Orijinalini görmek için tıklayınız : TYPE-R & Seat CUPRA R
Arkadaşlar elinizde 40 Bin Tl para olsa 2008 SeaT Cupra R mı yoksa 2003 Honda TYPER mı Alırdınız :soru:
Not : iki aracıda önünüze koydular hangisini seçerdiniz para kızmını ciddiye almayın ....
40 a ikisinide bulabildiğimi düşünün ...
http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2006/07/cupra-1.jpg
http://www.araba-resimleri.net/data/media/33/Type_R.jpg
yaaa bırak :) silin başlığı ne gerek var olm.. kan çıkar bu başlıktan :)
yaaa bırak :) silin başlığı ne gerek var olm :)
Merak ediyorum yaw ala ala ....
40bine Cupra nerde?
En ucuz 52.5 var ilanlarda...
Jam da Joker
26-03-2009, 04:31
http://www.sahibinden.com/arac_ilk_sahibinden_1_4_polo-56WQQaXQQ13222268WQQpXQQdisplayitem
Ben olsam bunu alırım geriye kalan 25.000 lirayada yüklerim sport modda gazlarım :D
Oldugundan degilde olursa diye kiyaslayin diyor sanirim
40bine Cupra nerde?
En ucuz 52.5 var ilanlarda...
vaar diyelim karıştırma yavuz orasını ;)
iki araba koysalar onune ya bu ya bu deseler hangisini alırdın amaç onu örenmek merakım kabardı gece gece :D
http://www.sahibinden.com/arac_ilk_sahibinden_1_4_polo-56WQQaXQQ13222268WQQpXQQdisplayitem
Ben olsam bunu alırım geriye kalan 25.000 lirayada yüklerim sport modda gazlarım :D
tutmadı bu düz vites otomatik olması lazımdı ....
Cupra derim, chip ve egsozla 330hp olması en büyük etken :)
Gecen izledigimiz videoda da cok iyi gidiyordu ;)
500nm :eek:
Dorse mi cekicez :D
Jam da Joker
26-03-2009, 04:46
345hp 500nm tork:)
Adam beygir ve torka kitlenmiş durumda dış güzellik dizayn falan hiçbir önemi yok :Deli:
Adam beygir ve torka kitlenmiş durumda dış güzellik dizayn falan hiçbir önemi yok :Deli:
http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2006/07/cupra-1.jpg
http://www.araba-resimleri.net/data/media/33/Type_R.jpg
cupra daha yeni model
güzel bi güç verisi var
bence dş görünümüde daha güzel
tercihim kesinlikle cupra olurdu ...
Cupra daha yeni daha iyi yol tutuyo daha performanslı
Dış güzellik derken type r daha güzel demek istemedin galba demii:D
Bu arada lütfen cupra diyelim cupra r bir önceki kasa.
GKS TypeR
26-03-2009, 08:33
2008 cupra 2008 typer ile karşılaştırılsaydı kesinlikle 2008 typer derdim zaten alırkende öle yaptım :D
ama 2008 cupra 2003 typer mı diyosanız kesinlikle 2008cupra derim
cupra guzel yuruyen araba :)
emretorlak
26-03-2009, 08:38
Cupra daha yakışıklı,daha yeni,daha güçlü... Ama 2008 modeli 40000 TL ye satacak adam var mı bilmem:)
Gerçekçi yaklaşırsak aradaki fiyat farkından dolayı Type-R tercihim olabilirdi.
mertacar
26-03-2009, 08:42
cupra iyidir..
peki 2002-2003 model cupra r mı ( o yıllarda varmı bilmiyorum eski kasa cupra r da diyebiliriz ) yoksa 2008 Typer mı ?
ikisninde aynı para oldugunu yani 25-30 lira civarı oldugunu varsayarsak...
40 milyara artık 2005 CTR alınır... ikisini de sıfır almak mı dersen Cupra derim...
maxpower
26-03-2009, 09:00
cupra daha yeni model
güzel bi güç verisi var
bence dş görünümüde daha güzel
tercihim kesinlikle cupra olurdu ...
bende cupra derim, nedenleri bu şekilde sayılabilir
tigervts
26-03-2009, 09:23
Cupra tabiki nasıl soru bu
Tabiki 2008 arabayı alırım.
Ferhat_V
26-03-2009, 10:00
cupranın gözümde leondan farkı yok eski olsun CTR olsun derim..
biri 2. el eski daha güçsüz diğeri yeni model daha güçlü..ama 2005 ctr denseydi yada ep3 kasalarda "07 "08 üretim olsaydı kesinlikle ctr daha çok tercih edilirdi..
cupra alırım tabikide
bir tanesinde teyp bile yok
cok sacma olmuş konu bence
bu iki aracı alırken nelere göre alıcaksın yazmamışsın
arada 5 sene, performans , güvenlik her birşeyin farkı var, tabiki cupra ..
biri 2003 diğeri 2008 herşeyden önce...ufak değişimlerle büyük güç alınabiliyor,şekli de güzel..benim de tercihim cupra olurdu..
ikiside 2008 olsa bile yine cupra
Eray Yümsel
26-03-2009, 11:46
forum ezdi 32 kişi cupra demiş :D hahaha
typr ıda turbola, chiple , egsozlayın bakalım performansta hangini sececeksınız herzaman typr herzmaan honda benımde fıkrım bu, bıde mınıks abım demıskı teyp bıle yok honda motordan baska hangı detaya takılmıs kı bu gune kadar typr alan o kadar para verıo bırakta bı tane teyp alıversın
YENILERDE olsa cupra, eskılerını karsılastırsak gene cupra,
yenı ctr eskı cupra dersek o zmn ctr derım yenı olmasından dolayı hersey performans deıl..
_muhaRRem
26-03-2009, 12:05
2.0 FSI 150 hp lik motoru koysak leon cupra ya acaba ep3 ümü alırdınız cupra yımı?? Bence kıyaslama böyle olmalı..Varmı böle başarılı alman motoru..Bence typeR atmosferik harikası bi araçdır.. turboyla her marka istediği gücü çıkarıyor zaten.
Serhat Y.
26-03-2009, 12:26
ben cupra yı tercih ederdim. tasarım ve kullanımdaki konfor olarak cupra daha iyi fakat saf performans olarak bakarsak benzinini koyarım gazlarım dersek type-r alınabilir.
