Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : F1 - 2. Yarış Malezya GP

Eriador
03-04-2009, 03:21
http://www.turkiyef1.com/images/news_gallery/malezya-2009-poster.jpg
http://www.turbofalcon.com/pictures/f1/sepang-malezya.jpg

Geçtiğimiz sezon kötü bir başlangıç yapan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen ikinci yarış olan Malezya Grand Prix'sini kazanmış ve BMW Sauber'den Robert Kubica ikinci sırayı almıştı.

Avustralya Grand Prix'sinin ardından Malezya'da da Brawn fırtınası devam edecek mi?
McLaren Mercedes ve Ferrari'nin performansı nasıl olacak?
Fernando Alonso'nun hafta içinde Malezya ile ilgili yaptığı yorumlar gerçekleşecek mi?

İşte tüm bu soruların cevaplarını bu hafta sonu öğreneceğiz.

Şimdi Malezya'da hafta sonu yarış programına bir göz atalım:

3 Nisan Cuma
1. Antrenmanlar 05:00 - 06:30 ( INTERNET CANLI YAYIN )
2. Antrenmanlar 09:00 - 10:30 ( INTERNET CANLI YAYIN )

4 Nisan Cumartesi
1. antrenmanlar 09:00 - 10:00 ( INTERNET CANLI YAYIN )
Sıralama turları 12:00 ( TRT1 CANLI YAYIN )

5 Nisan Pazar
Yarış 12:00 ( TRT1 CANLI YAYIN )

* Saat dilimleri TSİ'ye göre verilmiştir.

TurkiyeF1.Com

-

Yarış öncesi son durum ...

ilk yarışın galibi Brawn GP ilk yarışta tam kapasitelerini koymadığını bu yarış daha hızlı olabilceklerini açıkladılar ...

Buna karşılık Ferrari den F.Masa buna inanmadığını full dolu depoylayken bile 0.7-0.8 saniye daha hızlı olduklarını söyledi .. aksi hayda durum korkunç dedi ...

Bmw avusturalya ya göre daha güçlü bir yarış bekliyor ... Nick ise ilk başlarda kers ten çok umutlu olduğunu fakat tüm fikirlerinin değiştğini o kadar da işe yaramadığını söylüyor ...

mclaren cepesi ise gene cezalarla boğşuyor ... ilk yarışın son turlarında güvenlik araçı girdiğinde lewis ile truli arasında olan olayda ilk truliye 25 saniye ceza verilmiş ve lewis 3. olmuştu ... fakat olayı tekrar inceleyen hakemler mclaren in telsiz konuşmalarında fia yı yanıltığı ve her iki sorguda farklı bir biçimde anlattıklarını anlamış ve lewis i diskalifiye ettiler ...

diğer yandan pilotları korkutan olay görüş açısı ! normal de 3 de olan yarıilar avrupalı seyirciler izlesin diye 5 e alındı buda az görüş açısı demek .. hele ki yağmur yağarsa ... genelde de yağıyor ...

malezyada son durum !

http://img235.imageshack.us/img235/3007/diapo045.jpg
http://img235.imageshack.us/img235/3226/diapo046.jpg

Sebastien Bourdais, “Bu hafta sonu böyle yağmur yağarsa, bir tekne yarışı organize etmek zorunda kalacağız” şeklinde espri yaptı :)

TarikS
03-04-2009, 11:39
yagmurda yine kanalli lastik kullaniyorlar degil mi eskisi gibi ? e o zaman yeni aerodinamiyle yol tutuslar azalacak yagmurda, zevkli bir yaris izleyebiliriz..

FaBeRgE
03-04-2009, 11:49
espiri iyiymiş :D

killererkan
03-04-2009, 12:02
Lewis yine ceza aldı-yine ceza aldı
fair play adamın ruhunda yok cidden...

