Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa OPC vs 207 RC
Merhaba arkadaşlar,
Şu an bir 106 gti kullanıcısıyım fakat aracımı satıp 1.6 fabrika çıkış turbo benzinli araç düşünüyorum. Aldığım gibi kalmayacak, üzerine bişeyler ekleyeceğim. O yüzden geleceğe yönelik başımı ağrıtmayacak bir araç düşünüyorum. Eleye eleye Rc vs Opc arasında kaldık. Uzman kişilerin yorumlarına ihtyacım olacak. Her türlü bilgiye açığım, şimdiden teşekkürler..
Shadow_Dancer
25-03-2009, 14:38
aratırsan buna benzer bi konu vardı bulabilirsin..
emretorlak
25-03-2009, 15:50
OPC,17 hp artısı olmasına rağmen RC'den daha iyi giden bir araç değil.Bunu fabrika verileri de doğruluyor.Performans açısından birbirlerine büyük bir üstünlük sağlayamayacaklarını düşünüyorum.
suan 2side 0 km olarak yok stoklarda hazirana falan gün veriyorlar ve fiyatlarda zamlı sekilde
207 rc haziranda ne kadar olcak acaba
bu arada ben ötv indirimi kalkmaz diodum ama unakıtak kalkcak die açıklama yaptı 3 ay sora arabalar baya bi pahalancak o zmn zamda gelirse
nightkids_han
25-03-2009, 16:10
207 RC derim opc perf. bekleneni weremior bence....
Mehmet Opc
25-03-2009, 16:14
Her türlü Opc derim
Opc'nin asaleti
8.000rpm
25-03-2009, 16:19
opc daha potansiyel gibi görünüyor aslında ama , biraz daha zaman geçince 207gt ve rc için (tabii aynı motora sahip olan cooperS turbolar için de) performans upgrade kitlerini görmeye başlayacağız bence...
opc bu piyasada miniler,bmwler,peugeotlar,hondalar gibi parça hareketine sahip olamayacak gibi geliyor bana...
zaten bu durum , satış adetleri ile direkt olarak alakalı... opc corsa çok satmadı ve gelecekte de satış patlaması yapacak gibi durmuyor maalesef...
o yüzden , ileriye dönük düşünmek gerekirse rc daha mantıklı...
dragstar
25-03-2009, 16:25
rc daha mantıklı bence ama şunu unutma 106 nın verdiği zevki bulamayacaksın
Almanci Tane-R
25-03-2009, 16:37
opc derim
ama fiyat konusunda rc daha avantajlı
SİNANN007
25-03-2009, 16:38
bence typer al:)
VeNoM_35
25-03-2009, 16:47
opc daha potansiyel gibi görünüyor aslında ama , biraz daha zaman geçince 207gt ve rc için (tabii aynı motora sahip olan cooperS turbolar için de) performans upgrade kitlerini görmeye başlayacağız bence...
opc bu piyasada miniler,bmwler,peugeotlar,hondalar gibi parça hareketine sahip olamayacak gibi geliyor bana...
zaten bu durum , satış adetleri ile direkt olarak alakalı... opc corsa çok satmadı ve gelecekte de satış patlaması yapacak gibi durmuyor maalesef...
bu yazdıkların tamamen türkiye için geçerli şeyler, ingiltere'de şuan corsalar için hertürlü (performans-yol tutuş vs.) parça mevcut. buarada opc beklenen performansı veremiyor diyorsunuz da beklediğiniz neydi acaba? yapılan testlerde yeterince iyi değerler yaptı bence.
ben Rc diyorum... OPC nin mod parçalarını temin etmek hem zor hem de masraflı olacaktır...
ben opc derdim farklı bir araç olsun piyasadakilerden:)
8.000rpm
25-03-2009, 16:54
bu yazdıkların tamamen türkiye için geçerli şeyler, ingiltere'de şuan corsalar için hertürlü (performans-yol tutuş vs.) parça mevcut. buarada opc beklenen performansı veremiyor diyorsunuz da beklediğiniz neydi acaba? yapılan testlerde yeterince iyi değerler yaptı bence.
tabii ki de sadece Türkiye için geçerli...
;)
Opc için düşüncelerim çok farklı, malzeme olarak ve ya görüntü olarak RC'den çok üstün gibi duruyor. Yol tutuşu ve anlık hızlanmaları pek iyi değilmiş, test eden kişilerin yorumları bunlar. Forumda benzer başlık var ama GT ile OPC kıyaslanmış. GT ile RC arasında büyük fark var ondan başlık açma gereksinimi duydum. Aramızda RC kullananlar var Opc kullananlar da varsa onlarında görşlerini alsam iyi olacak.
Type-r almak isterim ama 1600cc düşünüyorum, ÖTV indiriminden faydalanacağım, çünkü elimde ÖTV muafiyet raporu var.
opc çok daha şık şekil....
Onu tavsiye ederim, imkan olsa da alsak.
opc acık ara derım;)
performans olarakda ustundur,, 220 hpye cıkmak cok kolay..
emretorlak
25-03-2009, 18:35
opc beklenen performansı veremiyor diyorsunuz da beklediğiniz neydi acaba?
Evet opc beklenen performansı veremiyor.Beklenen neydi açıklamaya çalışıyım.GT ile RC arasında 25 hp fark var.Bu fark kağıt üstünde olduğu gibi sürüşe de yansıyor.OPC 192 beygir üreten bir motora sahip olmasına rağmen fark kağıt üstünde kalıyor.Hatta 0-100 km hızlanması 175hp olan RC'den bile yavaş.Ayrıca GSI ve OPC serisi yol tutuş açısından da yapılan testlerde eksi puan aldılar.
Boost Up
25-03-2009, 19:38
valla ben opc diyorum... emre gelirse size baya bi detay verir, kendisinde corsa opc var:)
Opc biraz daha iyi gibi ama
20 tane 207RC yi 33tl ye vermişler 2 galeriye gittim 2 side ayni seyi soyledi icerde araclar satılmis kredi bekliyorlardi.
33'e RC varken opc konuslmazdi bile.
