Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : my INTEGRATED car

timucintt
02-04-2009, 20:26
Bir çok Tegci abim ve arkadşaım aracı zaten biliyorlar ama TT yede tanıtmak istedim aracımı :)

Evet arkadaşlar buda benimki... uzun yıllar olacak benimle beraber... buda kısaca hikayesinden bahsetmem gerekirse hikayesi şöyle...

lise sonda staj yerinde biriktirdiğim ve ailemden birazda olsa aldığım paralarla oldskool avına çıktım... ilk önce CRX ler AE86 lara ve daha farklı egzotik youngtimer araçları araştırmaya başladım... ama o zaman eskiler bilirler(hondam, CJP, eski CRX-CLUB) nasıl CRX hastası olduğumu CRX CRX CRX diye tutturmuştuk o zamanlar... ama bir türlü adam akıllı bir rexe denk gelemedik ne ucuz nede düzgün... düzgün olanlarda çok pahalıydı bizimde o kadar paramız çıkmıyordu neyse daha sonra 4 5 tane uygun fiyatlı crx lere bakındım durdum ama ya fiber döküntüsü rexlere yada içi paramparça edilmiş rexler buldum adam gibi ortasını bulamadık... sonra bir gün umutlarımı yitirmiştim..

Ailemde küçük arabaya bakma biraz daha büyük arabalara bak dediler neyse bende sedan farklı eski ama futuristik bir araba arayışına çıktım... başta honda olsun dedim tabiki.... ve aklıma tek gelen model "integra" oldu... civicler bana çok uzak ve soğuk arabalardı hiç sevmem kendileirni AT veya EF kasası dışında....

Legend istiyordum ilk başlarda aradığım fiyatada bulmuştum ama vergisi parçası ve yakıtı benim bir tarafımı zedeliyeceği için o hayalimden vazgeçtim.... daha mantıklı hayallerle tekrar teglere bakmaya başladım ucuz yollu temiz integraları araştırma koyuldum baktıklarımın hepsi bitikti ve fitiller düzgündü ne camları ve kaportaları hiç adam akıllı parçalanmamış tege rast gelmedik.... yağ yakmaya başlamış içi harabe olmuştu genel olarak.... sonra bütün umutlarımı yitirmiştimki... sahibinden.comda hacı yeşili otomatik bir integraya rast geldim fiyatı iyi ve resimlerde dinç dolgun duruyordu.... dedim ben anti otomatikciyim bana gitmez bu araç derken lan gidip bakayım şu araca dedim ve sarıyer iskametine gittim... soğuk bir istanbul sonbaharında hava kapalı ve soğuktu aracı uzaktan gördüğüm anda çarpılıverdim çok hoşuma gitti aha aradığım dirilikteki araç bu dedim... hatları çok düzgündü hemen motoru açtım motor çamur içindeydi uzun zamandır yıkayan olmamıştı ama yağ sızıntısı veya başka bir zımbırtı yoktu sonra içine geçtim bir iki kırık plastik dışında içi mükemmel derecede temizdi... bütün aksamları fall durumdaydı en önemlisi camlarına kadar orijinal bir araçtı.... araç aynı zamanda servis bakımlıydı bütün geçmiş kayıdını hemen çiftkurtlar maslakta halletik ve baktık... aynı zamanda bir torpil vasıtasıyla aracın kaskosunada ve trafik geçmişine baktık geçmişinde 2 3 kere parça değişimi dışında sorun yoktu... tek kazası ise ön soldan farı tampon sinyali ve panelin bi kısmı elden geçirilmişti... kaput hasarsızdı tamponda onarılmıştı ama büyük bir kaza değildi bu bana sorun olmazdı sonuçta o zamanlar 13 yıllık araçtan çiziksiz kazasız beklememek lazım ayrıca değişen parçalarda OEM di tyc veya deponun çakma farları takılmamıştı... stanleylerle değişmişti farlar tek kusuru boyasının bazı yerlerde vernik yanıklarının olmasıydı oda yakında boyanınca geçer.... neyse genel olarak bütün aksamlarına ben baktım maslak sanayide ustalarla beraber altına indik kurcaladık ettim rot rotil salıncak boşluklarını kendim kontrol ettim ve sapasağlamlardı sadece bir kaç tane burçu yenilemek gerekiyordu ses yapan bir kaç burç vardı onlarıda zamanla değişirim dedim sonuçta aracı komple revize edecektim... bu tarz küçük noktalar teferruatdı benim için.... neyse o zamanlar piyasadaki bütün integralardan çok daha uygun geçmişi temiz ağır kazası olmayan bir aracım oldu... işte bir kaç senedir beraberiz aşkımızla şimdiye kadar çok projeleri atlattık sağolsun bir kerede arıza vermedi canım tegim... sürekli OEM parçalarla eskiyen yerlerini zevkine yeniliyorum amacım tamamen stock hale getimek ve birazda iddam var aracı tam fabrika ayarındaki temilziğine ve diriliğine getirmeye çalışıyorum :) motoru ve şasesi 230.000KM de olup motor üst kapağına veya otomatik şanzımana hiçbirşekilde anahtar değmemişti.... önceki sahipleri iyi bakmıştı kısacası...