Eriador
03-04-2009, 19:59
http://www.mclaren.com/images/logos/vmm.jpg

Whitmarsh’dan Hamilton ve Ryan itirafı

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh, Lewis Hamilton’ın Avustralya Grand Prix’den ihraç edilmesinden sonra takımın kendini içinde bulduğu durumdan “çok derin üzüntü” duyduğunu söyledi.
Foto Galeri:
FIA’nın Hamilton’la birlikte, yarış hakemlerine kasıtlı olarak yanıltıcı bilgi vermekle suçladığı Dave Ryan’ın görevini askıya almak zorunda kalan Whitmarsh, takımın olanlardan dolayı mahcubiyet yaşadığını da kabul etti.

Whitmarsh öğleden sonra düzenlenen basın toplantısında, Ryan’ın görevini askıya almaktan başka tercihi olmadığını belirterek, “Sizin de hayal edebileceğiniz gibi, takım için çok üzücü bir gün. Bu hafta sonu bunların üstesinden gelmek zorundayız” dedi.

Whitmarsh, “Benim açımdan çok büyük bir üzüntü, bu yıl özellikle sezonun başında hiç de olmasını istemediğimiz türden olaylar” dedi.

Ryan ve Hamilton’ın yarış hakemlerine, telsiz konuşmalarını anlatmama kararının, üst yönetime danışılmadan alınmış tek taraflı bir karar olduğunu belirten Whitmarsh, “Sanırım Davey’i tanıyan herkes onun yarış hakemlerini kasıtlı olarak yanıltma niyetinde olmadığını bilir” diye konuştu.

Bu arada Hamilton’ın Melbourne’deki yarış hakemleri toplatında tümüyle dürüst davranıp davranmadığı sorusuna Whitmarsh, “Hayır, sanırım Lewis tümüyle dürüst değildi” cevabını verdi.

Ryan’ın takımda devam edip etmeyeceğine Malezya GP sonrasında karar verileceğini belirten Whitmarsh, bu olaydan dolayı istifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna da, “Bugün aklımdan geçen birçok şey oldu. Tüm bunlar elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımız bir hafta sonunda oldu” dedi.

McLaren Ryan’ın görevinin askıya alındığını doğruladı

http://www.turkiyef1.com/images/news_gallery/dave-ryan-face.jpg

McLaren, sportif direktörü Dave Ryan’ın takımdaki görevinin askıya alındığını doğruladı. Bugün yayınlanan haberlerde, takımın Trulli olayıyla ilgili olarak yarış hakemlerine “kasıtlı olarak yanıltıcı bilgi verdiğinin” ortaya çıkmasından sonra Lewis Hamilton’ın diskalifiye edilmesiyle görevinin askıya alınabileceği ileri sürülmüştü.

Whitmarsh, “Takım şu an, bu organizasyondaki çok önemli bir çalışanını kaybetti. Öncelikle buradaki işimizi bitirmeyiz. Hiçbir şeyi ihtimal dışında tutmuyorum” diye konuştu.

Hamilton herkesten özür diledi

http://www.topnews.in/sports/files/lewis-hamilton.jpg

Lewis Hamilton, Avustralya Grand Prix sonrasındaki toplantıda yaptığı 'büyük hatadan' dolayı FIA yarış hakemleri ve taraftarlardan özür diledi.

Hamilton, McLaren sportif direktörü Dave Ryan’ın, Trulli’ye sollama için izin verilmiş olduğundan bahsetmemesi tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

Bugün Sepang’daki basın toplantısında tüm yaşananlardan dolayı özür dileyen Hamilton, “Melbourne’de harika bir yarış çıkarmıştım. Araç dışarı çıkar çıkmaz garajın arkasında bir televizyon mülakatına katıldım. Onlara yarışta neler olduğunu açık bir şekilde anlattım” dedi.

Ancak yarışı üçüncü sırada bitiren Toyota pilotu Jarno Trulli’ye verilen zaman cezası konusunda, yarış hakemlerine telsiz konuşmalarından bahsetmediğini itiraf eden Hamilton, “Bu mülakatın ardından yarış hakemleri bizi çağırdı. Onları beklerken, takım menajerim, bu bilgiye saklamam talimatı verdi ve yanlış yönlendirme yapmış oldum. Olan budur” şeklinde konuştu.

