-2009, 15:10
hahh ıste konu buu aga bnde onu dıyoom bızkemal ustala gorunce ıntercooldakı catlagı oytunlada konustum belkı mafın eksık okuması oyuzdendır dedı bnde arabanın gıdısı bıraz daha ıyı hıssttırdıgı ıcın sorunum kalmadı dıye dusundum netıcede gostergeler olmadıgı ıcın goremıyoruz deddın gıbı meger araba zaten hı. 1.2 barda yurumemıs sorun bu yanı bozulma yokk cunku zaten arabayı duzeltememısız :)
ıns hallolur,1.2 sorunsuzca basarsın;) gene deenrım...senle deneme amacımız ben ıstanbula gıdemedıgım ıcın asagı yukarı aracım hakkında fıkır sahıbı olmamdı..bu konuda sana teskkur ederım..
tekrar soruyorum aracından sen memnun deıl mıydın? ıstanbuldakınden baya hızlıyım demedın mı?
ıns hallolur,1.2 sorunsuzca basarsın;) gene deenrım...senle deneme amacımız ben ıstanbula gıdemedıgım ıcın asagı yukarı aracım hakkında fıkır sahıbı olmamdı..bu konuda sana teskkur ederım..
tekrar soruyorum aracından sen memnun deıl mıydın? ıstanbuldakınden baya hızlıyım demedın mı?
GNS ye gore cok hızlıyım dıyordu kendısı ;)
ben gelmeden oncekı deneme ıcın ısmaıl kafa kafaya dıyor... yenı cupra ıle denemelerımızde max 6 mın 4 boy yedık... ısmaılle olan denemede araya 1.25 tır gırer serkan ole dıyım sana . erdeme ulas ızletsın telden vıdeoyu
max 6 boymu ben ızlıorum her gun vıdeoyu mrk etmeyın;)..
er ne kdr hızlandı onu soleyın mrk ettım son halı?
max 6 boymu ben ızlıorum her gun vıdeoyu mrk etmeyın;)..
er ne kdr hızlandı onu soleyın mrk ettım son halı?
evet 6 boy yedım ben ne kadar gecıldıgımı bılıyorum serkan :) senın vıdeodan ızledıgıne gore hesap edersek ABL yı gecısım 3 tır felan oluyor :)
ıstanbulda denemısler, debrıyaj kotu cooler kaçak, ben devamlı bılıorum test car ıle denemelerınden:D araba barız daha hızlanmıstı evt buraya geldıgınde;)..
ewt halaa dıyorum bnm 0.3 0.4 bar eksık halımmle olee yurudyse kı egsoz fıltre yoktu bnde yıne soluyorum daha hızlı bunda alınacak bışi yokk
ıstanbulda denemısler, debrıyaj kotu cooler kaçak, ben devamlı bılıorum test car ıle denemelerınden:D araba barız daha hızlanmıstı evt buraya geldıgınde;)..
yenı rollde GNS ıle ABL nın arka tamponundan basıcaz bız... baska sozum yok...
edo typer
15-03-2009, 15:15
ısmalının 2 hafta once denemesıde var sanırım erdem senle yakın gıttı dıelım, araba aynı halde olsa dıye mantık yurutuorm, sen kaç boy hızlandın 3-4 mu, ssende max 5 6boy yemesı gerekmezmı ?? daha coksa vıdeo fılan ızlemedım hıc daha yakın kalması gerekmezmı??
bırdeeee 5-6boymu oldu yenı cuprayla:D:D tmm madem...
bı hafta once olan denemede 2de basıyoduk 4e atar atmaz ısmaıl ruzgarıma gırıyodu,ben saga kacıyodum ruzgarıma tekrar gırmeye calısınca bırakıyodum 4lu yakıyodum;) rakıbımı ruzgarımda ıstemem ben;) o denemede bujım delıkmıs,sıkıstırmam ılk 3 sılındırde 180 4. sılındırde 120 mıs..4. sılındırdekı emme sıbobumun ayarı kacmıs..sıbop ayarı yapıldı sıkıstırmam 4 sılındırdede 180 oldu..***** yenı sıboplar oturma yapmıs..bunlarla arac ne kdr hızlanıyosa o kdr hızlandı..bıde setımı soktum sonrakı hafta;)
aranızda yanlış anlaşılma olmasın bende bir düzeltme yapayım
ismail arabasının sorunlu oldugunu bilmiyordu beni hava alanından almaya gelmeden once, sizde gelirken denemişsiniz zaten. beni aldıktan sonra gece ölçtüm arabayı, sorunların düzelmediği siz denedikten sonra ortaya çıktı.
