Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhabbet Kuşu

Buğra A.
20-03-2009, 01:54
Muhabbet kuşu besleyen yada daha önce beslemiş olanlara bir kaç sorum olacak. Yaklaşık 2 ay önce 3 aylık bir muhabbet kuşu aldım. Fakat aradan 2 ay geçmesine rağmen bana karşı hala yabani ve hala insanlardan korkuyor. Elime aldığım zaman bile inanılmaz derecede ısırıyor ve gerçekten ısırırkende zarar veriyo :)

Bu kuşu nasıl eğitebilir, nasıl kendime alıştırabilirim? Ayrıca dişi mi yada erkek mi olduğunu nasıl anlarım?

cem
20-03-2009, 01:56
Muhabbet etmeyi dene :) igrencim evet :)

orhan_guney
20-03-2009, 01:58
gagasının ustu kahverengı ıse dişidir mor ise erkekdır eger ıkısının ortalamı bişeyse daha cınsı bellı degıldır.anlıyamazssın yanı .
alıştırma olayına gelırsek akşamları vde kapısını acık bırak kesınlıkle o zamanla sana gelıcekdır zaten baska turlu zor olur egıtmen.

ef186
20-03-2009, 01:59
Muhabbet kuşu besleyen yada daha önce beslemiş olanlara bir kaç sorum olacak. Yaklaşık 2 ay önce 3 aylık bir muhabbet kuşu aldım. Fakat aradan 2 ay geçmesine rağmen bana karşı hala yabani ve hala insanlardan korkuyor. Elime aldığım zaman bile inanılmaz derecede ısırıyor ve gerçekten ısırırkende zarar veriyo :)

Bu kuşu nasıl eğitebilir, nasıl kendime alıştırabilirim? Ayrıca dişi mi yada erkek mi olduğunu nasıl anlarım?

pek bi eski zamanlarda ingiliz bi muhabbet kuşu almıştım kardeşime ...

Ayakları ve gagasının üstü mavimsi ise erkektir ...

Kendine alıştıramazsın o alışmak isterse alışır avcunun içinde tut sakinleştir heyvanı bide kuşbeyinli lafının ciddi olduğunu unutma :D ***** kuş :D

MUGENPOWE®
20-03-2009, 02:02
dısıyse ısırıyosa gecmes ole dwam eder bızde wardı bıtane paso opucuk atıodu ınsan gıbı rahmetlı masmawydı cok sewerdk ama hıc ewcıllesmedı :D

Buğra A.
20-03-2009, 02:04
Muhabbet etmeyi dene :) igrencim evet :)

:D

gagasının ustu kahverengı ıse dişidir mor ise erkekdır eger ıkısının ortalamı bişeyse daha cınsı bellı degıldır.anlıyamazssın yanı .
alıştırma olayına gelırsek akşamları vde kapısını acık bırak kesınlıkle o zamanla sana gelıcekdır zaten baska turlu zor olur egıtmen.

Demekki benimkisi erkek. 2 arkadaşım dişi olduğunu iddia etmişti :) Hatta demişlerdi, dişiler konuşamaz :D

Kafesinin kapısı neredeyse her akşam açık fakat hala aynı şekilde yabani ve uysallaşmıyor.

pek bi eski zamanlarda ingiliz bi muhabbet kuşu almıştım kardeşime ...

Ayakları ve gagasının üstü mavimsi ise erkektir ...

Kendine alıştıramazsın o alışmak isterse alışır avcunun içinde tut sakinleştir heyvanı bide kuşbeyinli lafının ciddi olduğunu unutma :D ***** kuş :D

Abi sakinleştirme gibi bir imkanım yok çünkü ne zaman elime alsam illa kopartacak bir yerler buluyor :)

ef186
20-03-2009, 02:06
git kuşu geri ver başka bi kuş al muhabbet kuşu ingilizden tecrübem var gayet sakin uysal falandı ama öküz kadar 2 muhabbet kuşu ebadında ....:D

Chatin
20-03-2009, 02:09
Buğra bu işin tek kesin çözümü var ama yapabilir misin bilmem?