Hamilton, “Yarşı hakemlerinden zamanlarını aldığım için ve onları boş yere uğraştırdığım için gerçekten samimi bir şekilde özür diliyorum. Bundan dolayı, takımım için, Dave için çok ama çok üzgünüm” dedi.

Takım patronu tarafından bugün görevi askıya alınan Dave Ryan hakkında ise Hamilton, “Yıllardır takımın bir üyesiydi, onun kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı öncesinde herşeyi olduğu gibi anlatma niyetinde olduğunu ancak kendisine aksi yönde bir talimat geldiği için bunu yapmadığını ifade eden Hamilton, “Ben yalancı değilim. Hilekar bir insane da değilim. Takım oyuncusuyum” ifadelerini kullandı.

bu mclaren ne zaman adam olucak ... :soru:

Boost Up
03-04-2009, 20:13
Ya bişey sorcam ben bu kers sistemini hala çakmadım desem ayıp olur mu:D

Eriador
03-04-2009, 20:26
bro kısaca .. araç fren yaptıkca bir güç oluşuyor ... bu gücüde araçın içinde 2 tane batarya war o topluyor ... sonra düzlüğe çıkınca oluşan o gücü hızlanmak için kullanıyor .. kısaca frenlerden oluşan güçle bir nos yapılmış :)

Boost Up
03-04-2009, 20:28
İlk yarışı kaçırdım, izleseydim anlatırlardı anlardımda.. Çok güzel bişeymiş ama:D

Eriador
03-04-2009, 20:30
http://www.youtube.com/watch?v=ApRyLGSU_LQ

bak bu video da 1:19 da göstermeye başlıyor kers'i .. geçen seneki araçlarla bu seneki araçlar arasındaki fark ... red bull takımı güzel yapmış

ekstra 82 hp güç ... genelde pilotlar onları arkadan biri takip ederken viraj çıkışlarında basıyorlar .. yada atak yaparken ..

geçen yarışta toyota dan glock veya truli ikisindne biri lewis i izlerken bi türlü geçemiyorlardı .. telsizden isyan etti .. ne zamn atağa çıksam kers i kullanıyor bi türlü yaklaşamıyorum diye ... ilginç bi hava getirdi kers :)

Boost Up
03-04-2009, 20:39
Zevkli hale getirmiş, yoksa eskiden yarışın sonucu az çok belli oluyordu, hatta neredeyse pole de başlayan yarışı alıyordu. F1 e iddaa oynamayı düşünüyorum da çok sakat olur:D

said_
03-04-2009, 22:26
Kers bayaa heycan katıcak bu F1 deki iddaaa muhabbeti nedir gelcek felan diolardı ??

Eriador
04-04-2009, 13:30
Malezya Grand Prix Sıralamalar - Button bir kez daha

Jenson Button iki de iki yaparak Avustralya Grand Prix'sinden sonra Malezya Grand Prix'si sıralama turlarını da kazanmayı başardı. Son saniyleri büyük heyecana sahne olan sıralama turlarında Jenson Button Jarno Trulli'nin sadece -0.092 saniye önünde pole pozisyonunu kazandı.

Red Bull takımından Sebastian Vettel sıralama turlarını 3. sırada tamamladı ancak aldığı ceza nedeniyle Vettel yarın yarışa 10 sıra geriden başlayacak.

4. sırada ise Rubens Barrichello yaptığı zaman ile yerini aldı. Ancak Barrichello'da vites kutusu değişimi nedeniyle aldığı ceza sonrası 5 sıra geriden yarışa başlayacak.

Toyota'nın Alman pilotu Timo Glock 5. olduğu sıralama turlarında önündeki iki pilotun aldığı cezalar sonrasında yarın yarışa ikinci çizgiden başlama hakkını elde etti.

Malezya Grand Prix Sıralama turları kapalı ancak yağmursuz bir hava altında başladı. Hava sıcaklığı 28 derece civarında.

Son eleme bölümü

Son bölüme ilk başlayan pilot Ferrari'den Kimi Raikkonen oldu. Raikkonen yumuşak lastiklerle son eleme bölümne başladı. Aynı anda piste çıkan diğer isimler Timo Glock ve Rubens Barrichello oldu.