H22Power
25-03-2009, 22:04
kesinlikle corsa ops masmavi rengi için bile alınır çok şirin bir araba performans hafiflik 10 numara alman yapımı tartışılmaz zaten pejonun o modeline birtürlü alışamadım ama yine 106 satışına başlasalar sıfır pejo satış patlaması yapar:)
rc'nin miniyle aynı motor olması avantaj bence. güzel upgrade kitleri çıkacaktır
rc'nin miniyle aynı motor olması avantaj bence. güzel upgrade kitleri çıkacaktır
VW araçlarına yaptığı parçalar ile bilinen Forge firması büyük intercooler çıkarttı bile. Bencede Mini ile ortak motor olduğundan parçaları daha ucuz ve daha bol olucak. Ama gel gelelim Corsa daha güzel araç ve yakışıklı. Sadece tavan yapısı yüksek geliyo bana.
http://www.youtube.com/watch?v=tjlQaM-EXqQ&feature=related
burda corsa opc yenı clıo rs denemesı var..
bana gore 207 rcye fark atmasa bıle zorlanmadan gecıcektır, kalkıs suresı bence cok belırleyıcı olmayabılır..
turkerrr
26-03-2009, 00:04
Evet opc beklenen performansı veremiyor.Beklenen neydi açıklamaya çalışıyım.GT ile RC arasında 25 hp fark var.Bu fark kağıt üstünde olduğu gibi sürüşe de yansıyor.OPC 192 beygir üreten bir motora sahip olmasına rağmen fark kağıt üstünde kalıyor.Hatta 0-100 km hızlanması 175hp olan RC'den bile yavaş.Ayrıca GSI ve OPC serisi yol tutuş açısından da yapılan testlerde eksi puan aldılar.
ben hiç bir dergi testinde corsa opc nin 207 rc den geri kaldığını görmedim sınıfının en iyileri clio rs ve corsa opc olarak görülüyor dergi testlerinde tabi kağıt üzerindekileri veya dergi testlerini değilde günlük kullanan arkadaşalrın yorumu daha iyi olucaktır...
corsa opc yi tercih ederim ama 207 nin fiyatı uygun olduğu için aklımı çeler belki...
VeNoM_35
26-03-2009, 00:23
opc nin ara hızlanmaları daha iyi rc'den, top speed de daha fazla, sadece 100km/s hıza çıkana kadar aradaki 0,1 saniyelik farka bakarak yavaş dersen olmaz bence. yol tutuşa gelirsek, birçok pistte opc ile rc aynı süreleri alıyor yani yol tutuş bakımından ikisi arasında fark yok. birde burda bir aldatma var(reklam stratejisi) corsa 192 hp değil; 192 ps, 189 hp.
performans da hangisi daha üstündür hiç bi fikrim yok ama 24 saat gazlicak halim yok bana konfor lazım ... opel bir alman arabası alman ruhuna sahip ... 94 model gsi larda bile yol bilgisayarı oldugunu düşünürsek ... benm tercihim opc olurdu ...
Almandan şaşmamak lazım.OPC guzel makine..
Ankara'dasın galiba. O yüzden OPC al, deneyecek araba olur :):):)
GKS TypeR
26-03-2009, 10:44
bende opc derdim ama yazılan fiyatlara bakılırsa rc ye kayabilirim.
_muhaRRem
26-03-2009, 11:03
OPC azınlıkta olan bi araç ama RC piyasada görülüyor RC de kullanılan motorun aynı zamanda cooper S dede kullanılması avantajdır..Kırmızı bi RC al kafan rahat olsn.Alması kadar satmasınıda düşün RC si kolay satarsın ama OPC yi zor satarsn..
GKS TypeR
26-03-2009, 11:05
OPC azınlıkta olan bi araç ama RC piyasada görülüyor RC de kullanılan motorun aynı zamanda cooper S dede kullanılması avantajdır..Kırmızı bi RC al kafan rahat olsn.Alması kadar satmasınıda düşün RC si kolay satarsın ama OPC yi zor satarsn..
bende kırmızı typer mı alsaydım acaba:confused:
Kesinlikle OPC..
Ben yaklasik 7 aydir kullaniyorum...
Bekleneni veremiyor diyenlere inanma..Saglam gidiyor....
Simdi tekrar alsam YINE OPC derim..
Modifiye konusundada Vmax Turkiye yardim eder..
Markus OPC yi 300 lere cikartir...
Benim araba Vmax chipli... Dnyo da 210hp/360nm..verdi.
Ankara'dasın galiba. O yüzden OPC al, deneyecek araba olur :):):)
Benim bildigim OPC aliyor..Burada denediler..
Ilgilterede VXR icin ne istiyorsan var..
su an 270hp civarlarinda VXR ler var..
Benim bildigim OPC aliyor..Burada denediler..
Bi de biz deneriz burda ya fena mı olur:D:D
Ben FN2 ile denerkende denendi gerek yok denmişti, sonradan deneyince gerekli oldugunu görmüştük :)
Haziran 1 de Turkiyede yim..o kadar sapredersen deneriz..
Forumda iki tane daha opc var.
Haziran 1 de Turkiyede yim..o kadar sapredersen deneriz..
Forumda iki tane daha opc var.
210 fazla gelir ya :) ben standart vs. standart olarak demiştim. Ama gelince tabiki bi denemeye bekleriz illaki sana uygun denencek araç da buluruz burda;)
O zamana kadar 250 hp gibi olur :-) Bir kac plan daha var..
Vmax hakana uyarsak 300 leri bulacagiz..ki 363 hp corsa var..
O zamana kadar 250 hp gibi olur :-) Bir kac plan daha var..
Vmax hakana uyarsak 300 leri bulacagiz..ki 363 hp corsa var..
degerler guzel opc fena alet :)
FN2 ile ne oldu ? Video var mi?
Ben FN2 ile denerkende denendi gerek yok denmişti, sonradan deneyince gerekli oldugunu görmüştük :)
Geçen yazdan eglenceli denemeler :)
http://videos.streetfire.net/video/Fn2-Typer-vs-207-rc_175466.htm
http://videos.streetfire.net/video/207-Rc-vs-Fn2_175468.htm
http://videos.streetfire.net/video/Fn2-vs-207-Rc-3Roll_175469.htm
_muhaRRem
26-03-2009, 12:06
bende kırmızı typer mı alsaydım acaba:confused:
şahsen FN2 alacak olsam ..Kırmızıdan başkasını almam :)
GKS TypeR
26-03-2009, 12:08
şahsen FN2 alacak olsam ..Kırmızıdan başkasını almam :)
al işte lafmı bu şimdi kafamı karıştırdın :D
_muhaRRem
26-03-2009, 12:10
al işte lafmı bu şimdi kafamı karıştırdın :D
abi komple beyaza kaplattır en temizi olsn :) Tr tek beyaz FN2 şekli
haha sarıya boyat kardeşim
Beyaz hazirda olsa.. Ben bile honda alirdim... Beyaz baska...
benim seçimimde corsa opc olurdu,,,hem kalite olarak üstün hem şekil olarak çok daha şık ve özel bi araç,,,üstelik hiçbi disiplinde 207 rc den geride kalıcağını düşünmüyorum........
