Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖTV indirimi? 15gün,1Ay öncesini kapsar mı?
Malasef ÖTV indiriminden 5-6gün önce bir araç aldık.
Fakat bugün konuştuğum birisi Kanunun 15gün 1ay önce alınan araçlarıda kapsadığını söyledi? (ÖTV tutarları bayiler tarafından iade ediliyormuş)
Muhtemelen şehir efsanesi gibi geldi bana, çünkü yatırılan ÖTV tutarının makbuzuda var elimde.
Bana pek inandırıcı gelmedi ama bilgisi olan var mı?
Kaan3326
23-03-2009, 11:58
Resmı gazetede acıklanan gunden ıtıbaren gecerlıdır...
gokhan07
23-03-2009, 12:02
senin aracının faturası daha önceden kesildiği için seni kapsamaz.
Resmı gazetede acıklanan gunden ıtıbaren gecerlıdır...
Evet orası kesinde, resmi gazetede nasıl çıktı acaba?
atıyorum 20.03.2009dan itibaren alınan tüm araçlar olarak mı?
yoksa 20.02.2009 tarihinden sonra alınan araçlar olarak mı?
kıyafet alısverıslerınde mısalen lacostede sen alısverıs yaptıktan max 15 gun sonra bır ındırım gerceklesır ıse ındırım mıkatır kadar hedıye cekı verılıyor...zaten alısevrıs yaparkende soyluyorlar 15 gun sonra ındırım olcak dıe...
Kaan3326
23-03-2009, 12:08
Evet orası kesinde, resmi gazetede nasıl çıktı acaba?
atıyorum 20.03.2009dan itibaren alınan tüm araçlar olarak mı?
yoksa 20.02.2009 tarihinden sonra alınan araçlar olarak mı?
Resmi gazeteye bakmak lazım :D onuda devlet daırelerınde temın edebılırsınız ;)
kıyafet alısverıslerınde mısalen lacostede sen alısverıs yaptıktan max 15 gun sonra bır ındırım gerceklesır ıse ındırım mıkatır kadar hedıye cekı verılıyor...zaten alısevrıs yaparkende soyluyorlar 15 gun sonra ındırım olcak dıe...
Evet tam olarak bahsedilen olay bu...
ÖTV'de 15gün,20gün gibi bir belirli süreç olmadığı için bunda ne olacak acaba :)
Güncel, yanıt bulamadım :(
resmi gazetede ne şekilde yayınlandığı önemli yayınlandığı tarihten çok...bana çok mantıksız geliyor öyle bir uygulama ama araştırmakta fayda var...
vectra-tuner
23-03-2009, 22:24
Ötv indirimi başladığı tarih ne ise o tarihten itibaren başlar ve 3 ay süre ile de devam edicek., 1 gün önce alınsa bile ÖTV indiriminden faydalanamazsın malesef.,
OK teşekkürler, bende öyle biliyordum.
ama kafayı karıştırdılar dediğim gibi :)
Ne yapalım sağlık olsun :)
vectra-tuner
23-03-2009, 22:38
OK teşekkürler, bende öyle biliyordum.
ama kafayı karıştırdılar dediğim gibi :)
Ne yapalım sağlık olsun :)
Çok da üzülmemek gerekli bence, Şimdi ÖTV indiriminden dolayı araç stokları eridi,
ve fiyat artırıyorlar, kur farkı vs.,
Birde şimdi istenilen renk , model vs. bulunmuyor.,
Resmı gazetede acıklanan tarıh ıtıbarıyle gecerlıdır...16 mart 2009...oncesı vs yok!...
arkadasın da belırttıgı gıbı uzulecek bı durum yok...Fırmalar ındırım oncesıne kadar hakıkaten zararına satıs yapıyodu...sımdı olan bı urunu yok satıyo...5 nısan ıtıbarıyle de guncel fıyatlara ortalama %5 gıbı bı zam gelecek...Al takke ver kulah...devam...