İlk zaman turunda Kimi Raikkonen 1:37.020 yaptı. İkinci zaman turu ise Nico Rosberg'den geldi. Rosberg'in ilk derecesi 1:36.681.

İlk zaman turları geçildiğinde en iyi zaman Jenson Button'dan geldi - 1:35.773. En kötü zaman ise Alons'nun 1:37.659'luk derecesi oldu. İkinci bölümde olduğu gibi pilotlar son bölümde de yumuşak lastikler ile turlarına devam ettiler.

Bitime 3 dakika kala pilotlar daha taze lastikleri takmak ve en iyi zamanı yapmak için son kez pit alanına girdiler. Pit stoplardan önce en iyi zaman 1:35.769 ile Jarno Trulli'nin elindeydi.

Damalı bayrak sallandığında pilotlar son turları için en iyi zamanı yakalamk üzere mücadeleye devam ediyorlardı. İlk önce Barrichello liderliğe yükseldi ancak Button hemen ardından yarım saniye farkla ilk sıraya yükseldi.

Vettel harika bir tur ile ikinci sıraya yerleşti ancak Jarno Trulli son turunda 1:345.273'lük derecesi ile ikinci sırayı Red Bull pilotunun elinden çekip aldı.

Avustralya'da olduğu gibi Malezya'da da Brawn GP'den Jenson Button ilk sırayı alan isim oldu. Jarno Trulli 2 ve Sebastian Vettel 3. olarak sıralamaları tamamladılar.

1. Button Brawn-Mercedes (B) 1:35.058 1:33.784 1:35.181
2. Trulli Toyota (B) 1:34.745 1:33.990 1:35.273
3. Glock Toyota (B) 1:34.907 1:34.258 1:35.690
4. Rosberg Williams-Toyota (B) 1:35.083 1:34.547 1:35.750
5. Webber Red Bull-Renault (B) 1:35.027 1:34.222 1:35.797
6. Kubica BMW-Sauber (B) 1:35.166 1:34.562 1:36.106
7. Raikkonen Ferrari (B) 1:35.476 1:34.456 1:36.170
8. Barrichello Brawn-Mercedes (B) 1:34.681 1:34.387 1:35.651
9. Alonso Renault (B) 1:35.260 1:34.706 1:37.659
10. Heidfeld BMW-Sauber (B) 1:35.110 1:34.769
11. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:35.341 1:34.788
12. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1:35.280 1:34.905
13. Vettel Red Bull-Renault (B) 1:34.935 1:34.276 1:35.518
14. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) 1:35.023 1:34.924
15. Bourdais Toro Rosso-Ferrari (B) 1:35.507 1:35.431
16. Massa Ferrari (B) 1:35.642
17. Piquet Renault (B) 1:35.708
18. Fisichella Force India-Mercedes (B) 1:35.908
19. Sutil Force India-Mercedes (B) 1:35.951
20. Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) 1:36.107

Boost Up
04-04-2009, 13:31
Artık pole pozisyonundakinin kazanma ihtimali biraz daha azaldı sanki kers sistemi ile :)

eeyore
04-04-2009, 13:32
istanbulada gelsn artik yaa haziran basi olucak yalnis bilmiyosamda glsnde gozetmenligime orda basliim :P

Eriador
04-04-2009, 13:37
umarım yarış esnasında malezya nn o meşur yağmurlarından biri yağar .. işler karışınca ayrı bir zevkli oluyor :)

Boost Up
04-04-2009, 13:39
Abi sen hatırlarsın, Schumaer in son senesinde son 3 tur kala yarış dışı kalmıştı araba sorunu yuzunden.. Hemde 1. giderken ki eğer arızalanmayıp devam etse o sene şampiyon olacaktı ve de sanırsam hava biraz kötüydü.. O yarışı hatırlıyor musun? Aklıma takıldı da :)

Eriador
04-04-2009, 13:49
japonya .. suzuka 2006 gerçekten çok acıydı bizim içn :(

Boost Up
04-04-2009, 13:50
Heh tamamdır, o yarışta da son anda gitti michael, renk gelmişti baya.. Ama evet kötü olmuştu..