Absinthé
26-03-2009, 12:51
Cupra baya giderli =)
her kosulda her sekılde cupra eskıdede yenıdede kımle karsılasırsa karsılassın yazılım egsoz fıltree gerısı zaten yol tutus konfor sekıl vs.vs.vs zaten aksı olsa honda ya binerdım suan :):D
hee aksama bu konu kalkar sanırım tayyara turbo olsa muhabbetı baaslar tool msnde konusun der ve bır tech konuus daha boylece sona erer :D:D
Jam da Joker
26-03-2009, 13:06
Dış güzellik derken type r daha güzel demek istemedin galba demii:D
Evet aynen öyle dedim.. Zevkler ve renkler tartılışmaz iki arabanında profilden bir resmini al aç bak demek istediğimi belki anlarsın..
Tercihim cupra olsaydi eğer halen aklimin bir köşesinde yürümese bile o bi CTR der dururdum :)
herkes cupra alsin,ctr'lerin fiyatları düşsün, bu sayede belki bende bi 04-05 bi ctr sahibi olabilirim :D :D
cuprada şekilmi var ya (hem eski hem yenide) peh bırakın allah aşkına Her yönüyle CTR diyorum...Turbo araçlara kafa tutabiliyoda ;)
Yeni cupra kendini pek belli etmiyo bana göre standart bi leondan ayırt etmek farksız.Aynı şekilde eskiyide...
TypeR gerek tek kapı oluşu gerek spoileri tamponları bakışıyla yazılarıyla koltuklarıyla herşeyiyle belli ediyor asabiyetini.. ;)
gayet güzel araba :ofk:
emresener
26-03-2009, 13:13
cuprada şekilmi var ya (hem eski hem yenide) peh bırakın allah aşkına Her yönüyle CTR diyorum...Turbo araçlara kafa tutabiliyoda ;)
Yeni cupra kendini pek belli etmiyo bana göre standart bi leondan ayırt etmek farksız.Aynı şekilde eskiyide...
TypeR gerek tek kapı oluşu gerek spoileri tamponları bakışıyla yazılarıyla koltuklarıyla herşeyiyle belli ediyor asabiyetini.. ;)
:icon_tup::icon_tup:
zaten leonların hepsi Cupra tamponla çıkmaya başladı galeriden :D yolda bi çok leon cupra tamponu yada o şekilsiz ABt kiti ile gezio
fn2-cupra arasına olsa baya bi düşünürdüm içine bindiğimde hangisi açarsa beni onu alırdım
ama eski typera göre tabiki yeni cupra
_muhaRRem
26-03-2009, 13:14
leonları istediin kadar alçat çok yüksek yapısı var arabanın..
Ahmetfikri
26-03-2009, 13:16
alıp modlancaksa turbolancaksa ctr ii ama standarttan ii giden 4kapılı cupranın rakibi kim var
kaan aynı anda 1.6yla cuprayı yanyana gördünmü :heyoo:
alıp modlancaksa turbolancaksa ctr ii ama standarttan ii giden 4kapılı cupranın rakibi kim var
kaan aynı anda 1.6yla cuprayı yanyana gördünmü :heyoo:
ahmet onlar bizim bakış açımız ama dışardan bi insan baktımı ayıramaz onuda düşün Type-R a herkez bakıyo ama ;)
Bu arada 4 kapı dersen iş değişir olm 4 kapıda cupranın çok güzel rakipleri var STi Ve Evo :heyoo:
fn de olsa karsıda cupra & ep olsada cupra & eski cuprayla ep olsa yine cupra :D
Ahmetfikri
26-03-2009, 13:20
ahmet onlar bizim bakış açımız ama dışardan bi insan baktımı ayıramaz onuda düşün Type-R a herkez bakıyo ama ;)
Bu arada 4 kapı dersen iş değişir olm 4 kapıda cupranın çok güzel rakipleri var STi Ve Evo :heyoo:
kaan civic sportta bakıyo insanlar
HB olarak 4kapılı demek istemiştim:D
Jam da Joker
26-03-2009, 13:22
Amma Cupra beğenen varmışta haberimiz yokmuş :D
Görünüşü sizede ay çekirdeği gibi gelmiyomu :D
kaan civic sportta bakıyo insanlar
HB olarak 4kapılı demek istemiştim:D
walal civic sportla gezmedim için bilmiorm pek bakanı görmedim :)
New STi hb biliosun :heyoo:
bende bişeye benzetiodum diodum ama meğersem oymuş:D:D:D:D:hahaha::hahaha:
aramızda ne typeR fanatikleri varmışta haberimiz yokmuş...
milletin arabası için ay çekirdeği diyemezsin ayıptır...
sen al kendine typer sonra yazarsın uçuyo kaçıyo çok güzel araba vs..vs.. die ...
cupra yerıne leon fr olsa 200luk, fn2yı alırdım,fn2 baya guzel ama yenı leonda kotu deıl;)
nightkids_han
26-03-2009, 13:50
cupra iyidirrr ;)
nightkids_han
26-03-2009, 13:50
sen al kendine typer sonra yazarsın uçuyo kaçıyo çok güzel araba vs..vs.. die ...
:icon_tup:
ayranı yok ıcmeye traktorle gıdıyonuz sıc.... ya ;) ortaya yazdım alınmasın kımse
erkin006
26-03-2009, 13:54
leonun sac kalınlığı,sağlamlığı,verdiği güven hissi yeter.
gitmeye gidiyor ikiside hangisi duruyor ona bakmak lazım.
BKaya35i
26-03-2009, 14:25
Atmosferik olması, devir çevirme isteği, atmosferik olarak yapılan mod. lara iyi cevap vermesi, o kadar hor kullanımlara rağmen sorunsuz oluşu, genel olarak diğer rakibine göre daha bir pist aracı gibi duruşu artı rakibine göre daha ruh sahibi bi araç olması nedeniyle Type-R diyorum.2003-04-05 farketmez temiz olması yeterli benim için.
Cupra daha hızlı olabilir ama herşey hız demek değildir.Cupra'nın Type-R'dan daha performanslı olması bazı şeyleri değiştiremiyor mağalesef.
Anlamsız bir karşılaştırma olmuş.. Neden aradaki fiyat farkını görmezden geliyoruz onu anlamadım..