aha bunlarda aracımın bir kaç resmi... fazla resim koyamıyacağım kusura bakmayın nazara geliyor

Neyse okuduğunuz için teşekkürler biraz müşkülpesent biri olduğum için ayrıntılara çok önem veriyorum ve biraz uzun kestim yazılanları :D :D :D

Bunlarda fotoları....

http://img126.imageshack.us/img126/1387/tegim1yg9.jpg

Motorun Pis hali :D
http://img234.imageshack.us/img234/1829/img1792ls0.jpg

Bud aiçinden öyleisn çektiğim ama beğendiğim bir fotosu.... Teybi takıyordum o gün onun için teyp yamuk ve direksiyon altındaki korumalık sökülü :) biraz kablolarda sarkmış ama onlar şu anda orda değiller :D
http://img367.imageshack.us/img367/2698/dddfx0.jpg

Buda berkin geçen gelip öyleisne çektiği ve beğendiğim aracımın bir fotosu :)
http://img367.imageshack.us/img367/8617/hdrltimuugr7.jpg

Fazla resim koymayı sevmiyorum :) kusura bakmayın :)

Berk007
02-04-2009, 20:38
Türkiyenin en temiz integralarından birisi..
Tek eksiği boya :)

tyMu
02-04-2009, 20:41
Maşallah yavrum :D tr deki en temiz teglerden biri kazasız belasız kullan adaş

Alican
02-04-2009, 20:46
MAşallah kardeş kazasız belasız kullan

timucintt
02-04-2009, 20:47
Türkiyenin en temiz integralarından birisi..
Tek eksiği boya :)

Bir boyaya girsin abi HONDA tanıtım Kataloğu çekimine girişelim :D :D

Maşallah yavrum :D tr deki en temiz teglerden biri kazasız belasız kullan adaş

Sağol Adaş :D sende az kahrını çekmedin bunun koltukları sökülüyken :D

MAşallah kardeş kazasız belasız kullan

teşekkürler.... :)

Selim.Y
02-04-2009, 20:49
ıntegra=timucın (abı) :D masallah allah kaza bela vermesın.....

timucintt
02-04-2009, 20:57
ıntegra=timucın (abı) :D masallah allah kaza bela vermesın.....

Eyvallah kardeşim :D

ErayCerit
02-04-2009, 21:03
burda (adana) gördüm birkaç kere çok güzel duruyor ama boya gerekiyor bencede.Kazasız belasız

BU®AK
02-04-2009, 21:07
41 kere Maşallah kazasız belasız kullanman dilekklerimle.Eğer boyada çok sorun yoksa hiç girmeyin derim orjinalliği bozulmasın :)

timucintt
02-04-2009, 21:20
burda (adana) gördüm birkaç kere çok güzel duruyor ama boya gerekiyor bencede.Kazasız belasız

Evet arada bir adanaya geliyorum hafta sonları :D ama geri kaçıyorum adananın trafiğine kıl oluyoruz tegoşla :D