Eriador
04-04-2009, 13:54
ferrari den bir hata daha ...

Massa pistte ilk çıktığında çok da güzel bir tur atmamasına rağmen ilk 15 e gireceğinden eminmiş gibi pite girmiş .. sonra birden 16. lığa düşünce daha direk ilk sektörden elendi ...

yok böyle birşey ya ...

-

Felipe Massa, Malezya GP öncesinde yapılan strateji hatasının sıralamalarda çok geride kalmasına neden olduğunu söyledi.

Massa, sıralamaların ilk bölümünün son turlarında piste çıkarılmadığı için son anda 16. sıraya kadar geriledi ve yarışa 16. sıradan başlayacak.

Massa sıralamaların ardından yaptığı açıklamada Ferrari'nin ilk bölümde attığı hızlı turunun yeterli olacağını düşündüğünü bu yüzden tekrar piste yollamadığını söyledi.

Massa "Açıkçası yeni set yumuşak lastiklerim ile ilk çıktığımda harika bir tur atamadım. Makul bir turdu ancak harika değildi."

"İlk turumun 14. virajında genişten döndüm ve 2. turumda 0.2 sn geliştirdim. Takım bunun ilk 15 araç için yeterli olacağını düşündü ve belki ben de öyle düşündüm çünkü pite döndüğümde 4.ydüm."

"Bir süre ilk 7'deydim ancak ardından düşmeye başladım ve artık dışarı çıkmanın imkanı yoktu çünkü bir tur için zaman kalmamıştı."

"Belki pist çok gelişti çünkü sıcaklık düştükçe pilotlar tur zamanlarını geliştirdiler. Biz ilk 15 araç için yeterli olacağını düşündük ancak düşündüğümüz olmadı."

"Belki de rekabetçi bir araca sahip olduğumuz geçmiş zihnimizde hâlâ taze. Eskiden sert lastikle ilk bölümü ya da 2. bölümü geçmek kolaydı."

"Artık bu takımım için kolay değil. Artık lastiklerimizi sıralamalarda kullanmak zorundayız çünkü tüm seansları geçmenin yolu bu." dedi.

Massa bu hataya rağmen tek bir kişiyi suçlamaktan kaçındı ve tüm takımın hata yaptığını söyledi.

Massa "Dediğim gibi belki de hâlâ ben dahil herkesin zihninde eski günler var çünkü 15'ten aşağı düşeceğime hiç inanmazdım. Sıralamaların ardından 11. ya da 12. olabileceğimi düşündüm, 16. lık değil. Bu yüzden herkesi suçluyorum."

"Kendimi, mühendislerimi ve pit alanında tur zamanları üzerinde çalışan herkesi suçluyorum. Bu, ben dahil tüm takımın hatasydı. Ancak bu her seans zor olduğu için herşeyi kullanmamız gerektiğini gösteren bir uyanma çağrısı oldu." dedi.

levent
04-04-2009, 20:41
online tv bulup yarışı netten izlemek lazım varmı adres bilen garantili olan :D

Eriador
04-04-2009, 23:51
online tv bulup yarışı netten izlemek lazım varmı adres bilen garantili olan :D

http://www.justin.tv burdan izliyebilirsn bro :icon_tup:

emresener
04-04-2009, 23:58
uppss ilk sayfada sorumun cvbı varmış

levent
05-04-2009, 00:09
http://www.justin.tv burdan izliyebilirsn bro :icon_tup:

eyw brocum :icon_tup:

FaBeRgE
05-04-2009, 00:46
Netten HD yayın izleyebiliyormuyuz peki :D

Eriador
05-04-2009, 12:31
Netten HD yayın izleyebiliyormuyuz peki :D

http://mundanetv.tk/ :)

şuan yarış durduruldu aşırı yağmurdan dolayı ... baya bi geçiş var zevkli geçiyor ...

umut01
05-04-2009, 12:35
40 derece sıcaklık var dediler yarış başlarken şimdi sular seller oldu.garip bir havası varmış Malezyanın. tropikal iklim bana göre değil:)
yarış bol geçişli geçiyordu.