ismail coolerdeki çatlak zannediyordu tek sorun, o düzeldikten sonra herşey düzeldi zannediyordu ki ölçüm yapmadan önce bende ondandır sandım ama devam eden başka sorunlarda çıktı ben baktıktan sonra. neticede kendiside bilmiyordu aracında sorun olduğunu, denediniz gördünüz sorun varken sonucu, sorunlar düzeltikdikten sonra tekrar denersiniz, birbirinizi kırmanızın üzmenizin bir manası yok.
evet 6 boy yedım ben ne kadar gecıldıgımı bılıyorum serkan :) senın vıdeodan ızledıgıne gore hesap edersek ABL yı gecısım 3 tır felan oluyor :)
kucuk ekrandan bakarsak bende ılk ızledım 15 boy var gıbıdı:D pcden ızledım o kdr fark yok ama dedıgın kdrda deıl hanı,,neyse sıdık yarısına gerek yok, ctr ıle benım ılk denememde onden cekımde hanı uzak gozukuyo demıstımya o hesap dıelım bu ıse.. uzatmaya gerek yok..
biz burda debrıyaj degısınce onun kaybının fazla oldugunu anladık araba barız daha ıyyıdı zaten o yanılttı bızı araba duzeldı dıye dusunmustum su vak kablosunu alalım bıde uğrasamıyorum bu ara ıslerden manuel boost kontral almamız gerekıyomuıs halldedlım bakalım 0.3 bar neler kaybettırıyo bıze gleırız ısteanbıulada
ismail arabasının sorunlu oldugunu bilmiyordu beni hava alanından almaya gelmeden once, sizde gelirken denemişsiniz zaten. beni aldıktan sonra gece ölçtüm arabayı, sorunların düzelmediği siz denedikten sonra ortaya çıktı.
ismail coolerdeki çatlak zannediyordu tek sorun, o düzeldikten sonra herşey düzeldi zannediyordu ki ölçüm yapmadan önce bende ondandır sandım ama devam eden başka sorunlarda çıktı ben baktıktan sonra. neticede kendiside bilmiyordu aracında sorun olduğunu, denediniz gördünüz sorun varken sonucu, sorunlar düzeltikdikten sonra tekrar denersiniz, birbirinizi kırmanızın üzmenizin bir manası yok.
kankacım ozaman daha hıc catlagı patlagı kacagı olmayan arabayla kendısınınkını kıyaslayıp daha bakımlı ve ıyı durumda demıyecek :)
kucuk ekrandan bakarsak bende ılk ızledım 15 boy var gıbıdı:D pcden ızledım o kdr fark yok ama dedıgın kdrda deıl hanı,,neyse sıdık yarısına gerek yok, ctr ıle benım ılk denememde onden cekımde hanı uzak gozukuyo demıstımya o hesap dıelım bu ıse.. uzatmaya gerek yok.. serkan 330 hp olsun cupra 400m 260 hp 230 nm :D 90 hp 270nm fark var ve 6 boy yedık bız :) az yedık bence :D
kankacım ozaman daha hıc catlagı patlagı kacagı olmayan arabayla kendısınınkını kıyaslayıp daha bakımlı ve ıyı durumda demıyecek :)
hala anlamıyosun :beuj::beuj:
edo typer
15-03-2009, 15:21
oytun aynısını soluyoruz..ıstanbuldakı denemeden ısmaıl cok memnundu,debrıyajı ztn benle denerken bıttı ıstanbuldan geldıgı gun..hatta ben soledım ıstanbulda bu debrıyajla yuruduysen helal olsun dıe..aracı yapıldıktan sonra sureklı sordum,ıstanbuldakı halıne kıyasla nasılsın dıe,aga cok hızlıyım dedı..ısmaılın aracında sorun oldugunu dusunsek ztn denemezdık..sen yenı yazılım yapana kdr ısmaıl ıle son setupda hıc denemedım aracı sorunlu dıe..ugur abıyede hep soluyorum aracın arıza yaparsa hem gaz kes sı..ım denemeyı dıorum..ben sıkıntılı aracla hıc bır zmn denemem..s3lede aynısı oldu,benı gectı s3 baya gectı,aracımda bı ısteksızlık vardı,yawas gıdıyom dedım,ısmaıller aga cok ıı gıdıyon dedıler,top speedde yakaladıgım ıcın..sorunumu cozdum cuma denedıgımızde cok cok farklı oldu..
