Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : peugot 307 hdi vs opel astra dizel

Bartu_evo
01-04-2009, 13:51
arkadaşlar merhabalar,mitsubishi evo aracımın yanına bir de dizel cep yakmayan bir araç istedim.şuan 2 tane seçeneğim var biri 2004 peugot 307 hdi 1.4 60 bin km de diğeride 2006 opel astra 1.3 dizel 130 bin km de.ikisindede boya yok,ivmelenmesi ve beygiriyle ilgilenmiyorum sadece yedek parça,servis,kalite,yakıt ekonomisi,kronik arızalar varsa,fiyat ve görüntü bakımından değerlendirirseniz sevinirim. 307 18 bin tl,astra 23 bin tl. Astra ya daha sıcak bakıyorum fakat km beni korkutuyor.Şimdiden teşekkürler.

tunceR
01-04-2009, 14:03
307 alıcaksan 1,6 110 luk düşün...

Orhan
01-04-2009, 14:04
ikiside dediğin kriterlerde seni rahatlatmaz dizel istiyorsan ekonomik olsun diyorsan fiesta dizel alabilirsin 1.6 sını bulursan tadından yenmez. 1.3 dizellerdede puntoya bakabilirsin hem az yakar hemde vergisi düşük ve yedek parça bakım v.s. opelden daha hesaplı

cenk
01-04-2009, 14:15
evet fiesta dizel yakıt olarakta,yedek parça olarakta,servis olarakta ikinci bi araç için gayet mantıklı.
ama 307 HDI ve astra dizel arasında bi seçim yapıcaksan benim fikrim astra olur. peugot serilerini hiç birine ısınamadım zeten, gerci 307den astra daha pahalı ama daha kaliteli ...

Bartu_evo
01-04-2009, 14:37
ikiside dediğin kriterlerde seni rahatlatmaz dizel istiyorsan ekonomik olsun diyorsan fiesta dizel alabilirsin 1.6 sını bulursan tadından yenmez. 1.3 dizellerdede puntoya bakabilirsin hem az yakar hemde vergisi düşük ve yedek parça bakım v.s. opelden daha hesaplı
fiesta ve punto'nun ekonomi bakımından söylediklerine katılıyorum fakat birazda astranın görüntüsü çekiyor beni.o yüzden astrada direniyorum ama km baya bi fazla ömrü nekadardır bilemiyorum :)

nightkids_han
01-04-2009, 15:03
şimdik 307lerin 70liklerinin çoğu sorunlu ve perf. çok kotu,
astra ona gore daha iyidir ama 130.000 kmDE dizel araba tawsiye etmem
illa 2 sinden 1i olsun diyorsan , daha düşük KM'De 1 astra cdti tercih edilebilir .....

Silverbullet
01-04-2009, 15:14
illa 2 sinden 1i olsun diyorsan , daha düşük KM'De 1 astra cdti tercih edilebilir .....

arkadasa katılıorum bende bu 2sinin dısnda corrolla dizellerede bakabilrsin veya auiris fiyatını bılmıorum aurisin gerci ama toyota guvendgm bi marka oldugu icin 307 ve astradan daha az problem cıkartır gibime gelio.

mar1lyn
01-04-2009, 15:55
ben 1.4 hdi kullandım ama 206 kasada 307 deki performansını bilmiorm ama çok tutumlu ve akıcı biarabaidi
fakat opel hayallerimi suya düşürdü bir araç bukadarmı çekmez alt devir diye bişey yok hele yokuş yukarı ise geçmşolsun sora birde bişiler geliyo ama biyerlere varamıyor tuhaf yani hoşumagitmedi benm
opelin tek hoşuma giden yanı 6vites olması ve uzun yolda düşük devirle yuksek hızla seyredebilme ozelliği ama o hızlara çıkana kadar canınıza okuyor eğer çok devirlenmeden çıkayım diosanız hele
bnm tercihim pug olurdu opele nazaran daha sıkıntısız olacağınada inanıyorum
ama ben olsam toyotanın d4d 1.4 dizel motorunu tercih ederdm problem istenmiyosa

Bartu_evo
01-04-2009, 17:04
130 binde dizel araçta ne gibi sorunlar çıkar?bide bi opel kullanıcısı olan arkadaşlar bana ortalama ömrümünü söylerlerse sevinirim.buarada diğer araçlarada bakınıyorum tavsiyelerin devamını bekliyorum:)

ACTPK
01-04-2009, 17:53
PowerTrain tarafından geliştirilen bu motor 2005te yılın motoru seçildi. Diğer dizellere göre çok daha sağlam olduğu söyleniyor ama ülkemizdeki yakıt kalitesini gözardı etmemek lazım. 120bin kmye kadar 1.4 tdci fiesta kullandım motordan tek bir sorun çıkarmadı bu arada. Ford sağlamdır ama yan sanayi parçası pek bulunmuyor. Otokoç tek eldi ben aracı sattığımda bu yüzden parça fiyatları çok pahalıydı. Arkasta işin içine girdiğinden rekabet fiyatları aşağı çekmiş olabilir. Bu iki araç arasında alıcak olsam kesinlikle astrayı alırdım. Daha düşük km'li bi astra bulunabilir diye düşünüyorum. Araştırmak lazım.