Mecburen kuşu aç bırakman lazım ve kuş yemi senin elinden yemesi lazım o noktada aradaki bütün buzlar erir. Bazı kuşların böyle bir inadı oluyor malesef ama yine malesef ki bu işin kesin çözümü bu.

Ve yemi verirken sevmen lazım o an zaten sana pek tepki göstermeyecektir. Sonra herşey rayına girer.

Not: Zamanında 12-13 tane muhabbet kuşunu yıllarca besleyen biri olarak yazıyorum bunu. Malesef arada böyle inatçılar çıkar.

Buğra A.
20-03-2009, 02:12
git kuşu geri ver başka bi kuş al muhabbet kuşu ingilizden tecrübem var gayet sakin uysal falandı ama öküz kadar 2 muhabbet kuşu ebadında ....:D

:D Abi aradan 2 ay geçmiş. Adama gidip geri al bana başka bir tane ver desem küfür etmişim gibi bakar suratıma :D

Mecburen kuşu aç bırakman lazım ve kuş yemi senin elinden yemesi lazım o noktada aradaki bütün buzlar erir. Bazı kuşların böyle bir inadı oluyor malesef ama yine malesef ki bu işin kesin çözümü bu.

Ve yemi verirken sevmen lazım o an zaten sana pek tepki göstermeyecektir. Sonra herşey rayına girer.

Not: Zamanında 12-13 tane muhabbet kuşunu yıllarca besleyen biri olarak yazıyorum bunu. Malesef arada böyle inatçılar çıkar.

Bunu bir arkadaşım daha söylemişti. 1 gün boyunca yem vermesem yeterli olur mu?

Chatin
20-03-2009, 02:16
Bunu ben bir 2-3 kere yaptım yaklaşık 6 saat sonra bizimki pert halde ayağıma kapanmıştı abi yem ver artık diye :P

6-8 saat içinde olay biter genelde buğra ama cüsseside mühim. biraz gözlemle zaten stand-by a alıyor kendini kerata o zaman anlıyorsun hamle vaktinin geldiğini

Buğra A.
20-03-2009, 02:17
Tamam deniyorum bunu :D Teşekkürler.

Dragger
20-03-2009, 02:26
Valla bazısı evcil oluyor, bazısı hic alısmıyor.

Ama serbest bırak bol bol evin icinde, zaman gectikce gelir.

Yem mevzusu da yakınlastırır, elden beslemeye alıstır.

Yem koymamak dogru degil de yem kabını elinde tut, yanına koy falan gelir zaten o...

Evcillestireyim diye öldürme aclıktan hayvanı :D

MUGENPOWE®
20-03-2009, 02:28
harbıden bu sefer ayarını tuturamasn haywan aclıktan gıtmesn

onursumer
20-03-2009, 03:29
bazısı gerçekten inatçı oluyor bende birtane dişi vardı saldıktan sonra tekrar kafese koymak için evde kuş bayılıncaya kadar kovalamam gerekiyordu yoksa yakalamak mumkun değildi ayrıca ısırdımı kanatıyordu :D

aç bırakmak en iyi cozum başka turlu yumuşamıyor kuş beyinliler :D

Göki,ZD
20-03-2009, 04:01
yıllar önce beslemiştim adı temel :D serbest dolanıyordu evde camlar açıktı ama bikere bile kaçmadı bigün hazin son 120 kiloluk eniştem üstüne oturdu :( çok üzülmüştüm sonra fadime yi aldım ama temelin yerini tutmadı kuzenime verdim bi daha hayvan beslemedim

stlegal
20-03-2009, 06:15

askerdeyken ben öldürmüştüm öylel bölük komutanın kuşunu yem yemiyo diye vermiyordum meğersem önündekiler yediklerinin posasıymış hayvan küt diye öldü :o

emretorlak
20-03-2009, 08:13
Evet aç bırakacaksın.Avucuna yem al ve elini kafeste bi süre tut.Merak etme ölmez.O kadar da kuş beyinli değiller:D

pesimist206
20-03-2009, 08:19
bugra abcm bncede ac bırakmak lzım yada ac bırakmak yerıne yemek verecgnn zmn ynnda yakınında ver sadece kuslar ıcın degıl tum hayvanlar kendısıne yemek verene alısıyor =)

Ranthor
20-03-2009, 08:37
büyükse alıştıramazsın
yavru mu ?