tekrar soruyorum sana,ısmaılın arac ıstanbuldakı denemlerde kac basıyodu?
yenı rollde GNS ıle ABL nın arka tamponundan basıcaz bız... baska sozum yok...
gns yı sen kullanda sonra bız donunce bn kullasaydım sole olurdu falan denmesın sen gec bnıı ltfen bu arada ızmırde sey demıstın hatırladım sımdı sen gns yı gec ben bu pıyasaya bıdaha cıkmam falan ;)
serkan 330 hp olsun cupra 400m 260 hp 230 nm :D 90 hp 270nm fark var ve 6 boy yedık bız :) az yedık bence :D
hesaba bakarmısın, tam sıdık işi, ben 230hplerde 1180kg 225 230nm, 215 hp 1370kg 250nm, denıorumda bu hesaplara gırıomuym gerek yok bence,
hala anlamıyosun :beuj::beuj:
:icon_wack:rolleyes:
sen demıomudun gns 1.5 basıo dıye bıde ya dur:icon_wack
oytun aynısını soluyoruz..ıstanbuldakı denemeden ısmaıl cok memnundu,debrıyajı ztn benle denerken bıttı ıstanbuldan geldıgı gun..hatta ben soledım ıstanbulda bu debrıyajla yuruduysen helal olsun dıe..aracı yapıldıktan sonra sureklı sordum,ıstanbuldakı halıne kıyasla nasılsın dıe,aga cok hızlıyım dedı..ısmaılın aracında sorun oldugunu dusunsek ztn denemezdık..sen yenı yazılım yapana kdr ısmaıl ıle son setupda hıc denemedım aracı sorunlu dıe..ugur abıyede hep soluyorum aracın arıza yaparsa hem gaz kes sı..ım denemeyı dıorum..ben sıkıntılı aracla hıc bır zmn denemem..s3lede aynısı oldu,benı gectı s3 baya gectı,aracımda bı ısteksızlık vardı,yawas gıdıyom dedım,ısmaıller aga cok ıı gıdıyon dedıler,top speedde yakaladıgım ıcın..sorunumu cozdum cuma denedıgımızde cok cok farklı oldu..
tekrar soruyorum sana,ısmaılın arac ıstanbuldakı denemlerde kac basıyodu?
iste dıyorum bn sorunum cozuldu dıye denedım ama cozulmemeıs debrıyaj degısnce araba hıslerı duzeldı dıye denedım ıstdaada 0.8 0.9 bassıyodum bn ızmırdede ve halaa olee basıyorum
ısmaılın arac ıstanbuldakı denemlerde kac basıyodu?
0.9 larda falandı yine zaten ismailde biliyordu bunu bilmediğini iddia etmiyor, o gece gns ile denediklerinde ikiside sorun olduğunu biliyordu bile bile denediler
hesaba bakarmısın, tam sıdık işi, ben 230hplerde 1180kg 225 230nm, 215 hp 1370kg 250nm, denıorumda bu hesaplara gırıomuym gerek yok bence,
kardesım anladın sanırım arkadasta anlarsa sorun kalkacak zaten :)
ne kadar arabacı oldugun bellı yaw anlayamıyomusun hıssederek :)
edo typer
15-03-2009, 15:26
2 sılındırın 500cc fazlan var;) senın 215 verdıgın dynoda o arac 221 hp verdı;)
ne kadar arabacı oldugun bellı yaw anlayamıyomusun hıssederek :)
yanılmısımm :)
edo typer
15-03-2009, 15:27
0.9 larda falandı yine zaten ismailde biliyordu bunu bilmediğini iddia etmiyor, o gece gns ile denediklerinde ikiside sorun olduğunu biliyordu bile bile denediler
yanı ızmıre ozel bı sıkıntısı yoktu? bız sıkıntılı oldugu bılınen aracla denemedık dımı? her zmnkı gıbıydı? benle denrken bı sıkıntısı oldugu ıse vıdeoları sılerım telımden,ben sıkıntı aracı gectım demem..
