PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Filtresi Tavsiyesi



Cimmeria
03-04-2009, 16:50
Selam,

Yurtdışındaki ek4 vti lara ve type rlara baktığımda genelde short ram takılı oluyor bir çoğunda da simotanın carbon big inlet tube kiti mevcut.

Gel gelelim ülkemizde ise genelde aem v2 takılı araçlarda ki yapılan dynolarda kendisinin en iyi cai olduğu gözüküyor.

Aralarında ciddi bir fiyat farkı da var (biri 350 lira falan biri 700) sizce aradaki fiyat farkına değecek kadar performans farkı veriyor mu ?

MiaMi
03-04-2009, 16:59
Bana göre V2 Summer Style bir kit yani kışın kullanamazsın yararından çok zararı olur, Cold air filtre kitleri tamam soğuk hava çekiyor ancak havanın kat ettiği yol uzuyor gaz tepkimesi short ram'e daha yavaş.

Yapacağın short ram bir filtre kiti 76 mm lik aynı şekilde aem dry flow grimsi olan filtresinden. vVe tampona kocaman bir delik açıp filtrenin tam ağzına soğuk hava verecek şekilde bir boru. Kaput altında ise bauhasta satılan yalıtım malzemelerinden bir odacık motordaki sıcak havayı çekmesin diye.

Zaten tampondaki delikten gelen soğuk havanın basınçı motordaki sıcak havadan daha yoğun olduğundan odacık sayesinde sıcak hava çekmez filtre.

Sırala
1.Short ram kit Aem DryFlow
2.Cold air kit filtre farketmez hoşafı çıkacak zaten
3.Aem V2

MiaMi
03-04-2009, 17:02
Ve ayrıca

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=11139

Cimmeria
03-04-2009, 17:09
yazıyı gördüm ama kullanıcı tercihlerini merak ediyorum açıkçası

Erol
03-04-2009, 17:13
short ram'a sıcak hava aldırmamak çok zor. vakit zaman ve ugraşı isteyen bir iş
v2 nin derdi yok boru içinde boru oldugu içinde sıcak hava derdi yok. v2 derim kullanıyorumda

mar1lyn
03-04-2009, 17:20
simota değil mishimoto yada jdm kullanıyorlar ama simotada fena değil malseme kalitesi olarak
b16 da simotanın karbon kutulu cold air kitini kullanıyordum çokta emmnundum daha hesaplı bir çozum karbon kutu içinde filtre yukarda duruyor boru tampona kadar devam ediyor yaz kış yağmur çamur kullandım hiç sıkıntı yaşamadım

MiaMi
03-04-2009, 19:33
short ram'a sıcak hava aldırmamak çok zor. vakit zaman ve ugraşı isteyen bir iş
v2 nin derdi yok boru içinde boru oldugu içinde sıcak hava derdi yok. v2 derim kullanıyorumda


Peki ya kışın kanka.

Cimmeria
03-04-2009, 19:44
kışın shortrame dönüyoruz zaten mecburen :)