Aradaki 18-20 bin liralık farkı ve 5-6 yaş model fakını görmezden gelip , aynı para olsa hangisini alırsınız diye sorulmuş. Çoğunluk tabi ki cupra diyecek . hem yeni model olması hem de yaklaşık malzeme kullanımından kaynaklanana 18 bin lira daha pahalı bi araç...
gerçekçi olalım... öyle aynı para olsalar la , keşkelerle kıyaslama yapmak ne derece doğru.. cupra nın 40 lara bulunabilmesi 4 sene var .. o zaman a kadar ohoo
tekrar soruyorum :)
25-30 liraya eski kasa cupra mı yoksa fn2 typer mı ?
şimdi fanatik honda cı diyenler çıkacaktır. Alakası yok canımız isterse basarız parayı cupra yada bineriz. önceki mesajlamız da begendiğimizi söylemişiz zaten.
Anlamsız bir karşılaştırma olmuş.. Neden aradaki fiyat farkını görmezden geliyoruz onu anlamadım..
Aradaki 18-20 bin liralık farkı ve 5-6 yaş model fakını görmezden gelip , aynı para olsa hangisini alırsınız diye sorulmuş. Çoğunluk tabi ki cupra diyecek . hem yeni model olması hem de yaklaşık malzeme kullanımından kaynaklanana 18 bin lira daha pahalı bi araç...
gerçekçi olalım... öyle aynı para olsalar la , keşkelerle kıyaslama yapmak ne derece doğru.. cupra nın 40 lara bulunabilmesi 4 sene var .. o zaman a kadar ohoo
şimdi fanatik honda cı diyenler çıkacaktır. Alakası yok canımız isterse basarız parayı cupra yada bineriz. önceki mesajlamız da begendiğimizi söylemişiz zaten.
Tolgacım, konu 40 liraya olsa 2003 type-r mı 3008 cupramı konusu gördüğün gibi, saptırmayalım konuyu :) Var farzedin ona göre yorum yapın :)
Eski Cupra & Yeni TypeR karşılaştırmasında ben cupra derim:)
Ama ep3 TypeR & Yeni Cupra denirse cupra daha mantıklı ama ben yinede ep3 derim:D
40 a da var ki soruyorum ... (3 aşağı 5 yukarı tabi iki araç içinde ...)
Tolgacım, konu 40 liraya 2003 type-r mı 3008 cupramı konusu gördüğün gibi, saptırmayalım konuyu :) Var farzedin 3 aşağı 5 yukarı o rakamlara iki araçta, bilindik bir araç değil sadece. Başka biri bulmak istese bulamaz o fiyata zaten. Konu bi arkadaşımızın karar vermesi için açıldı sanırım :)
Oytun 3008 cupra desene baştan .. uzay cupra sı tabiki bende onu tercih ederim :D
BMK TypeR
26-03-2009, 14:49
Bugra bence yenı cuprayla jdm fd2 typer karsılatırsak nasıl olurdu acaba bıde mugen olsun 260hp mugen rr ahahaha agırmı gelır yoksa cupraya mugen rr
ben istanbuldakı sarı cuprayla(280) denemek ıstıyorum sahıbı kabul ederse, bende 115kg yum 35kg agırlık attım arabadan 80kg dusunun benı:) toda heders, aem cai egsoz mugen beyın var arabamı mera kedıyorum(arabam 230hp) banada bı tır boyu acıcakmı? acaba
nightkids_han
26-03-2009, 14:54
aslında fn2 ile kıyaslamak lazım !
Bugra bence yenı cuprayla jdm fd2 typer karsılatırsak nasıl olurdu acaba bıde mugen olsun 260hp mugen rr ahahaha agırmı gelır yoksa cupraya mugen rr
ben istanbuldakı sarı cuprayla(280) denemek ıstıyorum sahıbı kabul ederse, bende 115kg yum 35kg agırlık attım arabadan 80kg dusunun benı:) toda heders, aem cai egsoz mugen beyın var arabamı mera kedıyorum(arabam 230hp) banada bı tır boyu acıcakmı? acaba
izmirdeki çuprayla denemeye varmısın ?
Sarı cupra unitronic stage 2 chip yaparsa gene denermisin ?
şuan sarı cupranın verimsiz olduğunu düşünüyorum daha doğrusu gitmesi gerektiği kadar gitmediğini ...
duyduğuma göre sahibi yakında chip yapıcakmış ozaman kabul ederse denersiniz görürüz gaddar reşom tır mı kamyonmu :D
emretorlak
26-03-2009, 15:04
Bırakın bu komik lafları.Cupra'nın dizaynında ne varmış?
ep3'ün ilk çıktığı zamanlardaki yorumlar ne çabuk unutuldu.Herkez yarış dolmuşu diyordu:) Şimdi gözümüz alıştı estetiklik kazandı da o kadar da uzağa gitmedi.
resıt sarı cuprayla denemesın bence yazık sarıya oyle soyleyım sıze... resıtın arabasını denedık nasıl gıttıgınıde gorduk...
edo typer
26-03-2009, 15:04
şuan sarı cupranın verimsiz olduğunu düşünüyorum daha doğrusu gitmesi gerektiği kadar gitmediğini ...
duyduğuma göre sahibi yakında chip yapıcakmış ozaman kabul ederse denersiniz görürüz gaddar reşom tır mı kamyonmu :D
ben denerım kankam...benle dener mı? cupraya ne varsa koysunlar;) aynı sartlar altında hıc bır zmn ctryı gecemez;) ust kapak cok alakasız sen daha ıı bılırsın;) ama alcam standart bıncem dersen 2008 model olmasıda cabası aynı paraya cupra alınır..ama bendekı tutku ben ctr aldım,ıstedıgım anda gıdıp cupra alabılırım ALLAH a cok sukur..ama saolun ben almıyım;)
bu arada bı arac 7 tane sıbop egmesıne ragmen bole gıdıyosa helal olsun..kapakcımı ızmırde herkes bılır..gıdıp bı baksınlar;)
ef186... ızmırdekı sarı cupra ve s3 ER typerla denesın 2 haftaya ...
ben varım her zaman denemeye new cupralarla :) ...