Ahmetfikri
05-04-2009, 12:53
yeni kurallarla ilk kez izledim baya zevkliydi yağmur bozdu işi

akucukdogan
05-04-2009, 12:53
Yarış tekrar başlamayacakmış..

Eriador
05-04-2009, 12:57
Malerzya Grand Prix'si yağan yoğun yağmur nedeniyle kırmızı bayraklar sallanarak durduruldu. Yarışın 29. turda artan yağmur pistin üstünde sürüşü imkansız hale getirince güvenlik aracı piste girerek bir tur attı ve ardından kırmız bayraklar sallanarak yarış durduruldu.
Foto Galeri:
Takımlar start düzlüğünde sıralanarak pistin yarışılabilir duruma gelmesini beklemeye başladılar. Bu noktadan sonra yarış hakemlerinin pistin güvenli hale gelmesini onaylamalarını bekleyeceğiz. Eğer bu süre yarışın bitmesi gerekn 2 saatlik süreyi aşarsa yarış şu anki sıralaması ile bitirilecek.

Sürücüler yarışın yüzde 75'ini tamamlayamadığı için puanların yarısı dağıtılacak.

Şu an yarışın klansmanı şu şekilde:

1. Button Brawn GP (B) 1h10:00.052
2. Glock Toyota (B) + 34.000
3. Heidfeld BMW Sauber (B) + 1 lap
4. Trulli Toyota (B) + 1 lap
5. Barrichello Brawn GP (B) + 1 lap
6. Hamilton McLaren-Mercedes (B) + 1 lap
7. Rosberg Williams-Toyota (B) + 1 lap
8. Webber Red Bull-Renault (B) + 1 lap
9. Massa Ferrari (B) + 1 lap
10. Bourdais Toro Rosso-Ferrari (B) + 1 lap
11. Piquet Renault (B) + 1 lap
12. Alonso Renault (B) + 1 lap
13. Nakajima Williams-Toyota (B) + 1 lap
14. Raikkonen Ferrari (B) + 1 lap1
5. Sutil Force India-Mercedes (B) + 1 lap
16. Vettel Red Bull-Renault (B) + 2 laps
17. Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) + 2 laps
18. Fisichella Force India-Mercedes (B) + 4 laps

Patrick Head: "Bence şanslıyız, (yarış direktörü) Charlie karar vermek zorunda kalacak. Çok tecrübeli bir isim. Pisti ve şartları biliyor. (Yarışın yeniden başlaması) yağmurun hız kesmesine bağlı."

Chrisitan Horner: "Açıkçası şu an şartlar sürüş için gerçekten çok tehlikeli. Karar yarış direktörüne bağlı. Şu an son bölümdeyiz, fakat bu araçları pistte kullanmak çok tehlikeli. Yağmur durursa, hava aydınlığının bir problem olacağını sanmıyorum. Ama radara göre 30 dakika daha yağmur yağacak."

Mark Webber: "Yarışın yeniden başlatılacağını sanmıyorum. Hiçbir şey görmüyorsunuz. Güvenlik aracı bile hızlı gidemiyor. Ayrıca her geçen dakika hava kararıyor. Yol tutuşu neredeyse yok gibi. Galiba hala yarışın yeniden başlayacağı rüyasını gören birkaç kişi var. Kimsenin yaralanmasını istemiyoruz."

Fernando Alonso: "Umarım yeniden başlamayız. Hiçbir şey görülmüyor. Burası gerçekten çok tehlikeli bir pist haline geldi. Çok ciddi kazalar olabilir. Tekrar başlamayacağız umuduyla bekliyoruz. Hava da oldukça karardı."

....

Yarış Raporu

Malezya’da formuasyon turu öncesinde hava kapalı ancak yağış yoktu. Yarışa pilotlar ağırlıklı olarak yumuşak lastiklerle başladılar. Formasyon turuna tüm pilotlar sorunsuz şekilde başladılar.