GKS TypeR
26-03-2009, 12:21
Geçen yazdan eglenceli denemeler :)
http://videos.streetfire.net/video/Fn2-Typer-vs-207-rc_175466.htm
http://videos.streetfire.net/video/207-Rc-vs-Fn2_175468.htm
http://videos.streetfire.net/video/Fn2-vs-207-Rc-3Roll_175469.htm
bu videoları daha önce izlemiştim yarourm yapma gereğini duymamıştım kendi pilotajımla kıyasladığım zaman
ama videolarda izlediğim kardarıyla FN2 nin şoförü 8000 gibi vtes değiştiriyor(2.video) çok erken
ve 3.videoda seni 3 vitese çağırdığında vtec altı kalıyor ve sen tork avantajını kullanıp arayı baya bi açıyosun. senin pilotajın fn2 ye göre çok daha iyi olduğu için bu arabalarada yansımış daha önce senin arabanda chip olduğunu söyleyenler falan oldu 207 nin gidişine bakıldığıda chip varmış gibi görünmüyor seni tebrik ederim bu arada yolun bu tarafa düşerse seninle denemek isterim.
_muhaRRem
26-03-2009, 12:21
biz aldık bi sıfır corsa .. 2007yılında daha 20.000 olmadı ..Heryerinden ses gelmeye başladı arabanın plastiklerinden falan ...Pejo var 308 onuda sıfır almıştık oda 15.000 de falan hiçbir yerinden ses gelmiyor hala sıfır gibi... opel bence kalitesini biraz düşürdü..
biz aldık bi sıfır corsa .. 2007yılında daha 20.000 olmadı ..Heryerinden ses gelmeye başladı arabanın plastiklerinden falan ...Pejo var 308 onuda sıfır almıştık oda 15.000 de falan hiçbir yerinden ses gelmiyor hala sıfır gibi... opel bence kalitesini biraz düşürdü..
OPC benim D kasa 2. Corsam digeri 2007 1.4 benzinli 90 hp di..
15 000 km de sattim tek bir problem yasamadan...
BrakeHorsePower
26-03-2009, 12:38
Şu anda corsa opc için 245hplik kitlerimizi mevcut tr de. Corsa opcler için yakında forged piston vs parçalar çıkmak üzere böylece 280-300-340hplik kitleri de görebileceğiz seri olarak. Seçim tamamen kişisel tercihlere kalmış durumda. Ben olsam opc alırım.
_muhaRRem
26-03-2009, 12:42
OPC benim D kasa 2. Corsam digeri 2007 1.4 benzinli 90 hp di..
15 000 km de sattim tek bir problem yasamadan...
vala bende şaşırdım dostum .. sıfır araba takır tukur ya ..Ben birde dikkatli kullanırım ama neden öle oldu anlamadım..
+Opc ;)
Kanka direk opc'ye bak bence sağlam kitlerde gelicek ilerdede çok işine yarar herşeyiyle Opc diyorum
Bide OPC satmadi diyenler icin bu sadece turkiye icin gecerli olabilir. ..Ingilterede VXR olarak cok Rusyda RC den cok fazla sattigini soyluyebilirim..
bu videoları daha önce izlemiştim yarourm yapma gereğini duymamıştım kendi pilotajımla kıyasladığım zaman
ama videolarda izlediğim kardarıyla FN2 nin şoförü 8000 gibi vtes değiştiriyor(2.video) çok erken
ve 3.videoda seni 3 vitese çağırdığında vtec altı kalıyor ve sen tork avantajını kullanıp arayı baya bi açıyosun. senin pilotajın fn2 ye göre çok daha iyi olduğu için bu arabalarada yansımış daha önce senin arabanda chip olduğunu söyleyenler falan oldu 207 nin gidişine bakıldığıda chip varmış gibi görünmüyor seni tebrik ederim bu arada yolun bu tarafa düşerse seninle denemek isterim.
Saolasın, tabiki yolum o taraflara düşerse seve seve denerim. Maksat muhabbet :) Vtec altı olayına da yorum yapamıycam. Videodan da görmüşsündür bana şu vites su hızdan bas diyolar ben basıyodum :) :)
emretorlak
26-03-2009, 13:56
Allah aşkına Opel'e sağlam sorunsuz imajını yapıştırmayın.Honda deseniz bişey demicem gerçekten sorunsuz araba yapıyorlar.Bu aracımdan önce 3 sene Opel astra kullandım ve ilk sahibiydim.Gözüm gibi bakmama rağmen ses gelmeyen yeri yoktu.Mekanik anlamda da hiçte sorunsuz değildi.
Opel kesinlikle eski çizgisini bozdu.Eskisi gibi sorunsuz ve kaliteli arabalar üretemiyor.
Erden yazılarında sürekli İngiltere'yi örnek gösteriyor.İngiltere'de yapılan bir araştırmanın sonuçları;
İngiltere'de ikinci el otomobiller üzerinde yapılan bir araştırma, en dayanıklı ve sorunsuz motora sahip otomobillerin Japonlar tarafından üretildiğini ortaya koydu. Görüntü açısından "şık" olan İtalyan otomobilleri ise dayanıklılık bakımından sınıfta kaldı. "What Car?" (Hangi Otomobil) adlı derginin, 200 binden fazla araç üzerinde yaptırdığı analiz sonuçları, "Dayanıklılık" ve "Tamir Masrafı" olarak iki ayrı listede okuyuculara sunuldu.
İtalyanlar problemli
22 mark arasında, "Dayanıklılık" listesinde Japon malı Mazda en az arızayla birinci sırada yer alırken, ikinciliği Alman yapımı Mercedes - Benz kazandı. Mercedes'i sırasıyla Toyota, Honda ve Mitsubishi gibi Japon markaları izledi. Bu listede İtalyan Alfa Romeo, 100 araçta toplam 54 arıza başvurusuyla son sırada yer aldı.
Tamiri ucuz
Tamir masraflarının düşüklüğü açısından Avrupa'da üretilen otomobiller daha avantajlı çıktı. İtalyan Fiat, arıza başına ortalama masrafı gösteren listede düşük maliyet bakımından birinci oldu.
En az arıza yapanlar...
ARIZA İHTİMALİ
1. Mazda yüzde 17
2. Mercedes yüzde 25
3. Toyota yüzde 26
4. Honda yüzde 27
5. Mitsubishi yüzde 29
6. Volvo yüzde 30
7. Nissan yüzde 33
8. Fiat yüzde 34
9. Audi yüzde 35
10. Ford yüzde 36
11. BMW yüzde 37
12. Peugeot yüzde 37
13. Subaru yüzde 37
14. Hyundai yüzde 38
15. Rover yüzde 39
16. Volkswagen yüzde 40
17. Opel yüzde 43
18. Renault yüzde 48
19. Saab yüzde 48
20. Citroen yüzde 50
21. Land Rover yüzde 53
22. Alfa Romeo yüzde 54
2 tane sifir km Corsa D.
1 tane sifir km Corsa C
2 tane sifir km Astra h
Almis olarak. Opelden hic bir problem yasamadim...
Ornek olarak igiltere veriyorum cunku VXR lerin cok satildigi ve modifiye edildigi bir yer oldugu icin..
Bu listeye anca gulerim...