ben denerım kankam...benle dener mı? cupraya ne varsa koysunlar;) aynı sartlar altında hıc bır zmn ctryı gecemez;) ust kapak cok alakasız sen daha ıı bılırsın;) ama alcam standart bıncem dersen 2008 model olmasıda cabası aynı paraya cupra alınır..ama bendekı tutku ben ctr aldım,ıstedıgım anda gıdıp cupra alabılırım ALLAH a cok sukur..ama saolun ben almıyım;)
bu arada bı arac 7 tane sıbop egmesıne ragmen bole gıdıyosa helal olsun..kapakcımı ızmırde herkes bılır..gıdıp bı baksınlar;)
araba tutuk dıyodunda ınanmıyodum ;)
BMK TypeR
26-03-2009, 15:08
ben bılmem kendısı suan stok typer gecemeyıcegını ıdea edıyodu fark olur denıyodu bu halıyle deneyelım bende mugen beyını satıyorum k-pro alcam ozamanda ultrasyonıc mı neyse o chıp yapar denerız:hahaha::hahaha:
edo typer
26-03-2009, 15:09
araba tutuk dıyodunda ınanmıyodum ;)
3 u oldugu yerde bıtırmeyen arabayı sewmem ızmır asfaltında:D
suan pısmanım sartları esıtlemeye gerek yokmus..ısteyn olursa greddy kıtı aldıgım rakama verırım;) ptesı kdr ısteyen hbr versın..atmosferık ep3 ızlerız bıraz daha;)
Bu subaplar nasıl eğilmiş. Tahmin varmı ?. Contamı çok inceydi. Yoksa yanlış vites veya çok yüksek devir felan mı çevirdi ?
izmirdeki beyaz cupradan bahsediyorum ben yanlış çupralara gitmesin aklınız ....
izmirdeki beyaz cupradan bahsediyorum ben yanlış çupralara gitmesin aklınız ....
tamam yavru :D 2 3 haftaya denerler :D
edo typer
26-03-2009, 15:13
Bu subaplar nasıl eğilmiş. Tahmin varmı ?. Contamı çok inceydi. Yoksa yanlış vites veya çok yüksek devir felan mı çevirdi ?
conta toda conta dondugum devır 9000..devırden deıl..tımıngı acıl olarak dyno ustunde yaptık ustam yanımda yoktu,dynonun oldugu yerın cıragı sıktı kasnagımı..tahmınen tam sıkmamıs..aracım +1deydı egzos tarafı..gecen kontrol etmek ıcın soktuk -1e gelmıs beynımızden vuurlmusa donduk;) kapagı soktuk hazır sokmusken egzantrıklerı sattık..bu kdr tahmın etmıyoduk ama olan olmus...
ef186... ızmırdekı sarı cupra ve s3 ER typerla denesın 2 haftaya ...
ben varım her zaman denemeye new cupralarla :) ...
Geçmiş olsun yaw üzüldüm şimdi kankam :(
resıt sarı cuprayla denemesın bence yazık sarıya oyle soyleyım sıze... resıtın arabasını denedık nasıl gıttıgınıde gorduk...
Selçuk japoncamı yazdık İzmirdeki beyaz cupra ile denesin diyorum ....
edo typer
26-03-2009, 15:15
ben denerım kankam denıcez ztn paylasırız vıdeoları...;)
ben denerım kankam denıcez ztn paylasırız vıdeoları...;)
oke bende merakıma yenilmemiş olurum hatta bekleyin 2 hafta hepberaber deneriz :D
izmirdeyim ***** nisan 18-19
edo typer
26-03-2009, 15:18
uzulcek bısey yok bugracım:D gayet normal hem ıı oldu ferrea sıbop ıstıyodum sımdı guıdelerı,lastıklerı ıle bırlıkte tam set olarak alıyorum:D aracta kapak onemlıdır..bu yuzden k20 tartısmasızdır..;)
edo typer
26-03-2009, 15:19
oke bende merakıma yenilmemiş olurum hatta bekleyin 2 hafta hepberaber deneriz :D
izmirdeyim ***** nisan 18-19
turbo oluyom yanlız ben:D:D
turbo oluyom yanlız ben:D:D
ooldu gözlerim doldu :D
euhehuhue araba geldi 90 tl ye ne işin var turboyla yaw :D
edo typer
26-03-2009, 15:26
euhehuhue araba geldi 90 tl ye ne işin var turboyla yaw :D
arabamı sewıyom:D neden gozlerın doldu..cuprada da turbo var ya sorun olmaz dıe dusunmustum:D t517 ıle 18g ayarında cupranın bastıgı basıncın yarısını bascam adıl deıl mı:beuj:
Jam da Joker
26-03-2009, 15:29
Ben kimsenin arabası için ay çekirdeği demiyorum saçma sapan konuşup sözlerimi çarpıtma burdaki kimse oturup o arabanın dizaynını çizmedi ben tasarımına benzetme yapıyorum burdaki birisinin arabası için konuşmuyorum bayılıyorum senin bu forumdaki tavırlarına benim hiçbişeye fanatikliğimin olmadığını en iyi senin bilmen lazım beni başkalarıyla karıştırma neyini beğeniyorsam söylerim sana Cupra güzel gelir bana Type-R ın tipi güzel geliyor gayet basit
edo typer
26-03-2009, 15:30
adıl olmaz dıen varsa cvp basıt..ben paraya kıydım turbo aldım..cuprası olanlarda paraya kıysın k20 alıp swap yapsınlar cupraya:D:D nasıl karsılastırmanın cvbı bulundu sanırım;)
arabamı sewıyom:D neden gozlerın doldu..cuprada da turbo var ya sorun olmaz dıe dusunmustum:D t517 ıle 18g ayarında cupranın bastıgı basıncın yarısını bascam adıl deıl mı:beuj:
sen selçuk kankamla çok takıldın belli :D hueuhhueuhe
BMK TypeR
26-03-2009, 15:31
senımı kırcaz bugra ıst gelınce dederız:) 330hp 230hp:hahaha::hahaha:
kanka sarı cupra arkdasınsa deneyelım ayarlayında sonra ben k-pro gecınce yıne denerız bı ben mugen sokmeden merak edıyorum gercekten nasıl olcak
edo typer
26-03-2009, 15:32
sen selçuk kankamla çok takıldın belli :D hueuhhueuhe
keıchı yaw ;) hep selcuk bozdu benı:D
euhehuhue araba geldi 90 tl ye ne işin var turboyla yaw :D 4mılyar harcıyoruz turbo ıcın atmodan sattıklarımızda cabası ;)