nightkids_han
01-04-2009, 18:03
130 binde dizel araçta ne gibi sorunlar çıkar?bide bi opel kullanıcısı olan arkadaşlar bana ortalama ömrümünü söylerlerse sevinirim.buarada diğer araçlarada bakınıyorum tavsiyelerin devamını bekliyorum:)

oncesini bilemeden aracın hiçbirşey soyleyemem ,
400bini düzgün serwis bakımı yapılmak şartıyla masrafsız bitiren megane dci'lar war
170binde astra wardı burada tanışta 2 kere turbo değişti,
ama 1 başkasına sordugunda MİSAL 150 bindedir cdti'si gram masraf açmamıştır ,
ama genel olarak dizeller diğer araçlara gore daha karışık mekanizma ile çalıştıgından fasla yüksek KM'ye kaçılmaması onerilir... olay bu...
şahsen ben olsam 50.000 KM'nin üstünde dizel araç almam ..... fiyat olarak limitin nedir?
o şekilde yardımcı olabilirim alternatif açısından ama baska almam sadece 2si diorsan dediğim gibi KM'si 6 hanelilere çıkmamış 1 astra cdti 6 ileri ile akşama kadar düşüncesiz gezilebilir ;)

Bartu_evo
01-04-2009, 21:09
oncesini bilemeden aracın hiçbirşey soyleyemem ,
400bini düzgün serwis bakımı yapılmak şartıyla masrafsız bitiren megane dci'lar war
170binde astra wardı burada tanışta 2 kere turbo değişti,
ama 1 başkasına sordugunda MİSAL 150 bindedir cdti'si gram masraf açmamıştır ,
ama genel olarak dizeller diğer araçlara gore daha karışık mekanizma ile çalıştıgından fasla yüksek KM'ye kaçılmaması onerilir... olay bu...
şahsen ben olsam 50.000 KM'nin üstünde dizel araç almam ..... fiyat olarak limitin nedir?
o şekilde yardımcı olabilirim alternatif açısından ama baska almam sadece 2si diorsan dediğim gibi KM'si 6 hanelilere çıkmamış 1 astra cdti 6 ileri ile akşama kadar düşüncesiz gezilebilir ;)
eyvallah güzel bilgiler o zaman biraz daha yorim seni:)iki araçtada boya yok.Biri peugotun müdürünün arabası diğeride opel'in :)o yüzden içim biraz rahattı.maksimum araç için limitim 25 bin tl:)

Orhan
01-04-2009, 21:13
fiesta ve punto'nun ekonomi bakımından söylediklerine katılıyorum fakat birazda astranın görüntüsü çekiyor beni.o yüzden astrada direniyorum ama km baya bi fazla ömrü nekadardır bilemiyorum :)

Astra çok üzebilir yakın arkadaşlarımda var çok sorun çıkarttığının söylüyorlardı ama detaylarını bilmiyorum ama fiyatları sınıfına göre fazla uygun o nedenle ben olsam almazdım ama yinede şikayetvar.com dan bi şikayetlere bi bak

TYFF
01-04-2009, 22:10
o cıvarda bı lımıtın warsa 1.4 307 yerıne 2005 2006 mdel 110 luk 307 alabılırsın, hıc yoktan performansı tatmın eder yani...1.4 hdi 307 tavsıye etmem bende ... Bırde 100k dan snra dıesel aracın ne tur surprız yapacagı bellı olmas ....Oncekı tarıhını bılmıosan suphelııı

R-Turbo
01-04-2009, 23:00
Astranın Km'si fazla fakat aracın motor durumunu bilmiyoruz ama her bakımdan Astra diyorum ;)

Ally
01-04-2009, 23:13
307 1.6 110 luk ıyıdır bncede gıdısıde ıyı ;)

nightkids_han
02-04-2009, 14:48
eyvallah güzel bilgiler o zaman biraz daha yorim seni:)iki araçtada boya yok.Biri peugotun müdürünün arabası diğeride opel'in :)o yüzden içim biraz rahattı.maksimum araç için limitim 25 bin tl:)

25bin TL'ye astra cdti alınabilir,
megane dci sedan-- hb fark etmez eski aracımdı sorunsuz we çok çok az yakıuy,,yor alınablir 110luk 307 alınabilir

Dragger
02-04-2009, 17:57
25bine grande punto var dizel, fun kısaca sport paket...

2009 sıfır km...ben olsam böyle birsey düsünürdüm.

mrt-gc8
02-04-2009, 18:00
Alman ;) Astra
Euro dizel kullanmak gerekiyor.

nightkids_han
02-04-2009, 20:44
yavuz abi , sen muhakkah daha iyi biliorsundur ama , gozunu seweyim 0 kmde olsa , astra ile punto alakasiz 2 arac,
sirf perf. olaraik , baksak tamam ama diger konularda ......