41 kere Maşallah kazasız belasız kullanman dilekklerimle.Eğer boyada çok sorun yoksa hiç girmeyin derim orjinalliği bozulmasın :)

Sağolasın ama boyanmadan kurtulacak gibi değil vernikler bitmiş durumda bazı kısımların :)

barutçu
02-04-2009, 21:41
Gerçekten teg ler çok güzel.
Böyle bir aşkla bakılan teg'de kendini hemen belli ediyor zaten ;)
Kazasız belası, maşallah.
İnşallah amacınıza ulaşır fabrika ayarında sıfır yaparsınız aracı.

Muvaffak
02-04-2009, 21:44
valla yazilanlar dogru...
şu fotograflara bakin ya motor kismi icerisi dösemeler fln miss..
hakikaten tek eksik boya gozukuyor o da olur en iyi sekilde ins..
cjp de bir vti konusu vardi (bordo hatch vti ) boyanirsa onun tadinda olacaği kesin daha iyisi olur hatta ins ;)
emeklerin ve bilgilerin boşa gitmez kardeşim çok güzel seyler yapiyorsun DEVAM ET miss gibi : )

speed
02-04-2009, 21:45
maşallah maşallah.....sevdiğim bir renktir sevdiğim bir tegdir :))))))))))

timucintt
02-04-2009, 21:56
Gerçekten teg ler çok güzel.
Böyle bir aşkla bakılan teg'de kendini hemen belli ediyor zaten ;)
Kazasız belası, maşallah.
İnşallah amacınıza ulaşır fabrika ayarında sıfır yaparsınız aracı.

Çok teşekkürler :) Tegler böyle acağip varlıklar :) bir bağlanan bırakamıyor gerçekten bide ben aldığımda deli gib aşık olup almıştım ilk günkü aşkta hiç bitmedi :) üstelik aracımın eskiyen yerlerini değiştikce bu aşk artıyor :)

Bide sevgiyle yapılan iş bana göre herzaman daha güzel oluyor :)

valla yazilanlar dogru...
şu fotograflara bakin ya motor kismi icerisi dösemeler fln miss..
hakikaten tek eksik boya gozukuyor o da olur en iyi sekilde ins..
cjp de bir vti konusu vardi (bordo hatch vti ) boyanirsa onun tadinda olacaği kesin daha iyisi olur hatta ins ;)
emeklerin ve bilgilerin boşa gitmez kardeşim çok güzel seyler yapiyorsun DEVAM ET miss gibi : )

Sağolasın kardeşim :)

biliyorsun prejeleri yapılanlar az çok ama dah ayolumuz uzun :) ahh birde boyandımı iyi bir kırık bir usta tarafından :) mükemmel olacak tegi :)

O bordo gibide olmasını istiyorum ben full orijinal fabrika ayarında tertmeiz koltuklar tertemiz motor içi herşeyiyle güzel oalcka inş... hedefler büyük adımlar küçük ama eninde sonudna bitecek :)

zaman bol ama işte para meselesi :)

timucintt
02-04-2009, 21:57
maşallah maşallah.....sevdiğim bir renktir sevdiğim bir tegdir :))))))))))

Oda seni seviyor abi :D

bide para bulsa tamponunu silecek üstündeki plastiği ve külbütör kapağını alacak senden :)

34tb9544
02-04-2009, 23:23
teg ler gercekten cok hos duruyor hele hele ısı bılen kısılerın elınde daha bı hos hale gelıyor ınsallah ıstedıgın gıbı olur masssalllaahhh

Ahmet Saraçoğlu
02-04-2009, 23:33
şu an o fiyat aralığında bişeyler ararken abs siz olmamış olsa gözüm kapalı alacağım tek araç.Gerçi yok diye biliyorum , varmı yokmu bilgi sahibi deilim ama gerçekten çok seviyorum.Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin

tunch
03-04-2009, 02:56
hayatimda kullandigim ilk otomatik vitesli araba :)
ayrica ayni yasta olupta daha temiz olan bi araba gormedim gercekten :)

ps. 4 farli integra hala yerini soylemicegim garajda duruyor bulursan satilik 6'ya :D

Ae86
03-04-2009, 07:43
Timu 41 kere maşallah.