keıchı yaw ;) hep selcuk bozdu benı:D
Yok kanka keçi direk bildiğimiz keçi :D
Orjinal sıkıştırma üstüne. :D Adil miş :D
Orjinal sıkıştırma üstüne. :D Adil miş :D orjınalı ustune yarı basınc ama ;)
orjınalı ustune yarı basınc ama ;)
Sıkıştırma önemli ama :) Bide Cupra'nın turbosu ne. Önemli olan biliyosun basınç değil CFM. Ki sıkıştırma var sizin turbo çok çabuk spool eder. K20 kapağı zaten çok verimli spool için bide sıkıştırma ile adaleti iyice bozar. :D
18g ayarında bı turbosu var cupranın bıldıgım. bızımkı ufacık mınnacık bı turbo. greddy t517z bak netten kanka ;) cok deıl yaw 2bınde baslıycak 3bınde dolcak :D
18g ayarında bı turbosu var cupranın bıldıgım. bızımkı ufacık mınnacık bı turbo. greddy t517z bak netten kanka ;) cok deıl yaw 2bınde baslıycak 3bınde dolcak :D
Değilmiş çok canım. Rölantide dolsaymış. :D
Kaçta boşalcak :)
8500e kadar devam spec :D
gerciktirici sürces salyangoza :D
ya bu kadar sacma bir konu daha olmaz daha evvelde yazdım gene yazıyorum
tabiki cupra fanatiklik yapmayın
ayrıca bir arkadaş bana laf atmış
typerda teyp yok demişim ona da cok güldüm güzelim benim aracımda konsol yok sen neden bahsediyorsun
mantık konuşsun cupra tabikide 2008 model donanım full 4 kapılı aile arabası orjinalden turbo daha iyi gitsin istiyorsan biraz para harcarsın turbo enjektor büyütürsün yoluna devam edersin
ayrıca herkes honda motoru honda motoru diyorda hiçmi yok kırılan honda bir dünya var
1.8T lerde cok iyi motorlardır yamana atılmaz onlarda yapılırsa cok iyi gücler cıkartır ama parca temininden dolayı yapılmıyor büyük ihtimal
tolga da bilir RNN nin nasıl yürüdügnü aracta sadece büyük turbo kiti var yazılımla yürüyor arac bence gayet de güsel gidiyor Audi A3
bu yuzden fanatikligi bir kenara bırakalım 2004 - 05 typer yerine 40 milyara varsa 2008 cup*ra alınır ama yoksa eski kasası da alınır leonun
ama tercih meselesi ben giderim 2004 typer alırım asla cupraya para vermem
mantıgım da cupra der ama...
mantıklı ınsanın halı başka oluyor tabi:);)
ekıp toplanmıs yalnız bu arada :):):) ahuhuaahu
ya bu kadar sacma bir konu daha olmaz daha evvelde yazdım gene yazıyorum
tabiki cupra fanatiklik yapmayın
ayrıca bir arkadaş bana laf atmış
typerda teyp yok demişim ona da cok güldüm güzelim benim aracımda konsol yok sen neden bahsediyorsun
mantık konuşsun cupra tabikide 2008 model donanım full 4 kapılı aile arabası orjinalden turbo daha iyi gitsin istiyorsan biraz para harcarsın turbo enjektor büyütürsün yoluna devam edersin
ayrıca herkes honda motoru honda motoru diyorda hiçmi yok kırılan honda bir dünya var
1.8T lerde cok iyi motorlardır yamana atılmaz onlarda yapılırsa cok iyi gücler cıkartır ama parca temininden dolayı yapılmıyor büyük ihtimal
tolga da bilir RNN nin nasıl yürüdügnü aracta sadece büyük turbo kiti var yazılımla yürüyor arac bence gayet de güsel gidiyor Audi A3
bu yuzden fanatikligi bir kenara bırakalım 2004 - 05 typer yerine 40 milyara varsa 2008 cup*ra alınır ama yoksa eski kasası da alınır leonun
ama tercih meselesi ben giderim 2004 typer alırım asla cupraya para vermem
mantıgım da cupra der ama...
:icon_tup:
kesinlikle type-r sesi yeter.. cupra nın sıradan bir leon dan farkı yok ve cok kaba performansa bakmayın her görsel özellikte type-R derim
Shadow_Dancer
27-03-2009, 18:48
Hiç bişe yoksa arada 5 yaş fark var.. Elbette Cupra
Arkadaşlar ben F 430 la bile denerim bu halimle:DÇünkii ben keyif için deniyorum.Reşit arkadaşla nerde nezaman isterse denerim.Hakikaten 230 hp ise keyifli bir deneme olur.Selçuk sen hakikaten fanatik ötesisin buna karar verdim:)Bana yazık olmaz,güzel bir deneme ve keyifli sohbet olur ama sen hala tırı unutamamışsın,kabusun olmuş;)Turbo tayyardan bahsediyorsunuz,dynoda yakın güçler çıksın,aynı kiloya gelinsin ve tayyar 7 binde vites atsın öle deneyin:)Yokuş yukarı olmasın,vites kaçırılmasın ama.Gerçi yokuş aşşa olan videoyuda seyrettim:)
Miniks en güzel yorumu yazmış bnce:icon_tup:
Yeni yazılımı atma fikri hala düşünme aşamasında bende ama eğer atarsam kırmızı ilede denerim.
1.6 leonla cuprayı bir gören arkadaşlar,renk siyah olursa haklısınız ama diğer renklerde eğer arada fark göremiyorsanız en yakın gözlükçüye..:p
40 bine kazsız cupra satan şaşırmış olmalı,2004 cupra r ile kıyaslamak lazım,bence kalite olarak eski kasa cupra r benim kasaya göre daha iii top sport kullanan biri olarak sölüyorum,yeni kasa type r bile olsa heralde gene cupra alırdım,ama kasa fn2 de hoş hakikaten.
edo typer
27-03-2009, 19:16
cupra03 7000de alınan gucler aynı olursa 7000de atarım vıtes sorun deıl..3500de full boost;) cıkan sıbopları sana hedıye olarak gonderıyım om ıle kargo adresını atarbılır mısın?