15. sirada Rover var....Rover in hangi arabasi duzgun calisiyor ?
Pug lara gelince ise Sifir aldigim 106 yi 70 000 km de sanzimani ve motoru bitmis olarak satmistim...ama temiz 106 bulsam yine alirim..
Sonucta her arabada problem cikabiliyor... Biraz sans meselesi...
Ben de OPC yi alirken. Ayni kararsizliklar icinde kalmistim. OPC sectim ve pisman degilim..:)
Fiyat olarak burada vergiler cok fazla olmadigi icin benim tercih sansim daha fazla olmasina ragmen...
emretorlak
26-03-2009, 14:19
Sanırım tabloyu yanlış değerlendiriyorsun.Rover'ın 15. sırada(%39) olması onun arıza istatistiğinin yüksek olduğunu gösteriyor.Yani senin söylediğinle aynı.
Peki Puglara gel:) Listeden açıkça görülüyorki Puglar da arıza istatistiği yüksek araçlar.Forumu yakın takip edenler zaten bilirler ben hiçbir zaman puglar sorunsuzdur demedim.İtinayla kullanılması gereken markalardan biri bence.
с уважением;)
ingiltere cunku..VXR icin olanlar...
http://www.regal-shop.co.uk/acatalog/VXR_Range.html
http://www.dap-performance.co.uk/
http://www.thorneymotorsport.co.uk/tuning/Limited_Edition.shtml
http://www.courtenaysport.co.uk/index.php?act=viewDoc&docId=83
yanlis anlamisim..
Yani OPC - RC kisisel tercihlere kaliyor...
Gidisindede cok fark olacagini sanmadigim iki araba..
GSI vs GT arasinda ben ise ben GT yi alirim diye yazmistim...
Iki arabayida kullanim oyle almak bence daha iyi....
GKS TypeR
26-03-2009, 15:21
Saolasın, tabiki yolum o taraflara düşerse seve seve denerim. Maksat muhabbet :) Vtec altı olayına da yorum yapamıycam. Videodan da görmüşsündür bana şu vites su hızdan bas diyolar ben basıyodum :) :)
kesinlikle haklısın zaten bir typer sahibi nasıl olur yüksek torka sahip aracı vtec altına çağırır anlamadım dedimya pilotaj işte bu videoaya söylenecek hiç bir şey yok sana ne teklif edilmişse yapmışsın hemde onların istediği şartlar altında geçmişsin denicek hiç bir şey yok helal olsun demekten başka. benim demek istediğim insanlar typer ı bu şekilde görüp fn2 yürümüyo diyolar ama çok yanılıyolar. typer bu şekilde yürümez, yürütülmez.
emretorlak
26-03-2009, 15:49
fn2 yürümüyor yargısını, gırtlağına kadar dolu ep3lerle, stock fn2leri karşılaştıran fanatikler söylüyor
GKS TypeR
26-03-2009, 15:53
fn2 yürümüyor yargısını, gırtlağına kadar dolu ep3lerle, stock fn2leri karşılaştıran fanatikler söylüyor
:Bravoo: çok güzel söyledin denilecek hiçbirşey yok.
Corsa OPC için Opel bayisine gittim fakat OPC'nin Almanya'dan gelmesi lazımmış... Bana ellerinde ki siyah bir GSI'dan bahsettiler. Bir tane kalmış o da ellerinde diğerlerini satmışlar. Araca baktm ama OPC ile arasında resmen uçurum var. GSI'ın diğer Corsa'lardan farkı yok gibi. RC için düşüncelerim pek olumlu değil. Çünkü hala bir PUG kullanıcısıyım ve kim ne derse desin sorunlu araçlar. BMW ortaklığı ile sorunlar ortadan kalktı mı bilmiyorum. 308'lerin içerisine su aldığı gibi bi sorun vardı bir kaç forumda görmüştüm.
Şimdi elde olmayan arabanın test sürüşüne de çıkamıyorsunuz,dolayısıyla fikir sahibi olamıyorsunuz, işte bu aşamada siz değerli kullanıcıların fikirleri bizlere fikir veriyor. Yazanların hepsine çok çok teşekkür ederim. Bu arada anket ekleyenlere de teşekkür ederim. Ötv indirimi bitsin piyasada araç bulmak daha kolay olacak, şimdi 1.6 araç bulmak imkansız gibi birşey. Bir kaç OPC kullanıcısının daha fikrini almak istiyorum. Bugün canlı olarak BİLKENT'de bir OPC gördüm, araç çok yakışıklı duruyordu.. Hayırlısı bakalım.
+Opc ;)
Kanka direk opc'ye bak bence sağlam kitlerde gelicek ilerdede çok işine yarar herşeyiyle Opc diyorum
Kanka benim de aklımda OPC var, ama lanet bi PUG sevdası var içimizde :D Bakalım biraz daha fikir alalım ve GTI'ı satalım durumu enine boyuna düşüneceğim.
düşün ama opel iyidir :)
Bu arada o Gsi baya bi süredir ellerinde diye biliyorum aklında olsun
emretorlak
26-03-2009, 21:06
Konya yolundaki Opal'a baktıysan o araç 2008 olabilir.Araç siyah, içi de kırmızıydı sanırım.
operlin motorunu bilmiyorumde Peugeot un motoru direk MCS ile aynı direk onunla aynı hplere ulaşıyo modifkasyonlarda 220 hp gibi bişi oluyorlar galiba öle biliyorum yani jhon chooper bişilierine bakıp daha rahat anlarsın sadece modifiye açısından baktım ama.
Diğer özellikleir açısından hiç bir fikrim yok :D
Konya yolundaki Opal'a baktıysan o araç 2008 olabilir.Araç siyah, içi de kırmızıydı sanırım.
Eskişehir yolunda Opandada var aynısı :) belkide aynı araçtır bi arada eskişehir yolundaki benzinliğin içindeki opeldeydi ordan opana geçti diye biliyorum (2008 model siyah içide kırmızı)
Bence opc.
Ayrıca Z16LET başarılı bir bloğa sahip.Çok güzel güçler alınabilir rahatlıkla.
şu opaldeki opc çok tatlı kırmızılar falan mükemmel ki panaromik zaten intihar nedeni
.::EmrE::.
27-03-2009, 02:37
Selam.Konuyu yeni gördüm,kusura bakmayın... RC ile OPC arasında kaldıysan,tabiki opc öneririm.(Aslında önermem,az sayıda olması çok hoşuma gidiyor :P )
Öncelikle gitmiyor,veya yol tutusu iyi değil gibi yorumlara pek aldırma.Yol tutusu 207 RC den cok daha iyi bir kere.Gidiş olarak nasıl ikna edebilirim bilmiyorum sizleri,ancak bildiğiniz üzere hem nürburgring pist rekorunu kırdı,hemde 1.6T makinalar içinde şu an kabul edilen en hızlı araç.