R.I.P
20-03-2009, 08:38
http://www.muhabbetkusu.org/
oldukça ilginç ve geniş site bir çok bilgi mevcut.
şimdiye kadar bir çok muhabbet kuşum olmuştu ama en son aldığım oldukça küçüktü.3 aydır bizde ilk zamanlar cidden salaktı :) hiç bişey yapmaz ötmezdi kesin ölecek gözüyle bakıyordum.bir süre sonra seninde dediğin gibi yabanileşmeye başladı yanına yaklaştırmıyordu.şuanda üzerimizden gitmesi için kovuyoruz.cinsiyeti benimkide ilk başlarda dişi olacak derken erkeğe döndü neye karar verecekleri belli olmuyor :) dişilerde konuşur fakat erkeklerin dedikleri daha net anlaşılıyor.sana alışmasına gelince elinde yem vermeye çalış veya onun yanında yerken yakınlarına bir yerine yemini koy zamanla oda senle beraber yiyecektir.ilginç ama şuan benimki benle beraber nuggetları götürüyor :)
konuşması içinde cidden karşına alıp onuda adam yerine koyup konuşmak gerekiyor ciddi ciddi seni izlemeye başladıysa konuşacaktır.ısırma konusunuda dişilerin sevgi gösterisi olarak okumuştum.

SONE-R
20-03-2009, 08:44
havalar ısınınca ben de alacağım yeniden.. son beslediğimiz mubiş olan Cici'miz 13 yaşında hastalıktan öldü :(

miniks
20-03-2009, 08:48
moruk kus kafeste ıken sen parmagını kafese soktugunda kus parmagından kaıyor ve ısrıyor mu yoksa parmagının uzerıne mı konuyor.

Vtec_2
20-03-2009, 08:51
konuş onunla ınan şaka yapmıorum :) bizim ewdede war bıtane adını garip koyduk:P kardesım süreklı kuşla konuşarak sesini alıştırdı ona...şimdi kuş kafesten çıksa koca oda ıcınde dırek kardesıme gıdıor:D

SONE-R
20-03-2009, 08:53
konuş onunla ınan şaka yapmıorum :)

bizim rahmetli neler neler söylerdi :D :D akşam eve gittiğimde video linkini ekleyeyim.. mubişler çok tatlı hayvanlardır..

Ranthor
20-03-2009, 09:31
bizim çapkın da tam 13 sene yaşadı. her akşam babamla rakı içer, saroş olup saçmalardı
cici kuş filan diye.

Kuş 1 yaşından büyükse alıştırman imkansız..

ÇALIŞKAN
20-03-2009, 09:37

aynen öle ben de şu an bi erkek besliyorum ve benim ki de çok yabaniydi aç bıraktım elimden yemeye başladı kafesi açtığımda gelmio ama konuşarak yaklaştığımda direk atlıo elime:D

McS_R53
20-03-2009, 09:48
benimde vardı bitane babam peynirle rakı vermişti kuş ölmüştü :S

SOMEONESPECIAL
20-03-2009, 09:53
Valla 3 tane eğittim bir o kadar değişim yaptım ve bir o kadar da telef oldu
kaçtı filan. Tamamen şans işi bu. Eğiteceğin kuş yavru olmalı. Yavru ikende
erkek ya da dişi anlayamazsın. Şans burada başlıyor zaten. Arkadaşlar demişler
gagasının üzeri kahve ise ki bu anca 1 yaşından sonra belli olur yerine oturur
renk işin zor. Ama eğiteceğin yavrunun Hollanda ırkından olmasını tavsiye ederim.
Hollanda ırkı ama TR üretim. İthal kuş uyum sağlayamıyor ülkemizin iklimine.
Eğitim eğer şansın yaver gidip erkekse kuş aç bırakmak ile başla. 1 gün
aç kalsın (suyunu ver ama) ertesi sabah avucuna yem koy kapıyı aç gelirse
yırttın zaten. İnatlaşmak istiyorsan biraz acımasızca ama kanatlarının en uç
tüylerini çek ya da bantla ki uçamasın. (Bu biraz daha büyük kuşlar için)...
Ha hala tık yoksa ısırıp saldırıyorsa o hayvandan bi cacık olmaz damızlık olur.
Benim tavsiyem Hollanda ya da Albino ama TR de üretilmiş! Eğitmeyi başarırsan
çok zevk veren bi olay. Benimki omuzumda sokakta dolaşırdı.Kolay gelsin...