emretorlak
27-03-2009, 19:37
Zevkler ve renkler tartışılmaz denirya.Hakikaten çok özlü sözmüş.EP3'ü nasıl oluyorda Cupra'dan güzel buluyorlar hayret!! FN2 deseniz neyse... Bir de ansiklopedi bilgisi gibi ha yorumlar.Kesin yani:D Cupra leş canım Anadol'un makyajlanmış hali:)
searock///
27-03-2009, 19:56
cuprayı alırım arkama bıle bakmam :) ben ne honda fanatıgıyım nede seat !!! cupranın tek dez avantajı bence dash ın ozenılerek yapılmaması :( performası cok guzel hele bıde egzoz we chiple 350 hp 500 nm . stock araba gıbı kullanabılırsın :) kasası desen bence butun civiclerden cok ıyı kasası hemde cok :)ben yenı cupra 1 hafta kullandım we cok hosuma gıttı ozellıklede yol tutusu we frenlerı :) oyumuda cupradan yana kullandım :) yazdıklarımdanda acıkca bellı oluyor zaten :)
searock///
27-03-2009, 20:00
Arkadaşlar ben F 430 la bile denerim bu halimle:DÇünkii ben keyif için deniyorum.Reşit arkadaşla nerde nezaman isterse denerim.Hakikaten 230 hp ise keyifli bir deneme olur.Selçuk sen hakikaten fanatik ötesisin buna karar verdim:)Bana yazık olmaz,güzel bir deneme ve keyifli sohbet olur ama sen hala tırı unutamamışsın,kabusun olmuş;)Turbo tayyardan bahsediyorsunuz,dynoda yakın güçler çıksın,aynı kiloya gelinsin ve tayyar 7 binde vites atsın öle deneyin:)Yokuş yukarı olmasın,vites kaçırılmasın ama.Gerçi yokuş aşşa olan videoyuda seyrettim:)
Yeni yazılımı atma fikri hala düşünme aşamasında bende ama eğer atarsam kırmızı ilede denerim.
1.6 leonla cuprayı bir gören arkadaşlar,renk siyah olursa haklısınız ama diğer renklerde eğer arada fark göremiyorsanız en yakın gözlükçüye..:p
40 bine kazsız cupra satan şaşırmış olmalı,2004 cupra r ile kıyaslamak lazım,bence kalite olarak eski kasa cupra r benim kasaya göre daha iii top sport kullanan biri olarak sölüyorum,yeni kasa type r bile olsa heralde gene cupra alırdım,ama kasa fn2 de hoş hakikaten.
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: :icon_tup:SANA KATILIYORUM cupra bence kasasıyla bırcok aracı BOZAR !!! performansını hıoc konusmaya bıle gerek yok bence
cuprayı alırım arkama bıle bakmam :) ben ne honda fanatıgıyım nede seat !!! cupranın tek dez avantajı bence dash ın ozenılerek yapılmaması :( performası cok guzel hele bıde egzoz we chiple 350 hp 500 nm . stock araba gıbı kullanabılırsın :) kasası desen bence butun civiclerden cok ıyı kasası hemde cok :)
Katiliyorum, bence de sunulan kosullarda Cupra daha mantikli..
klavyeden fena atıs yapıyorsun :) face off beklerım
7binde atma mantığı nedir?cidden saçmalşıyorsunuz hakikaten 7binde at hangi viteste olduğuna karış nefes alma yemek yeme bu nedir yaw ?
kaç çeviriyosa orda atsın bunda ne sakınca var type r çevirebiliyorsa cuprada çevirsin ?
chiefkadir
27-03-2009, 22:53
7binde atma mantığı nedir?cidden saçmalşıyorsunuz hakikaten 7binde at hangi viteste olduğuna karış nefes alma yemek yeme bu nedir yaw ?
kaç çeviriyosa orda atsın bunda ne sakınca var type r çevirebiliyorsa cuprada çevirsin ?Hay ağzın bal görsün:)
edo typer
27-03-2009, 22:59
kaç çeviriyosa orda atsın bunda ne sakınca var type r çevirebiliyorsa cuprada çevirsin ?
ne dıolarsa tamam dıoz:D bı deneyelım yeter kı:D
hayır anlamadığım her otomobilin farklılıkları olacaktır elbet maksimum devir sayısı,torku,güç bandı şanzıman oranı aynı hıza gelirsin denersin kim ne avantajı varsa onu sonuna kadar kullanır bu böyledir nasıl cupra chipli vs modlarla muazzam güçlere çıkabiliyorda type rda düşük basınçlı turbo ve daha geniş devir bandı ile avantajlı olacağı yerler olacaktır bunda ne gariplik varki 7binde atılması isteniyor bide ona bakarsanız type r şanzımanı sanırım daha kısa(bakmadım hiç oranlarına) buda dezavantaj aşırı beslemeli bir otomobilde bana göre yada yapısından dolayı torkunun az ıolması gibi
şimdi type r 8500 9000 çevirip geçince geçti sayılmayacakmıki o zaman cuprada chipi söksün n/a type rla denesin bu benzer birşey böyle bir mantıkta:)
3-5 daha koyar s2000 alırım o paraya üstünü acar gezerim siz gazlayın:)
Kesinlikle Type-R ve burada söyle bişey devreye giriyor beklentiler, ben N/A olarak çok daha keyif vereceğini düşünüyorum... bide APEX-i varsa tadından yenmez ;)
emre.aksu
27-03-2009, 23:41
oldu...vtecde acmasın o zaman
ister eski kasa,ister 2008 kasa,isterse yeni kasa cıksın bi ciple 300Hp olsun yinede type-r a deismem.:cool:
cupra dedim ama bildiğim kadarıyla daha pahalı
Rockford
28-03-2009, 00:49
bahsettiginiz paraya 2008 cupra bulunabiliyosa kacırılmaz alınır. Kullanılır begenilmezse satılır aynı paraya 2002 typer nasosa alınır :D
o paralara alınmıyor, arkadaşında dediği gibi muhtemelen 4 sene var o fiyatlara düşmesine :) bugün ceme (jam da joker) 56 000 tl ye aldık tamamen stock 2008 cupra, fn2 ile arasında gelip gitti kısa bir an için ama sonunda cuprayı aldı bugün, gece filtreli typer ve erayın v6 ile denedik.. kabasakal koyar videolarını editleyince :)
edit. jamo hayırlı olsun tekrardan allah kaza bela vermesin, en doğru kararı verdin ;)
56 000 TL ye Bugun aldık 40liraya bulamadık :D
fn2 ile kıyas edebiliriz bu fiyatla ....
