Orijinalini görmek için tıklayınız : kutup başı
ErayCerit
22-03-2009, 21:09
bugün uzun bir aradan sonra dobloya üvey evlat muamelesi yaptığım aklıma geldi ve bi yıkatiyim dedim:D yıkandı cilalandı sonra yağını suyunu vs. kontrol etmek için kaputu açtım birde baktım kutup başı açırı derecede oksitlenmiş:eek: toz halinde gri'msi yeşilimsi bi renkde hemen temizledim ama tam olarak çıkmadı :( bu neyden olur sizce:soru:
normal o temizle gresle üzerindeki koruyucu plastiği kapa güzelce yeniden
ErayCerit
22-03-2009, 21:15
normal o temizle gresle üzerindeki koruyucu plastiği kapa güzelce yeniden
korkulacak birşey yok yani? teşekkür ederim:)
pozitif kutupta olur onu güzelce temizle ki iletkenlik vs iyi seviyede olsun sonrada oksitlenmeyi önlemek için gres yağıyla güzelce yağla ve kapa
NEmden olur , gevşeklikten olabilr , cok sarsıntı oluyosa oynuyorsa yapabilir.
Sıcak su ile temizle .
ErayCerit
22-03-2009, 21:19
adana aşırı nemli ve aracın süspansiyonları çok aşırı sert orjinal olduğu halde zıp zıp gidiyor :)
Gresle temizlemeyin alev alma ihtimali var.
wd 40 ile temizledim bende pas falan oluşuyor onuda söküyor hem
Normal, nemli ve rutubetli havalarda daha çok olur. Benim teknede kabloları bile oksitleniyordu. Söylenildiği gibi sıcak su ile temizle, daha sonra üzerinde gres yağı sürersen bir daha tekarlamaz.
ErayCerit
22-03-2009, 21:22
Gres sürimmi sürmiyimmi? yada onun yerini tutacak başka bir malzeme warmıdır ?
normal yapması
yapısı gereğiyle yapar zaten akü çalıştıkça yağlı şekilde olması engeller
baktın çok kötü şekilde ise tel fırça yada ufak zımpara parçası ile aküye zarar vermeden temizle gresle temizlenmez, temizlersin oksitlenme olmaması için greslersin bırakırsın
Gres sürimmi sürmiyimmi? yada onun yerini tutacak başka bir malzeme warmıdır ?
gres yanıcı bir maddedir alev alabilme riski var yuksek akımda , oldukca sıcak bir su kafidir.
wd-40 da olabilir extra.
ErayCerit
22-03-2009, 21:30
teşekkür ederim bilgiler için konu kilitlenebilir :)
Kola veya karbonatli suyla temizle, uzerine bujilerde kullanilan di-electrik gres var ondan sur
ErayCerit
22-03-2009, 21:47
Kola veya karbonatli suyla temizle, uzerine bujilerde kullanilan di-electrik gres var ondan sur
bu di-electrik farklı bir gres çeşitimi ?
biz sıcak suyla temizledik tertemiz olmuştu, suyla dene olmazsa diğerlerini denersin.