mmustu
20-03-2009, 09:59
askerdeyken ben öldürmüştüm öylel bölük komutanın kuşunu yem yemiyo diye vermiyordum meğersem önündekiler yediklerinin posasıymış hayvan küt diye öldü :o

:D:D:D:D:D Katilllll

Buğra A.
20-03-2009, 14:08
Valla bazısı evcil oluyor, bazısı hic alısmıyor.

Ama serbest bırak bol bol evin icinde, zaman gectikce gelir.

Yem mevzusu da yakınlastırır, elden beslemeye alıstır.

Yem koymamak dogru degil de yem kabını elinde tut, yanına koy falan gelir zaten o...

Evcillestireyim diye öldürme aclıktan hayvanı :D

Abi valla 8 saat oldu. Hala ne yemek yiyor, ne de elime gelip elimden yiyor. Hadi onuda geçtim, yem kabı yanımda, oraya bile gelmek istemiyor :D

:D

bazısı gerçekten inatçı oluyor bende birtane dişi vardı saldıktan sonra tekrar kafese koymak için evde kuş bayılıncaya kadar kovalamam gerekiyordu yoksa yakalamak mumkun değildi ayrıca ısırdımı kanatıyordu :D

aç bırakmak en iyi cozum başka turlu yumuşamıyor kuş beyinliler :D

Bu da çok inatçı ya. Isırdımıda kanatmayla kalsa keşke. Gaga taşı almıştım, keşke almasaymışım diyorum şimdi =)

yıllar önce beslemiştim adı temel :D serbest dolanıyordu evde camlar açıktı ama bikere bile kaçmadı bigün hazin son 120 kiloluk eniştem üstüne oturdu :( çok üzülmüştüm sonra fadime yi aldım ama temelin yerini tutmadı kuzenime verdim bi daha hayvan beslemedim

Benimkinin adıda bir ara Type-R'dı. Sonra 3.30 cabrio demeye başladık Murat'la. Şimdi bişi demiyorum :D

büyükse alıştıramazsın
yavru mu ?

Yavru daha sanırım. En fazla 6-7 aylıktır.

Evet aç bırakacaksın.Avucuna yem al ve elini kafeste bi süre tut.Merak etme ölmez.O kadar da kuş beyinli değiller:D

bugra abcm bncede ac bırakmak lzım yada ac bırakmak yerıne yemek verecgnn zmn ynnda yakınında ver sadece kuslar ıcın degıl tum hayvanlar kendısıne yemek verene alısıyor =)

8 saat geçti, hala deniyorum :)

http://www.muhabbetkusu.org/
oldukça ilginç ve geniş site bir çok bilgi mevcut.
şimdiye kadar bir çok muhabbet kuşum olmuştu ama en son aldığım oldukça küçüktü.3 aydır bizde ilk zamanlar cidden salaktı :) hiç bişey yapmaz ötmezdi kesin ölecek gözüyle bakıyordum.bir süre sonra seninde dediğin gibi yabanileşmeye başladı yanına yaklaştırmıyordu.şuanda üzerimizden gitmesi için kovuyoruz.cinsiyeti benimkide ilk başlarda dişi olacak derken erkeğe döndü neye karar verecekleri belli olmuyor :) dişilerde konuşur fakat erkeklerin dedikleri daha net anlaşılıyor.sana alışmasına gelince elinde yem vermeye çalış veya onun yanında yerken yakınlarına bir yerine yemini koy zamanla oda senle beraber yiyecektir.ilginç ama şuan benimki benle beraber nuggetları götürüyor :)
konuşması içinde cidden karşına alıp onuda adam yerine koyup konuşmak gerekiyor ciddi ciddi seni izlemeye başladıysa konuşacaktır.ısırma konusunuda dişilerin sevgi gösterisi olarak okumuştum.