Kağıtsal verileri geçtiğimizde,benim gördüklerimi söyliyeyim.Kötü yanlarından başlarsak,evet kabin içinde çok fazla ses var.Sürekli birşeylerin sesleri geliyor,tak tuk şeklinde.Süspansiyonlar cok sert.Her engebeyi hissediyorsun,yay takılmış gibi araç.gerçi bu kimisi için iyi bir özellik olabilir.En büyük negatif yanı ise,aktarma.Yani gücün yola aktarımı.Belki bu sebepten dolayı gitmiyor imajı yaratıyordur.Sürekli patinaj halinde araç kalkışlarda,192 hp biraz fazla gelmiş gibi.Ancak yola tutunduktan sonra roket gibi gerçekten :) Bu sorunu da Quaife'in Z16LER için cıkan LSD ile çözebilirsin tabi.
Diğer bir mesele de,ingilteredeki opclerin bazılarında yaşanan piston sorunları.Orjinal,veya remapli bazı opclerin,sürekli 4. pistonlarını kırdıkları anlatılıyor.Nedeninini bilemiyorum ancak.
Artı olarak,bence cok az sayıda olması,özel yapan şey aracı. Türkiyede taş çatlasa 15 tane vardır..Rengi,malzeme kalitesi,koltuklar,iç mekan vs. herşey harika bence.
Performans konusunda da çoğu rakibinden önde olduguna eminim.Çünkü gerçekten gidiyor...
RC konusunda birşey diyemeyeceğim,dıştan gördüğüm kadarıyla opc kadar güzel bir araç.Kokpit biraz sade dursa da fena değil gibi.Performans olarak bilemiyorum,ancak okudugum yorumların cogunda yol tutus problemleri vardı.
Modifiye olayına gelince,opc'nin parçalarını TR de bulmak,RC kadar kolay olmayacaktır..Chip,intercooler ve egzoz ile 240 250 hpleri bulabilirsin kolayca.
İngilterede bir sürü parçası çıkmış durumda,ve orada 270,300 hplik opcler var.Ayrıca youtube'da aratırsan,monster tuning opc olarak,363 hp lik bir tane de mevcut.
Dediğim gibi RC konusunda yorum yapamayacağım.Fiyat açısından RC çok daha makul,ve performans olarak opcye çok yakın görünüyor.Bu yönden RC düşünülebilir.Eğer RC alacaksan Le-Mans al bari,farklı olsun.
Ancak diğer tüm yönlerden OPCyi kesinlikle tavsiye ederim...Yalnız opc 3 ay gibi bir sürede geliyor dediğiniz gibi,ve geldiği zaman ötv kalkmış olur ise fiyat cok tuzluya mal olacaktır.
Aydınlatıcı olmuştur umarım,uykulu uykulu yazdıgım için atladıklarım olabilir.
Edit: Bu arada dün MCS 'si olan bir arkadaş söylemişti,207 RC MCS ile bir değilmiş motor performans olarak.Çok gerisinde kalıyormuş,çünkü şanzıman oranları kötüymüş..Onun yalancısıyım.
Bu arada açıklayıcı olabileceğini düşündüğüm bir video:
http://www.youtube.com/watch?v=LmiZTQ2zyVY
valla arkadaşlar opc'yi otomobil dergilerinden biliyorum,kullanmak nasip olmadı ama benim okuduklarım hiç 192 hp gibi gitmediği yönündeydi.mcs ve 207 rc tamamen aynı makinalara sahipler,mcs'in hzlı olması tamamen şanzumanının 6 ileri olmasından kaynaklanıyor.6 ileri olunca haliyle ilk vitesler daha kısa:)ben daha yeni 207 rc sattım hemde 2 tane(bilmeyenler için söyliyeyim peugeot satıcısında çalışıorum) rakamıda söylemiş zaten ardaşlardan birisi 33.000 tl.bence bu rakama alınacak başka araba yok 0' km olarak.ama malesef hiç araç kalmadı.opc daha az satıldı tr'de ama sadece rc le mans serisi türkiyeye 50 adet girdi,birde normal rc ler var satılan.buda piyasada dolaşan rc lerin çokluğunu gösteriyo bize.dolayısıyla rc yi ileride satmaya kalktığınızda zorlanmadan satabilirsiniz.opc kötü bi araç değil ama ben kesinlikle rc alırdım şu durumda.
Antalyalogy
27-03-2009, 09:29
Kardeş iki araç ta sınıf olarak aynı sınıfta gözükmesine rağmen Opel aracını hem dış görünüş hemde kabin içi olarak daha agresif yapmış.Ve şu an TR de yok denecek kadar az.Mesela Antalya da ben hiç görmedim.Ancak RC hem dış hem iç olarak daha mütavazi bir araç. OPC ye bir görenin bir daha bakma ihtimali - heleki mavi ise daha fazla.
Ancak aralarında ciddi bir fiyat farkı sözkonusu şu an OPC 43.484 TL RC ise 37.000 e alınabiliyor.Ben aracı her halükarda modlayacağım diyorsan cebinde kalacak 6.000 tl rakamla ciddi modifiye (iç-dış-müzik-motor vb) yapabilirsin.
Ancak standart binerim oynamam diyorsan da yine cebinde 6.000 TL rakam kalır-az değil.
Bu türden sayısı az olan araçlar her zaman-meraklısını bulamadığın sürece ikinci eli zayıf kalacaktır.İki aracın kullanım maliyetleri , servis giderleri ve yedek parça fiyatlarını da araştır derim ben.
Gönlün hangisinde dersen de tabii ki RC derim. Şu an itibariyle TR de tutulan , modlaması daha kolay (ve daha ucuz OPC ye göre) bir araç.
Yine de tercih senin.Hayırlısı ne ise o olsun diyorum.
Emrenin dedigi gibi..
Süspansiyonlar cok sert...
Sürekli patinaj halinde araç kalkışlarda..Buna cok katilmiyorum. Duzgun olmayan veya islak olan asfalta tutamiyor bu dogru...Duzgun bir yolda bir problem yok...Benim araba 210 hp 360 nm oldugu halde...
OPC olamzsa GSI almazdim..
En ucuz corsadan bir farki yok..Body kiti fiber olarak cok ucuza yapiliyor bide 17" jant taktinmi al sana GSI gorunumu...
OPC iyidir...
http://img144.imageshack.us/img144/1966/opcy1.jpg
http://img144.imageshack.us/img144/3783/opcy4.jpg
27-03-2009, 11:37
RCyi sordum az önce buradaki Peugeot'a..36.500e veririz dediler.Ancak ellerinde yok tabiki.