Sierra Rs
03-04-2009, 08:49
Masallah :)

SOMEONESPECIAL
03-04-2009, 09:54
Tegmania seniii :icon_tup:

SkY
03-04-2009, 09:54
maşallah rengi çok güzel:)

BAHADIR24
03-04-2009, 10:15
maşallah güzel araç ama egzozu yere sürtüyor:D

imhotep
03-04-2009, 10:26
masallah kazasız belasız

H.bilgili
03-04-2009, 10:29
masallah orj bı arac boyle temız teglerı gormek ne mutlu,kazasız belasız kullanman dılegıyle

timucintt
03-04-2009, 10:53
teg ler gercekten cok hos duruyor hele hele ısı bılen kısılerın elınde daha bı hos hale gelıyor ınsallah ıstedıgın gıbı olur masssalllaahhh

Teşekkürler ; Hayırlısı inşallah olacak zamanla daha güzel

şu an o fiyat aralığında bişeyler ararken abs siz olmamış olsa gözüm kapalı alacağım tek araç.Gerçi yok diye biliyorum , varmı yokmu bilgi sahibi deilim ama gerçekten çok seviyorum.Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin

Teşekkürler. Teglerde ABS yok mallesef... Ama Sİtede Halil Abinin Sİyah Acurasıda ABS var ama tr'ye gelen LS lerde mallesef ABS bulunmuyor... Ama 4 tekerden Disk olması aracı gayet iyi frenlemesini sağlıyor. Diğer ABS siz hondalar içinde gerçekten frenleri güçlüdür... Ama tabiki panik frende bazen gıcıklık yapabiliyor :)

hayatimda kullandigim ilk otomatik vitesli araba
ayrica ayni yasta olupta daha temiz olan bi araba gormedim gercekten

ps. 4 farli integra hala yerini soylemicegim garajda duruyor bulursan satilik 6'ya :D

Sağolasın kardeşim... Sende onu çok pis haldeyken gördün... Ama sevmene sevindim aracımı :)

Bu arada o 4 gözlüyü alacaz inş bir gün :D

Timu 41 kere maşallah.

Teşekkürler Cem abi ;)

Masallah :)

Sağolasın :)

Tegmania seniii :icon_tup:

Manyaklığa devam durmak yok :D

maşallah rengi çok güzel:)

Teşekkürler :) bende en çok rengini seviyorum aslında. Farklı ve genç görünen bir renk :)

maşallah güzel araç ama egzozu yere sürtüyor:D

Euheuhe yaptırdım abi egzozu sonunda son halini görmedin sanırım :) çok temiz ve güzel oldu :)

masallah kazasız belasız

Teşekkürler ;)

masallah orj bı arac boyle temız teglerı gormek ne mutlu,kazasız belasız kullanman dılegıyle

Sağolasın abi :) yaşatmaya ve sevmeye ölene kadar devam edeceğiz :) orijinaline sadık kalarak ;)

sürüngen
03-04-2009, 11:04
kendimden 3-4 gömlek daha psikopat görüyorum seni detay ve temizlik konusunda :D
başarılarının devamını ve ailene,kız arkadaşına allahtan sabır diliyorum manyak herif :D

timucintt
03-04-2009, 11:32
kendimden 3-4 gömlek daha psikopat görüyorum seni detay ve temizlik konusunda :D
başarılarının devamını ve ailene,kız arkadaşına allahtan sabır diliyorum manyak herif :D

Arızalıyız!!! yaklaşmayınız :D :D :D

Cimmeria
03-04-2009, 20:17
bu araba üstündeki el emeği inanılmaz gerçekten timuçin şaka gibisin :) nazar değmez umarım asla tege

umut01
04-04-2009, 11:52
maşallah. güle güle kullan.

serhatgüzelsoy
04-04-2009, 15:56
Kazasız belasız çok temiz görünüyor:)