O siteyi biliyorum. Anlatmışlar baya orada eğitimle ilgili bir çok şey fakat hepsini yapmama rağmen gene aynı. Hatta bu eğitimlerden sonra benden daha fazla korkmaya başladı. İlk aldığım zamanlarda ısırmazdı, elime gelirdi, yanıma gelirdi. Bu eğitimleri yaptıktan sonra yabanileşti hayvan zaten.

moruk kus kafeste ıken sen parmagını kafese soktugunda kus parmagından kaıyor ve ısrıyor mu yoksa parmagının uzerıne mı konuyor.

Abi, bir ara ısırıyordu ama genede geliyordu parmağıma. Şimdi parmağımı soktuğumda kafeste her yere gidip geliyor fakat parmağıma gelmiyor :)

konuş onunla ınan şaka yapmıorum :) bizim ewdede war bıtane adını garip koyduk:P kardesım süreklı kuşla konuşarak sesini alıştırdı ona...şimdi kuş kafesten çıksa koca oda ıcınde dırek kardesıme gıdıor:D

Neler neler diyorum bir bilsen :) Okulda öğretmene kızıyorum ana avrat küfür ediyorum kuşa fln :P Şaka tabi. Konuşuyorum. Konuştuğumda ısırmayı bırakıp dinliyor. Ama ne bileyim, bazen çok sinirleniyorum alışmadığı için.

Valla 3 tane eğittim bir o kadar değişim yaptım ve bir o kadar da telef oldu
kaçtı filan. Tamamen şans işi bu. Eğiteceğin kuş yavru olmalı. Yavru ikende
erkek ya da dişi anlayamazsın. Şans burada başlıyor zaten. Arkadaşlar demişler
gagasının üzeri kahve ise ki bu anca 1 yaşından sonra belli olur yerine oturur
renk işin zor. Ama eğiteceğin yavrunun Hollanda ırkından olmasını tavsiye ederim.
Hollanda ırkı ama TR üretim. İthal kuş uyum sağlayamıyor ülkemizin iklimine.
Eğitim eğer şansın yaver gidip erkekse kuş aç bırakmak ile başla. 1 gün
aç kalsın (suyunu ver ama) ertesi sabah avucuna yem koy kapıyı aç gelirse
yırttın zaten. İnatlaşmak istiyorsan biraz acımasızca ama kanatlarının en uç
tüylerini çek ya da bantla ki uçamasın. (Bu biraz daha büyük kuşlar için)...
Ha hala tık yoksa ısırıp saldırıyorsa o hayvandan bi cacık olmaz damızlık olur.
Benim tavsiyem Hollanda ya da Albino ama TR de üretilmiş! Eğitmeyi başarırsan
çok zevk veren bi olay. Benimki omuzumda sokakta dolaşırdı.Kolay gelsin...

İşte bende böyle bir şey istiyorum abi. Omuzumda gezsin, şakalaşayım biraz :(

Dragger
20-03-2009, 15:09
Bizimki patlamıs mısırın icine dalardı, kola falan icerdi rahmetli :D

SOMEONESPECIAL
20-03-2009, 15:20
http://www.akilli.tv/video/312151/Muhabbet-Kusu-Bicik-Kolbasti-Sov.aspx

http://www.akilli.tv/video/218807/kus-yikanma.aspx

http://www.akilli.tv/video/260763/TAKLACI-MUHABBET-KUSU-BICIS.aspx

http://www.akilli.tv/video/171312/-ayni-kopek-gibi-nesneyi-gidip-getiriyor.aspx

http://www.akilli.tv/video/281719/sapik-kus.aspx

Tunacan
20-03-2009, 15:24
Bende 10 yıl besledim. O zamanlar çocuktum üzerinde acayip düşerdim. Kafesi zaten yoktu. Omuzda kafada gezerdi. Patlamış mısır manyağıydı rahmetli.