Kırmızı ışıkların sönmesi ile birlikte tüm pilotlar griddeki ceplerinden fırlayarak ilk viraja doğru ilerlemeye başladılar. Nico Rosberg harika bir çıkışla ilk viraja ilk sırada girmeyi başardı. Jenson Button pole pozisyonu avantajını henüz ilk turda kaybederek 4. Sıraya geriledi. İyi çıkış yapan bir başka pilot ise Fernando Alonso oldu. Alonso 9. Sıradan bir anda 3. Sıraya kadar yükseldi. Ancak ilk tur tamamlanırken Button Alonso’yu geçmeyi başardı.

Mclaren Mercedes’ten Heikki Kovalainen kum havuzuna girdi ve ardından pit alanına geri döndü. Trulli startta yerini koruyarak ilk turu 2. Sırada tamamladı. Barrichello da yarışa iyi başlayan isimlerden di. Brezilyalı pilot ikinci turda 5. Sıraya kadar yükselmeyi başardı.

Start anında BMW Sauber’den Robert Kubica için sarı bayraklar sallandı. Kubica aracını kaldıramayınca en geriye düşmekten kendini kurtaramadı. 2. Tur içerisinde Toro Rosso’dan Sebastien Buemi ön kanadının kırılması nedeniyle pit alanına girmek zorunda kaldı. Aynı anda Robert Kubica’da yarış dışı kaldı.

Rubens Barrichello ikinci denemesinde Fernandoı Alonso’yu geçerek 4. Sıraya yükselirken yarışa iyi başlayan pilotlardan Raikkonen bu sefer Alonso’yu sıkıştırmaya başladı.

Ön tarafta Jenson Button pistin en hızlı turlarını atmaya başlarken halen 3. Sıraday dı. İlk 3 pilot 3 saniyelik dilim arasında yarışı sürdürüyorlar dı. Arka bölümde Heidfeld Vettel ve Hamilton arasındaki mücadele devam ederken Vettel Heidfeld’e baskı uygulamaya başladı. Bu arada Timo Glock Mark Webber’i geçmeye çalışırken iyimser atağı sonrasında ön kanadına zarar verdi.

5. tur geçilirken bilgi ekranlarına 10 dakika içinde yağmurun yağabileceği bilgisi yansıdı. Sepang üstünde gri bulutlar iyiden iyiye kendisini göstermeye başaladı.

İlk 4 pilot arkasındaki Fernando Alonso’nun liderliğindeki grup ön gruptan yaklaşık 20 saniye geride yarışı sürdürüyordu. Bu grupta Alonso Raikkonen Webber ve Glock çok küçük bir farkla birbirlerini takip ediyorlardı.

8. tur geçilirken Heidfeld’in yaptığı hata sonunda Vettel ve Hamilton Alman pilotu geçerek bir sıra üste çıktılar. Vettel’in önünde şimdi Glock ve takım arkadaşı Webber vardı. Yağmur tahminleri telsizlerden gelen bilgiler eşliğinde daha da artmaya başladı. İlk pit stoplar öncesinde takımların bir yağmur belkentisi vardı.

10. turda Alonso’nun hatası sonrasında Raikkonen İspanyol pilotu geçmeyi başardı. Raikkonen şimdi 5 sırada. Bir sonraki turda ise Alonso ile Webber arasında müthiç bir kapışma yaşandı. İlk önce Webber Alonso’yu geçti acak sonraki düzlükte Alonso KERS avantajını kullanarak Webber’i geçmeyi başardı. Ancak sonraki virajı geniş alan Alonso Webber’e geçilerek bir sıra daha kaybetmiş oldu.

Yarışta ilk planlanan pit stopu pistin en hafif aracına sahip olan Sebastian Vettel yaptı. Vettel 13. Turda pit alanına girdi. 15. Turda yarışın lideri Nico Rosberg pit alanına yöneldi. Rosberg’in pit stopu 9.7 saniye sürdü ve Rosberg 4. Olarak piste geri döndü. Rosberg’in ardından Jarno Trulli 17. Turda pite girdi. Şimdi yarışın yeni lideri Jenson Button oldu. Trulli pit stop sonrasında Rosberg’in arkasında yarışa döndü.

