Orijinalini görmek için tıklayınız : GT2560 için 3.5 lt intercooler sizce yeterlimi?
2.0 litre hacimli bir motorda Garrett GT2560 turboyla 1 barlık bir basınc uygulamayı dusunuyorum....
Sizce su an ustunde olan ortalama 3.5 lt hacimli bir intercooler yeterli olurmu???:soru:
cooler ın cok kucuk yeterlı olur ama + guc alma ımkanın varken az ıle yetınırsın. o yuzden 7-10lt arası bır cooler ıle cok guzel gucler cıkar.
evet haklısın ama önde goruntuyu bozmadan bunun daha ustu birşey takma ihtimali yok o yuzden yeterli olursa,bi problem olusturmassa kalsın diyorum 3 5 hp eksik olsun artık napalım.bide tampon kesmeyelim
3 le 5 le kalmaz bence kazanç ama prolemde çıkarmaz
yeterli gibi şu an eğer hacim sadece intercoolerın soğutucu kısmına aitse
3 5 lafın gelişi tabi. evet 3.5 lt sogutucu kısım
bence yetersiz kalir, 2560 1 bar ile 1.5 bar arasi kullanilmasi gereken optimum cooler min 6 ile 8 litre olmasi gerekir. 3.5 litre biraz kucuk;) 8 litrenin uzeri buyuk gelir top end de faydasi olur ama alt devirlerde performans kaybi yaratir.
eğer iyi bir intercooler ise(verimi %90 ve üzeri ise) yaklaşık 3.5lt gibi hesaplar kağıt üstünde kurtarıyor fakat tabi diğer koşullar sağlandığında gt2560ın 330hp gibi maksimum flowunu düşünürsek bu yeterli olabilir bence:)
intercooler mercedes benz in iyidir die tahmin ediyorum:soru:
o zaman bu intercooler beni kurtarır diyoruz yani...
ben 2560 kullanıyorum s13ümde bahsettiğiniz 1bar gibi bir basınçta yetersiz kalıcaktır 3.5lt intercooler. 6-8arası ideal olacaktır.
performans acısından yeterli olmıyacagını biliyorum fakat bir problem teşkil etmiyecek kadar yeterli olurmu diye sormuştum.birde özel bir iki sorum olcak S13 te turbo yakalama devri kaç bin?ve kaç hp alıosun 1 barda?