Eğitim için ilk önce bol vakit ayırmak gerekiyor. Çocuktum detayları fazla hatırlamıyorum. Fakat eğer yanına eş alırsanız eğitimi unutun :)

K0213
20-03-2009, 16:06
bence aldığın yerle görüş, korkutulmuş ve bi kaç kezde kuyruğu kanadı çocuk elinde kalmış falansa elden korkar devamlı, eline almakta ısrarcı olma. kafesinde devamlı konuş sevdiğini anlasın sonralarda sana gelmeye başlar ama eline gelmeyebilir. 14 yıl besledim rahmetliyi ve hiç bi türlü ele avuca gelmedi ama omuzumuzdan, masamızdan inmedi. allah rahmet eylesin..

Tugral
20-03-2009, 16:38
bizim kus yediği mısır kocanını yavrusu sanıyordu nereye götürürsem o da oraya gidiyordu. Bide ucmuyordu ne işi varsa yürüyerek yapıyordu ucamyı hafta sonları zevk için yapıyordu. O mısır kocanıyla derde düşmüştü

Muvaffak
20-03-2009, 17:19
ya kuşla fln ugrasma gel sana ingiliz bulldog verelim aslanlar gibi :D dişi getirene yavru hediye burdan duyrulur ;D

SONE-R
20-03-2009, 17:39
Bu da benim rahmetli Cici'nin videosu... :( :( yoğurtlu çorbaya bayılırdı kerata...

http://www.youtube.com/watch?v=oGg4WSgPnAc

Ferhat_V
20-03-2009, 18:24
bir zamanlar 2 3 tane beslemiştik geceleri evde kendi başına gezer sıkılırsa dinlenirdi...sitenin bahçesine omuzda çıkartırdı babam hiç kaçmazdı uçar gelirdi... 99 depreminde kafessiz çıkartınca diğer kuşlarla birlikte uçtu gitti yakalayamadıkta..

bir yerleri pislediğinde " bakk ne yaptın" dediğimizde döner oraya bakardı mavişş :)

evde dolaşsın kendi başına kafesde kalmasın derim..nası olsa gelcek yanına alışmaz diye bişey yok sen sevdikçe alışır o da her hayvan gibi..

SONE-R
20-03-2009, 18:35
hayvan sevgisi bir başka güzel be :) hayvanları sevmeyen insanlara acıyorum...

ali
20-03-2009, 23:08
ya buğra demek seninle görüştüğümüzde gelen sesler muhabbetindi :) soracaktım ama unutuyorum hep...

ben yaklaşık 20 seneden beri ilgilenirim muhabbetlerle, onu eğitmen çok zor çok uğraşman gerekir, çok sabretmen lazım belki 3-4 ayını alabilir belki ilgili alakalı daha kısa sürede sana alışabilir, ama olmadı bence git varsa daha küçüğü ile değiştir, veya konya'da jumbo dediklerimiz normalin 2 katı büyüklüğünde olan türleri var (üreticisi), ben sana ondan hediye getireyim ;)

http://wbo.bestofbreeds.net/photos06/BOS_deBeer_3_National_05.jpg

bana bi ara aylık dergileri gelirdi ingiltereden :) ama bıraktım artık araba daha ağır bastı :D

haa bi arada papağan beslemiştim :D

http://img12.imageshack.us/img12/5914/1181828img.jpg

sword
20-03-2009, 23:34
bendede vardı erkekti tam 9 sene yaşadı konuşmayıda öğretmiştim:(

CasabLanca
20-03-2009, 23:44
kendim bu konuda ilgili değilim ama arkadaşımdan biliyorum kendisi kuşların üstüne düşmesede kuşlar devamlı insana yanaşıyordu ırktan gelen bir özellik heralde :D birde onun kuşlar çok cana yakındı muhabbetleri süperdi :D bkz. video 1;
http://www.youtube.com/watch?v=e8e0wAnafY0
gece otururken bile karanlıkta bir bakıyorduk kafesten patara kütere çatara çutara sesler geliyordu :D kuşlar çok çalışmaktan hakkı rahmetine kavuştular daha sonra

Chatin
21-03-2009, 03:35
buğra korkulan mı oldu yoksa ses gelmiyor :)

bak kıvama gelip gelmediğini hayvanın tepkisiz kalmasından anlayacaksın ona göre.. abartma yani hayvan dengede duramaz sendelemeye falan başlarsa melekler geziniyor demektir etrafında ona göre :)