Fiyat anlamında gerçekten avantajlı.Arkadaşın da dediği gibi 6.000 tl cebinde kalırsa,o para ile chipiydi,egzozuydu,tesisatıydı çoğu şeyi yapabilirsin..
opc'nin 192 hp gibi gitmediği konusu bence doğru değil.Söylediğim gibi,aktarma problemleri var,ancak yola tutunduktan sonra hakkını veriyor 192 hpnin.Ayrıca ben modlanmış bir RCnin , modlanmış bir opcnin yanında şansının olamayacağını düşünüyorum.
27-03-2009, 11:55
AutoShow test yıllıgı dergisi,bu ay:
Corsa opc : + lar : Performans,yol tutuş,kalkıştan sonraki sürüş karakteri
- ler : Güç aktarım sorunları,konfor
Test verileri : 0-100km : 7.6sn
: 0-130km : 10.9sn
: 0-400m : 16.0 sn
: 60-100km : 7.8sn (5.viteste)
: 80-120km : 11.7sn (6.viteste)
: 235 km son hız
Ağırlık : 1350 kg demişler,ancak ruhsatta ve kitapçıkta 1130 kg oldugu yazıyor.
Benzin tüketimi : (ort) : 10.2
Sonuç : Bir süper kahraman olmak hiç kolay değil.Ailesinin en güçlü ve en karakterli görünümüne sahip olan Corsa opc için de durum aynen böyle.Süper kahraman olmakla beraber,tasarım ve sundugu güç sayesinde de yolların asil çocugu.İlk kalkışlar sırasında akslara ve tekerleklere biraz abartılı bir şekilde yüklense bile,kalkıştan sonra sürüş mükemmelleşiyor.
---------------------------------------------------------------------------------------
207 RC Le Mans + lar : Fiyat,performansı,yol tutuş özellikleri
- ler : Uzun şanzıman oranları,Standart RCden bir farkının olmaması
Test verileri : 0-100km: 7.4sn
: 0-130km: 11.7sn
: 0-400m : 15.0 sn
: 60-100km : 6.2 sn (4.vites)
: 80-120km : 9.6sn
: Son hız : 220 km
Ağırlık : 1281 kg
Sonuç : Oldukça iddialı fiyatı karşısında yüksek donanım,yeterli performans ve konfor sunan 207 RC,günümüzün en iddialı kücük hatchlerinden biri.Ödüllü motoru aldıgı güçle , bir anda içinizdeki cocugu ortaya çıkaran,eğlenceli sürüşlere imkan tanıyan yapısı ile herkesi kendine hayran bırakabilir,ancak görsellikte ne yazikki standart modele göre büyük bir farklılık sunamıyor.
---------------------------------------------------------------------------------------
Kağıt üzerinde 207 RC önde görünüyor.Teknik verileri gerçekten iyi...Fiyat olarak da çok iyi,aslında 207 de çok çok iyi bir seçim , modlamayı da düşündüğüne göre , opcyi tavsiye etsem de yine, ben 207 RC al diyorum :) Açıkçası gerçekten çok zor bir karar yahu :) 207GT denemiştim,ancak RC hakkında ciddi anlamda hiç fikrim yok.
Fakat mantıklı olan şu an tabiki ucuz , ve kağıt üstünde performansı fazla olanı almaktır :) Ancak opc'nin dış görünüm ve kalitesi de bence tartışılamaz rc ile.
Söylediğim gibi RC alacaksan,Le Mans almanı öneririm.
Sonuclari tartisilsada...Yapilan bir Test..
http://img228.imageshack.us/img228/6718/opc2.jpg
http://www.autoreview.ru/archive/2008/12/focusst_coopers_corsaopc_207rc_cliors/_A1V2081_750.jpg
Sonuç : Bir süper kahraman olmak hiç kolay değil.Ailesinin en güçlü ve en karakterli görünümüne sahip olan Corsa opc için de durum aynen böyle.Süper kahraman olmakla beraber,tasarım ve sundugu güç sayesinde de yolların asil çocugu.İlk kalkışlar sırasında akslara ve tekerleklere biraz abartılı bir şekilde yüklense bile,kalkıştan sonra sürüş mükemmelleşiyor.
Sonuç : Oldukça iddialı fiyatı karşısında yüksek donanım,yeterli performans ve konfor sunan 207 RC,günümüzün en iddialı kücük hatchlerinden biri.Ödüllü motoru aldıgı güçle , bir anda içinizdeki cocugu ortaya çıkaran,eğlenceli sürüşlere imkan tanıyan yapısı ile herkesi kendine hayran bırakabilir,ancak görsellikte ne yazikki standart modele göre büyük bir farklılık sunamıyor.
Kağıt üzerinde 207 RC önde görünüyor.Teknik verileri gerçekten iyi...Fiyat olarak da çok iyi,aslında 207 de çok çok iyi bir seçim , modlamayı da düşündüğüne göre , opcyi tavsiye etsem de yine, ben 207 RC al diyorum :) Açıkçası gerçekten çok zor bir karar yahu :) 207GT denemiştim,ancak RC hakkında ciddi anlamda hiç fikrim yok.
Fakat mantıklı olan şu an tabiki ucuz , ve kağıt üstünde performansı fazla olanı almaktır :) Ancak opc'nin dış görünüm ve kalitesi de bence tartışılamaz rc ile.
:icon_tup::icon_tup::)
rc le mans parasına göre çok iyi bi seçenek ama peugeot ve bayii stoklarında tükenmiş durumda.
Benim ruhsatda 1278 kg yaziyor..
Evet araç siyah ve 2008 model, ona extra bir indirim yapabileceklerini söylediler. Bu kadar süredir satılmaması şaşırtıcı...
emretorlak
27-03-2009, 14:57
Erden sonuçları tartışılır dediğin test varya bence tartışmaya bile gerek yok.Hayatımda gördüğüm en saçma test:)
Daha önce de vermiştin bu test verilerini. Senin aracının hızlanması 8 saniye mi yani? Tahmin ediyorum MCS ile RC motorlarının aynı olmadığını ispatlamak için sürekli bu testi gündeme getiriyorsun ama RC ile MSC motorları birebir aynıdır(şanzımanları farklıdır).Hatta 207GT motoru da bu motorun ehlileştirilmiş halidir.Sana şöyle söyliyim MCS için kullanılan ALTA filtre kiti GT'ye bile birebir uymaktadır.
MCS ile RC arasındaki bu hızlanma farkı tamamen fason bi veridir.Bu konu hakkında daha da bişey demicem sıkıldım artık:) 0,8 sn. farkın arasına tır sokarım ben tır:)Mantıksız...Hatta RC GTden bile yavaşmış:D
Selam.Konuyu yeni gördüm,kusura bakmayın... RC ile OPC arasında kaldıysan,tabiki opc öneririm.(Aslında önermem,az sayıda olması çok hoşuma gidiyor :P )
Öncelikle gitmiyor,veya yol tutusu iyi değil gibi yorumlara pek aldırma.Yol tutusu 207 RC den cok daha iyi bir kere.Gidiş olarak nasıl ikna edebilirim bilmiyorum sizleri,ancak bildiğiniz üzere hem nürburgring pist rekorunu kırdı,hemde 1.6T makinalar içinde şu an kabul edilen en hızlı araç.