hayırlı ugurlu olsun Allah kaza bela vermesin unitronic ile güsel şeler olur
ama benim için şimdi bu başlıgın rengi degişti şu şekilde
58.000 tl param var sizce cupra R mı subaru sti mı yoksa evo 8 mi
Eray Yümsel
28-03-2009, 07:20
hayırlı olsun cemdecoker :D şu devirde yapılabilcek en mantıklı karar ;)
:)Ben saçmalayanlara ayak uydurdum..Yok yokuş yukarıydı yok vites kaçırdım yok o turbo.Deneme yapılıyorsa bahane olmaz,bahanen varsa deneme olmaz.Denemeye geliyorsan herşeyin hazır demektir dimi senna kardeş,deneyip geçince iyide geçilince bahane üretmek yanlışşş.Bukadar honda fanatiğinin içinde doğruları söylemkte anti pati oluşturuyor esasında:)Burdan çıkan sonuç şu dimi bu arabalar hiç bir zaman eşit olamaz;)Turbolayalımda eşit olalım ozaman deneyelim yanlış kelime.
Selçuk ben gerçekte daha ii gider yaparım.Klavyede sen daha başarılısın:)
H22Power
28-03-2009, 09:15
o paralara alınmıyor, arkadaşında dediği gibi muhtemelen 4 sene var o fiyatlara düşmesine :) bugün ceme (jam da joker) 56 000 tl ye aldık tamamen stock 2008 cupra, fn2 ile arasında gelip gitti kısa bir an için ama sonunda cuprayı aldı bugün, gece filtreli typer ve erayın v6 ile denedik.. kabasakal koyar videolarını editleyince :)
edit. jamo hayırlı olsun tekrardan allah kaza bela vermesin, en doğru kararı verdin ;)
en son typer alma die yalvarıcaktım iyi ki cupra aldı şükürler olsun paramız çöpe gitmedi:)
hayırlı ugurlu olsun Allah kaza bela vermesin unitronic ile güsel şeler olur
ama benim için şimdi bu başlıgın rengi degişti şu şekilde
58.000 tl param var sizce cupra R mı subaru sti mı yoksa evo 8 mi
STi veya Evo alabilmek varken bence cuprayı seçeneklerden ele istersen :) tabi zevk meselesi ben olsam evo alırım heleki üzerine az daha koyabiliosam evo 9 alırım
mertacar
28-03-2009, 09:54
hayırlı ugurlu olsun cupra.
BMK TypeR
28-03-2009, 10:16
ben yıne dıyorum ıstanbulda butun cupralarla denemek ıstıyorum aracımda 228-230hp cıvarında stok new cupra (dynoda 250verıyomus) chıplı(280hp) egsozlusuda 330hp mıs hepsıyle denıyıcem bende typerım ne kadar gıdıyo gorıyım,kımse yanlısta anlamasın gıder yapmıyorum denemek ısteyen ozel mesaj atsın goreuselım hepsıyle farka bakalım, deneyelım sohbet edelım her typerı suren ustunde aynı şofor yok onuda soylıyım cok kucumsuyosunuz,
TYPER yurtdısında jdmler var cupra gıbı tek degıl yıne dıyorum karsılastırma yapcaksanız jdm fd2 dort kapı karsılastırıcaksınız 225hp lık, mugen rr(260hp) yıne dıyorum oda cok agır gelır sekıl olsun pıstte olsun hız olsun her yonuyle onuda katmıyorum
ben,
resım ekleyemıyorum eklemeyı bılen suraya mugen rr remsını koysun seatta oyle bı arabası varmıymıs hıc:) bakalım
Bu olur mu :rolleyes:
http://www.nextautos.com/files/wp-content/uploads/2008/01/honda-civic-mugen-rr-experimental-spec.jpg
yada bunlar :)
http://img515.imageshack.us/img515/2964/24lio5.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/5109/mugenrr.jpg (http://img24.imageshack.us/my.php?image=mugenrr.jpg)
http://www.hondacivic-fd2.com/wp-content/uploads/2008/11/rr1.jpg
http://www.blogsmithmedia.com/www.autoblog.com/media/2007/06/img4_20070628_17482974_2_l.jpg
BMK TypeR
28-03-2009, 10:31
ahahahaha tesekkurler mıllet araba gorsun, bu araba 240hp ve 260hp olarak cıktı pıstte uzunda heryerde cupradan ustun dort kapılı aıle arabası:)
mertacar
28-03-2009, 10:32
ben yıne dıyorum ıstanbulda butun cupralarla denemek ıstıyorum aracımda 228-230hp cıvarında stok new cupra (dynoda 250verıyomus) chıplı(280hp) egsozlusuda 330hp mıs hepsıyle denıyıcem bende typerım ne kadar gıdıyo gorıyım,kımse yanlısta anlamasın gıder yapmıyorum denemek ısteyen ozel mesaj atsın goreuselım hepsıyle farka bakalım, deneyelım sohbet edelım her typerı suren ustunde aynı şofor yok onuda soylıyım cok kucumsuyosunuz,
TYPER yurtdısında jdmler var cupra gıbı tek degıl yıne dıyorum karsılastırma yapcaksanız jdm fd2 dort kapı karsılastırıcaksınız 225hp lık, mugen rr(260hp) yıne dıyorum oda cok agır gelır sekıl olsun pıstte olsun hız olsun her yonuyle onuda katmıyorum
ben,
resım ekleyemıyorum eklemeyı bılen suraya mugen rr remsını koysun seatta oyle bı arabası varmıymıs hıc:) bakalım
TR de olmayan arabayla niye karşılaştırılsın ki cupra. turkiyede olmayanlarla karsılastırma yapılcaksa cupra 310 limited edition var. 310ps-425Nm
http://static.pagenstecher.de/uploads/8/83/83c/83c0/Honda_Civic_Mugen_RR_9.jpg
http://www.civictyper.org/images/fd2.jpg
BMK TypeR
28-03-2009, 10:34
TR de olmayan arabayla niye karşılaştırılsın ki cupra. turkiyede olmayanlarla karsılastırma yapılcaksa cupra 310 limited edition var. 310ps-425Nm
onuda ezer mugen rr bence mugen rr ıncele ıstersen pıst derecelerını:) ben dort kapılı ve guclerı bırbırıne yakın olsun dıye verdım kıbrısta bulgarıstanda var uzakta degıl:)
böle fanatiklik görmedim
bu bahsettiğiniz paralara cooper s in full u bile alınamıo belki(ikisindende yavaş) ama zibil gibi satılıo demekki zevk ve renkler tartışılmaz
BMK TypeR
28-03-2009, 10:36
mugen rr ıcerden fotosu yokmu:)
mertacar
28-03-2009, 10:37
benım demek ıstedıgım o degıl yanı konunun baslıgı ctr vs lcr. mugen rr degıl ki. basarılı bı araba ayrı konu. ama ctr vs cuprada fabrıka cıkıs standartlarında ctr den ustun bı arac lcr. bunuda kabullenmek lazım.