Yağmur henüz yağmaya başlamamaış olmasına rağmen Kimi Raikkonen 18. Turda yoğun yağmur lastiklerini takarak ilk pit stopunu yapmış oldu. Hemen ardından pite giren Jenson Button ise yumuşak lastikleri takarak piste geri döndü. Raikkonen yağmur lastiği tercihini yaptığı sırada resmi hava tahmininde yağmur gözükmüyordu.

İlk pit stoplar sonrasında ön tarafta Jenson Button Nico Rosberg ve Jarno Trulli’yi geçerek liderliğe yükseldi.

21. turda yağmur etkisini göstermeye başladı. Aynı anda Fernando Alonso kayarak pist dışına çıktı ancak İspanyol pilot zor da olsa piste geri dönmeyi başardı. Jenson Button yağmurun başlaması ile birlikte hemen pit aklanına girdi. Arkasından bütün favori pilotlar pite girmeye başladılar.

Bu karmaşık pit trafiğinin ardından oluşna sıralama şu şekilde oluştu. Button – Rosberg – Trulli – Barrichello – Heidfeld – Webber – Hamilton – Massa.

23. turda Webber ve Hamilton arasında 6. Lık mücadelesi başladı. İlk önce Webber Hamilton’ı geçti ancak daha sonra pist dışına çıkan Webber yerini Hamilton’a kaybetmiş oldu. Buna rağmen Webber Hamilton’ın peşini bırakmayarak bir kez daha İngiliz pilotu geçmeyi başardı. Hamilton karşı atak dense de Webber’i geçmeyi başaramadı. Bu iki pilot arasındaki mücadele 2 tur boyunca sürdü ve Webber kazanan pilot oldu.

26. turda Rubens Barrichello Trulli’yi geçerek 3. Sıraya yerleşti. Button ise ön tarafta ikinci sıradaki Rosberg ile arasındaki farkı 16 saniyeye kadar çıkarttı. Barrichello Trulli’ye yaptığı atağın hemen ardından Rosberg’i de geçerek ikinci sıraya yükselmeyi başlardı. Ancak Rosberg bu geçiş sonrasında ikinci kez pit alanına girdi.

Rubens Barrichello’nun pist dışına kaymasının ardından arkasından gelen Webber ve Glock’a geçilmekten kurtulamadı. Barrichello bu atağın ardından bir kez daha pit alanına girmek zorunda kaldı. Pilotlar ikinci pit stoplarında normal yağmur lastiklerine geçmeye başladılar. Şimdi Button lider Glock ikinci ve Webber de 3. Sırada yarışı sürdürüyorlardı. 29. Turda Jenson Button da pit alanına girdi. Yarışın lideri yağmur lastiğini takarak bir kez daha piste geri döndü. Button’ın önünde bu sefer Glock yarışın yeni lideri oldu. Ancak yağışın artması nedeniyle Glock’ta 3. Kez pite girmek zorunda kaldı. Glock diğer pilotlara farkla yoğun yağmur lastiklerini takarak piste geri döndü.

31. turda artan yağmur nedeniyle Sebastian Vettel yarış dışı kaldı. Yarışın lideri Jenson Button 4. Kez pit alanına girerek bir kez daha yoğun yağmur lastiklerine geçti.

31. turda güvenlik aracı yoğun yağış nedneiyle piste girmek zorunda kaldı. 2004 yılı MotoGP yarışında olduğu gibi yağmur pisti resmen göle çevirdi. Güvenlik aracı piste girdiğinde nihai sırlaam şu şekilde oluştu. Button – Glock – Heidfeld – Trulli – Barrichello – Webber – Hamilton.

32. turda yarış kırmız bayraklar sallanarak durduruldu.

umut01
05-04-2009, 13:14
keşke devam etseydi yarış bayağı zevkliydi. 15 gün sonra yeni yarış.

FaBeRgE
05-04-2009, 13:39
bende diyorum niye yayın yok hiçbirinde :D yarış durduruldu demek