Faruk Akgün
06-04-2009, 21:13
Kazasız, belasız kardeşim, kendin gibi arabanda çok güzel :) inşallah hedeflediğin herşeyi tek tek elde edersin kardeşim, piyasaya cillop gibi bir integra çıkarırsın. Ustanın bakıpta anlayamadığı gıcırtıyı msn'den anlayan insan :)

timucintt
07-04-2009, 12:34
bu araba üstündeki el emeği inanılmaz gerçekten timuçin şaka gibisin :) nazar değmez umarım asla tege

Sağolasın Tolga abi :) diğer forumalrda zaten projeleri yakından takip ediyordun :D şimdi daha fena projelerle geliyoruö :D onlarında konularını hazırlıyacam yakında ;)

maşallah. güle güle kullan.

teşekkürler :)

Kazasız belasız çok temiz görünüyor:)

Sağolasın :)

Kazasız, belasız kardeşim, kendin gibi arabanda çok güzel :) inşallah hedeflediğin herşeyi tek tek elde edersin kardeşim, piyasaya cillop gibi bir integra çıkarırsın. Ustanın bakıpta anlayamadığı gıcırtıyı msn'den anlayan insan :)

Teşekkürler abi :) ee sen sorunu msnden söle ben cvp vereyim sana :D

Serencebey
07-04-2009, 21:36
idare eder 6 lıra vereyim

mechanıcer
07-04-2009, 21:41
masallah aracına sevıyoruz teglerı.

KCANN_220
07-04-2009, 23:23
kardesım kazasız belasız..sana bısı sorduumdakı ıntegra sewgını anlıom sana saygı duyuom..;)

Emir_b16a
07-04-2009, 23:26
timu maşallah ta artık boz şunun orjinalliğini :D

edit : bna dert oldu :D

KCANN_220
07-04-2009, 23:26
http://i40.tinypic.com/30jk3uc.jpg

buda bnden olsun..

Serencebey
07-04-2009, 23:36
at hırsızı kılıklı adam. Git bi tras ol senı bıldım bılelı boylesın be :D

o arabanında lastıklerını kesıcem az kaldı ona gore...

timucintt
08-04-2009, 16:29
idare eder 6 lıra vereyim

Hadi nan ordan 7ye verem gel al :D

masallah aracına sevıyoruz teglerı.

teşekkürler ;) sevilmezmi tegler :D

kardesım kazasız belasız..sana bısı sorduumdakı ıntegra sewgını anlıom sana saygı duyuom..;)

Eyvallah kardeşim sağolasın :) reism içinde thanks bende bir kaç tane dah avar ama eklemem :D

timu maşallah ta artık boz şunun orjinalliğini :D

edit : bna dert oldu :D

len bir dur boyansın sonra enkeileri çakacam zatne bide yay bu sana yeter ok mi ? :D

at hırsızı kılıklı adam. Git bi tras ol senı bıldım bılelı boylesın be :D

o arabanında lastıklerını kesıcem az kaldı ona gore...

Seviyorum kıro takılmayı :D :D

Ama sende süt halimi hiç görme çok süt oluyom :D

Serencebey
09-04-2009, 17:12
Seni seviorum delü

HondatugraL
09-04-2009, 21:16
motoru oyle pıs kullanmayın:D:D:D:D

Tugral
12-04-2009, 13:05
Arabayı yakındanda görmüştüm ama o zaman cok pisti :D Bide boyandımı yemede yanında yat TEGİ olucak. Kazasız belasız bin timu bu arada ben tıraşlı gördüm timuyu :D

mstpower
12-04-2009, 13:16
aldıgı ilk gunu biliorum adam piri olmus guzel gunlerde kullan abimm

timucintt
17-04-2009, 10:16
Arabayı yakındanda görmüştüm ama o zaman cok pisti :D Bide boyandımı yemede yanında yat TEGİ olucak. Kazasız belasız bin timu bu arada ben tıraşlı gördüm timuyu :D

Eyvallah abi :D bitsin getirirz yanına :D

aldıgı ilk gunu biliorum adam piri olmus guzel gunlerde kullan abimm

thanks abi :D