Kağıtsal verileri geçtiğimizde,benim gördüklerimi söyliyeyim.Kötü yanlarından başlarsak,evet kabin içinde çok fazla ses var.Sürekli birşeylerin sesleri geliyor,tak tuk şeklinde.Süspansiyonlar cok sert.Her engebeyi hissediyorsun,yay takılmış gibi araç.gerçi bu kimisi için iyi bir özellik olabilir.En büyük negatif yanı ise,aktarma.Yani gücün yola aktarımı.Belki bu sebepten dolayı gitmiyor imajı yaratıyordur.Sürekli patinaj halinde araç kalkışlarda,192 hp biraz fazla gelmiş gibi.Ancak yola tutunduktan sonra roket gibi gerçekten :) Bu sorunu da Quaife'in Z16LER için cıkan LSD ile çözebilirsin tabi.
Diğer bir mesele de,ingilteredeki opclerin bazılarında yaşanan piston sorunları.Orjinal,veya remapli bazı opclerin,sürekli 4. pistonlarını kırdıkları anlatılıyor.Nedeninini bilemiyorum ancak.
Artı olarak,bence cok az sayıda olması,özel yapan şey aracı. Türkiyede taş çatlasa 15 tane vardır..Rengi,malzeme kalitesi,koltuklar,iç mekan vs. herşey harika bence.
Performans konusunda da çoğu rakibinden önde olduguna eminim.Çünkü gerçekten gidiyor...
RC konusunda birşey diyemeyeceğim,dıştan gördüğüm kadarıyla opc kadar güzel bir araç.Kokpit biraz sade dursa da fena değil gibi.Performans olarak bilemiyorum,ancak okudugum yorumların cogunda yol tutus problemleri vardı.
Modifiye olayına gelince,opc'nin parçalarını TR de bulmak,RC kadar kolay olmayacaktır..Chip,intercooler ve egzoz ile 240 250 hpleri bulabilirsin kolayca.
İngilterede bir sürü parçası çıkmış durumda,ve orada 270,300 hplik opcler var.Ayrıca youtube'da aratırsan,monster tuning opc olarak,363 hp lik bir tane de mevcut.
Dediğim gibi RC konusunda yorum yapamayacağım.Fiyat açısından RC çok daha makul,ve performans olarak opcye çok yakın görünüyor.Bu yönden RC düşünülebilir.Eğer RC alacaksan Le-Mans al bari,farklı olsun.
Ancak diğer tüm yönlerden OPCyi kesinlikle tavsiye ederim...Yalnız opc 3 ay gibi bir sürede geliyor dediğiniz gibi,ve geldiği zaman ötv kalkmış olur ise fiyat cok tuzluya mal olacaktır.
Aydınlatıcı olmuştur umarım,uykulu uykulu yazdıgım için atladıklarım olabilir.
Edit: Bu arada dün MCS 'si olan bir arkadaş söylemişti,207 RC MCS ile bir değilmiş motor performans olarak.Çok gerisinde kalıyormuş,çünkü şanzıman oranları kötüymüş..Onun yalancısıyım.
Bu arada açıklayıcı olabileceğini düşündüğüm bir video:
http://www.youtube.com/watch?v=LmiZTQ2zyVY
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Emin olun çok yardımcı oldu. 3 ay gibi bir süre beklememe gerek yok çünkü elimde ÖTV muafiyet raporu var, yani aldığım hiçbir araçta(1600cc ve altı) ötv ve kdv ödemiyorum. Aracın çıplak fiyatına alıyorum. Nitekim 207 Rc Le mans 23450 lira Corsa OPC 26750 lira gibi bir rakama geliyor bana.
muhafiyet raporu dediğiniz belge nedir açıklarmısınız?
fiyatlar ciddi düsük...
ikisi bile alınabilir...
emretorlak
27-03-2009, 15:07
Evet araç siyah ve 2008 model, ona extra bir indirim yapabileceklerini söylediler. Bu kadar süredir satılmaması şaşırtıcı...
Beter olsunlar:D
Ben o araç için çok pazarlık yaptım.Hatta cep telefonum ile çektiğim videosu hala evimdeki bilgisayarda durur.Dedim bakım 207GT'nin fiyatı bu.Kaldıki 207GT daha fazla talep görüyor.Sizin fiyatınız yüksek kalıyor satamazsınız dedim.Fiyatı bir miktar daha aşağıya çekmelerini rica ettim.Çekmediler.
Ellerinde patlamış:D
Erden sonuçları tartışılır dediğin test varya bence tartışmaya bile gerek yok.Hayatımda gördüğüm en saçma test:)
Daha önce de vermiştin bu test verilerini. Senin aracının hızlanması 8 saniye mi yani? Tahmin ediyorum MCS ile RC motorlarının aynı olmadığını ispatlamak için sürekli bu testi gündeme getiriyorsun ama RC ile MSC motorları birebir aynıdır(şanzımanları farklıdır).Hatta 207GT motoru da bu motorun ehlileştirilmiş halidir.Sana şöyle söyliyim MCS için kullanılan ALTA filtre kiti GT'ye bile birebir uymaktadır.
MCS ile RC arasındaki bu hızlanma farkı tamamen fason bi veridir.Bu konu hakkında daha da bişey demicem sıkıldım artık:) 0,8 sn. farkın arasına tır sokarım ben tır:)Mantıksız...Hatta RC GTden bile yavaşmış:D
Sonucta burada yapilan test. Bu test sonuclarini daha once verdigim yerdede yazdim. Ben olsam GT alirim diye.
RC ile MSC motorlari ayni olabilir bu konuda cok fazla bilgim yok. Tartismayacagim.
GSI icin tekrar yaziyorum. Corsa Vanla ayni...Hic bir ozelligi olmayan bir arac....
RC ve OPC icinde yazdim Bence ikiside iyi giden araclar. Tercih kisisel zevkleri bakiyor.
Burada bulursam bir RC denerim..
BU TEST ICIN DAHAONCE YAZDIGIM..
Corsanin 7.2 olmasi gerekiyor.
Sonucta gercek ve baya ayrintili bir testin sonuclari. Soferden veya arabadan kaynaklanabilir.
Arabalar Derginin buldugu gunluk hayatda kullanilan arabalar.
Bayini veya fabrikanin arabalari degil...
28-03-2009, 00:00
Şu ana kadar okudugum ve izlediğim tüm testlerde opc ve clio RS hep ilk sıradalar.MCS bunların gerisinde ,arada birkaç araç daha var.MCSyi geçen opcnin RC karşısında fazlasıyla şanslı oldugunu düşünüyorum.Kağıt üstündekiler ne derse desin bence tersi olacaktır yolda.Tabiki en temizi denemek.Önümüzdeki aylarda yapılacak olan time trial'da çıkma şansım olursa RC ile denenmiş olacaktır opc.Bir de roll ayarlamaya çalişiyorum.