Göki,ZD
21-03-2009, 03:56
Bu da benim rahmetli Cici'nin videosu... :( :( yoğurtlu çorbaya bayılırdı kerata...

http://www.youtube.com/watch?v=oGg4WSgPnAc

benim temeli gördüm sanki bi an :(

miniks
21-03-2009, 10:02
Abi, bir ara ısırıyordu ama genede geliyordu parmağıma. Şimdi parmağımı soktuğumda kafeste her yere gidip geliyor fakat parmağıma gelmiyor :)

moruk kus daha onceden gelıyor ama suan gelmıyor ıse bırseyden huzursuz olmus olabılır. kafesınde ıken sakın duruor mu yoksa kıpır kıpır mı? kafesın kapısını acık bırak dısarı cıkıo mu kendısı. cıkması ne kadar suruo. eger hemen cıkar ıse eve ortama alısmıs demektır ama 30 dakıka sonra kapıya gelıp cıkım mı cıkmıyım mı dıe dusunuyor ıse eve alısmamıs demektır. eve alısmaması demek sana da alısmaması demektır. kapısını dureklı acık bırak sen yokken. evde yemını de mutlaka kafesın ıcıne koy gırıp cıkmaya alıssın. dısarı yem koyma.

Buğra A.
21-03-2009, 18:20
ya buğra demek seninle görüştüğümüzde gelen sesler muhabbetindi :) soracaktım ama unutuyorum hep...

ben yaklaşık 20 seneden beri ilgilenirim muhabbetlerle, onu eğitmen çok zor çok uğraşman gerekir, çok sabretmen lazım belki 3-4 ayını alabilir belki ilgili alakalı daha kısa sürede sana alışabilir, ama olmadı bence git varsa daha küçüğü ile değiştir, veya konya'da jumbo dediklerimiz normalin 2 katı büyüklüğünde olan türleri var (üreticisi), ben sana ondan hediye getireyim ;)

http://wbo.bestofbreeds.net/photos06/BOS_deBeer_3_National_05.jpg

bana bi ara aylık dergileri gelirdi ingiltereden :) ama bıraktım artık araba daha ağır bastı :D

haa bi arada papağan beslemiştim :D

http://img12.imageshack.us/img12/5914/1181828img.jpg

O ilk fotoğraftaki iyiymiş baya :)

buğra korkulan mı oldu yoksa ses gelmiyor :)

bak kıvama gelip gelmediğini hayvanın tepkisiz kalmasından anlayacaksın ona göre.. abartma yani hayvan dengede duramaz sendelemeye falan başlarsa melekler geziniyor demektir etrafında ona göre :)

Ya ben 1 gün boyunca yem vermiyordum. Annem gene kıyamamış vermiş. Yeniden başlıcam eğitime o yüzden :(

moruk kus daha onceden gelıyor ama suan gelmıyor ıse bırseyden huzursuz olmus olabılır. kafesınde ıken sakın duruor mu yoksa kıpır kıpır mı? kafesın kapısını acık bırak dısarı cıkıo mu kendısı. cıkması ne kadar suruo. eger hemen cıkar ıse eve ortama alısmıs demektır ama 30 dakıka sonra kapıya gelıp cıkım mı cıkmıyım mı dıe dusunuyor ıse eve alısmamıs demektır. eve alısmaması demek sana da alısmaması demektır. kapısını dureklı acık bırak sen yokken. evde yemını de mutlaka kafesın ıcıne koy gırıp cıkmaya alıssın. dısarı yem koyma.

Sakin sakin duruyor ama ne zaman bir el yaklaşsa yada birisi yaklaşsa kafes içerisinde çıldırmaya başlıyor. Kafesin kapısı genel olarak zaten her gün açık. Kafasına göre giriyor, çıkıyor :) Ya çok akıllı aslında. Böyle biliyor uyuz olduğumu. CAK CAK CAK CAK diye başımda uçuyor sonra ben ayağa kalkınca gidiyor konuyor başka bir yere :D