Alıntı:
Seat Hollanda, İspanyol otomobil üreticisinin tarihindeki en hızlı seri üretim aracı, 310 hp'lik özel seri bir Leon Cupra'yı tanıttı. Standart Cupra temelli otomobilin 240 hp'lik 2.0 TFSI motoru geliştirilerek 310 hp ve 425 Nm üretecek hale getirilmiş.
Seat'a göre gözden geçirilmiş Leon Cupra 310 Limited Edition, 259 km/s'lik son sürate ulaşabiliyor ki bu da onu gelmiş geçmiş en hızlı Seat yapıyor. 'Süper' Cupra yalnızca 100 adet üretilecek ve hepsi Hollanda pazarında satışa sunulacak. 18"lik Orion jantlar ve konsoldaki üstünde üretim numarası yazan plaket, aracın diğer ayırt edici özellikleri. Hollanda fiyatı € 32,995 olarak belirlenmiş.
BMK TypeR
28-03-2009, 10:38
benım demek ıstedıgım o degıl yanı konunun baslıgı ctr vs lcr. mugen rr degıl ki. basarılı bı araba ayrı konu. ama ctr vs cuprada fabrıka cıkıs standartlarında ctr den ustun bı arac lcr. bunuda kabullenmek lazım.
baslıgı mantıklımı buluyosun, 2008 e 2003 mantıklı ollalım cupra 240hp fd2 de 225 mugenı 240 or 260 bunlar dort kapı arac karılastırmak mantıksız degıl bence
Low-Rider
28-03-2009, 10:40
yaw kağıt üzerinde bile hondanın geçilmesine tahammülünüz yok:)
chiefkadir
28-03-2009, 10:40
en son typer alma die yalvarıcaktım iyi ki cupra aldı şükürler olsun paramız çöpe gitmedi:)Sana ohaa demek istiyorum:)
mertacar
28-03-2009, 10:41
baslıgı mantıklımı buluyosun, 2008 e 2003 mantıklı ollalım cupra 240hp fd2 de 225 mugenı 240 or 260 bunlar dort kapı arac karılastırmak mantıksız degıl bende
baslıkta veya konuda hangısı gecer onu sormuyo ki arkadas hangısını alırsınız diyor karsılastırma olarak. modelı yuksek ve verımlı motoruyla cuprayı secerım mantık cercevesı ıcınde.
Arkadaşlar elinizde 40 Bin Tl para olsa 2008 SeaT Cupra R mı yoksa 2003 Honda TYPER mı Alırdınız :soru:
Not : iki aracıda önünüze koydular hangisini seçerdiniz para kızmını ciddiye almayın ....
40 a ikisinide bulabildiğimi düşünün ...
K20 verımsız mı şimdi dıye sorayım o zaman :D
mertacar
28-03-2009, 10:43
K20 verımsız mı şimdi dıye sorayım o zaman :D
:D:D ne demek istedigimi anladın. k20 yede verımsız demıyorum. dunyadakı basarılı motorlardan bırı.
butun arablar guzel ama ctr ayrı bır guzel...
BMK TypeR
28-03-2009, 10:45
baslıkta veya konuda hangısı gecer onu sormuyo ki arkadas hangısını alırsınız diyor karsılastırma olarak. modelı yuksek ve verımlı motoruyla cuprayı secerım mantık cercevesı ıcınde.
ya bende ozaman 2002 ctr mı 98 cupra mı dıye baslık acıyım ne guzel olur sacmalıgın danıskası kı sunu ıdea edıyorum 270 280hp lık ctr yı cuprada gecemez 330hp olsa da
atmosferık 359whp makıneler var yurtdısında unutmayın bunu(k24)
Low-Rider
28-03-2009, 10:46
Yahu başlık hangisi hangisini geçer diye mi açılmış??
Şu kadar paramız var hangisini alalım diye açılmış başlık , bir kerede fanatiklik yapmayın gözünüzü seviyim
Reşit İstanbulda yok mu cupra bı deneyın :)
sımdı type-r nası 270hp oldu ben onu anlamadım:)
mertacar
28-03-2009, 10:47
ya bende ozaman 2002 ctr mı 98 cupra mı dıye baslık acıyım ne guzel olur sacmalıgın danıskası kı sunu ıdea edıyorum 270 280hp lık ctr yı cuprada gecemez 330hp olsa da
atmosferık 359whp makıneler var yurtdısında unutmayın bunu(k24)
öyle olsun tamam.
Yahu başlık hangisi hangisini geçer diye mi açılmış??
Şu kadar paramız var hangisini alalım diye açılmış başlık , bir kerede fanatiklik yapmayın gözünüzü seviyim
yırtma kendini özgürcüm anlatamazsın onlar başka boyutta :)
BMK TypeR
28-03-2009, 10:48
Reşit İstanbulda yok mu cupra bı deneyın :)
arıyoruz heryerı soyledım
BMK TypeR
28-03-2009, 10:51
sımdı type-r nası 270hp oldu ben onu anlamadım:)
saglıklı stok motor egznatık conta caı heders k-prolu makıne 270 280hp gıbı net gucu veren yanlıs ıs yapılmauyan bı typerı ben chıplı egsozlu cupranın gecıcegıne ınanmıyorum. kı hulkta 1040kg+160kg hılmı stok motorla 255hp dı bu aracın ustune egzantık stg2 ve ya 3 olsa hıcbı cuprada gecemez sanıırm 270-275hp olurdu
Low-Rider
28-03-2009, 10:52
Araç seçimi yapılıp alınmış , konu amacına ulaşmış..