İbocum OPC alıosun keyfine bakıosun ;) İstediğin güçleride alıosun :D
OPC 6 vites...
RC 5 vites...
OPC 2. vitesde 100km gormuyor. 3 vitese atmak zorunda kaliyorsunuz. 0/100 icin buda zaman kaybi yapiyir.
Tahminin RC 2. vitesde 100km goruyordur.
Silverbullet
28-03-2009, 22:53
opc az olan bi model gidisi 2sininde güzel ama opcnin tipide daha bi kaliteli duruo bna göre ben opc tercih ederdim mumkunse mavi ama okadr ucuz alabiliosan 2sinide al bi arkın dedgi gbi:D:D bide nasıl ole ucuza alıosun o dedgn belge nasıl alınıo nasıl bisi hele bi annat bizede da merak ettim cok valla bizde alabilirmiyiz ole bi belge falan dostum aydınlat bizi:D:D
Corsa opc düzlük performansında 207 rc den bikaç gömlek üstün. 0-110 fabrika verisi yakın durabilir ama testlerde opc rc leri çıtır çıtır yedi. aynı şekilde opc clio rs ten de hızlı düzde.
28-03-2009, 23:42
He bu arada Erden sende de var mı bilmiyorum,ancak ingiltere de birkaç yerde okumuştum bu şikayeti ,benim araçta da var ne yazıkki.:
Yan aynalar ve tamponların hava girişlerinin oldugu yerdeki boyalar,bir süre sonra çatlamaya başladı...Yan aynalar şu an çatlak dolu mesela...
2. olarak da marşpiyerlerin yapışkan bölümleri atmış,araç ile arasında boşluk var...
Bende boyle bir problem yok..Sonradan duzeltmis olabilirler.
He bu arada Erden sende de var mı bilmiyorum,ancak ingiltere de birkaç yerde okumuştum bu şikayeti ,benim araçta da var ne yazıkki.:
Yan aynalar ve tamponların hava girişlerinin oldugu yerdeki boyalar,bir süre sonra çatlamaya başladı...Yan aynalar şu an çatlak dolu mesela...
2. olarak da marşpiyerlerin yapışkan bölümleri atmış,araç ile arasında boşluk var...
opc nin 400 mt verisinde hata var gibi 16 sn cok uzun ..
rc icin de 15 sn cok iddalı agırlık / guc oranına gore ..
ikiside bence 15,2 - 15,4 aralıgında gecerler normal sartlar altında 400 mt yi ..
30-03-2009, 13:16
Bende boyle bir problem yok..Sonradan duzeltmis olabilirler.
Kaç kmde senin arac abicm?
Benim 8000 kmde..Sadece ilk hafta 3000 km.. kalani 7 ayda.
Ben cok kullanmiyorum Emre..
Evle is arasi 5 dakika olunca...Hafta ici yatiyor gibi ..
muhafiyet raporu dediğiniz belge nedir açıklarmısınız?
fiyatlar ciddi düsük...
ikisi bile alınabilir...
Hocam engelli raporu ile alıyorum aracı. 1600 cc ve altındaki (araçların türü ne olursa olsun) araçlarda kdv ve ötv ödemiyorum. 5 yıl süre ile vergi vermiyorum. 5 yıl süre ile aracı satamıyorum. Aracı kullanabilecek kişi sayısı 3 ile sınırlandırılmış olduğundan kasko fiyatı da çok daha düşük oluyor. İkisini de alma gibi bir imkanım yok henüz.
İbocum OPC alıosun keyfine bakıosun ;) İstediğin güçleride alıosun :D
Kanka valla haklısın :)
Evet arkadaşlar OPC de karar kıldım. Allah nasip eder ve bir aksilik çıkmazsa düşüncem bu yönde. İlk olarak GTI'ın satılması lazım. Fikirlerini benimle paylaşan herkese buradan teşekkür ediyorum. Şimdi bende ankette oy kullanayım bakalım TT halkı ankette kimden yanaymış...
Hocam engelli raporu ile alıyorum aracı. 1600 cc ve altındaki (araçların türü ne olursa olsun) araçlarda kdv ve ötv ödemiyorum. 5 yıl süre ile vergi vermiyorum. 5 yıl süre ile aracı satamıyorum. Aracı kullanabilecek kişi sayısı 3 ile sınırlandırılmış olduğundan kasko fiyatı da çok daha düşük oluyor. İkisini de alma gibi bir imkanım yok henüz.
anladım...
tesekkür ederim...hayırlısı olsun ikiside ideal....
30-03-2009, 22:11
Benim 8000 kmde..Sadece ilk hafta 3000 km.. kalani 7 ayda.
Ben cok kullanmiyorum Emre..
Evle is arasi 5 dakika olunca...Hafta ici yatiyor gibi ..
O zaman olmaması normal tabiki :D
---
Bugün RCye binmek nasip oldu...Gerçekten güzel araba,opcyi aratmıyor diyebilirim..Tabiki görünüş olarak zevkler ve renkler meselesi.. Kokpit biraz sade geldi o kadar.Performans olarak iyi gibi,ancak opc daha hızlı gibi geldi.Aynı yolda opc ile 220 gördüğüm yerde bunda 210 civarı görebildik arkadaşımla.Yol tutuşu kötü değil,yeterli..Bir eksik yanı da ESP off olmaması...Özellikle kalkışlarda iyi araç.Opc gibi çekiş problemi yaşamıyor.Hızlanma değeri de hemen hemen aynı gibi.Onun dışında bahsedebileceğim kötü bir yanı yok..opc ile arasında da dağlar kadar fark yok...Gerçekten tercih edilebilecek bir araba..
O zaman olmaması normal tabiki :D
---
Bir eksik yanı da ESP off olmaması...
RC'lerde ESP kapatılıyor, GT'lerde ESP kapatılamıyor ;)
31-03-2009, 19:57
RC'lerde ESP kapatılıyor, GT'lerde ESP kapatılamıyor ;)
Hımmmm iyimiş o zaman..Düğme gibi birşey varmı RC de ben dikkat etmedim ona??
Evet klimanın altında bi tuş ile kapatılıyor. GT'lerde de kapatılıyor ama 50km den sonra otomatik olarak acılıyor yanlıs bilmiyorsam. RC de böle bi sacmalık yok :)
emretorlak
14-04-2009, 11:10
Evet klimanın altında bi tuş ile kapatılıyor. GT'lerde de kapatılıyor ama 50km den sonra otomatik olarak acılıyor yanlıs bilmiyorsam. RC de böle bi sacmalık yok :)
GT ler sahiplerini tehlikeye atmayacak kadar çok seviyor:D