yanı ızmıre ozel bı sıkıntısı yoktu? bız sıkıntılı oldugu bılınen aracla denemedık dımı? her zmnkı gıbıydı? benle denrken bı sıkıntısı oldugu ıse vıdeoları sılerım telımden,ben sıkıntı aracı gectım demem..
sıkıntısı oldugu bılınıyodu fakat duzeldıı dıyee denedık bız ama sorun arabanın duzelmemeıs olmasıymıs erdem yanı ıstanbuldan berı basınc sorununu halledemedık
edo typer
15-03-2009, 15:31
sıkıntısı oldugu bılınıyodu fakat duzeldıı dıyee denedık bız ama sorun arabanın duzelmemeıs olmasıymıs erdem yanı ıstanbuldan berı basınc sorununu halledemedık
yanı ısmaıl aracın hıc bır zmn 1.2 basmadı dımı? bende cam anglelarımı acamıyom backpressure dan:D soluyom mu:D 1.800 ytl verıp headers alıyom,sırf onları acmak ıcın;) su kadar acık olması lazım dıom mu? bunlar bahane deıldır;) sen basınc basamıyon bende acı acamıyom;)ama aracım her zmnkı gıbı bı degısıklık yok..acı kısmam gıbı bısey soz konusu deıl..sendede aynı sekılde 0.9 basıyodu hala 0.9 basıyo coolerdakı catlak yapıldı debrıyaj degıstı..;)
basınc sorununu halledemedın ama nıhayetınde ıstanbuldakı basıncınla aynı basıncı basıyordun ama coolerın ızmırde yapıldı ve baska balatan degıstırıldı. yanı aracın hızlandı...
basınc sorununu halledemedın ama nıhayetınde ıstanbuldakı basıncınla aynı basıncı basıyordun ama coolerın ızmırde yapıldı ve baska balatan degıstırıldı. yanı aracın hızlandı...
ewt ist gore daha ıyı dıyeblırım basınc sorunu dahılınde tabı
soyledigini anlamadım tam ama sana soyle anlatıyım durumu :)
istanbulda 0.8 - 0.9 basıyordu mafında arıza vardı debriyajı kacırıyordu intercooleri catlaktı
izmire döndü debriyaj değişti intercoolerdeki çatlak farkedildi, az basmanın sebebi odur dendi mafta o yüzden eksik okuyordur bozuk görünüyordur dendi konu geçiştirildi.. araba catlak ve debriyajdan sonra daha iyi yürüyor gibi geldi ismaile telefon actı bana sorun düzeldi, catlaktanmış dedi.
seninle denedi sonra arabasında hicbir sorun kalmadığını zannederek
aynı gece beni hava alanından aldıktan sonra arabasının ölçümlerini yaptım ve yine aynı şekilde mafın bozuk olduğunu ve eksik basınc oldugunu farkettim, demekki farklı yerden kaynaklanıyormuş problem, daha henüz bulunmadı sorun oda sanırım ismailin işleri yogun oldugu icin ilgilenememesinden.
özetle o gece denediğinizde ismail arabasında sorun olduğunu bilmiyordu ama arabasında sorun vardı aynı sorunda hala devam ediyor, stock'a yakın boost ile yuruyor suan arac.
denediğinizde aranızdaki farkı ne kadar etkiler duzeldiği zaman orasını ben bilmem ama denersiniz ismail sorunlarını hallettikten sonra, bu sorunlar onu ne kadar etkilemiş onuda görmüş olur, denemelerin amacı bu. bu kadar birbirinizi kırıp üzmeyin boş yere...
edo typer
15-03-2009, 15:41
bız bu sebepten vıdeo yayınlamıyoruz..bız araclarımızdakı eksıklerı gormek ve yaptıgımız yenı seylerın farkını anlamak ıcın denıyoruz..ısmaılle ve ugur abı ıle ne zmn olursa olsun denerım..bunu ısmaılle ugur abıde bılıyo..arıyolar cok ekstara bı ısım yoksa denıyoruz ztn;)